26 Δεκεμβρίου 2010

Και ο Αναστασιάδης τον έβγαλε στη σέντρα τον Κανάκη και τους Ράδιο Αρβύλα... Αντωνάκη ζήτα συγγνώμη αν είσαι άντρας... να σου πούμε και μπράβο

Για το γνωστό θέμα των δήθεν ίδιων δηλώσεων, σύμφωνα με τον Α. Κανάκη, του Σαμαρά και του ΓΑΠ.. όπου στην ουσία ο Σαμαράς υπενθυμίζει στη ΔΕΘ του 2010 τι έλεγε ο ΓΑΠ στη ΔΕΘ του 2009 και το οποίο κάναμε βίντεο που μπορείτε να δείτε στη δεξιά στήλη του blog.

Δείτε που και ο Αναστασιάδης-παχύδερμος έδειξε αυτό που αποκαλύψαμε και εδώ έτσι έμεινε μόνο ο Κανάκης να συνεχίζει να υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις ήταν ίδιες και τους τσάκωσε αυτός...
ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Leonardo DiCaprio ο πιο επιτυχημένος ηθοποιός του 2010

http://images.askmen.com/celebs/women/actress/mia-wasikowska/large_image-1.jpgLeonardo DiCaprio είναι η καλύτερη γαλακτοπαραγωγή αγελάδα του Χόλυγουντ: Γέμισε τα ταμεία των παραγωγών εταιριών των ταινιών στις οποίες συμμετείχε, ενώ τον ακολούθησε η Mia Wasikowska και ο Johnny Depp.

Leonardo DiCaprio σύμφωνα με υπολογισμούς του Forbes έβαλε στα ταμεία των εταιριών 1,2 δις δολάρια με τις δύο ταινίες, "Inception" και "Shutter Island", ενώ για τη συμμετοχή του στην πρώτη πήρε 50 εκ δολάρια.

http://www.rtvchannel.tv/wp-content/uploads/2010/04/robert-downey-jr-rtv.jpgΣτη δεύτερη θέση ακολούθησε η Mia Wasikowska, πρωταγωνήστρια στις ταινίες "Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων" και "The Kids are All Right" που απέφεραν στους παραγωγούς 1,03 δις δολ. Τη δεύτερη θέση τη μοιράζεται με τον Johnny Depp που συμπρωταγωνιστεί στην "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων".

http://earsucker.com/wp-content/uploads/2010/02/rpattz-confirms-kstew-relationship.jpgΑκολουθεί ο Robert Downey Jr. με το "Iron Man 2" και την κωμωδία "Due Date", που έφεραν έσοδα 807 εκ δολ. Στην 5η θέση είναι ο Χάρυ Πότερ Daniel Radcliffe, που μάζεψε 780 εκ δολ. Ο Πρωταγωνιστής του Twilight, Robert Pattinson, έφτασε στα 749 εκ. και η συμπρωταγωνήστριά του και φίλη του Kristen Stewart στα 698 εκ δολ.

Αλλάζουν τα δεδομένα για Τζιμπούρ-Μπλάνκο...

Ο Αλγερινός είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ αλλά οι υπογραφές δεν έπεσαν ποτέ... Ο Αργεντινός είχε πάρει υποσχέσεις, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν ποτέ... Αμφότεροι, είναι έτοιμοι να κουνήσουν μαντήλι για άλλες πολιτείες... όχι και τόσο μακρινές...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Τους ξεφτίλισε ο Παπαθανασίου στο MEGA...

Δείτε τον Παπαθανασίου που ξεφτίλισε το “Μεγάλο” κανάλι όταν τον ρώτησαν “γιατί δεν πήρε μέτρα” το 2009. “Πήρα μέτρα τρεις φορές!” απάντησε. “Δεν ήταν επαρκή” ανταπάντησαν οι φωστήρες του Mega. “Μα όταν τα έπαιρνα εσείς οι ίδιοι λέγατε ότι ήταν αντιλαϊκά, απάνθρωπα και σκληρά, τώρα μου λέτε ότι ήταν ανεπαρκή;; Αποφασίστε τέλος πάντων!! ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ!”

Εκεί βέβαια “τελείωσε ο χρόνος” του Παπαθανασίου. Δείτε το βίντεο (στην αρχή απαντάει στις γελοιότητες ότι έγραψε στη Γαλλίδα Λαγκάρντ τα μέτρα που θα έπαιρνε σε λαδόκολλα, σερβιέτα κ.λπ), τα επίμαχα θέματα στην αρχή και στο τέλος.


Διαβάστε και στο http://olympia.gr

Πέταξαν χαρτί υγείας στην πίστα με την Άννα Βίσση

Πέταξαν χαρτί υγείας στην πίστα με την Άννα ΒίσσηΈχουμε ακούσει να «ραίνουν» τον καλλιτέχνη με γαρύφαλλα, πανέρια, ακόμα και μπουκάλια, αλλά με… κ*λόχαρτα πρώτη φορά!

Την «τιμή» έκανε στην Άννα Βίσση ένας από τους πελάτες του μαγαζιού την παραμονή των Χριστουγέννων.

Εκεί που τραγουδούσε αμέριμνη η καλλιτέχνιδα … σβουντ!- προσγειώνεται το ρολό στην μούρη της. Τέτοιο εκνευρισμό δεν πρέπει να έχει νιώσει ξανά στα 20βάλε χρόνια καριέρας της.

Ποιος είδε την Άννα και δεν την φοβήθηκε; «Ποιος μαλ*κας το πέταξε αυτό;», ρώτησε χωρίς ίχνος χιούμορ. «Δημοκρατία δεν έχουμε; Αν έχει θάρρος να έρθει να το πει», πρόσθεσε όλο τσαμπουκά.

Τότε ο «δράστης», που είχε πεθάνει στα γέλια, σηκώνεται, ανεβαίνει στην σκηνή και της λέει κάτι στο αυτί. «Εσύ το έκανες;», τον ρωτάει και συμπληρώνει μόνη της «Πες στο κοινό πόσο μαλ*κας είσαι»!

«Είμαι, είμαι», έλεγε αυτός χωρίς να σταματήσει να γελάει και κατέβηκε από την σκηνή.

Η Άννα όμως ήθελε να δώσει συνέχεια στο περιστατικό… «Ένα χειροκρότημα για τον μαλ*κα», είπε (ποικιλία στο λεξιλόγιο) και το κοινό αμήχανο άρχισε να χειροκροτάει. -Ήταν βλέπετε και στα ντουζένια της, δεν τους έπαιρνε να της χαλάσουν χατήρι.- «Δεν ξέρω για σας, πάντως εγώ διασκεδάζω που είμαι εδώ πάνω. Εσείς δεν διασκεδάζετε;», συνέχισε.

Το κοινό είχε πραγματικά παγώσει από την συμπεριφορά της τραγουδίστριας, αφού, όπως μας περιέγραψε αναγνώστης του star.gr που βρισκόταν στο μαγαζί (τα στοιχεία του οποίου είναι διαθέσιμα), όλοι περίμεναν την cool Άννα να αντιδράσει με περισσότερο χιούμορ.

Όπως φαίνεται πάντως, δεν πρόκειται για μια αυθόρμητη, αλλά μάλλον προσχεδιασμένη κίνηση… Δεν βρίσκεις και κάθε μέρα ένα κ*λόχαρτο πάνω στο τραπέζι σου! Προφανώς και το είχε μαζί του.

Αχ Άννα, αχ!

http://www.madata.gr/diafora/showbiz/86001.html

Μόνο ένας αφελής μπορεί να πιστεύει ότι ο Καραμανλής βρέθηκε μαζί με τους υπόλοιπους στο χώρο αποσκευών και περίμενε τις αποσκευές του

Με αφορμή την επισήμανση από έναν φίλο του παρακάτω άρθρου του http://infognomonpolitics.blogspot.com που εν ολίγοις λέει ότι στο αεροδρόμιο του Μονάχου μια κυρία πλησίασε τον Καραμανλή και του είπε: Σας πιστέψαμε και αισθανόμαστε προδομένοι, ενώ ταυτόχρονα 3-4 άλλοι πλησίασαν την κυρία και της είπαν ότι πρέπει να δείξει περισσότερο σεβασμό στον πρώην πρωθυπουργό και δεν είναι ο τόπος για πολιτικές διαμαρτυρίες... θα πω το εξής πέρα από την προπαγάνδα του μεθύστακα εκβιαστή και τις δικές μας ειρωνείες απέναντί του:

Μόνο ένας αφελής μπορεί να πιστεύει ότι ο Καραμανλής βρέθηκε μαζί με τους υπόλοιπους στο χώρο αποσκευών και περίμενε τις αποσκευές του. Το πιθανότερο είναι ο Καραμανλής να ταξίδευε σε θέση Business, να κατέβηκε πρώτος από το αεροπλάνο, να τον μετέφερε η αεροπορική εταιρία με αυτοκίνητο στο χώρο των αποσκευών, να πήρε τα πράγματά του και να έφυγε πολύ πριν φθάσουν στο χώρο των αποσκευών οι υπόλοιποι επιβάτες... τόσο απλά γιατί τόσο απλά ταξιδεύουν όσοι ταξιδεύουν σε θέση Business...

Τώρα αν ταξίδευε σε θέση Economy... μάλλον μπράβο πρέπει να του πούμε, μετά από το ταξιδάκι του Υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη Ρώμη με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο ...

