30 Ιανουαρίου 2018

ΕΓΓΡΑΦΑ-Δείτε το φαγοπότι που κάνουν και έχουν το θράσος να μιλάνε για τους άλλους

Προϋπολογισμός ΓΓ. Συντονισμού 2014 (με κλέφτες Σαμαροβενιζέλους): 691,000 συνολικά, από τα οποία 546,000 είναι μισθοδοσία.

Προϋπολογισμός 2018 (με έντιμους Τσιπροκαμμένους):

Βίντεο από τη «στενή επαφή» ρωσικού και αμερικανικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα

Βίντεο στο οποίο διακρίνεται καθαρά το ρωσικό μαχητικό να πραγματοποιεί ελιγμούς σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση από το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, έδωσε στη δημοσιότητα η Διοίκηση του Αμερικανικού Ναυτικού Ευρώπης και Αφρικής.


Φωτογραφίες: Η οπαδός της Σπαρτάκ Μόσχας που παίζει «μεγάλη μπάλα» στην εξέδρα

Ποιος είπε ότι στην παγωμένη Μόσχα, κατοικούν «ψυχροί» άνθρωποι; Αν κρίνουμε από τους οπαδούς της Σπαρτάκ Μόσχας και ειδικότερα τη Ναταλία Μαρτίνοβα, μάλλον το αντίθετο ισχύει!

Η μοντέλα από τη Ρωσία βάλθηκε να τρελάνει τον...

Αυτοκτόνησε ο σταρ του «Glee» Μαρκ Σάλινγκ - Είχε συλληφθεί για παιδική πορνογραφία

Βρέθηκε απαγχονισμένος κοντά στο σπίτι του στο Λος Άντζελες - Περίμενε την καταδικαστική απόφαση - Είχε κόψει της φλέβες του πέρυσι το καλοκαίρι
Τέλος στη ζωή του έδωσε ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Glee», Μαρκ Σάλινγκ. Όπως μετέδωσε το ΤΜΖ, ο 35χρονος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός κοντά στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Μαρόκο: Ασυνήθιστες χιονοπτώσεις στην έρημο! (φωτό & video)

Απίστευτο και όμως αληθινό. Αμμόλοφοι και φοίνικες έχουν ντυθεί στα λευκά λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων στο… Μαρόκο! Οι πόλεις Ζαγκόρα και Ουαρζαζάτ, δίπλα ακριβώς στην έρημο του νότιου Μαρόκου, έχουν καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα χιονιού, ένα πρωτόγνωρο μετεωρολογικό φαινόμενο που οφείλεται στο κύμα ψύχους το οποίο προήλθε από τη βόρεια Ευρώπη.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ!ΗΠΑ: Καθηγητής μέθυσε μαθητή του και του έκανε στοματικό σεξ τραβώντας βίντεο!

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ένας 35χρονος αναπληρωτής καθηγητής στο Texas προσέφερε μπίρα σε ανήλικο μαθητή, τον προσκάλεσε  στο διαμέρισμά του να κοιμηθεί ώστε να μην το ανακαλύψουν οι γονείς του και στη συνέχεια του έκανε στοματικό έρωτα.


Βίντεο: Μαθητής ανοίγει την πόρτα και πηδά από σχολικό εν κινήσει

Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που ένας μαθητής αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα σχολικού λεωφορείου και να πηδήξει, την ώρα που αυτό κινούνταν, επιστρέφοντας τα παιδιά στα σπίτια τους. 


ΒΙΝΤΕΟ-«Μαζί να γράψουμε μια νέα ιστορία»: «Κλείνει το μάτι» στη ΝΔ και το νέο σποτ με τον Ψωμιάδη-«Ζορό»!

Δείτε τη νέα διαφήμιση των Jumbo για τις Απόκριες και ακούστε τον στίχο που παραπέμπει και πάλι στον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας

Η... πολυαναμενόμενη νέα «βερσιόν» της διαφήμισης των Jumbo με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ως «Ζορό», που «σώζει» τις Απόκριες, είναι γεγονός.


Αυτό είναι το σχέδιο των ελληνικών τραπεζών για να μπλοκάρουν τους "βομβιστές" των ΑΤΜ - BINTEO

Τη συνδρομή των πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ ζήτησε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να αντιμετωπίσει τα αλλεπάλληλα κρούσματα επιθέσεων στα ΑΤΜ. Οι πυροτεχνουργοί ζήτησαν από τις τράπεζες ΑΤΜ που δεν χρησιμοποιούν πια, πήγαν σε ένα στρατόπεδο εκτός Αθηνών και προχώρησαν σε...

«Ενόχληση» των Σκοπίων για τη συνέντευξη του ΦΑΦΛΑΤΑ Κοτζιά: Μην μιλάς δημόσια για τελικές θέσεις

Ενοχλημένος φέρεται να είναι ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, με τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά για το Σκοπιανό.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Ελληνα ΥΠΕΞ στην ΕΡΤ τη Δευτέρα το βράδυ, το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι...

