22 Αυγούστου 2016

Χειροκίνητη μπουγάδα τελικά η… ηλεκτρονική δημοπρασία για τις άδειες

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για το κατά πόσο θα γίνει τελικά ηλεκτρονικά η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινής της Κυριακής», παράλληλα με το ηλεκτρονικό σύστημα θα υπάρχει και ένα σύστημα έγχαρτης μορφής.

Μάλιστα, κατά τους όρους του διαγωνισμού, εκεί που υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στα δύο συστήματα, θα υπερισχύει η έγχαρτη μορφή.

Ο εν λόγω όρος αποτέλεσε και τη βασική αιτία που απέτρεψε αρκετές εταιρείες τεχνολογίας να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την υλοποίηση του πληροφοριακού συστήματος πάνω στο οποίο θα βασιζόταν η δημοπρασία.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και στη συνέχεια το έργο ανατέθηκε στη Singular Logic, η οποία με τη σειρά της απευθύνθηκε στην Eurobank Business Exchanges.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», άλλο σημείο που αποτελεί ασάφεια, είναι ότι στην προκήρυξη γίνεται λόγος για ύπαρξη μη έγκυρων πρόσφορων.

Ειδικοί τονίζουν ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα δημοπρασιών δεν δέχονται «γκρίζες» ή μη έγκυρες πρόσφορες.

Άρα, η παραπάνω διατύπωση σημαίνει ότι είτε το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να δέχεται μη έγκυρες πρόσφορες – όποτε η επιτροπή το βεβαιώνει – είτε ότι δέχεται μόνο έγκυρες πρόσφορες, αλλά μπορεί να καταλήξουν μη έγκυρες με την παρέμβαση της επιτροπής.