13 Αυγούστου 2015

Στην αντεπίθεση το Μαξίμου: Ο Λαφαζάνης οριστικοποίησε την απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο

Το γυαλί, που είχε από καιρό ραγίσει, πλέον ξεκάθαρα έχει «σπάσει» ανάμεσα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την κυβέρνηση.

Επειτα από την κίνηση του πρώην υπουργού να ξεκινήσει αγώνα κατά του μνημονίου, το Μαξίμου πέρασε στην αντεπίθεση. «Η απόφαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης  εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το πρόπλασμα  νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πριν από το κοινά αποφασισμένο έκτακτο Συνέδριο», ανέφερε η κυβέρνηση.

Παράλληλα όμως, κάνοντας λόγο για φανερή πλέον δραστηριότητα του βουλευτή για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα και σημειώνοντας ότι ο κ. Λαφαζάνης επικαλείται την προσήλωση του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το Μαξίμου του υπενθύμισε ότι «συντεταγμένη επιστροφή στην Δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο - δηλαδή  Δραχμή με Μνημόνιο -  μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση τόνισε πως «οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του ''Οχι'', δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα».