Αιχμές για αδιαφάνεια στον σημερινό διαγωνισμό για τον ΔΟΛ, στον οποίο πλειοδότησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, άφησε, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Ιβάν Σαββίδης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την παρουσία του στα εγκαίνια της έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ, ο κ. Σαββίδης έκανε λόγο για κλειστές και αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ, σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε με τα λεφτά της εγγυητικής, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα υπάρχει με τα λεφτά από την Κύπρο. Τι έχουν τα λεφτά από την Κύπρο, μυρίζουν;».
Αν και αρχικά φάνηκε να μην θέλει να μιλήσει για τις εξελίξεις στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, στον οποίο δραστηριοποιείται εντόνως εσχάτως, ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε: «Είναι εντυπωσιακή χώρα η Ελλάδα. Όλοι ασχολούνται με τα media και το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δίνετε τόση προσοχή σε απλές επιχειρηματικές διαδικασίες».
Και συνέχισε: «Θα είμαι ειλικρινής. Η οικογένεια των δημοσιογράφων και ο χώρος των media είναι ένα ιδιαίτερο μέρος της κοινωνίας μας και για να μπεις θέλει πολλή προσοχή. Θέλει προηγουμένως να χτυπήσεις την πόρτα, όπως συνηθίζω να λέω. Το πρόβλημα του Σαββίδη ποιο είναι: Εγώ χτυπάω πόρτες, αλλά κανένας δεν ανοίγει. Τώρα θέλω να τις ανοίξω με το πόδι».
Ερωτηθείς, δε, γιατί επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει το Mega, είπε χαμογελώντας: «Θέλω το πρωί το Mega να με ξυπνάει στη γλώσσα μου και όπως με ξύπναγε η μητέρα μου».
Όταν ερωτήθηκε για το θέμα συνδιοίκησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους υπόλοιπους μετόχους του Mega, με αφορμή και τη δημοπρασία του ΔΟΛ, είπε ότι το Mega «θα έχει διοικητικό συμβούλιο, 35% Bαρδινογιάννης, 22% Μαρινάκης και 20% εγώ».
Παράλληλα, τόνισε ότι θα βάλει 25 εκατ. ευρώ στο Mega και σημείωσε ότι θα δώσει οκτώ εκατ. ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού. Σημείωσε, δε, ότι δεν θα αφήσει το Mega να πτωχεύσει.
Επίσης, είπε ότι πιστεύει ότι από την αγοραπωλησία των μετοχών δεν θα πρέπει να πάρουν χρήματα αυτοί που χρεοκόπησαν το κανάλι, αλλά να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που το δημιούργησαν, οι προμηθευτές και οι τράπεζες.
Kατερίνα Φάκα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