Ο Άγιος Χαράλαμπος γιορτάζει ξανά στο Τσεσμέ της Μικράς Ασίας

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις 10 Φεβρουαρίου - Στη θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος

Άδεια προκειμένου να πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Τσεσμέ της Μικράς Ασίας, απέναντι από τη Χίο, απέσπασε από τις τουρκικές κρατικές αρχές το Οικουμενικό Πατριαρχείο.


Die Welt: Αυτοί είναι οι επτά πιθανοί διάδοχοι του Σόιμπλε

Στον πιθανό διάδοχο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Ειδικότερα, παρουσιάζει στελέχη των κομμάτων του "μεγάλου" συνασπισμού (CDU/CSU, SPD) και βαθμολογώντας τα με κριτήριο το εάν συγκεντρώνουν αφενός τα προσόντα για τη θέση και αφετέρου τις πιθανότητες να επιλεγούν για την θέση του υπουργού Οικονομικών.


Η φάπες από ΓΥΦΤΟΥΣ και ξένους πάνε σύννεφο στα νοσοκομεία: Ρουμάνος απείλησε με σουγιά νοσηλευτή, ΓΥΦΤΟΣ χαστούκισε νοσοκόμα

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνουν τα περιστατικά βίας μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Μόνο την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν δύο ακόμη περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς σε βάρος του προσωπικού σε ισάριθμα νοσοκομεία της Αττικής, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).


Τέλος από τον Ant1 o Γιάννης Μιχελάκης- Παραιτήθηκε μετά την καταδίκη του για παθητική δωροδοκία


[Γιάννη πες κι ένα ευχαριστώ στο αλήτη ΝΔίτη βουλευτή που έστησε τη σκευωρία...]

Την παραίτησή του από το θέση του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού Ant1 υπέβαλλε ο Γιάννης Μιχελάκης, μετά την πρόσφατη καταδίκη του για παθητική δωροδοκία.


Η ατάκα του Θεοδωρικάκου για δημοσκοπήσεις και προβάδισμα της ΝΔ

Τι έλεγε ο σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα των μετρήσεων

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών.

ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ, ΟΠΟΤΕ ΣΚΑΣΕ! Αμερικανός πρέσβης: Βαθύτατα προσβλητική για τα θύματα η άδεια του Κουφοντίνα

Ο Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ, για τη 48ωρη άδεια που είχε πάρει ο Δημήτρης Κουφοντίνας τον περασμένο Νοέμβριο.

«Θεωρήσαμε ότι η άδεια που δόθηκε στον κ. Κουφοντίνα ήταν βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσσιώνη, στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.


Πρετεντέρης: Κυβέρνηση Κωτσόβολος

«“Συμφωνία με δόσεις” δεν προβλέπεται στην διεθνή πολιτική. Μόνο στον Κωτσοβολο. Αν η κυβέρνηση προτείνει για το Σκοπιανό μια «συμφωνία Κωτσόβολου», καλύτερα κατευθείαν στο Δελφινάριο» γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ:

Βασιλακόπουλος: Ολα δείχνουν ότι ο Αντετοκούνμπο θα γυρίσει στην Εθνική, τον πιέζει η ομογένεια

Μετά τα όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έπαιξε με την Εθνική ομάδα μπάσκετ στο Eurobasket, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τονίζει ότι ο Ελληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς θα γυρίσει.


Φορολοταρία αποδείξεων: Εγινε η κλήρωση -Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από την ΑΑΔΕ η νέα κλήρωση της φορολοταρίας με 1.000 νικητές να παίρνουν από 1.000 ευρώ.

Στην κληρωτίδα μπήκαν οι λαχνοί που αντιστοιχούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Δεκέμβριο του 2017.

ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ! Παρέμβαση του κινέζου Σημίτη για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Παρέμβαση για το ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επισημαίνοντας ότι «το εθνικό συμφέρον επομένως, επιτάσσει μια λύση στο εκκρεμές πρόβλημα που βαραίνει τη σχέση μας με την ΠΓΔΜ».


ΤΡΑΓΟΣ Μεσσηνίας κατά Ιερώνυμου: Οχι στα συλλαλητήρια -Η Εκκλησία δεν θα γίνει «θεραπαινίδα» [βίντεο]

Σαφείς αποστάσεις από την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να δώσει τις ευλογίες του στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό πήρε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην παρούσα όμως συγκυρία, σύνολη η διοργάνωση των συλλαλητηρίων είναι παντελώς διαφορετική και ξένη προς τον όλο θεσμό της Εκκλησίας».


Μητσοτάκης: Ένας από τους πρώτους νόμους της Ν.Δ. θα είναι η άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το άσυλο

Επίθεση στην κυβέρνηση για «την ατολμία και την ανικανότητά της να πατάξει την εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συζήτησε με τον Πρύτανη και τους Αναπληρωτές του, το ζήτημα της ασφάλειας στους πανεπιστημιακούς χώρους.


ΘΑ Καταργηθεί ο ΕΦΚ στο κρασί λέει ο Αποστόλου... και δεν τον πιστεύει κανείς

«Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα γίνει η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τον αμπελοοινικό κλάδο που διοργάνωσε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΕ) σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.


