13 Αυγούστου 2015

ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ! Βαρουφάκη: Ταπεινωτική και μη βιώσιμη η συμφωνία

«Ναρκοπέδιο ευφημισμών» χαρακτήρισε το κείμενο της νέας συμφωνίας για την Ελλάδα ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στη συζήτηση των Επιτροπών για το τρίτο μνημόνιο, στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι «Σταθάκης και Τσακαλώτος έκαναν ό,τι μπορούσαν, στο πλαίσιο μίας ταπεινωτικής συμφωνίας, αλλά η συμφωνία παραμένει μη βιώσιμη. Ακόμα και η ΕΚΤ παραδέχθηκε ότι πρέπει να υπάρχει πρώτα αναδιάρθρωση και μετά τα μέτρα, αλλά εδώ υπάρχει αντιστροφή της κατάστασης. Πλέον έχουμε αντίθετη ακολουθία, δηλαδή πρώτα τα μέτρα και μετά η αναδιάρθρωση».

«Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τουλάχιστον στο αμέσως επόμενο διάστημα», εκτίμησε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «η Bundestag δεν νομίζω ότι θα το εγκρίνει».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι συμφωνεί με τη μείωση των αμυντικών δαπανών και για ιδεολογικούς λόγους, ενώ ζήτησε να απαιτηθεί από την Ε.Ε. να εγγυηθεί την ασφάλεια των συνόρων μας.

Τέλος, χαριτολογώντας, ο τέως ΥΠΟΙΚ πρότεινε «Να μαζευτούμε όλοι όσοι έχουμε εμπειρία από μνημόνια από όλες τις παρατάξεις και να γράψουμε ένα λεξικό για “τρόικα speak”», με τους μνημονιακούς όρους που χρησιμοποιεί η τρόικα για τα μέτρα».