22 Σεπτεμβρίου 2014

Μπραβιλίκια Λοβέρδου και συνεργάτη του σε ταβέρνα! Ποιος έιναι ο μπράβος του;

Ο υπουργός Παιδείας (και Θρησκευμάτων) Ανδρέας Λοβέρδος είχε σταματήσει, μαζί με συνεργάτες του, σε μια περιφερειακή ταβέρνα, στο δρόμο για ένα μοναστήρι. Εκεί που… ξαπόσταιναν, εμφανίστηκε ο ταβερνιάρης κι άρχισε να τα «ψέλνει» στον υπουργό για ένα οικοδομικό ζήτημα της περιοχής.

Εκείνος, πάντα στη λογική να παραμένει αλώβητος, ότι κι αν γίνεται γύρω του, παρέπεμψε το θέμα σε παριστάμενο αυτοδιοικητικό παράγοντα, ο οποίος μόλις είχε κάνει την εμφάνισή του στο κατάστημα.

Λίγο πριν φύγει όμως, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, συνειδητοποίησε ότι ο ιδιοκτήτης της ταβένας, είχε πιαστεί στα χέρια με τον τοπικό παράγοντα

Μην γνωρίζοντας τι να κάνει εκείνη τη στιγμή, έστειλε τον συνεργάτη του Σάκη Τζαλαλή, 1,96 μ. ύψος, πρώην μπασκετμπολίστα του Παγκρατίου και σωματώδη τύπο (με τον αριθμό 16 στη φωτογραφία), να κατευνάσει τα πνεύματα. Και συνέβη το απρόοπτο. Σταμάτησαν να τσακώνονται ο ένας τον άλλον και άρχισαν και οι δύο μαζί να χτυπούν τον συνεργάτη του υπουργού!

Ο άγνωστος “bodyguard” του υπουργού. Ο ρόλος του τότε, μετά και τώρα


Εδώ και μία πενταετία τουλάχιστον, αποτελεί τη «σκιά» του υπουργού. Στους παλαιότερους κάτι θυμίζει (μάλλον η τότε δραστηριότητά του), στους νεώτερους όχι κάτι ιδιαίτερο. Δεν πρόλαβε, βλέπετε, να κάνει αυτόνομη πολιτική καριέρα, παρότι ο υπουργός (του) επιχείρησε να του… ανοίξει τα φτερά!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Αναφερόμαστε στον συνεργάτη του… λαοπρόβλητου υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, βετεράνο αθλητή του μπάσκετ-όταν η ομάδα του Παγκρατίου έπαιζε στην Α1- Σάκη Τζαλαλή, ο οποίος πρόσφατα μπλέχτηκε και σε καυγά. 


Προ τριετίας, κάπου τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου, ο τότε υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος επιχείρησε να τον… μπάσει σε υψηλότερα για το βιογραφικό του αξιώματα, τον διόρισε αλλά, τελικά, αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει –μέσα σε πέντε μέρες- μετά από το «σούσουρο» της τοπικής κοινωνίας , από την οποία υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ότι ήταν ελλειπής γι’ αυτή τη θέση. Τον τοποθέτησε υποδιοικητή του νοσοκομείου Ιωαννίνων, χωρίς να διαθέτει τα τυπικά προσόντα γι’ αυτή τη θέση!