ΥΓ. Να σημειώσουμε επίσης ότι η πρωινή πτήση της Aegean φτάνει στο Μόναχο στις 10:30 (η επόμενη φτάνει το απόγευμα στισ 5) και όχι "πριν λίγο" όπως μας ενημέρωσε ο εκβιαστής σε ανάρτησή του στις 4 το απόγευμα

Τα 100 χρόνια της τούρκικής αεροπορίας θα τιμήσει η Ελλαδίτσα του Γιωργάκη

Greek Prime Minister George Papandreou. AFP photo.Σύμφωνα με την τουρκική Hürriyet, η Ελλαδίτσα του Γιωργάκη αποδέχθηκε πρόσκληση να συμμετέχει με πολεμικά αεροπλάνα στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της τούρκικής αεροπορίας στις 4-5 Ιουνίου του 2011. Η Ελλαδίτσα θα είναι μία από τι 58 χώρες που θα συμμετέχουν στο τούρκικό πανηγύρι, ενώ δεν κλήθηκε να συμμετέχει στην άσκηση Anatolian Eagle που θα γίνει αμέσως μετά.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του Ιανουαρίου ο Γιωργάκης θα επισκεφθεί τον αγαπημένο του προορισμό στη ΝΑ "Ευρώπη" συμμετέχοντας σε συνέδριο σαν ο μόνος Πρωθυπουργός από ανεπτυγμένο Κράτος, μιας και όλοι οι υπόλοιποι θα εκπροσωπούνται από τους ΥΠΕΞ.

Διαβάστε και το άρθρο της τούρκικής εφημερίδας:

Greece to take part in international air show in Turkey

Friday, December 24, 2010
ANKARA - Hürriyet Daily News

Greece accepts a full invitation from Turkey to participate with aircraft in the anniversary activities of the Turkish Air Forces in June. Sources say, however, the neighboring country has not been invited for the Anatolian Eagle military drills scheduled for later that month

Greece will attend the 100th anniversary ceremony of the Turkish Air Force on June 4-5 by sending aircraft, a diplomatic source said Friday.

“Neighboring Greece will be one of the 58 countries to take part in the ceremony,” the source told the Hürriyet Daily News & Economic Review, speaking on condition of anonymity.

He clarified that this was not a military exercise but an activity to mark the 100th anniversary. Some 33 countries will be represented in the ceremony with the status as observers without sending any jets.

“We sent a full invitation to Greece, which accepted to join the ceremony with aircraft,” the diplomat said.

The Turkish Air Force was founded in 1911 and will host an international air show at the 2nd Main Jet Base Command in the Çiğli district of Aegean city of İzmir on June 4-5. The show that Greece is attending will be open to the public.

However, sources emphasized that the neighboring country was not invited to another exercise scheduled for June 13-24.

“Greece will not be present in the Anatolian Eagle exercise in June,” said the diplomat.

The Turkish Air Force also said in a written statement posted on its Website that news reports saying Greece and China were invited to the Anatolian Eagle drills were not true.

“Those countries [Greece and China] have been invited to take part in the European Air Chiefs Conference and Global Air Chiefs Conference in Istanbul on June 1-3 and the International Air Show on June 4-5,” said the Air Forces. “The two are not included in the list of countries invited for the Anatolian Eagle exercise that will be conducted in 2011,” it said.

The Turkish Air Force Command will host an international conference at which air chiefs from approximately 80 countries will discuss 21st-century air and space developments on June 2 in Istanbul. The European Air Chiefs Conference, which takes place every year in a different part of Europe, will be in Istanbul on June 1.

Papandreou to attend ambassadors' conference in Erzurum

Greek Prime Minister George Papandreou, meanwhile, will participate in the conference of Turkey's ambassadors abroad next month, Turkish Foreign Ministry sources have confirmed.

The weeklong meeting, which will be the third since such conferences began in 2008, will start in the capital Ankara between Jan. 3-6 and run through Jan. 9 in the eastern Anatolian province of Erzurum. Papandreou is expected to attend the Erzurum leg of the conference, sources said.

The conferences provide a platform for around 200 diplomats to discuss foreign policy matters and generate road maps. Last year's theme was democracy, security and stability and attended by high-level officials from abroad including German Foreign Minister Guido Westerwelle, Japanese Foreign Minister Katsuya Okada and Palestinian leader Mahmoud Abbas.

In the opening address at last year's conference, Foreign Minister Ahmet Davutoğlu unveiled a manifesto for Turkish diplomacy and urged for hard and soft power to be used in harmony. In an adaptation of a famous quote from Turkey's founder Mustafa Kemal Atatürk regarding military tactics and defending frontlines, he said, "There is no diplomacy of a line, there is diplomacy of a surface. That surface is the globe."

http://www.hurriyetdailynews.com

Κρίση και Ευκαιρίες

Γιώργος Α. Βουλγαράκης

Η συζήτηση του προϋπολογισμού του κράτους, πέραν όλων των άλλων, ανέδειξε σε όλο της το εύρος το μέγεθος της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Πολιτικές ιδεοληψίες, καιροσκοπικές προσεγγίσεις και κοντόφθαλμοι μικροκομματικοί υπολογισμοί οδήγησαν διαχρονικά, σε μοντέλα ανάπτυξης καταδικασμένα εξ αρχής.

Η κοινωνία βιώνει τις συνέπειες του πελατειακού κράτους, του λαϊκισμού και πολλών ετών κακοδιαχείρισης.

Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, θα είναι για όλους - και κυρίως για τη νέα γενιά, τα δυσκολότερα από κάθε άποψη.

Η Ελληνική οικονομία υποχρεούται εκ των πραγμάτων να μπει σε φάση βίαιης αναπροσαρμογής και εξορθολογισμού - με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και τη συνοχή της.

Όσοι όμως μελετούν την Ελληνική Οικονομία, γνωρίζουν, ότι πέραν των στρεβλώσεων και των ολιγοπωλιακών χαρακτηριστικών της, δεν έγινε ποτέ καμία σοβαρή προσπάθεια αξιοποίησης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

Το δυστύχημα είναι, ότι ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα, η κυβέρνηση δεν έχει στρέψει την προσοχή της στα συγκριτικά αυτά πλεονεκτήματα, ενώ είναι βέβαιο ότι αποτελούν μονόδρομο για την οικονομική ανάπτυξη.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας διελύθη στα εξ ων συνετέθη με εμφανείς ήδη καταστροφικές συνέπειες στην ακτοπλοΐα, την λιμενική πολιτική και το ευρύτερο πλέγμα της των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ζει τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του με κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους, διάλυση των υπηρεσιών του και πλήρη αποδιοργάνωση των περιφερειακών του μονάδων.

Το Υπουργείο Τουρισμού, κινείται με κεκτημένη ταχύτητα χωρίς να είναι σε θέση να στηρίξει με συγκεκριμένες πολιτικές μια βιομηχανία απ τη οποία εξαρτώνται χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.

Η Ναυτιλία, ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός όμως, είναι το έδαφος πάνω στο οποίο μπορεί και πρέπει να στηριχθεί οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια στο μέλλον.

Είναι οι τομείς που επειδή ακριβώς αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας,πρέπει αφού να τοποθετηθούν απ όλους στο κομματικό απυρόβλητο, να σχεδιαστούν από την αρχή και πάνω σ αυτό το σχεδιασμό να ακουμπήσουν όλες οι άλλες πολιτικές ανάπτυξης.

Αν είναι λοιπόν αλήθεια ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, αυτή ήταν ίσως η τελευταία που μπορούσαμε να έχουμε ως χωρά και είναι εγκληματικό που δεν αποτυπώνεται στο φετινό προϋπολογισμό.

(Ελεύθερος Τύπος Κυριακής 26.12.2010)

Κυβέρνηση: εσωτερικοί κλυδωνισμοί και πολιτικά αδιέξοδα

Η τρικυμία που κλυδωνίζει την κυβέρνηση, όπως εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα, συνιστά μια αναμενόμενη εξέλιξη, απότοκο της απόλυτα αποτυχημένης διαχείρισης της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Οι σφοδρές λεκτικές αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης, αλλά ακόμη και υπουργών, στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και στον προϋπολογισμό του 2011, προκαλούνται από την ογκούμενη κοινωνική αγωνία και δυσαρέσκεια.

Το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα έχει διαμορφωθεί από :

  • τις αλλεπάλληλες επικαιροποιήσεις του Μνημονίου, που επιβάλλουν νέα επώδυνα μέτρα ώστε να καλυφθούν οι άπιαστοι στόχοι από τα προηγούμενα,
  • την εμφανή έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης σε μέτρα όπως αυτά για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων,
  • την σύνθλιψη των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας,
  • την έκρηξη της ανεργίας,
  • την ανυπαρξία οποιασδήποτε αναπτυξιακής «αχτίδας φωτός»,
  • την παρατεταμένη και εντεινόμενη ύφεση που απαγορεύει την οποία αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων για τα έσοδα,
  • την ομιχλώδη ως προς τις προθέσεις της διευθέτηση χρεών 24 δισ. ευρώ προς το δημόσιο, που απεσύρθη μετά από γενικευμένη κατακραυγή,
  • την εμφανή και ομολογούμενη αδυναμία κυβερνητικών στελεχών να ανταποκριθούν στην κρισιμότητα της κατάστασης,
  • την, εκ νέου, εκτίναξη των spreads,
  • την εμπέδωση, εν τέλει, της αίσθησης ότι μετά το Μνημόνιο και μετά τις θυσίες, μας περιμένουν, στην καλύτερη περίπτωση, νέο Μνημόνιο και νέες θυσίες, καθώς το δημόσιο χρέος θα είναι απαγορευτικό για να βγούμε στις αγορές.

Μήπως, λοιπόν, η σκληρή εσωκομματική κριτική στις επιλογές του πρωθυπουργού και του υπουργού του των Οικονομικών διασκεδάζεται με την απόπειρα του κυβερνητικού εκπροσώπου να τη βαπτίσει σαν «οξυγόνο» προς την κυβέρνηση;

Ή έπεισε άραγε κάποιον ο «μοιραίος» κ. Παπακωνσταντίνου καταφεύγοντας στον Φάουστ για να αποδείξει τη «σοσιαλιστική» του ψυχή;

Η πραγματικότητα είναι ότι οι μομφές για «αναξιόπιστο προϋπολογισμό» και για «λογαριασμό που δεν βγαίνει» της Β. Παπανδρέου, προέδρου της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, οι απειλητικές προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση για «τελευταία ευκαιρία» και όλα όσα ακούστηκαν διαμορφώνουν σταδιακά ένα διαφορετικό τοπίο στα πολιτικά πράγματα.

