22 Νοεμβρίου 2010

Προπαγάνδα για ηλίθιους: Τα 100 δις χρέος του Καραμανλή

Επειδή πριν 10 μέρες άκουσα τον Πεταλωτή να λέει πάλι ότι ο Καραμανλής δημιούργησε 100 δις χρέος. Πάρτε λοιπόν τον πίνακα να δείτε ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα σε δύο χρόνια θα πληρώσει κοντά 20 δις για τόκους παλαιοτέρων δανείων όπως και ο Καραμανλής πλήρωσε πάνω από 60 δις σε τόκους για δάνεια παλαιοτέρων. Αν μιλήσουμε ΠΑΣΟΚικά θα πούμε ότι ο GAP μέσα σε δύο χρόνια δημιούργησε 20 δις νέο χρέος (χώρις το νέο δανεισμό για να καλυφθεί το έλλειμμα του τρέχοντος έτους) γιατί δεν μπορεί στον Καραμανλή να χρεώνουμε τους τόκους σν ΝΕΟ χρέος και στον ΓΑΠ να μην τους χρεώνουμε... και δεν λέω να μην τους χρεώνουμε αλλά να λέμε ότι πρόκειται για τόκους παλαιοτέρων δανείων:


Τα θέματα της Ελληνικής κτηνοτροφίας στη Βουλή από την ΝΔ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ κ. Μανώλης Κεφαλογιαννης μαζί με 16 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή για τα θέματα της Κτηνοτροφίας και ιδιαίτερα για ΑΝΑΓΚΗ ΧΑΡΑΞΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΑ:

Οι βουλευτές που υπογράφουν ειναι :
Παναγιωτόπουλος Νικόλαος; Γαληνός Σπύρος; Κεφαλογιάννη Όλγα; Σταικούρας Χρήστος; Καρασμάνης Γεώργιος; Καριπίδης Αναστάσιος; Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος; Καραόγλου Θεόδωρος; Τζηκαλάγιας Ζήσης; Γιαννάκης Μιχάλης; Γιαννόπουλος Αθανάσιος; Τσιάρας Κωνσταντίνος; Κουκοδήμος Κωνσταντίνος; Ιωαννίδης Ιωάννης; Καλογιάννης Σταύρος; Παπασιώζος Κωνσταντίνος; Τασούλας Κωνσταντίνος;

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΑΝΑΓΚΗ ΧΑΡΑΞΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΑ

Η ελληνική κοπαδιάρικη αιγοπροβατοτροφία, αποτελεί σήμερα την πιο μεγάλη, ισχυρή και σταθερή «βιομηχανία ανοιχτής οροφής» στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε ορισμένα νησιά, με πολύπλευρη και σημαντική προσφορά (οικονομία, περιβάλλον, πολιτισμός) στη χώρα.
Ιδιαίτερα μετά την οριστική κατοχύρωση υπέρ της Ελλάδας, της φέτας ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, ο ρόλος της αιγοπροβατοτροφίας για την ανάπτυξη της υπαίθρου γίνεται κυρίαρχος. Νέοι ορίζοντες ανέτειλαν για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και γενικότερα για όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους στην παραγωγή και εμπορία του μοναδικού αυτού προϊόντος στην εγχώρια αγορά αλλά και στην αγορά της Ε.Ε.
Σήμερα η φέτα αποτελεί το πρώτο Π.Ο.Π. προϊόν στον κόσμο ως προς την ποσότητα παραγωγής με 95.000 τόνους περίπου ετησίως. Απαραίτητη και αποκλειστική πρώτη ύλη είναι το πρόβειο γάλα, με προσθήκη αίγιου γάλακτος σε αναλογία το πολύ μέχρι και 30%.
Για την ετήσια παραγωγή περί των 700.000 τόνων ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος, από το οποίο αποκλειστικά παρασκευάζεται η φέτα, λειτουργούν γύρω στις 110.000 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, διάσπαρτες στην ελληνική περιφέρεια. Οι εκμεταλλεύσεις αυτές είναι οικογενειακής μορφής και αποκλειστικής απασχόλησης και εκτρέφουν περί τα 12 εκατομμύρια αιγοπρόβατα κυρίως σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Ο αριθμός των μόνιμων θέσεων εργασίας στις εκμεταλλεύσεις αυτές είναι τουλάχιστον διπλάσιος και όλες διάσπαρτες στην ελληνική ύπαιθρο.
Την ίδια στιγμή χιλιάδες κτηνοτρόφοι ζούνε και εργάζονται σε συνθήκες πρωτόγονες χωρίς ρεύμα ή νερό ή σωστό δρόμο πρόσβασης στα ποιμνιοστάσιά τους, ιδίως στις ορεινές περιοχές της χώρας όπου παράγονται και τα ποιοτικότερα και ανταγωνιστικότερα ζωοκομικά προϊόντα.
Παράλληλα οι γερασμένες και ελλειμματικές υπηρεσίες του Υπουργείου και της αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες παροχής γνώσεων και συμβουλών στους παραγωγούς, διενέργειας αποτελεσματικών ελέγχων για την καταπολέμηση νοθειών και παραπλάνησης των καταναλωτών στην αγορά ζωοκομικών προϊόντων, υλοποίησης προγραμμάτων υγειονομικού περιεχομένου, πραγματοποίησης έρευνας για τη βελτίωση της απόδοσης της παραγωγικής διαδικασίας κ.α.

Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση με σειρά αποφάσεων και νομοθετικών διατάξεων στήριξε τον κλάδο της κτηνοτροφίας με θετικά αποτελέσματα για τους γεωργοκτηνοτρόφους και την αγροτική οικονομία της υπαίθρου χώρας (απλοποίηση διαδικασιών νομιμοποίησης παράνομων σταβλικών εγκαταστάσεων, ισοζύγιο γάλακτος, επέκταση καλυπτόμενων ζημιών από τον ΕΛΓΑ, ισοζύγιο κρέατος, καθιέρωση του 2008 ως έτους Φέτας, άτοκα δάνεια για κτηνοτρόφους, ίδρυση των τοπικών κέντρων αγροτικής ανάπτυξης, κ.α.).
Νωρίτερα, με την απόφαση του το 2002, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατοχύρωσε τη φέτα υπέρ της χώρας μας ως Π.Ο.Π. προϊόν. Η απόφαση αυτή τέθηκε σε εφαρμογή στις 15.10.2007. Από τότε, όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ αυτών η Δανία, η Γερμανία και η Γαλλία, που παρήγαγαν ετησίως περί τους 90.000 τόνους λευκού τυριού − κυρίως από αγελαδινό γάλα, δεν μπορούν να το διοχετεύουν στην αγορά της Ε.Ε. ως ΦΕΤΑ όπως γίνονταν μέχρι τότε.
Μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία, επιτρέπετε να κυκλοφορεί και αναγνωρίζεται ως φέτα στην αγορά της Ε.Ε., μόνο το συγκεκριμένο λευκό τυρί της πατρίδας μας, που παρασκευάζεται με παραδοσιακό τρόπο από αιγοπρόβειο γάλα που παράγεται στην ηπειρωτική Ελλάδα και το Ν. Λέσβου. Το γάλα αυτό πρέπει να προέρχεται από κοπάδια αιγοπροβάτων ελευθέρας βοσκής, εγχώριων φυλών που εκτρέφονται στα μοναδικά βοσκοτόπια στις προαναφερόμενες περιοχές της πατρίδας μας.
Περίπου 5.500 είδη του φυτικού βασιλείου καταγράφονται στην χλωρίδα της χώρας μας εκ των οποίων μέχρι σήμερα τα 1.200 περίπου είναι ενδημικά ενώ περίπου 20 είναι οι εγχώριες φυλές αιγοπροβάτων που διασώζονται μέχρι σήμερα στην πατρίδα μας. Οι παράμετροι αυτοί μαζί με τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής της φέτας αποτελούν και τα βασικά γνωρίσματα που επέτρεψαν την κατοχύρωση της ως ελληνικού Π.Ο.Π. προϊόντος.
Έτσι δημιουργήθηκε ένα ευνοϊκό μονοπωλιακό περιβάλλον για τη ΦΕΤΑ στην αγορά της Ε.Ε., το οποίο μέχρι σήμερα δεν εκμεταλλευτήκαμε συντονισμένα ως χώρα.
Με σωστή οργάνωση, σχέδιο και κατάλληλους χειρισμούς από Ελληνικής πλευράς, μπορεί η γνήσια ελληνική φέτα, σταδιακά να υποκαταστήσει ποσότητα 90.000 τόνων περίπου λευκού τυριού που κυκλοφορούσε παραπλανητικά ως φέτα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, στην ευρωπαϊκή ένωση των 15 χωρών μελών το 2002.

