12 Νοεμβρίου 2010

Αφήστε τα λόγια επιτέλους...

Πατέρας, Μαρινάκης και Αδαμίδης συνεχίζουν τις κοκορομαχίες με τη φίλαθλη γνώμη πλέον να έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή της... Αφήστε να παιχτεί λίγο ποδόσφαιρο ρε αδερφέ...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Γλυφάδας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στους Αδέσμευτους Bloggers.

Τι κρατάτε απο την προεκλογική σας εκστρατεία;
Όπου κι αν βρέθηκα, αυτό που είδα ήταν παρακμή, απαισιοδοξία, απογοήτευση. Mια κινέζικη παροιμία λέει  ότι «όταν ένα βέλος είναι έτοιμο να εκτοξευτεί, αργά ή γρήγορα πρέπει να το πετάξουμε». Ως εδώ και μη παρέκει, ήρθε  η ώρα να αλλάξουμε. Οι καιροί δεν μας τρομάζουν, αλλα  αντίθετα μας προκαλούν να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την πόλη που αγαπάμε και για το κοινό συμφέρον. Η σύγχρονη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη μας δίνει την ευκαιρία να καταστήσουμε το δήμο ένα σύγχρονο οργανισμό που παράγει αποτελέσματα. Ήρθε η ώρα όλοι να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα την επόμενη Κυριακή και να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης της Γλυφάδας.

Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;
Διαφάνεια για όλα και για όλους. Εξυγίανση σε όλα τα επιπέδα. Το πάρτυ της διαφθοράς τελείωσε. Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, που με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, θα βρίσκομαι στη θέση ευθύνης του Δημάρχου ξεκινά η μεγάλη, ριζική αναδιάρθωση του δήμου.
Προστατεύουμε τα χαμηλά εισοδήματα, μειώνουμε τα δημοτικά τέλη, αναβαθμίζουμε το τοπικό ΙΚΑ, δημιουργούμε δημοτικό πολυιατρείο, το εξοπλίζουμε με ασθενοφόρα, υλοποιούμε τη "Βοήθεια στο Σπίτι". Πολλαπλασιαζουμε το φωτισμό, επιδιορθωνουμε τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αναβαθμίζουμε το δίκτυο αγωγών ομβρίων υδάτων. Πράγματα απλά και αυτονόητα, που κανείς όμως δεν είχε τη βούληση και την ευαισθησία να τα κάνει πράξη!
Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ αναμένεται να αγγίξουν τα 4,5 δις ευρώ. Σ'αυτό το πλαίσιο, πόσο υλοποιήσιμο μπορεί να είναι ένα  τέτοιο αναπτυξιακό όραμα;
Με το Μνημόνιο αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα δεκαετιών. Ακόμα όμως και σ' αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα που προτείνουμε ειναι υλοποιήσιμο και κοστολογημένο μέχρι κεραίας. Σ' αυτή την οικονομική κρίση οφείλουμε να αντιδράσουμε με πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Δεν έχουμε το περιθώριο να χάσουμε ούτε χρόνο, ούτε χρήμα. Δεν είναι δυνατόν ο τρίτος σε μέγεθος δήμος της Αττικής να βρίσκεται στην 251η θέση στις απορροφήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε όλη την επικρατεια..! Γι'αυτό προτείνουμε τη δημιουργία γραφείου Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να νοικοκυρέψουμε το Δήμο, να προβουμε σε εξορθολογισμό των δαπανών, να εξοικονομήσουμε πόρους για την υλοποίηση του προγράμματος μας, και πιστέψτε με, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αποφασή μας να το υλοποιήσουμε. Όσοι λυμαίνονται τόσα χρόνια τον δήμο μας, θα χάσουν τον ύπνο τους.
Τι απαντάτε σε όσους βρίσκουν ύποπτη την κάθοδο σας στην τοπική αυτοδιοίκηση;
Με αυτή την επιλογή μου, θέτω τον εαυτό μου καθημερινά στην κρίση των συμπολιτών μου. Δεν ψάχνω αποκούμπι, δεν βγαίνω στη σύνταξη, δεν ψάχνω την κότα με τα χρυσά αυγά. Άλλοι έφαγαν χρυσά αυγά και τώρα θέλουν να φάνε και την κότα..! Ζήτησα τα ποινικά μητρώα όλων των υποψηφίων μου και δεσμεύτηκα για την δημοσιοποίηση όλων των πόθεν έσχες των δημοτικών συμβούλων που εξελέγησαν. Ο κ. Κόκκορης όχι μόνο έχει καταδικασθέντες στο συνδυασμό του, αλλά έχει βγει και το έχει παραδεχτεί δημοσίως, κάνοντας σαν να μην υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο σε αυτό. Προσωπικά δε, παρουσίασα το δικό μου πόθεν έσχες της τελευταίας 10ετίας. Που είναι το πόθεν έσχες του κυβερνητικού υποψηφίου, κ. Κόκκορη, που έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στη ΕΘΕΛ με δάσκαλο τον Τάσο Μαντέλη, όπως ο ίδιος δηλώνει; Τα πράγματα είναι απλά, δεν χρειάζεται να τα κάνουμε περίπλοκα. 
 
Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους Γλυφαδιώτες;
Αυτό που έχει σημασία είναι ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πόλη την επόμενη μέρα και να προσφέρει κοινωνικό έργο μέσα από την αμεσότητα που προσφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς έχουμε τη βούληση και τη γνώση να αναδείξουμε τη Γλυφάδα στον πρώτο δήμο της Αττικής. Το γεγονός ότι μας στηρίζουν σ' αυτή τη μάχη διαφορετικές κομματικές συνιστώσες, όπως οι κύριοι Καρατζαφέρης, Ψαριανός, Παναγούλης,   αλλά και πρώην δήμαρχοι Γλυφάδας όπως οι κύριοι Θεοδωρόπουλος και Σφακιανάκης, καταδεικνύει ότι δεν κινούμαστε με κομματικούς περιορισμούς, ούτε  με διαπλεκόμενες εξαρτήσεις. Η προηγούμενη Κυριακή κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο λαός δεν τσιμπάει και δεν ξεγελιέται. Είμαι σίγουρος ότι οι Γλυφαδιώτες θα στείλουν ένα ακόμη ηχηρότερο μήνυμα αλλαγής, όχι μόνο την επόμενη Κυριακή, αλλά και την επόμενη τετραετία, οπότε και θα τεθώ ξανά στην κρίση τους.

Και κερατάδες και δαρμένοι από Έλληνα πολιτικό που τους φέσωσε μερικά εκατομμυριάκια

Υπάρχει περίπτωση Έλληνας πολιτικός να φάει χρήματα από χρηματιστηριακή εταιρία και να μην τιμωρηθεί, να μην τα επιστρέψει και να πληρώσουν και οι χαμένοι τα έξοδα της δίκης δηλ και κερατάδες και δαρμένοι;

Υπάρχει!!
Με ΠΑΣΟΚ στην εξουσία anything is possible

Ποιος είναι;

Εδώ στις 23:00 με χαρτιά...

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ για Μπουτάρη: " ‘μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι’.


Σκληρότατη ήταν η επίσημη απάντηση της ΠΑΕ Ηρακλής, για τις δηλώσεις Μπουτάρη, ότι ο Ηρακλής είναι μικρή ομάδα και δεν μπορεί να γεμίσει γήπεδο 30.000 θέσεων κλπ

Όλη η ανακοίνωση του Ηρακλή στο
http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_7990.html

Υπέρ Σγουρού το airbag του ΠΑΣΟΚ ο Δημαράς;

Έτσι τουλάχιστον μετέδωσε πριν λίγο το ΑΛΤΕΡ σε αντίθεση με το δελτίο τύπου που είχε βγάλει το πρωί ο Δημαράς και έλεγε ότι δεν θα πούνε στους ψηφοφόρους τι να κάνουν κ.λπ κουλτούρες... Η πλάκα είναι ότι κατηγορεί άλλους πως θεωρούν τους ψηφοφόρους πρόβατα μέσα στο μαντρί

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί και γενικά στις ανακοινώσεις που έχει εκδόσει από την Κυριακή και μετά η λέξη "αντιμνημονιακά" έχει αντικατασταθεί από την λέξη "αντισυστημικά"...

Οι ψηφοφόροι του ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιος λειτούργησε σαν airbag του ΠΑΣΟΚ στην Αττική

Συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στους Αδέσμευτους Bloggers

"Μαζί με όλους τους Θεσσαλούς, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια νέα δημιουργική πλειοψηφία, για να πάμε αυτόν τον τόπο μπροστά"

Ποιο πιστεύετε ότι ήταν τελικά το μήνυμα των Θεσσαλών στην κάλπη του α’ γύρου των περιφερειακών εκλογών;

Ήταν ένα πρώτο μήνυμα στήριξης στις ξεκάθαρες θέσεις του συνδυασμού μας «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» και συνάμα, ένα μήνυμα σαφούς αποδοκιμασίας του κυβερνητικού υποψηφίου, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατέφευγε σε προσωπικές επιθέσεις, λασπολόγησε ασύστολα, επιχειρώντας να πολώσει το πολιτικό κλίμα και να διχάσει την Θεσσαλία, καταδεικνύοντας το επίπεδο του προσωπικού πολιτισμού του.

Ποιο το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής;

Το δίλημμα, το διακύβευμα των εκλογών της προσεχούς Κυριακής είναι σαφέστατο: Θα πάμε μπροστά την Θεσσαλία με συνεργασία, ενότητα και μαχητική διεκδίκηση ή θα πάμε σε μια Περιφέρεια που θα είναι αιχμάλωτη των κυβερνητικών δεσμεύσεων, του Μνημονίου, της αντιαγροτικής και της αντιαναπτυξιακής πολιτικής;

Οι Θεσσαλοί απέδειξαν και με την ψήφο τους ότι δεν εκβιάζονται, δεν υποτάσσονται, δεν ξεγελιούνται από ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις.

Υπενθυμίζω, εδώ, με αφορμή το ερώτημά σας ότι στην αρχή της προεκλογικής περιόδου ο κυβερνητικός υποψήφιος, κ. Παπατόλιας, διατυμπάνιζε πως οι εκλογές αυτές είναι αποκλειστικά αυτοδιοικητικές. Μας κατηγορούσε ότι βρισκόμασταν σε «λάθος εκλογές». Μετά ήρθε η διακαναλική και τον διέψευσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αναγκάστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, διαβλέποντας την εκλογική συντριβή.

Έτσι, λοιπόν, ο κ. Παπατόλιας άρον-άρον κουβάλησε τον εισηγητή της πρότασης της πολιτικοποίησης των εκλογών, τον κ. Ραγκούση, στην ομιλία του στα Τρίκαλα για να μιλήσουν πολιτικά. Τώρα πάλι, μας ξαναλέει ότι στον πρώτο γύρο στείλαμε το μήνυμα και πλέον ψηφίζουμε αυτοδιοικητικά. Λες και αλλάζουν τα προβλήματα των Θεσσαλών από εβδομάδα σε εβδομάδα… Βεβαίως, δεν αλλάζουν… ταμπέλα στις εκλογές τυχαία. Το κάνουν κατά πως βολεύει την Τρόικα για να επιβάλλει χιλιάδες απολύσεις και να περικόψει αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα. Όσοι διαβάζουν καθημερινά τις εφημερίδες, ακόμη κι εκείνες που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνουν ποια είναι η τωρινή και μέλλουσα κυβερνητική προοπτική και η ατζέντα της. Σας αναφέρω χαρακτηριστικά τίτλους: «Αγγίζει το 10% το έλλειμμα», «82.500 απολύσεις», «Η απόκλιση από τους στόχους φέρνει νέα μέτρα».

Πώς κρίνετε, λοιπόν, το δίλλημα που τέθηκε από τον Πρωθυπουργό, λίγες μέρες πριν τις εκλογές;

Όποιος πιστεύει στην πολιτική του, όποιος αισθάνεται ότι έχει τα πιο ισχυρά επιχειρήματα, όποιος είναι σίγουρος για τους υποψηφίους του, δεν χρειάζεται να καταφύγει σε απειλές, διλήμματα και άλλα τέτοια τερτίπια. Δεν χρειάζεται να εμπορεύεται το φόβο. Θα μου επιτρέψετε την έκφραση, αλλά πια οι πολίτες δεν «τσιμπάνε» και δεν εκφοβίζονται. Δεν παρασύρονται από κινήσεις πανικού και από γνωστές προπαγανδιστικές μεθόδους που στο ΠΑΣΟΚ κατέχουν καλά.