Το γεγονός ότι ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει τριχοτομηθεί (!) μεταξύ των ακραιφνών οπαδών του Μνημονίου, των υποστηρικτών της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και της ομάδας που επιθυμεί σχέδιο και εκτός Μνημονίου αντανακλά τη σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η αναφορά δε του κ. Λοβέρδου για συνάδελφους του με συμπεριφορά «βρεγμένης κότας» καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Η απονενοημένη καταφυγή δε στη δοκιμασμένη συνταγή των εκβιαστικών διλημμάτων, όπως έντεχνα διαρρέεται στο τύπο, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει παταγωδώς. Διότι όταν επαναλαμβάνεται αμετροεπώς μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτούς που τη χρησιμοποιούν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτοί δεν έχουν να επιδείξουν κάτι περισσότερο από αναποτελεσματικότητα και ερασιτεχνισμό.

Η υπεύθυνη κριτική της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης, είτε στην πρώτη της φάση του λαϊκισμού είτε στη δεύτερη του ιδιότυπου «σοσιαλιστικού» νεοφιλελευθερισμού έχει δικαιωθεί πλήρως. Η στέρεα επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταστεί πλέον κοινός τόπος στην ίδια την κοινωνία, διότι ο δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης είναι ένας: αυτός της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κάθε καθυστέρηση, κάθε αναβολή και κάθε παρέκκλιση στοιχίζει βαριά στην οικονομία και στην κοινωνική συνοχή.

ΝΔ

Ισραήλ: Μία από τις καλύτερες ομιλίες / συγγνώμες που έχει γραφτεί ποτέ!

MK Danny Danon
Προς ενημέρωση όσων αναρωτιούνται γιατί η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως γιουσουφακι της Τουρκίας ενώ το Ισραήλ την γράφει στα παλαιοτέρα των υποδημάτων του . Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ « Την εθνική μας κυριαρχία παραβιάζει η Τουρκία, ενώ προς το Ισραήλ μούγκα » όπως περιγράφεται σε ένα τίμιο άρθρο που αναρωτιέται επίσης δικαίως για το πόση είναι η δειλία μας . ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Βουλευτής Στέλνει «Απολογία» προς την Τουρκία . Υπενθυμίζουμε ότι, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ τις απειλές της «Τουρκιάς» εναντίον του Ισραήλ, και τις δηλώσεις Νταβούτογλου «πασά» ότι «Η αίτηση συγγνώμης και οι αποζημιώσεις συνιστούν τη μόνη δυνατή έκβαση», ( Σε εκείνη την επιδρομή στις 31-5-2010.... των Ισραηλινών στρατιωτών εναντίον του Τουρκικού πλοίου Mavi Marmara, όπου είχαν σκοτωθεί 9 Τούρκοι και μάλιστα τη στιγμή που το Τουρκικό πλοίο ήταν στα διεθνή ύδατα. ) ( και όχι σχεδόν έξω από την κατοικία πρώην πρωθυπουργού μας ) ο Βουλευτής Ντάνι Ντανόν του ισραηλινού κοινοβουλίου έστειλε στις 15 Δεκεμβρίου ΤΗΝ «Απολογία» προς την Τουρκία . από Maayana Miskin - Ισραήλ – ειδήσεις . (Για την μετάφραση HEIL GAP).   
Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Σαν σήμερα πριν 6 χρόνια: Το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό

http://www.satimagingcorp.com/galleryimages/high-resolution-remote-sensor-sri-lanka-flood.jpg6 χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι οι άνθρωποι στις πληγήσες περιοχές κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα 230.000 θύματα. Το 2004 μετά από έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς, 9,1 Ρίχτερ, στη δυτική ακτή της Σουμάτρα, δημιουργήθηκε τσουνάμι που χτύπησε τις ακτές 14 χωρών μέχρι την Αφρική.

Μέσα σε μερικά λεπτά τα κύμματα, με ύψος μέχρι 30 μέτρα, χτύπησαν τις ακτές της Σουμάτρα και μέσα στις επόμενες ώρες τις ακτές των υπολοίπων χωρών. Η Σουμάτρα της Ινδονησίας ήταν και το νησι με τις μεγαλύτερες απώλειες μιας και οι νεκροί έφτασαν τους 170.000. Στην Ταυλάνδη σκοτώθηκαν 8.000 άνθρωποι, πάνω από 2.000 ήταν ευρωπαίοι τουρίστες, στη Σρι Λάνκα 40.000 και στην Ινδία 14.000 άνθρωποι.

Να θυμίσουμε ότι και στο Αιγαίο έχουν δημιουργηθεί τσουνάμι:

21.05.2003 Algeria N. Algeria, Mallorca 6,8 2,00 m k. A.
17.08.1999 Turkey Kocaeli, Turkey 7,6 2,50 m k. A.
31.12.1995 Greece W. Corinthos Gulf - 2,00 m k. A.
20.04.1988 Italy La Fossa Volcano
- 5,50 m k. A.
19.02.1968 Greece Lemnos, N. Aegean 7,1 1,20 m k. A.
06.07.1965 Greece N Corinth Gulf, Gr 6,9 20,0 m k. A.
02.11.1956 Greece Thessaloniki, Gr - 1,20 m k. A.
09.07.1956 Greece Amorgos 7,5 20,0 m 53
22.04.1948 Greece Ionian Islands 6,5 1,00 m k. A.
09.02.1948 Greece Karpathos 7,1 k. A. k. A.
26.09.1932 Greece Gulf Of Hierissos 7,0 k. A. k. A.
11.09.1927 Ukraine Black Sea 6,8 1,00 m k. A.
27.11.1914 Greece Ionian Islands 6,3 3,30 m k. A.
28.12.1908 Italy Messina 7,2 1,00 m 75.000
27.04.1894 Greece Central Greece 7,0 3,00 m k. A.
09.02.1893 Greece Samothrace 6,5 1,00 m k. A.
27.08.1886 Greece Peloponnesus, Gr 7,5 1,00 m k. A.
20.09.1867 Greece Peloponnesus, Gr 7,1 k. A. 12
26.12.1861 Greece Corinth Gulf 7,3 2,50 m k. A.
28.02.1851 Turkey Fetiye, Asia Minor 7,2 1,00 m k. A.
23.01.1838 Romania Romania 6,9 1,00 m k. A.
26.10.1802 Romania Romania 7,5 1,00 m k. A.
10.07.1688 Turkey Smyrna, W. Turkey 7,0 k. A. k. A.
26.09.1650 Greece Santorini - 16,0 m k. A.
07.03.1629 Greece Cythera & Crete 7,0 k. A k. A.
14.09.1509 Turkey Constantinople 7,6 k. A k. A.
03.10.1481 Greece Island Of Rhodes 7,1 k. A. k. A.
1427 Black Sea Black Sea 7,0 2,00 m k. A.
1341 Turkey Sea Of Azov 6,5 1,00 m k. A.
08.08.1303 Greece Lybian Sea 8,0 k. A. k. A.
26.10.740 Turkey Marmara Sea 7,3 k. A. k. A.
15.08.557 Turkey Bali Sea 7,5 2,00 m k. A.
15.08.554 Turkey Mandelia, Turkey 7,0 3,00 m k. A.
543 Bulgaria Bulgaria 7,4 4,00 m k. A.
08.11.447 Turkey Marmara Sea 7,2 k. A. k. A.
21.07.365 Greece Crete, Egypt, Sicily 8,0 k. A. 50.000
142 Greece Island Of Rhodes 7,0 k. A. k. A.
-227 Greece Dodecanese 7,2 k. A. k. A.
-373 Greece Golf of Korinth 8,0 k. A. k. A.
-426 Greece Euboean Greece 7,1 k. A. k. A.
-1628 Greece Santorini, Crete k. A. k. A. k. A.

www.tsunami-alarm-system.com

2000-2010....Τα Γεγονότα της 1ης Δεαετίας του 21ου αιώνα που συντάραξαν την Ελλάδα και τον Κόσμο...

Γεγονότα του 2000

19 Ιουνίου - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

26 Ιουλίου - Μεγάλο αεροπορικό δυστύχημα της Έαρ Φρανς Κονκόρντ (Air France Concorde). Αμέσως μετά την απογείωση από το Παρίσι κατέπεσε καιγόμενο παρασύροντας στο θάνατο τους 109 επιβάτες καθώς και 4 κατοίκους στο σημείο της πτώσης.

26 Σεπτεμβρίου - Επί Υπουργείας του Χρήστου Παπουτσή το επιβατηγό πλοίο Εξπρές Σάμινα βυθίζεται λίγο πριν το λιμάνι της Πάρου με αποτέλεσμα 80 νεκρούς επιβάτες.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα της ακροδεξιάς.[1][2] Ιδρύθηκε από τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιο Καρατζαφέρη στις 14 Σεπτεμβρίου του 2000. Το κόμμα ανήκει στον συνασπισμό κομμάτων της Ευρώπης με το όνομα «Ανεξαρτησία/Δημοκρατία (IND/DEM)».

Γεγονότα του 2001

Αρχείο:Story.crash.sequence.jpgΣτις 11 Σεπτεμβρίου 2001, εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο. Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι.

Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν ισλαμιστές τρομοκράτες, οργανωμένοι από την οργάνωση Αλ Κάιντα και τον αρχηγό της Οσάμα μπιν Λάντεν, με σκοπό να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους χτυπώντας τα σύμβολα της δύναμής του, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε στα ΜΜΕ λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι Σαουδάραβας επιχειρηματίας, και καταζητούνταν από τις ΗΠΑ για προηγούμενες επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωσή του εναντίον αμερικανικών στόχων. Το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολήθηκε εναντίον του στο Αφγανιστάν δεν απέδωσε τίποτε, και εξακολουθεί να απευθύνεται στους οπαδούς και τους εχθρούς του μέσω μαγνητοσκοπημένων μηνυμάτων.