Η επίτευξη του στόχου αυτού μπορεί και πρέπει να μας απασχολήσει όλους και να αποτελέσει εθνική μας υπόθεση. Προϋποθέτει χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη φέτα και την αιγοπροβατοτροφία. Πολύ δε περισσότερο μετά και την οικονομική κρίση που υπονομεύει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στην Ελληνική ύπαιθρο.
Η σπουδαιότητα της προσπάθειας αυτής, προκύπτει από την αξιολόγηση των δεδομένων της εγχώριας παραγωγής όπως προαναφέρθηκαν αλλά και της ισοδύναμης μεγέθυνσης του κλάδου που απαιτείται, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε φέτα της αγοράς της Ε.Ε.
Οι δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην ελληνική ύπαιθρο στον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και εμπορία κυρίως της φέτας αλλά και άλλων ελληνικών τυροκομικών προϊόντων, η αξιοποίηση των βοσκοτόπων της χώρας, η παραγωγή νέου πλούτου, η παραγωγή ποιοτικών ανταγωνιστικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, η μείωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων, η ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων σε αγορές της Ε.Ε., είναι μερικά βασικά οφέλη που μπορεί να επιδιώξει και να πετύχει η χώρα μας.
Η αύξηση του ΑΕΠ μπορεί να ανέλθει με μετριοπαθείς υπολογισμούς έως και 0.35% ενώ μπορούν να προκύψουν έως και 130.000 νέες θέσεις μόνιμης εργασίας στην ελληνική περιφέρεια.
Όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία σαφής ένδειξη για την ύπαρξη σχεδίου ή προτάσεως από την σημερινή κυβέρνηση για την κτηνοτροφία και δη την αιγοπροβατοτροφία. Ακόμα και η προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να προωθήσει τη φέτα και άλλα τυροκομικά Π.Ο.Π. προϊόντα δεν έχει τύχει της ανάλογης αποδοχής.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι επείγει όσο ποτέ άλλοτε η λήψη μέτρων στήριξης της αιγοπροβατοτροφίας μας, εξυγίανσης της αγοράς των τυροκομικών προϊόντων και η αξιοποίηση της προοπτικής της φέτας στην αγορά της Ε.Ε.
Στη δεινή θέση που βρίσκεται η πατρίδα μας, η ανάληψη κεντρικής πρωτοβουλίας για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη Φέτα και την κοπαδιάρικη αιγοπροβατοτροφία πρέπει να αποτελεί εθνική μας προτεραιότητα.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:

1. Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας ως προς την κάλυψη των απαραίτητων βασικών υποδομών όπου δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα (αδειοδότηση ποιμνιοστασίων, ρευματοδότηση, υδροδότηση, οδική πρόσβαση);
2. Πως προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει φαινόμενα εκτοπισμού κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων από την αρχική τους θέση λόγω επέκτασης του σχεδίου πόλεως στην οποία υπάγονται διοικητικά;
3. Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μέγιστη και ορθολογική διαχείριση, προστασία, βελτίωση και αξιοποίηση των πλουσιότατων και μοναδικών βοσκοτόπων της χώρας;
4. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να διατηρήσει στην υποχρεωτική ασφάλιση τα παθογόνα αίτια που εντάχθηκαν σε αυτήν με το νόμο 3698/2008 της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και αφορούν την κτηνοτροφία και την αιγοπροβατοτροφία ιδιαίτερα;
5. Πως προτίθεστε να στηρίξετε το έργο των κτηνιατρικών υπηρεσιών της πατρίδας μας που είναι υπεύθυνες για την εφαρμογή προγραμμάτων καταπολέμησης ζωονόσων και ζωοανθρωπονόσων, τη στιγμή που έχουν γίνει σημαντικές περικοπές δαπανών που αφορούν τις μετακινήσεις στην ύπαιθρο;
6. Ποιό το σχέδιο της κυβέρνησης για την αγροτική έρευνα και δη την διάσωση και διαφύλαξη από γενετική επιμόλυνση και βελτίωση των αποδόσεων των αυτοχθόνων φυλών αιγοπροβάτων;
7. Ποιες οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη διάσωση και διαφύλαξη από γενετική επιμόλυνση του ελληνικού ποιμενικού σκύλου και τη διεθνή αναγνώρισή του ως αυτόχθονα φυλή;
8. Ποιό το σχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση των κτηνοτρόφων και την ουσιαστική στήριξη μεταφοράς απαραίτητων επιστημονικών γνώσεων σε νέους κτηνοτρόφους;
9. Ποιες οι προθέσεις της κυβέρνησης για την κατοχύρωση του επαγγέλματος του αιγοπροβατοτρόφου;
10. Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποτελεσματική προστασία των ελλήνων καταναλωτών από την παραπλάνηση και τις νοθείες όλων των μορφών (χημική, μηχανική, γενετική) στα Π.Ο.Π. τυροκομικά προϊόντα;
11. Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία της φέτας στην αγορά της Ελλάδας και της Ε.Ε. από φαινόμενα όλων των μορφών νοθείας;
12. Ποιο το είδος, η έκταση και τα αποτελέσματα των διενεργηθέντων από το 2001 μέχρι σήμερα ελέγχων, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας στα τυροκομικά και μη γαλακτοκομικά προϊόντα (παραγωγή, εισαγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση, διάθεση τελικών προϊόντων) στη χώρα;
13. Υπάρχουν πορίσματα ελέγχων της ίδιας περιόδου που εστάλησαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και πόσα;
14. Τι πρόστιμα επεβλήθησαν και τι ποσά εισπράχθηκαν για την ίδια περίοδο;
15. Ποιες οι προθέσεις της κυβέρνησης για την προώθηση και αξιοποίηση της δυναμικής προοπτικής της φέτας στην αγορά της Ε.Ε.;
16. Είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση η απλοποίηση των πολυδαίδαλων και γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων;
17. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η δραστική μείωση του κόστους άδειας, κατασκευής και λειτουργίας κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα;
18. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η προσπάθεια ένταξης της αγοράς ζωικού κεφαλαίου σε επιδοτούμενα προγράμματα εθνικού ή ευρωπαϊκού χαρακτήρα;
19. Προτίθεται η κυβέρνηση να ενσωματώσει τη ΦΕΤΑ στην τουριστική προβολή και την οικονομική διπλωματία, ως προϊόν με μοναδική οικονομική, τουριστική και πολιτισμική αξία για την Ελλάδα;
20. Ποια η θέση της Κυβέρνησης για τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, ο ρόλος της οποίας στη στήριξη της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο είναι μείζον;

Το.Συ.Ν. Λαμίας: Όχι στο σταθμό διοδίων Αγ. Τριάδας

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του σταθμού Διοδίων της Αγ. Τριάδας ,ως μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Λαμίας, θεωρούμε χρέος μας να δηλώσουμε την έντονη αντίδρασή μας στη δημιουργία πολλαπλών Σταθμών Διοδίων γύρω από την πόλη της Λαμίας, που επιβαρύνουν τους Έλληνες πολίτες και δη τους κατοίκους της Φθιωτικής πρωτεύουσας και περιορίζουν σημαντικά, ιδιαιτέρως σε μια περίοδο οικονομικά δυσχερή, όπως η σημερινή, τόσο την πρόσβαση όσο και τη μετακίνηση στο νομό και την πόλη της Λαμίας.

Ως εκπρόσωποι των νέων θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως δεν αρνούμαστε ότι οι σύγχρονες ανάγκες για ένα ασφαλές και αξιόπιστο εθνικό και ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο απαιτούν και θυσίες και εισφορά από όλους μας, αλλά θεωρούμε ότι η οικονομική συνεισφορά των πολιτών όταν κείται πλέον της νόμιμης φορολογίας και των σχετικών ανταποδοτικών τελών πρέπει να έχει όρια και να μην φτάνει στο σημείο να περιορίζει το δικαίωμα της ελεύθερης κίνησης.

Στη θέση μας αυτή καλούμε τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου και την κυβέρνηση να λάβουν θέση σχετικά με τη νομιμότητα της σύναψης και της εκτέλεσης των εν λόγω συμβάσεων παραχώρησης και την συμφωνία τους με τις κοινοτικές επιταγές.

Το Δ.Σ του Το.Συ.Ν. Λαμίας


Δεξί Εξτρέμ: Παιδιά καλές οι ανακοινώσεις αλλά και καμιά δράση ακόμα καλύτερη...

Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν τον μεγαλύτερο δορυφόρο του κόσμου με "χορηγό" τον "μεγάλο αρχιτέκτονα του σύμπαντος"

http://spaceflightnow.com/delta/d351/images/d351_320350.jpgΜε έναν γιγάντιο κοριό οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνατότητες των μυστικών τους υπηρεσιών. Ο πύραυλος Delta-4 μετέφερε, την Κυριακή το βράδυ, στο διάστημα, τον κατασκοπευτικό δορυφόρο "NROL-32" (Παρατηρήστε το λογότυπο της αποστολής ... και στο τέλος έχουμε περισσότερα).

Ο δορυφόρος είναι του National Reconnaissance Office (Εθνική Υπηρεσία Αναγνώρισης - NRO). "Αυτή η αποστολή θα συμβάλει ώστε το NRO να αυξήσει τις "πηγές" του και να ενδυναμώσει την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ", δήλωσε ο στρατηγός της Αεροπορίας Ed Wilson μετά την επιτυχή εκτόξευση του δορυφόρου από το Cape Canaveral (Florida).