Δημοσκόπηση Pulse: Αυξήθηκε η διαφορά ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ

«Όχι» σε σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» λέει το 59% των ερωτηθέντων, έναντι 35% που συμφωνούν με σύνθετη ονομασία σε δημοσκόπηση της Pulse και του Action24.

ΞΥΔΑΚΙ ΣΥΡΙΖΑίοι-Η απάντηση του Άδωνι στο βίντεο του Μαξίμου για την ονομασία της πΓΔΜ-ΒΙΝΤΕΟ

Σύντροφοι ΣΥΡΙΖΑίοι στα παπάρια μας τι έλεγε πριν 10 χρόνια αφού σήμερα συμφωνεί μαζί μας. Και ψιτ! Δεν είναι το ίδιο να λες θα "θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ" και να μην τον καταργείς και να λες "ο Καραμανλής έκανε μαλ@κία" και αργότερα να καταλαβαίνεις ότι έκανες λάθος... το ένα κόστος για το λαό που συνεχίζει να πληρώνει ενώ το άλλο δεν έχει αφού αποτελεί μια λάθος εκτίμηση

«Θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον να μας παίξει το Μέγαρο Μαξίμου τις προ δεκαετίας δηλώσεις του κ. Τσίπρα και των στελεχών του» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

«Αν πάμε δέκα χρόνια πίσω άλλοι θα είναι χαμένοι» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου με τις...

Ν.Δ.: Προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία

Σε «προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία» αναφέρεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το θέμα της πώλησης οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.


Σκάνδαλο Siemens: Πώς εξαφάνισε τα 7 εκατ. ευρώ ο φυγόδικος Χρ. Καραβέλας

Οι αστραπιαίες κινήσεις «εξαφάνισης» των χρημάτων ύψους 7.000.000 ευρώ που διατηρούσε ο φυγόδικος Χρήστος Καραβέλας σε υποκατάστημα της HSBC στην Ελλάδα, μόλις ο εισαγγελέας ενημέρωσε ότι προτίθεται να δεσμεύσει τον επίμαχο λογαριασμό, απασχόλησαν την συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα μαύρα ταμεία της Siemens.


ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ! GornaMakedonija ("Άνω Μακεδονία") σε μια λέξη -Αυτή είναι η ονομασία της ΠΓΔΜ που προκρίνεται από Τσίπρα

Republika GornaMakedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας) είναι η ονομασία της γειτονικής χώρας που προκρίνεται τελικά ως λύση, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr.


ΣτΕ: «Πράσινο φως» για υποθαλάσσια σήραγγα από το Πέραμα μέχρι την Σαλαμίνα

«Πράσινο φως» άναψε το ΣτΕ για τον διαγωνισμό που αφορά στην κατασκευή  της υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα μέχρι την περιοχή Παλούκια Σαλαμίνας.

Η υποθαλάσσια σήραγγα έχει μήκος περίπου 3 χλμ. και περιλαμβάνει και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, ανεβάζοντας έτσι στο μήκος στα 14,5 χλμ.


Αποθέωσαν την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» οι κάτοικοι στους Λειψούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους Λειψούς έδεσε για λίγη ώρα το μεσημέρι η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» μετά το τελευταίο επεισόδιο στα Ίμια. Οι κάτοικοι των Λειψών περιμένοντας το, επιφύλαξαν στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα την πιό θερμή υποδοχή.

Πλοία-φαντάσματα με νεκρούς ανθρώπους ξεβράζονται στην Ιαπωνία - ΒΙΝΤΕΟ

Αντιμέτωπες με ένα ανατριχιαστικό "φαινόμενο", είναι οι ιαπωνικές Αρχές, καθώς μικρές ξύλινες βάρκες γεμάτες με νεκρούς άνδρες, ξεβράζονται στις ακτές της χώρας.

Εικάζεται ότι πρόκειται για Βορειοκορεάτες ψαράδες. Δεν είναι η πρώτη φορά που "πλοία-φαντάσματα" κάνουν την εμφάνισή τους στις ιαπωνικές ακτές, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό έχει σημειωθεί δραματική αύξηση.


ΕΧΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! Κ@λοτούμπα Ιερώνυμου που δίνει τις ευλογίες του για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Στροφή 180 μοιρών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος σήμερα έδωσε τις ευλογίες του για το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό που θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή.

Σήμερα βρέθηκαν στην Αρχιεπισκοπή οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνας, στους οποίους ο κ. Ιερώνυμος είπε...

ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις Γεωργιάδης: «Κάθε Έλληνας που δονείται από την ιστορία μας θα είναι στο συλλαλητήριο»

«Το συλλαλητήριο αυτό δεν είναι κομματικό. Απλώς η Νέα Δημοκρατία είπε πως το κάθε στέλεχος ψηφοφόρος, φίλος, μόνος του θα αποφασίσει αν θέλει να πάει η όχι. Εγώ ας πούμε θα πάω»», λέει μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Συνελήφθη ο ΠΑΠΑΡΑΣ Στέλιος Διονυσίου -Χτύπησε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδιο στο κέντρο της Αθήνας με τον γνωστό τραγουδιστή Στέλιο Διονυσίου, να καταλήγει σε Αστυνομικό Τμήμα!

