07 Ιανουαρίου 2011

Θα κλείσει τα σπίτι των Τραπεζιτών ο Παπ αν δεν στηρίξουν τις επιχειρήσεις... ε, λέει και καμιά μαλακία να περνά η ώρα και να γίνεται η προπαγάνδα

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/10/13/2_h.jpgΣήμερα συναντήθηκαν με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Ε.Ε.Τ) ο Παπακωνσταντίνου και ο Χρυσοχοΐδης. Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της κατανομής, από την Τράπεζα της Ελλάδος, μεταξύ των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, των εγγυήσεων του Δημοσίου, ύψους 25 δισ. ευρώ...

Θυμάστε; Τα 28 δις επί ΝΔ «χαρίστηκαν στους Τραπεζίτες» όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ τότε από την Αντιπολίτευση... τα 25 δις όμως που δίνονται τώρα στις Τράπεζες, με το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, έγιναν ξαφνικά «εγγυήσεις του Δημοσίου»...

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/10/30/2_h.jpgΣας θυμίζουμε και δυο πρωτοσέλιδα από τον Οκτώβριο του 2008 όταν η ΝΔ έφερε το πρώτο πακέτο στήριξης των 28 δις για τις Τράπεζες ή όπως κραύγαζε το ΠΑΣΟΚ «χάριζε στους τραπεζίτες 28 δις»... 13.10.2008/αριστερά: «Πρέσα Αλογοσκούφη στους μισθωτούς... αλλά Ευρω-σωσίβιο με 28 δις για τις Τράπεζες» και 30.10.2008/δεξιά: «Μόνο για τις Τράπεζες βρήκαν 28 δις ενώ η Ευρώπη παίρνει γενναίες πρωτοβουλίες για τους οικονομικά ασθενέστερους»

Θα κάνει τον κόπο η φυλλάδα να μας απαντήσει που βρήκε τώρα τα 25 δις το ΠΑΣΟΚ... μήπως από το ξέσκισμα των οικονομικά ασθενέστερων Ελλήνων;

Διαβάστε και πως παρουσιάζει τώρα την είδηση επί ΠΑΣΟΚ η ίδια φυλλάδα:

Παπακωνσταντίνου προς τραπεζίτες: Στηρίξτε την οικονομία

Να στηρίξουν την ελληνική οικονομία με τα κεφάλαια που θα εξασφαλίσουν ζήτησε από τις τράπεζες ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, κάλεσε τους τραπεζίτες να υποστηρίξουν τις υγιείς επιχειρήσεις με τη ρύθμιση των οφειλών τους, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν το σκόπελο της ύφεσης χωρίς μεγάλες επιπτώσεις.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκαν σήμερα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Ε.Ε.Τ).

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία, θέματα που άπτονται της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, αλλά και ευρύτερα ζητήματα σχετικά με την ρευστότητα στην αγορά και την συμμετοχή των πιστωτικών ιδρυμάτων στα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων.

Οι τραπεζίτες

Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε.Τ. εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι πλησιάζει η ώρα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει βήματα τους τελευταίους οκτώ μήνες, ενώ «έχουν μπει μπροστά» ο νέος αναπτυξιακός και ο φορολογικός νόμος.

Πρόσθεσαν, πάντως, ότι «δυσκολεύει» η πίεση που δέχονται το τελευταίο διάστημα τα ελληνικά ομόλογα.

Ο «τρίτος πυλώνας ρευστότητας»

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της κατανομής, από την Τράπεζα της Ελλάδος, μεταξύ των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, των εγγυήσεων του Δημοσίου, ύψους 25 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τον «τρίτο πυλώνα ρευστότητας» προς τις ελληνικές τράπεζες, καθώς με βάση τις εγγυήσεις αυτές τα πιστωτικά ιδρύματα θα εκδώσουν ομόλογα, που στη συνέχεια θα «ανταλλάξουν» με ρευστότητα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα οι τράπεζες θα εκδώσουν τίτλους με την εγγύηση του Δημοσίου, τους οποίους θα υποβάλλουν στην ΕΚΤ για την άντληση ρευστότητας μέσω των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης που διενεργούνται.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το νέο γύρο stress tests, απάντησαν ότι αυτά αναμένεται να γίνουν την άνοιξη.

Για την επιστροφή των προνομιούχων μετοχών, έγινε γνωστό ότι η Εθνική Τράπεζα έχει υποβάλει ήδη αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ γενικές συνελεύσεις για τη λήψη σχετικής απόφασης έχουν συγκαλέσει οι διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Τράπεζας Αττικής.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι μετά τις 27 Ιανουαρίου ξεκινούν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη σύναψη δανείου 2 δισ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων επιχειρηματικότητας.

Μέχρι τέλος του μήνα θα ξεκινήσει και η λειτουργία του Ταμείου Επιχειρηματικότητας η «προίκα» του οποίου ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ από την πλευρά του κράτους, ενώ 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί από τις τράπεζες.

Στις 15 Μαρτίου θα προκηρυχθούν τα πρώτα προγράμματα στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου ύψους 2 δισ. ευρώ. Αντίστοιχο ποσό θα προκηρυχθεί και στο τέλος Μαρτίου (4 δισ. ευρώ οι συνολικές προκηρύξεις το Μάρτιο).

Οι υπερπτήσεις δεν θα αλλάξουν το καθεστώς στο Αιγαίο, δήλωσε στους Τούρκους ο GAP... μετά κοίταξε τα μπούτια του...

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι με τις υπερπτήσεις μαχητικών δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς στο Αιγαίο έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη διάσκεψη των Τούρκων διπλωματών στο Ερζερούμ...

μετά κοίταξε τα μπούτια του...

και είδε ότι του είχε σκιστεί το καλσόν...

Μ. Κεφαλογιάννης: «Αλήθεια τι έγινε με τα περίφημα "5 μέτρα ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων" που εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 2008;;;;»

Tο ΠΑΣΟΚ από τον Νοέμβριο του 2008 δήλωνε : "προχωρούμε άμεσα στη λήψη πέντε (5) συγκεκριμένων μέτρων ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων"!!!!

Ιδού τα μέτρα που έλεγε ότι θα λάβει:

1) Άμεση ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών με τον περιορισμό της «κρατικής ακρίβειας» που έχει επιβάλει η ΝΔ στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ. (Τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξήθηκαν από 1/1/2011 για τα φτωχά νοικοκυριά κατά 11,2% και το ίδιο συνέβη με τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς) .

2) Μείωση των τιμών αγαθών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης κατά 8%-10%, δεδομένου ότι υπάρχει ραγδαία αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών σε πρώτες ύλες και καύσιμα, που δεν «περνάει» στην ελληνική αγορά. (Δεκαπέντε μήνες μετά συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Αντί για μείωση, είχαμε πολύ μεγάλες αυξήσεις)

3) Εξάλειψη της διαφοράς πληθωρισμού από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, μέσα από τη εξυγίανση των αγορών. (Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρωζώνη και ξεπερνά το 5% ) .

4) Ριζική αναδιάρθρωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για καλύτερη εποπτεία της αγοράς με σκοπό τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού. (Η κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο για την Επιτροπή, απλώς και μόνο για να την καταργήσει από ανεξάρτητη Αρχή).

5) Επιβολή έκτακτου ανώτατου περιθωρίου κέρδους, αυστηρών και υψηλών ποινών και «σπάσιμο εταιριών» όπου εντοπίζεται κατάχρηση αφενός δεσπόζουσας θέσης στην αγορά και αφετέρου οικονομικής εξάρτησης των ασθενέστερων κρίκων της παραγωγικής αλυσίδας. (Σε αυτό το θέμα δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο ).

-----------------------------------

Ο αρμόδιος τότε τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης ,κ.Μ.Χρυσοχοΐδης, σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ δήλωνε :

*«Νέα» (3 Αυγούστου 2009): «Έχουμε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουμε σε ριζική αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος ώστε αυτό να γίνει πιο δίκαιο αλλά ταυτόχρονα και πιο αποτελεσματικό. Συνεπώς, ναι, όλοι οι πρόσφατοι άδικοι φόροι (σε ΙΧ, καύσιμα, κινητά και ακίνητα) θα καταργηθούν. Άλλωστε συμβάλλουν ελάχιστα στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας». Επίσης: «Η μείωση των τιμών είναι βασική μας δέσμευση. Και για να συμβεί αυτό, μια από τις πρώτες προτεραιότητές μας θα είναι το κλείσιμο της τεράστιας ψαλίδας έως και 1.500% που παρατηρείται σήμερα σε πολλά βασικά αγαθά μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, προς όφελος βιομηχανιών, μεταπρατών και μεσαζόντων. Αυτή είναι η πηγή της ακρίβειας. Εκεί πρέπει να χτυπήσουμε».

*Πρώτο Θέμα (13 Σεπτεμβρίου 2009): Τέλος στη ληστεία του εισοδήματος από 5 Οκτωβρίου. Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. (εκπρόσωπος του κόμματος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης).

*Real News (27 Σεπτεμβρίου 2009): «Σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης οι τιμές είναι δυνατόν να μειωθούν από 5% ως 10% άμεσα. Το λέω και το πιστεύω. Με πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο με σκοπό να παταχθεί η κρατική ακρίβεια, με εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων στην περίπτωση της ΔΕΗ. Έχουμε πει επίσης ότι ειδικά για τα καύσιμα – εφόσον χρειαστεί – θα μπει πλαφόν, πως θα επαναφέρουμε τον κανόνα της φθηνότερης χώρας στα φάρμακα. Και θα κάνουμε συνεννοήσεις σε κλαδικό επίπεδο, έστω ώστε να υπάρξει μείωση τιμών σε προϊόντα που είναι υπερτιμημένα (συμφωνίες κυρίων)».

