14 Αυγούστου 2011

Real - Barcelona 2-2 ( video goals)

Ο αγώνας έληξε 2-2. Δείτε βίντεο με τα γκόλ

http://www.livearena.net/category/Football/

http://www.videsporte26.blogspot.com/


http://venconi.blogspot.com/


http://www.soulssports.info/Channel 1.html


1-0 Ozil



1-1 Villa



1-2 Messi



2-2 Xabi Alonso



Καρατιά Κεντίρα στον Αμπιντάλ


Βίντεο απ' την κατάρρευση της σκηνής λόγω καταιγίδας σε συναυλία στην Ινδιανάπολη

Το ατύχημα κόστισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους:

FT: Το Πακιστάν έδωσε στην Κίνα συντρίμμια του ελικοπτέρου από την επίθεση εναντίον του Μπιν Λάντεν

http://www.wantchinatimes.com/newsphoto/2011-05-11/450/CFP416922433-172155_copy1.jpg'Οπως γράφουν οι Financial Times “Οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι το Πακιστάν και συγκεκριμένα η υπηρεσία πληροφοριών ISI, έδωσε πρόσβαση στον Κινέζικο Στρατό ώστε να ελέγξει συντρίμμια του ελικοπτέρου που έπεσε κατά την επίθεση εναντίον του Μπιν Λάντεν στο Abbottabad” [Φώτο: Πακιστάνικο φορτηγό απομακρύνει συντρίμμια του αμερικάνικου "αόρατου" ελικοπτέρου].

Την πληροφορία έδωσε στους FT άτομο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. "Στους κινέζους επετράπη να δούνε και να φωτογραφήσουν τα συντρίμμια και να πάρουν δείγμα από την επικάλυψη που έκανε το ελικόπτερο αόρατο και επέτρεψε στο ελικόπτερο να μπεί στο Πακιστάν χωρίς να γίνει αντιληπτό απ' τα ραντάρ" ειπε το μέλος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι το ABC είχε μεταδώσει ήδη από τις 10 Μαίου, δέκα μέρες μετά την επίθεση όπου σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν, ότι το Πακιστάν σκέφτεται να δώσει στην Κίνα τη δυαντότητα να εξετάσει το τροποποιημένο Blackhawk αξίας 60 εκ ευρώ, και σε αντάλλαγμα η Κίνα θα έδινε στο Πακιστάν πρόσβαση σε πυραυλική τεχνολογία...

Βρετανία: Κριτική στον Ντέιβιντ Κάμερον από στελέχη της αστυνομίας

http://www.skai.gr/files/temp/8E6F1AE47FB36679211CCDB4E2B9CFE9.jpgΔριμεία κριτική δέχτηκε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον από τα στελέχη της βρετανικής αστυνομίας για το σχέδιό του να προσλάβει τον διασημότερο αστυνομικό των ΗΠΑ μετά τις πρόσφατες ταραχές καθώς ο ηγέτης των Συντηρητικών υποσχέθηκε «μηδενική ανοχή» απέναντι στα βίαια επεισόδια.

Ο Ντ. Κάμερον, ο οποίος κατηγορείται από ορισμένα μέλη του κόμματός του για υπερβολικά φιλελεύθερες θέσεις απέναντι στην εγκληματικότητα και την επιβολή του νόμου, σκλήρυνε τη στάση του ύστερα από τέσσερις νύχτες βίας στους δρόμους πόλεων ανά την Αγγλία.

«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετά τη γλώσσα της μηδενικής ανοχής, αλλά το μήνυμα γίνεται αντιληπτό», είπε ο Κάμερον σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος υπαινίχθηκε ότι η αρχική αντίδραση της αστυνομίας απέναντι στα επεισόδια ήταν πολύ επιεικής, προσέλαβε τον πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, του Λος Αντζελες και της Βοστώνης, Γουίλιαμ Μπράτον ως σύμβουλο της κυβέρνησης για τον τρόπο αντιμετώπισης των συμμοριών, τις οποίες κατηγορεί για τον μεγαλύτερο όγκο των επεισοδίων.