Με τέτοιες στρατηγικές κινδυνεύει ο Πρωθυπουργός να απολέσει την όποια εικόνα σοβαρότητας.

Ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας, εφόσον εκλεγείτε;

Kανένας νέος φόρος, εισφορά ή τέλος στους Θεσσαλούς. Η Κεντρική Εξουσία επιδιώκει νέα φοροεπιδρομή μέσω των περιφερειών. Εμείς λέμε ξεκάθαρο «όχι».

Οργανώνουμε από την αρχή τη νέα περιφέρεια Θεσσαλίας κατά τρόπον ώστε να είναι να είναι ανθρωποκεντρική, να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τον πολίτη με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις. Αποτελεσματικότητα. Διεκδίκηση. Νοικοκύρεμα. Ανάπτυξη. Έχω και την επιστημονική γνώση και την προαπαιτούμενη εμπειρία, τόσο από το χώρο της αυτοδιοίκησης όσο και από την κεντρική πολιτική σκηνή, για να υλοποιήσω κάθε δέσμευσή μου.

Και επειδή ακούω να γίνεται συζήτηση για το ποιος μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα τον Καλλικράτη σας ρωτώ ευθέως:

-Μπορεί να εφαρμόσει τον Καλλικράτη καλύτερα αυτός που συναινεί στην περικοπή των 3 δις ευρώ ή αυτός που αντιδρά;

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για τους αγρότες;

Oι υπηρεσίες και τα στελέχη της περιφέρειας Θεσσαλίας να είναι διαρκώς δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο.

Η συνεργασία περιφέρειας με πανεπιστήμια και τους φορείς των γεωτεχνικών για την συνεχή κατάρτιση των γεωργών.

Η εφαρμογή συστημάτων ολοκληρωμένης παραγωγής με σκοπό την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, ασφαλή για τον καταναλωτή, που προστατεύουν το περιβάλλον.

Είμαστε υπέρ της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών στη Θεσσαλία, μόνο που αυτή πρέπει να γίνει με καλά σχεδιασμένα και προσεκτικά βήματα, με συμφωνία των ίδιων των παραγωγών και όχι με άνωθεν εντολές.

Άλλωστε, αν αλλάξει απότομα η αναλογία σε βάρος των καλλιεργειών που θέλουν λίγο νερό (όπως είναι τα δημητριακά), η Θεσσαλία κινδυνεύει άμεσα με περιβαλλοντική ερημοποίηση.

Θέση μας είναι, λοιπόν, η αναδιάρθρωση να γίνει βάσει του μικροκλίματος κάθε περιοχής αλλά και με υποστήριξη του παραγωγού (για παράδειγμα μέσω σχεδίων βελτίωσης) αφού οι νέες καλλιέργειες απαιτούν άλλο εξοπλισμό με αυξημένο κόστος για τον παραγωγό.

Καλλιέργειες οι οποίες μπορούν να ευδοκιμήσουν στη Θεσσαλία με βάση και τις ανάγκες της αγοράς είναι τα θερμοκήπια, τα δέντρα, τα υπαίθρια κηπευτικά, τα φαρμακευτικά φυτά και τα ενεργειακά φυτά που πρέπει να συνδυασθούν με την πολιτική της χώρας για τις ΑΠΕ.

Προτεραιότητά μας είναι τα δύο βασικά προϊόντα του Θεσσαλικού κάμπου, το σιτάρι και το βαμβάκι, πρέπει να αποκτήσουν «Θεσσαλική ταυτότητα», ένα ισχυρό εμπορικό όνομα (brand name) στην ευρωπαϊκή και την ελληνική αγορά.

Βούλησή μας είναι η στήριξη του υγιούς Συνεταιριστικού κινήματος και των μικρών συνεταιρισμών που διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα (πρωτογενούς παραγωγής ή μεταποιημένα).

Ποιο είναι το αναπτυξιακό σας πρόγραμμα για τον ευπαθή αγροτικό τομέα;

Tο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα για την Θεσσαλία στο σύνολό του, περιλαμβάνει μέτρα άμεσης απόδοσης, καθώς πιστεύουμε ότι τα δεδομένα και οι ταχύτητες της εποχής δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις.

Στον αγροτικό τομέα ειδικότερα, προωθούμε την δημιουργία τοπικού παρατηρητηρίου τιμών.

Θεσμοθετούμε και ενεργοποιούμε ομάδα διαχείρισης κρίσεων, ώστε να στηρίζει τον παραγωγό στην εποχή των ραγδαίων κλιματικών αλλαγών. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και οι πανδημίες, όπως το πράσινο σκουλήκι, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να υπάρχει στην περιφέρεια Θεσσαλίας, την κατ’ εξοχήν αγροτική περιφέρεια της χώρας μας, μια ευέλικτη ομάδα διαχείρισης κρίσεων στελεχωμένη από γεωτεχνικούς, τόσο πανεπιστημιακούς όσο και εφαρμοστές με άριστη κατάρτιση σε όλους του τομείς, μεγάλη εμπειρία και πολύ καλή γνώση των τεκταινόμενων στον αγροτικό τομέα. Αντικείμενο της ομάδας είναι να συλλέγει και να επεξεργάζεται σε συνεχή βάση τα δεδομένα από τον αγροτικό τομέα, να σημαίνει συναγερμό σε περιπτώσεις πανδημίας, να ενημερώνει υπεύθυνα και έγκαιρα ους παραγωγούς και βεβαίως να καταθέτει προτάσεις και εισηγήσεις.

Η ανάγκη, επίσης, για την τεχνολογική μας πρόοδο είναι μονόδρομος προς το μέλλον. Χρειαζόμαστε έναν νέο παραγωγικό μείγμα, δηλαδή βιομηχανία με σαφώς αναβαθμισμένη τεχνολογική βάση, νέα προϊόντα και δραστηριότητες σε ανταγωνιστικούς κλάδους και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας.

Ποιος είναι ο κεντρικός σας στόχος σ’ αυτό το πλάνο;

Κεντρικός στόχος μας να προωθήσουμε και να διαφημίσουμε εντός και εκτός Ελλάδος τα ποιοτικά προϊόντα με «Θεσσαλική ταυτότητα» όπως τα δημητριακά, να πάμε οργανωμένα σε γεωργικές εκθέσεις, να προωθήσουμε τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων για να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία τους.

Επιπρόσθετα, να προωθήσουμε καλλιέργειες με μεγάλη οικονομική απολαβή, όπως είναι τα θερμοκήπια και υπαίθρια κηπευτικά. Θέλησή μας είναι -και το τονίζω- να υποστηρίξουμε τους παραγωγούς με θερμοκήπια ώστε να οργανωθούν και να έχουν καλύτερη παρέμβαση στην αγορά.

Ποια είναι η θέση σας για το πολυσυζητημένο θέμα του Αχελώου;

Καθαρές κουβέντες. Για εμάς το θέμα έχει μια κόκκινη γραμμή. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη στη συνείδηση των Θεσσαλών. Και σ’ αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, τα έργα στον Αχελώο σταμάτησαν. Ο βασικό λόγος είναι ότι η κυβέρνηση που την εκφράζει η αρμόδια υπουργός, κα Μπιρμπίλη, είναι αντίθετη στο έργο. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση επειδή λόγω Μνημονίου το ΠΔΕ έχει περικοπεί δραστικά. Αποτέλεσμα: Όχι μόνο τα έργα δεν συνεχίζονται αλλά οι σήραγγες είναι έτοιμες να καταρρεύσουν για ένα έργο που έχει κοστίσει μέχρι τώρα 600 εκατ. ευρώ. Ως ενωτικός συνδυασμός «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στα έργα υποδομής αφού είναι η βάση για την ανάπτυξη της περιφέρειάς μας.

Κεντρικός στόχος μας να περάσει η Θεσσαλία από την εποχή των ανολοκλήρωτων έργων στην εποχή των σύγχρονων υποδομών.

Ιδιαίτερα στον τομέα των έργων και μάλιστα των αρδευτικών, αντιλαμβάνεται κάθε Θεσσαλός και ιδίως κάθε αγρότης πόση σημασία έχει η Θεσσαλία να εκλέξει περιφερειακή αυτοδιοίκηση που να προγραμματίζει, να υλοποιεί με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα και κυρίως να διεκδικεί. Να διεκδικήσει, τεκμηριωμένα αλλά μαχητικά, ανυποχώρητα, από την Κυβέρνηση όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα. Αντιλαμβάνεσθε ότι ο κυβερνητικός υποψήφιος ούτε μπορεί, ούτε θέλει να το κάνει αυτό. Άλλωστε, όλα αυτά τα έργα που είναι σήμερα στάσιμα η κοινωνία της Θεσσαλίας τα οραματίστηκε., τα σχεδίασε, τα διεκδίκησε, και δυστυχώς τώρα πρέπει να τα διεκδικήσει ξανά…

Tί έχετε να πείτε σε όσους απείχαν από την εκλογική διαδικασία και σκοπεύουν να μην προσέλθουν τη Κυριακή στις κάλπες;

Παρά τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση που είναι απολύτως κατανοητό να υπάρχει σε πολλούς πολίτες, εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζει να συμμετέχουμε στις περιφερειακές εκλογές. Η αποχή διευκολύνει μόνο εκείνους που δημιουργούν τα προβλήματα των πολιτών, μόνο εκείνους που «βλέπουν» τις περιφερειακές εκλογές ως νομιμοποιητική βάση για νέα, πιο σκληρά και πιο επώδυνα μέτρα. Εμείς στη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» πιστεύουμε στις δυνατότητες της Θεσσαλίας, μα πάνω απ’ όλα στην ψυχή, την αξιοπρέπεια, τη θέληση και τη δύναμη των Θεσσαλών. Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία της συμμετοχής μας με θετικές και δημιουργικές δράσεις στην αυτοδιοίκηση, στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς σε όλους τους νομούς. Μαζί με όλους τους Θεσσαλούς, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια νέα δημιουργική πλειοψηφία, για να πάμε αυτόν τον τόπο μπροστά.

-Μήπως αυτός που συμφωνεί (κι ας είναι συγκεκριμένος υποψήφιος εδώ στη Θεσσαλία) έχει κρυφή ατζέντα να καλύψει τους πόρους αυτούς με νέα φορολόγηση των Θεσσαλών;

(Tα ρητορικά ερωτήματα που τέθηκαν για προβληματισμό έχουν ως σκοπό να καταδείξουν και την άρρηκτη σχέση του Μνημονίου με τις περιφερειακές εκλογές και τον Καλλικράτη)

Τι κρατάτε από το ταξίδι της προεκλογικής σας εκστρατείας;

H εικόνα που συναντούμε μαζί με τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, όπου πηγαίνουμε τους τρεις τελευταίους μήνες είναι παντού η ίδια: εγκατάλειψη, λουκέτα, ανεργία. Παντού επικρατεί το ίδιο κλίμα: ανασφάλεια, αβεβαιότητα, φόβος. Παντού νιώθεις τα ίδια συναισθήματα: Απαισιοδοξία, Στενοχώρια, Θυμός.

Παρά την παραπάνω εικόνα, βλέπω στα βλέμματα πολλών την ελπίδα, ακούω τη «σιωπή» τους, αυτή της αναμονής και κρατώ τη δέσμευση που έδωσα στον εαυτό μου να μην διαψεύσω τις προσδοκίες όλων αυτών των πολλών που συνάντησα.

Κ. Καραμανλής: "θα ανακάμπτει συνεχώς στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων η ΝΔ"

Προβληματισμένος φέρεται ο Κώστας Καραμανλής για τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση της οικονομίας, στις συναντήσεις του τις τελευταίες μέρες με στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο.

Παρά τις παροτρύνσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να μιλήσει για το διάστημα της διακυβέρνησής του, ώστε να αφαιρεθεί το σχετικό «βάρος» από τους ώμους του διαδόχου του, ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί πως μόνο ο ίδιος θα επιλέξει τον χρόνο και τον τρόπο της τοποθέτησής του. Ωστόσο, για πρώτη φορά ξεκαθαρίζει: «θα μιλήσω οπωσδήποτε εφ’ όλης της ύλης όμως και όχι μόνο για την οικονομία».