Η αποστολή του δορυφόρου "NROL-32" είναι άκρως μυστική, αλλά σύμφωνα με ειδικόυς πρόκειται για δορυφόρο παρακολούθησης συνομιλιών. "Ο δορυφόρος αποτελείται από ευαίσθητους δέκτες και από μια κεραία ακτίνας 100 μέτρων" σύμφωνα με τον ειδικό Ted Molczan.

Δείτε την εκτόξευση εδώ

ΥΓ. Όποιος ήταν τόσο παρατηρητικός ώστε στο λογότυπο της αποστολής να διακρίνει την γνωστή πυραμίδα με το μάτι στην κορυφή (το φως που βγαίνει από την κορυφή)... είναι τσίφτης :)

http://spaceflightnow.com/delta/d351/images/d351_320350.jpg

μιας και το mission patch δηλ. το λογότυπο της αποστολής που είναι ραμμένο στο μπράτσο της στολής όσων σχεδίασαν το δορυφόρο είναι πιο αποκαλυπτικό:

http://i.ebayimg.com/04/!B5W1d4Q!2k~$(KGrHqF,!hEEysDlN3(RBMtSqo(dQQ~~_3.JPG

ενώ στο launch patch δηλ. στο λογότυπο που είναι ραμμένο στη στολή όσων ασχολήθηκαν με την εκτόξευση δεν τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα μιας και απεικονίζεται κανονικά το γνωστό σύμβολο της μασωνίας δηλ. το ιερό τρίγωνο με το μυστικό μάτι που συμβολίζει τον μεγάλο αρχιτέκτονα του σύμπαντος

http://i.ebayimg.com/06/!B5W2O-w!mk~$(KGrHqJ,!iIEydRjeGoUBMtSvL3gVg~~_3.JPG

* Να σημειωθεί ότι το εν λόγω σχήμα κοσμεί και το δολάριο....

Επί ΠΑΣΟΚ το καλάθι της νοικοκυράς κοστίζει ολοένα και περισσότερο

Μπαράζ ανατιμήσεων στα τρόφιμα

Τα στοιχεία των οργανώσεων καταναλωτών δείχνουν πως το περίφημο καλάθι της νοικοκυράς κοστίζει ολοένα και περισσότερο. Μάλλον επειδή προβληματίζεται γι’ αυτό ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ.λπ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, προχτές ξέχασε πως αυξάνεται ο συντελεστής ΦΠΑ σε πολλά προϊόντα!

Το ενδιαφέρον είναι πως ακόμα και ισχυρές εταιρείες λιανικής αυξάνουν τις τιμές, ενώ την ίδια στιγμή προβάλλουν δήθεν κοινωνικό πρόσωπο. Το τελευταίο κρούσμα ήρθε από αλυσίδα γρήγορης εστίασης, η οποία αύξησε τις τιμές σχεδόν σε όλα τα προϊόντα της κατά 10 λεπτά! Σημειώστε πως η αύξηση έγινε πριν γίνει η μετάταξη προϊόντων σε ανώτερο συντελεστή ΦΠΑ. Οπότε πρέπει να περιμένουμε και νέες ανατιμήσεις.

πηγή http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=58&artid=89683

Μιχάλη αν θες να πατάξεις την ακρίβεια το καλλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να πείσεις τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να μειώσει τους συντελεστές ΦΠΑ που μας έκαναν πρωταθλητές Ευρωζώνης στον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

http://citizengr.wordpress.com/2010/11/22/3822/

Εσείς κα Κατσέλη τι λέτε εκεί στο υπουργείο "ημιαπασχόλησης"; Μήπως το σαμπάτικαλ είναι "πανεπιστημιακή" πρόταση, για ευρύτερη εφαρμογή;

κ. Κατσέλη τι λέτε λοιπόν; Θα εξοικονομήσει η Πειραιώς 20 εκατ ευρώ από ένα καινοτόμο πρόγραμμα μακροχρόνιας άδειας για τους εργαζομένους;

Το σαμπάτικαλ είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Όταν ένας καθηγητής θέλει να πάρει άδεια για ένα ερευνητικό ταξίδι ή ευρύτερα μια έρευνα ο όρος που χρησιμοποιείται είναι σαμπάτικαλ άδεια μακράς διαρκείας κατά την οποία δεν χάνονται τα δικαιώματα αυτού που λαμβάνει σαμπάτικαλ.

Το όρο αυτό χρησιμοποίησε η Πειραιώς για ένα καινοτόμο και σίγουρα ρηξικέλευθο προαιρετικό πρόγραμμα που εγκαινιάζει από σήμερα στους εργαζομένους της και ολοκληρώνεται στις 15 Δεκεμβρίου.

Τι προτείνει λοιπόν η διοίκηση της Πειραιώς;

Όσοι εργαζόμενοι θέλουν να πάρουν άδεια για 2 χρόνια θα την πάρουν απολαμβάνοντας το 40% των αποδοχών τους ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίζεται και το 100% των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Αν κάποιος επιθυμεί να πάρει άδεια για 3 χρόνια εξασφαλίζει το 50% των συνολικών τους εισοδημάτων και ταυτόχρονα όλα τα ασφαλιστικά του δικαιώματα.

Π.χ. αν ένας νεοεισερχόμενος στην Πειραιώς που λαμβάνει π.χ. 1200 ευρώ μηνιαίως και θέλει να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές για 2 χρόνια θα λαμβάνει μηνιαίως 480 ευρώ ενώ θα απολαμβάνει πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης ωσάν να πληρωνόταν για 1200 ευρώ. Μετά την πάροδο των 2 ετών επανέρχεται ο εργαζόμενος στην τράπεζα ακριβώς με τον μισθό που λάμβανε όταν ενεργοποίησε το πρόγραμμα σαμπάτικαλ.

Ένας εργαζόμενος που χρειάζεται 3 χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί μπορεί να κάνει χρήση του προγράμματος σαμπάτικαλ θα λαμβάνει το 50% των αποδοχών του και πλήρως τα ασφαλιστικά του δικαιώματα.

Π.χ. Λαμβάνει ένας εργαζόμενος 3000 ευρώ με το σαμπάτικαλ θα λαμβάνει 1500 ευρώ χωρίς να εργάζεται και ταυτόχρονα η τράπεζα θα του καλύπτει πλήρως τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις για 3 χρόνια ως να πληρωνόταν για 3000 ευρώ.

Ποιος είναι ο στόχος του προγράμματος αυτού από την Πειραιώς;

Πρωτίστως μειώνει τα έξοδα σημαντικά. Με βάση ένα σχεδιασμό στόχος είναι να εξοικονομηθούν 20 εκατ ευρώ δηλαδή να κάνουν χρήση του σαμπάτικαλ το 4% με 5% των εργαζομένων που σημαίνει περίπου 600 εργαζόμενοι.

Ταυτόχρονα η τράπεζα διασφαλίζει όλα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και λύνει όμως τα θέμα του κόστους σε μια περίοδο χαμηλής παραγωγικότητας για τον κλάδο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην τράπεζα Πειραιώς εργάζονται συνολικά 13.362 εργαζόμενοι εκ των οποίων 6.518 στην Ελλάδα και 6.844 εργαζόμενοι στο εξωτερικό.

Οι εργαζόμενοι στην τράπεζα είναι 4.958.

Στο 6μηνο το κόστος για τις πληρωμές εργαζομένων ήταν 200 εκατ ευρώ οπότε καθίσταται αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι για την τράπεζα το πρόγραμμα σαμπάτικαλ.

Η Πειραιώς διαθέτει 878 καταστήματα εκ των οποίων 360 στην Ελλάδα και 518 καταστήματα στο εξωτερικό.

Η κίνηση της Πειραιώς θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί καθαρή και τίμια σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Π.χ. τους νεοεισερχόμενους που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό, τις εγκύους γυναίκες, εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στην σύνταξη κ.α.

Το πρόγραμμα σαμπάτικαλ της Πειραιώς ουσιαστικά διασφαλίζει τον εργαζόμενο καθώς θα πληρώνεται κατά 40% ή 50% των αποδοχών του ενώ θα καλύπτονται πλήρως τα ασφαλιστικά του δικαιώματα.

Η τράπεζα μειώνει τα λειτουργικά κόστη για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια.

Η κίνηση της Πειραιώς ίσως βρει μιμητές καθώς αποτελεί μια λύση σε μια περίοδο κρίσης.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Έβαλαν Ελληνόπουλα να προσκυνήσουν τον Αλλάχ!

211110-kindergartenΣτο 79ο νηπιαγωγείο των Σεπολίων γιόρτασαν το μπαϊράμι

Η είδηση που μεταφέρουμε, μπορεί να κάνει τον κάθε έναν να βγει από τα ρούχα του. Έτσι όπως ακριβώς συνέβη στον αγανακτισμένο γονέα, ο οποίος μας την μετέφερε. Στο 79ο νηπιαγωγείο της περιοχής των Σεπολίων, την ημέρα που οι μουσουλμάνοι κατέλαβαν τις πλατείες της Αττικής για να προσευχηθούν, οι δασκάλες αποφάσισαν να διδάξουν τους μικρούς μαθητές τι εστί μπαϊράμ.