Το μεσημέρι της Τρίτης, περίπου στις 16:40 στη συμβολή Βασιλίσσης Σοφίας και Δορυλαίου (ήταν κλειστή στο πλαίσιο μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου στην χώρα μας), ο τραγουδιστής προσπάθησε να περάσει την κορδέλα που κλείνει τον δρόμο.

Survivor 2: «Η Σπυροπούλου είναι ο νέος Ντάνος» -Πώς κατάφερε να γίνει η πιο αγαπητή παίκτρια [εικόνες]

Πώς και πώς περίμεναν οι τηλεθεατές του Survivor την άφιξη της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στον Αγιο Δομίνικο και όχι άδικα.


Με του που πάτησε το πόδι της στην παραλία τα πληκτρολόγια πήραν «φωτιά» και οι χρήστες του Twitter δεν άφηναν τίποτα να πέσει κάτω. Από το πώς περπάτησε, τι είπε, τι ρούχα φόρεσε, ενώ δεν ήταν λίγα τα σχόλια για τα κιλά της.


Βίντεο: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κάνει άλμα με αλεξίπτωτο και στη συνέχεια κατάδυση

Δεν είναι η πρώτη φορά. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, έχει κατά καιρούς αποδείξει ότι στα 61 του χρόνια παραμένει μάχιμος.

Πηγαίνοντας κόντρα στα συνηθισμένα σύμφωνα με τα οποία τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παρίστανται ως απλοί παρατηρητές στις ασκήσεις, ο Ναύαρχος Αποστολάκης παίρνει μέρος σε αυτές και μάλιστα δεν δείχνει να τον απασχολεί ο βαθμός δυσκολίας τους.

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Μπολτ άρχισε ήδη τις ποδοσφαιρικές προπονήσεις -Και σκοράρει

Μιλούσε σοβαρά. Και όσοι άκουγαν με σκεπτικισμό τον Γιουσέιν Μπολτ να λέει ότι θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, άρχισαν να διαψεύδονται.

Ο ταχύτερος άνθρωπος του πλανήτη ξεκίνησε ήδη τις προπονήσεις σαν ποδοσφαιριστής, στη Νότια Αφρική με την  Mamelodi Sundowns.

ΒΙΝΤΕΟ από την λυσσώδη προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ να μην καταθέσει ο Καμμένος για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Ένταση επικράτησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, με αφορμή την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία και την κλήση Καμμένου στην επιτροπή .

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν έχει αρμοδιότητα να καλέσει τον υπουργό Άμυνας και...

Με αυτό το έγγραφο ο Παπαδημούλης «δίνει» την Καϊλή για το συλλαλητήριο υπέρ της Μακεδονίας

«Κάρφωσε» όσους πήγαν στο συλλαλητήριο σαν ακροδεξιούς, θρησκόληπτους και χρυσαυγίτες προσπαθώντας να περάσει τη γραμμή της σύζευξης των άκρων- Διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να περάσει μια σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία

Die Welt: Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης στα 20 χειρότερα του κόσμου


Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα «Sleeping in Airports» ζήτησε την άποψη πάνω από 24.000 ταξιδιωτών καλώντας τους να τα βαθμολογήσουν από το 5 (ως εξαιρετικά) ως το ένα (χάλια)


Άφραγκος ο Κιμ Γιονγκ Ουν! Ξεκοκάλισε τα χρήματα που του άφησε ο πατέρας του

Τα χρήματα που του άφησε στον Κιμ Γιονγκ Ουν ο πατέρας του έχουν κάνει φτερά. Έφαγε τα περισσότερα σε πυρηνικές δοκιμές ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν οργάνωσε μια σειρά από ακριβές πυρηνικές δοκιμές από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της Βόρειας Κορέας μετά τον θάνατο του πατέρα του Kim Jong-il το 2011.

GOOD DIPLOMACY E; Κοτζιάς για Σκοπιανό: Με καλή πίστη μπορούμε να οδηγηθούμε σε λύση - ΒΙΝΤΕΟ

[Με γελοιότητες τύπου "με καλή πίστη" ή "good diplomacy ε;" κάνει εξωτερική πολιτική ο Σταλίνας]

Δημιουργική και παραγωγική χαρακτήρισε την συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή του Μάθιου Νίμιτς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι καλή τη πίστει οι δύο πλευρές μπορούν να οδηγηθούν σε μια λύση του ονοματολογικού.

Kουκουλουφόροι ληστεύουν κατάστημα εστίασης στη Σπάρτη (vid)

Αφαίρεσαν χρήματα και εμπορεύματα

Η παραβατικότητα με τη μορφή διαρρήξεων, κλοπών, ληστειών (και όχι μόνο) καλά κρατεί στη Σπάρτη.


Σε «γκαλά» με χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» ο πρέσβης των Σκοπίων στις ΗΠΑ

Προβληματισμένη με τη συμπεριφορά του Βάσκο Ναουμόφσκι η νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ των Σκοπίων

Σε «γκαλά» εθνικιστών συμπατριωτών του στις ΗΠΑ, όπου κυριαρχούν χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» και κόκκινες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, συμμετέχει συχνά ο πρέσβης των Σκοπίων, Βάσκο Ναουμόφσκι και έως πρότινος επίσημος διαπραγματευτής για την ονομασία στον ΟΗΕ.


ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΧΑΣΙΣΙΑ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ! Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελληνικός εθνικισμός καλλιέργησε το μίσος για τους Σκοπιανούς

Στο κείμενό τους κατηγορούν τις ελληνικές κυβερνήσεις για εκατέρωθεν εθνικιστικές κορώνες με τον εμπνευστή αλυτρωτικής προπαγάνδας, τον Σκοπιανό πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι

Μαθήματα ιστορίας προσπαθούν να κάνουν στον ελληνικό λαό εσχάτως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον πείσουν περί των αγαθών προθέσεων των Σκοπιανών αλλά και των «εκδικητικών» Ελλήνων που τα έβαλαν με ένα αδύναμο κράτος!

Είναι εθνολαϊκιστές όσοι πηγαίνουν στα συλλαλητήρια;

Του Σάκη Μουμτζή

Τώρα τελευταία, με μεγάλη ευκολία προσάπτεται ο χαρακτηρισμός του εθνολαϊκιστή σε όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία.

Όσοι διακινούν αυτήν την άποψη, διαφωνούν με την παρέμβαση των πολιτών στις εξελίξεις; Στο όνομα μιας θεσμολαγνείας θέλουν το πολιτικό παιχνίδι να παίζεται μόνον στην κορυφή του πολιτικού συστήματος;

Νομίζω πως όχι, αν κρίνω από το πώς αγκάλιασαν την συγκέντρωση των «παραιτηθείτε». Μια συγκέντρωση εξόχως αντιθεσμική, καθώς ένας αριθμός πολιτών ζητούσε την παραίτηση μιας εκλεγμένης κυβέρνησης, μέσα από μια λαϊκή συγκέντρωση.

Να υπενθυμίσω, πως οι κυβερνήσεις πέφτουν είτε γιατί έχουν παραιτηθεί είτε γιατί έχουν χάσει την δεδηλωμένη. Δεν πέφτουν από τις «πλατείες».

Κι εμείς τότε οι «παραιτηθείτε» θέλαμε η συγκέντρωση μας να έχει 200.000 ή και 300.000 κόσμο. Μαζέψαμε μετά βίας 8.000. Ομως, ένα εθνικό θέμα συγκίνησε εκατοντάδες χιλιάδες.

Αλλά ας δούμε συγκεκριμένα τι είναι ο εθνολαϊκισμός, ώστε στην συνέχεια να υπαγάγουμε σε αυτόν τα χαρακτηριστικά των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία.

Το κύριο στοιχείο του εθνολαϊκισμού είναι η αντίληψη πως για όλα φταίνε οι διεφθαρμένες ελίτ και όχι ο λαός, που είναι άμωμος και άσπιλος.

Επί πλέον, χαρακτηρίζεται από την συνωμοσιολογική και ανορθολογική ερμηνεία των γεγονότων και από την υποκατάσταση των θεσμών από την ασαφή και απροσδιόριστη «λαϊκή βούληση».

Αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην Θεσσαλονίκη δεν αμφισβήτησαν την πολιτική τάξη της χώρας, πολύ δε περισσότερο δεν θέλησαν να υποκαταστήσουν τους θεσμούς του πολιτεύματος μας.

Συγκεντρώθηκαν για να πιέσουν. Συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τα πιστεύω τους. Ποια είναι η μεγάλη και ζωντανή εικόνα;

Οι εκατοντάδες χιλιάδες κανονικοί άνθρωποι που συμμετείχαν ή χίλιοι «σαλεμένοι» και ένα «ψήφισμα» που δεν το άκουσε κανένας;

Και ποια είναι συνωμοσιολογική ερμηνεία των γεγονότων; Μήπως η μεροληπτική δημόσια θέση του μεσολαβητή Μ.Nimetz;

Η προβολή της μικρής εικόνας είναι υποκριτική. Υποκρύπτει το γεγονός πως η διαφωνία δεν αφορά τα συλλαλητήρια «αυτά καθ΄εαυτά», αλλά το αντικείμενο τους.

Δηλαδή οι διαφωνούντες είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Έχουν τα επιχειρήματα τους. Δημοκρατία έχουμε.

Δεν μπορεί όμως να βαφτίζουν εθνολαϊκιστές αυτούς που έχουν την αντίθετη άποψη.
Επειδή δεν τους συμφέρει να δώσουν την μάχη στην ουσία της διαφωνίας, καταφεύγουν στον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό και σε ανιστόρητες συγκρίσεις.

Συγκρίνουν τους «αγανακτισμένους» του 2011, με αυτούς που διαδηλώνουν για την Μακεδονία. Ουδεμία σχέση υπάρχει.

Αλλο ναύτης και άλλο καντηλανάφτης.

