29 Απριλίου 2011

Καραγκιόζηδες δημοσιογράφοι... ανεβοκατεβάζουν αναρτήσεις και ούτε γάτα ούτε ζημιά

Το πως δουλεύει η ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα είναι πολύ απλό:

Στην αρχή ο "κοντός με τα τακούνια" όπως τον αποκαλεί και ο "φίλος" του ο fimotro πλασάρει μια φανταστική είδηση που του έδωσαν οι ΠΑΣΟΚοι. Μάλιστα ανακοινώνει πως όταν σκάσει το όνομα του Υπουργού με τα 178 εκ ευρώ θα ταρακουνηθεί όλη η ΝΔ μιας και ο εν λόγω υπουργός ήταν θερμός υποστηρικτής του Σαμαρά...



Στη συνέχεια παίρνουν την είδηση οι αυθεντικοί ΠΑΣΟΚοι και την κάνουν πρώτο θέμα...


Μόλις η υπόθεση αρχίσει και βρωμάει και σφίγγουν οι κώλοι
ο "κοντός με τα τακούνια" κάνει αυτό:




ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΟ parapolitika.gr...

Βέβαια όπως έχουμε ξαναπεί: Στο ιντερνετ τίποτα δεν σβήνεται αμέσως...
έτσι η ανάρτηση υπάρχει ακόμα εδώ
για να μας θυμίζει με τι καραγκιόζηδες έχουμε να κάνουμε
και σε ποιους έχει αναθέσει η ΝΔ την επικοινωνία της

Μιχελάκης: Τελικά πότε είχαν δίκιο τα Καρατζαφεράκια; Όταν ρωτούσαν γιατί δεν παραλάμβανε η ΝΔ τα υποβρύχια ή τώρα που της χρεώνουν συμμετοχή σε μίζες

Φαίνεται –και επιβεβαιώνεται από τις διαρροές που έκανε ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης- ότι περίμενε τις αποκαλύψεις Μεϊμαράκη και φρόντισε να μιλήσει πριν από αυτόν. Δεν άντεξε, όμως, την απάντηση. Δεν άντεχε τις αποκαλύψεις και τα ερωτήματα Μεϊμαράκη.

Ότι ο ίδιος τον επισκέφτηκε στο Πεντάγωνο και πίεζε για την παραλαβή των υποβρυχίων.

Ότι ο ίδιος έβαλε μετά να πιέζουν και οι βουλευτές του με ερωτήσεις στη Βουλή.

1η ερώτηση: 28 Οκτωβρίου 2008: Υποστηρίζουν ότι «επιβεβαιώθηκε από τους Γερμανούς [αλίμονο να μην την επιβεβαίωναν οι ίδιοι] η άριστη λειτουργία» των υποβρυχίων και ρωτούν γιατί οι αρμόδιοι «δεν έχουν προχωρήσει στην παραλαβή;»

Απάντηση: «Τα υποβρύχια θα παραληφθούν μόνον εφόσον πιστοποιηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου ότι ανταποκρίνονται πλήρως στις επιχειρησιακές απαιτήσεις».

2η ερώτηση: Για το ίδιο θέμα, μόλις δύο εβδομάδες μετά (3.11.2008)

Απάντηση η ίδια.

3η ερώτηση: 5 Μαΐου 2009. Γιατί καθυστερεί η προμήθεια τορπιλών για τα ίδια υποβρύχια;

Έμμεση πίεση για την παραλαβή των ίδιων υποβρυχίων.

Και ρωτούμε:

Γιατί τόση πρεμούρα από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισμούς, αλλά για τα συγκεκριμένα υποβρύχια;

Γιατί πίεζε;

Πως είναι δυνατόν ο κ. Καρατζαφέρης όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση να εγκαλούσε τους τότε υπουργούς γιατί δεν παραλάμβαναν τα υποβρύχια – επειδή δηλαδή αρνούνταν να συμπράξουν στο σκάνδαλο- και τώρα να έρχεται να κατηγορεί για δήθεν εμπλοκή στο σκάνδαλο;

Και επιτέλους:

Ως που θα φτάσει ο λαϊκισμός τη μία προς το ένα και την άλλη προς το άλλο άκρο;

Και κάτι ακόμη:

Ο κ. Καρατζαφέρης βγήκε το πρωί στον ΑΝΤ1 και είπε ότι συμφωνεί με όσα είπε ο κ. Καμμένος. Λες και δεν ανήκει ο κ. Καμμένος στη ΝΔ.

Να του θυμίσουμε ότι ο κ. Καμμένος ήταν εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας και εξέφρασε τη θέση μας. Του θυμίζουμε, επίσης, ότι η θέση μας είναι:

Πρώτον: ότι η Νέα Δημοκρατία ζητά τη σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, αναφορικά με την περίοδο 1998-2002 και,

Δεύτερον: Για την περίοδο από το 2002 μέχρι και σήμερα, η Νέα Δημοκρατία προτείνει την εξέταση των γεγονότων της περιόδου αυτής από τη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων της Βουλής και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της, ανάλογα με το σχετικό πόρισμα.

Πλήρης δικαίωση Παπακωνσταντίνου-ΓΑΠ: Επιτέλους φώς στην άκρη του τούνελ

Έρχεται η δικαίωση για τους Έλληνες μάγους ΠΑΠ-ΓΑΠ μιας και αρχίζει να φαίνεται φώς στην άκρη του τούνελ όπως ακριβώς είχαν προβλέψει!!!

Σήμερα για πρώτη φορά μετά από πολλές μέρες έγινε το αδιανόητο!!!
Είχαμε εντυπωσιακή πτώση των spreads!
μιας και οι ξένοι επιτέλους αντιλήφθηκαν
τη μεγαλειώδη αξία του διδύμου ΠΑΠ-ΓΑΠ!!!


Τα spreads έπεσαν λοιπόν...

κατά μία (1) ολόκληρη μονάδα!!!!
από τις 1243 στις 1242 μ.β.!!!!

Άντε θα έχει κάθε λόγο να γλεντήσει ο ΠΑΠ το ΣΚ...

Προφανώς οι κερδοσκόποι βαρέθηκαν να τους ρίχνουν σφαλιάρες όλη τη βδομάδα και χαλάρωσαν...

Από Δευτέρα όμως πάλι μέσα τα κεφάλια...

Θεσσαλονίκη: 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ την Πρωτομαγιά

http://www.newsfilter.gr/wp-content/uploads/2009/04/oasth.jpgΜε προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), την Πρωτομαγιά, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Κυριακή, 1η Μαΐου. Κατά την ημέρα της απεργίας, ο Οργανισμός θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν "ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο" θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30 έως τις 06:25».

Προβλήματα στις μετακινήσεις την Κυριακή λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την Πρωτομαγιά

http://www.slap.gr/wp-content/uploads/mesa-mazikis-metaforas_large.jpgΠροβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό την προσεχή Κυριακή, 1η Μαΐου, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα παραμείνουν ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ και ο Προαστιακός, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό φαίνονται διασπασμένοι, καθώς ενώ το Σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να εργαστούν κανονικά, το Σωματείο των ηλεκτροδηγών αποφάσισε να συμμετάσχει στην εργατική Πρωτομαγιά με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι στάση θα τηρήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται ότι την Πρωτομαγιά το Μετρό θα πηγαίνει μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ δεν διασφαλίζεται η ασφάλεια λειτουργίας της γραμμής από την Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.

Μιχελάκης για τα όσα συμβαίνουν σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ

http://www.newsit.gr/files/Image/28-04-11/resized/genop2_499_355.jpgΤο πρώτο: Ο ίδιος ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αρχισυνδικαλιστής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φωτόπουλος, αποκαλύπτει τον άκρατο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα του κόμματός του. Ιδίως, μάλιστα του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και του υφυπουργού κ. Σαχινίδη.

Θυμίζει ότι, λίγο πριν τις εκλογές, είχαν ‘’μπουκάρει’’ μαζί στα Γραφεία που συνεδρίαζε το Δ.Σ. της ΔΕΗ για να ματαιώσουν τη λήψη αποφάσεων.

Δίνει, μάλιστα, ο κ. Φωτόπουλος και φωτογραφίες που απεικονίζουν δίπλα του τον υπουργό (στη φώτο βλέπετε όρθιο τον Παπακωνσταντίνου να κάνει κήρυγμα στο ΔΣ της ΔΕΗ το 2008) και τον υφυπουργό.

Θυμίζω ότι, στις 25 Φεβρουαρίου 2008, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπουτσής εκθείαζε την «αγωνιστική» -όπως έλεγε- «παρέμβαση των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ».

Όλα αυτά φέρνουν στην επικαιρότητα το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Έταζαν τα πάντα στους πάντες.

Έλεγαν όχι σε όλα.

Αντιστέκονταν με ακρότητες σε κάθε μεταρρύθμιση.

Τώρα είναι αντιμέτωποι του ίδιου του εαυτού τους.

Και οφείλουν -ιδίως μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Σαχινίδης- να δώσουν εξηγήσεις.

Το δεύτερο: Παρατηρούμε ότι το μισό ΠΑΣΟΚ είναι εναντίον του άλλου μισού. Το ένα απειλεί να καταστήσει όμηρο την κοινωνία, με πρωταγωνιστή τον κ. Φωτόπουλο, με τις κινητοποιήσεις που μεθοδεύει. Και το άλλο παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Μιχελάκης: "Αυτά που λέμε από καιρό, τα αναμασούν τώρα και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ"

http://www.athina984.gr/files/news-images/mixelakis_1.jpg«Ο κ. Πεταλωτής, αντί να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, καλό είναι να ασχοληθεί με το κυβερνητικό “σκορποχώρι” και τα όσα λένε οι υπουργοί που το συγκροτούν. Αυτοί προβάλλουν την εικόνα της διάλυσης και αυτοί προαναγγέλλουν τα χειρότερα.

Ας απαντήσει, λοιπόν, ο κ. Πεταλωτής στα όσα τους καταμαρτυρεί ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος στη “REAL NEWS” για αμήχανη κυβέρνηση, αδεξιότητες, ενδεχόμενο νέων μέτρων και πως η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο, με καθυστερήσεις.

Αυτά που λέμε από καιρό, τα αναμασούν τώρα και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς για να διαχωρίσουν τη θέση τους.

Εξ οικείων, λοιπόν, τα βέλη, κ. Πεταλωτή».

ΗΠΑ : Αναβλήθηκε η εκτόξευση του Εντέβορ

http://jslinks.wikispaces.com/file/view/nasa-endeavour-on-pad-c2a9spaceshots.jpg/86466899/nasa-endeavour-on-pad-c2a9spaceshots.jpgΗ ΝΑSA ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται για 48 ώρες η εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Εντέβορ λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Το Εντέβορ επρόκειτο να εκτοξευθεί στις 21,47 ώρα Ελλάδας σήμερα και σύμφωνα με τη ΝΑSA, που δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα τεχνικά προβλήματα, η εκτόξευση θα γίνει την Κυριακή.

Flashforward ΠΑΣΟΚ: "Φορολογική επιδρομή της ΝΔ προεξοφλεί το ΠΑΣΟΚ"

7.08.2008

Στον τομέα της οικονομίας στρέφει τα αντιπολιτευτικά του βέλη το ΠΑΣΟΚ, καθώς η ηγεσία του προβλέπει ότι επέρχεται «φορολογική επιδρομή» και είναι αποφασισμένη να αντιταχθεί στην επιβολή φόρων «που θα κάνει πιο δύσκολη την ήδη δύσκολη ζωή των πολλών», όπως αναφέρουν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη. Ενδεικτικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου του κόμματος κ. Μαρίας Καρακλιούμη [αλήθεια που χάθηκε αυτή η ψυχή;], που επιτέθηκε με οξύτητα στην κυβέρνηση.