Αλλά οι ανώτατοι αξιωματούχοι της αστυνομίας, οι οποίοι καταγγέλλουν το σχέδιο του συντηρητικού κυβερνητικού συνασπισμού να προχωρήσει σε περικοπές στην αστυνομία, αντιμετωπίζουν την απόφαση του Κάμερον με επιφυλακτικότητα.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι με ενδιαφέρει να μάθω για τις συμμορίες σε μια περιοχή της Αμερικής που έχει 400 (συμμορίες),» δήλωσε στην εφημερίδα Independent on Sunday ο Χιού Ορντι, πρόεδρος της Ενωσης Διοικητών Αστυνομίας.

«Μου φαίνεται ότι αν έχεις 400 συμμορίες, τότε δεν είσαι πολύ αποτελεσματικός. Αν δείτε τον τρόπο αστυνόμευσης στις ΗΠΑ και τα επίπεδα της βίας, είναι τόσο ριζικά διαφορετικά από εδώ,» σχολίασε ο Ορντι, φαβορί για την θέση του επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου.

Ο Κάμερον απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η πολιτική και οικονομική δυσφορία κρύβεται πίσω από τα επεισόδια βίας από τα οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, αποκαλώντας τα «απλή και ξεκάθαρη εγκληματικότητα».

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και τα δικαστήρια εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να δικαστεί το ένα τρίτο αυτών των υποθέσεων.

Σε δύο άνδρες, ηλικίας 17 και 26 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες αργά χθες το βράδυ για την δολοφονία τριών μουσουλμάνων οι οποίοι παρασύρθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο στο Μπέρμιγχαμ ενώ προσπαθούσαν να προστατεύσουν τις κοινότητές τους.

Δημοσκόπηση της ComRes που διενεργήθηκε από τις εφημερίδες Independent on Sunday και Sunday Mirror διαπίστωσε ότι μόνο το 29% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο Κάμερον και η κυβέρνησή του έχουν χειριστεί με επιτυχία τα επεισόδια, ενώ το 48% δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο.

Οι μαζικές ταραχές--οι χειρότερες επί δεκαετίες--ξεκίνησαν στο Τότεναμ, στο βόρειο Λονδίνο, όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ύποπτο.

Οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι νεαροί άνεργοι, παρότι ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και η κόρη ενός εκατομμυριούχου, ένας υπάλληλος φιλανθρωπικής οργάνωσης, ένας φοιτητής δημοσιογραφίας και ένας στρατιώτης.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, εταίρος της κυβέρνησης, είναι πιο συγκρατημένοι στα σχόλιά τους και ο αντιπρόεδρός τους, Σάιμον Χιουζ, σε άρθρο του στην εφημερίδα Observer, συμβουλεύει κατά των βεβιασμένων κινήσεων «που αλλάζουν το κοινωνικό συμβόλαιο».

Οι προγραμματισμένες περικοπές στην αστυνομία περιλαμβάνουν τη μείωση του προϋπολογισμού της σε εθνικό επίπεδο κατά 20% με την απόλυση περίπου 16.000 αστυνομικών καθώς η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπιση με ένα τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της.

Η υπουργός Εσωτερικών, Τερέσα Μέι, είπε ότι το σχέδιο περικοπών θα προχωρήσει. Η ίδια δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News: «Γνωρίζω ότι γίνεται να κάνεις περικοπές στον προϋπολογισμό της αστυνομίας χωρίς να επηρεάσεις την ικανότητά της να κάνει τη δουλειά που οι πολίτες θέλουν να κάνει."

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε χθες Σάββατο στο BBC ότι επενδύοντας χρήματα στο πρόβλημα δεν λύνεται και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται να αντιμετωπίσει βαθιά ριζωμένα κοινωνικά προβλήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ComRes, το 70% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η απόφαση για περικοπές πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

Δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι οι βρετανοί επιθυμούν αυστηρότερα μέτρα από την αστυνομία, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή του να επιτραπεί η χρήση αντλίας νερού και σφαιρών από καουτσούκ.