Το κύριο χαρακτηριστικό των «αγανακτισμένων» ήταν πως προπηλάκισαν, λόγω και έργω, αυτούς με τους οποίους διαφωνούσαν. Εκτσογλάνισαν την πολιτική ζωή του τόπου, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε στην Θεσσαλονίκη εξυβρίσαμε κανέναν; προπηλακίσαμε; Απεναντίας, από την επομένη υποστήκαμε έναν ιδεολογικό τραμπουκισμό από αυτούς που δεν ήθελαν να γίνει το συλλαλητήριο.


Στις δημοκρατίες όποιος διαφωνεί με μιαν εκδήλωση δεν συμμετέχει και αφήνει τους υπόλοιπους να κάνουν αυτό που θέλουν, όπου θέλουν και όπως το θέλουν στο πλαίσιο, βέβαια, των νόμων.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη ουσιαστικότερη διαφορά. Οι διαφωνούντες βλέπουν τα δέντρα και όχι το δάσος.

Το μείζον για την κυβέρνηση δεν είναι η επίλυση του Σκοπιανού, αλλά η παραμονή της στην εξουσία. Και για να γίνει αυτό δεν αρκεί η ευρύτερη κοινοβουλευτική στήριξη.

Χρειάζεται και ο κατακερματισμός της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι το δάσος.

Συνεπώς, μακριά από χαρακτηρισμούς και αντιπαραγωγικές αντεγκλήσεις, ας μπούμε στην ουσία της διαφοράς μας.

Και αυτό θα κάνουμε.

ΥΓ. Προσωπικά δεν πρόκειται να εμπλακώ σε δημόσια αντιπαράθεση με κανέναν που ανήκει στον ευρωπαϊκό-δημοκρατικό χώρο. Το Σκοπιανό θα παρέλθει, έτσι ή αλλιώς, και ο δικός μας ο κοινός και μείζων στόχος θα παραμείνει.

Να ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση.

http://www.liberal.gr/arthro/188059/apopsi/s-moumtzis/einai-ethnolaikistes-osoi-pigainoun-sta-sullalitiria-.html

Είναι αυτή η πιο επική παίκτρια που έχει περάσει ποτέ από το «Ρουκ Ζουκ»;

Επικές στιγμές έζησαν για άλλη μια φορά οι τηλεθεατές του γνωστού τηλεπαιχνιδιού του ΑΝΤ1 «Ρουκ Ζουκ».

Η παρουσίαστρια Ζέτα Μακρυπούλια ζήτησε από μια παίκτρια να περιγράψει την λέξη «Ελβετία» και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ξεκαρδιστικό!


ΟΝΝΕΔ: Ο Τσίπρας που εγκαινίασε το Μουσείο Ολοκαυτώματος, μήπως ξέρει κάποιον Καρυπίδη;

Χαιρετίζουμε την τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου του Μουσείου του Ολοκαυτώματος που έλαβε χώρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ. Η μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να μείνει ζωντανή και να τιμάται από την Ελληνική Πολιτεία.


ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ! Σλαβική ονομασία, λύση σε δόσεις -Οσα γνωρίζουμε ως τώρα για το Σκοπιανό

Για πρώτη φορά άνοιξε τα χαρτιά του για την πρόταση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Οπως είπε, η κυβέρνηση ετοιμάζει συνολικό σύμφωνο το οποίο θα προταθεί εντός του Φεβρουαρίου στην κυβέρνηση των Σκοπίων.

Αφησε, ωστόσο, αδιευκρίνιστα σημεία: θα συμφωνηθεί ένα σλαβικό όνομα, θα προωθηθεί η υποψηφιότητα της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και θα αλλάξουν αργότερα οι αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμα των Σκοπίων; Θα πάμε δηλαδή σε μια λύση «σαλαμοποίησης», όπως καταγγέλλει η ΝΔ;

Οι διευκρινίσεις που έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς αφήνουν αυτά τα ερωτήματα αναπάντητα.

Ειδικό κεφάλαιο για τον αλυτρωτισμό

Οπως είπε ο Νίκος Κοτζιάς, το σχέδιο θα περιλαμβάνει επτά εδάφια για όλο το φάσμα χρήσης σε σχέση με την ονομασία, ειδικό κεφάλαιο για τον αλυτρωτισμό και το Σύνταγμα, αλλά και θέματα που άπτονται με τη διεθνή και περιφερειακή θέση της πΓΔΜ, όπως η ένταξή της σε διεθνείς οργανισμούς, καθώς και μια «θετική ατζέντα ανάπτυξης των διμερών σχέσεων».

«Οχι» σαλαμοποίηση της λύσης...

Στις διαπραγματεύσεις είναι στα υπέρ να είσαι αυτός που ετοιμάζει το σχέδιο, είπε ο κ. Κοτζιάς ενώ χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας όσους μιλάνε περί «σαλαμοποίησης».

Εφόσον υπάρξει συμφωνία με την κυβέρνηση Ζάεφ, όπως είπε, το σχέδιο θα φτάσει και στην ελληνική Βουλή.

