17 Απριλίου 2015

Σαμαράς για Κυπριακό: Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις για να συνεχιστούν οι συνομιλίες

Δεν μου άρεσαν οι τελευταίες δηλώσεις που είχε κάνει, τουλάχιστον δημοσίως, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ελπίζω να κινηθούν όλοι οι παράγοντες σταθεροποιητικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
«Ο τερματισμός των τουρκικών αποσταθεροποιητικών κινήσεων για την περιοχή είναι μία προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι συνομιλίες. Οι οποίες, πράγματι, πρέπει να συνεχιστούν για να υπάρχει λύση» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Από την άλλη πλευρά, εύχομαι να συνεχίζεται και ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου» είπε ακόμα ο κύριος Σαμαράς, που τόνισε πως ο συντονισμός είναι αναγκαίος για να λυθεί το Κυπριακό, «όπως άλλωστε ορίζεται από τις ανάγκες και της Ιστορίας και των αγώνων που έχουμε δώσει μαζί και του καινούργιου χώρου, στον οποίο οφείλουμε να συμπλεύσουμε, που είναι ο χώρος των υδρογονανθράκων και των ενεργειακών δρόμων που έχουμε ανοίξει».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο κύριος Σαμαράς ανέφερε: «Δεν μπορώ να σας πω ότι μου άρεσαν οι τελευταίες δηλώσεις που είχε κάνει, τουλάχιστον δημοσίως, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ο απεσταλμένος. Ελπίζω να κινηθούν όλοι οι παράγοντες σταθεροποιητικά και προς την κατεύθυνση μίας λύσης σωστής, κάτω από τους σωστούς όρους που και εμείς και η Κύπρος θέλουμε πολύ».

Τέλος, αναφερόμενος στις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο κύριος Σαμαράς είπε: «Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πρόβλημα ούτε με την Αίγυπτο, ούτε με το Ισραήλ. Το συζητήσαμε με τον Πρόεδρο, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Θα έχουμε προσεχώς μία συνάντηση με την Αίγυπτο, που αντιλαμβάνομαι έχει προγραμματιστεί».