14 Απριλίου 2011

Γκρίνια βουλευτών ΠΑΣΟΚ που δεν τσίμπισαν τα παραμύθια Παπ, Λούκας και Μιχαλάκη

Στο επίκεντρο του προβληματισμού του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, και στο οποίο συμμετείχαν 4 υπουργοί (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Λούκα Κατσέλη και Γιώργος Κουτρουμάνης), ήταν η κριτική για την αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής και η κοινωνική συνοχή, καθώς και η απαίτηση για ευκρινές σχέδιο εξόδου από την κρίση με χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης της ύφεσης.

Αφού ο Παπακωνσταντίνου είπε το γνωστό ποίημα ότι η οικονομία είναι σε καλό δρόμο και οι όποιες αποκλίσεις είναι λογικές (!!), η Λούκα απέκλεισε ότι η ανεργία σε λίγο θα έχει μπροστά τον αριθμό 2 και υποσχέθηκε ότι όπου να 'ναι θα τσακίσει την εισφοροδιαφυγή και ο Χρυσοχοϊδης είπε ότι οι τιμές μειώνονται και έρχονται ξένες επενδύσεις... άρχισε η γκρίνια από τους υπόλοιπους βουλευτές.

Απαντώντας σε παρατήρηση του Πάρη Κουκουλόπουλου πως, ο,τιδήποτε κι αν αποφασιστεί για τις αποκρατικοποιήσεις, η χώρα πρέπει να είναι αυτάρκης σε ενέργεια, ο Παπακωνσταντίνου είπε ότι κάθε ΔΕΚΟ θα εξεταστεί χωριστά από την κυβέρνηση, ενώ ο έλεγχος του δημοσίου θα διατηρηθεί στις επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα.

Σε ότι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, ο Παπ, είπε ότι η άρνηση της ΑΔΕΔΥ είναι προσχηματική γιατί θα θιγούν υψηλά εισοδήματα και θα αυξηθούν τα χαμηλά, ενώ υποσχέθηκε ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές στα υπουργεία.

Επίσης, ο Παπ, απαντώντας σε ερώτηση του Κώστα Ασκούνη για το αν αληθεύει ότι πωλήθηκαν ομόλογα ασφαλιστικών ταμείων σε χαμηλή τιμή, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Για "παταγώδη αποτυχία" του Μνημονίου έκανε λόγο ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ζητώντας επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους της χώρας με μείωση των επιτοκίων.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι χρειαζόμαστε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης που να δείχνει με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα πότε θα έλθει η ανάπτυξη, ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και όχι της εκποίησής της.

Επίσης το ίδιο μέλος του ΠΣ είπε ότι οι πολίτες αναρωτιούνται αν η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε σκληρά τους όρους του Μνημονίου, και στην παρατήρηση αυτή απάντησε ο Νίκος Αθανασάκης λέγοντας ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε σωστά, και γρήγορα.

Στην απάντηση του κ. Αθανασάκη, η Τόνια Αντωνίου αντέτεινε ότι η Ιρλανδία δανείστηκε λιγότερα χρήματα με περισσότερο χρόνο αποπληρωμής.

Η κ. Αντωνίου, επιπλέον επισήμανε ότι συζητάμε ένα πρόγραμμα που δεν το γνωρίζουμε και πρόσθεσε ότι πριν λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα πρέπει να λύσουμε το πολιτικό και είναι πολιτικό ζήτημα όταν η Δικαιοσύνη σου ακυρώνει τους νόμους, όπως έγινε με τον Άρειο Πάγο για τους συμβασιούχους.

Προέχει η αποτελεσματικότητα και περισσεύουν οι προσωπικές πολιτικές, οι προσωπικοί διαγκωνισμοί και οι δεύτερες σκέψεις, είπε από την μεριά του ο Γιάννης Μίχας, ο οποίος αφού τόνισε ότι μοχλός των αλλαγών είναι η αλλαγή του δημόσιου τομέα, πρότεινε παράλληλα με κάθε νομοσχέδιο να εκπονείται και ένα επιχειρησιακό σχέδιο εφαρμογής του, καθώς και την επιτάχυνση της ωρίμανσης των έργων ώστε να αυξηθεί η απορροφητικότητα των κονδυλίων.

Από την μεριά της η Έφη Χαλάτση, αρμόδια για την Παιδεία, είπε ότι δεν είναι δυνατόν και δεν πρέπει η χρηματοδότηση για την Παιδεία να φθάσει σε επίπεδα κάτω από 3% του ΑΕΠ, όταν το 2008 ήταν στο 4,2% του ΑΕΠ. Επισήμανε ότι η Ιρλανδία με τα παρόμοια με την Ελλάδα προβλήματα επενδύει στην Παιδεία 6% του ΑΕΠ της και τόνισε, τέλος, ότι για το ΠΑΣΟΚ η Παιδεία είναι η βάση για το νέο παραγωγικό μοντέλο και γι' αυτό πρέπει το Κίνημα να σκεφθεί σοβαρά αν θα βγάλει την νεολαία στους δρόμους.

"'Αγνωστοι" ήταν αυτοί που σύμφωνα με τον καραγκιόζη τον Κούλογλου την έπεσαν στον νομπελίστα Watson...

Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι ήταν ακροδεξιοί φασίστες...

Πήγε να χτυπήσει τον νομπελίστα Watson και τον πήγαν καροτσάκι

Απολαύστε την κότα να το βάζει στα πόδια... βέβαια μας μένει η διεθνής ξεφτίλα αλλά πάλι καλά που αντέδρασαν κάποιοι στην τρομοκρατία των φασιστών

Αφιέρωμα στον Παπατζή: Το ρεπορτάζ του ΑLPHA για το Βατοπαίδι ήταν παραγγελία του Κοντομηνά και οι Βερύκιος-Βλάχος το έπαιξαν για να μην απολυθούν



Πολύωρες συμπλοκές μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών στην Κερατέα με αρκετούς τραυματίες

Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων στην Κερατέα που αντιδρούν στη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην περιοχή, με απολογισμό αρκετούς τραυματισμούς, αλλά και λιποθυμικά επεισόδια λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία.

Οι τραυματίες των συγκρούσεων έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και μεταξύ τους βρίσκονται και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι συμπλοκές, ξεκίνησαν περίπου στις 3 το μεσημέρι στη Λεωφόρο Λαυρίου, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν μέσα στην πόλη - από την 2η είσοδο και πίσω, κατά μήκος της οδού Κυπρίων Αγωνιστών (παράλληλος δρόμος μεταξύ της Λ. Λαυρίου και του κεντρικού δρόμου της πόλης).

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν συνεργεία με σκαπτικά μηχανήματα, συνοδευόμενα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και παρουσία εισαγγελέα, έφτασαν στη Λεωφόρο Λαυρίου με σκοπό να ξεκινήσουν εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Τα ξημερώματα, άγνωστοι είχαν σκάψει δύο τάφρους αρκετού βάθους και στα δύο ρεύματα της Λ. Λαυρίου με αποτέλεσμα να παραμένει αποκλεισμένη από το 39ο έως το 54ο χλμ.

Η άφιξη στων αστυνομικών δυνάμεων το μεσημέρι σήμανε συναγερμό στην πόλη και αμέσως οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα, πάνω από το σημείο του ορύγματος, και επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, πίσω από το γήπεδο της πόλης.

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών με πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πολλά καπνογόνα και δακρυγόνα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ βοηθούσε την επιχείρηση της αστυνομίας από αέρος.

Νωρίς το βράδυ τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα, αλλά οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων συνεχίστηκαν εντός της πόλης.

Στο μεταξύ η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Λαυρεωτικής στον αστυνομικό που νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω τραυματισμού στη διάρκεια των προηγούμενων επεισοδίων, όπως και η συνάντησή της με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παρουσία συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ -που αντιδρούν στην ανάμειξη της αστυνομίας στο "πολιτικό θέμα του ΧΥΤΑ στην Κερατέα", όπως το χαρακτηρίζουν- θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Η αναβολή οφείλεται στην απουσία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία και επιστρέφει αύριο βράδυ από το Άγιο Όρος.

Όταν η ανεργία ήταν στο 7,9% ο πράσινοφρουρός Παναγόπουλος έκανε κριτική ενώ σήμερα που είναι στο 15,1% έβγαλε την μούγκα

Στο 7,9% η ανεργία στα τέλη του 2008

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/03/2009
Παναγόπουλος: Φερετζές η κρίση

Η κυβέρνηση ΝΔ και οι εργοδότες χρησιμοποιούν ως "φερετζέ" και "άλλοθι" τη διεθνή οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση για να πει ότι δεν φταίει, και οι εργοδότες για να κάνουν απολύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στην περιφερειακή σύσκεψη που οργάνωσε η Συνομοσπονδία στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για την προετοιμασία της απεργίας στις 2 Απριλίου.

14/04/2011
Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ και στην ανεργία: 15,1% τον Ιανουάριο...
χαλαρά εφικτός ο στόχος ΠΑΣΟΚ για 20+ % στο τέλος του χρόνου


Παναγόπουλος:.... Μούγκααααα

Η διαφορά Ψωμιάδη-Τρεμόπουλου

Αναφερόμενος στον κ. Τρεμόπουλο και τις αναφορές του για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ο Π. Ψωμιάδης, θύμισε σήμερα στο σώμα (Νομαρχιακό συμβούλιο) δύο ψηφίσματα συμπαράστασης στον Τρεμόπουλο, που εξέδωσε ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο επί διοίκησης Ψωμιάδη το 2004 και το 2005, γεγονός που δείχνει την ποιότητα του ανδρός και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται. Δείτε τα για να καταλάβετε τι εστί Τρεμόπουλος:




Καθηγητές του κώλου και ψιλοφασίστες αντί να παράγουν ακαδημαϊκό έργο μαζεύουν υπογραφές εναντίον των πυρηνικών στην Τουρκία...

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί όλα πάνε κατά διαόλου στον γαμημ@@@ τον τόπο!!!

Την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, αντί να κάτσουν να κάνουν καμιά εργασία και να συμβάλλουν στην πρόοδο της επιστήμης, προκειμένου να σταματήσει η ανέγερση των δυο πυρηνικών εργοστασίων σε περιοχές της Τουρκίας, πήρε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σημειώνοντας πως η χρήση της πυρηνικής ενέργειας δεν έχει θέση στις κοινωνίες του Αιγαίου, σε μια ενέργεια που αν μη τι άλλο δείχνει την τάση φασισμού της αριστερής θολοκουλτούρας των καθηγητάδων, που προσπαθούν να επιβάλλουν τη γνώμη τους φασιστικά σε ένα άλλο κυρίαρχο κράτος, έστω και αν αυτό είναι η Τουρκία!!!

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, που υπογράφουν ο Πρύτανης, καθηγητής Πάρις Τσάρτας, και οι Αντιπρυτάνεις αναπληρωτής Καθηγητής Νικόλαος Σουλακέλλης, καθηγήτρια Αγγελική Δημητρακοπούλου και καθηγητής Ιωάννης Κάλλας:

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οφείλει να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των κατοίκων της ευαίσθητης περιοχής στην οποία έχει ιδρυθεί και λειτουργεί. Είναι άλλωστε ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο επανειλημμένα σε ζητήματα που αφορούν την τοπική ανάπτυξη, το περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ευρύτερης σημασίας για τον Αιγιακό χώρο, έναν χώρο με παγκόσμιας σημασίας πολιτισμικούς και περιβαλλοντικούς πόρους.

Σε αυτό το πλαίσιο και στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε στη χώρα μας, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, οι οποίες θα αναδείξουν τη σημασία μιας άλλης ανάπτυξης, χαμηλότερης επικινδυνότητας για τις κοινωνίες του Αιγαίου και με το δυνατόν περισσότερο ήπια, περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά. Η χρήση της πυρηνικής ενέργειας δεν έχει θέση σε μια τέτοια προοπτική και οφείλουμε να το τονίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο στην Ελλάδα και την Τουρκία, όσο και σε όλον τον κόσμο.

Συνεπώς, η πρωτοβουλία της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου να συγκεντρωθούν υπογραφές, ώστε να σταματήσει η ανέγερση των πυρηνικών εργοστασίων στο Ακούγιου και την Σινώπη, αποσκοπεί στην ανάδειξη του κινδύνου μιας τέτοιας αναπτυξιακής επιλογής και στην ευαισθητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας και όλων των ενεργών πολιτών και φορέων στην Τουρκία, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο».

