30 Ιουλίου 2014

Πως η αγόρευση του δικηγόρου Παπαδημητρίου ακύρωσε το κατηγορητήριο για την Μανωλάδα

Με ομόφωνη απόφαση το δικαστήριο των Πατρών έκρινε αθώους τον φραουλοπαραγωγό από τη Μανωλάδα και έναν από τους επιστάτες του, που αντιμετωπίζουν τη βαριά κατηγορία για εμπορία ανθρώπων και επίθεση σε βάρος μεταναστών.

Για άλλους δύο κατηγορούμενους το δικαστήριο απεφάνθη ότι είναι αθώοι για εμπορία ανθρώπων και ένοχοι για το αδίκημα της σωματικής βλάβης.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αντέδρασαν όπως πάντα διάφοροι επαγγελματίες αντιρατσιστές, που έχουν στήσει επιδοτούμενες ΜΚΟ.

Στη διάρκεια της δίκης τα γεγονότα παρουσιάστηκαν στην πραγματική τους διάσταση χωρίς υπερβολές και εντυπώσεις σκοπιμότητας, που εμπεριείχαν διάφορα ρεπορτάζ τα οποία επιχειρούσαν να δυσφημίσουν την χώρα μας.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η αγόρευση του συνηγόρου των κατηγορουμένων, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος κατάφερε σημείο προς σημείο να ακυρώσει ολόκληρο το κατηγορητήριο.

Ο γνωστός δικηγόρος της Αθήνας έδωσε μάχη για να περάσει απ’ τις εντυπώσεις στην ουσία της υπόθεσης καταγράφοντας μια τεράστια επιτυχία αφού επρόκειτο για μια δίκη με παγκόσμιο ενδιαφέρον.