Οι επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί εώς τώρα και αποτελούν κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο. Ορισμένα από τα αποτελέσματα, ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ και συμμάχων τους, προκαλώντας ή επισπεύδοντας την εισβολή αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Επίσης εκατοντάδες ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συλληφθεί και κρατηθεί με ή χωρίς κατηγορίες και δικαστική κάλυψη.

Γεγονότα του 2002

1 Ιανουαρίου - Χαρτονομίσματα και κέρματα Ευρώ κυκλοφορούν σε 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά.

1 Μαρτίου η Δραχμή δεν αποτελεί πλέον νόμιμο χρήμα στην Ελλάδα

Γεγονότα του 2003

Δυνάμεις του αμερικανικού στρατού επιτίθενται στη Βαγδάτη (Ιράκ).

Συλλαμβάνονται δύο γιοι του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι Σαάντ και Χάμζα Μπιν Λάντεν, στο Ραμπάτ του νοτιανατολικού Αφγανιστάν μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αμερικανικών και πακιστανικών δυνάμεων. Ο Σαάντ, ο μεγαλύτερος από τους 14 ή 18 γιους του Σαουδάραβα τρομοκράτη, φέρεται να είναι ο διάδοχος του πατέρα του στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, ενώ το όνομα του βρίσκεται στην αμερικανική λίστα των πλέον καταζητούμενων ατόμων του κόσμου.

Γεγονότα του 2004

Περίπου 7,6 εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα Κυβέρνηση της χώρας. Μετά από μία ομαλή προεκλογική περίοδο, που σημαδεύτηκε από την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, νικητής των εκλογών αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με 45,36%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 40,55%, το ΚΚΕ με 5,90% και ο ΣΥΝ με 3,26%.

Τελικός Euro 2004. Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ανεπανάληπτη και απρόσμενη επιτυχία στην Πορτογαλία για την Ελλάδα, που κατακτά το τρόπαιο νικώντας 1-0 τη διοργανώτρια.Το νικητήριο γκόλ για την Ελλάδα πέτυχε στο 57ο λεπτό με κεφαλιά ο Άγγελος Χαριστέας.

Οι Αγώνες της 28ης Ολυμπιάδας, κοινώς γνωστοί ως Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 διοργανώθηκαν στην Αθήνα (Ελλάδα) από τις 13 Αυγούστου έως τις 29 Αυγούστου 2004. Συμμετείχαν περίπου 10.500 αθλητές μαζί με 5.500 προπονητές και συνοδούς από 202 χώρες. Υπήρξαν συνολικά 301 τελετές απονομής μεταλλίων από 28 διαφορετικά αθλήματα.

Για πρώτη φορά από το 1996, όλα τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών έλαβε χώρα ένας μεγάλος αριθμός αθλημάτων, ενώ τα υπόλοιπα διεξήχθησαν στα προάστια της πόλης αλλά και στην Αττική. Το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου έγινε στις πόλεις: Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο.

Γεγονότα του 2005

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737-300 της κυπριακής εταιρείας Helios Airways προερχόμενο από Λάρνακα συντρίβεται σε ακατοίκητη περιοχή στο Γραμματικό Αττικής, παρασύροντας στο θάνατο 121 επιβαίνοντες.

22 Νοεμβρίου - Το γερμανικό κοινοβούλιο εκλέγει την Άνγκελα Μέρκελ στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, και πρώτος πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε καγκελάριος της επανενωμένης Γερμανίας.

Γεγονότα του 2006

1 Ιανουαρίου-Η Πάτρα γίνεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

1 Ιανουαρίου-Αρχίζουν να εκδίδονται τα νέα ψηφιακά διαβατήρια στην Ελλάδα.

12 Ιανουαρίου-Τουλάχιστον 345 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίζονται, καθώς ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια τελετουργίας σε γέφυρα της πόλης Μίνα, ανατολικά της Μέκκας, όπου τελειώνει το πενθήμερο προσκύνημα των μουσουλμάνων.

2 Φεβρουαρίου-Μέγα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών εις βάρος του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδας, στελεχών της κυβέρνησης και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής αποκαλύπτεται σε κοινή συνέντευξη τύπου του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου, υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα και Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη.

21 Μαΐου - Το Μαυροβούνιο αποφασίζει σε δημοψήφισμα με πλειοψηφία 55,5% την ανακύρηξή του σε ανεξάρτητο κράτος και τη διάλυση του ομόσπονδου κράτους της Σερβίας και Μαυροβουνίου.

5 Ιουνίου - Τίθενται Σε διαθεσιμότητα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού, ο αρχιφύλακας και ο υπαρχιφύλακας της πέμπτης πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος και ένας εξωτερικός φρουρός, μετά την πρωτοφανή απόδραση των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριτζάι, με ελικόπτερο.

9 Ιουνίου - Αρχίζει στη Γερμανία το 18ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

1 Σεπτεμβρίου - Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

1 Σεπτεμβρίου - Ιστορική νίκη για την Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Κερδίζει την αντίστοιχη των ΗΠΑ και προκρίνεται στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ 2006.

Γεγονότα του 2007

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο όγδοος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

Επίθεση με ρουκέτα εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Γαλλία: Ο Υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζύ παίρνει το χρίσμα του κόμματός του (UMP) ως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη.

Ανακοινώνεται η ανακάλυψη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων παγωμένου μεθανίου (υδρίτη) -των πρώτων στη Μεσόγειο- σε ηφαίστεια που βρίσκονται στην περιοχή της υποθαλάσσιας οροσειράς του Αναξίμανδρου, νότια του Καστελλόριζου και σε βάθος από 1.000 έως 3.000 μέτρα.

Βρετανία: Επιβεβαιώνεται εστία του επικίνδυνου τύπου της γρίπης των πτηνών Η5Ν1 σε πτηνοτροφείο στην κομητεία Σάφολκ της ανατολικής Αγγλίας, όπου πέθαναν 2.600 γαλοπούλες τις προηγούμενες μέρες. Άλλες 160.000 γαλοπούλες πρόκειται να θανατωθούν για προληπτικούς λόγους.

Παραδίδεται ο 59χρονος άνδρας που φέρεται ως δράστης του φόνου του διοικητή του ΙΚΑ, Γιάννη Βαρθολομαίου. Ασκείται εις βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία

Το καλοκαίρι του 2007, συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως τον μήνα Αύγουστο, έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια γης, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων. Μέχρι τις 30 Αυγούστου κάηκαν 1.500 σπίτια και μείναν 6.000 άστεγοι. Το ύψος των καταστροφών φθάνει τα πέντε δισεκατομμύρια Ευρώ. Η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καθώς και 60.000 ζωντανά (πρόβατα και κατσίκες). Οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν, αφορούσαν τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας, Φθιώτιδος με το νομό Ηλείας να δέχεται το πιο εκτεταμένο και φονικό πλήγμα.

Οι φωτιές της περιόδου του Αυγούστου, οι οποίες κορυφώθηκαν ιδιαίτερα μετά την 23η Αυγούστου, δηλαδή λίγες μέρες μετά την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον πρωθυπουργό, αποτέλεσαν συνέχεια πλειάδας πυρκαγιών οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα, από τα τέλη Μαΐου και συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο συνδυασμός του θερμότερου χειμώνα των συγχρόνων μετεωρολογικών καταγραφών, με λίγες βροχοπτώσεις και ενός ιδιαίτερα θερμού καλοκαιριού, με σημαντική ενίσχυση των ανέμων αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα της έξαρσης των πυρκαγιών. Ταυτόχρονα όμως τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, όσο και μέρος της αντιπολίτευσης, επισήμαναν ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών το οποίο τέθηκε σε ισχύ, αλλά και την έλλειψη επαρκών δυνάμεων ώστε να αντιμετωπιστεί μία καταστροφή τέτοιας έκτασης.

Στα πλαίσια των γεγονότων ο Πρωθυπουργός της χώρας, κήρυξε όλους τους νομούς της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.Καθόρισε άμεση και μη γραφειοκρατική απονομή 3.000 Ευρώ κατα οικογένεια.

Οι βουλευτικές εκλογές του 2007 διεξήχθησαν στις 16 Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νίκη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με ποσοστό 41,83% και 152 έδρες (από το σύνολο των 300) στη Βουλή.

Γεγονότα του 2008

19 Φεβρουαρίου - Ο Φιντέλ Κάστρο παραδίδει την προεδρία της Κούβας στον αδελφό του Ραούλ Κάστρο.

4 Απριλίου - 11 αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών της Ελλάδας με προπονητή τον Χρήστο Ιακώβου βρίσκονται θετικοί στην απαγορευμένη ουσία μεθυλτριενολόνη.

7 Αυγούστου - Πόλεμος της Γεωργίας (2008): Η Γεωργιανές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας Τσχίνβαλι. Η Ρωσία απαντά με βομβαρδισμό της Γεωργίας.

8 Αυγούστου - 24 Αυγούστου - διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Πεκίνο της Κίνας

13 Σεπτεμβρίου - Ασθενούν 294.000 παιδιά στην Κίνα από μολυσμένο με μελαμίνη γάλα.

16 Σεπτεμβρίου - Διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση 2007-2008: Χρεοκοπεί η Lehman Brothers μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες. Η Merrill Lynch πωλείται στην Bank of America.

4 Νοεμβρίου - Ο Μπαράκ Ομπάμα εκλέγεται Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πρώτος αφροαμερικανός.

6 Δεκεμβρίου - Ταραχές ξεσπούν στην Ελλάδα από το θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.

Γεγονότα του 2009

20 Ιανουαρίου Ο Μπαράκ Ομπάμα ορκίζεται ως 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ενθρονίζεται ο νέος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος Α΄.