Όχι, δεν κάνετε λάθος. Κάποιοι άνθρωποι επέλεξαν να μάθουν στα παιδιά ηλικίας τεσσάρων-πέντε ετών για το μπαϊράμ, δηλαδή τη μουσουλμανική γιορτή. Και αυτό γιατί ανάμεσα στα 30 συνολικά παιδάκια, τα τρία ήταν μουσουλμανόπαιδα. Έτσι, αντί για μάθημα, τα παιδάκια "μυήθηκαν" στη μουσουλμανική θρησκεία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποια στιγμή, εμφανίστηκαν στον παιδικό σταθμό οι γονείς των μουσουλμανόπαιδων, για να προσευχηθούν μαζί τους!

Όπως είναι φυσικό, τα παιδάκια αντιμετώπισαν το όλο περιστατικό σαν παιχνίδι και με δεδομένη την παιδική περιέργεια, έπεσαν και αυτά στο έδαφος και άρχισαν να προσκυνούν τον Αλλάχ, χωρίς κανείς να κάνει τίποτε για να τα εμποδίσει.

Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους γεγονότα είναι απαράδεκτα, ιδιαίτερα όταν οι γονείς δεν έχουν ενημερωθεί. Βέβαια, προκαλεί εντύπωση το πώς κάποιοι, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην γίνονται... αγιασμοί στα σχολεία, δέχονται να πραγματοποιούνται δημόσιες μουσουλμανικές προσευχές. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα.

Όπως είναι περίεργο, το πώς μια κυβέρνηση που θέλει να καταργήσει τις εικόνες από τα δημόσια καταστήματα, αποδέχεται δημόσιες προσευχές στο κέντρο της Αθήνας. Είναι όμως η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια ένα τέτοιο γεγονός στη χώρα μας και φυσικά, στο κλίμα των ημερών, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων όμως, ανάλογα συμβάντα είναι πολύ συνηθισμένα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο από τη γειτονική Αλβανία, όπου μια μουσουλμανική "φιλανθρωπική" οργάνωση, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς, επισκεπτόταν σχολεία για να προσφέρει "δώρα" στα παιδιά. Τα "δώρα" όμως ήταν μαντίλες για τα κοριτσάκια και λευκά σκουφάκια του μουσουλμανικού τελετουργικού για τα αγόρια. Όχι απλά τους τα έδιναν, αλλά τα υποχρέωναν να τα φορέσουν, ενώ δίπλα οι "φιλάνθρωποι" έψελναν μουσουλμανικούς ύμνους. Και όλα αυτά, επαναλβάνουμε, δίχως τη συγκατάθεση και ούτε καν εν γνώσει των γονέων, οι οποίοι αιφνιάδονταν.

Αντίστοιχα περιστατικά είχαμε φυσικά και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στην "πολυπολιτισμική" Βρετανία, όπου μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί, έκαναν ανοικτή προπαγάνδα στα αγγλάκια, προσπαθώντας να τα προσηλυτίσουν, χωρίς να τηρούν ούτε τα προσχήματα. Κλείνοντας, θα πρέπει να ρωτήσουμε εάν θα χαρακτηριστεί "ρατσιστής" ή "ξενόφοβος" κάποιος γονέας, ο οποίος μαθαίνοντας τέτοια πράγματα, θα πάει να πιάσει αυτούς που επιτρέπουν να υφίστανται τέτοια πράγματα τα παιδιά του και τους κάνει μαύρους στο ξύλο! Θα φταίει;

elkosmos.gr

Η εξελιξη του Γ.Δ του Χρηματιστηριου επι ΠΑΣΟΚ (τυχαιο; δεν νομιζω...)

Όλα στο μισό με το ΠΑΣΟΚ:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMMA5fcUlJMfcQwKELNmM4RvtXVauNmowLKdJsnCspLirjZDk3uokdqjE1Y5sm77PFo4_fHHpVx-JRygUlJg1EpF9xB9zBUZYBK-qVLX0cLB8CTSIWDu3rFpq4-8n4eCpXRzTwAYKQAIY/s1600/%25CE%25A7%25CE%25A1%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259F.jpg

Η λέξη της εβδομάδας: Είναι ελληνικό επώνυμο ο "Παπαράτσι" (< Παπασαράτσης)

Η ιστορία της παγκόσμιας, πλέον, λέξης παπαράτσι (ιταλ. paparazzi) ξεκίνησε, το 1959, απο τον Ιταλό σκηνοθέτη Federico Fellini, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Γλυκιά Ζωή" (La Dolce Vita). O Fellini απέδωσε αυτό το παρατσούκλι σε έναν απο τους φωτορεπόρτερ της ταινίας του, με αποτέλεσμα να διαδοθεί παγκοσμίως και να προσδιορίζει τον "αδιάκριτο φωτορεπόρτερ". Τι σημαίνει, όμως, το όνομα παπαράτσι και ποια είναι η σχέση του με την Ελλάδα;

Ο καθηγητής Μπρούνο Μιλιορινι αναφέρει ότι ο Φελίνι δανείστηκε αυτό το όνομα από το μυθιστόρημα του Αγγλου George Gissing (1857-1903) "by the Ionian sea", το οποίο είχε γραφτεί το 1901, άλλα μεταφράστηκε στα Ιταλικά το 1957. Στο έργο αυτό ο Gissing αναφέρει για κάποιον ξενοδόχο στο Καταντζαρο με το ελληνικό όνομα Papasaratsis (: prete sellaio, παπάς-σελοποιός). Αυτό το όνομα άρεσε στο Φελίνι και το έδωσε σε ένα από τους φωτογράφους της ταινίας του. O Παπασαράτσης (στα ελληνικά γνωστό και το επώνυμο Παπασαμαράς), λοιπόν, κατέληξε να γίνει ο γνωστός μας παπαράτσι. Στα 24grammata.com υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και η αγγλική, γερμανική, ιταλική βιβλιογραφία. (Γιώργος Δαμιανός).


24γραμματα

Πρόστιμο 58 εκ $ για δωροδοκίες έβαλαν οι Αμερικάνοι στην ΑΒΒ που εκτελεί πλήθος δημοσίων έργων και στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με απόφαση Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ, της 29ης Σεπτεμβρίου 2010, η εταιρία ΑΒΒ Ltd υποχρεώνεται να πληρώσει πρόστιμα 58 εκ $ για δωροδοκίες, χρηματισμούς, απάτες που αποκαλύφθηκαν μετά από ερευνά του FBI και του Justice Department of USGovernment!

Η εταιρία ΑΒΒ είναι σταθερός συνεργάτης του ελληνικού δημοσίου, όσον αφορά ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, με συμμετοχή σε όλα τα μεγάλα έργα ΔΕΗ, Αιολικά πάρκα, Ελ. Βενιζέλος, Αττικό Μετρό, Εγνατία οδός, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ κ.λπ

Η είδηση για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύθηκε σε καμία φυλλάδα, ενώ είναι αναμφισβήτητο ότι δεν θα επηρεαστεί η "συνεργασία" ελληνικού δημοσίου με την Ελβετική ABB... παρόλο το ποινικό μητρώο που απέκτησε στην Αμερική ;)

Τα link για τα στοιχεία προς δικής σας εξακρίβωση:

1. http://www.justice.gov/opa/pr/2010/September/10-crm-1096.html

2. http://houston.fbi.gov/dojpressrel/pressrel10/ho092910.htm

3. http://www.justice.gov/criminal/fraud/fcpa/cases/abb-jordan.html

Ενδεικτικά έργα που έχει υλοποιήσει η ABB (η Ελληνική θυγατρική εταιρεία της ABB Ltd και πόσα άλλα δεν γνωρίζουμε ) στην Ελλάδα σύμφωνα με την ιστοσελίδα της είναι:

Επιχειρήσεις Ηλεκτρισμού και Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας

ΔΕΗ - Έργα σε όλη τη χώρα
- Σταθμοί παραγωγής σε Χανιά, Λινοπεράματα, Κερατσίνι, Λαύριο, Φλώρινα, Κομοτηνή, Αμύνταιο, Πάρο, Κω, Μύκονο και Ρόδο

- Εξοπλισμός ισχύος για Κ.Υ.Τ. (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης) 400kV/150kV

- Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση κέντρων διανομής GIS 150 kV/Μ.Τ.

- Υποσταθμοί μεταφοράς AIS 150 kV/Μ.Τ.

- Πίνακες Μ.Τ. για Κέντρα Διανομής και Υποσταθμούς πόλεως
- Συστήματα ηλεκτρικής διανομής θερμικών (συνδυασμένου κύκλου, αεριοστροβίλων, Diesel) και υδροηλεκτρικών σταθμών καθώς και συστήματα μετρήσεων και ελέγχου των διαδικασιών παραγωγής
ηλεκτρικής ενέργειας.

- Ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου κίνησης ταινιοδρόμων ορυχείων λιγνίτη (Μεγαλόπολη, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο κλπ.)