Ο χρόνος άλλωστε φαίνεται να δουλεύει υπέρ του, καθώς η αυτοκριτική του κ. Παπακωνσταντίνου ότι άργησε να πάρει μέτρα, οι συνεχείς αναθεωρήσεις του ελλείμματος για το διάστημα της νέας διακυβέρνησης και η υστέρηση στα δημόσια έσοδα, καταρρίπτουν την θεωρία για «όλα φταίει η ΝΔ» και αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι περίπλοκο.

Για την κατάσταση της οικονομίας επίσης, όπως είναι αναμενόμενο, δεν είναι αισιόδοξος, ενώ δεν αποκλείει προσφυγή στις κάλπες, παρότι δικαιώθηκε για την εκτίμησή του περί «μπλόφας» του Γ. Παπανδρέου με το «δίλημμα». Πραγματικά «οικουμενική κυβέρνηση» όμως (με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων ή της ΝΔ έστω), δεν θεωρεί πιθανό να σχηματιστεί.

Όσον αφορά την - υπό τον Αντώνη Σαμαρά - αξιωματική αντιπολίτευση, πιστεύει ότι με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς θα ανακάμπτει συνεχώς στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και ότι θα αποκτήσει εκ νέου δυναμική διακυβέρνησης η πρόταση της ΝΔ. Ταυτόχρονα όμως θεωρεί ότι δεν θα είναι ασήμαντη η δύναμη του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, για την οποία προβλέπει ότι θα εισέλθει στη Βουλή όταν γίνουν εκλογές.

Αυτό που κατηγορηματικά ξεκαθαρίζει στους συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην ηγεσία της ΝΔ. Παράλληλα όμως, επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να είναι παρόν στην πολιτική ζωή, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να «ιδιωτεύσει».

star.gr

Μήνυμα Α. Σαμαρά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών είναι η κορυφαία πολιτική στιγμή αυτής της αναμέτρησης. Αυτές οι εκλογές, από την αρχή, πολιτικές ήταν, πολιτικές παραμένουν και τώρα γίνονται ακόμα πιο πολιτικές. Επιβεβαιώθηκε πλέον ότι το Μνημόνιο ήταν λάθος. Οικονομικά δεν απέδωσε και κοινωνικά αδίκησε. Όλα τα μεγέθη ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Παρά τις πρωτοφανείς θυσίες που επέβαλε η κυβέρνηση, δεν κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα παρά ελάχιστα…

Και τώρα ετοιμάζουν και νέα έκτακτα μέτρα. Που επίσης δεν θα αποδώσουν. Αλλά θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Το αντέχει η κοινωνία; Σίγουρα δεν το αντέχει… Το αντέχει η Οικονομία; Σίγουρα όχι.

Τώρα, λοιπόν, το ψηφοδέλτιο «κύριε Παπανδρέου, αλλάξτε πορεία» πρέπει να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο από τις κάλπες!

Γιατί τι θέλουμε;

Περιφερειάρχες που θα μεταφέρουν την πίεση του Μνημονίου στους πολίτες; Ή περιφερειάρχες που θα μεταφέρουν την πίεση των πολιτών στην κυβέρνηση;

Η ψήφος που εμείς ζητάμε, ήταν εξ αρχής – και τώρα είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά – ψήφος Ελπίδας.

Υπάρχει άλλος δρόμος: Διέξοδος από την κρίση με Ανάπτυξη. Όχι με ασφυξία…

Εμείς δεν σας υποσχόμαστε «λαγούς με πετραχήλια»...

Σας υποσχόμαστε να απαλλαγούμε από τους όρους του Μνημονίου μιαν ώρα αρχύτερα. Να δημιουργήσουμε ανάκαμψη, να καταπολεμήσουμε την ανεργία και τα λουκέτα. Να προχωρήσουμε σε αλλαγές διαρθρωτικές και να κλείσουμε τη μαύρη τρύπα του ελλείμματος, χωρίς όμως, να διαλύσουμε την Ελλάδα.

Έχετε μεθαύριο την ευκαιρία να στείλετε, από παντού, ένα μήνυμα ηχηρό. Που δεν θα μπορέσουν και πάλι να το αγνοήσουν. Που δεν θα κάνουν ότι δεν το άκουσαν.

Στείλτε το! Μην το κάνετε για οποιοδήποτε κόμμα. Κάντε το για τη χώρα, κάντε το για τα παιδιά σας.

Τώρα πια οι εκβιασμοί έχουν καταρρεύσει.

Ψηφίστε Ελπίδα!

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Το 2002 εκλέχτηκε 1ος
το 2006 εκλέχτηκε 1ος
επί 8 χρόνια στη Νομαρχία
έκανε 125 σχολεία, δηλαδή 1+2+5=8,
350 αθλητικά έργα, δηλαδή 3+5=8.


Σύνολο: 11888

Υ.Γ. Παιδιά οι αριθμοί είναι real! Σε αυτά τα έργα και στους αριθμούς έχει αναφερθεί κατά καιρούς στις συνεντεύξεις του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης!!!!

Μαύρο στον Καμίνη

Δείτε τι προτείνει ο Αφγανολάγνος:
http://a8inaioi.files.wordpress.com/2010/11/a8inaioi.jpg
http://a8inaioi.wordpress.com/

Το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ στον Άλιμο ξαναχτυπά!

Χτες αργά στον Άλιμο ο πολιτικός χρόνος γύρισε 30 χρόνια πίσω σχεδόν,όταν το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 κυνηγούσε κάθε φιλελεύθερη ιδέα και επιτεθόταν με όλα τα μέσα σε όποιον τις εξέφραζε.

Έτσι και χτες επιτέθηκε σε ΟΝΝΕΔΊΤΕΣ και Νεοδημοκράτες που διέδιδαν τις ιδέες τους .Τρεις φορές εκλήθη η αστυνομία για να βάλει σε...τάξη 25χρονα παιδιά ενώ ταυτόχρονα ένας από τους αντιδημάρχους του δήμου,έσκιζε και πετούσε μές την μέση του δρόμου αφίσες της ΝΔ φωνάζοντας μέσα στην νύχτα πως δήθεν τις πετάξαμε εμείς κι αυτός το...ανακάλυψε!!!

Η υποκρισία όμως συνεχίζεται....δημότες μας κατήγγειλαν επίσημα πως συνεργεία του δήμου δούλευαν κάτω από το καθεστώς φόβου στις 2 την νύχτα στην περιοχή του ΙΚΑ για να μην μείνει τίποτα από τους δεξιούς.

Τα ερωτήματα είναι απλά και ξεκάθαρα:τι φοβούνται;τους οννεδίτες,το περιεχόμενο της αφίσας ή βρίσκονται σε πανικό!

Με την ευχή τέτοια επεισόδια να αποτελούν και τα τελευταία εμείς θα συνεχίσουμε την ειρηνική παρουσία μας στον Άλιμο και θα απαντάμε στις προκλήσεις με δράσεις προς όφελος της κοινωνίας και διάδοσης των φιλελεύθερων ιδεών!

ΣΓΟΥΡΟΣ: Ο ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhShkUyw7yRkRQrW4Iu39xDr1ZJHI8D8P-YbwxMJDmiqM13L7HmipVnBKrVlPvQCoHXoCFBTPzi4G8cXDh21e-UhVfK7hn28G0GRAFMsGQ34mcQBYvLbIvROBeB9HBNHejosaO75j_nYCA/s1600/sgouros_1.jpgΗ υποτακτική Αμερικανό-δούλη Κυβέρνηση της ομηρείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που υποτάχθηκε στους τοκογλύφους του Δ.Ν.Τ., βάζοντας τη χώρα στο γύψο, ισοπεδώνοντας την Κοινωνία, σφαγιάζοντας οικονομικά του Πολίτες, μακέλεψε τα όνειρα και τις προσδοκίες μας, βίασε τις ψυχές και τις συνειδήσεις, ΗΤΤΗΘΗΚΕ κατά κράτος στις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου.

Καταποντίσθηκε και καταβαραθρώθηκε αλλά δεν κατάλαβε τίποτα, δεν έλαβε το εκκωφαντικό λαϊκό μήνυμα: ΟΧΙ στο απάνθρωπο Μνημόνιο Κατοχής. Έφθασε η ώρα στις 14ης Νεοεμβρίου να προσέλθουμε μαζικά στις Κάλπες, να νικήσουμε τις όποιες φοβίες μας και να ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ και να τους ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ την Κυβερνητική συμμορία των δούλων των ξένων συμφερόντων.

Ό,τι και να ψηφίσαμε την πρώτη Κυριακή, ας ενώσουμε όλοι την Αντί-μνημονιακή μας φωνή και να αντισταθούμε στην Κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως σε όλα εκείνα που έρχονται και μας τα κρύβουν. Νέα μέτρα, αύξηση της ανεργίας, λουκέτα και απολύσεις, νέες αιματηρές περικοπές μισθών, ξεπούλημα των εθνικών μας θεμάτων. Να καταψηφίσουμε με οργή, θυμό και πάθος του εκλεκτούς Μνημονιακούς Υποψηφίους της Κυβέρνησης των νενέκων. Μονάχα έτσι θα πάρει το μήνυμα.

Κυρίως στην περιφέρεια της Αττικής πετάξτε στα τάρταρα το γιουσουφάκι της, τον αρχιερέα της ντόπας και των απευθείας αναθέσεων στη Νομαρχία τον Φιλιππινέζο Γιάννη Σγουρό, τον μνημονιοφύλακα, τον εκπρόσωπο, τον εκλεκτό της Κυβέρνησης της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων, τον πράκτορα της Αμερικής, του συστημικού MADE USA PASOK.

Να ρίξουμε φόλα στον μνημόνιο-κίναιδο και ιερόδουλο του επαίσχυντου Μνημονίου. Αποδοκιμάστε τον Νταβέλη και τον Μνημόνιο-τυφλοπόντικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μαυρίστε τον φαυλεπίφαυλο και ουτιδανό Γιάννη Σγουρό.

ΥΓ. Στην φώτο ο ΓΓ Ντόπας μετά την παραλαβή της ντόπας από την Τσου Λη και τον ποιοτικό-γευστικό έλεγχο που έκανε ο ίδιος... εξ ου και το ηλίθιο χαμόγελο του μαστούρη

Η ταινία της Εβδομάδας: «Paranormal Activity 2»

Λογικό και σχετικά αναμενόμενο το sequel του «Paranormal Activity», ταινίας τρόμου χαμηλού κόστους στη λογική του «Blair Witch Project». Οι πληροφορίες για την πλοκή, ωστόσο, είναι ελάχιστες.

Η συνέχεια στο tainiomanhs.blogspot.com

Η αποχή των εκλογών και η ήττα του ΠΑΣΟΚ

Εδώ και μέρες οι πάντες αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Και φυσικά κατά το δοκούν διαβλέπουν την ολική επαναφορά της ΝΔ η την αντοχή του ΠΑΣΟΚ, το τέλος του δικομματισμού, την ενίσχυση της αριστεράς, την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και άλλα πολλά.

Αυτό που επιμελώς αποφεύγουν είναι να ερμηνεύσουν την αποχή κατά τον πλέον απλό τρόπο. Την παρουσιάζουν ως δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ η της ΝΔ, ως γενική αποδοκιμασία του πολιτικού συστή-ματος, ως πράξη ανευθυνότητας η δυνητικής ανατροπής. Φυσικά η αποχή έχει πολλαπλά χαρα-κτηριστικά, κοινωνικά, πολιτικά, ηλικιακά, ηθικά, αλλά η εκλογική της συμπεριφορά είναι γενικά μέχρι σήμερα προβλέψιμη.
Στο παρακάτω διάγραμμα εμφανίζεται η αποχή για όλες τις βουλευτικές εκλογές από το 1977 ως το 2009, και τις τρεις ευρωεκλογές του 1999, 2004 και 2009 που ακολουθηθήκαν από πολωμένες εθνικές εκλογές.

clip_image002[8]

Δεν καλλιεργούμε το παράδοξο απλά υπενθυμίζουμε ότι ανεξάρτητα από τα όποια χαρακτηριστικά της η αποχή χωρίζεται σε δυο τμήματα.