Αυστρία: Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάζεται ο Γιόζεφ Φριτσλ και σε εγκλεισμό σε ψυχιατρείο από το κακουργιοδικείο του Ζανκτ Πέλτεν. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο ενός βρέφους που γεννήθηκε από την αιμομεικτική σχέση με την κόρη του Ελίζαμπεθ καθώς και για τον βιασμό και την αιχμαλωσία της τελευταίας επί 24 χρόνια μέσα σε ένα υπόγειο χωρίς παράθυρα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της παγκόσμιας οικονομίας κατά 0,5% έως 1% και «βαθιά ύφεση» για τις ανεπτυγμένες οικονομίας, για το 2009. Είναι η πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που το διεθνές ΑΕΠ συρρικνώνεται

Ελλάδα: Επιβεβαιώνεται το πρώτο κρούσμα της γρίπης Α στη χώρα. Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να διατηρήσει στο επίπεδο 5 το συναγερμό για τη νέα γρίπη, η οποία έχει πλήξει περισσότερα από 8.800 άτομα παγκοσμίως

Επιδημία γρίπης των χοίρων 2009: Σύμφωνα με νέο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που ανακοινώθηκε στη Γενεύη, από τη νέα γρίπη Α έχουν προσβληθεί 12.515 άτομα σε 46 χώρες και έχουν πεθάνει 91

Επιδημία γρίπης των χοίρων 2009: O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι ο κόσμος είναι πολύ πολύ κοντά σε μια πανδημία του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), αφού ο ιός έχει προσβάλει περισσότερα από 26 χιλιάδες άτομα σε 34 χώρες

Ελλάδα: Εγκαινιάζεται παρουσία υψηλών προσκεκλημένων το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.Τα λαμπρά εγκαίνια αναβιώνουν το αίτημα για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Παγκόσμια θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον, του επονομαζόμενου και "βασιλιά της ποπ", έπειτα από καρδιακό επεισόδιο, στο Λος Άντζελες.

To ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές με διαφορά 10 περίπου μονάδων από τη ΝΔ.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δηλώνει πως αποχωρεί από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ελλάδα: Πρόεδρος της ΝΔ εκλέγεται σε εσωκομματικές εκλογές από τον πρώτο γύρο ο Αντώνης Σαμαράς

Γεγονότα του 2010

Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ορκίζεται για δεύτερη συνεχή θητεία ο Κάρολος Παπούλιας

Το Wikileaks δημοσίευσε απόρρητο βίντεο του Αμερικανικού Στρατού, στο οποίο καταγράφεται η επίθεση ενός Apache κατά αμάχων και δημοσιογράφων στην περιοχή της Βαγδάτης το 2007. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται 2 παιδιά και 2 δημοσιογράφοι του Reuters.

Σε 1.144 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρότατο σεισμό στην Επαρχία Τσινγκάι της βορειοδυτικής Κίνας, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 417 ανθρώπων.

H Lady Gaga καταρρίπτει το ρεκόρ θεατών στο YouTube και γίνεται η "Βασίλισσα του YouTube" με περισσότερες από 1 δισ. θεάσεις.

Η Ελλάδα ενεργοποιεί το πακέτο βοήθειας από την ΕΕ ύψους 45 δις € με σκοπό την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Υποβαθμίζεται η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's σε junk

Η ΕΕ και το ΔΝΤ συμφωνούν στην χορήγηση πακέτου οικονομικής βοήθειας με τη μορφή δανείου προς την Ελλάδα ύψους γύρω στα 120 δισ. ευρώ για τον τερματισμό της δημοσιονομικής κρίσης στη χώρα

Γενική απεργία στην Ελλάδα: Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Αθήνα κατά των πρόσφατων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς, η Πάτρα, η Λάρισα και το Ηράκλειο. Τρεις άνθρωποι (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) χάνουν την ζωή τους, ύστερα από επίθεση με μολότοφ σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin-Εγνατίας, μετά το τέλος της πορείας της Αθήνας.

Εγκρίνεται με 172 υπέρ και 121 κατά και 3 "παρών" από τη Βουλή των Ελλήνων η ενεργοποίηση των μέτρων που επέβαλαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ντόρα Μπακογιάννη παρά την αντίθετη γραμμή του κόμματός της ψήφισε υπέρ των μέτρων με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, διαγράφονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου επειδή παραβίασαν την κομματική πειθαρχία και δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα μέτρα αλλά δήλωσαν "παρών".

Εγκρίνεται από την Άνω και την Κάτω Βουλή στη Γερμανία το νομοσχέδιο για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα η οποία ανέρχεται σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2010 και συνολικά 22,4 δισεκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια

Την μεγαλύτερη υπεράκτια πετρελαιοκηλίδα στις ΗΠΑ προκαλεί η BP στον Κόλπο του Μεξικού. Η έκρηξη της 20ής Απριλίου στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon της BP στην περιοχή στάθηκε η αιτία για την πρόκληση της πιο πολυσυζητημένης πετρελαιοκηλίδας των τελευταίων δεκαετιών και της χειρότερης οικολογικής καταστροφής στην ιστορία των ΗΠΑ

Οι βουλευτές της λεγόμενης «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του Συνασπισμού, κ.κ. Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός, ανακοινώνουν επισήμως, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την ανεξαρτητοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοινώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι η πανδημία γρίπης είχε λιγότερα θύματα από την κοινή γρίπη. Ειδικότερα, από την πανδημία του 2009 πέθαναν σε όλο τον κόσμο 18.156 πολίτες, τη στιγμή που οι θάνατοι από την εποχική γρίπη κυμαίνονται από 250.000- 500.000 παγκοσμίως

Από έκρηξη βόμβας σε πακέτο ελάχιστα μέτρα από το γραφείο του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σκοτώνεται ο υπασπιστής του. Όλα τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την τρομοκρατική ενέργεια.

Τα στελέχη της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνουν την δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος με το όνομα Δημοκρατική Αριστερά.

Αναστέλλεται η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων σε όλη την Ελλάδα με την προϋπόθεση να αρθεί η πολιτική επιστράτευση και να αρχίσει νέος γύρος διαλόγου με την κυβέρνηση.

Εορτάζεται στη Χιροσίμα η 65η επέτειος από την ρίψη της ατομικής βόμβας και για πρώτη φορά οι ΗΠΑ συμμετέχουν διά αντιπροσώπου τους στους εορτασμούς.

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τελεί την πρώτη μετά το 1922 Θεία Λειτουργία στην Iερά Mονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Η αστυνομία προβαίνει σε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει τους διαδηλωτές. Ο ακτινολόγος Στέργιος Πραπεβέζης, μέλος του Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου, εκσφενδονίζει παπούτσι εναντίον του πρωθυπουργού, χωρίς να βρει τον στόχο του και συλλαμβάνεται αμέσως. Αργότερα αφήνεται ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις εναντίον του τόσο από τον Γ. Παπανδρέου όσο και από τον αστυνομικό που δέχτηκε το χτύπημα

Τα Wikileaks δημοσιοποιούν απόρρητα έγγραφα που αφορούν τον Πόλεμο του Ιράκ. Αποκαλύπτονται άγνωστες λεπτομέρειες για το είδος του πολέμου που διεξάγεται στο Ιράκ, την εμπλοκή του Ιράν, αλλά και τη συμμετοχή ιδιωτικών στρατών στις επιχειρήσεις

Δύο νεαροί συλλαμβάνονται στην Ελλάδα μετά από έκρηξη παγιδευμένου δέματος με προορισμό την πρεσβεία του Μεξικού, σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν δύο ακόμα δέματα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, το ένα από τα οποία προοριζόταν για τον Νικολά Σαρκοζί και το δεύτερο για την πρεσβεία του Βελγίου. Ένα τέταρτο παγιδευμένο δέμα με προορισμό την πρεσβεία της Ολλανδίας εξουδετερώθηκε από την αστυνομία. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ανήκει στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ εγκρίνουν τριετές πρόγραμμα, ύψους σχεδόν 90 δισ. ευρώ, για οικονομική στήριξη της Ιρλανδίας έπειτα από αίτημα της ίδιας της χώρας για ένταξη στον μηχανισμό στήριξης.

Ανακοινώνεται από την Ντόρα Μπακογιάννη η ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενός νέου πολιτικού κόμματος, σε εκδήλωση στο θέατρο του Μπάντμιντον

Τα Wikileaks δίνουν στην δημοσιότητα 251.287 απόρρητα έγγραφα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων πληροφοριών στη σύγχρονη ιστορία

Ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ , συλλαμβάνεται στο Λονδίνο εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση στην Σουηδία

Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώνονται στο Λονδίνο μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αύξηση των διδάκτρων των πανεπιστημίων. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον του αυτοκινήτου που μετέφερε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας, και τη σύζυγό του Καμίλα, οι οποίοι κατευθυνόταν σε θέατρο του Λονδίνου

Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται ερήμην στον Κινέζο αντιφρονούντα Λιου Σιαομπό σε τελετή στην Νορβηγία.

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιείται πανεργατική και γενική απεργία στην Ελλάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις και για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος στην Βουλή. Επεισόδια σημειώνονται την ημέρα της απεργίας και συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και στις δυνάμεις των ΜΑΤ στην Αθήνα. Προπηλακίζεται από εξαγριωμένους διαδηλωτές ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Εγκρίνεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η χορήγηση δανείου ύψους 22,5 δισ. ευρώ προς την Ιρλανδία





Έρευνα και Επιμέλεια: Μαρκέτος Κωνσταντίνος

http://enpatrais.blogspot.com/2010/12/2000-2010-1-21.html

Ο Α'ΓΕΣ κι η κόρη του

Θέλω να εξομολογηθώ ότι έχω να δω κρατική τηλεόραση (και τα τρία της κανάλια) από την εποχή που ο κομπλεξικός μισέλληνας Ανδρέας Παπανδρέου την είχε μετατρέψει σε όργανο στενής κομματικής προπαγάνδας κατά τα πρότυπα των ΜΜΕ του Εμβέρ Χότζα και του Στάλιν (κάτι θα θυμάται ο Σπύρος Χαντζάρας!).

