17 Μαΐου 2016

Ειδομένη: Έχουν μετατρέψει βαγόνι τρένου σε μπο2ρδέλο-Ναρκωτικά, πορνεία και trafficking ανθούν

Στους 9.210 οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στην περιοχή -Σχεδόν 54.500 ανά την Ελλάδα -Μαροκινοί και Ιρακινοί εκμεταλλεύονται για 5-10 ευρώ μετανάστριες στον καταυλισμό

Χρήματα, εκμεταλλευόμενοι τους εξαθλιωμένους και ανυπεράσπιστους πρόσφυγες, προσπαθούν να βγάλουν εγκληματικέ ομάδες που αναπτύσσονται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Ειδομένης.

Διακίνηση ανθρώπων, λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ήταν μέχρι πρόσφατα τα πιο διαδεδομένα αδικήματα στα οποία προστέθηκε σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» και η πορνεία.

Στην πώληση ναρκωτικών το πάνω χέρι έχουν ομάδες Μαροκινών και Τυνήσιων, στο παρεμπόριο Σύροι και στη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων Αφγανοί και Πακιστανοί.

Στο χάρτη μπήκε και η πορνεία με «πρωταγωνιστές» Μαροκινούς και Ιρακινούς οι οποίοι εκμεταλλεύονται ανυπεράσπιστες πρόσφυγες και μετανάστριες που ζουν μόνες τους στην Ειδομένη. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται είτε για γυναίκες που ξέμειναν στον καταυλισμό, είτε έχουν χάσει το σύζυγό τους, είτε ο σύζυγος πρόλαβε να περάσει στην Ευρώπη πριν σφραγιστούν τα σύνορα.

Το κύκλωμα έχει μετατρέψει δύο χώρους στην Ειδομένη σε αυτοσχέδιους οίκους ανοχής. Οι χώροι που χρησιμοποιούνται είναι ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι τρένου και ένα δωμάτιο κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη. Τα μέλη του κυκλώματος δίνουν λίγα λεφτά σε εξαθλιωμένες γυναίκες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα γιατί εξάντλησαν τις οικονομίες τους με αντάλλαγμα την εκπόρνευσή τους.Τα χρήματα που παίρνουν οι δράστες από τον κάθε πελάτη ανέρχονται σε 5-10 ευρώ.

Σχεδόν 54.500 οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στην χώρα μας

Συνολικά 54.496 μετανάστες και πρόσφυγες καταμετρήθηκαν στις 8 το πρωί σε ολόκληρη τη χώρα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 20 νέες αφίξεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, 16 στην Κω και τέσσερις στη Χίο.

Η πλειοψηφία των μεταναστών και προσφύγων εξακολουθεί να βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα (29.114), ενώ 14.466 άτομα φιλοξενούνται σε δομές της Αττικής, εκ των οποίων 1.458 στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε κέντρα φιλοξενίας της Κεντρικής Ελλάδας βρίσκονται συνολικά 2.081 άτομα και στη Νότια Ελλάδα 324.