Ένα κάρο αριστερές μαλακ@@@ για κοινωνίες του Αιγαίου κ.λπ καραγκιοζιλίκια...
Ρε γελοίοι για να κολοβαράτε και να αφουγκράζεστε την κοινωνία σας πληρώνουμε
ή για να παράγετε ακαδημαϊκή γνώση και να την μεταφέρετε στους φοιτητές;

Ώρες ώρες πάω να συμφωνήσω με τον Πάγκαλο και αυτά που είπε για τους κορπίτες...
κάτι τέτοια νούμερα εννοούσε...

Σκληρές κατηγορίες από την αμερικανική Γερουσία κατά της Goldman Sachs και των Moody's και S&P

Σκληρές κατηγορίες κατά της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs για εξαπάτηση των πελατών της και του κογκρέσου και κατά των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's και Standard & Poor's για τη συμβολή τους στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, έκανε ο Γερουσιαστής Καρλ Λιβάιν, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα διετούς έρευνας της Γερουσίας για τα αίτια της κρίσης.

"Κατά την κρίση μου, η Goldman σαφώς παραπλάνησε τους πελάτες της και το Κογκρέσο", είπε, αφού προηγουμένως δήλωσε ότι θέλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να εξετάσουν, αν η Goldman παραβίασε το νόμο, παραπλανώντας τους πελάτες της, οι οποίοι αγόραζαν τα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα, γνωστά ως CDO, χωρίς να γνωρίζουν ότι η τράπεζα θα ωφελείτο, αν μειωνόταν η αξία τους. Ο κ. Λιβάιν χαρακτήρισε τους οίκους Moody's και S & P "μία βασική αιτία της κρίσης", λέγοντας ότι έδιναν την ανώτατη αξιολόγηση (ΑΑΑ) σε χρεόγραφα που γνώριζαν ότι θα είχαν προβλήματα.

Η ΝΔ είχε επιβάλει πρόστιμο 6,9εκ στην Unilever το 2008... Τώρα η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο 315 εκ σε P&G και Unilever... και το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvLX9TTy5cxlOcbTmKv2ytxSqPlnp05mYyxWRgQ-uwRfw9u7QlrTa0PaApPhV6h0Cx8yg2sdXtSvqYuz4XVmwOmHCiFIGprCpYl7ylfs2NAaDUFOEyjuihw4Nch4344ZMsUrryAPQnsZus/s320/LogoP&G.gifhttp://www.marketing91.com/wp-content/uploads/2010/12/HUL-Hindustan-Unilever.jpg«Υπό στενή παρακολούθηση» βρίσκεται ο κλάδος των απορρυπαντικών από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως σχολιάζουν στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού διευκρινίζοντας ότι το ενδιαφέρον της ανεξάρτητης αρχής στη χώρα μας για την αγορά αυτή κρατάει...χρόνια και δεν είναι αποτέλεσμα του πρόστιμου που επιβλήθηκε προχθές από την Κομισιόν στην Procter & Gamble και την Unilever για λειτουργία καρτέλ των απορρυπαντικών σε 8 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ξέχασαν βέβαια να αναφέρουν ότι επί ΝΔ είχε μπει και ένα πρόστιμο στην Unilever (6,9 εκ) ενώ τώρα με το ΠΑΣΟΚ απλώς μαρκάρουν στενά το καρτέλ και του έχουν κάνει τα τρία δύο...

Η υπόθεση αφορά στη δράση των πολυεθνικών ομίλων από το 2002 μέχρι το 2005, με σχεδόν πανευρωπαϊκές διαστάσεις, καθώς συνολικά 8 χώρες εμπλέκονται (Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ολλανδία). Οι δύο πολυεθνικές, μαζί με την Henkel, καθόριζαν τιμές, μερίδια αγοράς και συνθήκες ανταγωνισμού εις βάρος των καταναλωτών και άλλων ανταγωνιστών τους και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 211,2 εκατ. για την P&G και 104 εκατ. για την Unilever.

Στο μεταξύ ο κλάδος βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο της Επιτροπής στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τις συνθήκες ανταγωνισμού σε όλα τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης ενώ για την συγκεκριμένη υπόθεση (την καταδικαστική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού) δεν τίθεται θέμα επέκτασης της έρευνας από την ελληνική επιτροπή.

Πάντως θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι τα στελέχη των δύο αρχών συνεργάστηκαν στην έρευνα που κατέληξε στο πρόστιμο στις Procter & Gamble και Unilever καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας μας το 2008 είχε εκδώσει καταδικαστική απόφαση εναντίον της Unilever για απαγόρευση παράλληλων εισαγωγών απορρυπαντικών από τρίτες θυγατρικές της εταιρείας στη χώρα μας, επιβάλλοντας της πρόστιμο ύψους 6,9 εκατ. ευρώ.

Όπως σχολιάζουν στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού η έρευνα διήρκεσε τρία χρόνια και αυτό επισημάνθηκε για να καταστεί σαφές ότι οι χρόνοι στους οποίους αντιδρά η ελληνική ανεξάρτητη αρχή δεν καταδεικνύουν ολιγωρία. Επίσης σημειώνεται ότι με το νέο νόμο για τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο θεσμό της ''επιείκειας'' ο οποίος ήταν καθοριστικός και στην περίπτωση της επιβολής προστίμου από την κομισιόν.

Αυτή την περίοδο πάντως, το θέμα της λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά απορρυπαντικών είναι και πάλι επίκαιρο καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση με θέμα «Η λιανική πώληση προϊόντων βασικής διατροφής και καθημερινής κατανάλωσης», όπου οι φορείς της αγοράς μπορούν μέχρι τις 31 Μαΐου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις της αγοράς. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει προσδιορίσει, τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού από πρακτικές, όπως:

- Συμφωνίες μεταξύ των ανταγωνιστών για τον καθορισμό τιμών, τον περιορισμό της παραγωγής και τον καταμερισμό της αγοράς.

- Συμβατικές ρήτρες αποκλειστικότητας και παροχής οικονομικών κινήτρων για την εξασφάλιση αποκλειστικότητας (π.χ. εκπτώσεις πίστης, εκπτώσεις στόχου, δωρεάν παροχές) από επιχειρήσεις με υψηλό μερίδιο αγοράς.

- Συμφωνίες ανταγωνιζόμενων αγοραστών με σκοπό την από κοινού αγορά ορισμένων εισροών.

- Περιορισμός της δυνατότητας του μεταπωλητή να προσδιορίσει την τιμή πώλησης για τους τελικούς καταναλωτές (καθορισμός τιμών μεταπώλησης).

- Συμφωνίες προμηθευτών και λιανοπωλητών για τοποθέτηση σε προνομιακή θέση προϊόντων έναντι ανταλλάγματος («entry/listing fees»).

- Επιβολή αγοράς ενός προϊόντος με τον όρο να αγοραστεί και άλλο (δεσμεύον και δεσμευμένο προϊόν).

- Άμεση ή έμμεση υποχρέωση προμηθευτή για πώληση μόνο σε έναν αγοραστή.

- Συμφωνίες διαχείρισης κατηγορίας προϊόντων («category management») μεταξύ λιανοπωλητή και προμηθευτών.

- Απαγόρευση εναλλακτικών πηγών προμήθειας προϊόντων από χονδρεμπόρους άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. («παράλληλες εισαγωγές»).

- Αποκλειστικότητα σε συγκεκριμένες γεωγραφικές αγορές με ρήτρες απαγόρευσης παθητικών πωλήσεων.

- Επιβολή αυθαίρετων όρων αγοράς ή πώλησης προϊόντων από δεσπόζουσα επιχείρηση (π.χ. υπερβολική τιμολόγηση, αδικαιολόγητη άρνηση πώλησης ή αγοράς κ.α.).

ΠΑΣΟΚ όταν το Μάρτιο του 09 ανακοινώθηκε ανεργία 7,9%: Χωρίς σχέδιο η Ν.Δ.... ενώ εμείς έχουμε σχέδιο για να την πάμε στο 20%

«Η ανεργία καλπάζει και η χώρα χρειάζεται επειγόντως σχέδιο για την εργασία και την κοινωνική προστασία», τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα απασχόλησης Εύη Χριστοφιλοπούλου και προσθέτει:

«Η ανεργία δεν αναχαιτίζεται ούτε με ρουσφέτια και ευκαιριακές απασχολήσεις στο Δημόσιο ούτε με εξαγγελίες και ωραία λόγια. Γιατί αυτά εξυπηρετούν μόνο τους κομματικούς στόχους της κυβέρνησης της Ν.Δ. που δεν διαθέτει ούτε σχέδιο ούτε όραμα». Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ προτείνει την αντιμετώπιση της ανεργίας με άξονες τις επενδύσεις στην «πράσινη οικονομία» και το κοινωνικό κράτος, τα κίνητρα και τη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ασφάλεια και τη στήριξη των ανέργων με έλεγχο στην αγορά εργασίας, με διά βίου κατάρτιση, με ενισχύσεις στους ανέργους και τους χαμηλόμισθους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/03/2009

Για να καταλάβω:
Όλα αυτά εφαρμόστηκαν και πήγε η ανεργία στο 15,1%;
Ή πρόκειται να εφαρμοσθούν για να της δώσουν νέα ώθηση και να ξεπεράσει το 20%

Πάνω από 130.000 αυτοκίνητα ανακάλεσε η Fiat για πιθανό πρόβλημα στο ABS (αυτά παθαίνει όποιος δεν αγοράζει γερμανικό αυτοκίνητο ;))

H ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat ανακάλεσε περισσότερα από 130.000 Punto λόγω πιθανού προβλήματος στο σύστημα πέδησης ABS, που θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η "εκστρατεία ανάκλησης αφορά περισσότερα από 130.000 μοντέλα αυτοκινήτων Grande Punto, Punto Evo, Grande Punto Van, Punto Evo Van" και οι πρώτες επιστολές εστάλησαν στους ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων "στις αρχές Φεβρουαρίου", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

"Όλα αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχουν κανένα πρόβλημα" αλλά κάποια μπορεί να έχουν πρόβλημα στην καλωδίωση του συστήματος ABS, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Περισσότερα από τα μισά από αυτά τα οχήματα κυκλοφορούν στην Ιταλία και τα υπόλοιπα στην Ευρώπη.

Φάρσα για βόμβα στο υπουργείο Εργασίας προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην οδό Πειραιώς

Για περίπου μία ώρα παρέμεινε το απόγευμα κλειστή η οδός Πειραιώς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας, που έκανε άγνωστος στις 16.20 στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20 λεπτά, γι' αυτό αποκλείστηκε η περιοχή από την Αστυνομία και διακόπηκε η κυκλοφορία στο τμήμα της οδού Πειραιώς, από την οδό Κολωνού μέχρι την οδό Σωκράτους.

Αφού πέρασαν τα 20 λεπτά, το κτίριο ελέγχθηκε από πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! Πάλι εισέβαλαν τα ΜΑΤ στην Κερατέα (video)

Εκτεταμένη χρήση χημικών και εμπόλεμη ατμόσφαιρα ό, τι επικρατεί τις τελευταίες 2 ώρες στην Κερατέα. 9 διμοιρίες των ΜΑΤ με 3 μηχανήματα ήρθαν για άλλη μια φορά με δικαιολογία να ανοίξουν το δρόμο. Απλοί θεατές οι κάτοικοι της πόλης δέχτηκαν ασύστολοι χρήση χημικών από αέρος αλλά και από τις επίγειες δυνάμεις καταστολής με συνέπεια αυτή τη στιγμή εκατοντάδες συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και να μεταφέρονται στα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας.

Ότι και να πούμε είναι λίγο για τους κυβερνώντες … Κάποιος ας τους θυμίσει ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες που υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας.

Αυτή τη στιγμή, 17:20 διμοιρίες των Ματ μπαίνουν μέσα στην πόλη. Τα χημικά στις αυλές των πρώτων σπιτιών…

Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής:
Βασίλειος Θηβαίος



http://forkeratea.blogspot.com/
http://olympia.gr/

Αγαπητέ φίλε και πατριώτη Μίκη είπες την μισή αλήθεια στον Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1

Αγαπητέ φίλε, πατριώτη Μίκη

Κατ΄ αρχάς είμαι ένας από αυτούς που μεγάλωσαν με τα τραγούδια σου, που δίνουν όραμα κι ελπίδα για την Ελλάδα μας. Άκουσα με μεγάλη προσοχή την συνέντευξή σου στο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και ομολογουμένως θα συμφωνήσω στα περισσότερα. Αλλά μετά λύπης μου διεπίστωσα την αγιοποίηση της αριστεράς που είναι σχεδόν άμοιρη ευθυνών και ότι για όλα φταίνε τα δύο κόμματα. Η πάγια αριστερή ρητορεία.