Είδα σήμερα, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, για πρώτη φορά και μέσω mail που μου έστειλε το "Εθνικά Θέματα", την εκπομπή της νεαρής Ευτυχίας Φράγκου, κόρης του Α' ΓΕΣ Φ. Φράγκου και πραγματικά διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα γλυκό παιδάκι με λίγο σηκωμένη την μυτούλα της βέβαια, στην ηλικία της κόρης μου περίπου, με αρκετή άνεση εκφοράς του λόγου γεγονός που μάλλον θα οφείλεται στις σπουδές της (δημοσιογραφία μήπως;) και που συνετέλεσε ίσως, χωρίς βέβαια να αποκλείω και την χρησιμοποίηση πλάγιων μέσων, στην παρουσίαση από αυτήν της "εκπομπής των όντως ύπουλων και ανθελληνικών μηνυμάτων".

Το περιεχόμενο της εκπομπής "λίγο", χωρίς "βάθος" και μάλλον δεν "περνούσε" τα μηνύματα που επιδίωκε κι εδώ θέλω να πω τα εξής:

1. Τα κείμενα της εκπομπής δεν "βαρύνουν" την νεαρά Φράγκου αλλά μάλλον την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η νεαρά απλά είναι το όργανο, ούτε καν ο εκτελεστής που κατά την γνώμη μου είναι ....
2. Το Υπουργείο (α)Πολιτισμού της προδοτικής διακυβέρνησης της χώρας και....
3. Την ολική ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση πρώτα και οι μόνιμοι ραγιάδες της αλητο-ελιτοκρατίας αυτής της δύσμοιρης χώρας που, κομπλεξικοί όπως πάντα, εκτελούν κάθε εντολή των ξένων επειδή είναι απλά κομπλεξικοί αλλά έχουν στα χέρια τους, "τις οίδε, τινι τρόπω", τα ΜΜΕ, τις φυλλάδες και τους όμοιους με αυτούς πληρωμένους δημοσιοκάφρους. Ξέρετε αυτούς που δεν κάνουν Χριστούγεννα στα Ζαγόρια και στο Πήλιο ή στα Χάσια αλλά στις πατρογονικές τους καλύβες στις Άλπεις, ή στα Λονδίνα και στα Παρίσια παρέα με τους λόρδους και κόμητες συγγενείς τους. Αυτοί οι ραγιάδες που σε κάθε γεγονός θα ανακράξουν : "... Και τώρα... τι θα πουν οι ξένοι; Ρεζίλι θα γίνουμε!!!"

Προ διημέρου κάποιος/α φίλος/η μου έστειλε ένα μήνυμα, το οποίο μου ζήτησε μάλιστα να μην το δημοσιεύσω και όχι από φόβο, με το οποίο μου ανέφερε μερικά πράγματα για τον Α' ΓΕΣ. Θέλω να πω ότι ευχαρίστως θα τα έφερνα στην φόρα και ας αντιμετώπιζα κι εγώ την ποινική δίωξη από μέρους του Φ. Φράγκου αλλά θεωρώ ότι το να τα βάζουμε μαζί του για τον επαγγελματικό προσανατολισμό της κόρης του υποτιμά εμάς τους ίδιους.

Να εξαπολύσω επίθεση κατά του Γιωργάκη ή του "γαλαζοαίματου Γερουλάνου" και όλου του κηφηναριού της ΕΡΤ για την προδοτική τους θέση το καταλαβαίνω.

Να ειρωνευθώ τους γελοίους "εφοπλιστάδες" και "καναλάρχες" και "τραπεζίτες" και "μεγαλοεργολάβους" που προσπαθούν να εξευγενίσουν την καταγωγή τους (ντρέπονται βλέπετε οι γελοίοι για τον τίμιο και περήφανο τσομπάνη παππού τους) αγοράζοντας βίλες στην Ελβετία ή στο Παρίσι κάνοντας όμως την δικιά μου ζωή δύσκολη, στηρίζοντας μια "αλλοδαπή συν - κυβέρνηση" συμφωνώ και συμμετέχω.

Να διαολοστείλω τους "πολιτισμένους Ευρωπαίους" που θέλουν να μου υποδείξουν πώς θα ζήσω εγώ στην χώρα μου, φορτώνοντάς μου τους ανθρώπους που εκείνοι μέχρι χθες κρατούσαν υπό καθεστώς δουλείας, πεινασμένους και αγράμματους " είμαι μέσα".

Το να θυμίσω στους Αμερικάνους ότι προ τριών-τεσσάρων δεκαετιών χρειάσθηκε να επέμβει ο στρατός στην χώρα τους για να σταματήσουν οι ρατσιστικοί διωγμοί των μαύρων είναι δικαίωμά μου.

Το να θυμίσω στους πολιτισμένους-βάρβαρους Αγγλοσάξονες ότι ήταν οι δημιουργοί της Κου Κλουξ Κλαν και οι εφευρέτες των πιο απάνθρωπων βασανιστηρίων και ότι καλά θα κάνουν να βλέπουν πρώτα την καμπούρα τους είναι υποχρέωσή μου.

Αλλά να ασχολούμαι με ένα παιδάκι που προσπαθεί να σταθεί επαγγελματικά στα πόδια του και έναν πατέρα που κι αυτός , πνίγοντας ίσως τον εγωισμό του, μπορεί "να φιλάει κατουρημένες ποδιές" κάτι που κάναμε πολλοί από μας για τα παιδιά μας, για τον ίδιο σκοπό το θεωρώ εκτός από υπερβολή και άστοχο.

Είναι σαν να πυροβολούμε το πιάνο αντί τον πιανίστα (ΓΑΠ) που δεν ξέρει και μουσική πανάθεμά τον.

ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Ozzy Osbourne: "Να απαγορευθεί ο εορτασμός των Χριστουγέννων"

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ2yvZo32URM5DacnirumoP3TxYia598PDa5wsJj-PXYGi_EuRzSQΩραίος ο Ozzy! Αν ήταν στο χέρι του θα απαγόρευε τον εορτασμό των Χριστουγέννων όπως εγραψε σε άρθρο στους "Sunday Times". Σύμφωνα με τον Ozzy η γιορτή των Χριστουγέννων με τη σημερινή της μορφή και την αγοραστική μανία που τη συνοδεύει δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές αρχές του Χριστιανισμού... δεν έχει και άδικο...

Επιπλέον εξομολογήθηκε ότι δεν αντέχει τα Χριστούγεννα από τότε που σταμάτησε να πίνει, μιας και μέχρι τότε όλες οι γιορτές ήταν γι αυτόν μια καλή δικαιολογία να γίνετε τύφλα χωρίς να νιώθει ενοχές.

Ο Βρετανός Ozzy Osbourne έγινε γνωστός τη δεκαετία του 70 σαν τραγουδιστής των "Black Sabbath". Όταν όμως λόγω προβλημάτων με ποτό και ναρκωτικά απομακρύνθηκε το 1979 από το συγκρότημα (αντικαταστάθηκε από τον Dio), ξεκίνησε μια επιτυχημένη solo καριέρα πουλώντας πάνω από 100 εκ δίσκους.

Person of the year 2010


Επειδή οι δηλώσεις του προξένησαν την μεγαλύτερη άνοδο που έχει επιτευχθεί ποτέ... στα spreads!



Το απόλυτο Status update ("τι σκέφτεστε") στο Facebook

http://cdn.mos.techradar.com///classifications/computing/internet-and-broadband/images/facebook-logo-angled-crop-218-85.jpgΣύμφωνα με έρευνα που έκανε το Facebook στους λογαριασμούς 1 εκ χρηστών αν θέλετε να αρέσετε και να σας κάνουν φίλους, η μουσική και τα αθλητικά είναι το κλειδί.

Η έρευνα έδειξε ότι οι πιο δημοφιλείς ήταν όσοι μιλούσαν για τον εαυτόν τους και όχι για άλλα πρόσωπα, έγραφαν για αθλητικά ή μουσική, και τα status updates τους δεν ήταν συναισθηματικά φορτισμένα

Όπως αναφέρει το Facebook η επιλογή λέξεων διαφέρει αισθητά στα "δημοφιλή" από τα μη "δημοφιλή" πρόσωπα.

Οι πιο "δημοφιλείς" γράφουν μεγαλύτερα updates και χρησιμοποιούν περισσότερες λέξεις που αναφέρονται σε αθλητικά και μουσική. Επίσης μιλάνε λιγότερο για συγγενικά τους πρόσωπα, γενικά είναι λιγότερο συναισθηματικοί, χρησιμοποιούν λιγότερο παρελθόντα χρόνο και γενικά δεν χρησιμοποιούν λέξεις που σχετίζονται με τον χρόνο.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι αν χρησιμοποιήσετε αρνητικά σχόλια στο update σας, θα έχετε μες λιγότερα "Likes" αλλά θα έχετε περισσότερα σχόλια σε αντίθεση με τα θετικά updates που συγκεντρώνουν λιγότερα σχόλια.

Συμπέρασμα: Αν θέλετε να είστε δημοφιλής, να μαζέψετε αρκετά "Likes" και πολλά σχόλια στο κουτάκι "τι σκέφτεστε" πρέπει να γράψετε:

"Μισώ τα αθλητικά, τη μουσική και εσένα. Αλλά μ΄αρέσει, να αρέσω στους άλλους" :))

Να και η σχέση που έχουν διάφορες κατηγορίες λέξεων με τα "Likes" (αριστερά) και τα σχόλια (δεξιά)... όσο πιο μπλέ τόσο μεγαλύτερη η σχέση και όσο πιο κόκκινο, τόσο μικρότερη:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs822.snc4/68270_489196343414_8394258414_5973772_7628154_n.jpg

Όλη η έρευνα στο http://www.facebook.com/notes/facebook-data-team/whats-on-your-mind/477517358858

ΠΗΓΗ: http://www.techradar.com/news/internet/sports-and-music-is-the-key-to-popularity-on-facebook-917782#ixzz19BX3jAP7

Συμβουλές για να κερδίσετε στο Blackjack και στο Poker

Ο τζόγος αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ωστόσο τις ημέρες των εορτών έχει την τιμητική του. Η χαρτοπαιξία τις μέρες των εορτών αποτελεί πια έθιμο, καθώς θεωρητικά η τύχη κάποιου στα χαρτιά απεικονίζει την τύχη που θα έχει την καινούρια χρονιά.