Ειδικά για καρτέλ, δεσμεύτηκε για: «Δημιουργία ενός ειδικευμένου δικαστικού σώματος, ένα Ειδικό Εφετείο για Προσφυγές Υποθέσεων Ανταγωνισμού που θα εξετάζει προσφυγές κατά αποφάσεων που εξέδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Και μια ξεχωριστή Αντιμονοπωλιακή Αρχή με ειδική αποστολή τη γενική εποπτεία της κατάστασης που επικρατεί στο θέμα των καρτέλ, στα πρότυπα της Τράπεζας της Ελλάδος».

*Κυρ. Ελευθεροτυπία (27 Σεπτεμβρίου 2009): «Δεν πρόκειται να μπει κανένας νέος φόρος στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα. Ούτε ένα ευρώ»! Παράλληλα, υπογράμμιζε: «Αν το πρώτο εξάμηνο δεν δώσουμε δείγμα ανατροπών, τότε μέσα σ’ ένα χρόνο από σήμερα θα είμαστε σε αποδρομή. Ή θα πετύχουμε ή θα φύγουμε. Και δεν θέλουμε να φύγουμε, γιατί τότε θα κινδυνεύσει και η παράταξή μας».

Απομόνωση Θεσσαλονίκης

Η απομόνωση της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας από την Κυβέρνηση συνεχίζεται. Μετά τα κομμένα δρομολόγια τρένων τόσο στο εσωτερικό όσο και σε πόλεις του εξωτερικού, τα κλειστά μουσεία λόγω έλλειψης προσωπικού που αποφέρουν ένα ακόμη πλήγμα στον ήδη τραυματισμένο τουρισμό, τώρα μαθαίνουμε ότι καταργείται και το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που εδρεύει στη συμπρωτεύουσα.

(Το έχουμε αναδημοσιεύσει και εμείς απ' το taxalia εδώ και πολλές μέρες)
Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απ. Τζιτζικώστας, με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή διατυπώνει τις επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη ενέργεια και ρωτά πώς είναι δυνατόν ένα τμήμα, που έχει αυξήσει τις εξιχνιάσεις υποθέσεων σε ποσοστό κοντά στο 1000% και σε μια εποχή που το ηλεκτρονικό έγκλημα αποτελεί ένα από τα κυριότερα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία, να κλείνει.

Να δούμε τώρα την απάντηση του Υπουργού ή μήπως δεν προλαβαίνει γιατί τοποθετεί το φράγμα στα σύνορα;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Διαψεύδονται οι ελπίδες των Ελλήνων

Οι Έλληνες δέχθηκαν και εφήρμοσαν με ενθουσιασμό τις οδηγίες της Ε.Ε. μετά την ένταξή τους σε αυτήν. Πραγματοποίησαν όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που επέβαλε αυτή στην οικονομία τους και ειδικότερα στην βιομηχανική και γεωργική παραγωγή τους. Μειώθηκαν οι απασχολούμενοι στην γεωργία από το ποσοστό του 70% περίπου του λαού, που ήταν προπολεμικώς, στο 20% σχεδόν τούτου. Άλλαξαν οι παραδοσιακές καλλιέργειές τους. Στην χώρα που καλλιεργείται το ελαιόδεντρο από αρχαιοτάτων χρόνων υποχρεώθηκαν οι καλλιεργητές να ξεριζώσουν δένδρα πολλών δεκαετιών, για να εισπράξουν την επιδότηση.

Βιομηχανικές μονάδες εριοβιομηχανίας και υφαντουργίας, τα προϊόντα των οποίων, ακόμα και σε υφάσματα κοστουμιών, ήσαν εφάμιλλο των αγγλικών, αναγκάσθηκαν να κλείσουν.

Εργοστάσια ψυγείων και άλλων ηλεκτρικών ειδών έφυγαν από ελληνικά χέρια. Η δασμολογική προστασία των αγροτικών μας προϊόντων έγινε παρελθόν. Άλλαξε ριζικώς το είδος της απασχολήσεως των αγροτών μας. Το μικρεμπόριο και η βιοτεχνία, που απασχολούσαν σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, περιήλθαν σε μαρασμό, δια της εισβολής και επικρατήσεως γιγαντιαίων πολυεθνικών επιχειρήσεων. Όλα δε αυτά και πολλά άλλα έγιναν αποδεκτά, με μια ελπίδα. Την επίτευξη της ποθητής συγκλίσεως της οικονομίας μας. Δια αυτής η ελληνική οικονομία αναμενόταν, ότι θα γινόταν ισότιμη με εκείνες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Με συνέπεια την άνοδο του επιπέδου ζωής των Ελλήνων.

Αλλά επήλθε η τελευταία οικονομική κρίση, κατά την οποία οι ελπίδες του ελληνικού λαού διαψεύσθηκαν παταγωδώς. Η αλληλεγγύη και σύμπνοια των μελών της Ευρωζώνης εκδηλώθηκαν, με την χορήγηση δανείου αυτών προς την Ελλάδα, ύψους 80 δις ευρώ, για τρία χρόνια, με τον όρο συμπράξεως του ΔΝΤ, δια συμπληρωματικού δανείου 30 δις ευρώ. Αλλά και με όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται η ανάμειξη του τελευταίου. Μισθωτοί και συνταξιούχοι απώλεσαν σημαντικό μέρος των αποδοχών τους, ενώ οι κυβερνώντες διατήρησαν το δικαίωμα να δαπανούν δι’ αυτούς το δημόσιο χρήμα κατά βούληση, να διαθέτουν δε και ποσό 20 εκατ. ευρώ για μελέτη ιδιωτών, περί της μειώσεως και εξυγιάνσεως των ΔΕΚΟ.

Όμως ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιούνκερ πρότεινε ως λύση του δανειακού προβλήματος των χωρών της Ευρωζώνης την έκδοση ευρωομολόγου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σκοπός τούτου θα ήταν ο δανεισμός των χωρών αυτών από την ανωτέρω τράπεζα, ως πλέον αξιόπιστη, ώστε να παύσουν να εμφανίζονται οι χώρες της Ευρωζώνης μεμονωμένως στην αγορά και να υφίστανται την εκμετάλλευση των διεθνών τοκογλύφων. Αλλά η Γερμανία αρχικώς και η Γαλλία στην συνέχεια, για ηγεμονικούς κυρίως λόγους, αρνήθηκαν όχι μόνο την έκδοση του ευρωομολόγου αλλά και την περί αυτού συζήτηση. Έτσι όμως το πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών του Eurogroup εξαφανίζεται και κάθε χώρα καλείται να αντιμετωπίσει μόνη το πρόβλημά της.

Στην άποψη των άνω δύο ευρωπαϊκών χωρών, με την οποία συμφωνούν η Ολλανδία και Αυστρία, αντιτίθεται η ομάδα των νοτίων χωρών (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία), στην οποίαν έχει προστεθεί εκ των κεντρικών χωρών και το Βέλγιο, επιμένει δε στην έκδοση του ευρωομολόγου. Ο Έλλην πρωθυπουργός καλείται τώρα να επιτύχει τη δικαίωση του ευλόγου αιτήματος των νοτίων χωρών, καθώς και να ζητήσει ορισμένα προνόμια υπέρ των Ελλήνων γεωργών για την ανάκαμψη της οικονομίας μας. Διότι αυτή είναι αδύνατο να επιτευχθεί με τους σημερινούς περιορισμούς της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

Οι λάτρεις της ασυδότου ελευθερίας της αγοράς, πιστεύουν ότι όλα μπορούν να αντιμετωπισθούν, δια της βελτιώσεως ανταγωνιστικότητος των Ελλήνων. Αυτή όμως προϋποθέτει παραγωγή. Και στην Ελλάδα δεν υφίσταται κανενός είδους παραγωγή, ούτε βιομηχανική ούτε γεωργική. Δια της ελευθέρας εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και από άλλες ηπείρους, η ελληνική αγροτική παραγωγή έχει συρρικνωθεί. Οι Έλληνες αγρότες είναι εντελώς απροστάτευτοι. Εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως είναι ο ελαιόκαρπος και το ελαιόλαδο, αγοράζονται από χονδρεμπόρους σε εξευτελιστικές τιμές, στη συνέχεια δε διατίθενται στις διεθνείς αγορές από Ιταλούς και Ισπανούς μεγαλεμπόρους, ως ιταλικά ή ισπανικά προϊόντα!

Παραλλήλως αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα, χωρίς ουσιώδη μέριμνα της πολιτείας για την απασχόλησή τους. Τα αποτελέσματα της αγανακτήσεως των από παντού πληττομένων Ελλήνων βιώνουμε ήδη δραματικώς. Και ασφαλώς δεν θα εξαιρεθούν από αυτά οι κυβερνώντες.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=63700

Ανέκδοτο για τον GAP

Μπαίνει ο Παπανδρέου σε μία καφετέρια και παραγγέλνει ένα καφέ. Όταν τελειώνει βγαίνει έξω να φύγει αλλά δεν βλέπει το οικολογικό –green tech- αμάξι του. Ξαναμπαίνει μέσα στο μπαρ και λέει :
- Αν δεν είναι εδώ αύριο το αμάξι μου…. θα γίνει ότι έγινε και στη Στοκχόλμη.
Απορημένοι οι υπόλοιποι στο καφέ δεν ήξεραν τι έγινε στη Στοκχόλμη αλλά δεν τον ρωτάνε.
Πάει την άλλη μέρα βλέπει το αυτοκίνητο απ’ έξω, πάει μέσα ξανά παραγγέλνει ένα τσάι, βγαίνει πάλι έξω μα πάλι δεν βλέπει το αμάξι. Ξαναμπαίνει μέσα και τους λέει :
- Αν δεν είναι εδώ αύριο το αμάξι μου θα γίνει ότι έγινε και στη Στοκχόλμη.
Απορημένοι πάλι αυτοί που ξανακούν αυτή τη ιστορία αλλά πάλι δεν τον ρωτάνε τι είναι αυτό.
Πάει την άλλη μέρα βλέπει το αυτοκίνητο απ’ έξω, πάει μέσα ξανά παραγγέλνει ένα μεταλλικό νερό, βγαίνει πάλι έξω μα πάλι δεν βλέπει το αμάξι. Ξαναμπαίνει μέσα και τους λέει:
- Αν δεν είναι εδώ αύριο το αμάξι μου θα γίνει ότι έγινε και στη Στοκχόλμη.
Αυτοί δεν αντέχουν άλλο και του λένε :
- Κύριε πρωθυπουργέ τι έγινε στη Στοκχόλμη δηλαδή;