1. Είπες ότι είναι αντισυνταγματική και άκυρη η μνημονιακή σύμβαση. Θα συμφωνήσω, αλλά αντισυνταγματική και άκυρη είναι η επιβολή πολυπολιτισμικής παιδείας στα παιδιά μας κατά παράβαση του άρθρου16 του Συντάγματος. Όπως επίσης αντισυνταγματικός είναι ο νόμος του Ραγκούση για χορήγηση ιθαγένειας στα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών κατά παράβαση του άρθρου 4 του Συντάγματος. Γιατί δεν μίλησες για αυτά; Μήπως επειδή ενοχλείται η καθεστηκυία τάξη της αριστεράς;

2. Είπες επί λέξει ότι «όλα τα κόμματα από το 1950 που κυβέρνησαν την Ελλάδα, πλην της Αριστεράς, φταίνε για την σημερινή κατάντια». Είσαι άδικος Μίκη ή μάλλον τα είπες αντίθετα διότι μετά από μία εμφύλια περιπέτεια που μας έβαλε η αριστερά και κόστισε στην Ελλάδα σύμφωνα με το Υπουργείο Συντονισμού 11.370.000.000 δραχμές γυρίζοντάς την πίσω 50 χρόνια, παρά ταύτα όλες οι κυβερνήσεις και κυρίως η επταετία του Παπαδόπουλου μέχρι το 1973 κατάφεραν επί μία 20ετία (1953-1973) να αυξάνουν το ΑΕΠ κατά 8% κάθε χρόνο και να πετύχουν αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%, και οι πάντες να ομιλούν για το οικονομικό θαύμα της Ελλάδος και κυρίως το οικονομικό θαύμα της επταετίας.

Άρα αγαπητέ φίλε Μίκη η αλήθεια είναι ότι, η αδιέξοδη εμφυλοπολεμική πολιτική της Αριστεράς οδήγησε σε οικονομική αιμορραγία την Ελλάδα και οι κυβερνήσεις μέχρι το 1973 κατάφεραν να διορθώσουν τα πράγματα και να φτιάξουν οικονομικά ισχυρή Ελλάδα. Από το 1973 και μετά άρχισε το μεγάλο φαγοπότι όπου φυσικά αμέτοχη δεν είναι η Αριστερά και σε παραπέμπω σε δηλώσεις του βουλευτή του Συνασπισμού Π. Κοροβέση όπου δήλωσε ότι ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ έλαβαν μίζες από τη Siemens για την ανάθεση των ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, κατά την οικουμενική κυβέρνηση του Τζαννετάκη το 1989, αλλά φυσικά να μην λησμονούμε και το σκάνδαλο της πώλησης του Γερμανού και τον ρόλο του Κ.Κ.Ε.. Είναι τυχαίο άλλωστε που το ΚΚΕ είναι νομικό πρόσωπο με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία μαζί με την Εκκλησία και τις Τράπεζες; (ΒΗΜΑ, 14/06/1998) Φαντάσου φίλε Μίκη η Αριστερά να ήταν κυβέρνηση τι θα έτρωγαν !!

3. Μίλησες για την κατεδάφιση της ιστορίας, αλλά δεν μας είπες ποιοί πρωτοστάτησαν στην κατεδάφιση της ιστορίας; Μήπως ήσαν τα πρωτοπαλλήκαρα της Αριστεράς, προεξάρχοντος του ισόβιου προέδρου της ΟΛΜΕ και στέλεχος του ΚΚΕ κ. Καλομοίρη, που έβγαιναν σε όλους του ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς υπερθεματίζοντας για την αλλαγή των σοβινιστικών βιβλίων της αστικής τάξης που προκαλούν τον ρατσισμό και το μίσος και δηλητηριάζουν τα παιδιά μας με τον εθνικισμό και την ξενοφοβία;

Ναι φίλε Μίκη και όχι μόνο όλοι οι Αριστεροί υπερασπίζονταν την κατεδάφιση της ιστορίας αλλά καθύβριζαν και τρομοκρατούσαν όλους εμάς ως ρατσιστές και φασίστες, και τώρα μας καλείς να κατέβουμε μαζί στους δρόμους. Με ποιους να κατέβουμε μαζί, με αυτούς που τόσα χρόνια είναι φερέφωνα των Αμερικανών και ως τάγματα ασφαλείας τρομοκρατούσαν τους Έλληνες να μην αντιστέκονται;

4. Σε ρώτησε ο Παπαδάκης γιατί δεν πάνε οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Αριστερά και εσύ λες επί λέξει «αυτό δεν έχει καμμία σημασία». Μούγκα για τα εγκλήματα της Αριστεράς. Μούγκα γιατί; Διότι φίλε Μίκη, η αριστερά τόσα χρόνια με την είσοδο των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας δεν πήρε το μέρος των Ελλήνων που δολοφονούνται, βιάζονται , καταληστεύονται ξυλοκοπούνται, χάνουν τις δουλείες τους, μειώνεται το ημερομίσθιο, κλείνουν τα μαγαζιά τους από τις ορδές των εισβολέων, αλλά εντελώς προκλητικά, καταστρατηγώντας τις μαρξιστικές της καταβολές, τάχθηκε εναντίων των Ελλήνων και υπέρ των παρανόμων εισελθόντων οδηγώντας τους Έλληνες στην ανεργία, στην κοινωνική αποξένωση, στην υπογεννητικότητα, στον φόβο και στην κατάθλιψη. Σε παραπέμπω στον σύντροφο Ν. Κούνδουρο να σου πει πως χαρακτήρισε την αλληλεγγύη στους λαθροεισβολείς (Βήμα 3/4/11). Η αριστερά, μαζικά συμμετείχε σε εκδηλώσεις κατά των Ελλήνων αποκαλώντας τους φασίστες και ρατσιστές, η συνήθης τακτική της ψυχολογικής τρομοκρατίας που επιβάλλει.

Πλέον η Αριστερά, δεν έχει λαϊκά ερείσματα στην κοινωνία όπως παλιά, και απομονώθηκε από τον κυρίως κορμό του ελληνικού λαού και στην συνείδηση των περισσοτέρων Ελλήνων η Αριστερά όπως και τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ανήκουν πλέον στον ελληνικό λαό αλλά στις ορδές των λαθροεισβολέων και των εντολοδόχων της παγκοσμιοποίησης. Γι΄ αυτό φίλε Μίκη δεν κεφαλαιοποίησε την δυσαρέσκεια του κόσμου η αριστερά. Κι αυτό δεν το είπες. Πως λοιπόν μας καλείς να κατέβουμε πανεθνικά, όλοι μαζί στο πεζοδρόμιο, όταν κατά βάση απευθύνεσαι μόνο σε αριστερό ακροατήριο, εφόσον διαγράφεις μονομερώς συλλήβδην τα εγκλήματα της αριστεράς και εστιάζεις στα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ; Με ποιους να κατέβουμε μαζί με αυτούς που μαζικά πολεμούν το έθνος και την εθνική συνείδηση ως επινόηση της αστικής τάξης ; Οξύμωρο και αντιφατικό.

5. Είπες ότι σε φιμώνουν τα κανάλια, αλλά δεν είπες ότι τα κανάλια είναι αριστεροκρατούμενα και όλοι οι αριστεροί αναρριχήθηκαν στα κανάλια και αν δεν υποταχθείς στην πολυπολιτισμική ιδεολογία της Αριστεράς εξοβελίζεσαι. Όλγα Τρέμη από την ΚΝΕ, Στάη από την ΚΝΕ, Ζαχαράκη, Ευαγγελάτος αριστεροί, Τζίμας αρθρογράφος του Ριζοσπάστη, Βερύκιος αρθρογράφος του Ριζοσπάστη, Βαρεμένος, Οικονομέας αριστεροί, Κύρτσος αρθρογράφος του Ριζοσπάστη κ.α. Θοδωράκης, Τριανταφυλλόπουλος, ακόμα και οι γελωτοποιοί Λαζόπουλος Κανάκης, πολλοί σύντροφοι αποτελούν τον ιδεολογικό πυρήνα της παγκοσμιοποίησης, λόγω πολυπολιτισμικής διεθνιστικής γαλούχησης. Δεν μιλάω για τα κρατικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς εκεί γίνεται πάρτι από αριστερούς.

Άρα φίλε μου Μίκη, η Αριστερά κυβερνά τα ΜΜΕ και αυτή σε φίμωσε όπως συνέβαινε σε όλο το σιδηρούν παραπέτασμα.

6. Είπες ότι στο κίνημα τους θέλεις όλους εκτός από τους φασίστες, τους χουντικούς. Ποιούς εννοούσες ως φασίστες και χουντικούς; Μήπως τους φοιτητές της αριστεράς που έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε γιάφκες και ξυλοκοπούν, βρίζουν τους ακαδημαϊκούς εάν δεν συμφωνούν με τις δράσεις τους και εντελώς πραξικοπηματικά κλείνουν τα πανεπιστήμια, καταλαμβάνουν αίθουσες, απαγορεύουν σε διαφωνούντες να ομιλούν και στέλνουν στο νοσοκομείο οποιονδήποτε τολμήσει να εκφέρει άλλη άποψη και όλα αυτά εις το όνομα του ακαδημαϊκού ασύλου; Μήπως εννοούσες αυτούς τους αριστερίζοντες που καίνε την ελληνική σημαία, τα καταστήματα των μη αριστερών και ύστερα παρεισφρέουν στο μπλόκ των αριστερών διαδηλωτών για πολιτική κάλυψη; Eάν κατά λάθος βέβαια συλληφθεί κανείς τρέχουν οι βουλευτές της αριστεράς να τους βγάλουν έξω όπως και στις περιπτώσεις με την τρομοκρατία. Όλοι οι ακροαριστεροί τρομοκράτες (βλ. Μαρίνος, Μαζοκόπος, Μαζιώτης) που κατά καιρούς συνελάμβανε η αστυνομία, υποστηρίζονταν στα δικαστήρια από βουλευτές της αριστεράς. Κράτος και αριστερό παρακράτος μαζί. Μα κι αυτοί οι τρομοκράτες της 17Ν δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να χτυπήσουν ένα προδότη πολιτικό, ο Μπακογιάννης τους έφταιγε ή ο Περατικός που η δολοφονία του ανάγκασε τους εφοπλιστές να φύγουν από τον Σκαραμαγκά και να πάνε τα καράβια τους έξω. Πάντως εάν σε μπέρδεψα σε παραπέμπω στην ρήση του συντρόφου Λένιν που όταν ο σύντροφος μαρξιστής Μουσολίνι ανέβηκε στην εξουσία είπε «ο φασισμός και ο κουμμουνισμός είναι οι δύο όψεις του ιδίου πράγματος» (Τα παρασκήνια του ΚΚΕ» Ε. Σταυρίδης, σελ.71, σελ.73).

Μήπως αυτούς εννοείς για φασίστες, διότι εγώ, που δεν έχω ούτε τα μισά χρόνια από εσένα, δεν έχω γνωρίσει άλλους φασίστες στην ζωή μου πλήν των αριστερών. Εσύ που είσαι μεγαλύτερος γνωρίζεις κι άλλους;

7. Και τέλος, είπες να κλείσουμε την βάση της Σούδα και να μην παρέχουμε βοήθεια στο ΝΑΤΟ. Μα καλά, δεν μας έγινε μάθημα το πάθημα του Παπαδόπουλου το 1973 που δεν παρεχώρησε την Σούδα στους Αμερικανούς στον πόλεμο των 7 ημερών και χάσαμε την μισή Κύπρο με χιλιάδες νεκρούς και 200.000 πρόσφυγες. Είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να λέμε τέτοιες αριστερές ρητορείες και να βάζουμε σε περιπέτειες πάλι την Ελλάδα μας.

Τέλος πάντων. Η αλήθεια που δεν είπες Μίκη μου είναι, ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούν να υπνωτίσουν τους ψηφοφόρους τους για να περάσουν τις θελήσεις της παγκοσμιοποίησης, ενώ η Αριστερά έχει δηλητηριάσει τους ψηφοφόρους της με την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και μάχονται για αυτήν ως συντεταγμένος στρατός, αναγκάζοντας και τους κυβερνώντες να επισπεύσουν την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Άρα η αριστερά οδηγεί την κούρσα προς τον όλεθρο ελέγχοντας από το 1974 κράτος και παρακράτος. Εάν πραγματικά Μίκη μου έχεις δημιουργήσει κίνημα ανεξάρτητων πολιτών θα πρέπει να είσαι ανεξάρτητος όχι μόνο κομματικά, αλλά πρωτίστως ιδεολογικά και να απεμπολήσεις εσύ και οι συνεργάτες σου τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Εάν δεν αναγνωρίσετε εγκλήματα παρελθόντος και παρόντος πως θα συνοδοιπορήσουμε εθνικά; Η μισή αλήθεια είναι επικίνδυνη τακτική και η αγιοποίηση των εγκλημάτων της Αριστεράς, δεν νομιμοποιεί την ταυτότητα του κινήματος που προΐστασαι, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετονομαστεί το κίνημα, σε κίνημα αριστερών πολιτών και όχι ανεξάρτητων.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Ένας ανεξάρτητος πολίτης

Γιώργος Γεωργίου

ΠΗΓΗ: http://akommatistoi.blogspot.com/2011/04/1.html

Πάγκαλος ο μετριοπαθής...

