01 Ιουνίου 2017

6 μήνες φυλάκιση στον Τούρκο σχεδιαστή που είπε «Πνίξου στο σκατό σου Τουρκία» [βίντεο]

Έξι μήνες και 20 μέρες ποινή φυλάκισης με αναστολή επέβαλε τουρκικό δικαστήριο στον γνωστό Τούρκο σχεδιαστή μόδας Μπάρμπαρος Σανσάλ με την κατηγορία της «δημόσιας καταφρόνησης του τουρκικού έθνους και της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ο 60χρονος ομοφυλόφιλος Τούρκος σχεδιαστής μόδας, Μπαρμπαρός Σανσάλ, όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, καθώς είχε προηγηθεί απέλαση του από τα κατεχόμενα στην Κύπρο, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, έπειτα από βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο θεωρήθηκε ότι προσβάλει την Τουρκία.




Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, λίγο πριν από την φονική επίθεση ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης ακούγεται σε βίντεο να λέει:
«Αυτή την ώρα είμαι στην βόρεια Κύπρο και ο νέος χρόνος έχει μπει λόγω της καταπίεσης που υπήρξε. Στην Κυπριακή Δημοκρατία θα μπει ο νέος χρόνος σε μια ώρα. Σε λίγο θα πάω στη Λευκωσία και θα γιορτάσω κι εκεί... Εσείς συνεχίστε να γιορτάζετε μέσα σε τόση βρωμιά, ντροπή και αθλιότητα».

Μετά την ανάρτηση του βίντεο ο σχεδιαστής απελάθηκε από τα Κατεχόμενα, δέχτηκε επίθεση στο αεροδρόμιο και κατέληξε σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης.

«Σε καλή υγεία και διάθεση βρίσκεται στη φυλακή του Σιλίβρι της Κωνσταντινούπολης» ανέφερε, τότε με ανάρτησή του στο twitter ο δικηγόρος του κ. Σιανσάλ, Εφκάν Μπολάτς, έχοντας, όπως σημειώνει, μόλις μιλήσει μαζί του, και προσθέτοντας πως ο σχεδιαστής στέλνει χαιρετισμούς σε όποιον ρωτά για αυτόν.