Ηρεμία επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου στις βρετανικές πόλεις καθώς η αστυνομία βρισκόταν στους δρόμους για να διασφαλίσει ότι η κατανάλωση αλκοόλ λόγω σαββατοκύριακου δεν θα αναζωπύρωνε τη βία.

Τις προαναγγελθείσες περικοπές στην αστυνομία καταδίκασε και ο συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενήσει η πόλη.

«Η γενική τάση (στον αριθμό των αστυνομικών) πρέπει να είναι ανοδική ή τουλάχιστον σταθερή και αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την αστυνόμευση στο Λονδίνο», δήλωσε στο Sky.

skai.gr

Σιγά μην το επέτρεπε! Αφού είναι "ελληνικό"... έπρεπε να κοπεί κι αυτό

6x8jo.jpg

Τα έχουν ξεπουλήσει όλα προ πολλού: 2003: Τέρμα τα σχέδια πτήσεων από τουρκικά μαχητικά!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/12/2003 - Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

ΑΝΟΙΧΤΗ στην Τουρκία η διάσωση στο μισό Αιγαίο, με τη συμφωνία για τους αεροδιαδρόμους
Σε διεύρυνση των τουρκικών «δικαιωμάτων στο Αιγαίο» φαίνεται ότι καταλήγει η περίφημη ελληνοτουρκική συμφωνία για τους αεροδιαδρόμους στο ICAO.

Στις 25 Δεκεμβρίου τίθενται σε λειτουργία οι νέοι διεθνείς αεροδιάδρομοι στο Αιγαίο, μετά τη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας και την υπογραφή των τριών σχετικών «Επιστολών Συμφωνίας» (LOA) μεταξύ των δύο χωρών.

Η συμφωνία αυτή ήταν αποτέλεσμα διμερών διαπραγματεύσεων με θέμα το Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς οργανισμού ICAO, και κατέληξε σ' έναν «ιστορικό συμβιβασμό» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τη ρύθμιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η Αγκυρα στο Αιγαίο, χωρίς να απομακρυνθεί από τις απαιτήσεις της.

Η ελληνική πλευρά κινήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας με πνεύμα συμβιβασμού προς τις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και πέτυχε μέσω «τεχνικών ρυθμίσεων», να διαχωρίσει τις πολιτικές από τις στρατιωτικές πτήσεις στο Αιγαίο, απομακρυνόμενη πλήρως από τις πάγιες εθνικές θέσεις, χωρίς ουσιαστική αντίδραση ή αντίθεση του συνόλου της αντιπολίτευσης.

Η «διπλή νίκη»

Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την επικοινωνιακή τακτική τής «διπλής νίκης» (win to win situation), όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν σε εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, προέβαλλε συστηματικώς το επιχείρημα της «ασφάλειας των πολιτικών πτήσεων» και την αποδοχή υπέρπτησης της Λήμνου από την πλευρά της Τουρκίας για να αποκηρύξει, μέχρι πλήρους διαστρέβλωσης, το γεγονός ότι η Τουρκία δεν θα υποβάλλει πλέον σχέδια πτήσεων των μαχητικών της στο Αιγαίο.

Το πνεύμα συνεργασίας και συμβιβασμού αποτυπώνεται καθαρότατα σε πρόσφατη έκθεση του προέδρου του ICAO, κ. Κοτάιτε, ύστερα από την επίσκεψή του στην Τουρκία στις 25-30 Οκτωβρίου 2003, αναφέρει ο κ. Κοτάιτε στην έκθεσή του.

«...Ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και την εκτίμησή του στον ICAO για τις προσπάθειές του, που είχαν ως αποτέλεσμα την ιστορική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για τη βελτίωση των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας πάνω από το Αιγαίο. Πληροφόρησα τον κ. υπουργό ότι αυτή η συμφωνία έγινε πραγματικότητα ύστερα από εντατικές διαπραγματεύσεις και χάρη στο πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες...».

Αναλυτικότερα:

Τα κείμενα των τριών LOA που υπέγραψαν η Ελλάδα και η Τουρκία απέχουν κατά πολύ και από το πρότυπο LOA του «Γιουροκοντρόλ» (σ.σ. αποτελεί το τυποποιημένο έγγραφο LOA για όλες τις χώρες), αλλά και από τις άλλες LOA που έχει υπογράψει η Ελλάδα με άλλες χώρες.

Στο πρότυπο κείμενο LOA του «Γιουροκοντρόλ», στην παράγραφο 1 αναφέρεται: «...ο σκοπός του LOA είναι να καθοριστούν οι διαδικασίες που θα εφαρμόζονται μεταξύ δύο κέντρων εναέριας κυκλοφορίας, όταν παρέχονται υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας στα πολιτικά (GAT) και στα στρατιωτικά αεροσκάφη (ΟΑΤ).

Στο LOA που υπέγραψε π.χ. η Ελλάδα με τη Βουλγαρία το 2002, η παράγραφος αυτή τέθηκε αυτούσια και καλύπτει τις εθνικές θέσεις, δηλαδή τα στρατιωτικά αεροσκάφη υποχρεούνται να καταθέτουν σχέδια πτήσης.

Με «πάτημα της γάτας»

Η πάγια πολιτική της Τουρκίας -μόνο στο FIR Αθηνών και στο Αιγαίο, και όχι σε άλλες χώρες - είναι να μην καταθέτει σχέδια πτήσης για τα στρατιωτικά αεροσκάφη της.

Η κυβέρνηση, απομακρυνόμενη «με το πάτημα της γάτας» από τις πάγιες εθνικές θέσεις και για πρώτη φορά ικανοποιώντας τις θέσεις της Τουρκίας, συμφώνησε και στα τρία LOA, που υπέγραψε με την Αγκυρα, να μη συμπεριληφθεί η απαίτηση κατάθεσης σχεδίων πτήσης από τα τουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα! Για την κάλυψή της, μάλιστα, σε όλες τις ελληνικές ανακοινώσεις αναφέρεται ρητώς ότι η συμφωνία αφορά τις πολιτικές πτήσεις, αφήνοντας τις στρατιωτικές πτήσεις έρμαιο στους ανέμους του Αιγαίου.

Η ελληνική αυτή υποχώρηση για τα σχέδια πτήσης οδήγησε και σε μία άλλη υποχώρηση υπέρ της Αγκυρας, που είναι η αμφισβήτηση από την Τουρκία των ορίων του FIR Αθηνών, τα οποία η Αγκυρα θέλει μονίμως στη μέση του Αιγαίου.

Σε κανένα σημείο των τριών LOA μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν αναφέρεται το FIR Αθηνών, πράγμα που συμβαίνει σε άλλα LOA, π.χ. μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Υπενθυμίζεται ότι η απαίτηση κατάργησης του FIR Αθηνών από την Αγκυρα προέκυψε στις 16 Φεβρουαρίου 1999, με την τουρκική ΝΟΤΑΜ240.

Ετσι η Ελλάδα ταυτίστηκε με τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και δέχθηκε να μη συμπεριληφθεί σε κανένα από τα τρία LOA ο όρος «area of common interest», όπως ρητώς αναφέρεται στο πρότυπο του LOA του «Γιουροκοντρόλ», βάσει του οποίου θα υπήρχε η υποχρεωτική απαίτηση να γραφεί ο όρος Αθήνα FIR και Ελλάς UIR.

Τα τρία LOA που υπεγράφησαν από την Τουρκία αναφέρουν στην παρ. 2 «areas of responsibility» και ότι η περιοχή αυτή είναι όπως δημοσιεύεται στο ΑΙΡ της Ελλάδας (σ.σ. Εγχειρίδιο Αεροπορικών Πληροφοριών) και στο ΑΙΡ της Τουρκίας. Ομως στο ΑΙΡ της Τουρκίας αναφέρεται ότι η περιοχή έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας εκτείνεται μέχρι το μέσον του Αιγαίου, ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν καταθέτουν σχέδια πτήσεων και ότι το FIR Αθηνών είναι πλασματικό και χωρίς νομική βάση.

