31 Μαΐου 2017

Χαμός από το «μεθυσμένο» tweet του Τραμπ: «Τι σημαίνει "covfefe"»;

Μια λέξη κυριαρχεί στο Διαδίκτυο το πρωί της Τετάρτης: "covfefe". Η λέξη αυτή, που κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει και που προφανώς δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο, γράφτηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο λογαριασμό του στο Twitter περίπου στις 7 το πρωί ώρα Ελλάδος - δηλαδή περίπου τα μεσάνυχτα, ώρα Ουάσινγκτον: 

«Παρά την συνεχή αρνητική covfefe από τον Τύπο» ξεκίνησε να γράψει αλλά δεν το διόρθωσε ποτέ.


Προφανώς ήταν ένα τυπογραφικό λάθος, που επίσης προφανώς θα μπορούσε να συγχωρεθεί πολύ εύκολα... Μόνο που ο πλανητάρχης δεν το κατάλαβε και πήγε κατευθείαν για ύπνο - υποθέτει όλος ο κόσμος. Έτσι, το "covfefe" κάνει το δικό του ταξίδι στο Διαδίκτυο, έγινε πρώτο trend στο παγκόσμιο Twitter και έχει ήδη γράψει ιστορία, προκαλώντας χιλιάδες αντιδράσεις. Τέσσερις ώρες αφότου δημοσιεύθηκε έχει πάνω από 103.000 retweets και 35.000 απαντήσεις, ενώ 130.000 άνθρωποι πάτησαν «like», με προφανή διάθεση ειρωνίας.

Μεταξύ των αντιδράσεων, ο κωμικός Τζίμι Κίμελ έγραψε «αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι που ποτέ δεν θα γράψω κάτι πιο αστείο», αλλά και δεκάδες άλλοι χρήστες που... τερμάτισαν την γελοιοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ.

Όσο για το τι ήθελε να γράψει ο Τραμπ; Πιθανώς την λέξη coverage, που σημαίνει «κάλυψη» - και πάλι όμως, το tweet του θα έμενε ανολοκλήρωτο: «Παρά την συνεχή αρνητική κάλυψη από τον Τύπο»...