16 Μαΐου 2016

Γερμανία: Η σημαία του ISIS εμφανίστηκε στη πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας!

Πανικός επικράτησε για λίγη ώρα στη Γερμανία, όταν η σημαία του Ισλαμικού Κράτους εμφανίστηκε στο κτίριο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στη Γερμανία

Το να βλέπει κάποιος τη σημαία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σε κτίριο της Ευρώπης, είναι κάτι περισσότερο από τρομακτικό. Μπορεί λοιπόν κάποιος να φανταστεί, τι συνέβη στη Γερμανία, όταν η εν λόγω μαύρη σημαία εμφανίστηκε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας.

Γρήγορα όμως ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. Ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποίησαν προβολέα για να εμφανίσουν ένα διπλό μήνυμα στο εξωτερικό του κτιρίου της πρεσβείας. Σε πρώτη φάση εμφανίστηκε η σημαία του Ισλαμικού Κράτους με το μήνυμα «Daesh Bank», κατηγορώντας τη χώρα για χρηματοδότηση των τρομοκρατών.

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε, το μήνυμα «10 χρόνια και 1000 μαστιγώματα απλά για blogging #FREERAIF», ξεκάθαρη αναφορά στον μπλόγκερ Ραΐφ Μπαντάουι, που του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή από δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας, επειδή «προσέβαλε το Ισλάμ».


Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, μιλώντας για πρώτη φορά μετά τη φυλάκισή του, ο Μπαντάουι, σχολίασε, πως θεωρεί θαύμα το ότι επέζησε τα πρώτα πενήντα χτυπήματα με το μαστίγιο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το RT, υπεύθυνος για την εμφάνιση του μηνύματος στην πρεσβεία, είναι ο καλλιτέχνης Όλιβερ Μπιενκόφσκι, κάνοντας σχόλια περί διασύνδεσης της Σ. Αραβίας και του ISIS, στη σελίδα του στο Facebook.