Το πρώτο τμήμα είναι αυτό που παραμένει στην αποχή ακόμα και όταν οι εκλογές είναι πολωμένες με σημαντικό διακύβευμα. Αν και αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, το κομμάτι αυτό σπανίως φτάνει στο 30 % και κυμαίνεται μεσοσταθμικά γύρω στο 25%.
Στις χαλαρές εκλογές, ένα δεύτερο κομμάτι προστίθεται – όπως φαίνεται στις τρεις μπάρες που αντιστοιχούν στις ευρωεκλογές του 1999, 2004 και 2009 - η αποχή κορυφώνεται. Το δεύτερο αυτό τμήμα, στις επόμενες εκλογές που διεξάγονται με πόλωση και διακύβευμα, επιστρέφει και κατευθύνεται κυρίως στον πιθανό νικητή.
Είναι γεγονός ότι οι φετινές δημοτικές εκλογές έχουν χαρακτήρα πολιτικό, λόγω της κατάστασης και λόγω του μαζικού χαρακτήρα των περιφερειών, αλλά είναι χαλαρές σε σχέση με τις ενδεχόμενες βουλευτικές.
Αν κοιτάξει κάνεις την αποχή των τελευταίων ευρωεκλογών σε σχέση μ’ αυτή των βουλευτικών του 2009 θα το δει καθαρά. Και οι θεωρίες ότι οι εκλογές δεν συγκρίνονται όταν είναι ανόμοιες είναι αστείες. Συγκρίνονται ως προς το γεγονός ότι το κομμάτι της χαλαρής αποχής επιστρέφει και πριμοδοτεί τον πιθανολογούμενο νικητή.
Το 2009 λοιπόν η χαλαρή αποχή των ευρωεκλογών του Ιουνίου, επέστρεψε τον Οκτώβριο και μαζί με την απογοήτευση των οπαδών της ΝΔ, πριμοδότησε μαζικά το ΠΑΣΟΚ στις σχεδόν 11 μονάδες διαφοράς από την ΝΔ. Τι διαφορά έχουν ως προς αυτό οι περιφερειακές εκλογές του 2010 ; Καμία !
Και αυτό απλά σημαίνει ότι στις περιφερειακές εκλογές το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε κατά κράτος. Αποχή η όχι, έχασε σχεδόν 9 μονάδες προβάδισμα και αυτό χωρίς η ΝΔ να εμφανίζεται ακόμα ως εναλλακτική λύση. Τι άλλο είναι αυτό εκτός από πανωλεθρία ; Τι θα γίνει όταν θα αρχίζουν να εμφανίζονται η να κατασκευάζονται εναλλακτικές λύσεις ;
Το περίεργο είναι ότι οι εμπειρότατοι αναλυτές και δημοσιογράφοι δεν το βλέπουν.
Ο λόγος που ο πρωθυπουργός δεν πήγε σε εκλογές είναι πολύ πιο απλός από τα διάφορα αστεία εγχώρια και δήθεν διεθνή που λέγονται. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει πιθανότατα τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν σε συνθήκες πόλωσης. Έτσι απλά και τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
Και φυσικά, εν μέσω μνημονίου, αυτός είναι επίσης ο λόγος που γίνονται προσπάθειες και να αλλάξει μυαλά ο κ. Σαμαράς, και να βρεθούν λύσεις συνεργασιών των αποδεχόμενων να υπηρετήσουν τις αποφάσεις της τρόικας. Έτσι απλά.
Πιο πολύ από τα αποτελέσματα των εκλογών ανοίγει ήδη μια συζήτηση που δείχνει ότι δεν υπάρχει ούτε υπήρχε σχέδιο. Τον Μάιο ήδη σ’ένα σχόλιο με τον τίτλο "Γιώργο, δεν πείστηκα, είναι θέμα μηνών…”, γράφαμε :
Ποιο είναι το σχέδιο σας ; θα επαναλάβετε το ρεκόρ Καραμανλή τουλάχιστον, και θα μας έχει κοστίσει όλα αυτά τα μέτρα που όμοια τους δεν πάρθηκαν σε καμιά χώρα. Τι σχέδιο είναι αυτό που στην Βουλή ψηφίσατε με το ΛΑΟΣ και την κ. Μπακογιάννη ; Κύριε πρωθυπουργέ, αγαπητέ Γιώργο δεν πείστηκα. Εκτός από το ότι θα μας στοιχίζει οικονομικά και κοινωνικά ακριβότερα να μπορείτε, όπως οι κκ. Σημίτης και Καραμανλής, να δανείζεστε που είναι η διαφορά ;
Το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να βγει από την λογική της διαχείρισης του δανεισμού και να ασχοληθεί με το θέμα του χρέους. Και το χρέος θα σκοτώσει το ΠΑΣΟΚ πριν σκοτώσει τη χώρα αν συνεχίσει έτσι. Όπως επίσης και την ΝΔ του κ. Σαμαρά αν συν-διαχειριστεί αυτή την κρίση στην ίδια λογική. Αλλά θα δούμε.

to-sxolio.blogspot.com

Γιατί οι αρσιβαρίστες δεν είναι δίπλα στον ΓΓ. Ντόπας Σγουρό. Το MEGA τους έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία;

Η αναμέτρηση για την περιφέρεια Αττικής είναι -κακά τα ψέμματα- το κυρίως πιάτο των εκλογών της Κυριακής. Σε αυτήν αναμετρώνται το Μνημόνιο με την Ελλάδα κατά πρώτο λόγο. Αποχή ή ψήφος στον Σγουρό σημαίνει Μνημόνιο, σκληρότερα μέτρα, απολύσεις, εθνικός εξευτελισμός. Η ψήφος στον Κικίλια σημαίνει διαπραγμάτευση, τροποποίηση όρων, εθνική και κοινωνική αξιοπρέπεια.

Πολλοί βέβαια με προεξάρχοντα το εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ, τον κωλοτούμπα, λένε "καλό παιδί ο Κικίλιας, αλλά ... φτάνει μόνο αυτό"; Είναι λίγος, υποστηρίζουν ο Κικίλιας, για τα μέτρα του πολιτικού διακυβεύματος της περιφέρειας Αττικής. Μπορεί και να έχουν δίκιο...

Με όρους πολιτικού κατεστημένου είναι όντως λίγος· δεν έχει επιδείξει ακόμη τουλάχιστον καμία επίδοση στην διαφθορά, δεν έχει συμμετάσχει σε απάτες και το χειρότερο για το σάπιο πασοκτζίδικο πολιτικό κατέστημένο: τα παραπάνω ίσως να μην τα πράξει και στο μέλλον.

Βεβαίως, τα εξαπτέρυγα λένε πως δεν διαθέτει και ισχυρό πολιτικό λόγο. Μα οι ανόητοι έχουν για αρχηγό του κομματός τους τον Γιωργάκη. Τον είδαν στην διακαναλική; Πιστεύουν πως ο Κικίλιας ή μάλλον ο οποιοσδήποτε θα ήταν χειρότερός του; Έχουν για αρχηγό αυτό το "άλαλο και μπάλαλο" και τους φαίνεται λίγος ο Κικίλιας για περιφερειάρχης;

Αλλά ας δούμε και ποιος είναι απέναντι στον Κικίλια. Ακούσαμε σήμερα τον Σγουρό με τρεμάμενη φωνή να εκλιπαρεί για την ψήφο ακόμη και όσων τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο προβάλλοντας το μεγάλο του έργο στην νομαρχία.

Μου φάνηκε περίεργο... όχι το σχεδόν παράπονο μην δεν τον ψηφίσουν, αλλά η παντελής απουσία αναφοράς στην μεγαλύτερη πολιτική και όχι μόνο επιτυχία του Γιάννη Σγουρού: την άρση βαρών. Γιατί άραγε ο Σγουρός, ο ιθύνων νούς της επανάστασης στην ελληνική άρση βαρών, ο μεγάλος παράγοντας και οργανωτής όλης αυτής της προσπάθειας που απέφερε διακρίσεις για την χώρα και τόσα μετάλλια δεν θέλει να θυμάται το αγαπημένο του άθλημα; Είναι το έργο του στην νομαρχία σημαντικότερο από αυτό στην άρση βαρών;

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, σαν να θυμάμαι κάτι για μία αδελφή του Μπρους-Λή που κάτι έφερνε στον Ιακώβου και κάποια στιγμή μας πιάσανε, διασυρθήκαμε διεθνώς και τιμωρηθήκαμε και έτσι τελείωσε το παραμύθι του σπουδαίου παράγοντα; Ναι, ναι, τώρα μου έρχονται όλα... Άρα, ο Σγουρός θέλει να ξεχάσει... Δεν εξηγείτει αλλιώς.

Ούτε λίγος Πύρρος κοντά του, τίποτε; Πού είναι οι χρυσές εποχές του σημιτισμού, τότε που ολόκληρη η άρση βαρών μετείχε στις προεκλογικές εκστρατείες του ΠΑΣΟΚ; Τότε που κατέβαιναν σε κάθε συγκέντρωση ακόμη και του πασοκτζή δημάρχου στην Νίκαια, του Τράπαλη; Πού τους καταχώνιασαν το Μέγκα και το ΠΑΣΟΚ; Μάλλον θα τους έχει απαγορευθεί και η κυκλοφορία αυτές τις μέρες.

paideia-gr.blogspot.com

Ο Καμίνης δεν ψηφίζει τον εαυτόν του και ζητάει από εμάς να τον ψηφίσουμε... Λογικό αφού μένει Χαλάνδρι και ψηφίζει Νέα Σμύρνη...

Το θράσος τους είναι απύθμενο.
Ό Καμίνης ζητάει την ψήφο μας για Δήμαρχος Αθηναίων και δεν μένει στην Αθήνα!!

Δεν ψήφισε και δεν θα ψηφίσει την ερχόμενη Κυριακή τον εαυτόν του!!!
Γιατί δεν μας το έλεγε το ΠΑΣΟκ έγκαιρα να τους στέλναμε κατευθείαν τον Μπουτάρη ή καν άλλο παπάρι:



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLN4fBgc72RpduXMKLxJgZp7mfejlAqki2Xp6dGJUlDnBgiAEMd6s4Y6bkXT3SvIixru0thCgZOgwmDq2dMjBPFZwX7IIKQ_il4p7JBPeEDZA8vI4ltdDXREh7WGP5qWJ1mDPtDYVEIh3A/s1600/kaminis1.JPG

Αφού λοιπόν ο κύριος μένει στο Χαλάνδρι λογικό είναι να ζητάει να επιτραπεί η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών που θα εγκατασταθούν στο κέντρο της Αθήνας και να κατηγορεί τους συνοριοφύλακες που τους εμποδίζουν και τους συλλαμβάνουν:

http://static2.news247.gr/newspapers/Afternoon/avriani/article630804.ece/BINARY/w600/0025.jpg

Βέβαια στο ερώτημα κατοίκου του Αγίου Παντελεήμονα, πόσοι λαθρομετανάστες ζούν στην πολυκατοικία του, προτίμησε σαν κλασικός ΠΑΣΟΚος, αντί να απαντήσει σαν άνθρωπος, να μη συζητήσει με τους ταλαίπωρους κατοίκους της περιοχής


Υπάρχει σοβαρός λόγος να μη γίνουν εκλογές αυτή την Κυριακή! Καθυστερήστε τις!

Γιατί αν γίνουν και τελειώσουν και δεν υπάρχει ο μπαμπούλας των εκλογών, θα γίνει αυτό:

http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_3797.html

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σε αυτούς που ανακάλυψαν τώρα τον Άγιο Παντελεήμονα εξ αιτίας των ποσοστών της ''Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα'' και σε αυτούς που θυμόντουσαν τους κατοίκους μόνο όταν γίνονταν επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και λαθρομεταναστών με τη συνεργασία αναρχικών τους αφιερώνουμε το παρακάτω.


Η συνέχεια στο egersis2.blogspot.com

Φοροφυγάς ο Καρεμπέ... όχι μαλάκας θα ήτανε...

http://sport24.gr/football/ellada/article630924.ece/ALTERNATES/w620/karembeu.jpgΣτο κυνήγι του Κριστιάν Καρεμπέ έχουν ξεχυθεί οι ελληνικές φορολογικές αρχές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πρώην άσος του Ολυμπιακού δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο στο δημόσιο στα τρία χρόνια παραμονής του στη χώρα μας.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Καθημερινή", η οποία τονίζει πως αρμόδια εφορία στην οποία ανήκε ο Γάλλος πρώην άσος ,τον αναζητά με καθυστέρηση έξι χρόνων καθώς φέρεται ότι ελάμβανε ετησίως 3 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2001-2004 που φορούσε τα ερυθρόλευκα.