Ο «ενιαίος ουρανός»

Η προφανής αυτή εκκρεμότητα, όμως, δεν πρόκειται να διατηρηθεί για πολύ και σε σύντομο χρονικό διάστημα, το μόνο που θα βρίσκεται σε ισχύ είναι το ΑΙΡ της Τουρκίας και όσα αυτό περιέχει. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών (26-11-2003), από την 1-1-2004 θα τεθούν σε ισχύ οι κανονισμοί του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού (Single European Sky), σύμφωνα με τους οποίους καταργούνται τα ΑΙΡ των χωρών-μελών της Ε.Ε. Ετσι θα έχουμε αυτόματη κατάργηση του ΑΙΡ Ελλάδας και θα παραμείνει σε ισχύ μόνον το ΑΙΡ της Τουρκίας!...

Επιπλέον, στο πρότυπο LOA του «Γιουροκοντρόλ» στην παρ. 2 αναφέρεται ότι «το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας είναι υπεύθυνο για την παροχή υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης». Στο αντίστοιχο LOA Ελλάδας - Βουλγαρίας έχει τεθεί αυτούσια η παράγραφος αυτή, ότι δηλαδή η Ελλάδα έχει την ευθύνη και τον έλεγχο της έρευνας και διάσωσης στο FIR Αθηνών. Στα LOA Ελλάδας - Τουρκίας η παράγραφος αυτή έχει απλώς εξαφανιστεί.

Στο μισό Αιγαίο

Σημειώνεται ότι η Αγκυρα, με τον τουρκικό νόμο του Δεκεμβρίου 2001, έχει καθορίσει την τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης το μέσον του Αιγαίου (25ος μεσημβρινός)! Δηλαδή περιλαμβάνει τα νησιά Λήμνος, Σάμος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Κάλυμνος, Ψαρά, Αγ. Ευστράτιος.

Με την αφαίρεση της περιοχής έρευνας και διάσωσης από τα τρία LOA Ελλάδας - Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να δέχεται σιωπηλώς ότι πράγματι η τουρκική περιοχή καλύπτει το μισό Αιγαίο...

Η Αγκυρα ακόμα καταχώρισε στο τουρκικό ΑΙΡ τροποποίηση το 2003, στην οποία αναφέρει τα σημεία των αεροδιαδρόμων, όπου θα γίνεται η μεταβίβαση ελέγχου ενάεριας κυκλοφορίας από την Ελλάδα στην Τουρκία και αντιστρόφως.

Στα τρία LOA Ελλάδας - Τουρκίας δεν αναφέρεται ότι τα σημεία αυτά βρίσκονται στο FIR Αθηνών - Κωνσταντινούπολης, δηλαδή αποσιωπάται ο όρος και η λέξη FIR, με άλλα λόγια ανοίγει ο δρόμος για τη σιωπηλή «μη ύπαρξή του».

Η όλη «ιστορική συμβιβαστική συμφωνία» στο Αιγαίο, τέλος, επί της ουσίας εξαρτάται από τις διαθέσεις της Αγκυρας. Και αυτό, διότι στη συμφωνία προβλέπεται το δικαίωμα μονομερούς κατάργησης των συμφωνιών με εξάμηνη καταγγελία. Σην ακραία περίπτωση που η Αγκυρα προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια, το ανατολικό κυρίως Αιγαίο θα μείνει χωρίς αεροδιαδρόμους, αφού για να καθοριστούν νέοι διεθνείς αεροδιάδρομοι θα πρέπει και πάλι να έχουν το πράσινο φως από την Τουρκία...

