01 Αυγούστου 2014

Ο όμιλος Volkswagen ίσως να λέγεται στο μέλλον Auto Union

Ο γερμανικός όμιλος της VW είναι, μετά την Toyota, ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως από πλευράς ύψους παραγωγής, ενώ φυσικά έχει βάλει στο στόχαστρό του την πρώτη θέση.

Σήμερα αποτελείται από συνολικά 10 μάρκες (Audi, Lamborghini, Skoda, Seat, Bugatti, Bentley, MAN, Scania, Ducati, Volkswagen & Volkswagen επαγγελματικά), ενώ το γεγονός ότι δύο από αυτές φέρουν την επωνυμία Volkswagen δημιουργεί ενίοτε συγχύσεις και λάθος εντυπώσεις.
Γι αυτό στους υψηλά ιστάμενους κύκλους του ομίλου υπάρχει η σκέψη αλλαγής της επωνυμίας, με την επαναφορά ενός ιστορικού ονόματος. Αυτού της Auto Union.

Η Auto Union είχε ιδρυθεί το 1932, αποτελούσε συνένωση των Audi, DKW, Horch και Wanderer, ενώ έχει μείνει στην ιστορία και για τα πρωτοποριακά της αγωνιστικά για τα τότε GP.

Ο Β' Παγκόσμιος φυσικά διέκοψε την παραγωγή της, η οποία ξεκίνησε και πάλι μετά τη λήξη του, το 1949. Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα η εταιρεία αγοράστηκε από τη Mercedes για να πουληθεί εκ νέου το 1964 στην Audi και ένα χρόνο αργότερα, το 1965, να προκύψει η Audi.