06 Μαρτίου 2018

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ! Όταν το Πολεμικό Ναυτικό έδιωχνε σπρώχνοντας τουρκικό λιμενικό σκάφος από τις Οινούσσες (ΒΙΝΤΕΟ)


Το περιστατικό είναι από το 2016 όταν οι Τούρκοι πλεύρισαν στις Οινούσσες και παρενόχλησαν Ελληνικό ψαράδικο. Σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού κάλεσε το τούρκικο σκάφος να εγκαταλείψει την περιοχή, ο Τούρκος κυβερνήτης αρνήθηκε και ο Έλληνας Κυβερνήτης το έδιωξε… σπρώχνοντας.

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, μεταδόθηκε και στο Rusia Today με τίτλο: «Ελλάδα: Το Ελληνικό Ναυτικό εκδιώκει το Τουρκικό Λιμενικό Σώμα που παρενοχλεί τον Έλληνα ψαρά».

Μάλιστα στο ίδιο video ακούγονται καθαρά οι φωνές των Ελλήνων ψαράδων που προτρέπουν το Ελληνικό Πολεμικό να του την δώσει… από πίσω

ΦΩΤΟ-Αυτά τα γκ@μενάκια καβλαντίζει ο Πανάρας


Η Τζούλη να πάρει κι ένα φαναράκι να κρατάει....

Την αποκάλυψη για το πρώην αφεντικό της, Πάνο Καμμένο, έκανε η Ραχήλ Μακρή αποκαλύπτοντας πως η μία είναι η μακιγιέρ του (για να του κρύβει τα προγούλια), ενώ απαίτησε να μπει έξω απ' την πόρτα του γραφείου του κι ένα κόκκινο φωτάκι...

Πρετεντέρης: Ευθύνες

"Ωραία ιδέα οι ευθυνες αλλα στη δημοκρατία δεν τις αποδίδει ο πρωθυπθργός, ούτε η ιερά σύνοδος, ούτε η ΕΠΟ. Τις αποδίδει ο λαός με την ψήφο του" γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ:

κλικ στη φώτο για μεγέθυνση


Fake news η ανανέωση συμβολαίου του Αστόρι

Μπορεί τις τελευταίες ώρες να «κυκλοφόρησε» το νέο ότι η διοίκηση της Φιορεντίνα θα ανανέωνε το συμβόλαιο του Ντάβιντε Αστόρι, ο οποίος βρέθηκε την Κυριακή, σε ηλικία 31 ετών, νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, στο οποίο είχε καταλύσει η αποστολή της Φιορεντίνα ενόψει του αγώνα με την Ουντινέζε, ωστόσο πρόκειται για ψεύτικη είδηση. Αυτό ξεκαθάρισε ο ειδικός κομισάριος της Lega Calcio, Τζιοβάνι Μαλαγκό, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα που προέκυψε με τον αείμνηστο αρχηγό των «βιόλα»: «Πρέπει να κάνω μια σημαντική διευκρίνιση για μια υποτιθέμενη ανανέωση του συμβολαίου του Αστόρι. Ήταν είδηση χωρίς βάση, ψεύτικη είδηση από ένα πρακτορείο».


Στη συνέχεια ο Μαλαγκό διαβεβαίωσε ότι ο σύλλογος θα στηρίξει την επί μακρόν σύντροφο του Αστόρι, Φραντσέσκα Φιορέτι, και την δίχρονη κόρη τους, Βιτόρια, αφού δήλωσε: «Σίγουρα η Φιορεντίνα θα κάνει κάτι και θα στηρίξει την οικογένεια, η οποία αυτή τη στιγμή αξίζει σεβασμού και σιωπής πάνω απ' όλα. Η Φιορεντίνα θέλει σωστά να πάρει το χρόνο για να αποφασίσει τι θα κάνει».

Ο Μαλαγκό επιβεβαίωσε επίσης ότι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Serie A θα φορούν φανέλες που θα αποτίουν φόρο τιμής στον Αστόρι στις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν το τριήμερο 9-11 Μαρτίου για την 28η αγωνιστική.

Ομολογία Κοτζιά: Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί

Μεγάλο προβληματισμό για την συμπεριφορά της Τουρκίας, εκκρεμότητα με διάρκεια όσον αφορά τους δύο αξιωματικούς του Έβρου και κατακόρυφη προσγείωση σε μια δύσκολη πραγματικότητα.

Αυτό είναι το κλίμα που βγαίνει από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων όσον αφορά την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τους βουλευτές που ήταν παρόντες ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως είναι απροσδιόριστος ο χρόνος λήξης του θέματος με τους δύο Έλληνες στον Έβρο, ενώ βουλευτές που συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους έκαναν εκτιμήσεις ότι ίσως υ υπόθεση φτάσει χρονικά σε εκκρεμότητα ακόμη και τον ένα χρόνο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά βουλευτής για την στάση της Τουρκίας και την ενημέρωση Κοτζιά «Είναι η πρώτη φορά που από τα ροζ συννεφάκια η χώρα προσγειώνεται κατευθείαν στο έδαφος με πληθώρα πιέσεων και προβλημάτων».

Εν τω μεταξύ, από την πλευρά της Αγκυρας, όπου μεταφέρθηκαν τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, διαμηνύεται πως Τούρκοι εμπειρογνώμονες ζητούν διορία 2 εβδομάδων για να ελέγξουν τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κοτζιάς είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας πως θα ζητηθεί να πάει και από την Αθήνα τεχνικός σύμβουλος το επόμενο διάστημα προκειμένου να πάρει κι αυτός μέρος στην εξέταση των κινητών των δύο στρατιωτικών.

Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς φέρεται να είπε πως επειδή η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση «θα πρέπει να κλείσουμε σύντομα και με τον καλύτερο τρόπο τα υπόλοιπα εθνικά θέματα και να προσανατολίσουμε όλες μας τις δυνάμεις και όλους μας τους πόρους στο θέμα των σχέσεων με την Τουρκία».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών θα επιδώσει στον Τούρκο πρέσβη ρηματική διακοίνωση.

Μπακογιάννη: Τα Ιμια δύο είναι πολύ πιο βαριά από τα Ιμια 1

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη δίκη της συνομιλία με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο προβληματισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος συνολικά για την στάση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η δική μου αίσθηση είναι ότι τα πράγματα πάνε σε μία πολύ μεγάλη ένταση έχουμε παντελώς νέα δεδομένα στην περιοχή. Τα Ιμια 2 είναι πολύ πιο βαριά από τα Ιμια 1 και απαιτείται πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα, πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα, πολύ μεγαλύτερη εγρήγορση και πολύ καλύτερος συντονισμός αν θέλουμε σοβαρά να αντιμετωπίσουμε και σε εθνικό επίπεδο πια το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία».

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ακόμη ότι στα νέα δεδομένα όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας είναι και το γεγονός ότι η Τουρκία πια δεν ενδιαφέρεται με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση που το έκανε το προηγούμενο διάστημα για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Λοβέρδος: Η κυβέρνηση δεν θέλει τη στήριξη της αντιπολίτευσης

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως «υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι η κυβέρνηση δεν θέλει την στήριξη της αντιπολίτευσης» διότι είτε αφορά τα ελληνοτουρκικά, είτε είναι η Κύπρος, είτε η FYROM, η κυβέρνηση δεν ενημερώνει την αντιπολίτευση.