Το ίδιο δημοσίευμα προσθέτει πως έχει ήδη αποσταλλεί έγγραφο στις γαλλικές φορολογικές αρχές, που με τη σειρά τους αναμένεται να απαντήσουν στα ερωτήματα του υπουργείου Οικονομικών, που πιθανόν να σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην αθλητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός του Καρεμπέ, οι ελεγκτικές αρχές έχουν δημιουργήσει έναν κατάλογο με τα ονόματα των ξένων ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών που παίζουν στην Ελλάδα, προκειμένου να ελεγχθεί αν έχουν καταβάλει τον σχετικό φόρο εισοδήματος, με τους ελέγχους να ξεκινούν από το 2000 και να φτάνουν μέχρι σήμερα.

http://sport24.gr/football/ellada/forofygas_o_karempe.630908.html

Ποιος ψηφίζει εδώ;



Η απάντηση στις 3:00 εδώ

Απαντήσεις Δράκου στα ερωτήματα που του έθεσε η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά πάνω σε ζητήματα περιβαλλοντικά, οικονομικά και πολιτικά

1. Με τι μέσα και ποιο χρονοδιάγραμμα θα προωθήσετε την αποκατάσταση των χωματερών και την συμμόρφωση της διαχείρισης των απορριμμάτων προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία; Τι δεσμεύσεις (ετήσιους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους) είσαστε διατεθειμένοι να αναλάβετε για μείωση παραγόμενων στερεών αποβλήτων, επαναχρησιμοποίηση υλικών και προϊόντων, διαλογή και ανακύκλωση στην πηγή, λιπασματοποίηση / κομποστοποίηση την οργανικών και την υγειονομική ταφή υπολειμμάτων;

Όπως αναφέρουμε στο πρόγραμμα μας, «Η προστασία και η ανάδειξη του μοναδικού φυσικού μας περιβάλλοντος είναι από μόνη της ευκαιρία ανάπτυξης για την περιοχή μας. Αν για παράδειγμα, αντί να έχουμε τα σκουπίδια μέσα σε πόλεις και χωριά τα οδηγήσουμε σε οργανωμένους χώρους ανακύκλωσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων, εκτός από το ότι βελτιώνουμε τη ζωή των κατοίκων, αναδεικνύουμε τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά των οικισμών μας, καθιστώντας τους ελκυστικούς για επιχειρηματική και τουριστική δραστηριότητα. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα, να πάψουμε να είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη σε υποδομές και οργανωμένους χώρους και διαδικασίες περιβαλλοντικά φιλικής διαχείρισης των απορριμμάτων μας.»

Η οικολογική διαχείριση στερεών αποβλήτων είναι επιλογή, προτεραιότητα και δέσμευση μας. Γνώμονας μας η ευρωπαϊκή νομοθεσία -που αποτελεί πλέον και νομοθεσία του κράτους μας- την οποία η Περιφέρεια πρέπει να εφαρμόσει.

Στα πλαίσια αυτά όπως αναφέρουμε στο προγραμμα μας «ενεργοποιούμε τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, και δρομολογούμε την κατασκευή των απαραίτητων έργων, με σημαντική αλλαγή φιλοσοφίας, Βάζουμε πλέον τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο κέντρο της πολιτικής μας». Είναι προτεραιότητα και θα επιδιώξουμε να χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ και -συμπληρωματικά, όπου αυτό είναι συμβατό με την περιβαλλοντική μας πολιτική- από ιδιωτικούς πόρους.

Μαζί με την τοπική κοινωνία, μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα ορίσουμε συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, οι οποιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον πάνω από το μέσο εθνικό όρο. Θέλουμε την κοινωνία σύμμαχο γιατί η κοινωνία είναι που θα αναλάβει να υλοποιήσει τους στόχους.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα ενταχθούν πρώτες στον νέο σχεδιασμό, με επιμέρους στόχους, αλλά και γενικότερους, που θα πάντα υπέρτεροι αυτών της τοπικής κοινωνίας, ώστε να αποτελεί παράδειγμα.

Τοποθετούμενοι πιο συγκεκριμένα σχετικά με τα απόβλητα, είμαστε υπέρ του απόλυτου σεβασμού στην ιεραρχία της διαχείρισης σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, μαζί με τους αποκλεισμούς τους οποίους προβλέπει. Επιμένουμε στον άμεσο περιορισμό παραγωγής αποβλήτων σε ποσοστό σημαντικά ανώτερο σε σχέση με το μέσο εθνικό ποσοστό. Στόχος μας είναι όχι μόνο η αποκατάσταση των χωματερών αλλά η δημιουργία χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμάτων, δεδομένου ότι τους ΧΥΤΑ και τους θεωρούμε αναχρονιστικούς και έχουμε υποχρέωση από την ΕΕ να τους καταργήσουμε. Επίσης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση υλικών και προϊόντων, διαλογή και ανακύκλωση στην πηγή, την ανακύκλωση και την λιπασματοποίηση και κομποστοποίηση.

2. Είστε σε θέση να εγγυηθείτε πολιτικά (και όχι μόνο επιστημονικά / τεχνοκρατικά) απόλυτο αποκλεισμό της καύσης και της δεματοποίησης των σύμμεικτων (όπως σήμερα συμβαίνει στην Πελοπόννησο) απορριμμάτων; Εάν όχι, ποιες είναι οι θέσεις σας;

- Οι μέθοδοι αντίκεινται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και δεν θεωρούνται πρόσφοροι. Υπάρχουν εξάλλου νέες μέθοδοι που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται πειραματικά και στην Πελοπόννησο (π.χ. κινητές μονάδες επεξεργασίας σκουπιδιών με καθαρά οικολογικό τρόπο και χωρίς καύση και τη μετατροπή τους σε φθηνό καύσιμο).

- Μπορούμε να το εγγυηθούμε πολιτικά αρκεί να έχουμε σύμμαχο την τοπική κοινωνία και την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Είναι Αυτοδιοικητική απόφαση. Δέσμευση του συνδυασμού μας είναι, να προάγουμε τις λύσεις πάνω στις οποίες θα υπάρξει συμφωνία της επιστημονικής κοινότητας με την κοινωνία, με συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια διαβούλευσης και απαρέγκλιτη εφαρμογή, χωρίς καθυστερήσεις και υποχωρήσεις. Όσο παραμένει το πρόβλημα, προσβάλλει τον πολιτσμό μας και απειλεί την υγεία μας.

3. Το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ προβλέπει κατάργηση δρομολογίων και συνδέσεων, αποξήλωση γραμμών, ελεύθερη αλλαγή χρήσης (και εκποίηση) του χώρου που καταλαμβάνουν σήμερα σταθμοί και γραμμές. Έχετε την πολιτική βούληση για προγραμματικές συμβάσεις της περιφέρειας με τον ΟΣΕ για να κρατηθούν ανοικτές συγκεκριμένες γραμμές; Ποιες γραμμές αφορούν τα σχέδιά σας αυτά; Μέχρι τι ποσό θεωρείτε ότι μπορεί να διαθέτει η περιφέρεια σε ετήσια βάση για το σκοπό αυτό;

Εμάς μας ενδιαφέρει τόσο ο σιδηρόδρομος, όσο και κάθε εναλλακτική μορφή μετακίνησης και μεταφοράς, που μπορεί να προσφέρει ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, καθώς και λύσεις, για χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν μπορούν να έχουν, ή δεν θέλουν να έχουν, ή δεν θέλουν να χρησιμοποιούν ιδιωτικής χρήσης όχημα. Κάθε μέσο, που είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Ειδικά ο σιδηρόδρομος, που είναι τόσο δημοφιλής και χρήσιμος σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδκά στη νεολαία.

Και φυσικά, έχουμε την πολιτική βούληση να διεκδικήσουμε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο, που θα εξυπηρετεί την περιφέρεια και τους πολίτες της. Το έχουμε δηλώσει περισσότερες από μία φορές, όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο.

Και, όπως λέμε και στο πρόγραμμα μας, «αν και η αρμοδιότητα είναι στην κεντρική κυβέρνηση, διεκδικούμε και την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου και την ανάπτυξη του σιδηρόδρομου, με σύγχρονες, ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης και μεταφοράς.»

4. Είστε σε θέση να εγγυηθείτε ότι η περιφέρεια δε θα επιτρέψει καμιά αλλαγή χρήσης στις γραμμές που θα ανασταλούν και θα αποτρέψει με κάθε τρόπο το ξήλωμά τους; Με τι τρόπους σκοπεύετε να το κατοχυρώσετε;

Θα δώσουμε ανένδοτο αγώνα. Αγώνα διεκδίκησης με όλη την ψυχή μας. Εγγύηση γι’ αυτό, αποτελεί το πρόσφατο αγωνιστικό μας παρελθόν πάνω σε αυτό το θέμα. Να σας θυμίσω, ότι ως νομάρχης Μεσσηνίας είχα πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις της Αυτοδιοίκησης ενάντια στη λάθος χρήση των χρηματοδοτικών κονδυλίων της Ε.Ε. από την πλευρά της κεντρικής διακυβέρνησης και την αποψίλωση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρειά μας. Μαζί με συναδέλφους, είχα μπει μάλιστα μπροστά σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου και επίδοση έγγραφου ψηφίσματος διαμαρτυρίας στην Εθνική Αντιπροσωπεία. Θα συνεχίσω εγώ προσωπικά και ο συνδυασμός μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ τον αγώνα διεκδίκησης, σε πιο εντατικούς ρυθμούς.

5. Με την ηλεκτροκίνηση του Προαστιακού, η διαδρομή Κόρινθος-Αθήνα θα γίνεται με το τρένο πολύ συντομότερα από ότι με αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Θα επιδιώξετε προγραμματική σύμβαση με τα τοπικά ΚΤΕΛ ώστε μέρος των δρομολογίων τους προς Αθήνα να καταλήγουν στον Προαστιακό, με ανταπόκριση και ενιαίο εισιτήριο; Θα διεκδικήσετε από τον ΟΣΕ να επανεπενδύσει σε γραμμές της Πελοποννήσου ένα μέρος από τα επιπλέον αυτά έσοδά του;

Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση έχει ρόλο να δημιουργεί ευκαιρίες ισότιμα για όλους, όχι να παρεμβαίνει και να διαμορφώνει τις συνθήκες στην αγορά. Το θέμα που μπαίνει με την σχέση ΚΤΕΛ και Προαστιακού μπορεί και πρέπει να λυθεί από τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς. Η περιφέρεια, εμείς, θα τους καλέσουμε να το κάνουν σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση, παράλληλα θα είμαστε ανοικτοί όσο επιτρέπει ο νόμος σε εναλλακτικές επιχειρηματικές προτάσεις που θα παρέχουν στον κάτοικο και τον επισκέπτη της Πελοποννήσου υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικού κόστους υπηρεσίες μετακίνησης και μεταφοράς. Σκοπός και απόφασή μας είναι, να βρούμε αυτό το ιδανικό σημείο όπου ισορροπούν η σωστή, πλήρης και γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη στις μετακινήσεις του, σε χαμηλό κόστος και χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον.

6. Μεγάλος αριθμός χωριών δεν έχουν σήμερα συγκοινωνιακή σύνδεση ούτε με την έδρα του δήμου τους, παρά μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα. Για τι ποσοστό των οικισμών σκοπεύετε να διασφαλίσετε τουλάχιστον 3 δρομολόγια λεωφορείου την ημέρα; Τι πολιτικές θα προωθήσετε σε αυτό το ζήτημα, με τι χρονοδιάγραμμα, και με τι κριτήρια θα επιλεγούν οι οικισμοί που θα συνδεθούν;

Ως Περιφέρεια, επενδύουμε σε έργα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνδέσουμε τις πιο απομακρυσμένες περιοχές με τις πρωτεύουσες των πέντε νομών. Ως προς το πόσα δρομολόγια λεωφορείων πρέπει να συνδέουν κάθε χωριό με την έδρα του δήμου, αυτό δεν μπορούμε να το αποφασίσουμε εμείς κεντρικά, είναι ζήτημα κάθε δήμου, σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Η περιφέρεια θα βοηθήσει όπου μπορεί και απαιτείται.

