04 Νοεμβρίου 2014

Tornado “εξαυλώνει” τζιχαντιστές σε κλάσματα δευτερολέπτου! - (VIDEO)

Ένα βίντεο της RAF δείχνει πως οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις βάλλουν με πύραυλο Brimstone ένα όχημα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και το εξολοθρεύουν σε κλάσματα δευτερολέπτου!
-Πλάνα που δημοσίευσε το βρετανικό ΥΕΘΑ δείχνει την επίθεση ενός Tornado σε φορτηγό στρατιωτικής χρήσης στο βόρειο-δυτικό Ιράκ.
-Για το “χειρουργικό” πλήγμα χρησιμοποιήθηκε ένας τελευταίας τεχνολογίας πύραυλος Brimstone (σημαίνει θειάφι στα ελληνικά).
-Την ίδια ώρα, οι μάχες μεταξύ των Κούρδων και των μαχητών της ΙΚ στην πόλη Κομπάνι στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπως όλα δείχνουν, θα τραβήξουν σε μάκρος.

Ο πύραυλος Brimstone μπορεί να εκτοξευθεί σε διάφορα επιθετικά προφίλ:
-Άμεσα ή έμμεσα
-Κατά μεμονωμένων στόχων, φάλαγγας οχημάτων ή και εναντίον συστάδας οχημάτων.
(Το τελευταίο προφίλ πραγματοποιείται με διαδοχική εκτόξευση πυραύλων)

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Άμυνας, δείχνει όχημα των τζιχαντιστών την ώρα που τυλίχθηκε σε μια μπάλα φλόγας. Ο στόχος που εξαλείφθηκε είναι ένα όχημα Humvee, ένα αμερικανικής κατασκευής στρατιωτικό όχημα που είχε δοθεί στις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις. Πλέον πολλά οχήματα αυτού του τύπου έχουν περάσει στα χέρια των τζιχαντιστών. Η εμπλοκή έλαβε χώρα στην περιοχή Αλ Καϊμ στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία.



Ο στόχος, ένα όχημα Humvey, πριν από το πυραυλικό πλήγμα από RAF Tornado



Η στιγμή που το όχημα βάλλεται από πύραυλο Brimstone



Στιγμές μετά την έκρηξη, καπνός αναδύεται από το όχημα Humvee



Τα υπολείματα του οχήματος μετά το επιτυχημένο πλήγμα του βρετανικού Tornado

Το βίντεο στο τέλος του άρθρου...

Σε δήλωση εκπροσώπου του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε: «Δύο Tornado GR4s ήταν επιφορτισμένα να ερευνήσουν την δραστηριότητα κοντά σε σημείο ενός προγενέστερου επιτυχημένου αεροπορικού χτυπήματος της Συμμαχίας στην περιοχή στο Al Qaim, βόρειο-δυτικά της Βαγδάτης. Το μαχητικό ταυτοποίησε και κατέστρεψε ένα οπλισμένο όχημα της ΙΚ χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο Brimstone”

Την ίδια ώρα Ιρακινοί Κούρδοι μαχητές —οι Πεσμεργκά— και Σύροι αντάρτες βομβάρδισαν την Δευτέρα θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν και κατά πόσον η άφιξή τους θα μεταβάλλει τις ισορροπίες στα πεδία των μαχών στην πολιορκημένη αυτή πόλη, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η μάχη για την Κομπάνι, έστω κι αν η πόλη δεν θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλης στρατηγικής σημασίας, έχει μετατραπεί σε μια δοκιμασία συμβολικού χαρακτήρα για τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, ο οποίος καλείται να δείξει κατά πόσον είναι σε θέση να σταματήσει την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους. Οι τζιχαντιστές του ΙΚ πολιορκούν την πόλη εδώ και πάνω από έναν μήνα.



Η μάχη αυτή επισκιάζει ωστόσο σημαντικές νίκες των τζιχαντιστών σε άλλα μέτωπα στη Συρία. Το ΙΚ απέσπασε δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου από τον έλεγχο των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία, μέσα σε μια εβδομάδα.
Στο Ιράκ, στο μεταξύ, το ΙΚ σφαγίασε πάνω από 320 μέλη μιας σουνιτικής φυλής που τόλμησε να το αψηφήσει την περασμένη εβδομάδα, αφού κατέλαβε ένα χωριό στην κοιλάδα του Ευφράτη, δυτικά της Βαγδάτης. Νωρίτερα σήμερα, ένα μέλος της φυλής Άλμπου Νιμρ είπε ότι ακόμα 36 μέλη της εκτελέστηκαν στην Άνμπαρ.

Προς το παρόν η προσοχή της διεθνούς κοινότητας παραμένει επικεντρωμένη στην Κομπάνι, όπου οι μάχες συνεχίζονται, προκαλώντας την οργή των Κούρδων της Τουρκίας, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνησή τους ότι πράττει ελάχιστα για να βοηθήσει στην προάσπιση της πόλης και τάσσεται στην πράξη υπέρ των τζιχαντιστών.

Οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ επιβράδυνε την προέλαση των τζιχαντιστών, αλλά δεν τη σταμάτησε. Οι Πεσμεργκά και δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) συνδύασαν σήμερα τα πυρά τους, πλήττοντας με πυροβολικό και όλμους θέσεις του ΙΚ δυτικά της Κομπάνι.



Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε πέντε πλήγματα εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία και σε εννέα στο Ιράκ την Κυριακή και την Δεύτερα.

Περίπου 150 Ιρακινοί Κούρδοι μαχητές πέρασαν στην Κομπάνι με οπλισμό και πυρομαχικά από την Τουρκία αργά την Παρασκευή. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Άγκυρα επέτρεψε να μεταβούν ενισχύσεις στην πόλη.

Παρά τα πλήγματα που δέχεται, το ΙΚ συνεχίζει να προκαλεί βαριές απώλειες στους υπερασπιστές της Κομπάνι. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ιατρικές πηγές στην Τουρκία έκαναν λόγο για αλματώδη αύξηση των νεκρών και των τραυματιών Κούρδων μαχητών που μεταφέρονται σε τουρκικό έδαφος.