«Δεν μπορούν να νουθετούν την αντιπολίτευση ότι υπάρχει ανάγκη ενότητας όταν θέλουν να επιβάλλουν την ενότητα με τους δικούς τους όρους και δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις. Τα μαθαίνουμε όλα από τις πηγές που έχουμε στα υπουργεία, από τον Τύπο και από την Κύπρο.

Ο Α. Λοβέρδος τόνισε ότι για τους δύο Ελληνες αξιωματικούς ενημερώθηκε αρμοδίως από το στράτευμα και από τους πρέσβεις.

«Κρατήσαμε μία στάση, να μην μεταφέρουμε τις συγκρούσεις μας και στο θέμα αυτό, πέρασαν πέντε μέρες και το θέμα εξελίχτηκε ανάποδα από αυτό που εκτιμούσε η κυβέρνηση» σημείωσε ο Α. Λοβέρδος και κατέληξε: «Ρώτησα εάν υπάρχει εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι όμως αυτά που μου είπε δεν μπορώ να σας τα πω».

Μετά από τεσσεράμισι ώρες η συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας ολοκληρώθηκε στις 8.20 το βράδυ.

Ο κ. Κοτζιάς φεύγοντας εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις διαρροές που έκαναν νωρίτερα στους δημοσιογράφους οι βουλευτές και ανέφερε σιβυλλικά

“Θέλω να είμαι σοβαρός και να κάνω τη δουλειά μου ,να μην λέω πράγματα που δεν είπα εκεί μέσα. Το λέω γι’ αυτούς που σας ενημέρωσαν, ενώ μέσα δεν μίλησαν»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΚΗΣ
iefimerida.gr

Οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν «ντου» στο κτίριο της ΕΡΤ3 -Διέκοψαν το δελτίο

Περίπου 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο κτίριο της ΕΡΤ3 νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας που αφορά στην τιμωρία της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μάλιστα εισέβαλαν στο στούντιο, διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων, πέταξαν φέιγ βολάν που έγραφαν «Ανεπιθύμητοι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ», ενώ συνομίλησαν με στελέχη του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ3.

Θ ΨΩΝΙΖΑΤΕ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΤΣΑ; Γιώργος Πάλλης: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που πρωταγωνιστεί στο σποτ για τη φαρμακευτική κάνναβη

Με την ιδιότητά του ως φαρμακοποιού, ακούγεται να λέει ότι «την εποχή που κάποιοι επιλέγουν να βλέπουν ακόμα τον πλανήτη επίπεδο, εμείς επιλέγουμε να είμαστε στο πλευρό της επιστήμης, στο πλευρό των ασθενών», ενώ εκφράζει την ευχή σταδιακά τα φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης «να μπουν στη συνταγογράφηση»
Ο βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης πρωταγωνιστεί στο βίντεο για το νομοσχέδιο νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης, που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Με την ιδιότητά του ως φαρμακοποιού, ο 39χρονος σήμερα βουλευτής ακούγεται να λέει ότι «την εποχή που κάποιοι επιλέγουν να βλέπουν ακόμα τον πλανήτη επίπεδο, εμείς επιλέγουμε να είμαστε στο πλευρό της επιστήμης, στο πλευρό των ασθενών», ενώ εκφράζει την ευχή σταδιακά τα φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης «να μπουν στη συνταγογράφηση».

Ο Γιώργος Πάλλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1979 και έζησε εκεί μέχρι να τελειώσει το Λύκειο. Το 1998 πήγε στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, όπου σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της πόλης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στον ελληνικό σύλλογο φοιτητών της Κραϊόβα. Το 2004 επέστρεψε στη Μυτιλήνη και εργάστηκε ως φαρμακοποιός, μαζί με τον πατέρα του Στρατή Πάλλη, πρώην δήμαρχο Μυτιλήνης.
Από το 2007 ο Γιώργος Πάλλης είναι μέλος του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ, στη Λέσβο. Δραστηριοποιείται στο κίνημα υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, συμμετέχοντας σε αντίστοιχες οργανώσεις. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Ν. Λέσβου με τον ΣΥΡΙΖΑ.













Παναγιώτης Σουρέλης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΝΔ για την υπόθεση βλημάτων: Η κατάθεση Παπαδόπουλου εκθέτει Καμμένο και Τσίπρα


Ως έκθετους χαρακτηρίζει η ΝΔ τόσο τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο όσο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την κατάθεση του μεσάζοντα για την υπόθεση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, Βασίλη Παπαδόπουλου.

«Εκτίθενται με όσα δήλωσε στην κατάθεση του ο μεσάζων» σημειώνουν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ παράλληλα συμπληρώνουν: «Συγκεκριμένα, ο Παπαδόπουλος ομολογεί, μεταξύ άλλων, ότι δεν κατέθεσε ποτέ τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη που ήταν αναγκαία για να ολοκληρωθεί νόμιμα η πώληση των βλημάτων. Ακόμη, παραδέχεται ότι είχε συναντήση με τον κ. Καμμένο για να διερευνήσει την πιθανότητα αγοράς στρατιωτικού υλικού, ενώ επικοινώνησε στη συνέχεια μαζί του και με sms για να τον προειδοποιήσει σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής της υπόθεσης λόγω της επίσκεψης των πραγματικών εκπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας».

Τέλος, οι ίδιες πηγές καλούν τον κ. Καμμένο να απαντήσει στο αν επιμένει στην άποψη του ότι με τον Παπαδόπουλο «δεν είχε καμία σχέση» και ότι η επιχειρούμενη πώληση των βλημάτων έγινε νόμιμα και χωρίς μεσάζοντες.

ΚΛΑΨΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΟΥΝ! Παρέμβαση του γγ του ΟΗΕ για τους δύο στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας

Παρέμβαση του γενικού γραμματέα Ηνωμένων Εθνών στην Τουρκία ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη ζήτησε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να διαμηνύσει στην τουρκική πλευρά την ανάγκη για «ταχεία και θετική» έκβαση της υπόθεσης.

Επί τάπητος τέθηκαν επίσης η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ για την επίλυση του ονοματολογικού και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Η επικοινωνία Τσίπρα - Γκουτέρες ήλθε μία ημέρα αφότου η τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε την αίτηση απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών, που σημαίνει ότι θα παραμείνουν κρατούμενοι έως τη δίκη τους, η οποία δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί.

Μιλώντας νωρίτερα κατά τη διάρκεια του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός τόνισε η υπόθεση των δύο κρατούμενων στρατιωτικών απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτίμησε πάντως πως η Άγκυρα εν τέλει θα κατανοήσει ότι είναι αδιέξοδη ή όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν.

Οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, αν και φαίνεται πως συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανή κατασκοπεία.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να περιμένει την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας. Κυβερνητική πηγή δήλωσε μετά τη σημερινή σύσκεψη ότι για την ώρα δεν τίθεται θέμα επικοινωνίας Τσίπρα με τον ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ ή τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/368327/paremvasi-tou-gg-tou-oie-gia-tous-duo-stratiotikous-zitise-o-tsipras/

ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ! Χαμός με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ: 27.500 αιτήσεις για 8.166 θέσεις στους ΟΤΑ -Παρατείνεται η προθεσμία

Παρατείνεται έως τις 14:00 της Παρασκευής 9 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) για την προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Σημειώνεται πως αφορά 8.166 προσλήψεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από υποψηφίους εκπαιδευτικής κατηγορίας ΔΕ. Ενδεικτικά, έως τις 14:30 μ.μ., σήμερα το μεσημέρι είχαν υποβληθεί περισσότερες από 27.500 αιτήσεις, ενώ βρίσκονταν υπό επεξεργασία περισσότερες από 28.000 αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή ολοκληρώνεται για τους υποψήφιους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018.

Χτυπημένος αναπληρωτής σε Γαβρόγλου: Ευχαριστώ, μου έδειξες πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μου

«Έμαθα καθώς έτρεχε το αίμα, κατάλαβα τη θέση μου, την αξία μου, το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μου και το ειδικό βάρος της παιδείας που θέλετε να μεταλαμπαδεύω. Σας ευχαριστώ κύριε υπουργέ», τονίζει

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, απέστειλε ένας χτυπημένος από τα ΜΑΤ αναπληρωτής που συμμετείχε στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο, την περασμένη Παρασκευή. Ο αναπληρωτής δάσκαλος Πληροφορικής σε σχολεία της Μεσσηνίας εκφράζει την «ευγνωμοσύνη» του «για το αξέχαστο, βιωματικό μάθημα που δωρεάν προσφέρατε σε εμένα και άλλους συναδέλφους μου την Παρασκευή το μεσημέρι»! «Τώρα ήξερα, έμαθα καθώς έτρεχε το αίμα, κατάλαβα τη θέση μου, την αξία μου, το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μου και το ειδικό βάρος της παιδείας που θέλετε να μεταλαμπαδεύω. Σας ευχαριστώ κύριε υπουργέ», τονίζει ακόμη.

«Ήρθαμε έξω από την πόρτα του κοινού μας σπιτιού κύριε υπουργέ για να επικοινωνήσουμε και εσείς μας υποδεχθήκατε με κλειστή πόρτα. Φωνάξαμε τα αιτήματά μας, όμως εσείς μας ρίξατε χημικά», αναφέρει ο αναπληρωτής σε άλλο σημείο της επιστολής.

Στην επιστολή τονίζεται: «Προς τον αξιότιμο υπουργό Παιδείας,

Κύριε υπουργέ, ονομάζομαι Μιχαλόπουλος Βασίλης και υπηρετώ ως αναπληρωτής δάσκαλος Πληροφορικής σε σχολεία της Μεσσηνίας. Γράφω το παρόν για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς το πρόσωπό σας, για το αξέχαστο, βιωματικό μάθημα που δωρεάν προσφέρατε σε εμένα και άλλους συναδέλφους μου την Παρασκευή το μεσημέρι της 2ας Μαρτίου του 2018.

Έμαθα από πρώτο χέρι (αστυνομικού που κρατούσε ρόπαλο και μπουκάλα με χημικά), πώς όσα προσπαθούσα να διδάξω με τα λόγια και κυρίως με τις πράξεις μου όλα μου τα παιδιά είναι λάθος: αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ευγενή άμιλλα, συνεργασία, ανθρωπιά, υπομονή και επιμονή για το δίκαιο, όλα λάθος.

Ήρθαμε έξω από την πόρτα του κοινού μας σπιτιού κύριε υπουργέ για να επικοινωνήσουμε και εσείς μας υποδεχθήκατε με κλειστή πόρτα. Φωνάξαμε τα αιτήματά μας, όμως εσείς μας ρίξατε χημικά (για αυτά προφανώς υπάρχουν μεγάλα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό).

Μας κάψατε τα πνευμόνια, τα μάτια όμως δεν δάκρυσαν από τα χημικά, αλλά την συνείδηση της πικρής αλήθειας. Σταθήκαμε εκεί, παρά τους πόνους, παρά τους εμετούς κι εσείς κύριε υπουργέ μας στείλατε τα παιδιά με τα πράσινα, που ακάλυπτα είχαν μόνο τα μάτια, ίσως για να διακρίνουμε καθαρά το μίσος τους, το μίσος σας απέναντί μας.

Μου ρίξατε χημικά στο πρόσωπο κύριε υπουργέ, ίσως για να μην βλέπετε το πρόσωπό μου και όταν έπεσα στα γόνατα φτύνοντας το δηλητήριο, όταν γύρισα το κεφάλι μου κύριε υπουργέ, μου ρίξατε με όλο το μίσος, όλη την δύναμη το ρόπαλο στο κεφάλι κύριε υπουργέ. Και μου το ανοίξατε.

Τώρα ήξερα, έμαθα καθώς έτρεχε το αίμα, κατάλαβα τη θέση μου, την αξία μου, το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μου και το ειδικό βάρος της παιδείας που θέλετε να μεταλαμπαδεύω. Σας ευχαριστώ κύριε υπουργέ.

Υ.Γ. Δεν έχω οργή μέσα μου για τον δολοφόνο που επιστρατεύσατε, αυτός και η οικογένειά του αξίζουν μόνο τον οίκτο μου, αλίμονο σ’ αυτούς που δεν αγάπησαν, σ’ αυτούς που δεν μπορούν να αγαπήσουν. Απαντήστε μου κύριε υπουργέ, η γυναίκα μου, τα δυο μικρά μου αστέρια, σε τί έφταιξαν που εσείς υπογράψατε το συμβόλαιο του θανάτου μου;»

«Η κινητοποίηση δεν αντιμετωπίστηκε με τον δέοντα τρόπο. Θα υπάρξει άμεσα συνάντηση με την ΕΛΑΣ ώστε να δρομολογηθεί περαιτέρω συντονισμός για να μην δημιουργούνται παρόμοια περιστατικά. Το Υπουργείο Παιδείας καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την επίθεση που δέχθηκαν την περασμένη Παρασκευή εκπαιδευτικοί από άνδρες των ΜΑΤ, όταν εισέβαλαν μέσα στο υπουργείο.