...αλλά ο Ζάεφ δεν έχει πλειοψηφία για αλλαγές στο Σύνταγμα

Ωστόσο, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε ότι ο Ζάεφ δεν έχει την πλειοψηφία να προχωρήσει σε αλλαγές στο Σύνταγμα.
Υποστήριξε ότι «ο κ. Νίμιτς έχει κάποιες προτάσεις  με τις οποίες δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε», ενώ υποστήριξε ότι, δεν νομίζει ότι συμφέρει τη χώρα να εμφανίζει όλες τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων»
«Οποιαδήποτε συμφωνία αν κάνουμε αν δεν συνοδεύεται από συνταγματικές αλλαγές, θα μπορεί ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός να την αλλάζει», πρόσθεσε.

Ο κ. Κοτζιάς, ξεκαθάρισε ότι «δεν συζητάμε για καμία ενδιάμεση συμφωνία», και εξήγησε ότι « την προσωρινή  ένταξη των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς δεν μπορούμε να την αποτρέψουμε».
Επανέλαβε ότι «δεν πάμε να κάνουμε σαλαμοποίηση» και όπως είπε, ο κ. Κοτζιάς, η πρόταση του κ. Νίμιτς, είναι να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την ένταξη των Σκοπίων.

Σύνθετη ονομασία, σλαβική διάλεκτο, αμετάφραστο

Σχετικά με το όνομα, ο υπουργός Εξωτερικών αποσαφήνισε ότι για την ελληνική πλευρά έχει μεγάλη σημασία η σύνθετη λέξη της ονομασίας που θα συμφωνηθεί να είναι στη σλαβική διάλεκτο και να μένει αμετάφραστη. Είπε επίσης ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς πρότεινε τέσσερα ονόματα στα σλαβικά.

Τα ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς στα σλαβικά είναι τα ακόλουθα:

  • Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
  • Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
  • Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
  • Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)

 Η σύντομη γραφή των ονομάτων προτείνεται αντιστοίχως να είναι Nova Makedonija, Severna Makedonija, Gorna Makedonija, Vardarska Makedonija.

Ονομα erga omnes

Σχετικά με το εύρος χρήσης του ονόματος, ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι η κυβέρνηση θέλει πλήρες εύρος χρήσης του νέου ονόματος και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της συμφωνίας, καθώς όπως είπε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης δεν μπορεί κανείς να διαχωρίσει την εσωτερική από τη διεθνή χρήση.

«Θα έχουμε πλειοψηφία στη βουλή»

Σε περίπτωση λύσης, τόνισε ο κ. Κοτζιάς, εάν υπάρξει συμφωνία αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή και εκτίμησε ότι μια καλή κυβερνητική πρόταση για το ονοματολογικό θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία στη Βουλή. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν βρεθεί λύση μέχρι τον Ιούνιο, σημείωσε ότι η επίλυση του ονοματολογικού είναι προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Είπε επίσης ότι η διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς γίνεται κατά τρόπο που δεν αφήνει περιθώρια κακοπιστίας, επιδιώκει λύση. Η λύση θα ωφελήσει τη χώρα, τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι «αν εμείς δεν δείξουμε καλή θέληση στις διαπραγματεύσεις τότε τα Σκόπια έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν σε τρίτα θεσμικά όργανα.
«Το έπραξαν στο παρελθόν και δεν βγήκαμε κερδισμένοι. Πήγαμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το οποίο το χάσαμε», πρόσθεσε.

Και αλλαγή συντάγματος ...αργότερα

Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «όλοι ζητάνε από εμάς πράγματα που δεν έγιναν ποτέ πριν», συνέστησε «να μη σηκώνουν τον πήχη αυτοί που τον παρέδωσαν» και σχολίασε ότι παρελθούσες κυβερνήσεις δεν είχαν αποτρέψει την καταχώρηση της «μακεδονικής» γλώσσας στον ΟΗΕ το 1977, ενώ έκαναν λάθος χειρισμούς μετέπειτα, στις σχετικές συζητήσεις στον ΟΗΕ επί μία τριετία (1992-1994), καθώς δεν έστειλαν εκπροσώπους. Στηλίτευσε τη θέση της αντιπολίτευσης η οποία υποβάθμισε την εξαγγελία του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ για τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και του αυτοκινητόδρομου, αναρωτώμενος αφού ήταν κάτι τόσο ασήμαντο, γιατί δεν κατάφεραν να το εξασφαλίσουν προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η ΝΔ αντιτίθεται σε λύση σε δόσεις

Ωστόσο, στη συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, εκφράστηκαν οι αντιρρήσεις της ΝΔ στη λύση που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάθιου Νίμιτς εξέφρασε στον κ. Κουμουτσάκο την άποψη ότι η λύση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ δεν θα γίνει μία και έξω.

Εκτίμησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  ότι θα γίνει σταδιακά, γεγονός που προκάλεσε την επιφύλαξη του κ. Κουμουτσάκου. Οσον αφορά τα ονόματα, ο κ. Νίμιτς φάνηκε να εκτιμά ότι η λύση εφόσον βρεθεί, θα είναι πιο πιθανό να είναι γύρω από τα ονόματα Βόρεια, Ανω και Νέα Μακεδονία.

