11 Δεκεμβρίου 2014

ΚΛΑΙΩ! Πανηγυρίζουν οι Λαφαζάνηδες την κατάρρευση ΧΑΑ και spread: Έντρομο το κεφάλαιο το 'βαλε στα πόδια

Η σχιζοφρένεια προσωποποιημένη! Απ'τη μια πανηγυρίζουν για την εκτόξευση των spreads και λένε δεν μας επηρεάζει αφού ούτως ή άλλως δεν δανειζόμαστε και απ'την άλλη καταριούνται την τρόικα που μας δανείζει και δεν χρειάζεται να δανειζόμαστε από τις αγορές... για να μην πούμε ότι οι άλλοι μισοι (Σταθάκης, Δραγασάκης κ.λπ) αν τους ρωτήσεις που θα βρείτε τα λεφτά λένε "θα δανειστούμε από τις αγορές"...

Την «μεγάλη νίκη της αριστεράς» προεξοφλεί η κατάρρευση «χωρίς όρια» του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τον ιστότοπο iskra.gr, ο οποίος φιλοξενεί τις θέσεις της αριστερής πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως αναφέρει στο συγκεκριμένο δημοσίευμα με αφορμή την υποχώρηση του χρηματιστηριακού δείκτη, «η κατάρρευση χωρίς τέλος που καταγράφεται στο ελληνικό χρηματιστήριο, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι οι περιβόητες αγορές προεξοφλούν πανικόβλητες ως, σχεδόν, βέβαιη, την αδυναμία της παρούσας Βουλής να εκλέξει πρόεδρο και κρίνουν ότι στην επερχόμενη εκλογική μάχη θα υπάρξει σαρωτική επικράτηση της αριστεράς».

Μάλιστα, το δημοσίευμα του iskra.gr επικαλείται πολικούς και οικονομικούς κύκλους που τόνιζαν ότι «η κατάρρευση του Χρηματιστηριακού δείκτη δεν αφορά τις λαϊκές ούτε καν τις μεσαίες τάξεις της χώρας, οι οποίες εδώ και καιρό είναι εκτός Χρηματιστηριακής Αγοράς, ενώ ελάχιστα επηρεάζει και τις εισηγμένες επιχειρήσεις, μιας και οι τελευταίες έχουν πάψει τα τελευταία χρόνια να αντλούν οφέλη από το Χρηματιστήριο της Αθήνας, το οποίο είναι ιδιαίτερα ρηχό και πολύ αδύναμο για να επηρεάζει αισθητά τις επενδύσεις και γενικότερα την οικονομία.

Οι ίδιοι πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η άνοδος των επιτοκίων, επίσης, έχει μικρή σημασία, αφού η χώρα, έτσι κι αλλιώς, δεν έχει δυνατότητα να δανεισθεί από τις αγορές, πράγμα που συμβαίνει εδώ και χρόνια και όχι φυσικά εξαιτίας της Αριστεράς».

Ακόμη, οι κύκλοι που επικαλείται το iskra.gr, ανέφεραν ότι οι αγορές «δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να προκαλέσουν ιδιαίτερα επιζήμιες καταστάσεις σε μια προοδευτική πορεία της χώρας, εφ΄ όσον η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αποφασισμένη να προχωρήσει δυνατά, με την αγωνιστική στήριξη του λαού, στην εφαρμογή του ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματός της».