Υποστηρίζοντας πως η οικονομική πολιτική της είναι αποκλειστικά υπεύθυνη «για την αύξηση του πληθωρισμού στο 4,9%, για την επιβράδυνση της ανάπτυξης της χώρας και για τη χρεοκοπία των ελληνικών νοικοκυριών», η κ. Καρακλιούμη αναρωτήθηκε, με εμφανώς ειρωνική διάθεση, «αν και κατά πόσον οι κ. Καραμανλής και Αλογοσκούφης αισθάνονταν χθες περήφανοι για την πολιτική που ακολουθούν». Ακολούθως υποστήριξε πως «η κυβέρνηση έχει συστηματικά ασχοληθεί με το πώς θα αδειάσει τις τσέπες των πολιτών» και τη χαρακτήρισε «ανίκανη να προστατεύσει το εισόδημά τους».
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_07/08/2008_280405

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος στον Γάμο του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ

Πάρων στο γάμο της χρονιάς και ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος με την σύζυγο του Άννα – Μαρία καθώς δεν θα μπορούσε να λείψει ο νονός του γαμπρού. Πέραν την φυσική του παρουσία ο Κωνσταντίνος απέστειλε και μια επιστολή στο γαμπρό Πρίγκιπα Γουίλιαμ. Όπως δήλωσε ο τέως Βασιλιάς…

«στην επιστολή του έγραφα να είναι συγκεντρωμένος στο πιλοτάρισμα καθώς από αυτόν κρίνονται οι ζωές πολλών ανθρώπων. Επειδή ξέρω πως είναι ερωτευμένος πάρα πολύ με την Κέιτ του είπα να μην τη σκέφτεται όταν δουλεύει» τόνισε ο Κωνσταντίνος.

Να θυμίσουμε εδώ και δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε ότι η οικογένεια του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου είναι από τις πιο αγαπητές οικογένειες όχι μόνο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ αλλά μεταξύ όλων των «γαλαζοαίματων» ανά την υφήλιο. Πράγμα που σημαίνει πως με τις διασυνδέσεις του, οι παρεμβάσεις του μπορούν να εισακουστούν….!!!

http://www.report24.gr

Πειραιάς-Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους με δύο νεκρούς

Από τα Μέγαρα είχε ξεκινήσει το μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη θαλάσσια περιοχή Χηνίτσας στο Πόρτο Χέλι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος, που ήταν εκπαιδευτικό και σε αυτό επέβαιναν ο 60χρονος χειριστής του και ένας αλλοδαπός είδε να πέφτει στη θάλασσα ο κυβερνήτης θαλάσσιου ταξί και ειδοποίησε το λιμεναρχείο.

Στην περιοχή έσπευσε πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και ιδιώτης δύτης που βούτηξε και ανέσυρε νεκρούς τους δύο επιβαίνοντες. Οι σοροί των δύο μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Στην περιοχή όπου έχει καταπέσει το αεροσκάφος, παραμένει για λόγους ασφαλείας πλωτό σκάφος του λιμενικού μέχρι να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανέλκυσή του.

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Από το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώθηκαν σήμερα οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του έτους 2011. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 9.573, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν 1.459 (ποσοστό 15,24%).

Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις μέχρι 21.6.2011. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31.8.2011 .

Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και οι Διευθυντές Διευθύνσεων και Προϊστάμενοι Γραφείων Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.

Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης.

Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών και τις βάσεις των μεταθέσεων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr

Bundesliga 32η αγωνιστική-Η Ντόρτμουντ πρωταθλήτρια

http://www.bundesliga.de/media/images/00_vereinsbilder/dortmund/bvb_teamfoto_0809.jpgΗ Ντόρτμουντ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για 7η φορά στην ιστορία της και για πρώτη φορά μετά το 2002 καθώς επικράτησε της Νυρεμβέργης με 2-0 και αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από τη δεύτερη Λεβερκούζεν, που ηττήθηκε στην Κολονία από την τοπική ομάδα με το ίδιο σκορ. Έτσι, με δύο αγωνιστικές να απομένουν, η διαφορά των οκτώ βαθμών δεν γίνεται να καλυφθεί και η Μπορούσια του Ντόρτμουντ είναι πρωταθλήτρια για τη σεζόν 2010-11 στη Γερμανία.

Σε αγώνες για την 32η ημέρα του γερμανικού πρωταθλήματος, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Καϊζερσλάουτερν-Ζανκτ Πάουλι 2-0
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ 0-1
Κολονία-Λεβερκούζεν 2-0
Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη 2-0
Μάιντς-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 3-0
Αμβούργο-Φράιμπουργκ 0-2
Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 0-1
Χοφενχάιμ-Στουτγκάρδη 1-2
Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε έναρξη 19:30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες)

Ντόρτμουντ 72
Λεβερκούζεν 64
Ανόβερο 57
Μπάγερν 56 -31αγ.
Μάιντς 52
Νυρεμβέργη 47
Φράιμπουργκ 44
Αμβούργο 43

"Χρυσό" στην αύξηση ανεργίας και "Ασημένιο" στην ανεργία νέων

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ..



Σύμφωνα με στοιχεία της EUROSTAT, σε σχέση με την περυσινή χρονιά, οι ρυθμοί ανεργίας έπεσαν σε 16 χώρες, αυξήθηκαν σε 10 και παρέμειναν σταθεροί στην Πολωνία.
Η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας σημειώθηκε στην Λετονία (από 20.1% σε 17.2%, από το 4ο τετράμηνο 2009-2010) στην Εσθονία (από 16.1% σε 14.3%) και στην Γερμανία (από 7.4% σε 6.3%).
Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην ...

Ελλάδα (από 10.2% σε 14.1% από το 4ο τετράμηνο 2009-2010),
στην Βουλγαρία (από 9.7% σε 11.4%) και στην Ιρλανδία (από 13.1% σε 14.7%).
Τον Μάρτιο 2011, η ανεργία των νέων (κάτω από 25), ήταν 19.8% στην Ευρωζώνη και 20.7% στην Ευρώπη των 27.
Η χαμηλότερη ανεργία στους νέους καταγράφηκε στην Ολλανδία (6.9%), την Γερμανία (8.2%) και την Αυστρία (9.4%).
Η μεγαλύτερη ανεργία νέων, διαπιστώθηκε στην Ισπανία (44.6%), την Ελλάδα (36.1% στο τελευταίο τετράμηνο του 2010), στην Σλοβακία (35.2%) και την Λιθουανία (34.2% στο τελευταίο τετράμηνο του 2010).
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/blog-post_8350.html

Παραμάζωμα έχει πάρει ο Μεϊμαράκης τον Καρατζαφέρη!!

"Δεν μπορεί το περιθώριο, οι νονοί, τα λαμόγια να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή, να λέμε ότι είναι σάπια και να μην τους αντιμετωπίζουμε γιατί δήθεν θα ρίξουμε το δικό μας επίπεδο. Σκέφτηκα ότι, αν αυτό που θα συνοδευτεί κι από τις ερωτήσεις μπορέσει να δείξει στον Έλληνα πολίτη και να του δημιουργήσει έστω την καχυποψία για το ρόλο του αρχηγού κόμματος ο οποίος περιφέρεται στα κανάλια και έχει δυσανάλογη απήχηση κι αντίληψη κι επηρεάζει συμβάσεις και εξελίξεις και τελικά μείνουμε στο μόνο ότι όποιος υπογράφει έχει την ευθύνη...Παρέβην τις αρχές μου κι έκανα κάτι το οποίο δεν θα το έκανα και δεν θα το ξανακάνω" είπε στο Real fm ο Β Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με τον Γ. Καρατζαφέρη.

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε "Αυτός ψήφισε την παραλαβή. Θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε την ερώτηση που μου κατέθεσαν το '08 που λέει ότι, όπως λέει η γερμανική πλευρά, τα υποβρύχια εξετάστηκαν στη Μαύρη θάλασσα, κρίθηκαν και πότε θα προχωρήσετε στην παραλαβή; Και η απάντηση του Νοεμβρίου. Ότι αυτό είναι μονομερής άποψη των Γερμανών, δεν έχει ακόμα περιέλθει εις γνώση των ελληνικών οργάνων και όταν και οι Έλληνες θα το πιστοποιήσουν, θα δούμε τι θα κάνουμε. Αυτό και μόνο υποδεικνύει ότι μεταφέρουνε τη γερμανική άποψη την οποία τη γνώριζε εκ των προτέρων. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Εγώ ζητώ - για να μπορέσει πράγματι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο - να ελέγχεται κάποιος που έχει εκφορά δημόσιου πολιτικού λόγου κι επηρεάζει τέτοιου είδους συμβάσεις και εξελίξεις γιατί είπε ο κ. Καρατζαφέρης ότι τον Αύγουστο του '09 χάλασε λέει την απευθείας ανάθεση που θα κάναμε για τα πυρομαχικά των Leopard. Πρώτον, δεν χάλασε τίποτα γιατί δεν υπάρχει καμία απευθείας ανάθεση την περίοδο που εγώ ήμουν υπουργός, δεύτερον για τα βλήματα των Leopard εμείς λέγαμε ότι πρέπει να πάνε στην ΕΑΣ που είναι τα ελληνικά αμυντικά συστήματα κι ο κ. Καρατζαφέρης μας έλεγε να πάμε στους Αμερικανούς..."

Ο πρώην υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης ΝΔ συνέχισε: "ας μου κάνει αγωγή ή μήνυση ή να του κάνω, να παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας κι εγώ της δικιάς μου και να πάμε στη δικαιοσύνη που είναι ο φυσικός μας δικαστής να εξεταστούμε. Πιστεύω ότι το περιθώριο πρέπει να ξαναγυρίσει στο περιθώριο. Δεν μπορεί να είναι κυρίαρχη άποψη και τάση και οι καταγγέλλοντες να λένε ό,τι θέλουν χωρίς στοιχεία, να λασπώνουν υπολήψεις - γιατί το θέμα είναι ηθικό - και με την ίδια ευκολία μετά να λένε "ε, θα τον δω στη Βουλή, θα του πω, θα γελάσουμε". Δεν κατάλαβα. Δηλαδή θα ζητάει την παραπομπή μου χωρίς στοιχεία και θα χαριεντιζόμαστε κιόλας;"

Σε διευκρινιστική ερώτηση αν τα περί "νονών" αφορούν τον κ. Καρατζαφέρη είπε "Ας βγάλει ο ακροατής σας την άποψή του. Ο κ. Καρατζαφέρης έτσι λέει "το '07 δόθηκαν μίζες. Στον κ. Τσοχατζόπουλο πήγανε; Εγώ δεν λέω ότι πήγανε στον Μεϊμαράκη, αλλά...εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Ας ψαχτεί". Λοιπόν, απαντώ με τους ίδιους όρους διαλόγου. Αν το μυαλό σας πήγε εκεί, ψάξτε το".