Δείτε στο τέλος του άρθρου, τι είπε ο κ. Πάγκαλος στο "ΒΗΜΑ FM" και και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, την Τετάρτη 13.04.2011.
"'Εχει κανείς σκεφτεί ποτέ το μέγεθος της αγάπης,  το μέγεθος της εκτίμησης, το ...


μέγεθος της επιδοκιμασίας, που έχω αποκομίσει αυτά τα τριάντα χρόνια που είμαι στη Βουλή...;


ΠΑΓΚΑΛΟΣ Ο ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ... 

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/blog-post_5046.html

Νίκος Γιουτίκας (Δήμαρχος Δέλτα): Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Βρισκόμαστε, Δήμαρχος , Δημοτικό Συμβούλιο, κάτοικοι του Δήμου Δέλτα και φορείς της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, στη δύσκολη θέση να σας επισημάνουμε τις παλινωδίες μελών της κυβέρνησης σας, σε σχέση με το χρόνιο ζήτημα της εξαγγελθείσας - κατ΄επανάληψη - απόφασης μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο, παλινωδίες που φρενάρουν την ανάπτυξη του τόπου, αναγκαία στην παρούσα περίοδο δημοσιονομικής κρίσης.

«Ανειδίκευτοι» και «ανενημέρωτοι» υπουργοί και υφυπουργοί, με ατεκμηρίωτες και ευφάνταστες δηλώσεις, γελοιοποιούν τις χρόνιες προσπάθειες και το έργο θεσμοθετημένων επιτροπών, με αποτέλεσμα να βαλτώνει το έργο της μετεγκατάστασης και να τίθεται ι σε κίνδυνο η ίδια η υπόσταση και ανάπτυξη της ΔΕΘ στη γενέτειρα της.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αν και η απόφαση, πέντε κυβερνήσεων και τριών πρωθυπουργών, δεν επιδέχεται καμία τροποποίηση, αφού έχει υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο μεταξύ φορέων, όπως ΔΕΘ, ΑΤΕΙ και Δήμου (ενώ έχουν δρομολογηθεί και οι διαδικασίες ανάδειξης τεχνικού συμβούλου) παρ όλα αυτά, στελέχη σας όπως ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σιφουνάκης στην προχθεσινή παρουσίαση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Θεσσαλονίκης , αμφισβητούν τόσο εσάς προσωπικά, όσο και τη νοημοσύνη των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο κ Σηφουνάκης δήλωσε «η κυβέρνηση δεν απορρίπτει ασυζητητί καμία άλλη τεκμηριωμένη πρόταση θεσμικών φορέων, αρκεί να είναι ώριμη και να συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή» αποδεικνύοντας ότι δεν γνωρίζει το θέμα και ότι βρίσκεται σε διάσταση απόψεων και με την προϊσταμένη του Υπουργό κα Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία έχει θέσει με σαφήνεια, την κυβερνητική βούληση για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο.

Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση και επαναβεβαίωση της αρχικής σας εξαγγελίας για άμεση υλοποίηση του project και σας υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή της Σίνδου επιλέχθηκε από ειδική επιτροπή, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μετά τιμής

Δήμαρχος Δέλτα

Νίκος Γιουτίκας

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ»

«Τα μέλη της ομάδας «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της διοίκησης στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Πιστεύουμε ότι ο μόλις πριν από πέντε μήνες εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης τελικά θα δικαιωθεί.

Εμείς δηλώνουμε την εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπό του και ότι θα συνεχίσουμε μαζί του τον αγώνα για μια δυνατή Κεντρική Μακεδονία».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Η κυβέρνηση «ξηλώνει» τα μέτρα της ΝΔ για πολύτεκνους και τρίτεκνους

«Η κυβέρνηση «ξηλώνει» ένα-ένα τα μέτρα και τις ευεργετικές διατάξεις που θέσπισε η Νέα Δημοκρατία το διάστημα 2004-09 για τη στήριξη της πολύτεκνης και της τρίτεκνης οικογένειας» τονίζει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας.

Όπως υπογραμμίζει στην ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς την υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου: «Τελευταίο κρούσμα αυτής της πολιτικής το «πολυνομοσχέδιο express» του υπουργείου Παιδείας που με το άρθρο 59 καταργεί το δικαίωμα των μετεγγραφών σε κοινωνικά ευαίσθητες και ασθενείς ομάδες, όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κ.α.

Με το νόμο 3282/2004 της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίστηκε το θέμα των μετεγγραφών φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με κοινωνικά κατά κύριο λόγο κριτήρια. Έτσι, οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των πολυτέκνων και των τριτέκνων είχαν το δικαίωμα μετεγγραφής χωρίς κανέναν περιορισμό. Επιπλέον, στον ίδιο νόμο θεσπίστηκαν οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια και για άλλες ομάδες πληθυσμού.

Σήμερα, η κυβέρνησή εν μέσω οικονομικής κρίσης και ύφεσης που δημιούργησε η ακολουθούμενη πολιτική θέτει σε δοκιμασία και το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας αφού κατ΄ ουσία καταργεί τις μετεγγραφές για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, θέτοντας εισοδηματικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο καθορίζεται οικονομικό όριο στο οικογενειακό εισόδημα το ποσό των 50.000 ευρώ και ποσοστό 20% επί των εισακτέων για να μετεγγραφούν, καταργώντας ουσιαστικά το δικαίωμα μετεγγραφής στα παιδιά των πολύτεκνων, τρίτεκνων οικογενειών, αναπήρων κ.α».

Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος θέτει τέσσερα ερωτήματα στην αρμόδια Υπουργό:

1. Γιατί καταργείτε τις μετεγγραφές για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που υπάρχει οικονομική κρίση;
2. Πως θα προστατεύσετε το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας αφού ουσιαστικά δεν επιτρέπεται σε όλους τους πολίτες να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής με κοινωνικά κατά κύριο λόγο κριτήρια;
3. Γιατί στερείτε το δικαίωμα στα παιδιά των πολύτεκνων, τρίτεκνων, αναπήρων και στα ορφανά να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση αφού δεν τους επιτρέπετε να μετεγγραφούν εκεί που επιθυμούν και να μειώσουν τα οικονομικά έξοδα των οικογενειών τους;
4. Σκέφτεστε να επανεξετάσετε την εν λόγω διάταξη;

Υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα της καταδικαστικής απόφασης κατά του Π. Ψωμιάδη

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια συζήτησης με αφορμή την καταδικαστική απόφαση κατά του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, για την υπόθεση της μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Την ένταση πυροδότησε η δήλωση του εκπροσώπου της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς - Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, Καλλικράτη», Γιάννη Κούτρα, ο οποίος ανέφερε: «το θέμα που συζητάμε είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δεν θεωρούμε ότι είναι εξαίρεση. Η παράταξη Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά». Ακολούθησαν αντιδράσεις από περιφερειακούς συμβούλους, ενώ η πρόεδρος του Συμβουλίου, Αθηνά Αηδονά, ζήτησε από τον κ. Κούτρα να ανακαλέσει λέγοντας ότι οι δηλώσεις του προσβάλλουν ολόκληρη την παράταξη. Ο κ. Κούτρας δεν ανακάλεσε, μερίδα περιφερειακών συμβούλων κινήθηκε προς το μέρος του όσο ακόμη βρισκόταν στο βήμα και η πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση η οποία συνεχίστηκε αργότερα.

Με αφορμή το παραπάνω επεισόδιο η κ. Αηδονά γνωστοποίησε ότι, η παράταξη Ψωμιάδη θα προσφύγει για το θέμα στη δικαιοσύνη.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ευχαρίστησε το λαό της Μακεδονίας για τη στήριξή του, δήλωσε ότι σέβεται τη δικαιοσύνη και σχολίασε: «χαίρομαι γιατί από μένα ξεκινά η κάθαρση. Για 1000 ευρώ παράβαση είναι πιθανό να πάω σπίτι μου. Ωστόσο στέλνω ένα μήνυμα: ο Ψωμιάδης έχει και συνέχεια».

Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ο Γιώργος Πασχαλίδης σχολίασε, ότι δεν θα εξετάσει το νομικό περιεχόμενο του θέματος, αλλά δεν επιθυμεί τα γεγονότα αυτά να δυσχεράνουν τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε ότι ο κ. Ψωμιάδης δεν είναι θύμα πολιτικής δίωξης αλλά θύμα ενός αντιδραστικού νόμου, του «Καλλικράτη» τον οποίο στηρίζει.

Ο επικεφαλής της Οικολογίας - Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τρεμόπουλος, χαρακτήρισε την απόφαση κατά του κ. Ψωμιάδη ως καταδίκη μιας λαϊκιστικής συμπεριφοράς, τόνισε ότι δημοκρατία σημαίνει έλεγχος και κατηγόρησε τον περιφερειάρχη ότι τον στοχοποίησε ως εχθρό για να ξεφύγει από τα δύσκολα. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα καταθέσει εναντίον του μήνυση για πλαστογράφηση των απόψεών του στο ζήτημα των Σκοπίων.

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ

«Το ζήτηµα αυτό µε υπερβαίνει». Η δηµόσια αυτή οµολογία του υπουργού Οικονοµίας που έγινε µε αφορµή την «ανταρσία» των κυβερνητικών βουλευτών στο νοµοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια, σκιαγραφεί µε τον καλύτερο τρόπο την εικόνα κατάρρευσης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση.

Η πραγµατικότητα «υπερβαίνει» την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία αδυνατώντας να αντιµετωπίσει την οικονοµική κρίση τους τελευταίους δώδεκα µήνες θυσίασε µισθωτούς, συνταξιούχους και γενικότερα µια ολόκληρη κοινωνία στο βωµό ενός αδιέξοδου µνηµονίου µε συµµάχους την προπαγάνδα και τα συνεχή ψεύδη.

Το αδιέξοδο και η αναποτελεσµατικότητα της πολιτικής Παπανδρέου, η ‘‘δυσαρµονία’’ στη λειτουργία της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής του οµάδας, όπως διαπίστωσε και ο ευρηµατικότατος κ. Πάγκαλος και η ανικανότητά να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβληµα της πραγµατικής οικονοµίας, αντιµετωπίζεται µε µια διαρκή επιχείρηση αποπροσανατολισµού της κοινής γνώµης.

Πότε µε πράσινα παραµύθια για το χρέος επί Ν.∆, πότε µε φανταστικές ιστορίες για υπουργούς της Ν∆ µε υπέρογκες καταθέσεις και πότε µε πανηγυρισµούς για δήθεν επιτυχίες στον ευρωπαϊκό χώρο για τη διαχείριση της υπόθεσης του χρέους, η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει το µαύρο-άσπρο.

Το τελευταίο διάστηµα, κατά τη συνήθη τακτική ΠΑΣΟΚ, γίναµε κοινωνοί µιας φανταστικής επιχείρησης ενοχοποίησης της Ν∆ τόσο για το µέγεθος του χρέους, όσο και για συµπεριφορές στελεχών της. Ας πάρουµε όµως τα πράγµατα µε τη σειρά αποκαθιστώντας την αλήθεια που προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση προκειµένου να ξεπεράσει τους σκοπέλους των αποτυχιών της.

Το χρέος είναι «παιδί» του ΠΑΣΟΚ και οι κατηγορίες εναντίον της Ν∆ για αύξησή του την περίοδο 2004-2009 κατά 125 δισεκατοµµύρια στερούνται σοβαρότητας. Και αυτό διότι:

Από τα 125 δισ. €. που δανείστηκε η Ν∆, τα 45 αφορούν «αναχρηµατοδότηση» του παλαιότερου χρέους, χρησιµοποιήθηκαν δηλαδή για την εξόφληση δανείων που έληγαν.

