31 Ιανουαρίου 2016

"Σεισμός" από το δημοσίευμα του Spiegel για Ρωσία - Γερμανία και Μπούντεσταγκ

- Οι ανέκαθεν... ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας έρχονται να δοκιμαστιούν εκ νέου
- Δημοσίευμα "βόμβα" του Spiegel αναφέρεται στην υπόθεση ηλεκτρονικής πειρατείας της Μπούντεσταγκ το 2015
- Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως ελεγχόταν από τη ρωσική κυβέρνηση!
- Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος γερμανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί
- Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και ο εισαγγελέας
Είναι μία υπόθεση που είχε προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στη Γερμανία, από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε. Η μεγάλης κλίμακας ηλεκτρονική πειρατεία στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, έγινε το 2015, με τις τελευταίες αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Spiegel να είναι συνταρακτικές.
Εμπλοκή της Ρωσίας!

Το δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολού πως η συγκεκριμένη ηλεκτρονική επίθεση ελεγχόταν από τη ρωσική κυβέρνηση. Αυτό τουλάχιστον δηλώνει στο περιοδικό ένας υψηλόβαθμος γερμανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ηλεκτρονική επίθεση, που σημειώθηκε με την πειρατεία επί εβδομάδες σε μια σειρά υπολογιστικών συστημάτων τηςΜπούντεσταγκ, "ήταν σαφώς το έργο μιας μυστικής υπηρεσίας του ρωσικού στρατού", σύμφωνα με τον "υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας" τον οποίο επικαλείται το περιοδικό στο τελευταίο τεύχος του.

Σύμφωνα με το Spiegel, η ομοσπονδιακή γενική εισαγγελέα, η οποία εδρεύει στην Καρλσρούη, στο νότο, ερευνά την υπόθεση επίσημα από τα μέσα Ιανουαρίου.

Οι αποκαλύψεις του Spiegel δημοσιοποιούνται σε μια κρίσιμη στιγμή των γερμανορωσικών σχέσεων, που ήδη κλονίστηκαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και στις οποίες η διπλωματική διάσταση γύρω από την υπόθεση μιας 13χρονης γερμανορωσίδας εφήβου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε στη Γερμανία επέφερε νέο πλήγμα πολύ πρόσφατα.