- Ψηφιακά συστήματα προστασίας και ελέγχου Υ/Σ Υψηλής Τάσης

- Προμήθεια μετασχηματιστών ισχύος 500 MVA, 400 kV για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

- Αλεξικέραυνα δικτύων 400 kV/150 kV/20 kV

- Συστήματα αντιστάθμισης πυκνωτών 150 kV με συγχρονισμένη ζεύξη.

- Συστήματα αντιστάθμισης πυκνωτών 20 kV

Θερμοηλεκτρικά και Υδροηλεκτρικά Έργα Ιδιωτών Επενδυτών
Ήρων Θερμοηλεκτρική
- Σταθμός ηλεκτροπαραγωγής 3x50 MW, στη Θήβα

- Υποσταθμός GIS 150/20 kV πίνακες Μ.Τ. και Χ.Τ., προστασίες, τηλεποπτεία

Υδροηλεκτρικός σταθμός Σμοκόβου
- Πίνακες Μ.Τ. και Χ.Τ. , πίνακες προστασίας συστήματα αυτοματισμού (800xA) και πλήρους τηλεχειρισμού του σταθμού από τον ΥΗΣ Πλαστήρα

ΔΕΠΑ – Ρεβυθούσα, LNG Terminal
- Σύστημα διανομής ενέργειας, πίνακες Μ.Τ. και Χ.Τ., προστασίες, αυτοματισμοί, τηλεποπτεία

ΕΥΔΑΠ – Ψυτάλλεια
- Πίνακες Μ.Τ. και Χ.Τ.


Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Αιολικά Πάρκα
Σε διάφορα μέρη της χώρας
− Συνεπτυγμένοι υποσταθμοί, πίνακες μέσης τάσης, αυτοματισμοί, τηλεποπτεία, δίκτυα διανομής των Α.Π.

- Υ/Σ υψηλής τάσης για διασύνδεση των Α.Π. με το δίκτυο 150 kV

Έργα Υποδομών
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος
− Υποσταθμοί Μ.Τ. και Χ.Τ., συστήματα αδιάλειπτης παροχής ισχύος και ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη

ΟΣΕ
Ηλεκτροκίνηση σιδηροδρομικής γραμμής 500 χλμ. Πειραιάς – Αθήνα – Θεσσαλονίκη
- 10 υποσταθμοί έλξη ( 150/25 kV, 2x15 MVA ), εξοπλισμός 25 kV σε 60 σιδηροδρομικούς σταθμούς και θέσεις τμηματισμού της γραμμής επαφής
- Παροχή ισχύος, σύστημα ελέγχου και τηλεδιοίκησης στο ΣΚΑ, υπηρεσίες συντήρησης

Αττικό Μετρό
- Μετασχηματιστές, πίνακες Χ.Τ. και Μ.Τ. και εξοπλισμός πινάκων, συστήματα υποστήριξης φωτισμού των σταθμών

Εγνατία Οδός
Σήραγγες στο τμήμα Μετσόβου
- Προμήθεια πινάκων Χ.Τ., προμήθεια πινάκων Μ.Τ., inverters.

Σήραγγες στο τμήμα Γρεβενών
- Προμήθεια πινάκων Μ.Τ. UniGear ZS1

Λιμένες Πειραιώς και Θεσσαλονίκης
- Εγκαταστάσεις γερανών containers

Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς
- Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και θέση σε λειτουργία 8 γερανογεφυρών τύπου RMG

Ολυμπιακά Έργα, «Αθήνα 2004» - Αθήνα και άλλες πόλεις
- Μετασχηματιστές, πίνακες Μ.Τ., προστασίες, τηλεποπτεία, συστήματα αδιάλειπτης παροχής ισχύος, διακοπτικό και ηλεκτρολογικό υλικό


Βιομηχανίες

ΕΛΠΕ
- Πίνακες Μ.Τ. και Χ.Τ., αυτοματισμοί, τηλεποπτεία στον Ασπρόπυργο, πίνακες Μ.Τ. και Χ.Τ. στην Ελευσίνα και καλωδιακή γραμμή 400 kV, σύνδεση της ΕΝ. ΘΕΣ στη Θεσσαλονίκη

MOTOR OIL
- Προμήθεια μετ/ών 13/15 MVA, 20/6.3 kV, πίνακες Μ.Τ., συστήματα ανάλυσης/παρακολούθησης εκπεμπόμενων αερίων, υποσταθμός GIS 150/20 kV, προστασίες, τηλεποπτεία.

LAFARGE (AΓΕΤ)
Εργοστάσια Βόλου, Μηλακίου και Χαλκίδας
- Πλήρη συστήματα μετατροπέων συχνότητας και κινητήρων Μ.Τ. 0.8 MW και 2 MVA, μετ/τές ισχύος, εκσυγχρονισμός αυτοματισμών παραγωγής, πίνακες Μ.Τ. και Χ.Τ., συστήματα ανάλυσης/παρακολούθησης εκπεμπόμενων αερίων

Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ
Εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη
- Πλήρη συστήματα μετατροπέων συχνότητας και κινητήρων μέσης τάσης 1 MW και 2.15 MW, σύστημα τηλεχειρισμού, τηλεποπτείας, αυτοματισμού, συστήματα ανάλυσης/παρακολούθησης
εκπεμπόμενων αερίων, πίνακες Χ.Τ.

Εργοστάσιο Καμαρίου
− Προμήθεια πινάκων Χ.Τ. 400 V MNS και ροηφόρων αγωγών 400 V

Εργοστάσιο Πατρών
- Προμήθεια πινάκων Μ.Τ. και Χ.Τ., μετ/τών ισχύος, drives

ΣΙΔΕΝΟΡ
Εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη,
- Πλήρη συστήματα μετατροπέων συχνότητας, κινητήρων 1 και 2.3 MW

Γ.Μ.Μ. ΛΑΡΚΟ ΑΕ
- Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία μετ/τών ισχύος 150/15.75 kV, 60/90 MVA, διαρκής ηλεκτρολογική συντήρηση

Χαλυβουργία Ελλάδος
- Συστήματα ανάλυσης / παρακολούθησης εκπεμπόμενων αερίων

Αλουμίνιο της Ελλάδος
- Πλήρης ανακατασκευή μετασχηματιστών

Ξενοδοχειακές Μονάδες

Costa Navarino - Μεσσηνία
- Μετασχηματιστές, πίνακες μέσης τάσης, σύστημα SCADA

Hellas Holiday Hotels - Κρήτη
- Πίνακες μέσης τάσης, μετασχηματιστής διανομής και πίνακας αυτοματισμού

Vedema Resort - Σαντορίνη,
Κάνιγγος 21 Hotel - Aθήνα
- Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού, ψύξης / θέρμανσης

Κτήρια - Νοσοκομεία

Κτήριο Γραφείων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε ΑΕ - Αθήνα,

Κυπριακή Πρεσβεία - Αθήνα,

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας - Λάρισα, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θες/νίκης

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θες/νίκης
- Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού, ψύξης / θέρμανσης

Παπαστράτος ΑΒΕΣ – Ασπρόπυργος (Όμιλος: Philip Morris S.A.)
- Προμήθεια μετ/τών διανομής 2000 kVA και 1250 kVA

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης (ΙΤΕ)
- Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS)

Πρώην υπουργός με 180 off-shore! Αετονύχης του ΠΑΣΟΚ εννοείται και όχι κορόιδο δεξιός...

Δόκανα στήνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο. Ένα από τα δόκανα έχει στήσει το ΣΔΟΕ για πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 και μάλιστα από εκείνους που θεωρούνταν έντιμοι άνθρωποι και αδιάφθορα στελέχη. Η υπόθεση αφορά σε φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων και έφτασε στην υπηρεσία με τη μέθοδο της μαρτυρίας από άλλους πολίτες.

Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός έχει τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, ελέγχονται οι κινήσεις του και όλες οι δοσοληψίες του, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τους λογαριασμούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει 180 πολυτελή ακίνητα τα οποία ανήκουν σε ισάριθμες εξωχώριες εταιρείες real estate. Κάθε εταιρεία είχε κεφάλαιο 90.000 ευρώ, αλλά όλες εμφανίζονται ζημιογόνες. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν στερήθηκε τη δανειοδότηση από τις τράπεζες, έχοντας μια περίεργη ευχέρεια ως προς αυτό.

Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, επίκειται η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Το ΣΔΟΕ εξετάζει επίσης 31 φακέλους με στρατιωτικές προμήθειες, καθώς είναι σοβαρές οι ενδείξεις ότι υπάρχουν και φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα. Ειδικότερα, οι υποθέσεις αυτές αφορούν στην αγορά στρατιωτικών τζιπ, αλλά και αυτοκινήτων που μπορούν να μεταφέρουν και πυραύλους. Οι προμήθειες αυτές κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 1,5 δισ. ευρώ.

Ερευνάται επίσης τι έχει συμβεί με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς και εκεί υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν γίνει πολλά και διάφορα, σχετικά με τη ναυπήγηση και επισκευή υποβρυχίων και φρεγατών τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, ο επικεφαλής της αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Χάγη, για να ερευνήσει την υπόθεση της αναβάθμισης των ολλανδικών φρεγατών, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι και εκεί διακινήθηκε «μαύρο χρήμα».

Εντατικές έρευνες

Η εντολή που έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό στο Υπουργείο Οικονομικών και από αυτό στις αρμόδιες αρχές, είναι να ερευνηθούν τα πάντα, όποια υπόθεση κι αν αφορούν, όποια πρόσωπα κι αν εμπλέκονται. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει κάθε τέτοια υπόθεση, που θα πέσει στην αντίληψή της και να επιβληθούν σκληρές τιμωρίες. Κυβερνητικά στελέχη, εξάλλου, θεωρούν ότι η κυβέρνηση, στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία, δεν έχει κατορθώσει να υλοποιήσει την προεκλογική της εξαγγελία να επιβληθούν παραδειγματικές τιμωρίες. Ως αποτέλεσμα ο κόσμος συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν υπάρχει τιμωρία για τους παρανόμως πλουτίσαντες.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν, επίσης, ότι αν προχωρήσουν αυτές οι υποθέσεις, το κλίμα μπορεί να αλλάξει. Επισημαίνουν, εξάλλου, πως σ’ αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαχειριστεί διαφορετικά το θέμα των Εξεταστικών Επιτροπών, οι οποίες, μέχρι τώρα, όπως φάνηκε και από την υπόθεση του Βατοπεδίου, δεν δείχνουν να αποδίδουν τα αναμενόμενα.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=89693

Διαβούλευση για τα πανηγύρια

Ξεκίνησε εδώ και 4 μέρες το τσίρκο της διαβούλευσης για το Νόμο «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής...»... τα σχόλια άπειρα... 12 ολόκληρα! Βέβαια οι ΠΑΣΟΚοι καλού κακού έχουν περιορίσει το χρόνο της διαβούλευσης στις 8 μέρες. Τσάμπα αγχώνονται μιας και ο κόσμος δεν πρόκειται να ξανασχοληθεί με το συγκεκριμένο καραγκιζιλίκι της διαβούλευσης. Και επειδή ο τίτλος της διαβούλευσης μπερδεύει την οδηγία 2008/115/ΕΚ που ρυθμίζει τις διαδικασίες απέλασης των λαθρομεταναστών να τονίσουμε ότι:

-σε κανένα σημείο της οδηγίας δεν αναφέρεται ότι πρέπει να δημιουργηθεί ειδική Υπηρεσία Ασύλου και Υπηρεσία Πρώτης υποδοχής... άρα αυτά τα καραγκιοζιλίκια είναι πολιτική ΠΑΣΟΚ και όχι ΕΕ,

- η εν λόγω οδηγία αναφέρει στο άρθρο 2 ρητά ότι τα κράτη-μέλη μπορούν να μην εφαρμόζουν τους ευνοϊκούς όρους της οδηγίας (δωρεάν δικηγόρο, δυνατότητα ένστασης κατά της απόφασης απέλασης, δωρεάν μεταφραστή, χορήγηση άδειας παραμπνής για ανθρωπιστικούς λόγους) σε λαθρομετανάστες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα

Άρθρο 2

Πεδίο εφαρμογής

1. Η παρούσα οδηγία εφαρμόζεται στους παρανόμως διαμένοντες στο έδαφος κράτους μέλους υπηκόους τρίτης χώρας (δηλ εφαρμόζεται σε όσους έχει λήξει η άδεια παραμονής τους και σε λαθρομετανάστες).

2. Τα κράτη μέλη μπορούν να αποφασίσουν να μην εφαρμόσουν την παρούσα οδηγία στους υπηκόους τρίτων χωρών, οι οποίοι:

α) υπόκεινται σε απαγόρευση εισόδου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν, ή συλλαμβάνονται ή παρακολουθούνται από τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με παράνομη χερσαία, θαλάσσια ή εναέρια διέλευση των εξωτερικών συνόρων κράτους μέλους και στους οποίους δεν έχει, εν συνεχεία, χορηγηθεί άδεια ή δικαίωμα να παραμείνουν στο εν λόγω κράτος μέλος (δηλ. τα κράτη μέλη μπορούν να μην εφαρμόσουν τη οδηγία σε λαθρομετανάστες αλλά να την εφαρμόζουν μόνο σε έσους έχει λήξει η άδεια παραμονής τους),

β) υπόκεινται σε απόφαση επιστροφής ως ποινική κύρωση ή ως συνέπεια ποινικής κύρωσης, σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο, ή υπόκεινται σε διαδικασίες έκδοσης.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να βρει τρύπες για να γεμίσει την Ελλάδα με Πακιστανούς ψηφοφόρους του...

Εδώ η Ελλάδα χάνεται και αυτοί δημιουργούν δύο νέες υπηρεσίες για τους λαθραίους...

Αυτό είναι το ρόστερ σου Μανόλο...

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, βιάστηκε να κρίνει το ρόστερ των "κιτρινόμαυρων" και τα τελευταία αποτελέσματα τον διαψεύδουν πανηγυρικά... Τις ευθύνες όμως πρέπει να τις χρεωθεί η διοίκηση...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Έχουν κι οι ανεγκέφαλοι πνευματικά δικαιώματα σε κείμενα

Εταιρεία συνέστησε ο Νίκος Παπανδρέου, με δραστηριότητες που εκτείνονται, από την κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων έως και την παροχή υπηρεσιών διοίκησης.

Πρόκειται για την «Top cultural and financial firm, Υπηρεσίες παροχής πνευματικών δικαιωμάτων – συμβουλευτικών και οικονομικών δραστηριοτήτων μονοπρόσωπη ΕΠΕ», η οποία, μεταξύ άλλων, μπορεί να συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, βιβλιοθήκες, ΜΜΕ και κινηματογραφικές λέσχες. Μοναδικός εταίρος είναι ο Νίκος Παπανδρέου, του Ανδρέα και της Μαργαρίτας, οικονομολόγος, που γεννήθηκε στην Αλαμέντα των ΗΠΑ. Το κεφάλαιο της εταιρείας είναι ύψους 6.000 ευρώ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Alonso-Massa στο γρηγορότερο τραινάκι του κόσμου

Έίναι το Formula Rossa μέσα στο πάρκο Ferrari World Abu Dhabi στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, επιταχύνει σε 0-100 km/h σε 2" και σε 0-240 km/h (που είναι και η τελική ταχύτητα που επιτυγχάνεται με πεπιεσμένο αέρα) σε 4" (τη γρηγορότερη επιτάχυνση με 2" σε 0-200 km/h τηn έχει το ring°racer που είναι μέσα στην πίστα του Nürburgring στη Γερμανία). Στην εκκίνηση ο Alonso μου φαίνεται λίγο χεσμένος ή ιδέα μου είναι :)

Στην εποχή της πτώχευσης, η ΕΡΤ δίνει 275.000 ευρώ για 13 επεισόδια στον Καφετζόπουλο!

Η ΕΡΤ δίνει 275.000 ευρώ για 13 επεισόδια στον Καφετζόπουλο!
Το MEGA για πολύ συγκεκριμένους λόγους αποφάσισε να μη συνεχίσει την εκπομπή “Εύρηκα” με τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Μάλιστα η κ. Γκολεμά στην “REAL NEWS” υποστηρίζει οτι ο κ. Καφετζόπουλος είχε την υποστήριξη του προγραμματισμού στο μεγάλο κανάλι.

Γεγονός που σημαίνει οτι η Διοίκηση εκτίμησε οτι το κόστος ήταν δυσανάλογο με αυτό που θα μπορούσε μια τέτοια εκπομπή να δόση.

Έτσι ο γνωστός ηθοποιός αποφάσισε να μεταναστεύσει. Ποιος λοιπόν θα μπορούσε να του ανοίξει εύκολα την πόρτα; Μα φυσικά η ΕΡΤ!

Η Κρατική τηλεόραση ενέκρινε την παραγωγή και θα πληρώσει για 13 επεισόδια στην εταιρεία Magic Bus 19.478 ευρώ ανά επεισόδιο. Το συνολικό κόστος της σειράς ανέρχεται σε 275.314 ευρώ με δικαίωμα προσαύξησης κατά 25%!!!

Η κίνηση αυτή εκ μέρος του διοικητικού συμβουλίου αφήνει έκθετο πολιτικά τον κ. Γερουλάνο ο ποίος ένα χρόνο τώρα επιχειρεί να απαξιώσει κάθε τι που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια χαρακτηρίζοντας κάθε απόφαση σκανδαλώδη.

Γιατί ο “πρίγκιπας” παρά το γεγονός οτι άφησε τον στενό του συνεργάτη, που κατοικοεδρεύει στην Αγία Παρασκευή, να δημιουργήσει την εικόνα της σπάταλης τηλεόρασης έρχεται σήμερα να εγκρίνει την εκπομπή του κ. Παπαδόπουλου την οποία είχε και ο ίδιος καταγγείλει και να εγκρίνει νέες εκπομπές με πολλαπλάσιο κόστος απο ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα ο κ. Γερουλάνος επέτρεψε να υπογράφονται συμβάσεις πριν ακόμα αναλάβει ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης ώστε το νέο αφεντικό της ΕΡΤ να είναι απολύτως δεσμευμένο απο τις επιλογές του Υπουργού.

Οι αποφάσεις αυτές αλλά και ο τρόπος που παρουσιάζουν τα δελτία ειδήσεων τα κόμματα της Αντιπολίτευσης είναι ένα απο τα βασικά ζητήματα που διερευνά σε βάθος η Νέα Δημοκρατία και ετοιμάζει φάκελλο τον οποίο θα καταθέσει λίαν συντόμως στην Βουλή υποστηριζόμενο απο μια σειρά καυτών ερωτημάτων όπως διατείνονται υψηλόβαθμα στελέχη της Ρηγίλλης.

Είναι πλέον γεγονός οτι η μέχρι τώρα στο απυρόβλητο ΕΡΤ μπαίνει για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα με θεσμικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

http://www.newpost.gr
http://e-parembasis.blogspot.com/2010/11/275000-13.html

ΔΕξί Εξτρέμ: Δεν είναι μόνο ο Γερουλάνος έκθετος αλλά και το κρατικοδίαιτο λαμόγιο ο Καφετζόπουλος ο οποίος όπου εμφανιστεί ξιφουλκεί εναντίον των πολιτικών και τα χρημάτων που έφαγαν, ενώ δεν ξεχνάει να μας θυμίσει πόσο σκοπιανολάγνος είναι... κλασικός καραγκιόζης που ο μπουχέσας του μαζί με άλλα τσογλάνια καίνε την Αθήνα ή την Πάτρα (ανάλογα με το που είναι) και τρέχει να τον βγάλει από το τμήμα.

Στα δάκτυλα των χεριών του μας παίζουν ακόμα και οι δευτεροκλασάτοι Τούρκοι

Συμπαθέστατη η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά μήπως θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο όταν συναντάται με τύπους σαν τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς;

Το θέτουμε μια και ο κ. Μπαγίς την επομένη της συναντήσεώς τους επιδόθηκε σε μια από τις γνωστές προσπάθειες συκοφάντησης της Ελλάδας, λέγοντας ότι υποχρεώθηκε να φύγει για τις Βρυξέλλες γιατί δεν έβρισκε τζαμί να προσευχηθεί. Και πρόσθεσε ότι συζήτησε το θέμα του τζαμιού στην Αθήνα με την κ. Ξενογιαννακοπουλου. Αν ισχύει αυτό, μήπως μπορεί να μας πει η κυρία υπουργός με ποια αρμοδιότητα συζητά θέματα θρησκευτικής λατρείας Πακιστανών, Μπαγκλαντεσιανών και Σομαλών με τον τούρκο υπουργό;

Όσο κι αν ο κ. Μπαγίς δεν θεωρείται από τους πλέον έγκυρους και σοβαρούς εκφραστές της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, μάλλον δεν πρέπει να παραβλέψουμε το μήνυμα που στέλνει εδώ και μερικές εβδομάδες για τη «συνεκμετάλλευση του Αιγαίου».

Το είπε μία φορά, δεν δόθηκε έκταση, υποχρεώνεται τώρα και το ξαναλέει σε ελληνικό Μέσο («Τα Νέα»), μπας και τσιμπήσουν τα γνωστά… κορόιδα.

Εμείς θα συμφωνήσουμε με τον κ. Μπαγίς να γίνει συνεκμετάλλευση: Μήπως μπορεί να μας πει πού θα γίνει αυτή και σε τι ποσοστά θα μοιραστεί ο πλούτος που κρύβεται στο Αιγαίο;

Προφανώς ψάχνει για ιθαγενείς ο κ. Μπαγίς, προσφέροντας ένα θεωρητικό δέλεαρ για να αποσπάσει πρακτικά και εν τη παλάμη τη συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, το οποίο φυσικά δεν του ανήκει.

Και ένα ακόμη πιο απλό ερώτημα: Έχει δει χάρτη του Αιγαίου ο κ. Μπαγίς; Γιατί με όποιον χάρτη κι αν το δεις, μόνον σε ένα-δυο σημεία, ανατολικά και νότια της Σαμοθράκης, θα μπορούσε να υπάρξει θεωρητικά από κοινού εκμετάλλευση, εάν και εφόσον υπήρχε ποτέ συμφωνία. Εκτός εάν φυσικά εννοεί ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, οπότε θα γίνει η συνεκμετάλλευση με ποσοστά 50-50!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Μας την είχαν στημένη...

Είχαμε γράψει από τον Απρίλιο του 2010 το άρθρο"Θα πάμε από 10 σε δανεισμό 105 δις $ ..., Γιατί ;;"
Tον Απρίλιο του 2010, ο Γερουσιαστής Ron Paul σε ακρόαση του διοικητικού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής (FED) Βernarke, διερωτάται γιατί το ΔΝΤ αύξησε την πάγια δανειοδοτική του ικανότητα από 50 δις σε 560 δις !!!

Δείτε τι λέει για την Ελλάδα...
Η Ελλάδα, με την συμμετοχή της στο ΔΝΤ, δανείζει με 2,5 δις την Ελλάδα..

Η απόφαση σύμφωνα με τον Βernarke, είχε ληφθεί σε σύσκεψη της G-20 για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μετά απ αυτό έχετε καμιά αμφιβολία ότι μιλάμε για προσχεδιασμένη επιχείρηση, με πειραματόζωο και "εθελοντή" την Ελλάδα...Έχετε καμιά αμφιβολία για το που θα πάνε αυτά τα 560 δις του ΔΝΤ;

Mετά από τα πιο πάνω πιστεύει κανείς ότι μετά την Ελλάδα και Ιρλανδία, δεν θα ακολουθήσουν η Πορτογαλία, η Ισπανία και ίσως η Ιταλία;;;

To PIGS (Portugal, Ireland, Greece, Spain), λέτε τυχαία να πλασάρουν εδώ και 6 μήνες;;;

Δείτε τα όλα αυτά στο Video




http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/blog-post_791.html

GAP... ο πολιτικός πόντιξ βρυχώμενος

Οι φήμες, ότι η Μέρκελ μετά που ο ΓΑΠ της έκανε τα… μούτρα κρέας (γίγαντα, πρωθυπουργάρα!) σκέφτηκε την παραίτηση και μετά βίας την απέτρεψαν, τελικά ελέγχονται ως ανακριβείς!

Είναι εθνικά τυχοδιώκτες και πολιτικά απατεώνες! Είχαν συμφωνήσει για την αργοπορία στην καταβολή της τρίτης δόσης του δανείου προεκλογικά και δεν το είπαν στον λαό, επειδή αυτά είναι… λεπτομέρειες! Είχαν συμφωνήσει σε νέα, σκληρότερα μέτρα και διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα! Μας τσαμπούναγε ο ηγεμών για… επαναδιαπραγμάτευση ξέροντας πως κάτι τέτοιο αποκλείεται.

Έπρεπε όμως να το παίξει… σκληρός. Ναι, ο πολιτικός πόντιξ βρυχώμενος! Δηλαδή; Τον Μάη δεν ήξερε τι υπέγραφε; Κι όλα αυτά για καμιά περιφέρεια και κάνα δήμο παραπάνω. Συστηματικοί και καθ' έξιν πολιτικοί απατεώνες. Και τώρα απλώς στέλνουν τον λογαριασμό! Εμείς πάντως σας είχαμε προειδοποιήσει, έγκαιρα…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
το ευαγγέλιο
Του ΜΑΡΚΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗ

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι εκλογές για να έχουν κανα οργασμό οι σοσιαλίστριες

Σιγά μη χάσουν την ευκαιρία να ψηφίσουν οι ανικανοποίητες σοσιαλίστριες:


*Το σποτάκι θέλει να παροτρύνει τους σοσιαλιστές να πάνε να ψηφίσουν και το έβγαλε η νεολαία του Ισπανικού σοσιαλιστικού κόμματος... διόλου απίθανο να βγάλει και ένα όπου οι άνδρες σοσιαλιστές θα φεύγουν απ την κάλπη με λεκέ στο παντελόνι... για τέτοια πόρωση μιλάμε

Νέες Ταυτότητες Αστυνομικού Προσωπικού και Κάρτα του Πολίτη - Συγκριτική ανάλυση με Ηνωμένο Βασίλειο

αρουσίαση των Νέων Ταυτοτήτων τύπου πιστωτικής κάρτας Αστυνομικού Προσωπικού ( Αστυνομικών- Ειδικών Φρουρών- Συνοριακών Φυλάκων ) από το επίσημο κανάλι της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) http://youtube.com/user/EllinikiAstynomia που εκτυπώνονται στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. http://passport.gov.gr της οποίας το προσωπικό εμφανίζεται να συγκατατίθεται (σε περίπτωση, που αρνηθεί αστυνομικός να συγκατατεθεί στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων σύμφωνα με το Νόμο 2472/1997 Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ακολουθεί παραπομπή του στο υπηρεσιακό πειθαρχικό συμβούλιο όπου του ανακοινώνεται η απόλυση του με συνοπτικές διαδικασίες...