Απέρριψε τα περί συγκάλυψης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ που κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και σημείωσε "Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι έγιναν πλακάκια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να καλυφθεί ο Μεϊμαράκης διότι ούτε το ΠΑΣΟΚ θα μου χαριστεί. Κανείς δεν θα μου χαριστεί... Δεν μπορεί αρχηγός κόμματος τέτοιου μικρού ποσοστού να έχει αυτή τη δυσανάλογη απήχηση, άποψη, μεταχείριση να λέει ό,τι θέλει χωρίς να τα υποστηρίζει.Συγκάλυψη δεν υπάρχει και μάλιστα πουθενά. Διότι μπορεί κάποιος να μην πηγαίνει φυλακή, όμως η ηθική και πολιτική απαξίωση που υφίσταται είναι η μεγαλύτερη τιμωρία για τον πολιτικό. Κι εγώ δεν θέλω να μείνω αθώος με ρετσινιά."

Εξήγησε γιατί αποκρούει την πρόταση για προανακριτική για όλους καθώς όπως είπε η επιτροπή Άμυνας της Βουλής θα λειτουργήσει ως εξεταστική και πρόσθεσε: "λέει λοιπόν ο κ. Καρατζαφέρης προανακριτική για όλους. Προανακριτική σημαίνει κάλπη για το κάθε πρόσωπο με στοιχεία για το κάθε πρόσωπο, άρα είναι σίγουρο ότι, αν στηθούν κάλπες με τα ελλιπέστατα στοιχεία της δικογραφίας - γιατί δεν αναφερόμαστε ούτε καν ως ονόματα - η Βουλή δεν μπορεί να υπερψηφίσει να πάμε προανακριτική, ούτε μπορεί να βάλει στο ίδιο τσουβάλι με τον Τσοχατζόπουλο ο οποίος αναφέρεται ονομαστικά στη δικογραφία." Επέκρινε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για την αποχώρηση χθες λέγοντας " Συμβάλει στη διερεύνηση της αλήθειας η στάση αποχώρησης του Καρατζαφέρη; Αν δηλαδή όλοι αποχωρούσαμε χθες, τι θα γινόταν; Αλλά γιατί το κάνει; Πρώτον, γιατί έχει υιοθετήσει πλήρως '08-'09 την άποψη των Γερμανών μονομερώς, δεύτερον, διότι, όπως ψήφισε το μνημόνιο, ψήφισε και τη σύμβαση παραλαβής...Η στάση αποχώρησης δεν βοηθάει στην εύρεση της αλήθειας. Ο άνθρωπος προσπαθεί να ψαρέψει πολιτικά σε θολά νερά και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλευόμενος τη δυσαρέσκεια τη λαϊκή για άλλους λόγους πολιτικούς και προσπαθεί, σπιλώνοντας υπολήψεις ανήθικα και χωρίς επιχειρήματα και έχοντας τη ρητορική όλων εκείνων οι οποίοι ήταν αντίθετοι προς το δημόσιο συμφέρον, να λέει ότι ο Μεϊμαράκης είναι κατηγορούμενος".

Κύπρος: Αντιδράσεις κατά του Τούρκου "πρέσβη" στα κατεχόμενα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου δηλώσεις του "πρέσβη" της Τουρκίας Χαλίλ Ακτσά, ο οποίος ζήτησε από τους τουρκοκύπριους πολιτικούς να εφαρμόσουν τα οικονομικά μέτρα που θέλει η Άγκυρα, χωρίς να υπολογίζουν το όποιο πολιτικό κόστος.

Όλα τα τουρκοκυπριακά κόμματα αντέδρασαν, εκτός από το κόμμα Εθνικής Ενότητας, που στηρίζει τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου και το κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης του Τουρκάϊ Αβτζί.

Τα κόμματα κατηγορούν τον Χαλίλ Ακτσά ότι αναμειγνύεται και πάλι στα εσωτερικά των τουρκοκυπρίων , ενεργώντας ως "ιδιοκτήτης της Κύπρου ή ως Τούρκος Νομάρχης στην Αλεξανδρέττα".

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι αδιέξοδη

Η κυβέρνηση, για ακόμη μία φορά, επιδίδεται σε άσκοπες και έωλες θριαμβολογίες. Σε θριαμβολογίες για τη μείωση του ελλείμματος κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το 2010 (αν και μέχρι πρόσφατα ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών εξέφραζαν τη βεβαιότητά τους ότι η μείωση θα ήταν 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ).

Η κυβέρνηση όμως:

1ον. Λησμονεί ότι η ίδια ματαίωσε «ώριμες» δημόσιες εισπράξεις του 2009, μετέφερε εισπράξεις του 2009 στο 2010 και μετέθεσε πληρωμές του 2010 στο 2009 (όπως είναι η πληρωμή χρεών νοσοκομείων, οι δαπάνες για εξοπλιστικά, η μετάθεση είσπραξης ΕΤΑΚ, η κατάργηση ρύθμισης για ημιυπαίθριους, η κατάργηση ρύθμισης για λαχεία και ξυστό κ.α.) προκειμένου να επιβαρύνει τη δημοσιονομική κατάσταση του 2009.

2ον. Αποσιωπά το ότι η όποια μείωση, σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό, οφείλεται:
  • Στην αύξηση της έμμεσης φορολογίας (3 απανωτές αυξήσεις ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα) [κατά 3,2 δισ. ευρώ].
  • Στις οριζόντιες περικοπές αποδοχών και συντάξεων [κατά 2,5 δισ. ευρώ].
  • Στη μείωση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων [κατά 1,1 δισ. ευρώ].
  • Στη μείωση των μεταβιβαστικών πληρωμών (μειώσεις σε αμυντικές δαπάνες, εξόφληση χρεών νοσηλευτικών ιδρυμάτων) και σε εθνικολογιστικές προσαρμογές [κατά 2,9 δισ. ευρώ].
Συνεπώς, η μείωση του ελλείμματος προέρχεται, κυρίως, από λογιστικές ταξινομήσεις, από τη φορολογική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, από την περιοριστική εισοδηματική πολιτική και από τον «στραγγαλισμό» των δημοσίων επενδύσεων.

Δηλαδή, από πολιτικές επιλογές που ενισχύουν τις υφεσιακές τάσεις της Οικονομίας.

Και όχι από τη μείωση της σπατάλης.

Άλλωστε, σύμφωνα και με την τελευταία Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική της Τράπεζας της Ελλάδος, «η [δημοσιονομική] πρόοδος επιτεύχθηκε κυρίως με μέτρα οριζόντιας εφαρμογής, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων, χωρίς ουσιαστικές βελτιώσεις στο μέγεθος και τις λειτουργίες του κράτους» [Τράπεζα της Ελλάδος, Νομισματική Πολιτική 2010-2011, Φεβρουάριος 2011, σελ. 20].

3ον. Αποδέχεται ότι οι αποκλίσεις στους στόχους οφείλονται, κυρίως, στη βαθύτερη από την αναμενόμενη ύφεση και στην επιδείνωση στα φορολογικά έσοδα λόγω της ασκούμενης πολιτικής.

4ον. Αγνοεί τη δημιουργία ενός τεράστιου «εσωτερικού χρέους», ύψους 5,4 δισ. ευρώ (μάλιστα ο πρώην Υπουργός κ. Αλ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι το πραγματικό έλλειμμα του 2010 υπερβαίνει το 13% του ΑΕΠ).

Και όλα αυτά χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στο ύψος του χρέους και τη δυναμική του.

Χρέος το οποίο διαμορφώθηκε στο 142,8% του ΑΕΠ το 2010, υψηλότερο κατά 15,7 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ έναντι του 2009, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Είναι προφανές ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης είναι αδιέξοδη.

Και δεν μπορεί κανείς να αποκρύψει αυτή την πραγματικότητα από τους Έλληνες πολίτες.

Οι οποίοι άλλωστε και την βιώνουν στην πράξη καθημερινά.

Η Μπιρμπίλη δεν ήξερε τι υπέγραφε... θα πούνε πάλι οι φασίστες για να κατηγορήσουν το κορίτσι [ο θεός να το κάνει κορίτσι αλλά λέμε τώρα]

http://www.verianet.gr/images/001aanebasma00089/305.jpgΑκούσαμε την Τρίτη την Τίνα να δίνει συνέντευξη (στο ΒΗΜΑ FM νομίζω) και να λέει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε εισπρακτικού χαρακτήρα ρυθμίσεις [οι ΠΑΣΟΚοι έχουν κάνει Phd σε τέτοιου είδους μέτρα...] νομιμοποίησης αυθαιρέτων. Μάλιστα είπε ότι επειδή αυτό το θέμα δεν ξεκινάει από το Υπουργείο της αλλά από τον Παπακωνσταντίνου, θα περιμένει την πρότασή του και μετά θα τοποθετηθεί!!!

Μα καλά πλάκα μας κάνεις ρε Τίνα;
Αφού την πρόταση του Παπακωνσταντίνου την έχεις δει και έχεις συμφωνήσει!!!

Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι υπέγραψε και ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2011 που προβλέπει 800 εκ ευρώ έσοδα από "πρόστιμα αυθαιρέτων"; Άρα για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό σημαίνει ότι ήξερε και συμφωνούσε με τα μέτρα με τα οποία ο Μάγος της Οικονομίας θα εισπράξει τα 800 εκ απ' τα αυθαίρετα...

Τι είπατε;
"Δεν ήξερε τι υπέγραφε!!! Σιγά μη διάβασε τον προϋπολογισμό που ψήφισε";

Ε δεν τρώγεστε ρε φασίστες! Άι να χαθείτε :))
Το μυαλό σας είναι συνέχεια στο να κατηγορήσετε το κορίτσι
[ο Θεός να το κάνει κορίτσι αυτό το πράμα...αλλά λέμε τώρα]...



Δείτε και τι ψήφισε η Τίνα που τώρα κάνει την περιβαλλοντολόγα επαναστάτρια...
εκτός αν η επανάσταση είναι σικέ για την τιμή των όπλων....
αλλά δε νομίζω... δεν κάνουν τέτοια οι ΠΑΣΟΚοι ;)




kolotoubes.blogspot.com

Παντρεύτηκε τη χωριατοπούλα ο Γερμανός διάδοχος του Αγγλικού θρόνου

http://bittenandbound.com/wp-content/uploads/2008/09/kate-middleton-and-prince-william-bikini-vacation-photos.jpgΝα επαναλάβουμε για όσους δεν ξέρουν ότι η "αγγλική" βασιλική οικογένεια είναι στην ουσία γερμανική -όπως άλλωστε και όλοι οι βασιλιάδες ακόμα και της Γαλλίας (οίκος Valois) ή ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας (οίκος Bourbons) που θεωρούν ως πρώτο τους πρόγονο τον Ροβέρτο τον 1ο που βασίλευε στην Φρανκονία (περιοχή της Γερμανίας) τον 9 αιώνα.

Μέχρι τις 17.07.1917 η αγγλική βασιλική οικογένεια δεν λεγόταν Windsor, όπως την ξέρουν οι περισσότεροι σήμερα, αλλά Sachsen-Coburg-Gotha μιας και η καταγωγή της, από το 1840 όταν η βασίλισσα της Αγγλίας Βικτώρια παντρεύτηκε τον Albert von Sachsen-Coburg und Gotha, Πρίγκηπα του ομώνυμου οίκου της Γερμανίας στην περιοχή της Δρέσδης. Το εν λόγω πριγκιπάτο αν και άσημο έχει καταφέρει με γάμους να δώσει βασιλείς εκτός από την Αγγλία, στο Λουξεμβούργο, στο Βέλγιο, στην Βουλγαρία κ.α. Μάλιστα στον μετέπειτα Βασιλιά τουDatei:Prince Louis of Battenberg Arms.svg Datei:0170 Wittgenstein.svgΒελγίου από τον συγκεκριμένο οίκο είχε προταθεί το 1928 η Βασιλεία στην Ελλάδα την οποία αρνήθηκε. [Όπως βλέπετε στις φώτο δεξιά το οικόσημο του πριγκηπάτου Sachsen-Coburg und Goth -τέρμα δεξιά- περιέχεται στο οικόσημο της "αγγλικής" βασιλικής οικογένειας...]

