17 Μαΐου 2016

ΠΕΣ ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΝΑ "ΤΙ ΜΑΛ@ΚΑΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!"-Θεοδωρικάκος: Ο Κυριάκος είναι ο «κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή»

Ο πολιτικός αναλυτής δήλωσε στο Action24 ότι «ο κ. Μητσοτάκης υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της ΝΔ»

Την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο «κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα» και ο άνθρωπος που έχει την εμπειρία, τη γνώση να φέρει δουλειές και επενδύσεις στην χώρα εξέφρασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας την Δευτέρα την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action24, ο πολιτικός αναλυτής και πλέον σύμβουλος στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη είπε ότι «ο Κυριάκος υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της ΝΔ».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να φέρει δουλειές και επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Πρέπει να παράξουμε πλούτο και αυτό πρέπει να το κάνει ένας άνθρωπος που πιστεύει στις επενδύσεις. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα. Είναι  ο άνθρωπος που έχει την εμπειρία, τη γνώση να φέρει δουλειές και επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας, που να υπερβαίνει το Μνημόνιο, ώστε το 2021 να πούμε ότι η πατρίδα μας ξαναστέκεται στα πόδια της».

Ερωτηθείς σχετικά με τις μετρήσεις της GPO ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως από τη στιγμή που ανέλαβε σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει ασυμβίβαστο και θέμα δεοντολογίας, οπότε αποφάσισε να μη δημοσιεύουν μετρήσεις της GPO.

Την ίδια ώρα, σε ερώτηση πώς ένας επαγγελματίας του χώρου των δημοσκοπήσεων, ο οποίος ουδέποτε είχε σχέση με τη Δεξιά, βρέθηκε δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα σε τόσο επιτελικό ρόλο, απάντησε πως η σχέση τους ξεκίνησε αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές.

«Συζητήσαμε με τον Κυριάκο. Μέρα με τη μέρα με κέρδιζε. Τον ξεχώρισα από τους άλλους πολιτικούς. Τον βλέπω ως άλλη πρόταση για την Ελλάδα. Με έπεισε ότι έχει όραμα, έχει σχέδιο για την Ελλάδα, πιστεύει στην αξιοκρατία, στην αριστεία. Από διαφορετικές αφετηρίες, συναντηθήκαμε σε ένα χώρο δημιουργικών ιδεών. Ο Κυριάκος υπερβαίνει τα όρια της ΝΔ, γιατί απευθύνεται στους ανθρώπους του μέτρου, της λογικής, στους ανθρώπους που θέλουν να πάνε μπροστά τη χώρα», τόνισε.

«Με συγκίνησε όταν είπε στο Συνέδριο πως δεν τον ενδιαφέρει από ποια πλευρά του εμφυλίου ήταν οι γονείς μας. Θέλει να ενώσει τους Έλληνες και εγώ θέλω όσο περνάει από το χέρι μου να βοηθήσω αυτόν τον άνθρωπο», είπε στη συνέχεια.

Μεταξύ άλλων και ερωτηθείς σχετικά με το αν θεωρεί τη ΝΔ «φθαρμένο προϊόν», υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία «έχει τη δυνατότητα να φρεσκάρεται συνεχώς, να ανανεώνει τη σχέση της με την κοινωνία, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα».

«Όταν ψηφίζουν 400.000 άνθρωποι για εκλογή αρχηγού, όταν στο συνέδριο της συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι για τη διαμόρφωση του προγράμματος της ενώ δεν είναι μέλη της ΝΔ, δε συμφωνώ ότι είναι φθαρμένο προϊόν. Έχει τη δυνατότητα να αναγεννάται», είπε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο νέο μνημόνιο ανέφερε πως «το τρίτο και τέταρτο συμπληρωματικό μνημόνιο είναι προϊόντα της μεγάλης καθυστέρησης και της αδυναμίας που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 36% από 4% γιατί υπεράσπιζε μία αντιμνημονιακή λογική, κάτι που αποδείχτηκε τελείως ψεύτικο. 36% δεν είναι αριστεροί, είναι ανάμεσά τους και κεντρώοι και κεντροδεξιοί», είπε και πρόσθεσε: «Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα γιατί βρίσκεται στον αντίποδα όσων έλεγαν πριν εκλεγούν. Αυταπάτη θα ήταν αν έστω τώρα σταματούσαν τα ψέματα. Δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία στην κυβέρνηση».

Αμέσως μετά και απαντώντας στην ερώτηση πώς θα πείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα προστατεύσει τους αδύναμους, τους μη προνομιούχους, «όταν αυτά δεν μπόρεσε να τους προστατεύσει ούτε ο αριστερός Τσίπρας;», είπε χαρακτηριστικά πως «αυτά τα σχήματα έχουν πάει περίπατο».

«Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας, που να υπερβαίνει το Μνημόνιο, ώστε το 2021 να πούμε ότι η πατρίδα μας ξαναστέκεται στα πόδια της», συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση γιατί η ΝΔ ζήτησε πρόωρες εκλογές, είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών αποτιμά αρνητικά τη διακυβέρνηση της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Υπάρχει το συνολικό πρόβλημα της χώρας, οπότε εκ των πραγμάτων τίθεται το ζήτημα των εκλογών. Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα στη χώρα, ένα σύννεφο μελαγχολίας και κατάθλιψης έχει κυριεύσει τη χώρα», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως «ο Κυριάκος είναι σε θέση να συγκεντρώσει γύρω του τους πιο άξιους Έλληνες για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Μία  νίκη της ΝΔ δεν θα είναι μία ρεβάνς, αλλά διέξοδος. Ο Κυριάκος έχει τις κατάλληλες γνώσεις, έχει μάθει να συνεργάζεται».

«Ο Κυριάκος θέλει να ενώσει πολιτικές δυνάμεις γιατί είναι πολιτικός του μέτρου και της συνεννόησης», ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση αν η στρατηγική της ΝΔ είναι στρατηγική αυτοδυναμίας και τόνισε ότι ο εκλογικός νόμος μπορεί να συζητηθεί στα σοβαρά μόνο στα πλαίσια της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ακόμη, όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις και το αν θα τις ψηφίσει η ΝΔ την Κυριακή στη Βουλή, απάντησε πως το τέταρτο μνημόνιο είναι η λάθος συνταγή, όμως, όπως σημείωσε, «τα θετικά στοιχεία που υπάρχουν σε αυτό το πρόγραμμα η ΝΔ θα τα στηρίξει».

«Είναι προφανές ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, που είναι στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ, η ΝΔ θα τις στηρίξει», τόνισε.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα παλέψει να επιβάλλει τις εκλογές όσο πιο γρήγορα, «γιατί σχέδιο εξόδου από την κρίση μόνο ο Κυριάκος μπορεί να φέρει», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία γιατί «υπάρχει κόφτης για την πορεία της κυβέρνησης μέσα στην κοινωνία, ο λαός αισθάνεται ότι έχει ακούσει μόνο ψέματα».