16 Μαρτίου 2015

Εκνευρισμός στα τεχνικά κλιμάκια και παράπονα για την ασφάλεια εξαιτίας των μετακινήσεων σε διαφορετικά ξενοδοχεία

Γκρίνια, δυσφορία, αλλά και παράπονα εξέφρασαν οι απεσταλμένοι των τεχνικών κλιμακίων των εταίρων στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι η επιλογή της κυβέρνησης για διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές σε χώρους ξενοδοχείων και μάλιστα όχι πάντοτε στο ίδιο.

Ενδεικτικό είναι και το αλαλούμ είναι ότι στελέχη τριών ελληνικών υπουργείων και τα κλιμάκια των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα κανονικά τις συζητήσεις τους στο Κάραβελ, καθώς μετά από δίωρη αναμονή, τούς γνωστοποιήθηκε πως θα πρέπει να μετακινηθούν στο Χίλτον.

Μάλιστα το θέμα έχει τεθεί υπηρεσιακά τόσο από τον επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης Γκαμπριέλε Τζούντιτσε, όσο και από την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Ίβα Πέτροβα.

Φωνές και για την ασφάλεια των τεχνικών κλιμακίων

Πέραν της ταλαιπωρίας που υποστηρίζουν ότι οι υφίστανται οι απεσταλμένοι των δανειστών στην Ελλάδα, οι ίδιοι θέτουν και ένα ακόμα θέμα, αυτό της ασφάλειας τους. Υποστηρίζουν πως οι μετακινήσεις από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο δημιουργούν κενά ασφαλείας και εκθέτουν τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων σε κινδύνους.

Σύσκεψη και στην ΤτΕ

Την Παρασκευή η Κομισιόν είχε ζητήσει τα τεχνικά κλιμάκια να μεταβούν και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ωστόσο η απάντηση που έλαβαν από την κυβέρνηση ήταν πως «δεν θα περάσουν ούτε απ΄ έξω». Σήμερα όμως οι εκπρόσωποι των κλιμακίων που ήρθαν για να συλλέξουν χρηματοοικονομικά στοιχεία είχαν συνάντηση με διευθυντικά στελέχη (όχι με τον Γιάννη Στουρνάρα) στην Τράπεζα της Ελλάδος.