Το 1917 ο βασιλιάς της Αγγλίας Γεώργιος ο 5ος άλλαξε το γερμανικό του όνομα σε windsor μιας και ο Πρώτος ΠΠ είχε δημιουργήσει στους Άγγλους ένα κόμπλεξ εναντίον των Γερμανών που το κουβαλάνε μέχρι και σήμερα...

Εννοείται ότι και πριν το 1840 οι άγγλοι βασιλείς ήταν γερμανοί αλλά από άλλο οίκο... αυτόν του Αννοβέρου.

Datei:Duke of Edinburgh Standard.svg Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι και ο άνδρας της βασίλισας Ελισάβετ, ο Φίλιππος, που γεννήθηκε στην Κέρκυρα και είναι γιός του δικού μας Γεωργίου του Α', έχει επίσης γερμανική καταγωγή από τον οίκο Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg από τον οποίο προέρχεται και ο ανηψιός του (αν δεν κάνω λάθος) Κωνσταντίνος. Όπως βλέπετε στο οικόσημο του βασιλιά Φίλιππου της Αγγλίας η ελληνική σημαία καταλαμβάνει το ένα τέταρτο...

Το 1960 η βασίλισσα Ελισάβετ με Νόμο επέβαλε ότι το επίσημο όνομα του αγγλικού βασιλικού οίκου θα είναι πλέον "Mountbatten-Windsor" για όλους τους απογόνους της, εκτός από τους βασιλείς και του πρίγκιπες ή τις πριγκίπισσες οι οποίοι θα ονομάζονται μόνο "windsor". Ο λόγος ήταν ότι ο άγραφος νόμος σε επίπεδο αριστοκρατίας λέει ότι η γυναίκα που παντρεύεται παίρνει το όνομα και μπαίνει στον οίκο στον οποίο ανήκει ο άνδρας της, ακόμα και αν ο άνδρας της είναι αριστοκρατικά "κατώτερος". Έτσι η βασίλισσα Ελισάβεθα βρισκόταν να έχει πάλι "μισητό" για τους Άγγλους, γερμανικό όνομα, να λέγεται δηλ. Βattenberg ή αγκλιστί Mountbatten και το όνομα Windsor θα χανόταν και πάλι από την αγγλική βασιλική οικογένεια. Για να μην γίνει αυτό, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε το συγκεκριμένο Νόμο το 1960.

Πάρτε και μερικά στοιχεία κουτσομπολιού για το γάμο:

- 1 μόνο δακτυλίδι: αυτό που πέρασε στο δάκτυλο της Κέιτ ο Γουίλιαμ, ο οποίος επέλεξε να μην φορέσει βέρα, όπως και ο παππούς του δούκας του Εδιμβούργου.

- 2 γαμήλιες τούρτες: μια με φρούτα και η άλλη με σοκολάτα, όπως είναι το αγαπημένο γλυκό του Γουίλιαμ.

- 3 ετών: η ηλικία της νεότερης των παρανύφων, που δεν είναι άλλη από την εγγονή της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

- 6 "πρώην του Γουίλιαμ και της Κέιτ" είναι καλεσμένοι στο γάμο.

- 10 καμπάνες θα χτυπήσουν στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ μισή ώρα πριν από την τελετή και τρεις ώρες μετά.

- 14 σύζυγοι του βασιλιά της Σουαζιλάνδης, Μσουάτι ΙΙΙ θα τον συνοδέψουν στο γάμο, αφού είναι ένας από τους αρχηγούς κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας.

- 17 βαθμοί Κελσίου: η υψηλότερη θερμοκρασία που αναμένεται στο Λονδίνο αύριο.

- 35 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα ελέγχουν τους χώρους για εκρηκτικούς μηχανισμούς.

- 100 άμαξες ανήκουν στους βασιλικούς στάβλους. Οι πέντε θα χρησιμοποιηθούν την ημέρα του γάμου.

- 775 είναι τα δωμάτια του Μπάκιγχαμ, από τα οποία τα 19 είναι χώροι εκδηλώσεων.

- 11.000 οδοφράγματα έχει στήσει η αστυνομία για να κρατήσει μακριά το πλήθος.

- 2,5 εκατομμύρια λουκανικάκια κοκτέιλ πουλήθηκαν από το Marks and Spencer για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται στις συνοικίες την ημέρα του γάμου.

- 3,5 εκατομμύρια είναι τα φλιτζανάκια από πορσελάνη με τη φωτογραφία των μελλονύμφων.

Εσείς για ποιον νομίζατε ότι θα σας ρωτούσα;;;

Ο πανίσχυρος "δανειστής" του Ανδρέα Παπανδρέου για την ροζ βίλα, πήρε πίσω τα χρήματα του "δανείου" του και με ποιον τρόπο άραγε;
Αν τα πήρε πίσω… τα δήλωσε στην φορολογική του δήλωση; Υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά;
Τέλος, αν δεν τα πήρε, μήπως ο διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιωργάκης, προτίθενται να επιτρέψει τα "δανεικά";

Για όσους δεν κατάλαβαν μιλάμε για τον…

Λιβανέζο Τ.Χάλαγκ, πανίσχυρο και πανέξυπνο, με μεγάλες επιτυχίες στην παγκόσμια αγορά οπλικών συστημάτων, στενό φίλο του Νίκου Παπανδρέου που ενεπλάκη πρόσφατα στην πώληση των Ναυπηγείων στην Abu Dhabi Mar και ενός εκ των "δανειστών", με 65 εκ. δρχ, του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου για την περίφημη «ροζ βίλα» της Μιμής.

Εσείς για ποιον νομίζατε ότι θα σας ρωτούσα;;;

Μήνυμα Αντώνη Σαμαρά για την Πρωτομαγιά

H φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους -όπως και όλους τους Έλληνες- σε βαθιά κατάθλιψη, αβεβαιότητα, ανησυχία.

Μέσα σε ενάμιση χρόνο καταβαραθρώθηκε το βιοτικό επίπεδο που εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κερδίσει τα τελευταία πολλά χρόνια.

Πρωτόγνωρες περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και αλλεπάλληλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων.

Δεκάδες χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ραγδαία και πρωτόγνωρη εκτίναξη της ανεργίας. Που οδηγεί χιλιάδες οικογένειες στο κοινωνικό περιθώριο. Που διογκώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό. Που απαγορεύει το πιο θεμελιώδες δικαίωμα:

Το δικαίωμα στην Ελπίδα! Το απαγορεύει σε όλους. Κυρίως στα νέα παιδιά.

Κι όλες αυτές οι θυσίες πήγαν, σε μεγάλο βαθμό, χαμένες!

Αυτή είναι και η πιο κραυγαλέα απόδειξη αποτυχίας της πολιτικής ΠΑΣΟΚ.

Ξέρουμε ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο με μια Επανεκκίνηση.

Επανεκκίνηση στην Παιδεία, την Υγεία, τη Δημόσια Ασφάλεια.

Και, πρώτα από όλα, Επανεκκίνηση στην Οικονομία.

Με δράσεις που μπορούν να δώσουν ανάσα στην πραγματική οικονομία.

Με σχέδιο που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης.

Αυτές είναι οι δικές μας προτεραιότητες.

Αυτό είναι το Συμβόλαιο που προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες.

Συμβόλαιο Προοπτικής, Ελπίδας και Αξιοπρέπειας.

Π. Καμμένος: Εξεταστική για το σύνολο της υπόθεσης των υποβρυχίων-Επικρίσεις κατά του Γ. Σουφλιά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAo66NKDuF8egsG3_8YAGs9PMB_MEJK0R44rVW5jSlugsCjuKMj0s0Kln_Cz0onm9ft1CfQlqkga6cSGlGh83UjEY2Srdg-HwG5bBm7_FfLo18EdmnZ06t6-mi-RGh13hyI5gATK1pKJGS/s1600/PanosKammenos.jpgΕξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων έως και σήμερα και όχι έως το 2009, ζητά η ΝΔ, όπως είπε στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο εισηγητής του κόμματος κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την προκαταρκτική επιτροπή Πάνος Καμμένος.

"Η Προανακριτική είναι ένα πρώτο βήμα. Ήρθε από τη Δικαιοσύνη ένα συγκεκριμένο αίτημα για τον κ. Τσοχατζόπουλο. Από εκεί και πέρα, αυτό είπα ότι θα είναι "πιστολιά στον αέρα", αν δεν συνοδευτεί από Εξεταστική Επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει η ΝΔ, με δήλωση του κ. Μιχελάκη εδώ και ένα μήνα, ώστε να εξετάσει το σύνολο της υπόθεσης των υποβρυχίων από την αρχή μέχρι και σήμερα. Και περιλαμβάνει το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και βεβαίως όλους τους διατελέσαντες υπουργούς, όπως είπε και ζήτησε και ο κ. Μεϊμαράκης στη Βουλή και το είπε όπως ακριβώς σας το λέω", ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

"Όταν υπάρχει ατιμωρησία συνεχής και για τα υποβρύχια και για τη Siemens και τελικά ο ελληνικός λαός βλέπει ότι ένα κλειστό γκρουπ πολιτικών προφυλάσσει τους συναδέλφους, πιστεύω ότι ναι, ο κόσμος θα ξεσηκωθεί. Και θα έχουμε φαινόμενα οργής του λαού που θα φτάσουν μέχρι ανεξέλεγκτες καταστάσεις", είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι θα πρέπει στη Βουλή να πάρουμε τέτοιου είδους αποφάσεις που θα οδηγηθούν στα Ειδικά Δικαστήρια συγκεκριμένοι με τον περίφημο νόμο περί ευθύνης υπουργών και όσοι υπάρχουν με αδικήματα που τέλεσαν μετά την ιδιότητα του υπουργού να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη με πρωτοβουλία της Βουλής, είτε αυτή λέγεται Εξεταστική είτε Προανακριτική Επιτροπή είτε αυτό λέγεται στοιχεία προς τη Δικαιοσύνη".

Σε ότι αφορά τους λογαριασμούς που ερευνά το ΣΔΟΕ υποστήριξε: "Το ΣΔΟΕ έχει ανοίξει αυτή τη στιγμή πολλές υπεράκτιες εταιρείες και από την Ινδία και από τα νησιά Κουρασάο και από τα νησιά Καϊμάν και από την BNP Γενεύης και διαδρομές από offshore εταιρείες που συναντήσαμε και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην υπόθεση Siemens και αυτήν των TOR-M1, όπου έχουν βρεθεί διαδρομές χρημάτων και αυτές συνδυάζονται και με τη γερμανική δικογραφία, όπου οι ίδιοι οι Γερμανοί ομολογούν ότι αυτές οι συμβάσεις παροχής συμβουλών ήταν προκειμένου να πληρωθούν μίζες. Έχουμε τέτοιου είδους διαδρομές χρήματος και για τα περίφημα αντισταθμιστικά ωφελήματα, για τα οποία ουδέποτε έχουν γίνει (έρευνες). Οφείλω να σας πω ότι το ΣΔΟΕ και ο κ. Καπελέρης έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά".

