18 Ιουλίου 2016

Η Μέι «στριμώχνει» τον Μπόρις Τζόνσον: Τον αναγκάζει να μοιραστεί την έπαυλη του ΥΠΕΞ

Παραδοσιακά, ο Βρετανός που αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών «παίρνει» και μία πολυτελή εξοχική κατοικία, στην οποία μπορεί να ζήσει. Ο Μπόρις Τζόνσον όμως θα αναγκαστεί να... στριμωχτεί.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Τζόνσον θα αναγκαστεί να μοιραστεί την έπαυλη με δύο συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο, τον Ντέιβιντ Ντέιβις και τον Λίαμ Φοξ, όπως γράφει το Politico.

Ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού δήλωσε ότι οι τρεις υπουργοί- που αποκαλούνται και ως «οι τρεις Brexiteers»- θα πρέπει να μοιραστούν το Chevening στο Κεντ, μία απόφαση η οποία «αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι αυτοί οι τρεις υπουργοί, ως μέρος της δουλειάς του, θα χρειάζονται μία ευκαιρία να φιλοξενήσουν ξένους επισκέπτες και ηγέτες».

Ο Ντέιβις έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ ο Φοξ είναι ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως δεν θα... στριμωχτούν ιδιαίτερα, καθώς η συγκεκριμένη έπαυλη έχει 115 δωμάτια, σε μία έκταση 3.500 στρεμμάτων και αποτελεί την επίσημη κατοικία του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι θα μοιραστούν το Chevening, καθώς στο παρελθόν ο Νικ Κλεγκ, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, το χρησιμοποιούσε παράλληλα με τον υπουργό Εξωτερικών.