12 Δεκεμβρίου 2014

ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΑΛΕΞΗ! ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ!ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΝ ΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ ΣΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΑΤΑΚΙΑ: Με υποβάθμιση απειλεί ο Moodys την Ελλάδα αν οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές με προοπτική ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα είναι ένα πιστωτικά αρνητικό (credit negative) γεγονός, καθώς θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την επόμενη μέρα, μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου, τονίζει σε ανάλυσή της η Moody’s.

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα περιορίζουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και αυξάνουν τα ρίσκα ρευστότητας και χρηματοδότησης για τη χώρα, σημειώνεται.

Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οίκος εκτιμά ότι η εύρεση 25 επιπλέον βουλευτών από τους ανεξάρτητους, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ θα είναι μια δύσκολη άσκηση.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνει ότι μια συμφωνία για την επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο θα είναι πολύ πιο αβέβαιη εάν προκληθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, δεδομένων της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και της αντίθεσής του σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας που πιθανόν θα τη συνοδεύουν.

Επιπλέον, οι πολιτικές εξελίξεις μειώνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θέτουν ρίσκα χρηματοδότησης και ρευστότητας, δεδομένης της εκτίμησης για χρηματοδοτικές ανάγκες πλέον των 20 δισ. ευρώ το 2015