«Η πολιτική ηγεσία βρίσκεται στη διάθεση των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) για την πραγματοποίηση της συνάντησης που δεν έγινε εφικτό να διεξαχθεί χθες», τονίζει το υπουργείο, και σημειώνει τα εξής:Την Παρασκευή 2/3/2018 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έξω από το Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι. Εκπρόσωποι των συγκεντρωθέντων εκπαιδευτικών ζήτησαν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία. Η κινητοποίηση της Παρασκευής είχε σαν αίτημα τους μόνιμους διορισμούς. Είναι ένα απολύτως δίκαιο αίτημα, βασική προτεραιότητα του Υπουργείου για την οποία γίνονται τεράστιες προσπάθειες. Στο υπουργείο βρίσκονταν ο Υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι αποδέχτηκαν αμέσως τη συνάντηση και κατέβηκαν σε αίθουσα του ισογείου για την πραγματοποίηση της. Συναντήθηκαν με όσα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προσήλθαν και με τους εκπροσώπους των αναπληρωτών και ανέμεναν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση.Δυστυχώς, η συνάντηση αυτή δεν έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί, καθώς δύο ομάδες διαδηλωτών (η μία με σημαίες του ΠΑΜΕ) εισέβαλαν στο χώρο του Υπουργείου, πηδώντας από τα κάγκελα του προαυλίου. Είναι προφανές ότι ορισμένοι επιδίωξαν να ματαιώσουν κάθε συζήτηση των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και δυστυχώς το κατάφεραν. Το Υπουργείο είναι και θα παραμείνει ανοικτό στους πολίτες. Ένα τουλάχιστον μέλος της πολιτικής του ηγεσίας βρίσκεται πάντα στο Υπουργείο”.
Σημειώνεται οτι η συνέλευση των αναπληρωτών καθηγητών όλων των βαθμίδων, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του υπουργείου Παιδείας, που τελούσε υπό κατάληψη από το μεσημέρι αποφάσισε να δώσει νέο ραντεβού στο υπουργείο Παιδείας για αυτή την Παρασκευή καθώς και να προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μέχρι αργά το απόγευμα, της περασμένης Παρασκευής πάντως εκπαιδευτικοί παρέμεναν στο χώρο του υπουργείου Παιδείας ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό προκειμένου να μάθουν πότε και πόσες προσλήψεις θα γίνουν. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, διαδηλωτές πήδηξαν τα κάγκελα και μπήκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Τότε οι αστυνομικοί προχώρησαν στη εκτεταμένη ρίψη χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και συμπλοκές.

Οι εκπαιδευτικοί φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, όπως «αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας».

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΓΕΛΟΙΟΣ Μπόλαρης για την τιμωρία του ΠΑΟΚ: Πλαστογραφούν το πρωτάθλημα - Χάθηκε και η ντροπή - ΦΩΤΟ

Την δική του διάσταση για την τιμωρία του ΠΑΟΚ έδωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης.

Γνωστός για την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, ο πρώην βουλευτής και Υπουργός του ΠΑΣΟΚ φάνηκε εκνευρισμένος με την απόφαση κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις και πλαστογράφηση του πρωταθλήματος καθώς και ατιμωρησίας του προπονητή του Ολυμπιακού που «τραυματίστηκε από ανεμίζουσα ταινία χαρτιού»!

Aναλυτικά το tweet του Μάρκου Μπόλαρη

"Αναρωτιόμουν... Τι θα μεθοδεύσουν φέτος για να μην πάρει το πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα ; Ευρηματικό : "Τραυματισμός από ανεμίζουσα ταινία χαρτιού !" Αντί να τιμωρήσουν τον θεατρίνο, πλαστογραφούν το πρωτάθλημα. Χάθηκε κι η ντροπή!".

ΕΔΕ από το Πεντάγωνο για το περιστατικό με τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς διέταξε το Πεντάγωνο με στόχο να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Όπως ανέφερε ο ALPHA, θα συγκεντρωθούν στοιχεία και μαρτυρίες από όλους τους εμπλεκόμενους. Παράλληλα, τρέχει μια σημαντική έρευνα με τη συνδρομή της ΕΥΠ. Ερευνούν τα τρία κινητά των δύο στρατιωτικών για να εντοπίσουν το στίγμα τους από τη στιγμή που τα πήραν στα χέρια τους και ξεκίνησαν τις περιπολίες μέχρι τη στιγμή που συνελήφθησαν, αλλά και μετά . Πότε δηλαδή απενεργοποιήθηκαν και αν ενεργοποιήθηκαν ξανά. Στο Πεντάγωνο θεωρούν ότι τα στοιχεία αυτά μπορούν να δώσουν σημαντικές απαντήσεις και επιχειρήματα στην ελληνική πλευρά.

Λένε επίσης πως είναι εξαιρετικά κρίσιμο να μεταβεί στην Τουρκία τεχνικός πραγματογνώμονας από την πλευρά της Ελλάδας, για να λάβει μέρος στην έρευνα που διεξάγεται στα εργαστήρια της Άγκυρα και αφορά στα κινητά.

Σύμφωνα με τον ALPHA, στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επικρατεί ανησυχία αλλά και δυσαρέσκεια για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο θέμα των δύο στρατιωτικών. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι η Τουρκία θα καταλάβει στο τέλος πως δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο.

«Αν είχαν βρει κάτι επιλήψιμο στα κινητά είναι βέβαιο ότι από την πρώτη στιγμή θα το έκαναν σημαία. Θα το έδιναν στα δικά τους Μέσα για να κατηγορήσουν τόσο τους ίδιους όσο και το ελληνικό κράτος» έλεγε πριν από λίγο ανώτατη στρατιωτική πηγή.

Καβγάς του Μο Φάρα με την ασφάλεια σε αεροδρόμιο -«Δέχθηκα ρατσιστική παρενόχληση» λέει ο Ολυμπιονίκης [βίντεο]

Εξαλλος έγινε ο Μο Φάρα, με τη συμπεριφορά ενός εργαζόμενου στην ασφάλεια γερμανικού αεροδρομίου, τον οποίο καταγγέλλει για «ρατσιστική παρενόχληση».

Κάνοντας live στο Instagram, ο Βρετανός δρομέας, τέσσερις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης, έδειξε την αντιπαράθεσή του με τον υπάλληλο. «Δεν θα πιστέψετε αυτό που έγινε», λέει αρχικά και στη συνέχεια περιγράφει ότι ζητούσε να μιλήσει με κάποιον ανώτερο, αλλά μάταια. «Αυτός ο τύπος με αγγίζει σαν τρελός. Ξεκάθαρη παρενόχληση», συνεχίζει ο αθλητής. «Επειδή φοράω φούτερ με κουκούλα και φόρμα. Σε αεροδρόμιο της Γερμανίας Θεέ μου», λέει ακόμη.

Σε εκείνο το σημείο του βίντεο, τον πλησιάζει κάποιος από την ασφάλεια και του λέει να φύγει από εκεί. «Δεν χρειάζεται να με σπρώχνεις», λέει ο Φάρα, καθώς ο υπάλληλος τον ακουμπάει. Στο τέλος, όταν ο αθλητής του αναφέρει ότι κάνει Instagram live, εκείνος απαντάει «δεν με νοιάζει».

Ο Βρετανός δρομέας δεν αποκάλυψε πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση, ούτε σε ποιο αεροδρόμιο της Γερμανίας βρισκόταν.

«Ο Μο αισθάνεται ότι το συμβάν είχε ρατσιστικά κίνητρα και ότι του συμπεριφέρθηκε άδικα το προσωπικό την ασφάλεια του αεροδρομίου», δήλωσε εκπρόσωπος του αθλητή στην Telegraph.

Απίστευτες ΦΑΠΕΣ από Ζάεφ: Να ανοίξει και το Σύνταγμα της Ελλάδας!