Από τα υπόλοιπα 80 δισ. €, τα 50 δισ. πήγαν για τόκους προηγούµενων ετών, τα 10 δισ. για πληρωµές εξοπλιστικών προγραµµάτων που είχαν υπογράψει οι προηγούµενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, τα 7,2 δισ. για πληρωµές Κοινωνικής Ασφάλισης που επίσης είχαν υπογράψει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ., τα 2,6 δισ. για την πληρωµή των χρεών που άφησε στα νοσοκοµεία το ΠΑΣΟΚ και τέλος περίπου 3,2 δισ. ξεπλήρωσαν τις «λοιπές χρεώσεις» που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ.


Το συµπέρασµα που προκύπτει είναι σαφές και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αµφισβήτησης.

Τα 73 δισ. στα 80 ήταν υπερχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ και τα 45 δισ. δάνεια του ΠΑΣΟΚ που έληγαν.


Η όποια αβάσιµη κατηγορία για δήθεν δηµιουργία πρόσθετου χρέους, στερείται τουλάχιστον σοβαρότητας και αποδεικνύει τις προπαγανδιστικές µεθόδους που χρησιµοποιεί το ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει. Με πολύ δόση φαντασίας και λάσπης οι προπαγανδιστές του ΠΑΣΟΚκινήθηκαν και στη δηµιουργία υπουργού-φάντασµα της Ν∆, ο οποίος είχε καταθέσεις 178 ανύπαρκτων εκ. € σε ξένη τράπεζα.

Το άθλιο αυτό σενάριο, που χρησιµοποιήθηκε προκειµένου να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες από το σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ στα υποβρύχια και να επιτευχθεί επικοινωνιακός συµψηφισµός, αποδείχθηκε σενάριο επιστηµονικής φαντασίας, το οποίο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονοµίας αναγκάστηκε να διαψεύσει λέγοντας ότι δεν έχει κανένα στοιχείο για τον υπουργό-φάντασµα.

Το χρώµα της λάσπης είναι πράσινο, και το χρέος είναι κυρίως παιδί του ΠΑΣΟΚ. Κανένας προπαγανδιστής, καµία αθλιότητα και κανένα κατασκευασµένο σενάριο δεν µπορεί να κρύψει αυτή την αλήθεια και πολύ περισσότερο να δώσει άλλοθι στην επικίνδυνη ακολουθούµενη πολιτική.

Θεσσαλονίκη: Ρώσοι ομογενείς επιστρέφουν μετά από χρόνια απ' την Ελλάδα στη Ρωσία, για μια ... πιο άνετη ζωή

Με μία βαλίτσα γεμάτη "όνειρα" για μια καλύτερη ζωή, πήραν το δρόμο για την Ελλάδα, πριν από 15 χρόνια, εγκαταλείποντας τη Ρωσία. Όλα αυτά τα χρόνια είχαν την ασφάλεια μιας ειρηνικής ζωής, δουλειάς και στέγης. Σήμερα, καθώς δεν βρίσκουν πλέον κάπου να εργαστούν, λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγκάζονται να πουλήσουν την περιουσία που απέκτησαν και να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους.

Ένας από αυτούς, είναι και ο σαραντάχρονος Καρέν Κ., Αρμένιος στην καταγωγή, που ήρθε στην Ελλάδα από την πρώην ΕΣΣΔ την εποχή της κατάρρευσής της. Εργάστηκε σε οικοδομές, παντρεύτηκε, έκανε παιδί… "Ήμουν σίγουρος ότι η Ελλάδα έγινε η δεύτερη πατρίδα μου και ποτέ δεν θα την εγκατέλειπα. Η γυναίκα μου είναι Ρωσίδα, η κόρη μας, όμως, μεγάλωσε ως ελληνόπουλο, αφού μόνο αυτήν τη χώρα γνώρισε και τελείωσε το ελληνικό σχολείο. Τώρα, πρέπει να μετοικίσουμε σε μία άγνωστη γι' αυτήν χωρά. Στην Ελλάδα, πλέον, δεν έχω δουλειά και δεν μπορώ να συντηρήσω την οικογένειά μου. Έτσι βλέπω το μέλλον μας στη Ρωσία", λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Καρέν Κ., ο οποίος ήδη ετοιμάζει τις αποσκευές του για τη νότια Ρωσία, όπου τον περιμένουν συγγενείς. Στη περιοχή, άλλωστε, υπάρχει μια σχετική ανάπτυξη και υπάρχουν δουλειές.

Η Μάγια Π., μαζί με το σύζυγο και την κόρη τους, επιστρέφουν στο Σότσι της Ρωσίας. Ο σύζυγος έχει ήδη βρει δουλειά στα έργα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων (σ.σ. το 2014 στο Σότσι θα πραγματοποιηθούν οι Χειμερινοί Αγώνες).

Κάποιοι άλλοι, όμως, είναι διστακτικοί και δεν αποφασίζουν να φύγουν από την Ελλάδα, όπως η Τατιάνα και ο Γιάννης Σ.. Δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν, αλλά δε μπορούν λόγω των τριών παιδιών τους, που μεγάλωσαν στην Ελλάδα. "Τα παιδιά μας δεν θέλουν με τίποτα να φύγουμε, ενώ μας περιμένουν στη Μόσχα. Εκεί ο άνδρας μου, ως καλός επαγγελματίας οικοδόμος, θα έπαιρνε ένα μισθό τουλάχιστον 5.000 δολαρίων! Σκέφτεται να φύγει μόνος του, αλλά εγώ δεν θέλω να χωριστεί η οικογένειά μας, λόγω της οικονομικής κρίσης… Θα περιμένουμε τις εξελίξεις και αργότερα βλέπουμε..", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Τατιάνα.

Στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας, στη Θεσσαλονίκη, έχουν δεχτεί τα τελευταία δύο χρόνια περισσότερες από 100 αιτήσεις μεταναστών, που θέλουν να ενταχθούν στο κρατικό "Πρόγραμμα αποκατάστασης επαναπατριζόμενων Ρώσων που ζουν στο εξωτερικό", το οποίο εφαρμόζει η ρωσική κυβέρνηση από το 2007.

"Στην πραγματικότητα αυτοί που επιστρέφουν είναι περισσότεροι, καθώς το πρόγραμμα δεν καλύπτει αναπτυγμένες περιοχές της Ρωσίας", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπώφ.

"Στο μέλλον, αναμένουμε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα παλιννοστήσουν στη Ρωσία, μέσω του προγράμματος, θα αυξηθεί αισθητά", λέει από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του προγράμματος στη Θεσσαλονίκη, υποπρόξενος της Ρωσίας, Μπορίς Μεστσάνοφ.

Σημειώνεται ότι το 2007, βάσει διατάγματος του τότε προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ξεκίνησε το "εθελοντικό πρόγραμμα επανεγκατάστασης στη Ρωσική Ομοσπονδία συμπατριωτών που διαμένουν στο εξωτερικό".

Στο εν λόγω πρόγραμμα, που αναμένεται να αλλάξει και να γίνει περισσότερο ευέλικτο, έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα 30 περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου πραγματοποιούνται μεγάλα επενδυτικά έργα, και συνεπώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση για εργατικό δυναμικό. Οι περιοχές αυτές βρίσκονται στην Κεντρική, Βόρεια και Ανατολική Ρωσία, τα Ουράλια, τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή. Για τους Ρώσους παλιννοστούντες προβλέπεται ένα πόσο κρατικής βοήθειας, της τάξεως των 1.500 δολαρίων και λίγο μικρότερο για κάθε μέλος της οικογένειας. Επίσης, το κράτος τους εξασφαλίζει την κοινωνική ασφάλεια και την περίθαλψη υγείας. Φυσικά, όσοι επιστρέφουν στη Ρωσία μέσω του προγράμματος, παίρνουν και τη ρωσική υπηκοότητα.

"Η Ελλάδα, πάντως, δεν βρίσκεται μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα αυτό", επισημαίνει ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπώφ. "Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες από τη Ρωσία και την πρώην ΕΣΣΔ είναι Πόντιοι, στην καταγωγή, με ρίζες στη Γεωργία και το Βόρειο Καύκασο, στη νότια Ρωσία, περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η πλειοψηφία των Ποντίων δεν μετανάστευσαν στην Ελλάδα μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για εθνικούς. Μετοίκισαν στην Ελλάδα με τις οικογένειές τους και πιο εύκολα θα επιβιώσουν μέσα στην κρίση".

Ο κ. Ποπώφ διευκρινίζει ότι όσον αφορά στις λεπτομέρειες, σχετικά με τους όρους και τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης (www.fms.gov.ru).

Περαιτέρω διευκρινίσεις παρέχονται στο Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη.

Β.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ: ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgyk0NUzXAq6cLs9bGW8HbOLk2SY5S0gwMxs53KcgYvL4TvUYvTjDmxiK6A1dgQvSpV_sHhu-0IYbpaIamkk2AVr2Sw1QwOx3KDJwnHJIwbI79f1qwsYLpsWazrvpX9tKZfKjL8QLn2SdG/s1600/%CE%9A%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82.jpg Έλληνες πιστεύουν ότι δια της παρούσης οικονομικής, πολιτικής και ηθικής κρίσεως, θα αποδειχθεί, για μία ακόμη φορά, πως «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»! Παρά την ανθελληνική προπαγάνδα και τη χρυσοπληρωμένη βοήθεια των προδοτών συνεργών της, δε θα εκλείψει ποτέ το πνεύμα των 300 του Λεωνίδα, των Μαραθονομάχων, των Σαλαμινομάχων, των αμέτρητων αγωνιστών του ’21 και των γενναίων μαχητών του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι τρεις νέοι δικαστές, που με επιστολή τους προς την «Καθημερινή» της 31-3-2011 στηλιτεύουν τις ψευδολογίες του «από το πουθενά» σημερινού υπουργού των Οικονομικών, έναντι των δικαστών και προειδοποιούν το λαό, για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο ευτελισμός και η κατάλυση της Δικαιοσύνης. Αυτά που δεν προβάλουν παλαιότεροι δικαστές, κωλυόμενοι ενδεχομένως από τις προσωπικές διασυνδέσεις τους ή τις τυχόν μελλοντικές διεκδικήσεις θέσεων στις ονομαζόμενες - κατ΄ ευφημισμόν - «Ανεξάρτητες αρχές», τα λέγουν οι ψυχωμένοι νέοι συνάδελφοί τους. Και αυτό είναι παρήγορο, όχι μόνο για το θεσμό της Δικαιοσύνης, αλλά και για όλη την ελληνική κοινωνία.

Χωρίς σθεναρό φρόνημα των δικαστών δε λειτουργεί η Δικαιοσύνη. Και χωρίς δικαιοσύνη, δεν εξασφαλίζεται η κοινωνική γαλήνη, ούτε η ανάπτυξη πάσης φύσεως παραγωγής και εμπορίου, ούτε η προστασία των επενδυτών, αλλ΄ ούτε η απονομή του δικαίου των εργαζομένων και των αδικουμένων. Μόνο η ελεύθερη και αδέσμευτη Δικαιοσύνη, εγγυάται το Κράτος Δικαίου.

Από τα άρθρα 26 και 87 παρ. 1 του Συντάγματος, ευθέως προκύπτει, ότι οι δικαστές δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως τους εκλαμβάνουν και μεταχειρίζονται οι περισσότεροι πολιτικοί, αλλά άμεσα όργανα και φορείς της τρίτης εξουσίας, που είναι ισότιμη, ισοδύναμη και ισόκυρη με τις δύο άλλες, τη νομοθετική και την εκτελεστική.

Αυτό έχει την έννοια, ότι για να είναι ισοδύναμες και οι τρεις λειτουργίες, ώστε να διασφαλίζεται η διάκριση των εξουσιών που αποτελεί το βάθρο της Δημοκρατίας, πρέπει τα όργανα και των τριών να έχουν τις ίδιες αποδοχές. Επιβάλλεται επομένως, τουλάχιστον οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων, να έχουν αποδοχές ίσες με αυτές των υπουργών και βουλευτών, οι δε άλλοι δικαστές αναλογικώς μικρότερες, όπως ο νόμος ορίζει. Τη νομοθετική κατοχύρωση τούτου είχε επαγγελθεί δημοσίως ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, αλλά η επακολουθήσασα αιφνιδία κυβερνητική αλλαγή, εματαίωσε την πραγματοποίηση της επαγγελίας αυτής.

Το ότι οι δικαστές είναι άμεσα όργανα της δικαστικής εξουσίας και πρέπει να αμείβονται ισοπόσως με τα όργανα των δύο άλλων εξουσιών, έχουν δεχθεί πολλές αποφάσεις, τόσον του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 99 του Συντάγματος, όσον και των Ολομελειών των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας (ΣτΕ, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου).