Και τους απαντάει:

- Πήγα σπίτι με τα πόδια!

http://taxalia.blogspot.com

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός της κυβέρνησης στους αγρότες του Νομού Έβρου

► Δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι αποζημιώσεις για τις μεγάλες πλημμύρες του χειμώνα και της άνοιξης του 2010, παρά τις διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων
► Δείτε βίντεο με τις υποσχέσεις του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ τον Σεπτέμβριο του 2010
► Επιστολή διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Τυχερού
► Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι αγρότες του ακριτικού νομού

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Τυχερού Έβρου, επισημαίνοντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων για καταβολή αποζημιώσεων για την μείωση παραγωγής των καλλιεργειών στον Έβρο, μετά από τις μεγάλες πλημμύρες του χειμώνα και της άνοιξης του 2010, των έντονων βροχοπτώσεων του Ιουνίου 2010, του καύσωνα του Αυγούστου 2010, αλλά και της έντονης προσβολής από το πράσινο σκουλήκι στις βαμβακοκαλλιέργειες, που είχαν σαν αποτέλεσμα την εκμηδένιση σχεδόν της παραγωγής σε καλλιέργειες όπως βαμβάκι, πεπόνι, βιομηχανική τομάτα κ.α, όχι μόνο δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις, αλλά ούτε καν έχουν ανακοινωθεί τα πορίσματα των εκτιμήσεων...»

Ο Αγροτικός Σύλλογος ζητά την καταβολή των αποζημιώσεων ώστε αυτές να αποτελέσουν μια όαση στην απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες του ακριτικού νομού.

Η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Τυχερού:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
στη συνέχεια της επιστολής μας στις 20/10//2010 σας γνωρίζουμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων για επίσπευση καταβολής αποζημιώσεων για την μείωση παραγωγής των καλλιεργειών μας μετά από τις μεγάλες πλημμύρες του χειμώνα και της άνοιξης του 2010, των έντονων βροχοπτώσεων του Ιουνίου, του καύσωνα του Αυγούστου, αλλά και της έντονης προσβολής από το πράσινο σκουλήκι στις βαμβακοκαλλιέργειες, που είχαν σαν αποτέλεσμα την εκμηδένιση σχεδόν της παραγωγής σε καλλιέργειες όπως βαμβάκι, πεπόνι, βιομηχανική τομάτα κ.α, όχι μόνο δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις, αλλά ούτε καν έχουν ανακοινωθεί τα πορίσματα των εκτιμήσεων.

Επειδή αυτή η καταστροφική χρονιά (κατά την οποία το κόστος καλλιέργειας ήταν αυξημένο από ότι σε κανονικές συνθήκες) έχει τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομική ζωή της κατεξοχήν αγροτικής περιοχής μας με κοινωνικές πλέον προεκτάσεις, σας παρακαλούμε να ασχοληθείτε προσωπικά με το μείζον θέμα των παραγωγών της περιοχής μας, ώστε να επισπευστεί η καταβολή των αποζημιώσεων σε όλους τους παραγωγικούς αγροτικούς κλάδους και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία του τόπου μας κατά την οποία βάλλονται όλοι οι κάτοικοι, να διασφαλίσετε το αίσθημα δικαίου των παραγωγών μας με την ίση αντιμετώπιση όλων των αγροτών της πληγείσας περιοχής.

Επίσης, σας παρακαλούμε να θεωρηθούν ως ανωτέρα βία οι παραπάνω αντίξοες συνθήκες, και να εξαιρεθεί η περιοχή μας από το πλαφόν παραγωγής για τους βαμβακοκαλλιεργητές, ώστε να χορηγηθεί εξολοκλήρου η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι.

Πιστεύοντας στην ιδιαίτερη ευαισθησία σας για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών της ακριτικής περιοχής μας, ζητούμε να ενεργήσετε για την καταβολή των αποζημιώσεων ώστε αυτές να αποτελέσουν μια όαση στην απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες μας.

Με εκτίμηση

Προϊκάκης Πρόδρομος
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τυχερού

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης στους αγρότες του Έβρου συνεχίζεται.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Χατζηαντωνίου είχε δηλώσει στις 10/9/2010 στα τοπικά κανάλια πως οι ζημιές από τις πλημμύρες θα πληρωθούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2010!

Δείτε το βίντεο:




alexpolisonline.blogspot.com

Οδηγός μετανάστευσης με σφραγίδα Βρυξελλών

Περισσότεροι από 12.500 είναι οι Έλληνες, που σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν στείλει τα τελευταία δύο χρόνια βιογραφικά στο δίκτυο Eures της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό.

H ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα δημιουργήθηκε το 1993. Σε αυτή συμμετέχουν 31 κράτη και έχουν γραφτεί 22.730 εργοδότες. Στη βάση δεδομένων του δικτύου υπήρχαν σήμερα 847.907 κενές θέσεις εργασίας και 550.781 βιογραφικά.

Ο ιστότοπος περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης και τις εργασιακές συνθήκες στις 31 χώρες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΝΔ και Ντόρα κατηγορούν τον Γιωργάκη

Μέχρι και ο Αβραμόπουλος έβγαλε ανακοίνωση για την ξεφτίλα του ΓΑΠ:

«Η συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην ετήσια συνάντηση των Τούρκων Διπλωματών, στο Ερζερούμ και οι εν κρυπτώ συζητήσεις με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, συσκότισαν περισσότερο τις δοκιμαζόμενες, αυτόν τον καιρό, ελληνοτουρκικές σχέσεις, προκαλώντας ερωτηματικά, προβληματισμό και ανησυχία.

Είναι βέβαιο πως ο Πρωθυπουργός εσύρθη στη συνάντηση αυτή, χωρίς διπλωματική προετοιμασία και συγκεκριμένη ατζέντα. Από τις εικόνες, που μόνον αυτές, συνόδευσαν το όλο σκηνικό, επετεύχθη ο βασικός σκοπός της τουρκικής διπλωματίας, που ήταν να δοθεί η εντύπωση ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν ουσιαστικά βελτιωθεί. Αυτό εξηγεί και την περιορισμένη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη και ενημέρωση της κοινής γνώμης. Γεγονός πρωτόγνωρο στα διπλωματικά χρονικά της χώρας.

Το Ερζερούμ καταγράφεται και προστίθεται στη σειρά των ατυχών διπλωματικών κινήσεων της κυβέρνησης, οι οποίες και την Ελλάδα αποδυναμώνουν διπλωματικά και το στόχο, για ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον συνεργασίας στην περιοχή μας, δεν υπηρετούν.

Στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, που ζήτησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο Πρωθυπουργός καλείται να ενημερώσει την Ελληνική Βουλή, αφού δεν το έπραξε, ως όφειλε, πριν τη μετάβασή του στο Ερζερούμ.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η αποδυναμωμένη διπλωματικά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης, απαιτούν λεπτούς και προσεχτικούς διπλωματικούς χειρισμούς και δεν συγχωρείται η πρόχειρη και αφελής διπλωματία εντυπώσεων και διεθνών δημοσίων σχέσεων που, όχι μόνον δεν συμβάλλει στην ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της χώρας μας, αλλά αντίθετα την υποβαθμίζει, τη μειώνει και την εκθέτει σε κινδύνους».

Και η Μπακογιάννη κατηγορεί τον Παπανδρέου για κλίμα μυστικής διπλωματίας:

«Κάθε κίνηση ή προσπάθεια που συντελεί στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, είναι κατ' αρχήν θετική», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ωστόσο ότι «η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ, με τις μακρές -δίωρες και πλέον- κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό, άνευ πρακτικών, είναι φυσικό να εγείρουν ερωτηματικά στους πολίτες και δημιουργούν κλίμα μυστικής διπλωματίας το οποίο υπονομεύει την όποια ειλικρινή προσπάθεια προσέγγισης».

Η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει ακόμα ότι την ίδια ώρα «οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά συνεχίζονται, η Χάλκη παραμένει κλειστή παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις, ουδεμία παρέμβαση της Τουρκίας στον κ. Έρογλου υπάρχει, το Πρωτόκολλο της Άγκυρας δεν εφαρμόζεται και η ροή λαθρομεταναστών συνεχίζεται»

Απανωτά ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Μας εκτόξευσε στην πρώτη θέση των "υπόπτων" για χρεοκοπία!! Τη σκόνη μας τρώει πλέον όλος ο πλανήτης! Yeahhh

Ο νέος άθλος του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο κατακτήσαμε άλλη μια τρανή παγκόσμια πρωτιά είναι ότι στα τέλη του προηγούμενου έτους, τα CDS των ελληνικών πενταετών ομολόγων διαμορφώθηκαν στις 1.026,5 μονάδες βάσης, που σημαίνει ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου για κάθε 10 εκατ. δολάρια ελληνικού χρέους ανήλθαν για την πενταετία σε 1 εκατ. δολάρια... σχεδόν 700 μονάδες πάνω απ το ΙΡΑΚ και το Βιετνάμ...

Και όλα αυτά στο χαλαρό... που να σφιχτούνε και λίγο
δείτε και τη σχετική λίστα:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsBg6gf49AEzy64QR6eFqazISCsEi8hEmsz0XA_Gj8kEsB6uDPIGqVT9tzuGWfiq8EaHUmjvAe3aYVCku4wFuH7ENPlM23qaD2V_szqN1EOqayz4aruGel4NSvCcvRmkhZEVbHHd8mpIPv/s1600/cma.JPG

Όλη η έρευνα εδώ

Erzurum= Ελληνική γη

Τι τραβάνε και αυτοί οι Τούρκοι. Σκάβουν για να χτίσουν και ξεθάβουν ελληνικά αγάλματα. Ανασύρουν από την γη πινακίδες και δεν μπορούν να τις διαβάσουν γιατί είναι γραμμένες στα ελληνικά.

Τα αξιοθέατα που βάζουν στις διαφημίσεις για να ελκύουν ξένους τουρίστες είναι αρχαία ελληνικά θέατρα.

Η πρωτεύουσά τους είναι η αρχαία Ελληνική πόλη Άγκυρα.

Προσπαθούν να καθιερώσουν διεθνώς άλλη ονομασία για την Κωνσταντινούπολη και το Istanbul προέρχεται από την ελληνική φράση «εις την Πόλη».

Τώρα κάλεσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Ερζερούμ. Μια πόλη στα βάθη της Ανατολής,στα σύνορα με την Αρμενία.

Τι σημαίνει Erzurum; Γη των Ελλήνων!!!

(το ξέρει άραγε ο πρωθυπουργός, για να ξεκινήσει με αυτό την ομιλία του και να σπάσει τα νεύρα στους Τούρκους πρεσβευτές ;)

http://kolotoubes.blogspot.com/2011/01/erzerum.html

Δεξί Εξτρέμ: Ερζου-ρουμ (Ελληνική ονομασία: Θεοδοσιούπολις): Η Ελληνική Αρζέ γιατί υπήρχε και η Αρμένικη Αρζέ που κατέστρεψαν οι Σελτζούκοι πριν το 1071. Απο τότε την έχουν οι Τούρκοι.

Ετυμολογικά, το όνομα Ερζουρούμ προέρχεται από την περσική φράση “Αρζ-ε Ρουμ”, που σημαίνει “Γη των Ελλήνων”... αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον GAP

Πόσο ακόμα θα ανεχτούμε αυτόν τον μακάκα;

Επειδή αυτό το μοσχάρι έχει αποθρασυνθεί
θα μιλήσουμε με το δικό του λεξιλόγιο.

Το ανώμαλο παχύδερμο είναι επικίνδυνο
για την κοινωνία και κατά τη δική μας άποψη
εκτελεί διατεταγμένη αποστολή.

Στόχος του είναι η ανάπτυξη εντάσεων
μεταξύ των κοινωνικών ομάδων.

Δημιουργεί συνθήκες πολυδιάσπασης του κοινωνικού ιστού
με άμεσο σκοπό την εύκολη χειραγώγησή του.

Κάθε εβδομάδα υβρίζει και μια κοινωνική ομάδα
ή μια επαγγελματική ομάδα.

Είναι ντροπή που οι βουλευτές του πασόκ
της Κορινθίας δεν έχουν πάρει ακόμα θέση
για όσα λέει αυτός ο μακάκας.

Είναι ντροπή που ούτε ένα blog
της Κορινθίας, ούτε μια ιστοσελίδα,
δεν έχουν τολμήσει να καταδικάσουν
ευθέως (χωρίς χαριτωμενιές και πλακίτσα)
τα όσα λέει κατά καιρούς το κυβερνών κήτος.

(εξαιρείται με κάποια επιείκεια ο Γουγάς
που φιλοτιμήθηκε να γράψει τουλάχιστον ένα δικό του άρθρο)


Ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό, ντροπή για μια κοινωνία
φοβική, παγωμένη, αβάσταχτα ουδέτερη και αμέτοχη, αδιάφορη και χλιαρή.

Ό,τι και να του πει κανείς αυτουνού δεν μπορεί να διαπεράσει
το γουρουνίσιο πετσί του.

Είναι γνωστό έτσι και αλλιώς ότι :

ο γάιδαρος την προσβολή
την έχει πανηγύρι ...

Διαβάστε εδώ τα τελευταία του κατορθώματα.

Ντροπή ρε μακάκα.

Ντροπή !

Δείτε δύο ανατριχιαστικά αποσπάσματα
από την αισχρή ομιλία του :





Στα χέρια μας έχουμε ολόκληρο το βίντεο
του αίσχους διάρκειας περίπου 2 ωρών.

Σύντομα, σε ειδική ανάρτηση, θα το δημοσιεύσουμε.

korinthix.blogspot.com

Αυτά που θα ακούσετε δεν τα είπε ούτε ο Φαλμεράιερ ούτε ο Ατατούρκ...

"Ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας, ο Τσιμισκής δεν ήταν Έλληνας και οι Παλαιολόγοι μόλις είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι Έλληνες.."

Ούτε τα πήραμε από φοιτητές του κ…ου στην Οξφόρδη..", ούτε τα έγραψε ο Ελεύθερος τύπος..

Αυτά που θα ακούσετε στην συνέχεια είναι απόσπασμα από

Είναι ηχητικό απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα του κ. Αντιπροέδρου.

Ακούστε το...



Το μάθαμε και αυτό...

Κατά τον κ. Πάγκαλο, "Ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας, ο Τσιμισκής δεν ήταν Έλληνας και οι Παλαιολόγοι μόλις είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι Έλληνες.."
Μάλιστα καλά ακούσατε ...

Τα συμπεράσματα δικά σας.


Υ.Γ. Σύμφωνα με το wikipedia Ο Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ (Γερμανικά: Jakob Philipp Fallmerayer 10 Δεκεμβρίου 1790, Τιρόλο – 26 Απριλίου 1861, Μόναχο) ήταν Αυστριακός περιηγητής, δημοσιογράφος, πολιτικός και ιστορικός, περισσότερο γνωστός για τις περιηγητικές αφηγήσεις του και τις θεωρίες του σχετικά με τη φυλετική καταγωγή των Νεοελλήνων. Στο έργο του "Ιστορία της χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς Χρόνους" διατυπώνει την άποψη πως οι Έλληνες της νεότερης εποχής δεν κατάγονται από την φυλή των αρχαίων Ελλήνων, αλλά προέρχονται από Σλάβους που εισέβαλαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο του Μεσαίωνα και Αλβανούς που εξαπλώθηκαν κατά τον ύστερο Μεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/01/blog-post_5559.html

Και "κότα" και "τσάμπα" μάγκας ο Κωστάκης ο Χαρδαβέλας

Όλοι όσοι μετέδωσαν την είδηση έγραψαν ότι το ΑΕΠ μειώθηκε 4,6% σε ετήσια βάση... αντίθετα η "κότα" Χαρδαβέλας προτίμησε να μας ενημερώσει στον τίτλο ότι μειώθηκε μόνο 1,4% σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο... προφανώς το έκανε για την προστασία μας μιας και δεν ήθελε να μας πέσει βαρύ το νέο ΠΑΣΟΚικό ρεκόρ

Είναι πολλά τα λεφτά από τις κρατικές διαφημίσεις στα οποία προσβλέπει ο "τσάμπα μάγκας" Χαρδαβέλας που όσο και αν μας ζαλίζει τα ούμπαλα με το ξεπούλημα από τον ΓΑΠ του Αιγαίου δεν μπορεί να ξεπεράσει τα ΠΑΣΟΚικά αντανακλαστικά του:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOnXX20_d5seqPMEPK8Fud8HCxhfTyJgv8iBWoOZgS-mA6iny3RCjte-o-3viTq6fwSDq4VCGbaRDkTu_v8p24NDFD9uRO7RfVf4DswIK_5y6nghCaK3QXteJPL6AnnuBaGGjH9j7ZKXRi/s1600/xardavelas.JPG

Κόψε κάτι ρε μεγάλε!!

Αυτός φοράει σακάκι και κάνει κολοδάχτυλο στους παπαράτσι, αυτή φοράει παλτό και μπότες και το παιδί ξεκάλτσωτο και με παντόφλες!!!

Ο λόγος για τον Ben Affleck τη γυναίκα του, Jennifer Garner, και την κόρη τους...

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/01/07/0106-ben-affleck-finger-07-480x720.jpg

Ο Σημίτης «έκρυβε» απ τη Βουλή τον αριθμό των διορισμών... Υστερα από 15 χρόνια όμως ο Πάγκαλος κυνικά τις παραδέχθηκε!

Του Στεφ. Β. Αναγνώστου



Eνώ η κατάσταση στο εσωτερικό της Κυβέρνησης Σημίτη τον Ιούλιο του 1997 ήταν στην χειρότερη φάση καθώς ο πρωθυπουργός K. Σημίτης αδυνατούσε και να πείσει τους υπουργούς του για κατάρτιση προϋπολογισμών που να ακολουθούν την γραμμή του Προγράμματος Σύγκλισης, ούτε καν σκεπτόταν να «αγγίξει» το μεγάλο πρόβλημα που του δημιουργούσαν οι σπάταλες κομματικές διοικήσεις των ΔΕΚΟ!


Παρ όλα αυτά όμως, σε κάθε ευκαιρία, έσπευδε να χαρακτηρίζει το 1998 σαν "κρίσιμη χρονιά" κατά την οποία «έπρεπε να επιτευχθούν οι κυριότεροι στόχοι του προγράμματος Σύγκλισης»! Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο τότε βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Αλογοσκούφης, στις 7 Ιουλίου 1997, κατέθεσε μια ερώτηση προς τον τότε υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου, με την οποία τον καλούσε να ενημερώσει εγγράφως τον ίδιο και τη βουλή «για τον αριθμό των απασχολουμένων και τις αποδοχές τους εντός και εκτός τακτικού προϋπολογισμού για κάθε υπουργείο αλλά και για 21 φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Tομέα».


Oι 21 δημόσιες επιχειρήσεις, των οποίων ζητούσε τον αριθμό του προσωπικού τους και τις αποδοχές τους ήταν οι ακόλουθες: ΔEH, ΔEΠ, EΛΔA, EYΔAΠ, OTE, OAΣA, OΣE, EΘEΛ, HΣAΠ,HΛΠAΠ, OEΔB, OΣK, EBO, EΛTA,Oλυμπιακή Aεροπορία, EOT, EPT, Oργανισμός Bάμβακος και οι δήμοι Aθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων και Hρακλείου.


«Απ τον Αννα στον Καϊάφα»


Στις 21 Aυγούστου 1997 ο κ. Παπαντωνίου απαντά στον κ. Aλογοσκούφη εγγράφως και του αναφέρει ότι στην ερώτησή του «αρμόδιος να απαντήσει είναι ο καθ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Oικονομικών κ. N. Xριστοδουλάκης»... σημειώνοντας στην απάντησή του ότι ο κ. Xριστοδουλάκης, την απάντηση που θα στείλει στον κ. Aλογοσκούφη, πρέπει να την κοινοποιήσει και στον υπουργό Eθνικής Oικονομίας!


Στη συνέχεια ο "αρμόδιος καθ ύλην" υφυπουργός Oικονομικών Nικ. Xριστοδουλάκης, απέστειλε την ακόλουθη απάντηση στον κ. Γ. Aλογοσκούφη:


«Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής αίτησης, που κατέθεσε στη Bουλή των Eλλήνων ο βουλευτής κ. Γιώργος Aλογοσκούφης, σας πληροφορούμε, από πλευράς δικής μας αρμοδιότητας, ότι οι αποδοχές (μισθοί και πάσης φύσεως επιδόματα-εντός και εκτός τακτικού προϋπολογισμού) ανά μισθολογικό κλιμάκιο και κατηγορία εκπαίδευσης των μονίμων και δόκιμων πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου, των O.T.A. και λοιπών N.Π.Δ.Δ., καθορίζονται με τις διατάξεις του N.2470/1997 και εκκαθαρίζονται από τους Προϊσταμένους των οικείων υπηρεσιών και πληρώνονται κατ επιταγή αυτών»!!!


Δηλαδή ο κ. Xριστοδουλάκης, "καθ ύλην αρμόδιος" κατά τον προϊστάμενό του υπουργό κ. Παπαντωνίου, ισχυρίσθηκε ότι το υπουργείο Oικονομικών δεν εγνώριζε τον αριθμό των υπαλλήλων που πλήρωνε απλά γιατί δεν ήθελε να απαντήσει στο περιεχόμενο της ερώτησης του Γ. Αλογοσκούφη. Και τούτο γιατί από το περιεχόμενο της απάντησης θα αποκαλυπτόταν οι τεραστίων διαστάσεων σπατάλες του δημοσίου τομέα, τις οποίες η κυβέρνηση Σημίτη έκρυβε και από τη Βουλή αλλά και από τους πολίτες. Διότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και στη Γενική Γραμματεία των ΔΕΚΟ υπήρχαν στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων, που ζητήθηκε.


Εκρυβαν απ τη Βουλή χιλιάδες διορισμούς


Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η δήλωση «αγνοίας» του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου διευκόλυνε πάρα πολύ την κακοδιαχείριση των κονδυλίων της μισθοδοσίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα εκτάκτων αυξήσεων ή χορηγήσεων επιδομάτων και υπερωριών αλλά και αθρόων προσλήψεων με αποτέλεσμα να επέρχονται πρωτοφανείς υπερβάσεις των κονδυλίων της μισθοδοσίας, οι οποίες όμως γίνονταν γνωστές τις επόμενες χρονιές! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που παρατίθενται στον δημοσιευόμενο πίνακα. Μάλιστα όσον αφορά το 1996 προκύπτει ανάγλυφα το όργιο των διορισμών λόγω των εκλογών, τόσο στο δημόσιο, όσο και σε διάφορες ΔEKO, για τους οποίους έχουν ήδη αναφερθεί οι σχετικοί αριθμοί!


Για παράδειγμα στον προϋπολογισμό του 1996 για μισθούς και συντάξεις είχε εγγραφεί κονδύλι 2,8 τρισ. δρχ. (2.843.670,6 εκατ. δρχ.) και το ποσό αυτό, τελικά εκτοξεύθηκε στα 3 τρίσ. δρχ.( 3.058.147 εκατ. δρχ.)! Δηλαδή: Eνώ γιά το 1996, είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό κονδύλι ύψους 2,8 τρίσ. δρχ. για μισθούς και συντάξεις, με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 1997, βάσει των εκτιμήσεων του Oκτωβρίου του 1996, είχαν καταβληθεί 3 τρίσ. δρχ. Δηλαδή το 1996 η Kυβέρνηση έπεσε έξω στους υπολογισμούς της μόνο στον τομέα των μισθών και συντάξεων κατά ..214,5 δισ. δρχ.! (214.476,4 εκατ. δρχ.) H διαφορά αυτή στα απλά ελληνικά σημαίνει ότι το 1996 το Δημόσιο πλήρωσε πολύ περισσότερα χρήματα για μισθούς και συντάξεις από εκείνους που είχε προϋπολογίσει! Επίσης η ίδια εικόνα προκύπτει και στους προϋπολογισμούς από το 1994 και μετά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στον δημοσιευόμενο πίνακα.


Κυνική ομολογία Πάγκαλου μετά 30 χρόνια…


Φυσικά ο όργιο αυτό του κομματισμού και της σπατάλης, που τότε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το είχαν «κρυφό καμάρι», γιατί ουσιαστικά είχαν εξαγοράσει χιλιάδες ψηφοφόρους και έτσι είχαν εξασφαλίσει το «θρόνιασμά» τους στην εξουσία, μετα από 30 χρόνια ομολογήθηκε ωμά από το παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και σημερινό αντιπρόεδριο της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, τον Θεοδ. Πάγκαλο. Ο οποίος, χωρίς περιστροφές και με τον γνωστό κυνισμό που τον διακρίνει, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» της 2ας Ιανουαρίου του 2011, ότι: «Επεσε έξω το Δημόσιο. Το 75% των δαπανών του δημοσίου είναι οπι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους»! Και βέβαια, παρ όλο που ομολόγησε την πρωτοφανή αυτή περίπτωση διαφθοράς και συναλλαγής, δεν έκρινε σκόπιμο να ζητήσει και μια «συγγνώμη» από τους έλληνες πολίτες, τους οποίους το κόμμα του «φέσωνε» επί τόσα χρόνια, απλά για να μπορεί το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί τον εκλογικό στρατό που είχε δημιουργήσει για να κερδίζει τις εκλογές! Φυσικά ο κ. Πάγκαλος στην ίδια συνέντευξη δεν περιορίσθηκε μόνο στην κυνική ομολογία των διορισμών οπαδών του ΠΑΣΟΚ αλλά τους έβρισε και από πάνω αφήνοντας να νοηθεί ότι οι διορισθέντες, που οι οικογένειες ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, ήταν «κοπρίτες»!


-------------------------------------------------------------------


KONΔYΛIA ΓIA MIΣΘOYΣ –ΣYNTAΞEIΣ 1991 - 1997

-------------------------------------------------------------------

Eτος Προϋπολογισθέντα Πραγματοποιηθέντα Yπέρβαση %

(σε εκατ.δρχ.)

-------------------------------------------------------------------


1991 1.696.743, 1.711.925,0 15.181,6 +0,8%

1992 1.918.774,4 1.879.842,6 -38.931,8 - 2,03%

1993 2.051.476 2.043.533,5 - 7.942,5 - 0,4%

1994 2.272.591, 2.318.837 +46.245,7 + 2,03%

1995 2.536.726,3 2.613.482 +76.755,7 + 3,02%

1996 2.843.670,6 3.058.147 +214.476,4 +7,54%

1997 3.293.624 ; ; ;

----------------------------------------------------------

Πηγή: Εκθέσεις Προϋπολογισμών 1991-1997

Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 7 Ιανουαρίου 2011 σελίδα 19

Ερώτηση Α. Κοντού για την Κτηνοτροφία

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη

Σε απόγνωση οδηγούνται σήμερα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι εξαιτίας της απουσίας πολιτικής στήριξης του κλάδου από την κυβέρνηση σε μία περίοδο κρίσιμη για την επιβίωσή του, που επιδεινώνεται επιπροσθέτως με την ανεξέλεγκτη αύξηση που παρατηρείται στις τιμές των ζωοτροφών.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας για την στήριξη και την προστασία του κλάδου μέσα από δεκάδες Υπουργικές Αποφάσεις που ικανοποιούσαν πάγια αιτήματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων και του Νόμου 3698/2008 που έδινε λύση σε χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου, σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «κλείνει τα μάτια» στο μείζον πρόβλημα που δημιουργείται και εγκαταλείπει, για μία ακόμη φορά, την Ελληνική κτηνοτροφία στην τύχη της, όπως ακριβώς συνέβαινε πριν το 2004.

Η κυβερνητική αδυναμία και απροθυμία να «θωρακιστεί» αυτός ο ευαίσθητος κλάδος του αγροτικού Τομέα της χώρας μας στις σημερινές δύσκολες συνθήκες έχει οδηγήσει τους Έλληνες κτηνοτρόφους σε κατάσταση απελπισίας και τους αφήνει μόνους να δίνουν καθημερινά μία άνιση «μάχη» για την επιβίωσή τους απέναντι σε συμφέροντα που τους εκμεταλλεύονται σε όλα τα επίπεδα: από το κόστος της παραγωγής τους έως τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους.

Αυτό το ζοφερό κλίμα που δημιουργείται για τον ευαίσθητο κόσμο των Ελλήνων κτηνοτρόφων και που γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό λόγω της συνεχούς ύφεσης της Ελληνικής οικονομίας και της δύσκολης διεθνούς συγκυρίας, απαιτεί την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πριν οι συνθήκες επιδεινωθούν περαιτέρω και η ελληνική κτηνοτροφία βρεθεί σε μη αναστρέψιμη καταστροφική πορεία.


Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την στήριξη των Ελλήνων κτηνοτρόφων στις συνεχείς αυξήσεις των τιμών των ζωοτροφών;
2. Τι μέριμνα έχετε λάβει ώστε να μπορούν να χρηματοδοτούνται με ευνοϊκούς όρους οι έλληνες κτηνοτρόφοι, μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν;
3. Από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 ποια μέτρα προκηρύχθηκαν που αφορούν επενδύσεις στην κτηνοτροφία;
4. Πόσες επενδύσεις εγκρίθηκαν για την κτηνοτροφία στα πλαίσια των σχεδίων βελτίωσης κατ έτος από το 2000-2010;
5. Εάν εξακολουθεί η ένταξη των κτηνοτρόφων στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, πόσοι εντάχθηκαν και τι ποσά τους καταβλήθηκαν κατ΄ έτος από το 2000-2010;
6. Το πρόγραμμα επιδότησης ζωοτροφών στα μικρά νησιά εξακολουθεί να εφαρμόζεται, τι ποσά έχουν χορηγηθεί και σε ποιες περιοχές το διάστημα 2000-2010;
7. Πόσοι κτηνοτρόφοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας κατ΄ έτος από το 2000 μέχρι και το 2010; Έχουν προκηρυχθεί οι αντίστοιχες δράσεις από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2010;
8. Πόσοι έλεγχοι έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια από τα μικτά κλιμάκια ελέγχου (ν.3399/17.10.2005αρ.5και αποφ.1905/15.12.2005) για αποφυγή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων και ποια ήταν τα αποτελέσματα τους ;
9. Εξακολουθεί η απαγόρευση για εισαγωγή αμνοεριφίων για πάχυνση σύμφωνα με τις αριθμ. 2003/28-03-2006 & 146/01-03-2007 αποφάσεις;
10. Εξακολουθεί να υφίσταται στο ΥΠ.Α.Α.Τ η λειτουργία του γραφείου παρακολούθησης εισαγωγών(ν.3399/2005αρ.5); Εάν ναι τι μέτρα πήρατε για την στελέχωσή του, πόσες ειδοποιήσεις έγιναν για ελέγχους εισαγωγών και ποια τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων;
11. Η εξισωτική αποζημίωση εξακολουθεί να χορηγείτε στους δικαιούχους; Ποια πόσα δόθηκαν κατ’ έτος από το 2000-2010.
12. Συνεχίζεται η νομιμοποίηση των κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τον ν.3399/2005; Πόσες έχουν νομιμοποιηθεί εντός του έτους 2010 και σε ποιες περιοχές;
13. Συνεχίζει να ισχύει η αρ. 281273/13.09.2004, ΦΕΚ 1396Β Απόφαση του ΥΠΑΑ&Τ, που αφορά στην κατασκευή κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με δωρεάν πολεοδομικές άδειες; Πόσες εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν εντός του 2010;
14. Πόσους ελέγχους έκανε ο ΕΛΟΓΑΚ με βάση το μέτρο (ΚΥΑ296113/2006 ΦΕΚ Β 1414) για ισοζύγια γάλακτος το 2010;
15. Πόσους ελέγχους πραγματοποίησε ο ΕΛΟΓΑΚ σε επιχειρήσεις κρέατος (σφάγια- τυποποιητήρια) το 2010;
16. Πόσους ελέγχους πραγματοποίησε ο ΕΛΟΓΑΚ για την εφαρμογή των αποφάσεων αρ.282438/ΦΕΚ 631/2009 και ΚΥΑ Α2-1776/26-3-2008 έκδοσης αποδείξεων ζυγιστικών μηχανών σχετικά με την εκτύπωση στοιχείων που αφορούν την χώρα προέλευσης του κρέατος εντός του 2010 και σε ποιες περιοχές;
17. Γιατί καταργήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση οι διατάξεις του Ν. 3698/2008 που αφορούν στην επέκταση της κάλυψης του ΕΛΓΑ σε νέες ασθένειες και κινδύνους στη ζωϊκή παραγωγή;
18. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η εφαρμογή της απόφασης για την υποχρεωτική αναγραφή ενδεικτικής τιμής στην συσκευασία των κτηνιατρικών φαρμάκων (Ν. 3698/2008);
19. Με ποια λογική προχώρησε η Κυβέρνηση στην πρωτοφανή ενέργεια να αφαιρέσει κατά την 1/1/2011 από τους λογαριασμούς των ελλήνων κτηνοτρόφων τις δόσεις δανείων, που έλαβαν κατά το παρελθόν, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή τους και χωρίς ίχνος συμπαράστασης απέναντι στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν;

Ο ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης

Άλλη μια κορδέλα σε έργο Καραμανλή θα κόψει η Μπιρμπίλη

http://img.protothema.gr/AD42D207AF3E591DCECBD8829AAD05F9.jpgΤην ερχόμενη εβδομάδα, καιρού επιτρέποντος, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που υπολείπονται για να δοθεί στην κυκλοφορία και το δεύτερο τμήμα της παράκαμψης Άρτας-Φιλιππιάδας από τον κόμβο Αγίου Δημητρίου Πέτα μέχρι και το τέλος της, στους Σελλάδες.

Επίσης, μέχρι το Πάσχα αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως ο ανισόπεδος κόμβος στο Πέτα και ως τότε η κυκλοφορία θα διεξάγεται προσωρινά με τη σύνδεση στον κυκλικό κόμβο.

Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου Υποδομών και της επιβλέπουσας υπηρεσίας, της ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ. Έτσι θα προστεθούν, έστω και ως δημόσιο έργο, άλλα 8 χιλιόμετρα Ιόνιας οδού, μέχρι να παραδοθούν τμήματα από τη σύμβαση παραχώρησης.

Το τμήμα αυτό της παράκαμψης Άρτας-Φιλιππιάδας, ως δημόσιο έργο και κομμάτι της Ιόνιας οδού που είναι εκτός σύμβασης παραχώρησης, έχει μήκος 8 χιλιόμετρα και είναι έτοιμο εδώ και 1,5 χρόνο, όμως η εμπλοκή με τον κόμβο στον Άγιο Δημήτριο Πέτα, στο σημείο δηλαδή που τελειώνει το προηγούμενο τμήμα από το στρατόπεδο Φιλιππιάδας μήκους 15 χιλιομέτρων, δεν επέτρεψε να δοθεί νωρίτερα στην κυκλοφορία.

http://www.e-igoumenitsa.gr

Ρε αι στα διάλαλα καραγκιόζηδες που περιμένουμε να μας ενημερώσετε κιόλας

Αυτή είναι η πρώτη σελίδα του in.gr σχεδόν 2,5 ώρες μετά από την μετάδοση της είδησης ότι το ΑΕΠ στην Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά 4,6% το τρίτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του Καραμανλή:

Πουθενά (ούτε κάν σε εσωτερική σελίδα) δεν αναφέρει την είδηση ενώ αναφέρει τα στοιχεία για τις υπόλοιπες χώρες όπως τα ανακοίνωσε η EUROSTAT!!!
Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι δεν ζούμε στο 1981 πια...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmRL_4VVCt6ars4JNb0L8cXdvwy5430xwL7R-y-0r9dUj7oYw4ovDr_xOPwpGM6Vl6aaeKtb-uFN-SIixlwInUUfV_NXxZ1Tf4ssem2vPTYKuBdzdMYhFij3EOpjk5ZOu924_F2HjT1Bla/s1600/in.JPG

"Σε άριστο κλίμα η συνάντηση ΓΑΠ-Ερντογάν"

Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, όπως ακόμη το ζήτημα του Κυπριακού και των μειονοτήτων... είναι λοιπόν να μην ήταν άριστο το κλίμα;

«Θεμελιώδους σημασίας η επίσκεψη Μέρκελ στην Κύπρο»

Στιγμιότυπο από συνάντηση των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες Θεμελιώδους σημασίας χαρακτήρισε ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας την επικείμενη επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Η επίσκεψη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη, είναι η πρώτη που πραγματοποιεί Καγκελάριος της Γερμανίας στην Κύπρο σημείωσε ο Δ. Χριστόφιας, επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Γερμανία στις διεθνείς σχέσεις.

Ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κ. Μέρκελ και τη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση αρχών που τηρούν στο Κυπριακό, ενώ πρόσθεσε ότι φυσιολογικά η Γερμανία τάσσεται υπέρ της επανένωσης της Κύπρου, δεδομένου ότι και η ίδια αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της δικής της επανένωσης.

Ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε την πάγια θέση ότι η Τουρκία θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της και να σεβαστεί την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές της.

Χαρακτήρισε, τέλος, “ρηξικέλευθο” και “προκλητικό” τον επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι αυτές “όζουν αλαζονείας” και ότι “αν κάθε μέρα η κυβέρνηση σχολιάζει δηλώσεις του, τότε δεν θα κάνει άλλη δουλειά”.

ΣΚΟΥΠΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ

Λίγες μέρα είναι που ανέλαβε ο Μιχαλολιάκος το τιμόνι του δήμου και ήδη είδαν οι Πειραιώτες την διαφορά…

Σήμερα έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό στην πλατεία Οδησσού δεν είναι κανείς λαθρομετανάστης με την πραμάτεια του…

Η δημοτική αστυνομία είναι συνεχώς στην πλατεία κάτι που είχαν να δουν πολύ καιρό οι Πειραιώτες….

Ο Μπίλαρος έβαλε μπροστά το σχέδιο ΄ΣΚΟΥΠΑ΄…

dimotikosafari.blogspot.com

Παρακολουθώντας τις διάφορες συζητήσεις που γίνονται γύρω μου αυτόν τον καιρό συχνά πυκνά σκέφτομαι διάφορους τύπους που συναντούσα καθημερινά.

