30 Μαρτίου 2015

ΦΩΤΟ-Αυτή είναι η αρραβωνιαστικιά του Αντρέας Λούμπιτς

Η 26χρονη δασκάλα Κάθριν Γκόλντμπαχ είχε επτά χρόνια σχέση με τον συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης

Μόλις χθες αποκαλύφθηκε το όνομα της γυναίκας που υπήρξε η επί επτά χρόνια σύντροφος του πιλότου - δολοφόνου, Αντρέα Λούμπιτς, που οδήγησε στον θάνατο 150 άτομα την περασμένη Τρίτη, όταν έριξε στις γαλλικές Άλπεις το Airbus Α320 της Germanwings. 
H 26χρονη Κάθριν Γκόλντμπαχ, δασκάλα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολείο στην πόλη Gesamtschule στο Krefeld, κοντά στο Ντίσελντορφ, είχε αποκαλύψει πρόσφατα στους μαθητές της ότι πρόκειται να γίνει μητέρα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild η 26χρονη κοπέλα είχε αναφέρει ότι ανυπομονούσε να γίνει γονιός και να ζήσει μια καινούργια ζωή, ενώ παράλληλα η εφημερίδα αναφέρει ότι το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί.


Η Γκόλντμπαχ γνώρισε τον Λιούμπιτς πριν εφτά χρόνια, όταν έφηβοι και οι δύο εργαζόντουσαν στην αλυσίδα Burger King, στην γενέτειρα πόλη του Λιούμπιτς, Montabaur. Το ζευγάρι μετακόμισε σε διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ, πριν τέσσερα χρόνια, όταν ο Αντρέας Λιούμπιτς προσελήφθη ως πιλότος, αλλά σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, η σχέση τους είχε πολλές «αναταράξεις» εξαιτίας του χαρακτήρα του Λιούμπιτς, που ήθελε να ελέγχει την 26χρονη σύντροφό του.


Φίλη της 26χρονης δασκάλας δήλωσε, μετά την αεροπορική τραγωδία, ότι η κοπέλα σχεδίαζε να χωρίσει με τον Λούμπιτς, επειδή αυτός είχε γίνει «control freak», έλεγχε τα ρούχα που εκείνη φορούσε, το μήκος της φούστας της και της είχε υποδείξει σε ποιους άντρες θα μπορούσε να μιλάει!


Επίσης, το τελευταίο διάστημα ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης φέρεται να διατηρούσε σχέση με άλλη γυναίκα και παρόλο που το ζευγάρι Λιούμπιτς - Γκόλντμπαχ έκαναν σχέδια για έναν επικείμενο γάμο, τα γερμανικά μέσα χαρακτηρίζουν την επταετή σχέση τους ως σχέση με διακυμάνσεις.

Η Γκόλντμαπχ, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ταξίδεψε στην Γαλλία μετά το τραγικό δυστύχημα και έμαθε ότι ο σύντροφός της ήταν ο υπαίτιος της μαζικής δολοφονίας 150 ανθρώπων.

Επί πέντε λεπτά ούρλιαζαν οι επιβάτες!

Τα τελευταία λεπτά της πτήσης, όπως καταγράφηκαν στο «μαύρο κουτί» - Αποζημίωση 50.000 ευρώ για κάθε επιβάτη δίνει η Lufthansa, εν μέσω οργισμένων αντιδράσεων - Λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθεί το δεύτερο «μαύρο κουτί», που δεν δίνει πλέον «σήμα»

Συνεχίζονται οι φοβερές αποκαλύψεις για το αεροπορικό δυστύχημα της Germanwings που στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους στις Γαλλικές Αλπεις.

Για περισσότερα από πέντε λεπτά πριν την πρόσκρουση ούρλιαζαν οι επιβάτες, που προφανώς είχαν συνείδηση του τι συνέβαινε, δείχνει η «απομαγνητοφώνηση» του «μαύρου κουτιού» του αεροσκάφους, που αποκαλύπτει η εφημερίδα Bild.