Φαίνεται όμως ότι με την πάγια αυτή άποψη, που ουδείς νομικός αμφισβητεί, δημοσίως τουλάχιστον, διαφωνεί ο εκ Κοζάνης Κολεγιόπαις, που θέλει να εξομοιώσει τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τον γενικό γραμματέα υπουργείου, με τον οποίο εξομοιώνονται όλοι οι γενικοί γραμματείς του Δημοσίου (αθλητισμού, τουρισμού κλπ).

Θα τρίζουν ασφαλώς τα οστά του αειμνήστου Γεωργίου Παπανδρέου – διπλασιάσαντος τις αποδοχές των δικαστών «Φρουρών της Δημοκρατίας» – όταν ο συνώνυμος εγγονός του μετέρχεται κάθε τρόπο για να υποβαθμίσει και ευτελίσει αυτούς και τη Δικαιοσύνη.

Ενώ οι δικαστές, όλων των κλάδων και όλων των βαθμίδων, δεν υπερβαίνουν τους 5.000, έχουν δε λεπτομερείς φακέλους στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με όλες τις μεταβολές τους, η σημερινή κυβέρνηση τους έστειλε δελτία απογραφής δημοσίων υπαλλήλων, για να καταδείξει ασφαλώς, ότι τους ταυτίζει με τους κλητήρες και τις καθαρίστριες των υπουργείων!

Στη συνέχεια υπήγαγε δια νόμου τους νέους δικαστές στο ΙΚΑ, ενώ για όλους τους άλλους επιστήμονες, περιλαμβανομένων και των δικηγόρων, συνέστησε ειδικό ασφαλιστικό ταμείο. Και ευλόγως διερωτάται, κάθε καλόπιστος πολίτης, γιατί δεν υπήγαγε στο ταμείο αυτό τους νέους δικαστές; Δεν τους θεωρεί επιστήμονες ή τους εξομοιώνει με τους αγροφύλακες; Και αφού θέλει να υπαγάγει στο ΙΚΑ τους δικαστές, που κατά το Σύνταγμα είναι ισόβιοι λειτουργοί, με πολυετείς σπουδές και εξειδικευμένες επιστημονικές εξετάσεις, γιατί δεν κάνει το ίδιο και για τους βουλευτές που είναι περιστασιακοί και πολλοί από αυτούς χωρίς πτυχίο Α.Ε.Ι.;

Ο υπουργός των Οικονομικών, για να δημιουργήσει στο λαό δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος τωνδικαστών, είπε τηλεοπτικώς, ψευδόμενος ασυστόλως, ότι οι ίδιοι έχουν επιδικάσει σε εαυτούς αποδοχές για παρελθόντα χρόνο, ύψους 1 δις ευρώ, το οποίο τάχα αναγκάζεται να πληρώνει μέσα στην κρίση! Αναπαράγει ένα μύθο αγραμμάτων διακόνων των ΜΜΕ. Ενώ γνωρίζει ότι οι δικαστές αναγκάσθηκαν να ζητήσουν διαφορές αποδοχών, λόγω της ανίσου μεταχειρίσεώς τους, σε σχέση με άλλους λειτουργούς, που η κυβέρνηση διόρισε ως προέδρους διαφόρων ΔΕΚΟ, κατ΄ εφαρμογήν του άρθρου 88 του Συντάγματος.

Η διάταξη αυτή, όπως είναι γνωστό, για να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία των δικαστών, ορίζει, ότι οι αποδοχές τους πρέπει να είναι ανάλογες προς το λειτούργημά τους. Αυτό επιβάλλει να έχουν αποδοχές επαρκείς για τη διαβίωσή τους και οπωσδήποτε ανώτερες όλων των άλλων λειτουργών του δημοσίου τομέως.

Απευθύνθηκαν δε στο Ειδικό Δικαστήριο, που συνέστησεν ο σύγχρονος συνταγματικός νομοθέτης, ειδικώς για την εκδίκαση μισθολογικών απαιτήσεων των δικαστών, αποτελούμενο από τρεις μόνο δικαστές, τρεις τακτικούς καθηγητές του Πανεπιστημίου και τρεις δικηγόρους. Άρα οι δικαστές αποτελούν μόνον το ένα τρίτο (1/3) της συνθέσεως του Δικαστηρίου τούτου και συνεπώς είναι αδύνατον εκ των πραγμάτων να επιδικάσουν εις εαυτούς των μισθολογικές διαφορές κατά το δοκούν, όπως ψευδέστατα ισχυρίσθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Μόνο οι βουλευτές καθορίζουν δια νόμου τις αποδοχές τους.

Μάλιστα, παλαιότερα, τα φερέφωνα της κυβερνήσεως, για να φέρουν σε σύγκρουση τους δικαστές με την ελληνική κοινωνία, έλεγαν ότι για την πληρωμή των αποδοχών των δικαστών, θα επιβληθεί ειδικό «δικαστόσημο», προκειμένου να αντιμετωπισθεί η σχετική δαπάνη! Επακολούθησαν όμως - φευ - τα γνωστά γεγονότα, που ανέδειξαν τη σημασία και το ρόλο των δικαστών στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους και αναγκάσθηκαν οι ψευδολογούντες προπαγανδιστές να σιωπήσουν.

Το άλλο ψεύδος είναι ότι ο υπουργός πληρώνει τους δικαστές για αναδρομικές απαιτήσεις τους. Όχι μόνον δεν τους πληρώνει, αλλά αντιθέτως, ενώ το κράτος ζήτησε από τους δικαιωθέντες δικαστές και εισαγγελείς να μην εκτελέσουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις εναντίον του και δια νόμου όρισε την καταβολή των οφειλομένων ποσών σε δόσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου αυθαιρέτως αρνείται την καταβολή των συμπεφωνημένων και νενομοθετημένων δόσεων.

Δημιουργεί μάλιστα και κραυγαλέα ανισότητα μεταξύ των δικαστών, διότι ορισμένοι τούτων, που είχαν προεξοφλήσει την απαίτησή τους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εισέπραξαν τα εις αυτούς οφειλόμενα, ενώ οι άλλοι, που ενεπιστεύθησαν το κράτος και ανέμεναν την καταβολή των δόσεων, ευρέθησαν εις χείρας ενός αδιστάκτου και αδίκου υπουργού.

Το έργο του δικαστού είναι θυσία ζωής. Την ώρα που όλοι οι άλλοι λειτουργοί και υπάλληλοι του δημοσίου χαλαρώνουν ο δικαστής δεινοπαθεί για να επιλύσει τα προβλήματα των δικογραφιών του. Πώς θα το κατορθώσει όμως, όταν έχει παιδιά και οικονομικά προβλήματα επιβιώσεως, μέχρις αδυναμίας πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος;

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δικαστές αγωνίζονται σε όλη τους τη ζωή για να εξασφαλίσουν μία στέγη, αν δεν έχουν περιουσία από τον πατέρα τους. Ενώ αντιθέτως οι πολιτικοί, με τον πρώτο χρόνο της υπουργίας τους αλλάζουν το καρτιέ της κατοικίας τους και ευρίσκονται με εξοχικά και πισίνες.

Οι δικαστές έχουν, κατά το Σύνταγμα, προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία, κατά δε την άσκηση των καθηκόντων τους, υπόκεινται μόνον στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, χωρίς να δεσμεύονται από διατάξεις, που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος (άρθρο 87 παρ. 1 και 2). Επομένως το κύρος τους εξαρτάται από τους ιδίους. Αν δεχθούν με τις αποφάσεις τους ότι η υπαγωγή τους στο ΙΚΑ, εφ΄όσον υπάρχει ειδικό Ταμείο Επιστημόνων, είναι αντισυνταγματική ο σκοπός της μειωτικής υπαγωγής τους σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο ναυαγεί.

Αν οι δικαστές συνειδητοποιήσουν την εξουσία τους και δώσουν δείγματα στο λαό υπάρξεως κράτους δικαίου και ανεξαρτήτου φρονήματος, θα αποκατασταθούν πλήρως στην κρίση του και θα έχουν τη θέση που τους αρμόζει στην Πολιτεία. Η πρόσφατη απόφαση, δια της οποίας κηρύσσεται νόμιμη η απεργία των υπαλλήλων της ΕΛ.ΠΕ. θα πρέπει να προβληματίσει τους κυβερνώντες. Γιατί έως τώρα σχεδόν όλες οι απεργίες εκρίνοντο συμπτωματικώς παράνομες και καταχρηστικές!

Ας υποθέσουμε για παράδειγμα, ότι ασκείται μία αγωγή, κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού των Οικονομικών, με αίτημα την αποζημίωση και ιστορική και νομική βάση την αδικοπραξία, στηριζόμενη σε δόλο ή βαρεία αμέλεια. Διανοείσθε ποιές συνέπειες μπορεί να έχει μια τέτοια αγωγή, που θα ήτο δυνατόν να φθάσει μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο Ατομικών Δικαιωμάτων;

Συγκεκριμένως, αν ο ενάγων στην υποθετική αυτή περίπτωση έλεγε: Ότι ο πρωθυπουργός εξηπάτησε τους εκλογείς του με τις δηλώσεις του, πως υπάρχουν χρήματα και δεν θα παγώσει τις αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων, όπως εδήλωνε προεκλογικώς η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά αντιθέτως θα τις αυξήσει, κατά το ποσοστό του πληθωρισμού τουλάχιστον, δια να αποτραπεί η οικονομική ύφεση. Ότι στη συνέχεια και ενώ η χώρα είχε άμεσες ανάγκες δανεισμού ο ίδιος και ο σημερινός υπουργός του των Οικονομικών, για λόγους που ποτέ δεν εξηγήθηκαν, δυσφήμησαν την οικονομία της διεθνώς, λέγοντες urbi et orbi, ότι ευρίσκεται στην εντατική και ότι θα έχει την τύχη του Τιτανικού.

Οτι ο πρωθυπουργός ενεφάνισε τους Έλληνες ως διεφθαρμένους, δια της οργανώσεως και δημοσιοποιήσεως συσκέψεών του υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πάταξη της διαφθοράς του λαού. Ότι ο υπουργός των Οικονομικών, σε περίοδο που η χώρα είχε ανάγκη δανεισμού, ισχυρίσθηκε αναληθώς ότι το έλλειμμα του Ελληνικού Δημοσίου ήταν μεγαλύτερο του πραγματικού, όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο κ. Σαμαράς. Και ότι πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών παρέλειψαν να δανεισθούν τα αναγκαία ποσά, όταν τα επιτόκια ήσαν χαμηλά, ενώ εάν είχαν δανεισθεί ποσό 30 εκατομμυρίων ευρώ, θα είχε αποτραπεί η υπαγωγή μας στο Δ.Ν.Τ., όπως και ο πρώην Άγγλος πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, έγραψε.

Και τέλος, ότι ο υπουργός των Οικονομικών, όχι μόνον δε δανείσθηκε εγκαίρως το αναγκαίο ποσό, με χαμηλό επιτόκιο, αλλά και όταν προσεφέρθησαν στην κυβέρνηση προς δανεισμό 28 δις ευρώ πριν αυξηθούν τα επιτόκια, δέχθηκε μόνον τα 7 δις ευρώ! Συνεπεία δε της συμπεριφοράς αυτής, πρωθυπουργού και υπουργού των Οικονομικών, η χώρα κατέφυγε σε δάνεια της Τρόϊκας και του Δ.Ν.Τ., με συνέπεια να περιορίσει αντισυνταγματικώς ακόμα και τις συντάξεις, για τις οποίες έχουν γίνει νόμιμες κρατήσεις, και ως εκ τούτου η περικοπή τους είναι παράνομη, όπως έχει δεχθεί το Δικαστήριο Ατομικών Δικαιωμάτων. Θα ήτο άραγε εύκολο να απορριφθεί μια τέτοια αγωγή;

Ο υπουργός των Οικονομικών, πράττει τα αντίθετα από αυτά που η οικονομική επιστήμη διδάσκει και ο ίδιος παραδεχόταν πριν υπουργοποιηθεί και μετακομίσει εκ της συνοικίας του Παπάγου στην Πολιτεία. Το μόνο κατόρθωμά του ήταν η περικοπή μισθών και συντάξεων. Ουδέν άλλο επέτυχε. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 43 δις ευρώ. Τα έσοδα του δημοσίου μειώθηκαν δραματικώς. Οι προνομιούχοι των ΔΕΚΟ, που αποτελούν την πολιτική στρατιά της κυβερνώσης σοσιαλ-φαυλοκρατίας εξακολουθούν να αμείβονται πλουσιοπαρόχως, κατά το πρότυπο των μισθοφόρων του Καντάφι.

Οι εκβιαστές των πολιτών δεν έλειψαν από τον δημόσιο τομέα. Τα φακελάκια και τα γρηγορόσημα εξακολουθούν. Οι εμπάθειες των κυβερνώντων απώλεσαν κάθε μέτρο. Επειδή ακυρώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας η επιβολή αυξημένων αντικειμενικών αξιών στο Ψυχικό, η κυβέρνηση εδιπλασίασε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της περιοχής αυτής σε ποσά κατά πολύ μεγαλύτερα της αγοραίας αξίας τους. Μέχρι του σημείου να είναι ασύμφορη πλέον η διατήρηση ακινήτων εις αυτήν.

Ενώ περικόπτονται οι πορτοκαλάδες και τα αιμοστατικά τσιροτάκια από τους αιμοδότες, οι απεριόριστες σπατάλες του δημοσίου χρήματος εξακολουθούν. Οι μετανάστες εξετάζονται δωρεάν από τα ελληνικά νοσοκομεία και μόνον οι πτωχοί Έλληνες πληρώνουν για την εξέτασή τους. Οι αργόσχολοι σύμβουλοι πρωθυπουργού και υπουργών απολαμβάνουν το δημόσιο χρήμα. Τετρακόσια πενήντα (450) εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν ως αμοιβή αγγλικού δικηγορικού γραφείου για τη σύνταξη του μνημονίου, προφανώς διότι οι άνω των 25.000 δικηγόροι των Αθηνών και του Πειραιώς, δεν κρίθηκαν ικανοί προς σύνταξή του.

Οι χορηγίες προς διάφορες Μ.Κ.Ο., ακόμη και από ΔΕΚΟ χρηματοδοτούμενες από το δημόσιο, συνεχίζονται. Όπως και τα πολυήμερα ταξίδια στο εξωτερικό, υπουργών μετά κουστωδίας και η παραμονή τους σε πολυτελή και ακριβά ξενοδοχεία - για να μην επεκταθούμε και σε σκανδαλώδεις εύνοιες σε βάρος του δημοσίου, που έχουν καταγγελθεί από τον ημερήσιο Τύπο. Ο εξωθεσμικός παράγων κ. Σόρος με τη συνοδεία εκπροσώπων της Goldman Sachs γίνεται δεκτός από τον κ. πρωθυπουργό. Αυτά όμως δεν προβληματίζουν τον κ. υπουργό των Οικονομικών. Μόνον οι αποδοχές των δικαστών τον ενοχλούν!

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=67265

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΕΡΤΙΚΟ...

Οι καλόγεροι τον µεσαίωνα βάφτιζαν το κρέας ψάρι. Σήµερα η Κυβέρνηση Παπανδρέου ως σύγχρονοι καλόγηροι βαφτίζουν τα µέτρα ύψους 23δις που θα προβλέπει το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα Σταθερότητας 2012 – 2015, διαρθρωτικές αλλαγές! Οι επικοινωνιακοί ελιγµοί του χρόνου αλλά και του τρόπου παρουσίασης του προγράµµατος δεν µπορούν να ακυρώσουν την πραγµατικότητα.

Βρισκόµενο σε πλήρη αµηχανία και αδιέξοδο το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ξεγελάσει ακόµη και τον ίδιο του τον εαυτό. Τα στελέχη του παραδέχονται το Βατερλώ της οικονοµικής πολιτικής και αναζητούν το «εξιλαστήριο θύµα» στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου.

Όµως συνένοχοι είναι όλοι τους µε βασικό υπεύθυνο τον κ. Παπανδρέου. Χωρίς στρατηγική οδήγησαν την χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης. Με τους πολίτες σε εθνική κατάθλιψη, µέρα µε τη µέρα η οικονοµία βουλιάζει µε όλους τους δείκτες να µην αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Τα στοιχεία του α΄ τριµήνου είναι αποκαλυπτικά και αποδεικνύουν ότι το Μνηµόνιο όχι µόνο δεν βγαίνει αλλά υπάρχει και πλήρης εκτροχιασµός των οικονοµικών µεγεθών.

Έτσι:
  • Τα καθαρά έσοδα µειώθηκαν κατά 8,1% το πρώτο τρίµηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%! Παρατηρείται, συνεπώς, µία υστέρηση 2 δισ. ευρώ έναντι του ετήσιου στόχου, ή κατά 1,4 δισ. ευρώ από το στόχο που είχε θέσει η Κυβέρνηση για το τρίµηνο! Είναι µάλιστα χαµηλότερα περίπου κατά 1 δισ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου!
  • Το έλλειµµα του Κρατικού Προϋπολογισµού (Τακτικού Προϋπολογισµού και Προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων) παρουσιάζεται αυξηµένο κατά 7,8% το πρώτο τρίµηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για µείωση κατά 3,9%! Το έλλειµµα του Τακτικού Προϋπολογισµού (εκτός δηλαδή του Προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων) είναι αυξηµένο κατά 48,3% το πρώτο τρίµηνο του έτους (ή κατά 36,3% εάν δεν συµπεριλάβουµε την επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυµάτων για εξόφληση µέρους παλαιών οφειλών τους). Ειδικότερα, το µήνα Μάρτιο, το έλλειµµα είναι αυξηµένο κατά 7,6% σε σχέση µε τον αντίστοιχο περυσινό µήνα.
  • Οι δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισµού είναι αυξηµένες κατά 3,5% (ή κατά 538 εκατ. ευρώ) το πρώτο τρίµηνο του έτους σε σχέση µε την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κυρίως λόγω των, υψηλότερων τόκων και της αδυναµίας αντιµετώπισης της σπατάλης.
  • Οι επιστροφές φόρων εµφανίζονται µειωµένες κατά 22%. Με δεδοµένο ότι οι ληξιπρόθεσµες οφειλές του ∆ηµοσίου προς τρίτους ανέρχονται στα 5,35 δισ. ευρώ µόνο για το 2010, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση έχει δηµιουργήσει ένα τεράστιο εσωτερικό χρέος, επιβαρύνοντας, ακόµα περισσότερο, την ήδη συρρικνωµένη ρευστότητα του ιδιωτικού τοµέα, διογκώνοντας τα «λουκέτα» στην αγορά και «τιµωρώντας» την επιχειρηµατικότητα.
  • Οι δαπάνες του Προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων εµφανίζονται µειωµένες κατά 55% το πρώτο τρίµηνο του έτους, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 0,6%! Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να το χρησιµοποιεί για να καλύψει µέρος από την µεγάλη υστέρηση των εσόδων, στερώντας έτσι κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής.
Η Κυβέρνηση Παπανδρέου έχει πάθει πολιτικό βέρτικο. Αδυνατεί όχι µόνο να αντιµετωπίσει την κρίση, αλλά και απλά να την διαχειριστεί. Τα γεγονότα την προσπερνούν. ∆εν µπορεί να δώσει καµία ελπίδα στους πολίτες. Η αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί το µόνο που «υπόσχεται» είναι επιβολή νέων σκληρών µέτρων

Γιώργος Κασιμάτης - "αντισυνταγματικό το Μνημόνιο-δεν υπάρχει άλλη σύμβαση παραίτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων-δεν έχει ξαναγίνει τέτοια υποδούλωση"

H εξέλιξη του Ελληνικού χρέους μέχρι το 2016

Δείτε σύμφωνα  με έκθεση του ΔΝΤ, την εξέλιξη του χρέους μέχρι το 2016.
Δείτε τα στοιχεία, για να έχετε άποψη και να συνειδητοποιήσετε  το πόσο "επιτυχημένο" είναι το σχέδιο "διάσωσης"...
Το χρέος το 2016 θα είναι...

μεγαλύτερο από ότι ήταν το 2010 !!!
Το χρέος το 2016 θα είναι μεγαλύτερο από ότι ήταν πριν το δανεισμό.
Από 142% επί του ΑΕΠ το 2010, το 2016 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, θα είναι 145,5 %.
Τόσο καλά ...

Γ. Μιχελάκης για την παραίτηση του Δ. Ειδήσεων του ΑΠΕ

Όπως ξέρετε έχουμε καταγγείλει εδώ και καιρό τις μεθοδεύσεις που εφαρμόζονται στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο. Έχουμε τονίσει ότι, με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησής του πλήττεται η πολυφωνία του Πρακτορείου, απαξιώνεται και συρρικνώνεται το κύρος του, αναπτύσσονται απίστευτες μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζόμενων.

Το ζήτημα δεν είναι κομματικό. Είναι εθνικό.

Οι καταγγελίες μας δικαιώνονται.

Πρώτον: Από την παραίτηση του Διευθυντή Σύνταξης του Πρακτορείου, του κ. Νικόλα Βουλέλη.

Σημειώνω ότι στη θέση αυτή βρίσκεται από το 1982. Και αυτό σημαίνει πολλά! Πέρασε πολλές διοικήσεις και πολλές κυβερνήσεις.

Αυτή την κυβέρνηση, όμως, και αυτή τη διοίκηση δεν μπόρεσε να την ανεχτεί. Και δεν μπόρεσε διότι -όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή της παραίτησής του- βρέθηκε μπροστά σε μια προσπάθεια απαξίωσης και περιθωριοποίησης, μια προσπάθεια συρρίκνωσης του κύρους και της αξιοπιστίας του Πρακτορείου. Σημειώνει, μάλιστα, όχι μόνον αήθεις και απαράδεκτους ισχυρισμούς του γενικού διευθυντή σε βάρος του, αλλά τις προσπάθειες κατασυκοφάντησης, εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων.

Δεύτερον: Από την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ, που επισημαίνει, επίσης, την απόπειρα απαξίωσης του ρόλου και της λειτουργίας Πρακτορείου. Απόπειρα που εκφράστηκε με τα όσα είπε ο κ. Πεταλωτής στη Βουλή, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σ. Κεδίκογλου. Αλλά και όσα είπε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Τρίτον: Από την ανακοίνωση των εργαζόμενων στο Πρακτορείο. Καταγγέλλουν ότι έγιναν στόχος άδικης επίθεσης από τον Εκπρόσωπο της κυβέρνησης και βεβαιώνουν ότι ανέπτυξε στη Βουλή ανακριβείς ισχυρισμούς, που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, που θίγουν τους έντιμα εργαζόμενους και πλήττουν το κύρος του Εθνικού μας Πρακτορείου.

Τέταρτον: Από την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων. Που, πέραν των άλλων, επισημαίνει ότι είναι «ανεπίτρεπτο να ποινικοποιείται η εργασία και να περιφέρονται λίστες ονομάτων με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων».

Πέμπτον: Το γεγονός ότι η λίστα που έδωσε ο κ. Πεταλωτής είναι παραποιημένη σε βαθμό ιλαροτραγικό, καθώς περιλαμβάνονται σ’ αυτή: Στελέχη που εντάχθηκαν στο ΑΠΕ μετά τη συνένωσή του με το Μακεδονικό Πρακτορείο. Ανταποκριτές που είχαν προσληφθεί πριν το 2004. Συντάκτες που έχουν φύγει, καθώς έληξαν οι συμβάσεις τους. Συντάκτες των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν από τον ίδιο. Ακόμη και συνάδελφοι που έχουν πεθάνει.

Πραγματικά η εμφάνιση του κυβερνητικού Εκπροσώπου στη Βουλή ήταν ανεκδιήγητη.

Οι ψευδολογίες, οι ανακριβείς πληροφορίες, τα παραποιημένα στοιχεία που έδωσε τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Και βέβαια προσλαμβάνουν διαστάσεις εθνικής σημασίας. Διότι το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο δεν είναι αμπελοχώραφο κανενός. Είναι Υπηρεσία εθνικής σημασίας. Και διότι τα όσα συμβαίνουν θα καταλήξουν σε διεθνές ρεζίλι.

Η Νέα Δημοκρατία θα εξετάζει εξονυχιστικά τις αποφάσεις του διευθυντού και του Δ.Σ. του Πρακτορείου.

Οι πιέσεις σε βάρος των εργαζομένων, οι αήθειες μεθοδεύσεις, οι πρακτικές που οδηγούν στην απαξίωση του Πρακτορείου δεν μπορεί να περάσουν και δεν θα περάσουν.

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής ειδήσεων του ΑΠΕ εν μέσω καταγγελιών εναντίον του Μάτσικα

A. Σπηλιωτόπουλος- N. Νικολόπουλος- I. Βρούτσης για την "επίθεση" της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στους πολύτεκνους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz8aBY3HDZKQvIiz90u1uTqWz-ToMQJrW2CZS4_kah02PAcsJLoDrvv61JorAr0haA6k7bOdnKvEGzozI3ThNATpGBTxOjqyXAuDILv8BxHTrDrstjI3sr2tCZwOFiLtA2ebnPusPlByGS/s400/2010_05_11_03_12_11__360fb656a9954d09b6b5765711a90edf.jpg«Απροκάλυπτα εχθρική και αντικοινωνική εμφανίζεται η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους πολύτεκνους.