Ο ένας έτρεχε στα στενά σα να ήταν σε αουτοστράσε στη Γερμανία. Σταματούσε στα στοπ ένα μέτρο μετά και κοιτούσε αδιάφορα τους οδηγούς που προσπαθούσαν να περάσουν.

Όταν άναβε κόκκινο μάρσαρε δυνατά κι έφευγε σα να συμμετείχε σε καταδίωξη στους αχανείς δρόμους της Αμερικής. Πήγαινε αργά αργά στους δρόμους του Κολωνακίου χαζεύοντας με το όχημα τις βιτρίνες, επιδεικνύοντας τη τζιπούκλα του στους άλλους αρχοντοχωριάτες που το έπαιζαν μεγαλοαστοί, αδιαφορώντας για τους αγανακτισμένους πίσω του. Αν τον κοιτούσες επιτιμητικά για την ανάρμοστη συμπεριφορά του σε κοιτούσε σαν κουνούπι που σε λίγο θα το έλιωνε με το χοντρό του δάχτυλο «Τι κοιτάς ρε; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εγώ το έχω πιο μεγάλο (το τζιπ)»

Ο άλλος περνούσε τα μεσημέρια από τις γειτονιές και έτριζαν τα τζάμια των σπιτιών καθώς συντονιζόντουσαν με τους ακατάληπτους ήχους που απλώνονταν από τα τερατώδη ηχεία με τα οποία είχε επενδύσει το κινητό του στούντιο. Πεταγόντουσαν οι γριές από το μεσημεριανό ραχάτι «Παναγιά μου! Πόλεμος! Οι Γερμανοί ξανάρχονται» τρόμαζαν και το πάθαιναν το μικρό εγκεφαλικό «Ήσυχα μάνα, ήσυχα. Ο Φώτης από δίπλα είναι που έρχεται να φάει για μεσημέρι. Ο γιος του Θανάση του οικοδόμου, μην ανησυχείς, μουσική είναι…» «Τι μουσική παιδάκι μου είναι αυτή; Τα ύστερα του κόσμου! Φέρε μου λίγο νεράκι, πήγε η καρδιά μου στην κούλουρη και γύρισε». Αν είχες την ατυχία να σταματήσεις δίπλα του σε φανάρι και να τον κοιτάξεις λίγο στραβά γιατί σου πήρε τ’αυτιά και σου ανακάτεψε το στομάχι με τις μουσικές του, σε κοίταζε αγριεμένα «Τι κοιτάς μωρή; Πήγαινε πλύνε κάνα πιάτο! Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εγώ το έχω πιο μεγάλο (το ηχείο)»

Ο τρίτος καθόταν στην ταβέρνα στην κορυφή του τραπεζιού, αρχηγός της οικογένειας, κύρης μεγάλος και τρανός, πάτερ φαμίλιας και γενάρχης. Καμάρωνε το τσιμπούσι που βέβαια θα πλήρωνε αυτός για να δείξει την οικονομική του επιφάνεια και την κιμπαροσύνη του, θα τσακωνόταν κιόλας, εύκολα θα τσακωνόταν αν τολμούσε κανείς άλλος να κάνει κίνηση να βγάλει πορτοφόλι. Έτρωγε σα γουρούνι, του έτρεχαν τα λίπη πάνω στην χοντρή του την κοιλιά και μετά αφού τη γέμιζε και τιγκάριζε, τράβαγε κι ένα ρέψιμο στα μούτρα της γυναίκας του «Α! Φάγαμε καλά και σήμερα ε;» Αν τον κοιτούσες παραξενεμένος από την συμπεριφορά του, τις φωνές που σκέπαζαν ακόμα και τις σκέψεις σου (τι ατυχία κι αυτή, να καθήσεις στο διπλανό τραπέζι) σου έριχνε ένα φαρμακερό βλέμμα, μπορεί κι ένα ακόμα ρέψιμο να το’χεις όλο δικό σου «Τι κοιτάς βρε χτικιάρη που βρωμάνε τα χνώτα σου από την πείνα; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εγώ το έχω πιο μεγάλο (το κέρασμα)»

Εκείνος στο κατάμεστο μπαρ, καθόταν με τους φίλους του μπροστά στο μπουκάλι το ουίσκυ και κοιτούσε τους νεανικούς κώλους που πάλλονταν μπροστά του. Καμάκωνε άγρια ό,τι θηλυκό υπήρχε γύρω του σε ακτίνα δέκα μέτρων κρατώντας στα χέρια του το μπρελόκ της μερτσέντα. Χωρίς μερτσέντα και μπουκάλι δεν είχε πολύ τύχη και το ήξερε (άσχετο αν δεν το παραδεχόταν ποτέ ούτε στον ίδιο τον εαυτό του). Αν το θύμα δεν έπεφτε εύκολα, έριχνε στη μάχη τα μεγάλα όπλα. Το πούρο! Έβγαζε την πουράκλα και με αρχοντιά και χάρη περισσή το άναβε μπουχτίζοντας την ήδη βεβαρημένη ατμόσφαιρα του γεμάτου καπνού μπαρ. Αν τολμούσες να τον κοιτάξεις αγκουσεμένα «Καλέ μου άνθρωπε, καπνιστές ρέγγες μας έκανες!» σε κοιτούσε απαξιωτικά «Τι κοιτάς βρε ξινισμένη; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εγώ το έχω πιο μεγάλο (το πούρο)»

Ο άλλος σε κοιτούσε από την ψηλή του καρέκλα καθώς προσπαθούσες να του δείξεις την προσφορά. Πού να τον φτάσεις τόσο φαρδύ που ήταν το τεράστιο του γραφείο! Με τρεμάμενα χέρια (από τον κόπο) και τον λαιμό ξερό (τόσον ιδρώτα έχυσες για να σκαρφαλώσεις στο γραφείο) ρωτούσες το στέλεχος της εταιρείας «Κάνω τζίρο διακόσιες χιλιάδες ευρώ αλλά εσύ θα φέρεσαι σα να είμαι η Πρόκτερ εντ Γκαμπλ τουλάχιστον Α.Ε.» πώς του φάνηκαν οι όροι της προσφοράς «Λοιπόν κύριε «Δεν με ξέρει ούτε η μάνα μου αλλά εσύ θα με γλύφεις μέχρι θανάτου αλλιώς δουλειά δε θα δεις από μένα» είστε ικανοποιημένος; Θα προχωρήσουμε σε συνεργασία;». Εκείνος ευτυχισμένος που επιτέλους κάποιος θα άκουγε τις μακροσκελείς βαρετές ανόητες αναλύσεις του (αν μπορούσες ας έκανες κι αλλιώς) έπαιρνε ύφος οκτακοσίων καρδιναλίων τουλάχιστον και σ’ άρχιζε σ’ ένα μονότερμα που το ένιωθες στο τέλος θα τον οδηγούσε σε οργασμό! Ήταν φανερό ότι καύλωνε τόσο ακούγοντας τη φωνή του! Αν ξεγελιόσουν, κουραζόσουν, σιχαινόσουν και τον κοιτούσες ικετευτικά «Τελείωνε άνθρωπέ μου!» σε κοιτούσε από τα ψηλά στα χαμηλά «Πώς τολμάς να μην έρχεσαι κι εσύ σε οργασμό μαζί μου; Πώς; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εγώ το έχω πιο μεγάλο (το γραφείο)»

Τέτοια φαινόμενα, τέτοιους παράξενους ανθρώπους συναντούσα. Τώρα έχουν αλλάξει οι συνθήκες αλλά όχι οι άνθρωποι. Η γιαγιά μου έλεγε ότι το χούι δεν βγαίνει εύκολα. Πρώτα πεθαίνει ο άνθρωπος έλεγε και μετά το χούι.

Τώρα βλέπεις ανθρώπους με σκυμμένο κεφάλι, να περπατάνε στο δρόμο παραμιλώντας και μετρώντας και ξαναμετρώντας. Τώρα βλέπεις ανθρώπους να μένουν άνεργοι από τη μια μέρα στην άλλη, να χάνουν τις ζωές τους σα να μην υπήρξαν ποτέ. Τώρα βλέπεις αποφάσεις αναγκαστικής κατάσχεσεις να φτάνουν στα σπίτια σα να είναι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Αλλά το χούι δε φεύγει. Ποτέ δε φεύγει. Εδώ είναι Ελλάδα ρε! Η χώρα που τιμά τις παραδόσεις της! Μπορεί το περιεχόμενο των συζητήσεων να άλλαξε, η ουσία μας όχι… Σας θυμίζει κάτι ο παρακάτω διάλογος;

-Πώς είσαι;

-Ας τα λέμε καλά. Εσύ;

-Κι εγώ μια από τα ίδια. Να δούμε τι θα κάνουμε πώς θα τη βγάλουμε καθαρή. Έχει μειωθεί ο τζίρος μου 50% αυτό το μήνα.

-Και σένα; Και μένα! Εμένα μειώθηκε κατά 55% και συνεχίζει η πτωτική πορεία. Δεν ξέρω πια τι να κάνω!

-Άστα άστα! Δεν χτυπάει το τηλέφωνο σου λέω! Κανένα ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας! Λέω να φέρω κάτι καινούριο μπας και καταφέρω τίποτα!

-Και το δικό μας κέντρο δεν χτυπάει! Τον άλλο μήνα θα διώξω την τηλεφωνήτρια δεν πάει άλλο!

-Τι μας λες τώρα; Τρεις απέλυσα αυτόν τον μήνα! Δύο τον προηγούμενο και έπεται συνέχεια!

-Αυτό λες; Εγώ έδιωξα τη γυναίκα μου (ξέρεις που την είχα προσλάβει εικονικά) δεν μπορώ να πληρώνω τα ένσημα του ΙΚΑ πια.

-Μη μου λες για ΙΚΑ! Μη μου λες για ΙΚΑ. Ξέρεις πόσα χρωστάω;

-Εγώ να δεις! Άσε το ΤΕΒΕ! Τρία χρόνια απλήρωτο είναι!

-Μόνο τρία; Σιγά τ’αυγά! Εγώ το έχω απλήρωτο έξι και κάτι χρόνια! Αν αρρωστήσω να δω πού θα με πετάξουν. Έκοψα και την ιδιωτική ασφάλεια.

-Καλά τώρα! Στην ιδιωτική ασφάλεια κολλάς; Εγώ έβγαλα τα παιδιά μου από το ιδιωτικό σχολείο που τα έστελνα.

-Ποιο ιδιωτικό σχολείο μου τσαμπουνάς; Σε λίγο θα σταματήσουν και τις ξένες γλώσσες! Δε βγαίνουμε σου λέω! Δε βγαίνουμε!!!!

-Εμένα μου λες! Εμένα μου λες! Καταστρέφομαι καταλαβαίνεις; Δεν πουλάω τίποτα πια, τίποτα…

-Χάλια χάλια ξέρω. Αλλά επιμένω εγώ είμαι σε δυσκολότερη θέση. Δεν θα τα βγάλω πέρα!

-Εγώ δεν θα τα βγάλω πέρα σου λέω! Εσύ θα τα καταφέρεις! Μια ζωή τα καταφέρνεις. Είσαι κωλοπετσομένος εσύ!

-Ε όχι σου λέω δεν είμαι! Είμαι στα πρόθυρα της κατάθλιψης, τι να λέμε τώρα; Χρωστάω παντού! Σε λίγο θα αρχίσουν τις διαταγές πληρωμής.

-Τι παντού μου τσαμπουνάς; Οι τράπεζες έχουν γίνει συνέταιροί μου πλέον. Γι’αυτές δουλεύω! Γι’αυτές και τους υπάλληλους! Τεράστιο το χρέος μου! Τεράστιο!

-Να σου πω ρε Θανάση! Για σταμάτα επιτέλους! Ξέρεις πού μιλάς ρε; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εγώ το έχω πιο μεγάλο ρε! Εγώ το έχω πιο μεγάλο (το χρέος).

http://amelielaw.wordpress.com

Λύνεται το μυστήριο της καυτής ατμόσφαιρας του Ήλιου

Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα φαίνεται πως λύνει το μυστήριο του γιατί η εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου, το λεγόμενο «στέμμα», είναι 200 φορές πιο καυτή (1 εκατ. βαθμοί Κελσίου) από την επιφάνειά του. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αιτία οφείλεται σε εκτοξεύσεις πιδάκων πλάσματος ιλιγγιώδους θερμοκρασίας από την επιφάνεια προς την ατμόσφαιρα.

Νέα στοιχεία από εικόνες του Παρατηρητηρίου Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA, το οποίο εκτοξεύτηκε το Φεβρουάριο του 2010, καθώς και από τον ιαπωνικό δορυφόρο Hinode που εκτοξεύτηκε το 2006, δείχνουν ότι το πλάσμα, με μορφή αερίου, φτάνει σχεδόν αστραπιαία σε απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες, καθώς ταξιδεύει με μορφή πιδάκων από την επιφάνεια προς την εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το περιοδικό Science και το περιοδικό Nature.

Οι «πίδακες» πηγάζουν από φωτεινά σημεία στην επιφάνεια του Ήλιου, με πλάτος 300 χλμ., και ταξιδεύουν σαν «σφαίρες» προς το στέμμα με ταχύτητα 180.000 έως 360.000 χλμ. την ώρα. Μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά, τα «σιντριβάνια» πλάσματος έχουν ανεβάσει την θερμοκρασία στην εξωτερική ατμόσφαιρα του ήλιου στο 1 εκατ. βαθμούς Κελσίου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ηλιακό φυσικό Μπαρτ Ντε Ποντιέ του Ηλιακού και Αστροφυσικού Εργαστηρίου της Lockheed Martin και τον Σκοτ Μάκιντος του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Έρευνας των ΗΠΑ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Science, παρατήρησαν για πρώτη φορά ότι υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στο πλάσμα που φτάνει θερμοκρασία εκατομμυρίων βαθμών και στα «σιντριβάνια» του που μεταφέρουν αυτό το υπέρθερμο πλάσμα ψηλά στο στέμμα. Στην ουσία, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο ηλιακό φαινόμενο, δεν είναι σίγουροι όμως ακόμα ότι είναι το μόνο που προκαλεί την τρομερή θερμοκρασία του στέμματος.

Από την άλλη, δεν υπάρχει ακόμα κάποια θεωρία που να εξηγεί γιατί αυτοί οι «πίδακες» πλάσματος σχηματίζονται ή γιατί θερμαίνονται τόσο πολύ, καθώς εκτινάσσονται από την επιφάνεια του Ήλιου προς τα πάνω. Σύμφωνα με τον Ποντιέ, πιθανώς οφείλονται σε διαταραχές του ηλιακού μαγνητικού πεδίου. Η μελλοντική αποστολή του σκάφους Iris της NASA στον Ήλιο, που θα εκτοξευτεί το 2012, αναμένεται να φωτίσει περισσότερο το μυστήριο του ηλιακού στέμματος.

Η νέα ανακάλυψη ίσως βοηθήσει στην καλύτερη πρόβλεψη της συμπεριφοράς του Ήλιου κι έτσι στην πιο αποτελεσματική προστασία των γήινων επικοινωνιακών και ηλεκτρικών δικτύων από το ηλιακό πλάσμα, το ιονισμένο ηλεκτρομαγνητικό αέριο που περιβάλλει το άστρο μας, το οποίο μπορεί να φτάσει στη Γη και να προκαλέσει διάφορα προβλήματα.

Το SDO φωτογραφίζει -στο υπεριώδες μήκος κύματος της ακτινοβολίας- όλο το «πρόσωπο» του Ήλιου κάθε 12 δευτερόλεπτα, στέλνοντας στη Γη δεδομένα 1,5 terabytes κάθε μέρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άλλο ένα ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Στο -4,6% το ελληνικό ΑΕΠ στο 3ο τρίμηνο του 2010... ο Καραμανλής φταίει

Χειρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις ήταν ο αντίκτυπος της ύφεσης στο ελληνικό ΑΕΠ για το 3ο τρίμηνο του 2010.

Σύμφωνα με την Eurostat, το ΑΕΠ της Ελλάδας συρρικνώθηκε κατά 4,6% στο συγκεκριμένο τρίμηνο και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, όταν η αρχική πρόβλεψη μιλούσε για υποχώρηση 4,5%.

Με βάση τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας η χώρα μας εμφάνισε με διαφορά τη μεγαλύτερη συρρίκνωση, ενώ ύφεση εμφάνισαν στο 3ο τρίμηνο η Ρουμανία (-2,2%) και η Ιρλανδία (-0,7%).

Σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2010 η Eurostat διαπιστώνει συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 1,3%..

Για τις 16 χώρες της ευρωζώνης η Eurostat κατέγραψε αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,9% και κατά 2,2% στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. Τα συγκεκριμένα ποσοστά επιβεβαίωσαν τις αρχικές προβλέψεις της στατιστικής υπηρεσίας.

Στο 10,1% η ανεργία τον Νοέμβριο

Ενας στους 10 εργαζόμενους στις χώρες της ευρωζώνης έψαχνε για δουλειά τον Νοέμβριο, καθώς η Eurostat διαπίστωσε πως η ανεργία στα 16 κράτη ανέρχονταν στο 10,1%. Η υπηρεσία δεν διαπίστωσε μεταβολή του δείκτη για την ευρωζώνη ή για την Ε.Ε. συνολικά σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Βλέπει όμως αύξηση κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας για την ευρωζώνη και κατά μισή μονάδα στην Ε.Ε. όπου τον Νοέμβριο το ποσοστό των ανέργων έφτασε το 9,9%. Για τη χώρα μας και με βάση στοιχεία του τρίτου τριμήνου του έτους η Eurostat "τοποθετεί" την ανεργία στο 12,9%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων εντοπίζονταν τον Νοέμβριο στην Ισπανία, όπου χωρίς δουλειά ήταν 1 στους 5 εργαζόμενους (ποσοστό 20,6%). Στον αντίποδα βρίσκεται η Ολλανδία με το ποσοστό της ανεργίας να περιορίζεται στο 4,4%.

Ιστορική μέρα: GAP-Ερντογάν χάραξαν τα νέα σύνορα στο Αιγαίο μετά από συνάντηση 3 ωρών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαραθώνια συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Ρ.Τ. Ερντογάν στο Ερζερούμ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η διάρκεια της συζήτησης των δύο πρωθυπουργών κατά το πρόγευμα εργασίας που είχαν προβλεπόταν να διαρκέσει μία ώρα, ξεπέρασε τελικά τις τρεις ώρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τις διακρατικές σχέσεις, μεταξύ αυτών και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, όπως επίσης το Κυπριακό και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε.

Προηγουμένως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Αχμέτ Νταβούτογλου και Δημήτρη Δρούτσα.

Σε δηλώσεις του, στο πρακτορείο «Ανατολή», ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε «ιστορική» την σημασία της ομιλίας του κ. Παπανδρέου και του κ. Δρούτσα στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων. «Η Τουρκία πάντοτε ανταποκρίνεται στις ειλικρινείς προθέσεις φιλίας και όταν την προσεγγίζουν με αυτό τον τρόπο. Αυτή είναι η πολιτική μας στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στο Ερζερούμ με την αφορμή της διάσκεψης των Τούρκων πρέσβεων, όπου και θα μιλήσει στις 3.30 μ.μ., αλλά και της έναρξης της χειμερινής Πανεπιστημιάδας (ΣΣ. Όποιος ξέρει τι είναι αυτό ας μας ενημερώσει :))).

star.gr