Τα ουρλιαχτά αυτά είναι ο τελευταίος ήχος που καταγράφηκε πριν την σύγκρουση του αεροπλάνου με το έδαφος, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Bild, ηχητικό υλικό περίπου μιάμισης ώρας έχει καταγραφεί στο «μαύρο κουτί» και έχει ήδη δεχτεί επεξεργασία από τους εμπειρογνώμονες που αναζητούν το τι ακριβώς συνέβη στη μοιραία πτήση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η καθοδική πορεία του αεροσκάφους ξεκίνησε στις 10:29. Στις 10:32 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος, χωρίς όμως να λάβουν καμία απάντηση. Πολύ σύντομα αμέσως μετά, ακούγεται ο πιλότος Πάτρικ Σοντχάιμερ να χτυπά δυνατά την κλειδωμένη πόρτα του πιλοτηρίου και τότε οι επιβάτες ακούγονται να ουρλιάζουν.

Στις 10:35 ένας «δυνατός μεταλλικός ήχος» στην πόρτα ξεχωρίζει, από τις προσπάθειες του πιλότου να μπει και στις 10:37 ακούγεται να φωνάζει: «Ανοιξε την καταραμένη πόρτα»!

Στις 10:40 πλέον τα ουρλιαχτά των επιβατών, ακούγονται για τελευταία φορά, καθώς ακολουθεί ο ήχος της πρόσκρουσης.

Την ίδια ώρα, εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό του δεύτερου "μαύρου κουτιού" του μοιραίου Airbus, καθώς όπως δήλωσε εκπρόσωπός της "Lufthansa", δεν αποστέλλει πλέον κανένα "σήμα".

Ο μάνατζερ της Lufthansa, Kάι Κράτκι μιλώντας στη εκπομπή του δημοσιογράφου, Γκίντερ Γιάουχ στο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης "ARD" επεσήμανε ότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι δύσκολο να βρεθεί το δεύτερο μαύρο κουτί αν και θα ήταν πολύτιμο στις έρευνες. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα " Rheinische Post", η αστυνομία του Ντίσελντορφ έχει επιστρατεύσει 100 επίλεκτα μέλη της -πρόκειται για την ομάδα με τον κωδικό "Alpen"- με στόχο την συγκέντρωση πληροφοριών από φίλους, συγγενείς αλλά και όλους όσοι είχαν ήρθαν σε επαφή με τον "καμικάζι των αιθέρων".

"Είχαμε πλήρη άγνοια για την ασθένεια του Αντρέας Λούμπιτς", εξακολουθεί να επιμένει η Lufthansa κάνοντας μία πρώτη προσφορά-αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων, που δεν ξεπερνά τις πενήντα χιλιάδες ευρώ ανά επιβάτη. Στο σημείο όπου συνετρίβη το μοιραίο Airbus , εκτός από τους διασώστες και την επίλεκτη ομάδα ορειβατών μεταβαίνουν οκτώ ισραηλινοί που έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα για έρευνες σε δύσβατες περιοχές. "Όλο το βουνό όπου συνετρίβη το μοιραίο Airbus μυρίζει κηροζίνη", λέει στην "Bild" o 42χρονος διασώστης, Ρέτερ Γκρέγκορι.

Στο μεταξύ, διακεκριμένος Γερμανός νευρολόγος έσπευσε να υποστηρίξει την "Lufthansa", η οποία βρίσκεται σε δεινή θέση μετά την αποκάλυψη γερμανικών ΜΜΕ ότι έκανε τα στραβά μάτια στα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο άπειρος συγκυβερνήτης της. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, "Bild", o ψυχίατρος Μάνφρεντ Λιούτς, έσπευσε να δικαιώσει τη γερμανική εταιρεία δηλώνοντας ότι είναι βλακώδες το να υποβάλλονται τακτικά σε ψυχομετρικά τεστ οι πιλότοι: "Το 30% των Γερμανών βρίσκεται κάποια στιγμή της ζωής του αντιμέτωπο με ένα σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα", επισημαίνει ο Γερμανός επιστήμονας υποστηρίζοντας ότι μπορεί απλά να συμβεί στον οποιονδήποτε...

Από την πλευρά του, το γερμανικό γυναικείο περιοδικό "Emma", δίνει την δική του, φεμινιστική εκδοχή για την πτήση του θανάτου. "Οι πιλότοι σε κατάσταση αμόκ είναι μόνο άντρες. Για το λόγο αυτό, στο cockpit θα πρέπει να υπάρχουν μόνο γυναίκες. Μόνο σε γυναικεία χέρια, οι επιβάτες αεροπλάνων θα είναι ασφαλείς", γράφει το γυναικείο περιοδικό.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