06 Μαΐου 2014

Τα'δαμε όλα!! Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τα γκάλοπ... προφανώς τον Βερναρδάκη και τη VPRC θα εννοούν


[Έχουν το θράσος και μιλάνε αυτοί που έχουν υποψήφιο ευρωβουλευτή τον Κούλογλου ο οποίος παραγγέλνει δημοσκοπήσεις για τη σελίδα του... και τις παραγγέλνει στο γνωστό στέλεχός τους τον Χ. Βερναρδάκη τον οποίο ο Τσίπρας έχει βάλει σε "επιτροπή σοφών" (οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους πλέον) για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ο οποίος λίγο πριν τις εκλογές του 2012 έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 6%!!
Επειδή λοιπόν προφανώς αναφέρονται στον δικό τους και κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια να τους θυμίσουμε ότι όντως ο Βερναρδάκης παίρνει έργα από το κράτος και μασάει το ΕΣΠΑ...
για έρευνες του κ@λου, όπως έχουμε αποκαλύψει παλαιότερα...

Δε μιλάνε λοιπόν για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου αυτοί που όταν οι δημοσκοπήσεις τους βολεύουν τις αποθεώνουν όπως έκανε πριν λίγους μήνες ο Παπαδημούλης...]

Ευθεία αμφισβήτηση, μέσω μετωπικών επιθέσεων στις εταιρίες ερευνών κοινής γνώμης, επιφυλάσσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ  για τα γκάλοπ. Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ανοιχτά ότι πολλές εταιρίες έχουν συμφέροντα, που ταυτίζονται ή εξυπηρετούνται από την κυβέρνηση, καθώς παίρνουν δουλειές από το κράτος και οι δημοσκοπήσεις τους είναι κατευθυνόμενες.

Η αμφισβήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα γκάλοπ κάποιων εταιριών είναι γνωστή εδώ και καιρό, ωστόσο οι τόνοι έχουν οξυνθεί εσχάτως.

Ο διευθυντής της Αυγής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη» του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Νίκος Φίλης κατήγγειλε (μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου) ότι υπάρχουν εταιρίες δημοσκοπήσεων, που παίρνουν έργα από το κράτος και αποτελούν μέρος του κυβερνητικού, μνημονιακού συστήματος. Σημείωσε δε ότι δημοσκόποι παίρνουν μέρος σε πρωινούς καφέδες κομμάτων και αμφισβήτησε ευθέως και την επιστημονικότητα των ερευνών, επισημαίνοντας ότι «η κοινωνία εκδικείται τις δημοσκοπήσεις», καθώς ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών αρνείται να απαντήσεις στα γκάλοπ.

Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι μια σειρά από εταιρίες δημοσκοπήσεων δημοσιεύουν γκάλοπ, ενταγμένα στον επικοινωνιακό σχεδιασμό των κυβερνητικών κομμάτων και αποκρύπτουν ή μαγειρεύουν τα αποτελέσματα κατά το δοκούν, αυθαιρετώντας πάνω στο θολό τοπίο και την αμφισημία των απαντήσεων και ερμηνεύοντας επιλεκτικά την άρνηση των πολιτών να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις ή και να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα τους έχει πάρει καθαρή διαφορά από τη ΝΔ και την εμπέδωση αυτής της δυναμικής θέλουν να αποτρέψουν οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τις ευρωεκλογές ως «ντέρμπι», δίνοντας προβάδισμα ακόμη και στη ΝΔ ορισμένες εξ αυτών. Όπως εκτιμούν η διαφορά μπορεί να κινηθεί από 3-4 μονάδες έως και σε διψήφιο ποσοστό, ομολογώντας ότι δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη το μέγεθος του ρεύματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως προειδοποιούν ότι η αμφισβήτηση προς εταιρίες δημοσκοπήσεων, που έχουν δουλειές με το δημόσιο θα συνεχιστεί ακόμη και με πιο σκληρές και συγκεκριμένες καταγγελίες, εάν επιμείνουν σε παραποίηση, όπως λένε, της πραγματικότητας.

Χρήστος Ζώης: Οι «εργολάβοι των δημοσκοπήσεων» στήνουν σκηνικό χειραγώγησης

Τις δημοσκοπήσεις αμφισβητεί πάντως και η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό. Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Χρήστος Ζώης, Πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς και Αντιπρόεδρος της «ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ», έκανε την εξής δήλωση: «Η ανακοίνωση του Νίκου Χατζηνικολάου ότι δεν πρόκειται να μεταδώσει ή αναμεταδώσει δημοσκοπήσεις μέχρι τις ευρωεκλογές, συναντιέται με τη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων και αποτελεί κόλαφο για όσους έχουν στήσει το σκηνικό καθοδήγησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή που βιώνουμε μιλώντας με τους συμπολίτες μας στο δρόμο και τους χώρους εργασίας, εκεί που δεν υπάρχουν ούτε αναγωγές ούτε αναποφάσιστοι. Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς με ποιο κύρος και αξιοπιστία συνεχίζουν να εμφανίζονται και να πλασάρουν τα «ευρήματά» τους οι εργολάβοι των δημοσκοπήσεων».

Γιάννης Μακρυγιάννης
protothema.gr