19 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΞΥΛΟ ΘΑ ΦΑΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ! “Φυτευτός” στη συνάντηση και ο Ντάισελμπλουμ-Εκνευρισμός Τσίπρα

Ο εξευτελισμός του επαίτη Τσίπρα θα γίνει παρουσία του Ντάιζελμπλουμ που νόμιζαν ότι ταπείνωσαν με τις τζάμπα μαγκιές Βαρουφάκη στην Αθήνα...

Και ξαφνικά η πενταμερής που τελικά έγινε εξαμερής κατέληξε επταμερής (και μέχρι το βράδυ μπορεί να προστεθούν μερικοί ακόμα)... Από το... πουθενά προέκυψε στη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τους Ολάντ, Μέρκελ, Γιούνκερ, Τούσκ και Ντράγκι και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εξέλιξη για την οποία το Μαξίμου δεν κρύβει τον εκνευρισμό του.

Η Ελληνική πλευρά πάει με ξεκάθαρη θέση στη συνάντηση. Αναζητά πολιτική λύση στη βάση της απόφασης της 20 Φεβρουαρίου με τον απαραίτητο χρόνο για την εφαρμογή των δεσμεύσεών της. Ο χρόνος μεταφράζεται μάλιστα ξεκάθαρα σε άρση της οικονομικής ασφυξίας την οποία έχει επιβάλει η ΕΚΤ.

Από την πλευρά των δανειστών ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου έχει άλλη ανάγνωση και πως επί της ουσίας η Ελλάδα πρέπει να δώσει απτές αποδείξεις συνέχισης του προγράμματος. Μάλιστα αναμένεται να ζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα και ενέργειες, ενώ η παρουσία Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση είναι βέβαιο πως θα τεθεί και το θέμα των τεχνικών κλιμακίων και της στάσης της Ελλάδας απέναντί τους.