Η κορύφωση του εθίμου έρχεται παραδοσιακά το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Άλλοι σε κάποιο φιλικό σπίτι, άλλοι σε κάποιο καζίνο, άλλοι στο internet- οι περισσότεροι από μας όλο και κάπου θα δοκιμάσουμε την τύχη μας (λίγο ή πολύ) για "το καλό του χρόνου"

Τα δύο παιχνίδια που κάνουν θραύση αυτή τη βραδιά κάθε χρόνο είναι το blackjack (και η ελληνική παραλλαγή του που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως 21) και το πόκερ (πόκα). Ποιος καταλληλότερος λοιπόν για να μας δώσει τα φώτα του και να μας συμβουλέψει για το πώς θα βάλουμε και θα κυνηγήσουμε καλύτερα την τύχη μας ώστε ο καινούργιος χρόνος να μας βρει κερδισμένους στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι από τον Έλληνα θρύλο του blackjack και επαγγελματία παίκτη πόκερ Τζον Τάραμα;

Μετά από χρόνια επισκέψεων στα καζίνο (αλλά και δικαστικές διαμάχες με αυτά από τη στιγμή και έπειτα που τον κήρυξαν «ανεπιθύμητο») ο Τάραμας έχει στραφεί πλέον στο διαδίκτυο όπου αποτελεί πρεσβευτή του InCasino.gr και μέλος της επαγγελματικής ομάδας του Poker.gr με την οποία λαμβάνει μέρος σε μεγάλα διεθνή τουρνουά (όταν δεν απουσιάζει σε αυτά μπορείτε να τον βρείτε σχεδόν κάθε βράδυ στα τραπέζια του Poker.gr και να τον παρακολουθήσετε ή ακόμα και να παίξετε μαζί του).

Η συζήτηση με τον πλέον αναγνωρίσιμο επαγγελματία Έλληνα χαρτοπαίκτη δεν μπορούσε παρά να ξεκινήσει από το παιχνίδι χάρη στο οποίο αναδείχθηκε- το blackjack. Του ζητήσαμε λοιπόν να μοιραστεί μαζί μας τους βασικούς κανόνες που πρέπει να έχει κανείς πάντα στο μυαλό του πριν καθίσει σε ένα τραπέζι για να παίξει blackjack ή 21.

Βασική στρατηγική Blackjack


1. Στο blackjack, όταν η μάνα έχει μικρά φύλλα (2-3-4-5-6), βάση μαθηματικών το πιο σωστό είναι ο παίκτης να σταματάει ακόμα και στο 12 (δηλ. να μην ρισκάρει να "καεί" επειδή είναι αρκετές- συγκριτικά- οι πιθανότητες να καεί η μάνα).
*Εξαίρεση στον κανόνα Νο.1: Όταν ο παίκτης έχει 12 (και 13, με δύο ή τρία φύλλα) και η μάνα έχει 2 ή 3, ο παίκτης πρέπει να ζητήσει ένα επιπλέον φύλλο.

2. Όταν η μάνα έχει από 7 και πάνω (τα λεγόμενα "μεγάλα φύλλα") και τα 2 φύλλα του παίκτη φτάνουν μέχρι και 16 σε άθροισμα, αυτός ΠΡΕΠΕΙ να τραβάει φύλλο (στο 17 σταματάει ο παίκτης) γιατί μακροχρόνια θα είναι κερδισμένος.
* Στη "σπιτική" 21 που δεν παίζουν όλα τα φύλλα της τράπουλας (και δεν βλέπουμε το φύλλο της μάνας όπως στο blackjack στο καζίνο), ο παίκτης δεν βγαίνει ζημιωμένος αν ζητήσει φύλλο ακόμα και στο 17 επειδή αν έχει και η μάνα 17 τότε χάνει ο παίκτης (ενώ στο καζίνο επιστρέφονται τα πονταρίσματα). Επίσης στο 16 πρέπει σχεδόν πάντα να πάρει φύλλο ο παίκτης- εκτός αν κρίνει ότι μπορεί να «μπλοφάρει» στον παίκτη που κάνει μάνα και να τον κάνει να ρισκάρει και να καεί αυτός.

3. Όταν η μάνα έχει τα λεγόμενα "μικρά φύλλα" ( 4-5-6) ο παίκτης βγαίνει κερδισμένος αν κάνει double στο 9-10-11 (άθροισμα των 2 φύλλων).
*Το “double” είναι η δυνατότητα που δίνεται στον παίκτη στο blackjack να διπλασιάσει το ποντάρισμά του, τραβώντας όμως μόνο ένα φύλλο ακόμα (δηλ. αν κάνει κάποιος double έχοντας άθροισμα 10 και τραβήξει 3, δεν μπορεί μετά να τραβήξει και άλλο φύλλο).

4. Όταν τα δύο φύλλα του παίκτη αθροίζουν σε 10 ή 11 και η μάνα έχει φύλλο από 8 και κάτω, ο παίκτης πρέπει να κάνει double έτσι ώστε μακροχρόνια να είναι κερδισμένος.

5. Ο παίκτης βγαίνει επίσης μακροχρόνια κερδισμένος στην περίπτωση που όταν τα δύο φύλλα που κρατάει είναι πχ. Α και 7 και η μάνα έχει 9+, ζητάει επιπλέον φύλλο

Γενικές Συμβουλές Blackjack


Σύμφωνα με τον Τζον Τάραμα, καλό είναι όταν θέλει κάποιος να παίξει μακροχρόνια και να βγει κερδισμένος, να έχει 10 κάβες των 100 μονάδων (όπου ο κάθε παίκτης αποφασίζει σε τι ποσό αντιστοιχεί για αυτόν η κάθε μονάδα- π.χ. 1, 5, 10 ή παραπάνω ευρώ).. Κάθε μέρα πρέπει να παίζει μια κάβα των 100 μονάδων. Όταν αυτή φτάσει στο 50% κέρδος, δηλαδή τις 150 μονάδες, τότε ο στόχος της συγκεκριμένης ημέρας έχει επιτευχθεί και ο παίκτης πρέπει να σταματήσει να παίζει. Επιπλέον ο Τζον μας ζήτησε πολύ επίμονα να μην παραλείψουμε να γράψουμε ότι όπως σε όλες τις δραστηριότητες που εμπεριέχονται οικονομικές συναλλαγές, έτσι και στο Blackjack, το bankroll management ή αλλιώς η διαχείριση της κάβας μας, είναι ο πιο σημαντικός κανόνας τον οποίο δεν πρέπει να παραβαίνουμε ποτέ. Παίζουμε πάντα με ένα συγκεκριμένο ποσό. Το ποσό αυτό πρέπει να είναι μέρος του περισσεύματός μας, το οποίο ακόμα και αν το χάσουμε να είναι τέτοιο που δεν θα θέτει σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο την προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική, οικονομική ή επαγγελματική μας γαλήνη. Παίκτης ο οποίος παίζει μεγαλύτερα ποσά, όχι μόνο διακυβεύει τα παραπάνω αλλά έχει και πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσει λόγω του μεγαλύτερου άγχους με το οποίο θα παίζει και των λάθος αποφάσεων/επιλογών στις οποίες αυτό σχεδόν βέβαια θα τον οδηγήσει.

Συμβουλές Poker

Ο Τζον Τάραμας παίζει πόκερ εντατικά εδώ και 4 περίπου χρόνια. Χαρακτηρίζει όμως τον εαυτό του ακόμα μαθητή σε αυτό το παιχνίδι, παρότι τα αποτελέσματά του έχουν προοδεύσει σταθερά σε αυτό το χρονικό διάστημα και τον βρίσκουν κερδισμένο και στο παιχνίδι αυτό. Όπως μας εξηγεί, "το πόκερ είναι πολύ πιο πολύπλοκο παιχνίδι από το blackjack και χρίζει συνεχής βελτίωσης όσο έμπειρος και να είναι ένας παίκτης. Θα ήταν πολύ δύσκολο να δώσει κανείς μέσα σε λίγες γραμμές συμβουλές για το πως μπορεί κάποιος να βελτιώσει τις επιδόσεις του στο πόκερ. Χρειάζεται κυριολεκτικά πολύ διάβασμα και εξάσκηση για να φτάσει κανείς σε υψηλό παικτικό επίπεδο".

Φυσικά μεγάλη σημασία στο πόκερ έχει και το τραπέζι στο οποίο παίζει κανείς- δηλ. οι αντίπαλοί του. Ένας καλός παίκτης έχει μικρές πιθανότητες αν παίζει κόντρα σε πολύ καλούς παίκτες. Ομοίως ένας μέτριος παίκτης μπορεί να αποδειχθεί πολύ ισχυρός αν οι αντίπαλοι του είναι χαμηλού επιπέδου. Προσοχή λοιπόν με ποιους παίζετε και (πάντα) πόσα παίζετε.

Για όσους θέλουν να διαβάσουν και να μάθουν περισσότερα, ο Τζον Τάραμας προτείνει ανεπιφύλακτα τη μελέτη των άρθρων του Poker Pro. Πρόκειται για μια σειρά από 70 άρθρα που ξεκινούν από τα πιο βασικά σημεία του παιχνιδιού και καταλήγουν ακόμα και σε εξειδικευμένες έννοιες και στρατηγικές. Ρίχνοντας οι ίδιοι, κατόπιν της προτροπής του Τζον Τάραμα, μια ματιά σε αρκετά από αυτά τα άρθρα τις τελευταίες μέρες, είναι αλήθεια πως μάθαμε πολλά χρήσιμα πράγματα για το πόκερ. Επειδή όμως 70 άρθρα είναι σίγουρα πάρα πολλά, ξεχωρίσαμε για σας δύο από αυτά τα οποία αφορούν τα λεγόμενα “poker tells” (εκφράσεις και γλώσσα του σώματος που μαρτυρούν το φύλλο των παικτών σε ένα τραπέζι) τα οποία βρήκαμε πραγματικά απολαυστικά. Τα παραθέτουμε αυτούσια με την ελπίδα να αποδειχθούν αποτελεσματικά και οι φίλοι μας να μας περάσουν για mentalists(!) στο παιχνίδι που θα στήσουμε λίγη ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου.