Η δήλωση Κουμουτσάκου μετά την συνάντηση με τον κ. Νίμιτς:

«Η ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Νίμιτς, δυστυχώς, δεν αμβλύνει τις ανησυχίες μας. Γι αυτό και κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε την ξεκάθαρη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη και να προβλέπει:

  • Πρώτον, την εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού από τη γειτονική χώρα.
  • Δεύτερον, αποδεκτή από τους Έλληνες ονομασία.
  • Και τρίτον, την υιοθέτησή της για όλες τις χρήσεις και από όλους.

Είναι προφανές ότι μόνη εγγύηση για όλα αυτά είναι η αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος».

Την στάση της ΝΔ υπέρ μιας λύσης-πακέτο στο Σκοπιανό υπερασπίστηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη, με ανάρτησή της:

«Εάν δε τα λύσουμε όλα πακέτο, πριν μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα να υλοποιηθούν στη συνέχεια, θα έχει χαθεί για την Ελλάδα το κεκτημένο του Βουκουρεστίου».

Κίνημα Αλλαγής: Μόνο συνολική λύση στο θέμα των Σκοπίων

Τις ενστάσεις του για σαλαμοποίηση της λύσης του Σκοπιανού παρουσίασε και το Κίνημα Αλλαγής.
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά  ανέφερε στην πρόσφατη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό «την ανάγκη για μια συνολική λύση στο θέμα των Σκοπίων, με σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις και με όλες τις νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας».

Ας σημειωθεί ωστόσο ότι η επικεφαλής της ΔΗΣΥ δεν έκανε λόγο για αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, πράγμα που ζητάει μετ'επιτάσεως η ΝΔ.

Δείτε σε σημεία όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα για το Σκοπιανό

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ: Τέλος από το Νταβός και μετά οι ειδικοί απεσταλμένοι.
Τον διαπραγματευτή της ΠΓΔΜ «απέσυρε» ο Ζ. Ζάεφ, επειδή ανήκε στο κλίμα του Προέδρου της χώρας και έβαζε «τρικλοποδιές».
Μετά τη συνάντηση κορυφής Τσίπρα Ζάεφ, την σκυτάλη πήραν οι Υπ.Εξωτερικών Κοτζιάς και ο Μάθιου Νίμιτς φαίνεται να παραμερίζεται αφού η διαπραγμάτευση πάει σε διμερές επίπεδο.

ΟΝΟΜΑ: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, κοινά αποδεκτή, έναντι όλων των χρήσεων.
Στη Σλαβική γλώσσα, αμετάφραστη επιθυμεί η Αθήνα.
Novomacedonija, Nova Μacedonija,  η Severna Macedonija οι πιθανότερες εκδοχές

ΠΟΤΕ : Μέσα στον Φεβρουάριο ο Νίκος Κοτζιάς θα παραδώσει στα Σκόπια σύμφωνο προς έγκριση για όλα τα ανοιχτά θέματα. Όνομα, Αλυτρωτισμός-Ταυτότητα και γλώσσα, Διεθνής θέση ΠΓΔΜ (ΝΑΤΟ-ΕΕ), θετική ατζέντα πρωτοβουλιών για διμερείς σχέσεις.

ΟΡΟΣΗΜΑ:

-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ : Παράδοση Συμφώνου στα Σκόπια. Πιθανή μια συνάντηση Κοτζιά Δημητρόφ στη Θεσσαλονίκη στο Ά δεκαήμερο, για την επεξεργασία του

-ΜΑΙΟΣ: Σύνοδος κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια. Θέμα η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

-ΙΟΥΛΙΟΣ: Σύνοδος κορυφής των χωρών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ενδιαφέρον για ένταξη ΠΓΔΜ στη Συμμαχία

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Ενιαίο πακέτο για όλα  θέλει η Αθήνα.
Βήμα βήμα ωστόσο θα πάει.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ: Είναι ο γόρδιος δεσμός. Δε μπορει εύκολα να κάνει αλλαγές στο Σύνταγμα ο Ζάεφ. Όνομα και δεσμεύσεις για έναρξη της διαδικασίας Συνταγματικών αλλαγών θέλει η Αθήνα.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Θέλει για την συμφωνία ο Ζάεφ, δεν θέλουν τα αλβανικά κόμματα που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ: Συμφωνία στο όνομα μέχρι τον Απρίλιο, δέσμευση Ζάεφ για αλλαγές-προσθήκες στο Σύνταγμα, και έναρξη συζήτησης στο Κοινοβούλιο. Ενταξη στο ΝΑΤΟ, και είσοδο στην ΕΕ με ολοκλήρωση των αλλαγών.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Κραδασμοί από την άρνηση Καμένου σε σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία. Πιθανή απουσία από τη Βουλη, κατά την ψηφοφορία, και πιθανή αλλαγή υπουργείου λόγω της ενταξιακής πορείας ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: Όχι απο ΝΔ. Πιθανό ΝΑΙ,  από ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΚΚΕ και ανεξάρτητους

Μπακογιάννη: Για τον Καμμένο είναι πιο σημαντική η καρέκλα από την ψυχή του

«Για τον κ. Καμμένο πιο σημαντική είναι η καρέκλα από την ψυχή του», ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα, σε συνέντευξή της, η Ντόρα Μπακογιάννη.