17 Μαΐου 2016

ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ! Τιμούν τη μνήμη του σκ@τόψυχου στη Βουλή οι ΣΥΡΙΖΑίοι

Την μνήμη, αλλά και την πολιτική διαδρομή και την προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου στην χώρα, τιμά η Βουλή των Ελλήνων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατό του στις 23 Ιουνίου.

Στην πραγματικότητα, το Ίδρυμα της Βουλής είναι αυτό που διοργανώνει έκθεση φωτογραφικού υλικού, αφιερωμένη στον επί πολλά χρόνια πρωθυπουργό της χώρας και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να την ενημερώσει για την όλη πρωτοβουλία της Βουλής και να ζητήσει τη συμβολή τόσο της ίδιας όσο και του κόμματός της στην διοργάνωση της εκδήλωσης. Είναι εξάλλου σαφές, ότι το Ίδρυμα της Βουλής θα χρειαστεί φωτογραφικό και όχι μόνο υλικό, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή και την πολιτική δράση του Ανδρέα Παπανδρέου, ιδιαιτέρως δε, για τις αφανείς πτυχές της ζωής του.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει μέσω του ΙΣΤΑΜΕ, ενώ σχετική σύσκεψη για το πώς ακριβώς θα μπορούσε το κόμμα να συμβάλει στη διοργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε χθες στην Χαριλάου Τρικούπη, με τον βουλευτή και πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ Κώστα Σκανδαλίδη και τον Κώστα Λαλιώτη.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετική» την πρωτοβουλία του να οργανώσει η Βουλή εκδήλωση μνήμης για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Χαρακτήρισε ωστόσο παράλληλα αυτονόητο χρέος του Κοινοβουλίου να προηγηθεί ειδική συνεδρίαση της Βουλής για να αποτίσει φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου, στην οποία μάλιστα θα κληθούν να μιλήσουν αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων και της κυβέρνησης και αμέσως μετά να γίνουν, παρουσία όλων, τα εγκαίνια της έκθεσης. (Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή).

Στην πραγματικότητα, η Χαριλάου Τρικούπη θέλησε να προλάβει τυχόν σχόλια και παρερμηνείες που αυθορμήτως γεννούν η πολιτική συγκυρία από την μία πλευρά, όσο και το αυξημένο ενδιαφέρον του Μεγάρου Μαξίμου για την εκδήλωση από την άλλη, με φήμες να θέλουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παραβρίσκεται στα εγκαίνια της έκθεσης. Δεν είναι λίγοι, εξάλλου, όσοι κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα για μία προσπάθεια να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, κυρίως όμως για επιχείρηση …εισπήδησης στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μόνο τυχαία δεν είναι εξάλλου η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με πλειάδα στελεχών του παλαιού ΠΑΣΟΚ, αλλά και η επιχείρηση οικοδόμησης σχέσεων του Αλέξη Τσίπρα με Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που φτάνουν ως και στο σημείο να …νουθετούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να ψηφίσει νομοσχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή ακόμα και να ενταχθεί σε αυτήν.