01 Ιουνίου 2017

Θ. Καράογλου: Αν θέλει ο κ. Σαββίδης να γίνει πολιτικό πρόσωπο, να υποστεί και την ανάλογη κριτική

«Η ΝΔ δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Σαββίδη, δεν έχει πρόβλημα με κανέναν, όμως το θεσμικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο και οι κανόνες πρέπει να τηρούνται», δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».


«Η ΝΔ δεν έχει πρόβλημα με τα πρόσωπα. Όμως, στη σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, μέσα στο οποίο οφείλουν να κινηθούν οι επιχειρηματίες. Όσοι παραβαίνουν το πλαίσιο αυτό, τότε υπάρχουν αυτόματα ζητήματα, τα οποία εμείς πρέπει να αναδεικνύουμε. Η συνέντευξη του κ.Σαββίδη προφανώς υπερέβη τα εσκαμμένα. Ο κ.Σαββίδης πρέπει να ξεκαθαρίσει, αν θέλει να γίνει πολιτικό πρόσωπο, να το δηλώσει ευθαρσώς, για να υποστεί και την ανάλογη δημόσια πολιτική κριτική», επισήμανε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε: «Όλοι οι επιχειρηματίες είναι καλοδεχούμενοι, ο κ.Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει βάλει πολλά χρήματα στην ελληνική αγορά και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα αυτό είναι κάτι το οποίο το γνωρίζουμε, το εκτιμούμε, το σεβόμαστε, αλλά από εκεί και πέρα στη δημοκρατία υπάρχουν κανόνες, νόμοι και πρέπει να είναι ξεκάθαροι για όλους».

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης αν. Τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε ότι «οι ξένοι δανειστές μας δεν είναι χαζοί, ξέρουν ότι τον Ιούλιο έχουμε τοκοχρεολύσια περίπου 7,5 δισ., ξέρουν ότι τα χρήματα αυτά δεν τα έχουμε, επομένως απαιτούν όλο και περισσότερα», εκτιμώντας ότι «όσο η κυβέρνηση δεν αποφασίζει τι ακριβώς θέλει, όσο η κυβέρνηση δεν έχει έναν σταθερό προσανατολισμό και μια σταθερή και σίγουρη πολιτική, τόσο περισσότερα μέτρα θα ζητούν οι δανειστές».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα περί αλλαγής τακτικής της ΝΔ ο κ. Καράογλου είπε: «Σε ένα κόμμα δημοκρατικό είναι λογικό ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, κατατίθενται, μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο, όμως εκ του αποτελέσματος, το οποίο σε αυτή τη φάση δεν είναι εκλογικό, αλλά δημοσκοπικό, η στρατηγική που έχουμε και η πολιτική που ακολουθούμε είναι σωστή, γιατί επιβραβεύεται από τους πολίτες».

Ο κ. Καράογλου βρίσκεται στα Χανιά, όπου το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Η χθεσινή παρουσία όλων των πολιτικών ηγετών, όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, περίπου της μισής κυβέρνησης και χιλιάδων ανθρώπων που κατέκλυσαν τη Μητρόπολη Αθηνών αποδεικνύει ότι η καταξίωση και δικαίωσή του είναι καθολική», σχολίασε ο κ. Καράογλου.