Ο ίδιος επέκρινε τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά για σχέσεις με εργολάβους λέγοντας: "Όταν εμείς και μετά από τη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή μιλήσαμε για τους "νταβατζήδες", εκείνος επέλεξε μια στενή σχέση με εργολάβους που είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Με ποιους χόρευε τσάμικο; Με τους συντοπίτες του Σαρακατσάνους; Εμείς τότε κάναμε έναν αγώνα που θα έπρεπε να έχει οδηγήσει και σε σκάνδαλα πριν το 2004 στη Δικαιοσύνη, τα οποία καταγγέλλαμε ως αντιπολίτευση, και με τα θέματα αυτά να προκαλέσουμε, όπως είχαμε υποσχεθεί πριν το 2004, και τη δικαστική έρευνα λόγω και Ολυμπιακών Αγώνων και λόγω κάποιων σχέσεων που είχε ο κ. Σουφλιάς και άλλοι με συγκεκριμένα συμφέροντα. Τους αφήσαμε ατιμώρητους και γι' αυτό μας τιμώρησε ο ελληνικός λαός".

Γ. Μιχελάκης για την Προανακριτική για τα υποβρύχια, την αντιπαράθεση Καρατζαφέρη - Μεϊμαράκη, την ομιλία ΓΑΠ στο υπουργικό συμβούλιο και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Καρατζαφέρη για τη στάση που κράτησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, εξαπέλυσε η ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πως δεν άντεξε τις αποκαλύψεις και τα ερωτήματα που του έθεσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και γι΄ αυτό φρόντισε να μιλήσει στη Βουλή πριν από αυτόν και μετά να αποχωρήσει.

Ο κ. Μιχελάκης απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, παρουσιάζοντας ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές του κόμματός του στο Κοινοβούλιο, με τις οποίες ήθελαν να ενημερωθούν για ποιούς λόγους δεν είχαν ακόμα παραληφθεί τα υποβρύχια και οι τορπίλες τους.

Έκανε μάλιστα λόγο για "έμμεση πίεση" για την παραλαβή των ίδιων υποβρυχίων και εξέφρασε την απορία του: "Γιατί τόση πρεμούρα από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισμούς, αλλά για τα συγκεκριμένα υποβρύχια; Γιατί πίεζε; Πως είναι δυνατόν ο κ. Καρατζαφέρης όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση να εγκαλούσε τους τότε υπουργούς γιατί δεν παραλάμβαναν τα υποβρύχια, επειδή αρνούνταν να συμπράξουν στο σκάνδαλο και τώρα έρχεται να κατηγορεί για δήθεν εμπλοκή στο σκάνδαλο; Και επιτέλους ως που θα φτάσει ο λαϊκισμός τη μια προς το ένα και την άλλη προς το άλλο άκρο;".

Ο κ. Μιχελάκης δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα είπε σήμερα το πρωί σε συνεντεύξεις του ο κ. Μεϊμαράκης περί "νονού" που εκτελεί συμβόλαια, ενώ σε ερώτηση γιατί ο πρώην υπουργός Άμυνας δεν είχε προχωρήσει εδώ και καιρό στις καταγγελίες που κάνει τώρα, υπενθύμισε πως η ΝΔ ούτε υπέγραψε ούτε παρέλαβε τα υποβρύχια.

Επανέλαβε μάλιστα τη θέση του κόμματος για τη σύσταση Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, αναφορικά με την περίοδο 1998-2002, ενώ για την περίοδο μετά το 2002 μέχρι και σήμερα προτείνει την εξέταση των γεγονότων της περιόδου αυτής από τη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της, ανάλογα με το σχετικό πόρισμα.

Για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο

Κριτική στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Πέμπτη, άσκησε η ΝΔ, κάνοντας λόγο για "κυβέρνηση - σκορποχώρι", η οποία προσπαθεί να καλύψει τη διάλυσή της με "θερμούς εναγκαλισμούς".

Ο κ. Μιχελάκης μίλησε για "μια ομοσπονδία από αυτόνομα φέουδα", απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου για "φεουδάρχες στα υπουργεία".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο ποιούς εννοούσε όταν έκανε λόγο για "εργολάβους της αγωνίας των πολιτών".

Υπενθύμισε μάλιστα τόσο τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την αναδιάρθρωση του χρέους, όσο και τα όσα έλεγαν μέχρι πρόσφατα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών περί "οικονομίας στην εντατική" και περί "Τιτανικού".

"Με μια φράση είναι η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έδρασε σαν έμπορος του φόβου για να επιβάλει τα πιο σκληρά μέτρα που γνώρισε ποτέ ο τόπος", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για τη ΔΕΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ και για τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε πως λίγο πριν από τις εκλογές συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ είχαν "μπουκάρει" και τότε στα γραφεία που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΔΕΗ για να ματαιώσουν τη λήψη αποφάσεων, "έχοντας δίπλα τους τόσο τον κ. Παπακωνσταντίνου όσο και τον κ. Σαχινίδη".

"Όλα αυτά φέρνουν στην επικαιρότητα το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Έταζαν τα πάντα στους πάντες, έλεγαν "όχι" σε όλα, αντιστέκονταν με ακρότητες σε κάθε μεταρρύθμιση. Τώρα είναι αντιμέτωποι του ίδιου τους του εαυτού", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος και επεσήμανε πως "το μισό ΠΑΣΟΚ πλέον είναι εναντίον του άλλου μισού".

"Το ένα απειλεί να καταστήσει όμηρο την κοινωνία, με πρωταγωνιστή τον κ. Φωτόπουλο, με τις κινητοποιήσεις που μεθοδεύει. Και το άλλο παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Μήνυση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη σε βάρος συγκεκριμένων blogs (tromaktiko κ.α), για ανάρτηση ψευδών και συκοφαντικών σχολίων

Μήνυση κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, στον Προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε βάρος των διαχειριστών συγκεκριμένων blogs tromaktiko, maroussi-guide.gr κ.ά.

Η μήνυση αυτή είναι η απάντησή του στην ανάρτηση ψευδών και συκοφαντικών σχολίων σε βάρος τόσο του ίδιου, όσο και του Δήμου Αμαρουσίου, που φιλοξενήθηκαν χθες Πέμπτη 28 Απριλίου 2011, στο ένα blog αρχικά, ενώ στη συνέχεια η ίδια ανάρτηση φιλοξενήθηκε και σε δεύτερο blog. Η διασπορά βέβαια της ψευδούς ειδήσεως ξεκίνησε από την περασμένη Μ. Παρασκευή όταν το γνωστό συκοφαντικό blog έγραψε ότι η Δίωξη έχει κατασχέσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δήμου Αμαρουσίου όπου δήθεν υπήρχαν στοιχεία για δήθεν "εκβιαστή".... αλλά ο Δήμαρχος δεν τόλμησε να κάνει μήνυση και στον συγκεκριμένο που ξεκίνησε τα ψέμματα...

Στις χθεσινές αναρτήσεις γίνονταν αναφορές σε περιστατικά που ουδέποτε συνέβησαν αλλά και σχόλια που ήταν ιδιαιτέρως προσβλητικά και συκοφαντικά για το Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου. Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε ότι δήθεν την Μεγάλη Παρασκευή κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισκέφθηκε το Δήμο Αμαρουσίου και κατέσχεσε υπολογιστές από το Γραφείο Δημάρχου και το Γραφείο Τύπου. Ενώ επιπλέον υποστήριζαν ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος , ο Δήμαρχος απουσίαζε από την πόλη κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών τελετών της Μ. Παρασκευής και του Μ. Σαββάτου.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ουδέποτε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισκέφθηκε το Δήμο Αμαρουσίου και φυσικά ποτέ δεν κατέσχεσε κάποιους υπολογιστές. Ενώ η απουσία του Δημάρχου από το Μαρούσι από το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής οφειλόταν σε προγραμματισμένη από τον Ιανουάριο επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα εόρταζε το Πάσχα μαζί με την οικογένεια του, κοντά στον Οικουμενικό Πατριάρχη και σημαντικούς παράγοντες του Ελληνισμού της Πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το πρόγραμμα του Δημάρχου Αμαρουσίου και τις επαφές του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είχαν εκδοθεί δελτία Τύπου από το Δήμο Αμαρουσίου, ενώ υπήρξαν και δημοσιεύσεις σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, πολύ πριν γίνει η συγκεκριμένη δυσφημιστική ανάρτηση.

Είναι λοιπόν εμφανές ότι οι εμπνευστές του συγκεκριμένου σχολίου γνώριζαν την αλήθεια, αλλά σκόπιμα έγραψαν αυτά τα ψευδή σχόλια, με στόχο να συκοφαντήσουν και να δυσφημήσουν το Δήμαρχο Αμαρουσίου.

Με αφορμή την κατάθεση της μήνυσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης της γνώσης και της τεχνολογίας, το διαδίκτυο παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών, στην ενημέρωση τους, αλλά και στη διαμόρφωση της κοινωνίας μας. Αποτελεί μια νέα μορφή επικοινωνίας, ειδικά για τη Νέα Γενιά. Θεωρώ ότι ο διάλογος στο διαδίκτυο αποτελεί ένα "αναγκαίο" εργαλείο για την ενδυνάμωση της ίδιας της συμμετοχικής δημοκρατίας, σε όλα τα επίπεδα. Συμβάλλει στην ενίσχυση της διαφάνειας και του δημοκρατικού ελέγχου , αλλά και στην ανταλλαγή χρήσιμων θέσεων και απόψεων.

Ως πολίτης πρώτα από όλα και μετά ως Δήμαρχος, σέβομαι απόλυτα τη γνώμη των πολιτών όπως αυτή διατυπώνεται μέσα από τα blogs, τα οποία όπως όλοι γνωρίζουν τους παρέχουν το πλεονέκτημα της ανωνυμίας- και καλώς το παρέχουν κατά τη γνώμη μου- να εκφράζουν τη γνώμη τους για πρόσωπα και πράγματα.

Ποτέ δεν διανοήθηκα να στραφώ εναντίον πολιτών, με τους οποίους τυγχάνει να διαφωνώ, ακόμη κι αν τα σχόλια τους ήταν σε αρκετές περιπτώσεις ακραία. Σέβομαι απόλυτα τους βασικούς κανόνες αυτής της μορφής επικοινωνίας.

Διαφωνώ όμως κάθετα με τους υβριστές και τους συκοφάντες, ιδιαίτερα όταν εκείνοι εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα της ανωνυμίας που τους παρέχει το Διαδίκτυο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πρόσωπα που συστηματικά με συκοφαντούν , όπως συνέβη με το διαχειριστή του blog που δημοσίευσε αρχικά το ψευδέστατο και συκοφαντικό σχόλιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί ψεύτικες και συκοφαντικές "ειδήσεις" και σχόλια για το πρόσωπό μου. Το έκανε συστηματικά πριν τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Οι περισσότεροι στην πόλη μας γνωρίζουν ότι κατά το παρελθόν είχε στενή συνεργασία με πρόσωπα και καταστάσεις που διοικούσαν το Μαρούσι, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.

Θεωρώ ότι η δύναμη και αποδοχή των blogs δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί μέσο έμμεσων ή άμεσων εκβιασμών και συστηματικής σπίλωσης προσώπων.

Και την άποψη αυτή στηρίζω με την κατάθεση της μήνυσης, που επαναλαμβάνω ότι δεν στρέφεται ενάντια σε αυτή τη μορφή επικοινωνίας και έκφρασης γνώμης, αλλά ενάντια σε αυτούς που χρησιμοποιούν με βρώμικο και εκβιαστικό τρόπο τη δύναμη των blogs.

Άπαιχτα βιντεάκια από τον ΔΑΠ Νόρις :))

Πολύ καλά τα δύο βιντεάκια των ερασιτεχνών της ΔΑΠ... ειδικά το πρώτο :)). Δείτε τα:

ΔΑΠ Νόρις



ΔΑΠιγκ

Ρωσία: Απολύθηκε ο διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας

http://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/00654/news-graphics-2007-_654694a.jpg http://news.bbc.co.uk/olmedia/1320000/images/_1323188_perminov_ap150.jpgΟ πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέλυσε σήμερα τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Ανατόλι Περμίνοφ, ο οποίος είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για τις αποτυχημένες εκτοξεύσεις τριών δορυφόρων Glonass τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν αναφέρει πάντως ότι ο 65χρονος Περμίνοφ καθαιρείται διότι έφτασε στο ηλικιακό όριο που δεν επιτρέπεται πλέον να εργάζεται στο δημόσιο τομέα.

Τον Περμίνοφ θα διαδεχτεί ο Βλαντιμίρ Ποπόφκιν, ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας.

Το ΚΚΕ τα βάζει με τις κουτσομπόλες!!! Τι σας φταίνε ρε σεις οι κακομοίρες οι νυκοκυρές; :))

http://ellinessouidias.files.wordpress.com/2010/02/stalinpap.jpg«Αηδία και αποστροφή προκαλεί η απίστευτη προβολή στην Ελλάδα, όπου οι λαϊκές οικογένειες δεινοπαθούν από την ανεργία και τη φτώχεια, του γάμου των απομειναριών του μεσαίωνα τον οποίο η ιστορικά ξεπερασμένη αστική τάξη της Βρετανίας και της Ευρώπης τιμά και επιδεικνύει προκλητικά. Αυτοί να χαίρονται τη σήψη τους, οι λαοί όμως έχουν χρέος να ξεμπερδεύουν μαζί τους.»

ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΤΡΙΑ ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ.

Στη μία μονάδα διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στα “Επίκαιρα”. Η δημοσκόπηση παρουσιάζει τρία πολύ συγκεκριμένα θετικά στοιχεία για τη Νέα Δημοκρατία, που αποδεικνύουν ότι ο πολιτικός λόγος του Αντώνη Σαμαρά βρίσκει σταδιακά όλο και περισσότερο έδαφος στην ελληνική κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 31.5%, η ΝΔ 30.5%, το ΚΚΕ 12%, ο ΛΑΟΣ 7.5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3.5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1.5% και η Δημοκρατική Αριστερά 2% . Στην έρευνα καταγράφεται 1.5% για τη Χρυσή Αυγή, 1% για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 4% στα υπόλοιπα κόμματα.

Οι πολίτες δηλώνουν εντελώς απογοητευμένοι από την κυβέρνηση. Το 89% εμφανίζεται δυσαρεστημένοι απο την κυβέρνηση.

Αλλά δύο είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία ακολούθησαν τη σωστή πολιτική και η πορεία αυτή δικαιώνεται αργά αλλά σταδιακά.

1. Το 80% δηλώνει πως η πορεία που ακολουθεί η χώρα ειναι προς λάθος κατεύθυνση.Αυτό σημαίνει πως η εμμονή του Αντώνη Σαμαρά να μιλά διαρκώς για άλλο μείγμα πολιτικής και να ζητά συνέχεια έμφαση στην ανάπτυξη έχουν τύχει ευρείας λαϊκής αποδοχής.

2. Το 63% πιστεύει πως υπήρχαν και άλλες λύσεις πλην του Μνημονίου. Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις που από την πρώτη στιγμή εξέφρασε ο Α. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία δικαιώνονται. Γιατί κανείς δεν ξεχνά ότι όταν ο Α. Σαμαράς, πριν ακόμη υπογραφεί το Μνημόνιο διακήρυττε ότι αυτό δεν είναι μονόδρομος και πως με ύποπτες κινήσεις οδηγηθήκαμε προς αυτό.

3. Το 50% ζητάει η χώρα να απεμπλακεί απο το Μνημόνιο. Το στοιχείο αυτό ήταν η βασική γραμμή του «Ζαππείου-1″, που είχε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση τότε. Η αποδοχή όμως σε τόσο μεγάλο ποσοστό από την πλευρά των πολιτών αποδεικνύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε προβάλει μία ορθή πολιτική θέση.

Είναι επίσης βασικό ότι αυτά τα πολύ θετικά στοιχεία για τη ΝΔ έρχονται πολύ πριν το «Ζάππειο-2″, δηλαδή πριν εκδηλωθεί η βασική επικοινωνιακή και πολιτική επίθεση του Αντώνη Σαμαρά για τα θέματα της οικονομίας.

Το θέμα της εκτίμησης ψήφου δε θα πρέπει να ενθουσιάζει ή να απογοητεύει κανέναν Νεοδημοκράτη. Είναι απλό θέμα χρόνου η ΝΔ να περάσει μπροστά. Η προσοχή των στελεχών θα πρέπει να στρέφεται όχι σε αυτά τα νούμερα της πρόθεσης ή της εκτίμησης ψήφου αλλά στη δημιουργία ενός μείγματος πολιτικού λόγου με κριτική προς της κυβέρνηση και διατύπωση προτάσεων για κάθε θέμα που απασχολεί στον πολίτη, ώστε να οικοδομείται σταδιακά η συνολική εναλλακτική πρόταση.

http://ndthessaloniki.gr/?p=1852

Για όσους δεν βλέπουν ζωντανά τον βασιλικό γάμο του ΓΕΡΜΑΝΟΥ Πρίγκηπα των Άγγλων

Έχουμε μια αποκλειστική φώτο με το νυφικό της Kate:

http://thumbnails.truveo.com/0022/08/A2/08A2C99036AFC04F5A5A60_Large.jpg

αρθράκι για τους Άγγλους που πανηγυρίζουν το γάμο του Γερμανού Πρίγκηπα θα έχουμε αργότερα... κατά τις 3:30

Ο γερμανικός τύπος για την αναδιάρθρωση χρέους στην Ελλάδα

http://seeklogo.com/images/F/FAZ_NET_Frankfurter_Allgemeine_Zeitung-logo-9DDF61A989-seeklogo.com.gifΟ Γερμανικός τύπος –με δημοσιεύματα του- αναφέρθηκε την Πέμπτη στα επίπεδα ρεκόρ των ελληνικών ομολόγων και τις επιπτώσεις ενδεχόμενης καθυστέρησης της αναδιάρθρωσης.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung στο σχόλιο της με τίτλο «Ο ελληνικός λογαριασμός», υποστηρίζει πως εάν δρομολογηθεί όντως αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τότε ο Γερμανός φορολογούμενος θα πληρώσει ένα μεγάλο μέρος του λογαριασμού.

Οι περισσότερες τράπεζες και οι ασφάλειες θα αντέξουν τις απώλειες στους ισολογισμούς τους, αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα ρίσκα από τα παλιά χρέη της Hypo Real Estate παραμένουν.

Όπως αναφέρει, μετά την κρατικοποίησή της η εν λόγω τράπεζα μπορεί να μετέφερε τις απαιτήσεις έναντι των ελληνικών ομολόγων στην Εταιρεία υπό Εκκαθάριση που δημιούργησε, αλλά τα ρίσκα σοβαρών απωλειών δεν αποσοβήθηκαν.

«Επειδή δε το γερμανικό κράτος είναι ο εγγυητής της Εταιρείας υπό Εκκαθάριση, θα πρέπει σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους να αναλάβει και την εξόφληση του λογαριασμού», εξηγεί η FAZ. Το ίδιο ισχύει και για τα δάνεια που δόθηκαν προς την Ελλάδα στα πλαίσια του προγράμματος σταθεροποίησης από την Τράπεζα Ανασυγκρότησης (της ομοσπονδίας και των κρατιδίων).

Η εφημερίδα επισημαίνει πάντως ότι οι επαπειλούμενες απώλειες δεν πρέπει να αποτελέσουν αιτία αποτροπής της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, «διότι μια καθυστερημένη μείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας θα κοστίσει ακόμη πιο ακριβά».

skai.gr

Πρόβλημα για τις βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιουνίου, με την ψηφοφορία των σκοπιανών που ζούνε στην Ελλάδα

http://www.kentrinews.gr/wp-content/uploads/2011/04/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%B1.jpgΟι σκοπιανοί που ζουν στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να ψηφίσουν στις διπλωματικές αρχές της χώρας τους, για τις βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ που θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου. Το πρόβλημα προκύπτει από τη μη δημοσίευση της σχετικής αγγελίας σε ελληνικές εφημερίδες και σχετίζεται με την ονομασία των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις της εκλογικής νομοθεσίας που ψηφίστηκαν πρόσφατα από την Βουλή της γειτονικής χώρας, δίνεται το δικαίωμα, για πρώτη φορά, στην ομογένεια της ΠΓΔΜ να ψηφίσει στις εκλογές και να εκλέξει τρεις βουλευτές (από έναν στην Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία).

Οι πολίτες των σκοπιών μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά στις διπλωματικές αρχές της χώρας τους στο εξωτερικό και σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία πρέπει προηγουμένως να υπάρξει δημόσια πρόσκληση, μέσω δημοσίευσης αγγελίας σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, στους τόπους όπου υπάρχουν διπλωματικές αρχές. Εάν δεν υπάρξει δημόσια πρόσκληση σε κάποιον τόπο, τότε δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή των εκλογών σε αυτόν.

Το Γραφείο Συνδέσμου των Σκοπίων στην Αθήνα και το προξενείο τους στη Θεσσαλονίκη έστειλαν σχετικές αγγελίες προς δημοσίευση σε έξι ελληνικές εφημερίδες (τρεις της Αθήνας και τρεις της Θεσσαλονίκης), στις οποίες όμως η χώρα αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik), οι έξι ελληνικές εφημερίδες, στις οποίες απεστάλησαν οι αγγελίες, ανέφεραν στις διπλωματικές αρχές των Σκοπίων ότι μπορούν να δημοσιεύσουν την αγγελία εφόσον η χώρα αναφερθεί ως ΠΓΔΜ και όχι ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αποδεκτό από τις διπλωματικές αρχές των Σκοπίων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί νομικό κενό σχετικά με την ψηφοφορία των σκοπιανών στην Ελλάδα.

Στους εκλογικούς καταλόγους που υπάρχουν στις δύο διπλωματικές αρχές των Σκοπίων στην Ελλάδα είναι εγγεγραμμένοι 490 ψηφοφόροι.