7. Στον τουρισμό προωθείται σήμερα ένα πρότυπο εγκαταστάσεων πολύ μεγάλης κλίμακας (Π.Ο.Τ.Α.), που φιλοδοξεί να προσφέρει στους τουρίστες τα πάντα μέσα στον περίβολο της επιχείρησης, κρατώντας τους σε απόσταση από την τοπική οικονομία. Τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν υψηλότατες απαιτήσεις σε φυσικούς πόρους όπως γεωργική γη και νερό, ενώ περιορίζουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης κατοίκων και επισκεπτών σε μεγάλες περιοχές. Είστε θετικός ή αρνητικός για τέτοιες εγκαταστάσεις στην περιφέρειά μας; Τι σας έδειξε η μέχρι σήμερα εμπειρία; Αν τις απορρίπτετε, τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για να ματαιωθούν τέτοια σχέδια; Πώς θα χειριστείτε το θέμα των Π.Ο.Τ.Α. στη Μεσσηνία; Τι είδους τουρισμό θεωρείτε ότι πρέπει να επιδιώξει η Πελοπόννησος;

Όπως τονίζουμε στο πρόγραμμα μας «Σημαντική παράμετρος στην πολιτική μας για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είναι η αξιοποίηση του φυσικού μας περιβάλλοντος και η ανάδειξή του σε παράγοντα ανάπτυξης.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε δέντρο παραπάνω που φυτεύουμε, κάθε στρέμμα δάσους που διαμορφώνουμε, κάθε τετραγωνικό μέτρο παραλίας που προστατεύουμε και αποδίδουμε στους πολίτες, προσφέρουν επιχειρηματικές ευκαιρίες, άρα νέο πλούτο, νέες θέσεις εργασίας κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και έσοδα για την κοινωνία τόσο από τους φόρους όσο και από την βελτίωση του επιπέδου ζωής.»

Σε ότι αφορά τα επιμέρους, κάθε επιχειρηματική παρέμβαση πρέπει να αξιολογείται στον κατάλληλο χρόνο με βάση τι προσφέρει στη βάση ενός οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού ισοζυγίου, προκειμένου να σημειώνεται όλο και μεγαλύτερη πρόοδος στα συνολικά όφελη.

8. Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί σε ορεινές κυρίως περιοχές, αρκετές μονάδες ήπιου τουρισμού που απευθύνονται κυρίως σε Έλληνες «επισκέπτες του Σαββατοκύριακου». Έχετε εναλλακτικό σχέδιο για τη στήριξή τους, τώρα που η κρίση απειλεί να συρρικνώσει αυτό το είδος εσωτερικού τουρισμού;

Η περιφέρεια Πελοποννήσου, διαθέτει τις φυσικές υποδομές για να αναπτύξει την τουριστική της βιομηχανία, ισόρροπα, σε όλη τη γεωγραφική της έκταση και όχι μόνο στις σημερινές τουριστικές ζώνες, όλο τον χρόνο και όχι μόνο στην στενή καλοκαιρινή ή χειμερινή σεζόν.

Η πρόταση μας για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου είναι

• «Ενώνουμε την Πελοπόννησο», με ένα κεντρικό σχέδιο μάρκετινγκ για την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας και το τουριστικού μας προϊόντος

• προωθούμε θεματικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που σχετίζονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πελοποννήσου, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο περιηγητικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο τουρισμός πόλεων, ο οινοτουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός, ο καταδυτικός τουρισμός, ο φυσιοδιφικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός και οι λοιπές εναλλακτικές μορφές

• ενισχύουμε τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαφορετικών μορφών και περιοχών τουρισμού και καθορίζουμε δείκτες εξισορρόπησης, ώστε να αποφεύγεται η υπερσυγκέντρωση τουριστικής δραστηριότητας σε περιοχές ή μορφές τουρισμού. Στόχος μας, η ανάπτυξη να διαχέεται σε όλη την περιφέρεια, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μέρους και τη ζήτηση στην ελληνική και διεθνή αγορά

• αναδεικνύουμε την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος, με εφαρμογή του δείκτη «ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου τουριστικής υπηρεσίας» για το σύνολο της περιφέρειας μας, δείκτη που θα καθορίζεται σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τα επιμελητήρια και θα περιλαμβάνει τα κριτήρια ποιότητας της τουριστικής υπηρεσίας που η αγορά προκρίνει και τις μεθόδους μέτρησης ικανοποίησης του επισκέπτη μας

• επανακαθορίζουμε τη φιλοσοφία με την οποία οι υπηρεσίες της περιφέρειας ελέγχουν την τουριστική βιομηχανία, ώστε να μην αναλώνονται σε ανούσιες διαδικασίες αλλά να ελέγχουν την ικανοποίηση του επισκέπτη μας

• δίνουμε προτεραιότητα στις υποδομές που διευκολύνουν την ισόρροπη ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας (οδικό δίκτυο, λιμάνια, αεροδρόμια, διαχείριση απορριμμάτων κλπ)

Θέλουμε ποιοτικό τουρισμό, τουρισμό με σύγχρονες προδιαγραφές, τουρισμό που θα σέβεται, θα αναδεικνύει και θα βελτιώνει το περιβάλλον της περιοχής μας. Για τον σκοπό αυτό:

• υιοθετούμε μια νέα ταυτότητα για την Πελοπόννησο, με έμφαση στην ποιότητα, την πολυμορφία και τη βιωσιμότητα

• με σύνδεση του Τουρισμού με το Περιβάλλον, την Ιστορία και την Κληρονομιά μας

• προβάλλουμε το όνομα «Πελοπόννησος» ως την πρώτη επιλογή στο μυαλό κάθε επισκέπτη που αναζητά για το ταξίδι του, για τις διακοπές του, ποιότητα, ποικιλία, σεβασμό, εξυπηρέτηση

• αξιοποιούμε τις σύγχρονες τεχνολογίες για τη στοχευμένη προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος σε επιλεγμένες ομάδες κοινού υψηλής δυναμικής, π.χ. σε επισκέπτες που επιθυμούν να ζήσουν αληθινές εμπειρίες εξερευνώντας μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκή χώρα

Ως Πελοποννήσιοι είμαστε υπερήφανοι για τα μοναδικά μνημεία ιστορικής και πολιτιστικής παράδοσης που έχουμε στον τόπο μας. Όμως απαιτούνται επιπλέον πόροι για την επιμελή φροντίδα, τη συντήρηση και την ανάδειξή τους. Στα πλαίσια της στρατηγικής μας, σχεδιάζουμε ολοκληρωμένες δράσεις σε όλη την Πελοπόννησο με προτεραιότητα στην:

• ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Κορίνθου, της Σικυώνος, της Νεμέας και του Αρχαίου Διόλκου

• αναστήλωση των αρχαίων μνημείων-θεάτρων Μεγαλόπολης, Αρχαίας Μαντινείας και Ορχομενού

• αποκατάσταση και ανάδειξη του θρησκευτικού μνημείου Ανδρομονάστηρου Μεσσηνίας

• κατασκευή του νέου Μουσείου Κορίνθου

• αποκατάσταση των Κάστρων Καλαμάτας, Κορώνης, Μεθώνης, Κυπαρισσίας και ενίσχυση του Δικτύου Κάστρων

• αποκατάσταση μνημείων και ανάπλαση χώρου Αρχαίας Μεσσήνης

• κατασκευή Νέου Μουσείου Σπάρτης

Προγραμματίζουμε δράσεις αιχμής:

• δημιουργία του Μυθολογικού - Θεματικού πάρκου της Λέρνας

• ολοκλήρωση των έργων της λίμνης Τάκας

• κατασκευή του "Ομηρικού Χωριού", θεματικού πάρκου στη Χώρα

• τουριστική αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα

• αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου της Οστρακίνας

• ανάδειξη νέων τουριστικών δυνατοτήτων για το Μαίναλο, τον Πάρνωνα, τη Ζήρεια και τον Ταϋγετο

• οργάνωση νέων τουριστικών δυνατοτήτων στον μηχανοκίνητο αθλητικό τουρισμό με την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης και ειδικά σχεδιασμένων διαδρομών στους ορεινούς όγκους της περιφέρειας.

Το σχέδιο μας λειτουργεί σαν ομπρέλα ανάπτυξης, για να εντάξουμε λειτουργικά όλες τις επιμέρους δράσεις των δήμων μας, ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά και να συναγωνίζονται για το καλό της Πελοποννήσου, για να έχουμε οικονομικό αποτέλεσμα, παραγωγή πλούτου, νέες θέσεις εργασίας, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Μέσα από την εφαρμογή του θα διευκολύνει την Περιφέρεια να παρεμβαίνει, να ελέγχει την τήρηση των νόμων, να δημιουργεί νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, να προγραμματίζει και να δημιουργεί τις αναγκαίες κοινές υποδομές.

Όλα τα προηγούμενα μαζί, σημαίνουν αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Δεσμευόμαστε να πετύχουμε μία θεαματική αλλαγή για την Περιφέρειά μας και τους κατοίκους της.

9. Πως θα εργαστείτε για την προώθηση των σχεδίων διαχείρισης των περιοχών NATURA. Μέτρα και χρονοδιάγραμμα;

Άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας, ευρωπαϊκής και ελληνικής, στη βασική μας φιλοσοφία που αναφέραμε και παραπάνω: Σημαντική παράμετρος στην πολιτική μας για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είναι η ποιοτική αξιοποίηση του φυσικού μας περιβάλλοντος και η ανάδειξή του σε παράγοντα ανάπτυξης.

10. Στο νομοσχέδιο για το «FAST TRACK» που εκκρεμεί στη Βουλή, προβλέπεται δυνατότητα παρεκκλίσεων μεγάλης έκτασης από την περιβαλλοντική νομοθεσία, προκειμένου για έργα και επενδύσεις που θα θεωρηθούν υψηλής προτεραιότητας. Περιβαλλοντικές οργανώσεις και νομικοί θεωρούν τις διατάξεις αυτές πλήρως αντισυνταγματικές. Αν τελικά ψηφιστούν από τη Βουλή, δεσμεύεστε ότι η περιφέρεια θα ζητά δικαστικά την ακύρωση κάθε τέτοιας αντισυνταγματικής παρέκκλισης που θα αφορά την Πελοπόννησο και θα εμπεριέχει εκτροπές από την περιβαλλοντική νομοθεσία;

Πρώτος μας άξονας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η ομαλή συμβίωση των πολιτών με αυτό. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε απόφαση ή ενέργεια που δεν είναι σύμφωνη με το παραπάνω.

Εμείς λέμε και στο πρόγραμμα μας ότι «Αξιοποιώντας και εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία, τα γενικά και ειδικά πλαίσια χωροταξίας, τους δασικούς χάρτες και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, δημιουργούμε ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες συνδυασμένες με τον φυσικό μας πλούτο (π.χ. δασικές διαδρομές και καταφύγια για τουριστική χρήση, γιορτές περιβάλλοντος κ.α.). Έτσι εξασφαλίζουμε τη διαρκή προστασία του φυσικού μας πλούτου από τους πολίτες που τον χρησιμοποιούν για τη δουλειά ή την αναψυχή τους.»

11. Πώς σκοπεύετε να διασφαλίσετε την διαφάνεια, την διαβούλευση με τους πολίτες και την κοινωνική λογοδοσία της Διοίκησης της Περιφέρειας; Μέτρα και χρονοδιάγραμμα;

Στο πρόγραμμα μας λέμε:

«14. Δημόσια Διοίκηση δίπλα στον πολίτη

Αναδιοργανώνουμε τις διοικητικές μας δομές της Περιφέρειας με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, αναβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση του πολίτη από τη δημόσια διοίκηση. Δίνουμε έμφαση στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών για την πάταξη της γραφειοκρατίας συνεργαζόμενοι με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τα Κέντρα Υποδοχής Επενδυτών.

...

Επεκτείνουμε τις προσφερόμενες παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου.

...

