12 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΙ Ο ΜΙΣΕΛΟΖΙΑΝΝΑΤΣΗΣ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΦΡΕΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Αποχωρούν από το Σύνταγμα οι Σύριοι

Ο δήμος Αθηναίων παραχωρεί άμεσα 20 δωμάτια σε κοινωνικές δομές του, προκειμένου να μεταφερθεί ισάριθμος αριθμός οικογενειών από τους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται για 23η μέρα στην πλατεία Συντάγματος, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ο Γιώργος Καμίνης καλεί τους υπόλοιπους δημάρχους της Αττικής να συνδράμουν στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των Σύριων προσφύγων που διαμαρτύρονται στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες, μέχρι στιγμής, πληροφορίες η Πολιτεία έκανε δεκτό το αίτημα των Σύριων για παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το Σύνταγμα, ίσως, και εντός της ημέρας.

Έπειτα από 23 ημέρες διαμαρτυρίας οι Σύριοι, όπως φαίνεται, θα αποκτήσουν διαβατήρια για να φύγουν και να μετακινηθούν σε Γερμανία, Σουηδία, Αυστρία, Νορβηγία, ώστε να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή. Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των Σύρων προσφύγων είχε συναντηθεί με τον γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελο Συρίγο, παρούσας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Βασιλικής Κατριβάνου.

Οι Σύριοι παρέδωσαν κατάλογο με 603 ονόματα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Ο κ. Συρίγος χαρακτήρισε τον κατάλογο μια «πολύ θετική κίνηση» την οποία «περίμενε πολλές ημέρες» και ζήτησε από τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν άμεσα από την πλατεία Συντάγματος, καθώς είναι εκτεθειμένοι στο κρύο και τις βροχές.