31 Ιανουαρίου 2016

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕΤΖΗ! Φλαμπουράρης: Να δώσουν την έδρα όσοι δεν ψηφίσουν ότι θέλουμε! Διορίζουμε συγγενείς μας γιατί αντιμετωπίσαμε άρνηση συνεργασίας

«Δεν συζητάμε απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας

«Δυστυχώς, στους κόλπους των αγροτών επικρατούν μέχρι σήμερα δυνάμεις που επιλέγουν την αδιαλλαξία. Ελπίζω και πιστεύω ότι οι δυνάμεις αυτές σύντομα θα περιθωριοποιηθούβ και θα κερδίσει ο διάλογος για τη λύση των προβλημάτων τους» εκτιμά ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξή του που δημσιεύεται στη «Real».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης του σχεδίου ασφαλιστικού ο κ. Φλαμπουράρης ξεκαθαρίζει: «Όχι, δεν συζητάμε απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό».

Και εξηγεί ο υπουργός Επικρατείας: «Διότι, ακόμη κι αν, ως χώρα, δεν είχαμε αναλάβει συναφείς δεσμεύσεις κατά τη συμφωνία με τους δανειστές, η μεταρρύθμιση που προτείνουμε με έντονα στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης είναι απολύτως αναγκαία και κατεπείγουσα να γίνει, διότι χωρίς αυτή οι συντάξεις τα επόμενα χρόνια δεν θα μπορούν να πληρωθούν».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ερωτάται πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που κάποιοι βουλευτές, όπως ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, καταψηφίσουν το ασφαλιστικό και απαντά: «Η παράδοση της έδρας σε περίπτωση διαφωνίας είναι, ούτως ή άλλως, ηθική υποχρέωση του διαφωνούντος. Πολύ περισσότερο όταν ο διαφωνών έχει εκλεγεί με κομματική επιλογή, με λίστα, όταν γνωρίζει πριν εκλεγεί ποιο πρόγραμμα πρέπει αναγκαστικά να ακολουθηθεί και όταν μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν είναι περισσότερο επαναστάτης ή φιλολαϊκός από τους υπόλοιπους που στοιχίζονται στον αγώνα που δίνουμε».
Για μετακλητούς: Άνευ σημασίας ζήτημα

«Πρόκειται για άνευ σημασίας ζήτημα που εντάσσεται στη στρατηγική της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής διαπλοκής να μας παρουσιάσει ως "όλοι ίδιοι είναι"» υπογραμμίζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης όταν ερωτάται για τους διορισμούς συγγενών και φίλων ως μετακλητούς υπαλλήλους.

«Και βεβαίως δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι την υλοποίηση της πολιτικής σου οπουδήποτε» συνεχίζει ο υπουργός Επικρατείας λέγοντας: «Αφήστε που, ιδιαιτέρως στην προηγούμενη κυβερνητική μας φάση, η προσδοκία της "αριστερής παρένθεσης" βρήκε πάρα πολλούς οπαδούς στον κρατικό μηχανισμό και αντιμετωπίσαμε εντυπωσιακή άρνηση συνεργασίας. Επίσης, δεν γίνεται να παραβλέψουμε ποιοι μας καταγγέλλουν: Οι πρυτάνεις της οικογενειοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων».

«Από την άλλη πλευρά, ας παραδεχτούν όλοι ότι στον χώρο μας απαντώνται - συχνότερα από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις- στην ίδια οικογένεια πρόσωπα με αυτοτελή πολιτική, επιστημονική και κοινωνική δράση. Εμείς, για παράδειγμα, έχουμε πρωτοστατήσει για να λάβουν οι γυναίκες τη θέση τους στην κοινωνία, όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη. Δεν ζητήσαμε από τις συντρόφους μας να μείνουν στο σπίτι ή ένα βήμα πίσω - και εδώ μιλώ ως άντρας».
Νέο άνοιγμα σε Λεβέντη

«Στο νέο που φιλοδοξούμε είναι και μια άλλη ανατροπή: Η λογική σύγκλισης των πολιτικών δυνάμεων. Μας ενδιαφέρουν οι πραγματικές συμμαχίες στη βάση της πολιτικής κατεύθυνσης και των πολιτικών αποφάσεων και όχι οι συμμαχίες στη βάση της συναλλαγής κορυφών ή κοινοβουλευτικών αριθμών» δηλώνει ο κ. Φλαμπουράρης και προσθέτει: «Η θέση μου για τους εν δυνάμει συμμχους της κυβέρνησής μας δεν αφορά μόνο τον κ. Λεβέντη και το κόμμα του, αλλά αφορά όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να κάνουν την εξής επιλογή:να στηρίξουν τον αγώνα της κυβέρνησής μας να βγάλει τη χώρα από την κρίση με τρόπο που δεν θα συνθλίβει τους πολλούς και τους αδύναμους, όπως συνέβαινε με την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Ερωτηθείς αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να διευρυνθεί με συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι ή και το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης απαντά: «Η απάντηση που έδωσα για τον κ. Λεβέντη καλύπτει το ερώτημα» και καταλήγει: «Αν πάντως με τον όρο διεύρυνση επιχειρείτε να στηρίξετε σενάρια οικουμενικών κλπ δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι για εμάς οι κυβερνητικοί θώκοι δεν είναι ο σκοπός, αλλά μέσο για να βοηθήσουμε τη χώρα. Είναι ένας τρόπς να υπερασπιστούμε αυτούς που χρόνια φιλοδοξούμε να εκπροσωπούμε, τους αδύνατους, το μεγάλο πλήθος, τους έντιμους πολίτες, την αξιοπρέπεια της χώρας».