Μόνος μας στόχος μας, είναι η Περιφέρεια να εξυπηρετεί τον πολίτη με τις υπηρεσίες της και όχι ο πολίτης την Περιφέρεια με την ταλαιπωρία του. »

12. Τι μέτρα και με ποιο χρονοδιάγραμμα σκοπεύετε να πάρετε για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, καταπολέμηση της ανεργίας και ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών;

Βασικός Άξονας στο πρόγραμμα μας είναι ότι «για μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Ως Περιφερειακή Διοίκηση θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με συνέχεια και συνέπεια τους πόρους που μας αναλογούν από τα κρατικά ταμεία, παράλληλα όμως θα αναζητήσουμε νέους πόρους από την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Πελοπόννησο, ώστε να πάψουν οι οικονομικοί μας δείκτες να είναι κάτω από τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η Περιφέρεια μας διαθέτει ανθρώπους ικανούς, πλούτο φυσικών πόρων, ποιοτικά προϊόντα πέραν κάθε σύγκρισης, πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση, όλα αυτά έχουμε το σχέδιο να τα συνθέσουμε σε ένα αναπτυξιακό master plan που θα προσελκύσει επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας μας, με προτεραιότητα μεν στον πρωτογενή τομέα -αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία- και τον τουρισμό, αλλά με ολοκληρωμένα πλαίσια δράσεων και στη βιομηχανία, τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες.

Στόχος μας να δημιουργήσουμε ευκαιρίες απασχόλησης σε σύγχρονες επιχειρηματικές μονάδες, να μπορέσουμε να παράγουμε πλούτο, έσοδα, να βάλουμε τις βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για να μπορούμε να μιλάμε για μία Πελοπόννησο της άνθησης και της ευημερίας. Μία Πελοπόννησο πρωτοπόρα, ανάμεσα στις ελληνικές, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές Περιφέρειες.»

Στα κεφάλαια «6. Αγροτική οικονομία και ανάπτυξη», «7. Σύγχρονη τουριστική οικονομία», «8. Επιχειρηματικότητα για τον πολίτη και το περιβάλλον» προτείνουμε συγκεκριμένες δράσεις για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών.

13. Τι μέτρα και με ποιο χρονοδιάγραμμα σκοπεύετε να πάρετε στον τομέα της υγείας και περίθαλψης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τον απώτερο στόχο επαναπατρισμού χιλιάδων Πελοποννησίων των Αθηνών;

Στο κεφάλαιο «13. Υγεία και Άθληση για τους πολίτες» του προγράμματος μας προτείνουμε συγκεκριμένες δράσεις στον τομέα της υγείας και περίθαλψης.

Όσο και για τον απώτερο στόχο του επαναπατρισμού θα αναφέρω απλώς δύο κομμάτια από το πρόγραμμα μας. Κατ΄αρχήν δημιουργούμε «επιχειρηματική ανάπτυξη για τον πολίτη και το περιβάλλον (κεφάλαιο 8 του προγράμματος μας) και δεύτερον δημιουργούμε «κοινωνική ανάπτυξη με έμφαση στην παιδεία» (κεφάλαιο 12 του προγράμματος μας).

14. Σκοπεύετε να προωθήσετε την βιώσιμη οικονομία της υπαίθρου και την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης βιολογικών και παραδοσιακών καλλιεργειών, ντόπιων προϊόντων ποιότητας με ονομασία προέλευσης και ολοκληρωμένης αγροτικής διαχείρισης; Εάν ναι, με ποιο χρονοδιάγραμμα, με ποιους τρόπους και με ποιους πόρους.

Το πλήρες πρόγραμμά μας στα Αγροτικά, υπάρχει στο κεφάλαιο «6. Αγροτική οικονομία και ανάπτυξη».

Θα ήθελα ωστόσο να επισημάνω ξεχωριστά ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε μία Πελοπόννησο χωρίς μεταλλαγμένα βιολογικά προϊόντα και καλλιέργειες κυρίως για λόγους περιβαλλοντικούς αλλά και για οικονομικούς, καθώς έτσι, θα απομειωνόταν η αξία της τιμής των προϊόντων.

15. Έχετε πρόθεση να συμβάλετε στη δημιουργία και την ενίσχυση θεσμών κοινωνικής οικονομίας και αλληλεγγύης των πολιτών; Ποιες κατηγορίες τέτοιων δικτύων σας ενδιαφέρουν κατά προτεραιότητα, και με τι τρόπους θα συμβάλει η περιφέρεια; Με ποιο χρονοδιάγραμμα, ποια εργαλεία και ποιους πόρους;

από το κεφάλαιο 14 του προγράμματος μας «Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τον πολίτη με την εφαρμογή του Κοινωνικού Συμβολαίου των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προωθούμε τις δομές υποστήριξης των ΑμεΑ και άλλων ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Θεσπίζουμε Κοινωνικό Αποθετήριο με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Υποστηρίζουμε την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών φροντίδας με την χρήση της Κάρτας Πολίτη σε ένα σύγχρονο περιβάλλον περίθαλψης του πολίτη.

Διευρύνουμε και ενισχύουμε το δίκτυο των παιδικών σταθμών και των σταθμών φροντίδας ηλικιωμένων.

Προωθούμε πρωτοποριακά έργα και δράσης προς ανακούφιση του κοινωνικού αποκλεισμού (φροντίδα στο σπίτι, τηλε-ιατρική, κλπ.).

Προωθούμε την ολοκλήρωση των υποδομών πρόσβασης ευπαθών κοινωνικά ομάδων σε κοινωνικές δομές και ένταξής τους στο κοινωνικό ιστό. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρουμε τον οικισμό Μπιρμπίτα.

Παράλληλα, προχωρούμε σε μια σημαντική καινοτομία: δημιουργούμε το «Κοινό Πελοποννησίων», μια ζωντανή δεξαμενή σκέψεων, συζητήσεων και προτάσεων για την ανάπτυξη του τόπου, με τη συμμετοχή προβεβλημένων από το έργο και την πορεία ζωής τους Πελοποννήσιων. Μια πραγματική καινοτομία που θα ενισχύσουμε και θα μετατρέψουμε σε αειφόρο δύναμη ανάπτυξης του τόπου πλαισιώνοντας την με ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Πελοπόννησος σήμερα σε ανθρώπους και ιδέες»

16. Ποια μέτρα θα λάβετε για την ενίσχυση (αλλά και την οριοθέτηση από παρερμηνείες και καταχρήσεις) της πράσινης επιχειρηματικότητας που δημιουργεί πολλές νέες θέσεις εργασίας και προάγει το περιβάλλον; Μέτρα, τρόπους και χρονοδιάγραμμα;

Η απάντηση περιλαμβάνεται σε εκείνη της ερώτησης 13.

17. Πώς θα συμβάλετε στην επιτάχυνση των διαδικασιών εκπόνησης και χάραξης των Γενικών Πολεοδομικών/Ρυθμιστικών Σχεδίων και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Κεφάλαιο 10 του προγράμματος μας

«Για εμάς η βιώσιμη ανάπτυξη και η πράσινη οικονομία δεν είναι γενικόλογα συνθήματα, αλλά ουσιαστικοί στόχοι μίας ολοκληρωμένης πολιτικής. Η προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας είναι στην κορυφή της ατζέντας μας».

Αντιμετωπίζουμε ουσιαστικά μια σειρά από θέματα που προκύπτουν από την χωρίς σύγχρονους κανόνες δόμηση και δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων που οδηγούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.

Για αυτό και:

• διαμορφώνουμε ένα νέο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, προσαρμοσμένο στη νέα διοικητική δομή της Περιφέρειας και των Δήμων που καθιερώνει ο Καλλικράτης, όπου οι κατευθύνσεις του Περιφερειακού Πλαισίου θα δίνονται πλέον στο επίπεδο του διευρυμένου Δήμου

• διεκδικούμε την τροποποίηση Προεδρικών Διαταγμάτων, όπως το προεδρικό διάταγμα του 1999 για τις ζώνες οικιστικού ελέγχου του Αργολικού Κόλπου

• οριοθετούμε και δίνουμε κίνητρα ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας με τη δημιουργία ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ σε συνεργασία με τα επιμελητήρια και τους δήμους

• παίρνουμε την πρωτοβουλία και διαμορφώνουμε ένα χωρικό πρότυπο ανάπτυξης, στο πλαίσιο των αρχών της αειφορίας διασφαλίζοντας παράλληλα την πολιτιστική μας κληρονομιά

Με αυτόν τον τρόπο βάζουμε ένα οριστικό τέλος στην άναρχη εγκατάσταση βιομηχανιών και βιοτεχνιών μέσα σε πόλεις ή σε περιοχές όπου δεν προβλέπεται βιομηχανική ή βιοτεχνική δραστηριότητα.

Όμως ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι διαρκής και απαιτεί την συμμετοχή όλων μας τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Χρέος της αυτοδιοίκησης είναι να δίνει την δυνατότητα στους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες, όχι μόνο να συμμετέχουν, αλλά να πρωταγωνιστούν καθημερινά με τις πράξεις τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Προγραμματίζουμε άμεσες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις περιβαλλοντικής μέριμνας για την προστασία και ανάδειξη των φυσικών οικοσυστημάτων και του δασικού μας πλούτου, κατανεμημένες στα παρακάτω πλαίσια δράσης:

• καθαρισμός του οδικού δικτύου και των ακτών

• προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των παραποτάμιων εκτάσεων

• διαχείριση πλαστικών γεωργικών αποβλήτων

• πληροφοριακό σύστημα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών

Στόχος μας να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ώστε ο πολίτης να αισθάνεται φιλικά προς το περιβάλλον, να ζει με αυτό και μέσα σε αυτό.

Προγραμματίζουμε δράσεις για ήπιες αναπλάσεις της παραλιακής ζώνης, σύμφωνα με το Μεσογειακό Πρωτόκολλο για τις Παράκτιες Περιοχές που έχει υπογράψει η χώρα μας, με στόχο την προστασία των ακτών μας από τη διάβρωση και την ορθολογική διαχείριση και βιώσιμη ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης της Περιφέρειας μας.

Υλοποιούμε άμεσες παρεμβάσεις τόσο για την αντιμετώπιση της υφαλμύρωσης των υπογείων υδάτων, με έμφαση στον Νομό Λακωνίας, και την προστασία του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα όσο και για την αντιπλημμυρική, στον ποταμό Ευρώτα, και αντιδιαβρωτική θωράκιση της Περιφέρειας, με άμεση προτεραιότητα τα παράλια της Μεσσηνίας σε Καλαμάτα και Μεθώνη και την προστασία του βυθού του Κορινθιακού κόλπου από την «κόκκινη λάσπη» των μεταλείων βωξίτη.

Αξιοποιώντας και εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία, τα γενικά και ειδικά πλαίσια χωροταξίας, τους δασικούς χάρτες και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, δημιουργούμε ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες συνδυασμένες με τον φυσικό μας πλούτο (π.χ. δασικές διαδρομές και καταφύγια για τουριστική χρήση, γιορτές περιβάλλοντος κ.α.). Έτσι εξασφαλίζουμε τη διαρκή προστασία του φυσικού μας πλούτου από τους πολίτες που τον χρησιμοποιούν για τη δουλειά ή την αναψυχή τους.»

18. Πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια και πώς θα αξιοποιήσετε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ( Α.Π.Ε.), παίρνοντας υπόψη τα φυσικά πλεονεκτήματα αλλά και τη φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής; Μέτρα, τρόπους και χρονοδιάγραμμα;

Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, ειναι προτεραιότητα μας να αξιοποιήσουμε αναπτυξιακά τους φυσικούς πόρους του τόπου μας, όπως για παράδειγμα τον άνεμο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Γι’ αυτό και προωθούμε άμεσα την ανάπτυξη και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου. Η φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής, καθώς και η διαβούλευσή μας με την τοπική κοινωνία, είναι πολύ βασικές παράμετροι για τη λήψη οποιασδήποτε σχετικής απόφασης.

19. Ποιο χρονοδιάγραμμα θέτετε για την εφαρμογή της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για την υδατική πολιτική στην βάση της εξοικονόμησης, επαναχρησιμοποίησης και στην ενιαία διαχείριση των υδάτων στις λεκάνες της Πελοποννήσου;

«Προγραμματίζουμε άμεσες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις περιβαλλοντικής μέριμνας για την προστασία και ανάδειξη των φυσικών οικοσυστημάτων και του δασικού μας πλούτου, κατανεμημένες στα παρακάτω πλαίσια δράσης:

• καθαρισμός του οδικού δικτύου και των ακτών

• προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των παραποτάμιων εκτάσεων

• διαχείριση πλαστικών γεωργικών αποβλήτων

• πληροφοριακό σύστημα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών

Στόχος μας να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ώστε ο πολίτης να αισθάνεται φιλικά προς το περιβάλλον, να ζει με αυτό και μέσα σε αυτό.

