17 Μαΐου 2016

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ALERT! Τα τσοντοκάναλα φταίνε για την αποπομπή της ΣΥΡΙΖΑ-Ρούσεφ και στην Βραζιλία

Το τηλεοπτικό δίκτυο Globo βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα, ισχυρίζονται -  Απορρίπτουν τις κατηγορίες οι υπεύθυνοι του ομίλου

Ολοένα περισσότερους εχθρούς «βλέπουν» οι υποστηρικτές της απερχόμενης προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, μετά την απόφαση της Γερουσίας να την παύσει από τα καθήκοντά της με την κατηγορία για οικονομικές ατασθαλίες προς όφελος του κεντροαριστερού κόμματός της.

Οι «φίλοι» της Ρούσεφ, λοιπόν, καταγγέλλουν το τηλεοπτικό δίκτυο Globo για το «πραξικόπημα», τονίζοντας πως το ιδιωτικό δίκτυο που ιδρύθηκε από τον μεγιστάνα των μίντια, Ρομπέρτο Μαρίνο, υποστήριξε τη δικτατορία.

Την περασμένη Κυριακή, μάλιστα, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την οργή τους για την απομάκρυνση της προέδρου από την εξουσία για διάστημα έξι μηνών, όσο θα διαρκέσει η δικαστική διερεύνηση των κατηγοριών εις βάρος της.

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Όχι στο πραξικόπημα στη Βραζιλία», «Τηλεοπτικό δίκτυο πραξικοπήματος», κατηγόρησαν τα κανάλια και τις ιστοσελίδες του δικτύου ότι έδωσαν βήμα μόνο στους αντιπάλους της Ρούσεφ.

Επισημαίνεται πως περίπου 90 εκατ. τηλεθεατών παρακολουθούν καθημερινά τα κανάλια του δικτύου, ενώ οι υποστηρικτές της απερχόμενης προέδρου τονίζουν πως τα περιοδικά, οι ιστότοποι και οι εφημερίδες του Globo της ασκούν μόνο κριτική.

«Παραμένουν σιωπηλοί, προσπαθούν να κρύψουν όσα συμβαίνουν και δεν λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι ένα ακόμα δικαίωμα που αφαιρείται από τους πολίτες, τους στερούν το δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια και να είναι καλά ενημερωμένοι», δήλωσε ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ρωσικό δίκτυο Russia Today.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Globo απορρίπτουν τις καταγγελίες τονίζοντας πως οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών απολαμβάνουν τον ίδιο τηλεοπτικό χρόνο.

«Ο Globo δεν υποστήριξε την αποπομπή. Δήλωσε πως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, όλα θα έπρεπε να διεξαχθούν σύμφωνα με το σύνταγμα, όπως συνέβη μέχρι στιγμής», δήλωσε εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου σε επιστολή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.