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός... προτείνει να ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με το πώς μεριμνά η χώρα μας για τους Έλληνες στο εξωτερικό - Προκρίνει διεθνή συμφωνία για το όνομα αντί της αλλαγής του Συντάγματος της ΠΓΔΜ - Επιμένει για την ταυτότητα των «Μακεδόνων»

Την εκτίμηση ότι η αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

«Η όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της "Μακεδονίας" δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επειδή, ότι αλλάξει μπορεί να επανέλθει» σημείωσε ο Ζάεφ.

Πρότεινε μάλιστα, ως βιώσιμη λύση για το θέμα του ονόματος, την υπογραφή και κύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας, αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας του.
«Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει και αυτό είναι η γνωστή διεθνής πρακτική επίλυσης τέτοιων διαφορών - διεθνείς συμφωνίες, κύρωση στα κοινοβούλια, αποφάσεις ΟΗΕ - και τότε (η λύση) θα μείνει αιώνια. Είμαι πεπεισμένος ότι με τέτοιες προσεγγίσεις, μεριμνώντας για αυτό που είναι σημαντικό για τους πολίτες της Ελλάδας και της "Μακεδονίας", μπορούμε να βρούμε τη λύση στη διένεξη που έχουμε με την Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Σημείωσε δε ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να θέτоυν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και υπεραμύνθηκε των θεμάτων σχετικά με την εθνική ταυτότητα.

«Δεν πρέπει να βάζουμε κόκκινες γραμμές αν θέλουμε να βρούμε λύση. Πρέπει να φροντίζουμε ο ένας για τον άλλον, για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και των δύο λαών, των δύο χωρών και των δύο εθνών και, σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξουμε αυτό που σημαίνει συναίσθημα και αυτό είναι η ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι συναίσθημα, κανείς δεν μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις και παζάρια γι' αυτήν. Εγώ πιστεύω ότι, σε αυτό το πνεύμα, προσεγγίζοντας προσεκτικά τους εταίρους με τους οποίους διαπραγματευόμαστε, θα βρούμε λύση» ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ζόραν Ζάεφ πρότεινε να ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με το πως μεριμνά η Ελλάδα για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας και την ίδια πρακτική να εφαρμόσει και η ΠΓΔΜ.

«Ταυτόχρονα ας ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας και να δούμε πως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας. Εγώ είμαι έτοιμος, όπως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους "Μακεδόνες" εκτός "Μακεδονίας"» σημείωσε ο Ζάεφ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι με την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού που ξεκινάει από τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία και καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, η χώρα του κλείνει τα κεφάλαια που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς.

NA 'XΑME NA ΛEΓΑME! Ο πατέρας του λοχία Κουκλατζή στον ANT1: Τα παιδιά μας είναι ήρωες - ΒΙΝΤΕΟ

Την υπερηφάνεια του και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο, εξέφρασε ο πατέρας του λοχία Δημήτρη Κουκλατζή, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου,

Ο Νίκος Κουκλατζής χαρακτήρισε, μάλιστα, τους δύο στρατιωτικούς "ήρωες" για τη στάση και τη συμπεριφορά που επέδειξαν.

Ο ίδιος δηλώνει πάντως άγνοια για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, καθώς, όπως είπε, δεν ξέρει πόσο μπορεί να διαρκέσει η όλη διαδικασία. «Πολλά σημεία είναι ακόμα σκοτεινά και δεν ξέρουμε κάτι περισσότερο» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «είχαμε την ελπίδα ότι θα έβγαιναν μέσα στην εβδομάδα».

Ο Νίκος Κουκλατζής εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ελληνική πολιτεία και το στρατό, ενώ ξεκαθάρισε ότι κανένας από τους δύο στρατιωτικούς δεν έχει υποστεί κάποιου είδους βία.

«Είναι καλά και το φρόνημά τους υψηλό. Τα παιδιά δεν έχουν υποστεί βία. Εντός και εκτός φυλακή τους φέρονται πολύ καλά οι Τούρκοι» είπε ο ίδιος και αναφέρθηκε στους κανονισμούς που υπάρχουν στις φυλακές, λέγοντας ότι έχουν το δικαίωμα να τους βλέπουν μια φορά το μήνα και να μιλούν μαζί τους τηλεφωνικά μία φορά την εβδομάδα.

Δείτε το BINTEO του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ANT1:

Κομματάς απαντά στον Βαξεβάνη: Δεν συγκροτήθηκε επιτροπή για ληξιπρόθεσμα της Novartis με συμμετοχή Παπασταύρου

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και νυν γενικός διευθυντής οικονομικών του υπουργείου Υγείας τονίζει πως η συγκρότηση αυτής της Επιτροπής - αν και δεν κατέστη ενεργή - ήταν μνημονιακός όρος κι όχι επιλογή της πολιτικής ηγεσίας

Την απάντηση πως δεν θυμάται συμμετοχή του τέως πρωθυπουργικού συμβούλου Σταύρου Παπασταύρου στην επιτροπή για την απόδοση ληξιπροθέσμων οφειλών νοσοκομείων και ΕΟΠΥΥ σε δικαιούχους (σ.σ. άρα και στη Novartis), πως ουσιαστικά "δεν νομίζει να τον γνωρίζει καν καθώς τύποις αυτός τοποθετήθηκε μιας και υπήρχε μνημονιακή υποχρέωση" και πως "η συγκεκριμένη επιτροπή ουδέποτε συγκροτήθηκε σε Σώμα διότι η πρόοδος των πληρωμών των συγκεκριμένων οφειλών εξελισσόταν ομαλά στα χρόνια της διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τις αρμοδιότητες να έχουν δοθεί σε κάθε υπουργείο" δίνει στο protothema.gr ο ορισθείς το 2013 πρόεδρος της Επιτροπής και νυν γενικός διευθυντής οικονομικών του υπουργείου Υγείας κ. Θεόδωρος Κομματάς.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα του Documento που αναφέρουν τον κ. Παπασταύρου ως "με δόλο τοποθετημένο" από τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην συγκεκριμένη επιτροπή και συνδέοντας αυτήν την τοποθέτηση με την προσπάθεια άμεσης εξόφλησης της Novartis, ο κ. Κομματάς αναφέρει πως το συγκεκριμένο όργανο δεν είχε τελικά ποτέ αντικείμενο και πως η τελική ροή των πληρωμών γινόταν με την ευθύνη του κάθε υπουργείου ξεχωριστά και των υπηρεσιακών παραγόντων από τα συναρμόδια υπουργεία.

"Ουσιαστικά οι υπηρεσίες έκαναν τη δουλειά γι' αυτό και δεν χρειάστηκε παρέμβαση" αναφέρει ο υπηρεσιακός παράγοντας με τη γνώση της λειτουργίας των μηχανισμών πληρωμών.
"Σκοπός της Επιτροπής αυτής ήταν να συγκεντρώνει τα ποσά των οφειλών από τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ. Υπήρχε συμμετοχή πολλών προσώπων από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, ΕΟΠΥΥ κι όλοι πάσχιζαν να πληρωθούν τα χρήματα των οφειλών ώστε να εξυπηρετούνται τα νοσοκομεία. Όμως το όργανο αυτό δεν συγκροτήθηκε σε Σώμα καθώς τα υπουργεία έκαναν τη δουλειά τους με επάρκεια" υποστηρίζει.