Φούσκωναν το χρέος με δάνεια σε ΔΕΚΟ που χορηγούσαν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου... και τα ζώα της ΝΔ τα φορτώθηκαν

Υποθήκη 10,8 δισ. στον προϋπολογισμό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/11/2003-Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ

Βραδυφλεγής βόμβα, η οποία αντιστοιχεί με το 7% του ΑΕΠ της Ελλάδας, αποτελούν τα συσσωρευμένα δάνεια Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών τα οποία καλύπτονται με εγγύηση του Δημοσίου.

Μέχρι το τέλος του έτους το ύψος των δανείων αυτών, το οποίο δεν προσμετράται στο δημόσιο χρέος, εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 11 δισ. ευρώ (10,8 δισ. ευρώ).

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος από τα «δανεικά» αυτά θα πρέπει ήδη να θεωρούνται και «αγύριστα», καθώς οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν δανειστεί κινούνται μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας». Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του ΟΣΕ, ο οποίος μέχρι το τέλος του 2002 είχε δανειστεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου 2,2 δισ. ευρώ, του ΟΑΣΑ, ο οποίος βαρύνεται με δάνεια 1,028 δισ. ευρώ, καθώς και της Ολυμπιακής Αεροπορίας, η οποία χρωστάει περίπου 389,5 εκατ. ευρώ. Σε δυσθεώρητο ύψος φθάνει και ο δανεισμός της ΔΕΗ, η οποία παρ' όλο που έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, έχει δανειστεί με εγγύηση του Δημοσίου περισσότερα από 906,9 εκατ. ευρώ.

Παρά τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, για δραματικό περιορισμό των εγγυήσεων που θα παράσχει φέτος ο κρατικός προϋπολογισμός, η μέχρι στιγμής πορεία τους φαίνεται ότι τον διαψεύδει.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το ύψος των εγγυήσεων που είχαν παρασχεθεί από το Δημόσιο έφθανε τα 10,430 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το εναπομένον διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου θα χορηγηθούν πρόσθετες εγγυήσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, για το σύνολο του έτους τα εγγυημένα από το Δημόσιο δάνεια για τις ΔΕΚΟ θα φθάσουν το ποσό των 10,78 δισ. ευρώ, θα είναι αυξημένες δηλαδή κατά περίπου 10% σε σύγκριση με τις εγγυήσεις που είχαν χορηγηθεί στο τέλος του 2002.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Χριστοδουλάκης είχε ανακοινώσει ότι το 2003 οι εγγυήσεις του Δημοσίου για δάνεια φορέων και επιχειρήσεων δεν θα ξεπεράσουν τα 550 εκατ. ευρώ.

Διόγκωση του χρέους

Από το σύνολο των εγγυήσεων που έχει παράσχει το ελληνικό δημόσιο, κάθε χρόνο ένα σημαντικό μέρος οδεύει με βεβαιότητα στη διόγκωση του δημοσίου χρέους. Πρόκειται για τις εγγυήσεις οι οποίες καταπίπτουν εξαιτίας της αδυναμίας των επιχειρήσεων ή των φορέων που έχουν δανειστεί να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου αναφέρουν ότι το ύψος των καταπτώσεων θα ανέλθει στο ποσό των 350 εκατ. ευρώ.

Ο δανεισμός, ο οποίος πραγματοποιείται με εγγύηση του Δημοσίου, συνήθως προορίζεται για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών προγραμμάτων δημοσίων επιχειρήσεων ή φορέων. Ωστόσο, η πρακτική έχει δείξει ότι μέσω των δανείων αυτών χρηματοδοτούνται λειτουργικές δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων.

Ετσι, με τον τρόπο αυτό συγκρατείται τεχνηέντως σε χαμηλό επίπεδο το έλλειμμα του προϋπολογισμού, καθώς η «επιδότηση» που παρέχεται με τον έμμεσο αυτό τρόπο σε αυτές τις επιχειρήσεις και τις ΔΕΚΟ δεν επιβαρύνει τις τρέχουσες δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού κατά 0,5% του ΑΕΠ.

