16 Μαΐου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΓΗΣΕΙ; Στο Κολοράντο... το πρώτο σχολείο που άφησε ελεύθερο το χασίς

Η μία μετά την άλλη οι πολιτείες των ΗΠΑ απελευθερώνουν τη χρήση κάνναβης για «ιατρικούς λόγους», όπως αναφέρουν. Προσδοκούν, ωστόσο, στην αύξηση των εσόδων τους από το φόρο που συνεπάγεται η νομιμοποίηση ενός -τεράστιου- και μέχρι πρότινος απαγορευμένου εμπορίου. Στο Κολοράντο έγινε το βήμα παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, στην Περιοχή 49 υπάρχει το πρώτο σχολικό συγκρότημα, το οποίο επέτρεψε τη χρήση κάνναβης στους μαθητές του, για ιατρικούς λόγους όπως επεσήμανε.

Το σχολικό συγκρότημα του Πέιτον υιοθέτησε μία πολιτική για παιδιά άνω των 16 ετών. Αφορμή αποτέλεσε μία υπόθεση ενός μαθητή, του Τζάκσον Τζαξ Στορμς, ο οποίος αποβλήθηκε από το σχολείο του γιατί κουβαλούσε λάδι από κάνναβης. Ο λόγος που είχε πάνω του το μπουκαλάκι με το λάδι, ήταν διότι έπασχε από το Σύνδρομο Ντράβετ. Μία μορφή ισχυρής επιληψίας. Την ιστορία επιβεβαίωσε η μητέρα του μαθητή, η οποία δήλωσε στις τοπικές αρχές ότι το παιδί της λάμβανε την αγωγή από το 2012, όταν και διαπιστώθηκε το πρόβλημά του.

Το σχολικό συγκρότημα της Περιοχής 49 απελευθέρωσε τη χρήση κάνναβης με το σκεπτικό ότι όσα παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τη δόση τους εντός και να μη χάνουν πολύτιμες ώρες μάθησης. «Η πολιτική που επιλέξαμε δεν επιτρέπει τη χρήση κάνναβης σε χρήστες, αλλά σε εκείνα τα παιδιά που έχυν πρόβλημα και τη μεταφέρουν σε μορφή λαδιού ή λοσιόν», δήλωσε ο υπεύθυνος.

Σε κάθε περίπτωση, πολλοίο γονείς εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, καθώς υποστηρίζουν ότι η απελευθέρωση, έστω και σε αυτό το επίπεδο, θα ανοίξει το δρόμο για ευρύτερη χρήση, ενώ πολλοί έφηβοι χρήστες, ακόμη και εκτός σχολείου, θα αναζητήσουν «άσυλο» εντός των εγκαταστάσεων.