Ο κ. Κομματάς επίσης τονίζει πως η συγκρότηση αυτής της Επιτροπής - αν και δεν κατέστη ενεργή - ήταν μνημονιακός όρος κι όχι επιλογή της πολιτικής ηγεσίας.

"Αποστολή αυτής της επιτροπής ήταν να συγκεντρώσει από όλα τα νοσοκομεία τα ποσά των οφειλών - κάτι το οποίο τελικά έγινε από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας κι ούτε καν από την Επιτροπή - και μετά να δοθούν με δόσεις στους δικαιούχους. Στην Επιτροπή ληξιπροθέσμων συμμετείχε ο ΕΟΠΥΥ, το υπουργείο, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπηρεσιακοί παράγοντες και συγκεντρώναμε τις υποχρεώσεις που έπρεπε να πληρωθούν" συμπληρώνει.

Δημήτρης Μαρκόπουλος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ενημέρωση της πο@τσας στη Βουλή-Κασιδιάρης για τον ΣΥΡΙΖΑίο Μουσταφά Μουσταφά: «Να βγει έξω ο Τούρκος»-Παρενέβη ο Κουμουτσάκος να υπερασπιστεί τον κλακαδόρο του Ερντογάν

«Να βγει έξω ο πράκτορας. Να αποχωρήσει ο Τούρκος!» φώναζαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τον Μουσταφά Μουσταφά του ΣΥΡΙΖΑ - Παρενέβη η φρουρά - ΑπόρρητηΧΑΧΑΧΑΧΑ ενημέρωση από τον Νίκο Κοτζιά παρόντος του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη - Χαμογελαστός ο Κοτζιάς κι άλλοι στην τούρκικη φυλάκή

«Θερμό» επεισόδιο κατά την διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Αμυνας όπου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Νίκος Χριστοδουλίδης αντίστοιχα, ενημερώνουν για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, επιχείρησε η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης, ωρυόμενος ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά. «Να βγει έξω ο πράκτορας. Να αποχωρήσει ο Τούρκος!» φέρεται να φώναζε ο βουλευτής του φιλοναζιστικού μορφώματος.

Τον βουλευτή Ξάνθης με τον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να υπερασπιστούν οι συνάδελφοί του μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος κατήγγειλε τον Ηλία Κασιδιάρη πως «παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας».

Παρενέβη η φρουρά για να εκτονωθεί η ένταση

Στην αίθουσα έσπευσαν και άνδρες της ασφάλειας του κοινοβουλίου που κινητοποιήθηκαν από τις φωνές. Η συνεδρίαση διεκόπη για πέντε λεπτά και αναμένεται σύντονα να ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση.

Παρών και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Το «παρών» στην συζήτηση δίνει και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και αναμένεται να ενημερώσει τους Έλληνες βουλευτές για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών και συνεκλήθη με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας και του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ωστόσο, η ατζέντα της συζήτησης δεν περιλαμβάνει κρίσιμα ζητήματα όπως το «Σκοπιανό» αλλά και η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει νέα συνεδρίαση για συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Ο κ Σπύρος Δανέλλης σχολίασε για το επεισόδιο πως: «Απαιτεί απύθμενο θράσος οι απολογητές της προδοσίας της Κύπρου ενώπιον μάλιστα του Κυπρίου υπουργού εξωτερικών να αμφισβητούν τον πατριωτισμό και την ακεραιότητα οποιουδήποτε Έλληνα βουλευτή ιδιαιτέρως δε του Μουσταφά Μουσταφά που κοσμεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο όχι μόνο από χθες ή προχθές αλλά από τη δεκαετία του 90. Και επειδή η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από μας αλλά είναι ορκισμένος εχθρός του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, εμείς τα κόμματα του Συνταγματικού Τόξου οφείλουμε μα προστατέψουμε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία. Το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει τον Πρόεδρο της Βουλής και την επιτροπή Δεοντολογίας».

Κουμουτσάκος: Ακαδημαϊκές οι αναλύσεις του Κοτζιά

Αποχωρώντας από την συνεδρίαση ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει το αίτημα για πλήρη ενημέρωση επι των ελληνοτουρκικών ζητημάτων αλλά και για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ο τομεάρχης εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η τοποθέτηση του κ. Κοτζιά περιορίστηκε κυρίως σε ακαδημαϊκές αναλύσεις για την τακτική της γειτονικής χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η εκτίμηση του υπουργείου Εξωτερικών, πως η Τουρκία αποτελεί μια «νευρική δύναμη» είναι λανθασμένη και οδηγεί σε λανθασμένες πολιτικές.

«Η νευρικότητα έχει το στοιχείο της παροδικότητας» σχολίασε για να προσθέσει «βλέπουμε την Τουρκία να έχει μια σταθερή προκλητική στάση. Αισθάνεται δυνατή. Στην Ανατολική Μεσόγειο καθίσταται αμφισβητίας και παρεμποδίζει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδας. Πρέπει η Διεθνής Κοινότητα να αντιμετωπίσει το ζήτημα ως ζήτημα διεθνούς νομιμότητας».

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε πως οι «δίαυλοι επικοινωνίας» που «διαφήμισε» ο κ. Κοτζιάς μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ενρντογάν δεν λειτούργησαν ενώ τέλος προειδοποίησε πως η κυβέρνηση «οφείλει» να είναι σε ετοιμότητα για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο.

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ν.Δ.: Με την περίπτωση του κυρίου Κουτεντάκη χάθηκαν ακόμη και τα προσχήματα

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την τοποθέτηση του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής είναι ενδεικτικές της αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανεξάρτητες υπηρεσίες και Αρχές.

Για το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, το οποίο εξ ορισμού πρέπει να επισημαίνει από αμερόληπτη θέση τις αστοχίες στην οικονομική πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης, ο κ. Βούτσης δήλωσε απροκάλυπτα ότι δεν έψαχνε για πρόσωπα με τεχνοκρατική κατάρτιση και κυρίως αμεροληψία.

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι επέλεξε τον κ. Κουτεντάκη, σημαίνον στέλεχος του κόμματός του, ακριβώς επειδή συμφωνεί με τις απόψεις του.

Είναι πλέον γνωστή σε όλους η δυσανεξία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε οποιονδήποτε φορέα δεν ελέγχει απόλυτα, αλλά πλέον έχουν χαθεί ακόμη και τα προσχήματα».

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ! Η ΕΡΤ έκοψε την εκπομπή της Εύης Κυριακοπούλου -Διαφωνούσε με τους αντι-ΣΥΡΙΖΑ καλεσμένους της


Το κόψιμο της εκπομπής της απο την διοίκηση της ΕΡΤ καταγγέλει η γνωστή δημοσιογράφος Εύη Κυριακοπούλου, σύζυγος του γνωστού σκιτσογράφου ΚΥΡ, η οποία επί 17 χρόνια παρουσίαζε τις εκπομπές «Η ζωή είναι Αλλού» και «Επι Τούτω». Και σε ανάρτησή της στο twitter αφήνει σαφώς να εννοηθεί οτι οι λόγοι είναι πολιτικοί..

