16 Μαρτίου 2015

Χαμός στη Γερμανία με τη χειρονομία Βαρουφάκη! Τον κράζουν όλα τα ΜΜΕ!

Σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Γ. Βαρουφάκη σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο την δήλωσή του στο talk show του Γκίντερ Γιάουχ στο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόραση"ΑRD"  σύμφωνα με την οποία, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πως το βίντεο με την "χειρονομία" που κάνει στον γερμανικό λαό σε παλαιότερη ομιλία του είναι ψεύτικο. Οι τίτλοι των γερμανικών ΜΜΕ αντανακλούν την "κακή εικόνα"  που έχουν για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Die Welt
"Δείτε τον Βαρουφάκη να λέει ψέμματα στον Γιάουχ", είναι ο τίτλος  άρθρου στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας απεικονίζοντας τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να εξηγεί στον Γερμανό δημοσιογράφο ότι η επίμαχη χειρονομία είναι προιόν φαντασίας αφού το βίντεο είναι ψεύτικο. Σ΄ένα δεύτερο δημοσίευμα , η εφημερίδα χαρακτηρίζει πανέξυπνο τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος όμως, με την στάση που κρατά απέναντι στο Βερολίνο και τους Ευρωπαίους εταίρους, οδηγείται στην αποτυχία. " Γ. Βαρουφάκης: Άνθρωπος με κοφτερό μυαλό λίγο πριν την αποτυχία. Στην Ευρώπη απομονώνεται αλλά και στην πατρίδα του αρχίζει να χάνει υποστήριξη...".

Die Zeit 
"Ο όρκος του μεσαίου δακτύλου", είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας σχολιάζοντας πικρόχολα ότι ο Γ. Βαρουφάκης προσπάθησε να πείσει τους Γερμανούς πολίτες ότι το προτεταμένο δάκτυλο δεν ήταν μία αληθινή χειρονομία που έκανε σε
παλαιότερη ομιλία του.
 
Focus 
"H Eλλάδα πρέπει να ακρωτηριαστεί ως σάπιο πόδι", σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό και σ΄ένα δεύτερο άρθρο αναφέρεται στην επίμαχη χειρονομία. "Ντροπή, ο Βαρουφάκης λέει ψέμματα για την χειρονομία". Το γερμανικό περιοδικό θεωρεί πως ο Έλληνας  υπουργός Οικονομικών προσπαθεί  να τα... μαζέψει προκειμένου να αντιστρέψει το δυσμενές για την Ελλάδα και κυρίως για τον ίδιο, κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη .  

FAZ
"Παρουσία του Βαρουφάκη στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ", γράφει η εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung", σχολιάζοντας πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προτίμησε να πει ότι το επίμαχο βίντεο με την άσεμνη χειρονομία  είναι ψεύτικο σε μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές εκπομπές στη Γερμανία.

Suddeutsche Zeitung
Yπό τον τίτλο: "Ο Βαρουφάκης και το μεσαίο δάκτυλο", η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στο σάλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα της Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με την άσεμνη χειρονομία του Έλληνα ροκ σταρ.    

Stern
"Το πρότυπο του Ευρωπαίου", γράφει ειρωνικά το περιοδικό Stern αναφερόμενο στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.


Δείτε την επίμαχη χειρονομία στο 1:59"