17 Μαΐου 2016

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑ! Βίντεο: Ποντικός κυνηγάει γάτα!

Κάθισε απέναντι από τη γάτα, αντάλλαξε... άγριες ματιές με το σαφώς μεγαλύτερο ζώο και με σθένος... τίγρη, όρμηξε στον εχθρό του

Φανταστείτε την κουζίνα ως ρινγκ. Μονομάχοι ένας ποντικός και μία γάτα. Γύρω μαζεμένοι πολλοί άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και 'σεις. Ένας τύπος φωνάζει για πονταρίσματα. Εσείς στοιχηματίζετε.
Σε ποιον θα ποντάρατε τα χρήματά σας; Στη γάτα ή στον ποντικό; Αν ακολουθούσατε τη λογική, θα βγαίνατε χαμένος. Διότι στην περίπτωσή μας, ο ποντικός νίκησε τη γάτα και όχι μόνο αυτό, αλλά την πήρε και στο κυνήγι!


Η ιστορία του Τομ και Τζέρι συνέβη στο.... αντίστροφο στην Κίνα, στη Νοτιοδυτική πόλη Ακάνγκ. Η γάτα κάθεται αναπαυτικά στην κουζίνα, όταν έρχεται αντιμέτωπο με έναν – μεγάλο είναι η αλήθεια – ποντικό. Ως αιλουροειδές που σέβεται τον εαυτό του, κινήθηκε να το γραπώσει με τα νύχια της και να απολαύσει ένα πλούσιο γεύμα.

Λογάριασε όμως δίχως τον... ξενοδόχο. Διότι ο ποντικός όχι μόνο αντιστάθηκε, αλλά κατάφερε να «σπάσει» την ψυχολογία της γάτας, την οποία πήρε στο κυνήγι, ενώ νωρίτερα της είχε επιτεθεί με δαγκωνιές και... σπρωξίματα! Ο ποντικός δεν φάνηκε να φοβάται ούτε στιγμή. Κάθισε απέναντι από τη γάτα, αντάλλαξε... άγριες ματιές με το σαφώς μεγαλύτερο ζώο και με σθένος... τίγρη, όρμηξε στον εχθρό του. Αντί λοιπόν, να διώξει η γάτα τον ποντικό, έδιωξε ο ποντικός τη γάτα...