04 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ... ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ! Επιστολή Μουζάλα στους Τούρκους – Ζητεί αλλαγή της συμφωνίας για τους λάθρο

Στην αποκάλυψη ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έστειλε επιστολή στην Τουρκία, προχώρησε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Ο κ. Μουζάλας στην επιστολή του προς τις τουρκικές αρχές αιτείται την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει τη συμφωνία επανεισδοχής.

Το αρχικό πλαίσιο λέει ότι εάν έρθει ένας πρόσφυγας ή μετανάστης από τη γειτονική χώρα εάν φύγει από το νησί που είναι και μεταφερθεί στην ενδωχώρα, δεν μπορεί να επιστρέψει στην Τουρκία, εφόσον δεν πληροί τις προϋποθέσεις για μετεγκατασταθεί σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τώρα, με την επιστολή του ο υπουργός ζητάει να αλλάξει το πλαίσιο και να επιτρέπεται να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στην ενδοχώρα, ώστε να επισπεύδονται οι διαδικασίες επεξεργασίας ασύλου και όσοι δεν το δικαιούνται να προωθούνται στην Τουρκία.

Αυτό σημαίνει πρακτικά όμως πέρα από την αλλαγή του νομικού πλαισίου, τροποποιεί τη συμφωνία, γιατί πάνω στην αρχή 1 προς 1 στηρίζεται η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Προς το παρόν οι Τούρκοι δεν έχουν απαντήσει στην επιστολή, και είναι άγνωστο το πότε θα το κάνουν δεδομένης της όξυνσης των σχέσεων με την Ελλάδα στον απόηχο της απόρριψης του Αρείου Πάγου του αιτήματος της Άγκυρας για έκδοση των οκτώ αξιωματικών που έφτασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

http://newpost.gr/politiki/587525/apokalypsh-epistolh-moyzala-stoys-toyrkoys-ndash-zhtei-allagh-nomikoy-plaisioy-ths-symfwnias-gia-toys-prosfyges