Οπως αναφέρει η Εύη Κυριακοπούλου η εκπομπή κόπηκε αν και η συμβασή της προέβλεπε την παραγωγή 12 εκπομπών, εκ των οποίων οι 5 παραδόθηκαν, πληρώθηκαν και έπαιξαν..ενώ κόπηκαν οι άλλες 7.

Και η Ευη Κυριακοπούλου αναρωτιέται μήπως ο λόγος που οι εκπομπές κόπηκαν ξαφνικά είναι οι καλεσμένοι της.. Που όπως σημειώνει ήταν μεταξύ άλλων ο Στάθης Καλύβας, καθηγητής στο Yale και συγγραφέας μαζί με τον Νίκο Μαραντζίδη του βιβλίου «Εμφύλια Πάθη», ο γνωστός σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης αλλά και ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, και οι 3 πολύ αυστηροί επικριτές της κυβέρνησης Σύριζα.



Ανάρτηση έκανε και ο καθηγητής Στάθης Καλύβας σημειώνοντας οτι προφανώς ενοχλεί την κυβέρνηση Σύριζα αλλά τα χρήματα που πληρώνουμε για την ΕΡΤ, είναι των φορολογουμένων και οχι του Σύριζα.

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Realfm: Τα έστησαν όλα οι Τούρκοι στον Έβρο - Ισως τους κρατήσουν και μήνες στη φυλακή

«Η σύλληψη έγινε από τουρκική ομάδα ειδικών δυνάμεων», δήλωσε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι είχαν «στήσει» και οργανώσει την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών.

ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ; Τι θα συμβεί με τα Levi’s, τις Harley Davidson και το ουίσκι αν ο Τραμπ κάνει πράξη τα λεγόμενά του;

Οι μηχανές Harley-Davidson, το ουίσκι, τα Levi’s και τα κλασικά t-shorts είναι μερικά από τα αμερικανικά προϊόντα που θα μπορούσαν να «χτυπηθούν» από τους φόρους της ΕΕ εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στην εισαγωγή χάλυβα και αλουμινίου.

Οι ούνοι έχουν ξεσκίσει τους λιμενικούς κι ο Κουρουμπλής διέταξε ΕΔΕ για τον τραυματισμό λάθρο

Εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε νεαρός πρόσφυγας στο λιμάνι της Πάτρας, έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο ΛΣ, Σταμάτη Ράπτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο Κ. Κουρουμπλής ζήτησε επίσης να διερευνηθούν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες o νεαρός τραυματίστηκε στη διάρκεια συμπλοκής με στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει την μηδενική ανοχή του σε τυχόν εμπλοκή στελεχών του Λιμενικού Σώματος σε περιστατικά βίας και ρατσισμού.»

Eίχε προηγηθεί ανακοίνωση της η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών γινόταν λόγος για «βάρβαρη επίθεση λιμενικών που ξεπέρασαν κάθε όριο» καταγγέλοντας ότι «θύμα τους ένα 14χρονο παιδί αφγανικής καταγωγής, το οποίο μαχαίρωσαν (!) στα πόδια προσπαθώντας να καταστρέψουν τα παπούτσια του και με τα γκλομπς προκάλεσαν θλαστικό τραύμα στο ένα πόδι και κάταγμα στο μετακάρπιο! Καταγγέλουμε την ανοχή - αν όχι ανοικτή στήριξη - τέτοιων πρακτικών από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος στην Πάτρα. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο όπου διακομίστηκε το παιδί, πήγαν τέσσερις αστυνομικοί και 2 με πολιτικά από το Λιμενικό (όπως δήλωσαν) αφ' ενός να πουν ότι το παιδί τραυματίστηκε μόνο του (!) και αφ΄ετέρου να πάρουν τα παπούτσια του!!!»

Το πρωί της Τρίτης είχε εκδοθεί ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα σύμφωνα με την οποία: «Κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στο χώρο στάθμευσης του Νέου Λιμένα Πατρών, απογευματινές ώρες χθες, διαπιστώθηκε ότι εντός φορτηγού οχήματος είχαν εισέλθει δύο παράτυποι μετανάστες με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από το φορτηγό, ένας εξ' αυτών τραυματίστηκε ελαφρά λόγω πτώσης του, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στη συνέχεια και με αφορμή το συμβάν αυτό, ομάδα μεταναστών ξεκίνησε τη ρίψη πετρών κατά στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρίσκονταν στο χώρο, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και θραύση κρυστάλλων σε ναυτιλιακά πρακτορεία που εδρεύουν στο λιμάνι, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί τραυματισμός.Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας».

Η Μελάνια θα είναι η οικοδέσποινα στην εκδήλωση για την Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο

Για πρώτη φορά σύζυγος Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών προτίθεται να παρασταθεί στην εκδήλωση για την Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο.

Λάμψη πρώτης κυρίας φαίνεται ότι θα έχει η φετινή γιορτή στην Ουάσιγκτον κατά την οποία ο εκάστοτε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανοίγει τις πόρτες του Λευκού Οίκου στους Έλληνες για να τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι προσκλήσεις που στάλθηκαν πριν από λίγες ημέρες είχαν μια ευχάριστη έκπληξη για όσους τις πήραν στα χέρια τους – για την ακρίβεια στα e-mail τους – καθώς για πρώτη φορά αναφέρεται ότι τους καλεί «ο Πρόεδρος και η κυρία Τράμπ» και όχι μόνο ο Πρόεδρος όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα στην πρόσκληση αναφέρεται:

“The President and mrs Trump request the pleasure of your company at a reception in recognition of Greek Independence Day  to be held at The White House on Thursday March 22, 2018…”

Το παρόν στην εκδήλωση θα δώσει και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς ενώ μετά το φαγητό ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα απευθύνει σύντομη ομιλία. Ειδικά φέτος η ομιλία του Ντόναλντ Τράμπ προς τους Έλληνες καλεσμένους του  αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα καθώς και τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, όπου καταπλέουν αμερικανικά πλοία.

Η γιορτή για την ανεξαρτησία της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο είχε ξεκινήσει επί προεδρίας του Ρόναλντ Ρέιγκαν και από τότε πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε χρόνο σε ημερομηνίες κοντά στην 25η Μαρτίου ανάλογα με το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου.

Οι προσκεκλημένοι είναι κάθε φορά περίπου 300, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ισχυροί παράγοντες της ομογένειας και προσωπικότητες από όλους τους χώρους. Στο τέλος Φεβρουαρίου οριστικοποιήθηκε ότι φέτος η γιορτή θα γίνει στις 22 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα.
Πέρυσι η εκδήλωση είχε και ελληνικά συγκροτήματα με παραδοσιακούς χορούς  ενώ ο Τράμπ είχε πει στο τέλος «αγαπώ τους Έλληνες».

Οι Τούρκοι αναστηλώνουν και τη Μονή Βαζελώνος μετά την Παναγία Σουμελά [εικόνες]

Σε μια σαφή προσπάθεια τόνωσης του τουρισμού στην περιφέρεια της Τραπεζούντας οι τουρκικές Αρχές αποφάσισαν να ξεκινήσουν την αναστήλωση της ιστορικής μονής του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.

