17 Μαρτίου 2015

«Ποδοπατήθηκαν» οι φωτογράφοι για ένα καρέ της Ζωής Κωνσταντοπούλου -Συνέντευξη με παράλληλη μετάφραση σε αγγλικά-γαλλικά [εικόνες]

Υποδοχή... ροκ σταρ επιφύλλαξαν οι φωτογράφοι στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την είσοδό της σε αίθουσα της Βουλής που θα παραχωρούσε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου από τις 12 το μεσημέρι παραχωρεί συνέντευξη τύπου, με παράλληλη μετάφραση στα αγγλικά και στα γαλλικά προς διευκόλυνση των ξένων μέσων ενημέρωσης, με αφορμή τη συγκρότηση επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του Χρέους και τη διεθνή συνεργασία της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα Κοινοβούλια άλλων χωρών και άλλους διεθνείς οργανισμούς σε θέματα χρέους.

«Το αίτημα πηγάζει από την κοινωνία από την οποία το κοινοβούλιο θα ζητήσει στηρίγματα. Ο λογιστικός έλεγχος είναι υποχρέωση προς τις επόμενες γενιές. Η επιτροπή θα είναι ανοιχτή στην κοινωνία αλλά και τους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Το ευρωπαϊκό κομμάτι θα αναλάβει η Σοφία Σακοράφα και το επιστημονικό ο Eric Toussaint. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει αρχές Απριλίου στην Αθήνα και τα πρώτα συμπεράσματα θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο σε διεθνές συνέδριο», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Πέραν της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το λόγο θα λάβουν και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο ειδικός επιστήμονας για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους Eric Toussaint.