Βρετανία: Αποδίδουν τα μέτρα ασφαλείας για τον πριγκιπικό γάμο, σύμφωνα με την αστυνομία. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

http://www.cbc.ca/gfx/images/news/photos/2011/04/27/li-rw-security-620.jpgΤα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για το γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον αποδίδουν και το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ανταποκριθεί ικανοποιητικά μεταφέροντας τα πλήθη των Βρετανών και των τουριστών που επιθυμούσαν να δουν από κοντά την τελετή αλλά και τους διάσημους καλεσμένους, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου είπε ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις στο κέντρο της πόλης. Όμως στα νοτιοανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα με την κατηγορία της "συνωμοσίας" για διατάραξη της ειρήνης. Οι τρεις συλληφθέντες λέγεται ότι σκόπευαν να αποκεφαλίσουν ομοιώματα μελών της βασιλικής οικογένειας.

Άλλος ένας άνθρωπος, που η αστυνομία τον χαρακτηρίζει "γνωστό αναρχικό", συνελήφθη τη νύχτα στο Κέιμπριτζ.

Περίπου 5000 αστυνομικοί έχουν αναλάβει να εφαρμόσουν τα μέτρα ασφαλείας και να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή, από αναρχικούς μέχρι ισλαμιστές. "Όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση για το μέγεθος του πλήθους.

Λίγοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ, όπου το πλήθος παρακολουθούσε τις εξελίξεις από γιγαντοοθόνη, και ύψωσαν πανώ διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στο δημόσιο τομέα και την αποστολή Βρετανών στρατιωτών στο εξωτερικό.

Συνεχίζει το ψάξιμο για... συμμάχους ο Ζαγοράκης

http://static.doldigital.net/webstatic/BB30D95379C6F948BA70C65670CED97C.jpgΗ άρνηση του Γιάννη Παπαδόπουλου στην πρόταση του Θοδωρή Ζαγοράκη να αναλάβει και πάλι το οικονομικό κομμάτι της ΠΑΕ, ανάγκασε τον πρόεδρο να στραφεί σε άλλες λύσεις. Η αλήθεια είναι ότι είχε ποντάρει πολλά στην επιστροφή του Παπαδόπουλου, αλλά αφού δεν κατέστη εφικτό, δεν θα μπορούσε και να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζαγοράκης τις τελευταίες ημέρες έκανε κάποιες επαφές και έχει φτάσει σε συμφωνία με οικονομικό διευθυντή. Το όνομά του δεν έχει διαρρεύσει, αλλά δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της Παρασκευής να υπάρξουν ανακοινώσεις σε αυτό το κομμάτι, αφού αυτό είναι που αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα.

Το θέμα έχει δρομολογηθεί και αυτόματα σημαίνει ότι ο Παντελής Κωνσταντινίδης θα είναι σε θέση να γνωρίζει το διαθέσιμο μπάτζετ για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, προκειμένου να προχωρήσει στις κινήσεις που έχει κάνει.

Στην ΠΑΕ έχουν αποφασίσει να υπάρξει μείωση στο μπάτζετ της νέας σεζόν και σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, θα είναι γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Και καθώς το θέμα του οικονομικού διευθυντή θα κλείσει, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ θα έχει μπροστά του τα δεδομένα για να ξέρει πού θα κινηθεί στο μεταγραφικό κομμάτι.

Φήμες για Ραπτόπουλο

Σύμφωνα με μια φημολογία που αναπτύχθηκε την Πέμπτη, ο Ζαγοράκης έχει έρθει σε επαφή και με τον γιο του επιχειρηματία, Γιάννη Ραπτόπουλου, Παναγιώτη, της Express Service, προκειμένου να μπει στο νέο Δ.Σ.

Επιβεβαίωση δεν υπήρξε από κάπου, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ φέρεται να σκέφτεται να έχει κάνει επαφή με τον νεαρό επιχειρηματία, ο οποίος είναι οπαδός του ΠΑΟΚ και έχει σχέσεις με τον Ζαγοράκη.

Πάντως, από τις προηγούμενες ημέρες έχει γίνει γνωστό το όνομα του οπαδού του ΠΑΟΚ και επιχειρηματία, Σάκη Χατζόπουλου, ο οποίος αναμένεται να μπει στο νέο Δ.Σ. Ο κ. Χατζόπουλος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής την περασμένη Τρίτη και παρακολούθησε την προπόνηση, χωρίς όμως να κάνει κάποια περαιτέρω αναφορά επί του ζητήματος, λέγοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον πρόεδρο. Ετσι, δεν αποκλείεται την Παρασκευή μαζί με τον οικονομικό διευθυντή να υπάρξει κάτι επίσημο και για τον Σάκη Χατζόπουλο.

in.gr

Η Λάρα Λόγκαν μιλάει για την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από 200-300 "επαναστάτες" στην πλατεία Ταχρίρ

http://undecidedthebook.files.wordpress.com/2011/02/lara-logan.jpghttp://www.belfasttelegraph.co.uk/multimedia/dynamic/00494/Lara_Logan_494746t.jpgH Λάρα Λόγκαν, πολεμική ανταποκρίτρια του CBS, μιλάει στην εκπομπή 60 minutes, που θα μεταδοθεί την Κυριακή, για την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από 200-300 "επαναστάτες" στην πλατεία Ταχρίρ, όταν κάλυπτε τα γεγονότα της Αιγύπτου:




Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο δέμα στον Κορυδαλλό

Aναστάτωση προκάλεσε ένας μυστήριος φάκελος που στάλθηκε σε "ανύπαρκτο" κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού. Ο φάκελος αυτός δεν περιέχει εκρηκτική ύλη, όπως επισήμανε ο έλεγχος των πυροτεχνικών.

Ο φάκελος εντοπίστηκε στην πύλη. Είχε αποστολέα κάποιο πρόσωπο από Αυστρία όμως οι φύλακες παραξενεύτηκαν όταν είδαν ότι το όνομα του παραλήπτη- κρατούμενου δεν υπάρχει στα αρχεία.

Οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη, όμως τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός, εντός του φακέλου.

Στις 31 Μαρτίου όταν είχε φτάσει στον κορυδαλλό ένα ακόμη πακέτο,στο οποίο μετά από έρευνα είχε βρεθεί προκήρυξη "ενσωματωμένη" σε ένα μικρό ρολό χαρτιού περιτυλιγμένο με μονωτική ταινία. Ήταν μια προκήρυξη ανάληψης ευθύνης την οποία από την ιταλική οργάνωση "Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Δίκτυο" (FAI).

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/320471.html

Αυστραλία: Με δυο εκατομμύρια δολάρια η κυβέρνηση της Βικτόριας θα συμβάλει στην ανέγερση ελληνικού πύργου στο κέντρο της Μελβούρνης

http://neoskosmos.com/news/sites/default/files/imagecache/preview/gocmvbld2.jpg Προχωρούν τα σχέδια της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης για την ανέγερση ελληνικού πολυώροφου κτιρίου στο κέντρο της πόλης. Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτόριας, Τεντ Μπάιλιου, ανακοίνωσε σήμερα τη χρηματοδότηση του πολιτιστικού κέντρου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης με δύο εκατομμύρια δολάρια.

Σε εκδήλωση στο κοινοτικό κτίριο, στην οποία παρέστησαν ο υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Νικόλαος Κότσιρας, η Γενική Πρόξενος Ελένη Λιανίδου, στελέχη ομογενειακών φορέων και ομογενείς επιχειρηματίες, ο κ. Μπάιλιου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση τιμά την προεκλογική υπόσχεσή της με την εγγραφή 2 εκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό έναντι του κόστους κατασκευής και εξοπλισμού του κοινοτικού κέντρου.

"Το κτίριο, που θα ανεγερθεί στην ελληνική "καρδιά" της Μελβούρνης, θα αποτελέσει πόλο έλξης Ελλήνων και μη, που ενδιαφέρονται για τα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό. Παράλληλα, το νέο κοινοτικό κέντρο θα αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία της λειτουργικότητας του πολυπολιτισμού στην πολιτεία μας, που είναι, κατά κοινή ομολογία, το πολυπολιτισμικό κέντρο της Αυστραλίας", είπε ο κ. Μπέιλιου.

To κόστος κατασκευής του νέου κοινοτικού κέντρου υπολογίζεται σε 12 εκατομμύρια δολάρια. Η κατασκευή θα αρχίσει τους προσεχείς έξι μήνες και θα ολοκληρωθεί κατά τα μέσα του 2013.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης, είπε ότι το νέο σχέδιο προβλέπει την κατασκευή 13 ορόφων, από τους οποίους η Κοινότητα θα κρατήσει τέσσερις για τις ανάγκες της και τις ανάγκες της ομογένειας και οι άλλοι εννιά θα ενοικιάζονται.

Ύποπτος φάκελος στις φυλακές Κορυδαλλού με παραλήπτη ανύπαρκτο κρατούμενο

Ύποπτος φάκελος με αποδέκτη ανύπαρκτο κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής οι φύλακες. Επί τόπου σπεύδουν πυροτεχνουργοί για να ερευνήσουν τον φάκελο και ενδεχομένως να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Απεβίωσε ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά από φωτοβολίδα που έριξε πάνω του ένας ΜΑΛΑΚΑΣ

Απεβίωσε τελικά ο 7χρονος από την Εύβοια συνέπεια του βαρύτατου τραυματισμού του από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Ο μικρός νοσηλευόταν στο Παίδων σε καταστολή και τελικά έχασε τη μάχη με το θάνατο όπου το έστειλε ο 25χρονος ΜΑΛΑΚΑΣ που είναι προφυλακισμένος και ελπίζουμε να περάσει μπόλικα χρόνια στη φυλακή, όχι για να καταλάβει τι έκανε μιας και αυτός δεν πρόκειται να καταλάβει, αλλά για να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για τους υπόλοιπους επίδοξους ΜΑΛΑΚΕΣ

Συμφωνία-μαμούθ πέτυχε ομογενής αθλητικός παράγοντας που θα πάρει 1,25 δις $ από τους αυστραλούς νταβαντζήδες

http://mm.afl.com.au/Portals/0/images/AFL/AFL%20A-E/Demetriou-316b.jpgΜε έξυπνους χειρισμούς και σωστές διαπραγματεύσεις ο ομογενής Γενικός Διευθυντής της Ομπσπονδίας του αυστραλιανού φούτμπολ (AFL), Ανδρέας Δημητρίου (φώτο... φέρνει λίγο από έλληνα παράγοντα ...), κατόρθωσε να εξασφαλίσει 1,25 δισ. δολάρια για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος του δημοφιλέστερου αυστραλιανού αθλήματος.

Το ποσόν αυτό θα καταβληθεί για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της περιόδου 2012-2016 και αποτελεί νέο ρεκόρ.

Όλοι οι αγώνες του λεγόμενου "φούτι" θα μεταδίδονται ζωντανοί. Οι τέσσερις κάθε αγωνιστικής από το τηλεοπτικό δίκτυο "7", που είναι σε ανοικτή συχνότητα και οι υπόλοιποι από το συνδρομητικό δίκτυο Foxtel.

Παράλληλα οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανοί και από τα νέας τεχνολογίας κινητά της Telstra.

"Εισβολή" από κλεφτρόνια, που αυτοαποκαλούνται "αναρχικοί", στο Πλαίσιο της Στουρνάρη και σύλληψη τριών ατόμων για κλοπή στο Γαλάτσι

Σημαντική ζημιά προξένησαν περίπου 30 άτομα που εισέβαλλαν χθες το απόγευμα στο κατάστημα της εταιρίας "Πλαίσιο" στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια, το οποίο είχαν κάψει το 2008 και άνοιξε μόλις πριν λίγες μέρες.

