17 Μαΐου 2016

Σκληρές εικόνες: Γάλλος πυγμάχος εκτελείται από την αστυνομία της Ινδονησίας

Ο Amokrane Sabet ζούσε τα τελευταία χρόνια στην χώρα έχοντας προκαλέσει πολλές φορές με την συμπεριφορά του τους συμπολίτες του αλλά και την αστυνομία

Η ιστορία του Amokrane Sabet θα μπορούσε να ανήκει στην σφαίρα μιας μυθιστορηματικής αφήγησης. Άλλοτε γνωστός και καταξιωμένος πυγμάχος, ο Γάλλος στην καταγωγή άνδρας αποφάσισε πριν δύο χρόνια να εγκατασταθεί στην Ινδονησία.

Μάλιστα αγόρασε εκεί μία πολυτελή βίλα στην παραλιακή πόλη Canggu όπου ο 39χρονος περνούσε μάλλον μια δύσκολη περίοδο της ζωής του, προκαλώντας με την συμπεριφορά του τους γείτονες και τις αρχές της πόλης.

Παρά την ανοχή των κατοίκων, ο Γάλλος πυγμάχος συνέχιζε να προκαλεί, καθώς δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς στου στα μαγαζιά, ενώ ήταν εριστικός τόσο με τους ιδιοκτήτες όσο και με τους πελάτες των καταστημάτων αλλά και τους γείτονές του. Οι συστάσεις που του είχαν γίνει κατά καιρούς δεν είχαν αποδώσει, με αποτέλεσμα τα πράγματα να φθάσουν στο σημείο που βλέπουμε στο βίντεο.

Την πρωτομαγιά το πρωί λοιπόν, μία ομάδα αστυνομικών πήγε στο σπίτι του για να τον συλλάβει μετά από καταγγελίες για παραβίαση σωρείας νόμων. Όμως ο Amokrane εμφανίστηκε στην είσοδο του σπιτιού του κρατώντας ένα μαχαίρι και απειλώντας του αστυνομικούς.

Παρά τους πυροβολισμούς προς εκφοβισμό στον αέρα, ο Γάλλος πυγμάχος δεν παραδινόταν, ενώ κάποια στιγμή όρμηξε και τελικά κατάφερε να τραυματίσει με το μαχαίρι του κάποιους αστυνομικούς.

Από εκεί και πέρα τον λόγο είχαν τα όπλα, με τους αστυνομικούς να πυροβολούν επί αρκετή ώρα εναντίον του μέχρι να καταφέρουν να τον ρίξουν στο έδαφος, αφήνοντάς τον νεκρό. Το συγκλονιστικό στοιχείο στο βίντεο είναι ότι παρά τους δεκάδες πυροβολισμούς, ο γυμνασμένος πυγμάχος αντέχει για πολλή ώρα και ακόμα και πεσμένος τρομάζει τους αστυνομικούς μέχρι τελικά να καταλήξει.

Το πτώμα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της κοντινότερης πόλης ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιστροφή και την ταφή του στην Γαλλία.