Συστηματικά αφαιρεί και ακυρώνει κίνητρα, επιδόματα και ενισχύσεις που συνθέτουν το στοιχειώδες πλαίσιο της οικογενειακής, πολυτεκνικής και δημογραφικής πολιτικής στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση με πολυνομοσχέδιο express, μέσα στις γιορτές του Πάσχα, πλήττει το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και καταργεί το δικαίωμα μετεγγραφών στα Πανεπιστήμια για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες όπως οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κλπ.

Με τον τρόπο αυτό βάζει εμπόδια, φραγμούς και στερεί ευκαιρίες για τη μόρφωση των παιδιών, των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών.

Επιπλέον εξισώνει τους πολύτεκνους με τους άγαμους στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θέτοντας ίσο αφορολόγητο όριο.

Παράλληλα αναγγέλλει την ουσιαστική περικοπή των φοροεκπτώσεων των πολυτέκνων.

Εκτός όμως από αυτά θέτει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση πολυτεκνικών επιδομάτων όταν είναι συνταγματικά βεβαιωμένο ότι τα πολυτεκνικά επιδόματα δεν είναι κοινωνικά επιδόματα αλλά δημογραφικά κίνητρα.

Αντί μέτρων στήριξης και αρωγής της πολύτεκνης οικογένειας η Κυβέρνηση του Μνημονίου παραβιάζει και αφαιρεί δικαιώματα. Υπονομεύει τη δημογραφική προοπτική της χώρας με πρόσκαιρο ελάχιστο εισπρακτικό όφελος.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι οι δαπάνες για τη στήριξη της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας δεν αποτελούν λογιστική σπατάλη που πρέπει να περικοπεί αλλά επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κοινωνική αλλά και οικονομική ζωή της χώρας μας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη σε ρυθμίσεις που μειώνουν την προστασία των πολύτεκνων και ακυρώνουν τη συνολική πολιτική στήριξης της Ελληνικής οικογένειας.

Η Νέα Δημοκρατία στήριξε με συγκεκριμένα μέτρα την Ελληνική πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια στο παρελθόν.

Η οικογένεια και ιδιαίτερα η πολύτεκνη οικογένεια, βρίσκονται σήμερα στο κέντρο της κοινωνικής μας πολιτικής, για να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της χώρας μας.

Γιατί καμιά κοινωνίας δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της οικονομικής μεγέθυνσης, της ανάπτυξης και της απασχόλησης χωρίς τη στοιχειώδη κοινωνική συνοχή».

Δίωξη κατά Μπέου από τον αθλητικό εισαγγελέα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxuidhorKdRUWVm_PITii_m10ytNDTzP511MX8Y8OHC67cfFoPqasQ8ejn3bOOBlzJDpl6OYdyZ_yqDQq4MAux2mCzAizfyK7KohwegY3dUflu_Q-QP43PFmPZVt4iX-sS0VVI3uL6mvm6/s1600/1.jpgΔίωξη κατά του Αχιλλέα Μπέου, για απόπειρα εκβίασης με απειλή της δραστηριότητας του εξαναγκαζομένου, άσκησε σήμερα ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, μετά την έρευνα που διενήργησε αναφορικά με τον αγώνα του φετινού πρωταθλήματος μεταξύ Αρη και Παναθηναϊκού.

Ο κ. Σιμιτζόγλου διευκρίνισε ότι, αν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου υποβάλλει σχετικό αίτημα, τότε η υπόθεσή του θα συσχετιστεί με την δικογραφία που αφορά τον αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα στη Μακάμπι και τον Ολυμπιακό, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες.

Παράλληλα, ο κ. Σιμιτζόγλου έστειλε αντίγραφο του φακέλου της υπόθεσης στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκο, προκειμένου να επιληφθεί στο πλαίσιο όσων προβλέπει ο ΚΑΠ.

Κίνα: Τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας ξεπέρασαν τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1bCsYkt7hyQr11GxBQRorRl_PSvn9yVc7W2CNIzfPOqQMNLAS-p_f7loMmdAs8crma6H7dxqfvr36l5-1CMnn49lNVWqMHXyGwu8naikOcfJy-5SRJ76GfUK4VBQFDKRrM8XX-a2JzY8/s400/china-flag.jpg Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας, τα σημαντικότερα στον κόσμο, έφθασαν στα τέλη Μαρτίου τα 3.044,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του ιστότοπού της η κινεζική κεντρική τράπεζα.

Το ύψος τους, που είχε ήδη φτάσει στα τέλη του 2010 το ρεκόρ των 2,847 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξήθηκε κατά 24,4% μέσα σ' ένα χρόνο, διευκρίνισε η κεντρική τράπεζα.

Η τεράστια συσσώρευση συναλλαγματικού αποθέματος από το Πεκίνο αντανακλά την ανισορροπία που επικρατεί στις εξωτερικές συναλλαγές της χώρας.

Η Κίνα διατηρεί με διοικητικά μέτρα σε πολύ χαμηλό επίπεδο την ισοτιμία του νομίσματός της, κάτι που ευνοεί τις εξαγωγές της, ενώ η συρροή κεφαλαίων στη χώρα διογκώνει τη νομισματική μάζα και δημιουργεί πληθωρισμό.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έφτασε πέρυσι τα 183 δισεκατομμύρια δολάρια, λίγο κάτω απ' ό,τι το 2009.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα αποθέματα αυτά της Κίνας εξακολουθούν να είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους σε δολάρια, καθώς η Κίνα είναι η πρώτη πιστωτής των ΗΠΑ, μπροστά από την Ιαπωνία.

Για απολογία με την ιδιότητα του υπόπτου καλειται απο την Εισαγγελία, πρώην συνεργάτης του Άκη, για τα υποβρύχια

http://assets.tanea.gr/files/2009-09-08/thumbs/tsox_450x.jpg Κλήση για κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου εστάλη, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας σε πρώην συνεργάτη του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων.

Η κλήση είναι για τις 28 Απριλίου και ο μάρτυρας, που καλείται σε ανωμοτί κατάθεση, φέρεται βάση στοιχείων της δικογραφίας να παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στον όμιλο HDW-Ferrostaal στον οποίο είχε ανατεθεί η προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214.

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ

«Ας σταματήσει κάποτε αυτή η κοροϊδία (ΣΣ. Προφανώς αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργείου της Τίνας)! Δεκαοκτώ μήνες με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ακόμα συζητάμε για κάτι που ήδη αποφασίστηκε από δύο κυβερνήσεις και ανακοινώθηκε από δύο πρωθυπουργούς! Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρόκειται να γίνει η μετεγκατάσταση γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. Ας μας πουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να μεταφερθεί η ΔΕΘ στην Αθήνα για να τελειώνουμε. Σ’ αυτό άλλωστε αποσκοπεί ξεκάθαρα η διαρκής απαξίωσή της. Εμείς οι Θεσσαλονικείς δεν πρόκειται να δεχθούμε ακόμα ένα πλήγμα σε βάρος της πόλης, σε βάρος της Μακεδονίας».

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση εφοριακού που φέρεται να υπεξαίρεσε δύο εκατ. ευρώ από την υπηρεσία του

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση του εφοριακού από ΔΟΥ της Κυψέλης, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ελένη Ράικου.

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελέως αποτέλεσαν επίσημες καταγγελίες ότι εφοριακός της ΚΓ΄ ΔΟΥ, φέρεται να υπεξαίρεσε από την υπηρεσία του δύο εκατομμύρια ευρώ.

Η κ. Ράικου ανέθεσε στο Οικονομικό Τμήμα της εισαγγελίας να διερευνήσει την υπόθεση, με πρώτη του κίνηση να διαπιστώσει αν ο εν λόγω υπάλληλος βρίσκεται στην Ελλάδα, ώστε να κληθεί τάχιστα σε εξηγήσεις.

Παράλληλα, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του "βρώμικου χρήματος", Παναγιώτη Νικολούδη, δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του καταγγελόμενου υπαλλήλου.

Γερμανία: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,6% περιμένει για το 2011 η γερμανική κυβέρνηση

http://www.tagesschau.de/multimedia/bilder/wirtschaftswachstum124_v-grossfrei16x9.jpgΣτο +2,6% από 2,3% που είχε προβλέψει το περασμένο φθινόπωρο, διόρθωσε την πρόβλεψή της για αύξηση του ΑΕΠ η γερμανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Υπ. Οικονομικών πριν από λίγο. Για το 2012 προβλέπουν αύξηση ΑΕΠ κατά 1,8%.

Περαιτέρω προβλέπουν μείωση ανεργίας στους 2,9 εκ ανέργους και το 2012 στους 2,7 εκ. Επιπλέον το 2012 θα υπάρξει ρεκόρ εργαζομένων με 41,1 εκ Γερμανούς.

Η ανάπτυξη που παρουσιάζει η Γερμανία βασίζεται σε διευρυμένη βάση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές όπως ανακοίνωσε ο Υπ. Οικονομικών καθώς στην ανάπτυξη συμμετέχει και η εσωτερική αγορά. Αυτό οφείλεται στο ότι λόγω μείωσης της ανεργίας και αύξησης των εργαζομένων έχει αυξηθεί η εσωτερική ζήτηση και η χώρα δεν εξαρτάται τόσο από τις εξαγωγές στις οποίες ούτως ή άλλως είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια αναλογικά.

Λόγω των θετικών εξελίξεων στην αγορά εργασίας αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών κατά 3,3% και το ίδιο αναμένεται για το 2012. Μια αύξηση που είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας και παρά τον αναμενόμενο πληθωρισμό του 2,4% για το 2011 (πρόβλεψη για το 2012 κάτω από το 2%), αυξάνει σημαντικά την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι η ΕΕ πριν ένα μήνα προέβλεψε αύξηση 2.4%, το ΔΝΤ πριν μερικές μέρες +2,5% (για το 2012 +2,1%), η Παγκόσμια Τράπεζα πέρσι τον Ιούνιο προέβλεψε για το 2011 +1,5% (για το 2012 +2,0%) και ο ΟΑΣΕ προέβλεψε το Νοέμβριο του 2010 ανάπτυξη +2,5% για το 2011 (+2,2% για το 2012)

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ και στην ανεργία: 15,1% τον Ιανουάριο... χαλαρά εφικτός ο στόχος ΠΑΣΟΚ για 20+ % στο τέλος του χρόνου

http://www.myself.gr/files/Image/Articles/bodyandmind/ygeia/2009/maios/anergia_m.jpgΣυνεχίστηκε για έβδομο μήνα η ανοδική πορεία της ανεργίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή τον Ιανουάριο.

Ο επίσημος δείκτης έφτασε το 15,1%, από 14,8% τον περασμένο Δεκέμβριο και «μόλις» 11,3% τον πρώτο μήνα του 2010.Αναλυτικά τον πρώτο μήνα φέτος καταγράφονται οι παρακάτω μεταβολές σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010:

  • οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 3,2% σε 756.795, από 733.645
  • οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 0,8% σε 4.267.584, από 4.233.674
  • οι οικονομικά ανενεργοί μειώθηκαν κατά 1,2% σε 4.302.315, από 4.353.148
Σε σχέση με ένα χρόνο πριν, οι αριθμοί απεικονίζουν σαφώς τη δραματική επιδείνωση της αγοράς εργασίας. Οι μεταβολές από τον Ιανουάριο του 2010 είναι οι εξής:
  • οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 33,4% σε 756.795, από 567.132
  • οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 4% σε 4.267.584, από 4.445.743
  • οι οικονομικά ανενεργοί αυξήθηκαν κατά 0,6% σε 4.302.315, από 4.276.258
Σε επίπεδο Περιφερειών τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται σε Δυτική Μακεδονία (22,7%), Νότιο Αιγαίο (20,2%) και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (19,3%).

Αντίθετα, το μικρότερο πρόβλημα εμφανίζουν το Βόρειο Αιγαίο (7,1%), η Πελοπόννησος (10,3%) και η Δυτική Ελλάδα (11,7%).

Η ανδρική ανεργία παραμένει πολύ χαμηλότερη της γυναικείας, στο 12,4% έναντι του 18,8%.

Οι πρωτοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας αντιμετωπίζουν εντονότερα το φάσμα της ανεργίας, όπως δείχνει το 37% για τις ηλικίες 15 - 24 ετών.

Πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο είναι το πρόβλημα και για τις ηλικίες 25 - 34 ετών, όπου η ανεργία φτάνει το 21,13%.

ΠΡΕΖΑΣ