01 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΝΕΒΗΚΕ LEVEL ΤΟ ΕΜΠ! Η Περιστέρα Μπαζιάνα μόνιμη γραμματέας στο ΕΜΠ

Αυτή είναι η φοβερή και τρομερή επιστήμονας Μπέτυ... γραφιάς σε γραφείο

Η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα είναι πλέον μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 496/30-5-2017, η κυρία Μπαζιάνα έπειτα από δική της αίτηση εντάσσεται στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη ρύθμιση κάθε αποσπασμένος εκπαιδευτικός είχε δικαίωμα να ζητήσει μετάταξη στον φορέα που είχε αποσπαστεί.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα θα μπορούσε να επιλέξει τον κλάδο του Ειδικού Εργαστηριακού Προσωπικού που επικουρεί τους καθηγητές, αντ’ αυτού όμως επέλεξε να ενταχθεί στους διοικητικούς υπαλλήλους με ωράριο εργασίας 8:00-16:00.


Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ρύθμιση κάθε αποσπασμένος εκπαιδευτικός είχε δικαίωμα να ζητήσει μετάταξη στον φορέα που είχε αποσπαστεί.

Συγκεκριμένα:
Τακτικοί υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Ανεξάρτητων Αρχών, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. α ́και β ́βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση, όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, οι οποίοι κατά την έναρξη ισχύος του νόμου ν.4440/2016, 2.12.2016, είναι αποσπασμένοι με γενικές ή ειδικές διατάξεις, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Ανεξάρτητων Αρχών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, δύνανται να μεταταχθούν, με αίτησή τους, στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι, μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου της υπηρεσίας υποδοχής, εφόσον αυτό υφίσταται.
Η μετάταξη διενεργείται σε κενή θέση κλάδου της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, ή σε περίπτωση μη ύπαρξη κενής, με μεταφορά της θέσης, εφόσον οι προς μετάταξη υπάλληλοι κατέχουν τα τυπικά προσόντα, όπως αυτά ορίζονται στο Π.Δ.50/2001, όπως ισχύει, και στις οικείες οργανικές διατάξεις.