Προγραμματίζουμε δράσεις για ήπιες αναπλάσεις της παραλιακής ζώνης, σύμφωνα με το Μεσογειακό Πρωτόκολλο για τις Παράκτιες Περιοχές που έχει υπογράψει η χώρα μας, με στόχο την προστασία των ακτών μας από τη διάβρωση και την ορθολογική διαχείριση και βιώσιμη ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης της Περιφέρειας μας.

Υλοποιούμε άμεσες παρεμβάσεις τόσο για την αντιμετώπιση της υφαλμύρωσης των υπογείων υδάτων, με έμφαση στον Νομό Λακωνίας, και την προστασία του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα όσο και για την αντιπλημμυρική, στον ποταμό Ευρώτα, και αντιδιαβρωτική θωράκιση της Περιφέρειας, με άμεση προτεραιότητα τα παράλια της Μεσσηνίας σε Καλαμάτα και Μεθώνη και την προστασία του βυθού του Κορινθιακού κόλπου από την «κόκκινη λάσπη» των μεταλείων βωξίτη.»

20. Για τα θέματα αυτά, η Οικολογική Συμπολιτεία σχεδιάζει να επιδιώξει Μετεκλογικές Προγραμματικές Συμφωνίες με το συνδυασμό που θα εκλεγεί στη διοίκηση της περιφέρειας. Είστε διατεθειμένοι να προχωρήσετε σε τέτοιες συμφωνίες μαζί μας ή και με άλλους συνδυασμούς; Για ποια θέματα, και με ποιες εγγυήσεις;

Μία σαφής απάντηση σεο ερώτημα, εμπεριέχεται στο μεγαλύτερο μέρος της εισαγωγής επιστολής μας.

Τοποθετούμαστε πολιτικά επί των θέσεων σας αναδεικνύοντας σημεία του προγράμματος μας όπου υπάρχουν συγκλίσεις. Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι μπορούμε με ασφάλεια να συμπορευτούμε και να χτίσουμε μαζί του αύριο του τόπου μας.

Επί του προγράμματος μας, με γνώμονα την κοινωνία της Πελοποννήσου και τις ανάγκες της, πάντα θα αναζητούμε συγκλίσεις ιδεολογικές και πολιτικές και είμαστε ανοιχτοί στην διαμόρφωση κοινών πλαισίων δράσης που θα εξυπηρετούν τις συγκλίσεις αυτές.

Όχι αν τολμάει ας υπογράψει ο Ρέππας για τη Siemens... αν θέλει να του φορέσουν βραχιόλια

Κομφούζιο με τα χαλασμένα φανάρια
Ο διαγωνισμός για τη συντήρηση και τοποθέτηση νέων έχει «κολλήσει» στην υπόθεση Siemens

Αν τις τελευταίες ημέρες βρεθήκατε εποχούμενοι σε ένα απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο εξαιτίας ενός χαλασμένου σηματοδότη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για όλα... φταίει η Siemens. Για την ακρίβεια, οι διαδοχικές αναβολές που δίνονται από τους υπουργούς -στη συγκεκριμένη περίπτωση, του υπουργού Υποδομών- στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης σχετίζεται με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Περισσότερα από 25 κεντρικά φανάρια στην πρωτεύουσα δεν λειτουργούσαν χθες, ενώ το υπουργείο εκτιμά ότι σε ένα δεκαήμερο η κατάσταση θα επιδεινωθεί, εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών και συνεργείων. Το πρόβλημα έχει ανακύψει ουσιαστικά από τις αρχές του καλοκαιριού, καθώς ο διαγωνισμός για τη συντήρηση των σηματοδοτών και την τοποθέτηση νέων δεν μπορούσε να προχωρήσει. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, αιτία είναι ότι το 70 - 80% των φαναριών στην Αθήνα έχει τοποθετηθεί από την εταιρεία Siemens, τα ηλεκτρονικά συστήματα της οποίας δεν είναι συμβατά με εκείνα άλλων εταιρειών. Και με δεδομένο το σκάνδαλο που έχει αποκαλυφθεί (σχετικά με τη σχέση της εταιρείας με Ελληνες πολιτικούς), οι πολιτικοί προϊστάμενοι των υπουργείων διστάζουν να συνάψουν νέες συμβάσεις με την εταιρεία, φοβούμενοι τη στοχοποίησή τους.

Πριν από ένα μήνα (βλ. «Κ» 1.10.10) το υπουργείο Υποδομών, βλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται, αποφάσισε να χωρίσει... στα έξι τον διαγωνισμό συντήρησης των φαναριών.

Οι πρώτοι τρεις διαγωνισμοί, με μικρότερο οικονομικό αντικείμενο (ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα), προκηρύχθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου και αφορούσαν την παροχή ηλεκτρονικών ρυθμιστών για τα φανάρια, την πραγματοποίηση τεχνικών εργασιών (επισκευή στύλων, πεζοδρομίων γύρω από το φανάρι κ. λπ.) και την τοποθέτηση νέων σηματοδοτών.

Ομως και αυτοί οι διαγωνισμοί «κόλλησαν». Ενώ στον δεύτερο τεχνικό διαγωνισμό υπάρχει ανάδοχος (εταιρεία Αλκτήρ), στον πρώτο (που αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα των φαναριών) υπήρξαν μόνο δύο υποψήφιοι: η Siemens και η Signalbau Huber (η οποία έχει τοποθετήσει το υπόλοιπο 20 - 30% των αθηναϊκών φαναριών). Λόγω όμως ενός τυπικού κωλύματος, η δεύτερη εταιρεία αποκλείστηκε και έτσι το υπουργείο Υποδομών έμεινε και πάλι με τη Siemens!

«Επιτακτική η λύση»

Εν τω μεταξύ, το πρόβλημα οξύνεται. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, χθες το μεσημέρι στα τρία κέντρα ελέγχου των σηματοδοτών της Αττικής καταγράφονταν 20 - 25 χαλασμένα φανάρια σε κεντρικούς άξονες (για παράδειγμα στις λεωφόρους Κηφισίας, Θηβών και Αθηνών), ενώ η Τροχαία «ανέβαζε» χθες τον αριθμό των χαλασμένων σηματοδοτών στους 50. «Είμαστε σε συντονισμό με την Τροχαία και ειδοποιούμε όπου υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί», αναφέρει στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου που προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Υπάρχει σύμβαση με εργολάβο που χρησιμοποιεί τα ανταλλακτικά που έχουν απομείνει όπου προλαβαίνει. Σε δέκα ημέρες όμως θα έχει λήξει η εργολαβία και δεν θα υπάρχουν άλλα ανταλλακτικά. Επομένως η λύση του ζητήματος είναι επιτακτική».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ζ. Μακρή: "Θα αγωνιστούμε μαζί για την ανατροπή του κλίματος της απελπισίας και της μιζέριας"

«Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες

Με την αποψινή μας συγκέντρωση φθάνουμε στο τέλος ενός μαραθώνιου προεκλογικού αγώνα, δύσκολου και επίπονου. Ενός αγώνα που είμαι βέβαιη βλέποντας σας απόψε, εδώ, ότι στέφεται με επιτυχία. Που μας φέρνει μια ανάσα από την τελική μας νίκη. Μια νίκη ελπίδας και προοπτικής. Σε καιρούς γκρίζους και μελαγχολικούς.

Οι εκλογές αυτές γίνονται μέσα σε πρωτόγνωρες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες και εξ αιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε

Δυστυχώς οι πολύ πρόσφατες έρευνες που υπάρχουν δείχνουν ότι η Νέα Ιωνία έχει τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία σε επίπεδο Νομού. Και το χειρότερο είναι ότι τα μηνύματα που φθάνουν είναι ακόμη πιο δυσοίωνα.

Δεν μπορούμε, δεν μας επιτρέπεται να κλείσουμε τα μάτια σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε ότι δεν ξέρουμε τι συμβαίνει σε ένα από τους πνεύμονες του νέου Δήμου που καλούμαστε να χτίσουμε από την αρχή.

Αρνούμαστε να εμπαίζουμε συμπολίτες, φίλους, γείτονες, συγγενείς για να υφαρπάξουμε τη ψήφο τους. Μιλώντας τους για το πόσο καλός είναι ο «Καλλικράτης» και πόσο καλοί ή κακοί όσοι τον ήθελαν ή όχι.

Την ώρα που οικογένειες ζουν δραματικές στιγμές να εμφανίζουμε ποταμούς δήθεν παροχών με δίKτυα προστασίας και άλλες γλυκερές υποσχέσεις, που απλώς πιστοποιούν το μέγεθος του αμοραλισμού και της αναλγησίας, που διακατέχει ορισμένους μπροστά στο πάθος τους για εξουσία...

Εμείς μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας. Απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια, διαφάνεια και εντιμότητα στους πολίτες παρουσιάζοντας την πραγματικότητα όπως ακριβώς έχει.

Και τους καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας, να αγωνιστούμε δίπλα – δίπλα για να δώσουμε λύσεις, όπου είναι εφικτό, σε καίρια προβλήματα που ταλανίζουν το σύνολο της κοινωνίας μας.

Η Νέα Ιωνία, η ιστορική και περήφανη προσφυγομάνα, αλλάζει οριστικά σελίδα.

Εντάσσεται ως πλήρες και ισότιμο μέλος στο νέο διευρυμένο Δήμο Βόλου, διεκδικώντας και απαιτώντας όσα της αναλογούν

Με τη νέα πραγματικότητα η εποχή των δανεικών και των μεταχειρισμένων μπορεί και πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.









Δεν μπορεί να παρακαλά για κανένα μεταχειρισμένο απορριμματοφόρο ή καμιά παλιά σκούπα για να γίνει το έργο της καθαριότητας.

Δεν μπορεί να μένουν απλήρωτοι δεκάδες εργαζόμενοι, όπως συμβαίνει ακόμα και σήμερα με τους εργαζομένους στην κοινωφελή επιχείρηση Ιωνία και να βγαίνει ο σημερινός δήμαρχος που διεκδικεί την επανεκλογή του με το συνδυασμό του κυβερνητικού υποψηφίου και να προκαλεί την κοινή λογική κάνοντας λόγο για πλεόνασμα που δήθεν αφήνει!

Πως μπορεί να γίνεται αυτό μόνο στο μαγικό κόσμο του υποψηφίου του μνημονίου και των συνεργατών του μπορούμε να βρούμε την απάντηση

Και όμως συμβαίνουν. Με ευθύνη βεβαίως, απόλυτη και αποκλειστική, εκείνων που φρόντιζαν για την δική τους πολιτική επιβίωση και αδιαφορούσαν για την προοπτική της πόλης και των ανθρώπων της.

Το έργο που φιλοδοξούμε να αναλάβουμε και να φέρουμε σε πέρας είναι πραγματικά τεράστιο. Δύσκολο και απαιτητικό.

Και γίνεται πιο δύσκολο καθώς θα πρέπει μέσα σε οικονομικές συνθήκες ασφυξίας, να δημιουργήσουμε νέες δομές, να εξυγιάνουμε και να λειτουργήσουμε ικανοποιητικά τις ήδη υπάρχουσες.

Να συνδυάσουμε σε ένα λειτουργικό πλαίσιο ιδιαιτερότητες και ανισότητες από τη συνένωση των νέων περιοχών και να τις κατευθύνουμε σε μια αναπτυξιακή προοπτική

Ο περήφανος λαός της Νέας Ιωνίας δεν θέλει ελεημοσύνες και φιλανθρωπίες για να ζήσει. Καλά είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα συσσίτια για τις ακραίες κοινωνικά περιπτώσεις και ασφαλώς συμφωνούμε με τη λειτουργία τους.

Όμως εμείς θέτουμε ως πρώτο στόχο τη διεκδίκηση, την πίεση, την παρέμβαση για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. Για να τονωθεί η αγορά, να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας.

Να σταματήσουν τα λουκέτα. Να μειωθεί η ανεργία. Να γυρίσει το χαμόγελο στα χείλη του Έλληνα πολίτη.

Δεν είμαστε κυβερνητικοί υποψήφιοι για να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις. Ζητούμε την ψήφο σας ακριβώς για να αγωνιστούμε μαζί για την ανατροπή του κλίματος της απελπισίας και της μιζέριας, που έχουν καλλιεργήσει.