Πρόκειται για το αρχαιότερο μοναστήρι της Τραπεζούντας που πιστεύεται ότι ιδρύθηκε μεταξύ του 270-317 μ.Χ. και είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του.





Το μοναστήρι στην περιοχή της Ματσούκας του Ευξείνου Πόντου είχε αναστηλωθεί από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό το 565 μ.Χ., αλλά και άλλες φορές στο παρελθόν, όμως τις τελευταίες δεκαετίες είχε αφεθεί στο έλεος κυνηγών θησαυρών και βανδάλων που χάραζαν τα ονόματά τους και κατέστρεφαν τις αγιογραφίες.





Η κατάρρευση της οροφής του μετά από κατολίσθηση κατάφερε το τελειωτικό χτύπημα, αλλά οδήγησε και σε αφύπνιση τις τουρκικές Αρχές που αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

«Το υπουργείο Τουρισμού άνοιξε πέρυσι διαγωνισμό για την υποβολή προσφορών για την αποκατάσταση. Κονδύλια της ΕΕ διοχετεύονται στο project. Οι εργασίες συνεχίζονται. Είναι μια διαδικασία που θα πάρει αρκετό καιρό. Η αναστήλωση θα ξεκινήσει το 2020», δήλωσε ο δήμαρχος Ματσούκας Κοράι Κοτσχάν. Πρόσθεσε δε ότι το ιστορικό μνημείο θα «πρέπει να είναι ανοικτό στους τουρίστες».

Η Ματσούκα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχει στόχο να γίνει τόσο δημοφιλής όσο και η Καππαδοκία σε όσους αγαπούν τον θρησκευτικό τουρισμό. Σε δημοσίευμά της στην αγγλική της έκδοση η Daily Sabah σημειώνει ότι από το 2002, οπότε και το AKP πήρε την εξουσία, η Τουρκία έχει κάνει μια προσπάθεια αναβίωσης της θρησκευτικής της κληρονομιάς αναστηλώνοντας εκκλησίες, συναγωγές και μοναστήρια.



Το μοναστήρι είχε επισκεφθεί τον Αύγουστο του 2011 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.





(Φωτογραφίες: haber61.net)

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία τείνει να μετατρέψει την ομηρεία σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής

«Δημιουργούνται πλέον υπόνοιες πως η Τουρκία τείνει να μετατρέψει την ομηρεία σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην υπόθεση του Έβρου. Τόνισε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα. «Όλα τα άλλα ακολουθούν. Όταν έρθει η ώρα, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στον χειρισμό αυτής της υπόθεσης που πρέπει να απαντηθούν».

Εκτίμησε ότι «δημιουργούνται πλέον υπόνοιες πως η Τουρκία τείνει να μετατρέψει την ομηρεία σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής».

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε επίσης ότι «είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να εξεταστεί σοβαρά η σύσταση ενός Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου.

Αντίστοιχα συμβούλια συνεργασίας έχει η Ελλάδα με πολλές άλλες χώρες. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχει και με την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό θα είναι σημαντικό βήμα, σε επίπεδο σημειολογίας αλλά και ουσίας, για την ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων».

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τόνισε ότι «η Ε.Ε. θα πρέπει να προστατεύσει τη διεθνή νομιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Εκτίμησε ότι η Τουρκία εκτός από αβέβαιος σύμμαχος γίνεται πλέον και εμπόδιο στην Ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική, «γι αυτό οφείλουμε να εμπλέξουμε τους Ευρωπαίους στην υπόθεση, πολύ περισσότερο απ΄ ότι συμβαίνει».
Επεσήμανε τέλος ότι «είναι αδιανόητο η άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι όμηρος της βούλησης της δύναμης που κατέχει παράνομα τμήμα εδάφους της».

Ελληνική αντεπίθεση (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ): Η Αθήνα έκλεισε με ΝΟΤΑΜ ολόκληρο τον εναέριο χώρο του Αιγαίου

Η Ελλάδα δέσμευσε πριν λίγο με σειρά ΝΟΤΑΜ το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο κai «κλείδωσε» μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο. Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγουν ασκήσεις με πυρά και χωρίς, που σημαίνει ότι όποιος πετάξει θα καταρριφθεί.

Ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Συρία - 39 τελικά οι νεκροί

Στην αεροπορική βάση στην περιοχή Xμεϊμίμ της Συρίας - Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε 39  - Διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες


Έμποροι: «Για πόσο ακόμα οι μπαχαλάκηδες θα σπάνε τα μαγαζιά μας χωρίς καμιά ευθύνη;»

Του Σάκη Μουμτζή

«Και ποιος σας είπε να γίνετε έμποροι; Γιατί δεν γίνατε δημόσιοι υπάλληλοι; Έστω, πενηντάρηδες συνταξιούχοι;», θα τους ρωτούσε με την σειρά του ένας ακραιφνής Συριζαίος.

Από αυτούς που ασκούν την εξουσία.


Βίντεο: Τεράστιο κύμα περνά πάνω από σπίτια

Σφοδροί άνεμοι σηκώνουν τεράστια κύματα στη Μασαχουσέτη, μετά το σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας.

Μάλιστα, τα κύματα είναι τόσο ψηλά, που περνούν πάνω από σπίτια που βρίσκονται στην παραλία.


ΒΙΝΤΕΟ-Αυτός τώρα είναι ο Υπουργός Οικονομικών;


2% ανάπτυξη θα έχουμε το 2017 έλεγε ο Τσακαλώτος. Μόλις στο 1,4% λέει η νέα εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ ότι ήταν.


Μποϊκοτάζ στην αγορά της Αδριανούπολης για τους δύο στρατιωτικούς - ΒΙΝΤΕΟ

Μποϊκοτάζ στην αγορά της Αδριανούπολης, όπου κρατούνται οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί πραγματοποιούν οι κάτοικοι της Ορεστιάδας, οι οποίοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στη γειτονική πόλη για αγορές.

«Αποφασίσαμε ότι θα αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να σταματήσει ο τουρισμός αγοράς. Αυτό επικρατούσε όσο είχαμε σχέσεις καλής γειτονίας. Αυτές διασαλεύτηκαν μετά τη σύλληψη και κράτηση των δύο στρατιωτικών και καλέσαμε τον κόσμο σε εμπορικό μποϊκοτάζ απέναντι στην Τουρκία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, Βάκης Τσιομπανίδης.

Όπως είπε, υπάρχει τεράστια ανταπόκριση και ελάχιστοι κάτοικοι της Ορεστιάδας πέρασαν απέναντι. «Ήδη οι Τούρκοι καταστηματάρχες και έμποροι άρχισαν να διαμαρτύρονται».

Μάλιστα προειδοποίησε και με εμπάργκο: «Αν μέχρι Τετάρτη δεν ελευθερωθούν οι στρατιωτικοί, θα προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές μορφές κινητοποίησης. Το μποϊκοτάζ θα γίνει εμπάργκο».

Ο Τσίπρας δεν θα τηλεφωνήσει στον Ερντογάν για τους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς

«Δεν θέλουμε να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και αναφέρουν ότι «η υπόθεση είναι υπό στενή παρακολούθηση»