20 Δεκεμβρίου 2016

Τραμπ και Μπιλ Κλίντον βρίζονται αποκαλώντας ο ένας τον άλλο «άσχετο»

Επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά δεν αποφασίζει να εγκαταλείψει το Twitter.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος συνεχίζει να μοιράζεται τα αισθήματά του, για όλα τα θέματα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την Τρίτη επιτέθηκε στον Μπιλ Κλίντον, εξοργισμένος γιατί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αμφέβαλε για τις νοητικές του δυνατότητες.

Ο Μπιλ Κλίντον ρωτήθηκε σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο της Νέας Υόρκης από δημοσιογράφους για την ευφυία του ανθρώπου που κέρδισε στις εκλογές την σύζυγό του και απάντησε:
«Δεν ξέρει και πολλά πράγματα. Αυτό που ξέρει είναι πώς να κάνει τους θυμωμένους Λευκούς πολίτες να ψηφίζουν για εκείνον».
Ο πρώην πρόεδρος πρόσθεσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του είχε τηλεφωνήσει μετά την εκλογική του νίκη και τον είχε καταπλήξει με το εγκάρδιο ύφος του, μετά από μια τόσο σκληρή προεκλογική εκστρατεία.
Ο Μπιλ Κλίντον έκανε αυτές τις δηλώσεις στις 10 Δεκεμβρίου, στα βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης. Στην αρχή κυκλοφόρησαν σε ένα τοπικό μέσο και στη συνέχεια έκαναν τον γύρο του κόσμου όταν τις αναπαρήγαγε το Politico.
Σήμερα Τρίτη, ο Τραμπ απάντησε στον Κλίντον, με άγριο ύφος:
«Ο Μπιλ Κλίντον είπε ότι του τηλεφώνησα, μετά τις εκλογές, Ψέμματα, εκείνος μου τηλεφώνησε (και μάλιστα με πολύ ευχάριστα συγχαρητήρια). Εκείνος είναι που +δεν ξέρει και πολλά πράγματα», έγραψε ο Τραμπ σε ένα πρώτο tweet.


Λίγο αργότερα, συνέχισε τις επιθέσεις για την προεκλογική στρατηγική των Δημοκρατικών, κυρίως γιατί πολιτείες-κλειδιά πέρασαν στα δικά του χέρια.