Η συνέχεια στο syntagmagr.blogspot.com

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???

Μία πρωτόγνωρη για την εγχώρια αγορά εργασίας μέθοδο επιλέγει η διοίκηση του Μιχάλη Σάλλα στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή οικονομική κρίση, χωρίς να προβεί σε απολύσεις εργαζομένων της.

Η συνέχεια στο udemand.blogspot.com

Η ΝΔ τους έφερε το ΠΑΣΟΚ τους διώχνει... Οργή Κινέζων εναντίον του ΠΑΣΟΚου Ανωμερίτη

Έξαλλοι είναι οι Κινέζοι με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Γιώργο Ανωμερίτη και, όπως λένε χαρακτηριστικά, «αν δεν ήταν πολιτική απόφαση σε υψηλό επίπεδο να έλθουμε στην Ελλάδα, η Cosco θα είχε ήδη φύγει». Τι έκανε, μεταξύ άλλων, η διοίκηση Ανωμερίτη;

Ανακάτεψε τα κοντέινερ της κινεζικής εταιρείας και παρέδωσε ένα χαλασμένο σύστημα μηχανογράφησης, που έδειχνε πού είναι τι, για να μην μπορούν οι Kινέζοι να βγάλουν άκρη, ούτε και με τα δικά τους κοντέινερ.

Αποτέλεσμα; Η Cosco έχασε αρκετούς της πελάτες γιατί δεν μπορούσε να βρει τα δικά τους κοντέινερ, πλήρωσε πρόστιμα και έχει πελάτες που θέτουν ως όρο να μην ξαναπεράσουν εμπορεύματά τους από το λιμάνι του Πειραιά.

Είναι τόσο εξοργιστική η στάση του κομματικού στελέχους που ανέλαβε την κρίσιμη θέση του ΟΛΠ, ώστε το θέμα να έχει φτάσει στο Πεκίνο, σε ανώτατο επίπεδο. Και μετά θέλουμε επενδύσεις από την Κίνα... Τι ντροπή!!!

Αληθεύει ότι η Goldman Sachs είναι μία από τις μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού που παρέχουν ρευστότητα στο ελληνικό σύστημα, με την εγγύση τίτλων του Δημοσίου; Και να σκεφθεί κανείς ότι πριν από περίπου 10 μήνες, η ίδια τράπεζα κατηγορούνταν ότι «σορτάριζε» τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία τώρα δέχεται ως εγγύηση, για να δώσει... δανεικά. Ποιος θα το πίστευε, όπως, ποιος θα πίστευε ότι πριν καλά καλά κλείσει ένας χρόνος από εκείνη την εμπλοκή, η Goldman Sachs θα έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία της στην Ελλάδα... τα 28.000 κτίρια όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ... Η μεσαία τάξη θα πληρώσει το... μάρμαρο

ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ
Το καταθλιπτικό σύνδρομο εξαπλώνεται στην κοινωνία

ΦΤΩΧΕΙΑ, δάκρυα και δυστυχία φέρνουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Φέρνουν λουκέτα, απολύσεις και ανεργία. Ακρίβεια, ανέχεια και απόγνωση. Η αγωνία και η ανησυχία των ανθρώπων μετατρέπεται σταδιακά σε απελπισία, καθώς βλέπουν ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι ακόμη χειρότερες.

Το ενδεχόμενο να βγούμε από το τούνελ το 2013, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η κυβέρνηση, είναι πλέον όνειρο απατηλό. Κι όσοι... απαισιόδοξοι μέχρι πρότινος προέβλεπαν ότι θα χρειαστεί μια 10ετία, σήμερα μιλούν για 20 χρόνια και βλέπουμε. Μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων θα πάει χαμένη! Κι όλες οι άλλες θα χαντακωθούν. Αλλά ακόμη κι αν βγούμε κάποτε από το τούνελ, η χώρα θα έχει γυρίσει 30 χρόνια πίσω κι όσοι επιβιώσουν θα πρέπει να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή και μάλιστα από πολύ χειρότερη θέση.

Η λαίλαπα των μέτρων θα «παρασύρει» στο πέρασμά της τους μισούς σχεδόν πολίτες της χώρας, οι οποίοι θα βρεθούν να χάνουν δουλειές, περιουσίες, δικαιώματα που αποκτήθηκαν με «αίμα και ιδρώτα». Το μάρμαρο θα κληθεί να πληρώσει και η λεγόμενη μεσαία τάξη, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Έμποροι, καταστηματάρχες, βιοτέχνες παρακολουθούν τα πάντα να καταρρέουν γύρω τους, ανήμποροι να αποτρέψουν την καταστροφή. Τα απανωτά χαράτσια στο πνεύμα του Μνημονίου «βούλιαξαν» τις επιχειρήσεις τους, η ύφεση απειλεί να τους βάλει την ταφόπλακα. Η αγορά έχει εκπέμψει προ πολλού «σήμα κινδύνου», αλλά κανείς αρμόδιος δεν ακούει. Οι νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ επιδεινώνουν την κατάσταση. Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν ακόμη και άλλοτε μεγάλες, ισχυρές επιχειρήσεις. Ο κατασκευαστικός κλάδος καταρρέει. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε μήνα μιάμιση εταιρεία κλείνει ή αναγκάζεται να καταφύγει στο άρθρο 99 περί πτωχεύσεων.

Από την άλλη οι περικοπές στις δαπάνες για τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τη δημόσια υγεία και την περίθαλψη. Το κοινωνικό κράτος αναπόφευκτα θα συρρικνωθεί.

Μαύρα σύννεφα σκεπάζουν την επικράτεια, ενώ το σύνδρομο της κατάθλιψης διατρέχει τη χώρα και εξαπλώνεται με ραγδαίο τρόπο στην κοινωνία. Φως στο βάθος δεν υπάρχει...

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=61071&colid=&catid=34&dt=2010-11-21 0:0:0

Επένδυση "FAST RICE" στην ΑΤΕbank και... στην υποθηκευμένη αγροτική γη! Οι Κινέζοι αγοράζουν την Ελλάδα!

“Στους Κινέζους η ATEbank”!!!
(εφημ. Agrenda, 262, 20-21/11/2010).

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ Γιάννη Πανάγου “με χειριστή τον Παμπούκη προχωρημένες συζητήσεις ” γίνονται “για την πώληση του χρηματοπιστωτικού ομίλου” της ΑΤΕ “σε κινέζικο επενδυτικό fund.

Γράφει, επίσης, ότι “ρόλο στο προξενιό εικάζεται ότι είχε και ο Ανωμερίτης” και ότι αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου “αναζητούν το κατάλληλο timing για να δημοσιοποιήσουν το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων, να μετρήσουν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για να οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους”.

Υποτίθεται ότι πρόκειται για “μεγάλη κίνηση” της κυβέρνησης που θα αντισταθμίζει τις πιέσεις της Γερμανικής κυβέρνησης πάνω στις “προβληματικές χώρες” της ευρωζώνης και δίνει “ανάσα” στον κρατικό προϋπολογισμό.

Συνεχίζει το ρεπορτάζ: “Επί του θέματος θα πρέπει να έχει ενημερωθεί, όπως όλα δείχνουν, και ο Διοικητής της ΑΤΕbank Θόδωρος Παντελάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα (…) δείχνει ενδιαφέρον για τον εξωραϊσμό των οικονομικών στοιχείων της τράπεζας, το ξεκαθάρισμα του χαρτοφυλακίου θυγατρικών εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα και την αναμόρφωση του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας, με ιδιαίτερη φροντίδα για τα ζημιογόνα καταστήματα και τις θυρίδες που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους”.

Απ’ ό,τι αφήνει να διαφανεί το ρεπορτάζ, η κατάσταση της τράπεζας δεν ενδιαφέρει την AgBank of China επειδή αυτό που νοιάζει την Κινέζικη πλευρά είναι να “βάλει πόδι” στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όσο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ποσώς ενδιαφέρεται για τις εργασιακές σχέσεις που θα επιβάλει μια Κινέζικη τράπεζα σε ελληνικό έδαφος. Κι αυτό γιατί με τις ευλογίες της Τρόικας κατ’ απαίτηση και των εργοδοτών και με την ανοχή των κυβερνητικών συνδικαλιστών (ΠΑΣΚΕ/ΔΗΣΥΕ) και των πάσης φύσεως εργοδοτικών συνδικαλιστών (ΔΑΚΕ, “ανεξάρτητοι” Alpha, Eurobank κ.α.) παρόμοιες εργασιακές σχέσεις έχουν επιβληθεί σε πολλούς εργασιακούς χώρους του κλάδου.

http://easpemporiki.wordpress.com/2010/11/21/599/



Δεξί Εξτρέμ: την παραπάνω είδηση την μεταφέρουμε με μεγάλη επιφυλακτικότητα μιας και υπάρχει και άλλη μια είδηση σχετικά με τους Κινέζους που θάφτηκε τελείως από τα ΜΜΕ και έρχεται σε πλήρη αντίθεση μ΄αυτήν μια και λέει ότι έχουν γίνει πύραυλοι με την Ελλάδα... σε λίγο περισσότερα