1. ‘Ενας από τους μεγαλύτερους “προδότες” του φύλλου ενός παίκτη είναι η κατεύθυνση του βλέμματός του στις διάφορες φάσεις του παιχνιδιού. Όταν ο παίκτης έχει κάτι καλό και διάθεση να το ποντάρει δυνατά, αμέσως μόλις δει το φύλλο του θα κοιτάξει τις μάρκες του. Ο λόγος είναι ότι θέλει να σκεφτεί πόσο ακριβώς θα είναι το μέγεθος του πονταρίσματός του και πως θα μπορέσει να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος από αυτό το φύλλο. Όταν δείτε έναν παίκτη να συμπεριφέρεται έτσι, παρατηρείστε τον μέχρι το τέλος της παρτίδας ώστε να διαπιστώσετε πως ποντάρει όταν έχει καλό φύλλο. Όταν θα βρεθείτε αντιμέτωπος με έναν παίκτη που μόλις δει το φύλλο του αρχίσει να κοιτάζει τις μάρκες του σκεφτείτε σοβαρά το πάσο εάν το φύλλο σας δεν είναι από τα κορυφαία. Εάν αποφασίσετε να μπείτε στην παρτίδα μαζί του, παρατηρείστε την συμπεριφορά του πολύ προσεκτικά λαμβάνοντας υπόψη σας και τα ακόλουθα στοιχεία. Εάν ο αντίπαλός σας, αμέσως αφού ανοίξει ένα καινούργιο κοινό φύλλο, κοιτάξει προς άσχετη με το τραπέζι κατεύθυνση, το πιθανότερο είναι ότι έχει πολύ καλό φύλλο. Η αντίδραση αυτή είναι αυτόματη για κάποιον που δεν θέλει να προδώσει την ικανοποίησή του για το φύλλο που αντικρίζει μπροστά του. Στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τους αντιπάλους του, προσπαθεί να επιδείξει αδυναμία και έλλειψη ενδιαφέροντος για το φύλλο του. Εάν όμως, μετά από ένα δυνατό ποντάρισμα του αντιπάλου σας, τον παρατηρείτε να σας κοιτάζει έντονα και να μοιάζει επιθετικός με τον τρόπο που πετάει τις μάρκες, είναι πολύ πιθανό να μπλοφάρει. Επιθυμώντας να ενισχύσει την μπλόφα του, προσπαθεί να σας φοβίσει χρησιμοποιώντας την γλώσσα του σώματός του και να σας τρομάξει. Σκεφτείτε το, είναι ποτέ δυνατόν, εάν ήταν σίγουρος για το φύλλο του, να πόνταρε με τρόπο που τρομάζει τους αντιπάλους του; Ή απλά θα σκεφτόταν πως θα αποκομίσει το μεγαλύτερο κέρδος, προσπαθώντας να δείξει φοβισμένος ποντάροντας σχετικά χαλαρά; Φυσικά το δεύτερο. Μην φοβάστε λοιπόν όταν διακρίνετε πρόθεση να σας τρομάξουν, δείξτε πίστη στα σχετικά δυνατά φύλλα σας και δείτε το ποντάρισμα. Μία εκ νέου ρελάνς είναι άχρηστη σε αυτό το σημείο και δεν υπάρχει περίπτωση να σας εξασφαλίσει επιπλέον κέρδος, γιατί πολύ απλά, ο αντίπαλός σας θα την δει μόνο αν έχει κορυφαίο φύλλο, διαφορετικά θα πάει πάσο.

2. Στάση του σώματος. Προσέξτε την γλώσσα του σώματος των αντιπάλων σας. Όταν το φύλλο που έχουν τους προκαλεί ενδιαφέρον, γέρνουν λίγο προς τα εμπρός και το ενδιαφέρον τους για την παρτίδα είναι αυξημένο. Εάν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στην στάση κάποιου αντιπάλου την στιγμή που ανοίγει ένα κοινό φύλλο, αυτή συνήθως υποδηλώνει ενδιαφέρον του παίκτη για το νέο δεδομένο.

3. Σύνηθες μοντέλο πονταρίσματος (Betting Patterns). Οι περισσότεροι παίκτες δεν είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί στο ποντάρισμά τους, με αποτέλεσμα να παίζουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθε φορά που έχουν ένα συγκεκριμένο καλό φύλλο. Με λίγη παρατήρηση, μπορούμε να διακρίνουμε πολλά τέτοια "συνήθεια" των αντιπάλων μας και να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον τους.

4. Όταν κάποιος παίκτης κοιτάζει τα κοινά φύλλα που μόλις άνοιξαν και αμέσως μετά κοιτάξει τις μάρκες του, έχει κάτι καλό. Είναι αντανακλαστική αντίδραση και πρέπει να την εμπιστεύεστε, εκτός αν παίζετε με πολύ έμπειρους παίκτες.

5. Εάν την ώρα που πάτε να ποντάρετε με μέτριο φύλλο, κάποιος από τους παίκτες που «μιλάει» μετά από εσάς δείχνει προσποιητή αδιαφορία για την παρτίδα, ετοιμαστείτε να δεχτείτε re-raise.

6. Τα γρήγορα call (τα βλέπω) συνήθως σημαίνουν αδυναμία (μέτρια φύλλα), αλλά παράλληλα και διάθεση να συνεχίσουν τα call μέχρι το τέλος. Ο παίκτης που τα κάνει, είναι πολύ πιθανό να έχει χάσει την ψυχραιμία του, ή να πιστεύει ότι τον μπλοφάρουν.

7. Πολλές φορές (και πάντα ανάλογα με το στυλ του κάθε παίκτη), αυτός που έχει καλό φύλλο, δεν πετάει τις μάρκες του μέσα στο ποτ, αλλά τις σπρώχνει σιγά σιγά. Σαν να μην θέλει να τρομάξει τους αντιπάλους του.

8. Παρατηρήστε τον τρόπο που τακτοποιούν οι παίκτες τις μάρκες τους. Αν είναι «ακατάστατοι», το πιο πιθανό είναι να αντιστοιχεί αυτό το στυλ και στο παιχνίδι τους: επιθετικό στυλ με πολλές μπλόφες. Αν είναι τακτοποιημένες οι μάρκες σε ίσιες στοίβες ανά αξία, τότε ο παίκτης αυτός είναι μάλλον tight και προσεκτικός στα πονταρίσματά του.

9. Εάν έχετε την επιλογή θέσης στο τραπέζι που θα καθίσετε και δεν γνωρίζετε κανέναν παίκτη, επιλέξτε να καθίσετε μετά από τον παίκτη με τα περισσότερα χρήματα. Έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες να κερδίσετε μεγάλα ποτ. Εάν γνωρίζετε τους παίκτες, επιλέξτε την θέση μετά από τον πλέον επιθετικό αντίπαλό σας. "Μιλώντας" μετά από τον επιθετικό παίκτη, έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε μεγάλα ποτ όταν έχετε καλό φύλλο ή και να γλιτώσετε μερικά άστοχα πονταρίσματα με καλά folds. Και στις δύο περιπτώσεις, μεγιστοποιείτε το πλεονέκτημα της θέσης στη σειρά πονταρίσματος.

10. Προσοχή! Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ίδια ακριβώς συμπεριφορά από τον ίδιο παίκτη, μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία εμφανίζεται. Παράδειγμα: ο παίκτης που «πιάνει» πολύ καλό φύλλο, παθαίνει κάτι σαν αγκύλωση την στιγμή που διαπιστώνει την δύναμη του φύλλου του. Μένει για μερικά δευτερόλεπτα ακίνητος. Την ίδια ακριβώς "απότομη ακινησία" μπορεί να παρουσιάσει ένας παίκτης που έχει ποντάρει μπλοφάροντας, είναι πεπεισμένος ότι η μπλόφα του θα πιάσει, αλλά ξαφνικά βλέπει έναν αντίπαλο να ετοιμάζεται να κάνει call.

11. Για το τέλος σας έχω φυλάξει ένα μικρό τέχνασμα. Θα σας περιγράψω μία κατάσταση, όπου εάν παίζετε συχνά πόκερ, θα έχετε σίγουρα βρεθεί πάρα πολλές φορές: Η παρτίδα είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της και στον τελευταίο γύρο πονταρισμάτων, ο αντίπαλός σας ποντάρει δυνατά. Εσείς βρίσκεστε να έχετε ένα αξιοπρεπές φύλλο, σχετικά δυνατό, υπάρχουν όμως πιθανά φύλλα που σας κερδίζουν. Υποψιάζεστε ότι ο αντίπαλός σας μπορεί και να μπλοφάρει, αλλά δεν είστε καθόλου σίγουρος. Τι κάνετε; .... Απάντηση: Πιάνετε τις μάρκες σας και αρχίζετε να προσποιείστε ότι τις μετράτε για να ποντάρετε. Το βλέμμα σας όμως παραμένει καρφωμένο στον αντίπαλο καταγράφοντας κάθε του κίνηση. Εάν παρατηρήσετε κάποια απότομη αλλαγή στη στάση του μόλις δει το χέρι σας στις μάρκες σας, όπως απότομο σταμάτημα κάποιας νευρικής κίνησης ή απότομο βλέμμα προς τις μάρκες σας, εκλάβετε το ως φόβο και ενισχύστε την άποψή σας ότι μπλοφάρει. Ουσιαστικά κάνετε προσποίηση πονταρίσματος και παρατηρείτε πως αντιδρά ο αντίπαλός σας σε αυτό το ενδεχόμενο. Υπάρχει περίπτωση ακόμα και να αποκαλύψει σχεδόν πλήρως το φύλλο του, από την τρομάρα του και μόνο, πριν καν ανακοινώσετε την κίνησή σας! Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία όπου και αν δοκιμάσετε την τύχη σας και Καλή Χρονιά!

Από: SPORT 24http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/12/blackjack-poker.html