Οι εισβολείς με την απειλή λοστών, σύμφωνα με την αστυνομία, αφαίρεσαν άγνωστο αριθμό φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και άγνωστο χρηματικό ποσό από το ταμείο.

Οι δράστες μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ γίνονται έρευνες από την αστυνομία για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 9 το βράδυ στο Γαλάτσι, συνελήφθησαν τρία άτομα στον ακάλυπτο χώρο σούπερ μάρκετ, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι από αστυνομικούς που πήγαν να τους ελέγξουν.

Κατά τον έλεγχο ένας από αυτούς απείλησε τους αστυνομικούς με πιστόλι, αλλά τελικά οι αστυνομικοί τους εξουδετέρωσαν και τους συνέλαβαν.

Οι συλληφθέντες φορούσαν γάντια ενώ πάνω τους κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και μικροποσότητα κάνναβης. Όπως διαπιστώθηκε η αποθήκη του σούπερ μάρκετ έφερε ίχνη παραβίασης.

Αυστραλία: "Κόντρα" στο Ντάργουϊν για τα βαρελότα των Ελλήνων στην Ανάσταση

http://www.ntnews.com.au/images/uploadedfiles/editorial/pictures/2011/04/25/greek_bang.JPG Σε όλες τις πόλεις της Αυστραλίας έχουν απαγορευτεί τα βαρελότα κατά το Ελληνικό Πάσχα. Η απαγόρευση, που τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια πλέον, επιβλήθηκε από την αστυνομία μετά τον τραυματισμό πιστών σε εκκλησίες κατά την Ανάσταση. Εξαίρεση αποτελεί το Ντάργουϊν...

στη Βόρεια Επικράτεια, όπου ζουν πολλές χιλιάδες ομογενείς. Οι κροτίδες -και όχι μόνον- που έπεσαν φέτος, κυρίως από Καλύμνιους "μαστόρους" αναστάτωσαν την πόλη και προκλήθηκαν αντιδράσεις από μη Έλληνες.

Με το θέμα ασχολήθηκε και η τοπική εφημερίδα "NT News" που αναφέρθηκε και στα σχόλια που έχουν γίνει στο youtube, όπου υπάρχουν και βίντεο από τους εορτασμούς έξω από την ελληνική εκκλησία (το βίντεο στο μεταξύ "κατέβηκε" αλλά η φώτο στην αρχή είναι ένα καρέ από το βίντεο και ένα παλιότερο βίντεο με βαρελότα από το Ντάρβιν υπάρχει εδώ).

"Ξεφτίλα. Οι δράστες θα πρέπει να συλληφθούν. Μας ξύπνησαν τα μεσάνυχτα", γράφει ένας. "Το Ντάργουϊν θύμιζε Αφγανιστάν", έγραψε μια γυναίκα, ενώ ένας άλλος σημείωνε: "Να συλληφθούν οι αλήτες και να απαγορευτούν τα πυροτεχνήματα πριν θρηνήσουμε θύματα".

"Που στη Βίβλο αναφέρεται πως όταν αναστήθηκε ο Χριστός έριχναν… βόμβες;", διερωτάται κάποιος άλλος, ενώ οι ομογενείς υπερασπίζονται το έθιμο. "Είναι ένα έθιμο. Μια φορά το χρόνο για λίγη ώρα", γράφει ομογενής και ένας άλλος συμπληρώνει: "Για μας είναι σημαντικό η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς".

Και ένας Αυστραλός καταλήγει: "Είμαι Αυστραλός και κάτοικος του Ντάργουϊν και μου αρέσει ο τρόπος που οι Έλληνες γιορτάζουν τις μεγάλες τους εκδηλώσεις και εμπλουτίζουν την ζωή μας".

Τέλος ένας άλλο αυστραλός αναρωτήθηκε πως μπορεί να υιοθετηθεί και αυτός από μια ελληνική οικογένεια την εβδομάδα τους Πάσχα... προφανώς για να ρίξει κι αυτός μερικά βαρελότα και να το απολαύσει...

Ο... πετρελαιάς Θόδωρος Αγγελόπουλος Πηγή:www.capital.gr

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT4RRIpsSaTuPMxZX5oz8TwLv7A029bJWETpYR1m3Kwh-Z4jEdFnw&t=1Ακολουθώντας την τακτική των παλαιών εφοπλιστών "στην κρίση να μην έχεις κανένα καράβι", πούλησε το στόλο του πέρυσι, κάτι που έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν, προκαλώντας άλλοτε θαυμασμό και άλλοτε ερωτήματα. Αλλά δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έχει ανοιχτεί σε νέες, πολλά υποσχόμενες από πλευράς κερδών, δραστηριότητες, με πιο ενδιαφέρουσα ίσως, αυτή της εξόρυξης πετρελαίου μέσω πλωτών πλατφορμών.

Αυτή η ειδική κατηγορία πλοίων έχει έρθει στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες, μετά και το ατύχημα της BP στον Κόλπο του Μεξικό και στην οποία έχουν μπει και άλλοι Έλληνες εφοπλιστές, όπως ο Γιώργος Οικονόμου, ενώ έντονες είναι οι φήμες και για ενδιαφέρον του Βαγγέλη Μαρινάκη για τις θαλάσσιες γεωτρήσεις "μαύρου χρυσού".

Σε αυτή τη νέα αγορά ο κ. Αγγελόπουλος μέσω της εταιρείας του Deep Sea Metro, στην οποία η νορβηγική Odfjell μετέχει με ποσοστό 40%, έκλεισε ένα μεγάλο συμβόλαιο, ύψους 175 εκατ. δολαρίων, αρχικής διάρκειας ενός έτους και με option ανανέωσης 3Χ6 μηνών. Η εταιρεία θα μισθώσει τη μία από τις δύο πλωτές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου που διαθέτει στην BG Group για την έρευνα και ανάπτυξη κοιτάσματος στον Ινδικό Ωκεανό και ειδικότερα, στην Τανζανία.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική κατηγορία πλοίων, καθώς το κόστος για την απόκτηση μιας πλωτής πλατφόρμας αποτιμάται σε περίπου 650 εκατ. δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται πρώτον σημαντική χρηματοδότηση για την αγορά αυτών των πλοίων και δεύτερον, τα συμβόλαια εργασίας της πλατφόρμας που θα αποφέρουν τα πολυπόθητα έσοδα.

Αυτό είναι το νέο μεγάλο "στοίχημα" για τον κ. Αγγελόπουλο, έναν εφοπλιστή του οποίου η... αδυναμία στις αγοραπωλησίες πλοίων -πολλές φορές ακόμη και ενώ αυτά χτίζονται ακόμη στα ναυπηγεία- έχει συχνά επικριθεί. Εξάλλου στον Πειραιά περισσότερο τον χαρακτηρίζουν ως... μεσίτη παρά διαχειριστή πλοίων, αλλά του αναγνωρίζουν ότι η εταιρεία ακόμη κι όταν δεν έχει ούτε ένα πλοίο, διατηρεί αμείωτο τον αριθμό των εργαζομένων της.

"Αγοράζει ακριβά και πουλάει φθηνά" έγραφε πέρυσι η μεγάλη ναυτιλιακή εφημερίδα Tradewinds, με αφορμή την συμφωνία με τον Γεωργιόπουλο και την σχεδόν παράλληλη αγορά containsership.

Ήταν Μάιος του 2010 όταν ο κ. Αγγελόπουλος πούλησε για τρίτη φορά μέσα σε επτά χρόνια τον στόλο του στον Πήτερ Γεωργιόπουλο. Η συμφωνία αφορούσε στην πώληση έναντι 620 εκατ. ευρώ πέντε δεξαμενόπλοιων VLCC και δυο υπό ναυπήγηση Suezmax της Metrostar στην General Maritime.

Η πρώτη αγοραπωλησία μεταξύ των δύο ανδρών έγινε το 2003, με την Genmar να αγοράζει 19 Aframax έναντι 550 εκατ. δολαρίων. Η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο από τη «Lloyd΄s List». Το μεγάλο deal βέβαια έγινε το 2007, όταν κ. Αγγελόπουλος πώλησε ξανά τον στόλο του (εννέα φορτηγά πλοία capesize, εκ των οποίων επτά υπό κατασκευή) στον κ. Γεωργιόπουλο έναντι 1,1 δισ. δολαρίων.

Ο στόλος του εφοπλιστή έχει αλλάξει χέρια πολλές φορές, αποδίδοντάς του στο παρελθόν πολύ σημαντικά κέρδη. Υπολογίζεται δε, ότι την περίοδο 2005-2009 αποκόμισε πάνω από 3,5 δισ. δολάρια από αυτές του τις συναλλαγές.

Η δεύτερη μεγάλη πώληση έγινε τον Μάιο του 2005 όταν η Metrostar πώλησε τέσσερα σύγχρονα VLCC στην Euronav, συμφερόντων του κ. Γ. Π. Λιβανού και του κ. Ν. Φιστέ, έναντι 477,5 εκατ δολαρίων. Ένα χρόνο μετά, πούλησε στη ναυτιλιακή εταιρεία Quintana Maritime, στην οποία διευθύνων σύμβουλος ήταν ο κ. Σταμάτης Μόλαρης, 17 πλοία στην αντί 735 εκατ. δολαρίων. Τα πλοία παραδόθηκαν σταδιακά μέχρι τον Απρίλιο του 2007 και τμηματικά καταβλήθηκαν και τα χρήματα. Η μαζική πώληση των δεκαεπτά πλοίων είχε ξαφνιάσει και πάλι τη ναυτιλιακή κοινότητα και τους κύκλους των διεθνών χρηματιστηρίων για την ευφυή, μέσα σε λίγα χρόνια, πώληση σε εισηγμένη εταιρεία με υψηλό κέρδος και τα υπό ναυπήγηση πλοία του ομίλου.

Είσοδος και στα container

Το καλοκαίρι του 2010 και πριν ακόμη στεγνώσει το… μελάνι στην συμφωνία με τον Γεωργιόπουλο, ο κ. Αγγελόπουλος έκανε ένα ακόμη -άγνωστό μέχρι εκείνη τη στιγμή- βήμα: η Metrostar μπήκε στο κομμάτι των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αποκτώντας πέντε containerships, μεταφορικής ικανότητας 3.500 teu το καθένα, αντί 180 εκατ. δολαρίων, από την γερμανική Claus-Peter Offen.

Ουσιαστικά ο κ. Αγγελόπουλος έκανε το «ντεμπούτο» του σ’ αυτή την αγορά, αφού παραδοσιακά δραστηριοποιείται στα φορτηγά και τα δεξαμενόπλοια και μέχρι σήμερα η Metrostar διαθέτει στο στόλο της μόνο αυτά τα πέντε containerships.

Η δραστηριότητες του άλλωστε, δεν περιορίζονται στην ναυτιλία, αλλά εκτείνονται στις τράπεζες και τις επενδύσεις, τα ακίνητα και την χαλυβουργία εκτός Ελλάδος.

Σε αυτές του τις δραστηριότητες, και κυρίως στα προβλήματα που αντιμετώπισε η UBS (φέρεται να ελέγχει το 6%-8% των μετοχών της) με την κρίση του 2008, απέδωσαν αρκετοί την... ρευστοποίηση πλοίων, προκειμένου να επανακτήσει ρευστότητα και να συμμετέχει στις "οικονομικές ενέσεις" που έκαναν οι μέτοχοι της ελβετικής τράπεζας.

Πηγή:www.capital.gr