01 Ιουνίου 2017

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ! Ο ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ iPad ΚΑΙ iMac KI O ΛΑΟΣ➤«Ryonghung iPad»: Η... «απάντηση» της Βόρειας Κορέας στην Apple

Διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση του τελευταίου τάμπλετ της, του “ Ryonghung iPad” ξεκίνησε η βορειοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας Myohyang ελπίζοντας να κατακλύσει την εγχώρια αγορά και να διεισδύσει στην παγκόσμια, όμως σε αντίθεση με εκείνο της Apple, το τάμπλετ αυτό διαθέτει μόνον 40 εφαρμογές και αποθηκευτικό χώρο μόλις 8GB.

Το “Ryonghung iPad’, είναι εξοπλισμένο με πληκτρολόγιο και επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται έγγραφα καθώς και «να διαβάζουν διαφορετικές πηγές ψηφιακών πληροφοριών», καμαρώνει η διαφήμιση...


Όμως οι λάτρεις των ηλεκτρονικών gadget θα απογοητευτούν διαπιστώνοντας ότι το αυθεντικό τάμπλετ της Apple και το βορειοκορεατικό «αντίγραφό» του έχουν ελάχιστα κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ενώ το τελευταίο επίτευγμα του αμερικανικού κολοσσού, το iPad Pro κυκλοφορεί με αποθηκευτικό χώρο 32GB, 128GB, ή 256GB, η βορειοκορεατική συσκευή προσφέρει μόλις 8GB στον υποψήφιο αγοραστή, αν και επιδέχεται επέκταση έως τα 24GB με τη βοήθειας μιας κάρτας SD.

H διαφορά μεγέθους είναι ακόμη πιο ορατή αν συγκρίνει κανείς τις εφαρμογές που προσφέρουν οι δύο συσκευές: Πάνω από ένα εκατομμύριο μπορεί να κατεβάσει κανείς απ’ το Apple store, ενώ το Ryonghung διαθέτει μόλις 40 προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Ορισμένες εφαρμογές του “Ryonghung iPad” διατίθενται και σε κάρτα SD. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι μια απ’ αυτές «μπορεί να διαγνώσει έως και 1.200 ασθένειες». Ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει και αριθμομηχανή, λεξικά και μια εφαρμογή για αγρότες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογική βιομηχανία της Βόρειας Κορέας προσπαθεί να αντιγράψει ή να αντλήσει έμπνευση από προϊόντα της Apple. Το λειτουργικό σύστημα Red Star OS, που ανέπτυξε το 2014 η εταιρεία Korea Computer Center (KCC) με έδρα την Πιονγιάνγκ θύμιζε έντονα το Mac OS της Apple, αν και λέγεται ότι βασίζεται στο Linux.

O ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστός λάτρης των προϊόντων της Apple. Μια φωτογραφία απ’ το Φεβρουάριο του 2016 δείχνει τον δικτάτορα με κάτι που μοιάζει έντομα με MacBook Pro.




Η αγάπη του Κιμ για τις συσκευές Mac είναι γνωστή τουλάχιστον απ’ το 2013 όταν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Β. Κορέας δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει τον «λαοπρόβλητο ηγέτη» να κάθεται στο γραφείο δίπλα σ’ ένα iMac.