11 Απριλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ: Η πιο ξεχωριστή περιφορά επιταφίου έγινε στη Νάξο!

Η εικόνα του λιτού ξύλινου επιταφίου, που είναι φτιαγμένος από ξύλα της θάλασσας και στολισμένος με ελάχιστα λουλούδια, πραγματικά προκαλεί δέος.
Το ίδιο και η περιφορά του επιταφίου, που έγινε μέσα στην αφρισμένη θάλασσα.

Πρόκειται για την πιο ξεχωριστή περιφορά επιταφίου που είχαν τη χαρά να βιώσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής Πολιχνίου Νάξου τη Μεγάλη Παρασκευή.


Αμέσως μετά τη λειτουργία στην παραθαλάσσια εκκλησία της Αγίας Γρηγορούσας οι πιστοί συνόδεψαν τον επιτάφιο στην παραλία Καστρακίου και τον περιέφεραν μέσα στη θάλασσα χωρίς να τους φοβίζει το κρύο ούτε καν τα 6-7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.


Η περιφορά του επιταφίου της ενορίας του Πολιχνίου στη θάλασσα, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια, με "δανεικό" επιτάφιο από το Φιλώτι.

Και μάλιστα αρκετά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα (στις 6 το απόγευμα), αφού ο παπάς της περιοχής έπρεπε να λειτουργήσει και και να κάνει περιφορά επιταφίου σε δυο ακόμη εκκλησίες.

Φέτος η ενορία Πολιχνίου έχει το δικό της μοναδικό Επιτάφιο, χειροποίητα φτιαγμένο με ξύλα από τη θάλασσα, ευγενική προσφορά του κ. Κυριάκου Σαλτερή.


Πηγή: naxostimes.gr