Μουσουλμάνοι που ζούν σ' όλες τις χώρες του κόσμου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΑΙ ΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ... όταν οι εφημερίδες έλεγαν τα πράγματα με το όνομα τους

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 14-8-1932
(Κλικ στις φώτο για να διαβάσετε τα άρθρα)








Γέμισαν τον Ολυμπιακό μισθοφόρους με ημερομηνία λήξης...

Ακόμη ένας παίκτης με ημερομηνία λήξης φαίνεται πως είναι προ των ερυθρόλευκων πυλών και εγώ δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη τη μέχρι τώρα μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Ευτυχώς που ο Μπένι έφερε πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα: "Φως Μπλερ για τα Μάρμαρα"... έλεγε τότε η προπαγάνδα ΠΑΣΟΚ...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/12/2003 - Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΙΑΩΤΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ Σημίτη για κοινή επανέκθεση με μη εμπλοκή στο θέμα της ιδιοκτησίας

Πολιτική λύση για το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα προωθεί ο κ. Σημίτης, επαναλαμβάνοντας την πρόταση δανεισμού και την έκθεσή τους σε παράρτημα του Βρετανικού Μουσείου στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως-Συνάντηση Βενιζέλου με την βρετανίδα υπ. Πολιτισμού τις επόμενες μέρες

Αυτό, θα γίνει εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και το πρότεινε στο Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ στις συνομιλίες τους χθες στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Σημίτης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Ελληνας υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγ. Βενιζέλος, θα μεταβεί στο Λονδίνο για νέες συνομιλίες με τη Βρετανή ομόλογό του Τέσα Τζάουελ. Και μπορεί ο κ. Μπλερ να εμμένει στην πάγια θέση του για το θέμα των γλυπτών (ότι παραμένουν δηλαδή στο Βρετανικό Μουσείο), όπως ανακοινώνει το πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά η βρετανική αποδοχή για τη συνάντηση των δύο υπουργών εκτιμάται ως θετικό βήμα ωρίμανσης του θέματος, από το στενό περιβάλλον του Ελληνα πρωθυπουργού.

«Πολιτικό θέμα»

«Πρότεινα στον κ. Μπλερ, και το αποδέχθηκε, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μια πρόταση στους διευθυντές του Βρετανικού Μουσείου, με την οποία καθιστά γνωστό ότι δεν θέλει να εμπλακεί στο θέμα της ιδιοκτησίας των Μαρμάρων, αλλά έχει ένα μόνο σκοπό: την κοινή επανέκθεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Εμείς πιστεύουμε ότι το θέμα αυτό δεν είναι θέμα τεχνικών ρυθμίσεων και ιδιοκτησίας, αλλά είναι ένα θέμα πολιτικό και γι' αυτό θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε πολιτικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης.

Σε ερώτηση για την αντίδραση του κ. Μπλερ στη συζήτηση και στις προτάσεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα, ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι «το θέμα των Μαρμάρων είναι γνωστό στον κ. Μπλερ. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να το θέτουμε στη βρετανική πλευρά και να πιέζουμε».

Πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού υποστηρίζουν επίσης ότι η ελληνική πλευρά προωθεί πρόταση προς τη βρετανική κυβέρνηση και το Βρετανικό Μουσείο, με την οποία ζητά τη μεταφορά για έκθεση στην Ελλάδα ορισμένων και όχι όλων των γλυπτών που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Οπως εκτιμάται από το περιβάλλον του κ. Σημίτη με αυτόν τον τρόπο ίσως αποφευχθούν ορισμένες αγκυλώσεις και δυσκολίες καθώς το Βρετανικό Μουσείο θα διατηρήσει έναν αριθμό γλυπτών στην γκαλερί Ντουβίν...

Ο Βενιζέλος

Στην Αθήνα, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι δύο πρωθυπουργοί έθεσαν από κοινού τη βάση μιας πολιτικής αντιμετώπισης του ζητήματος με αφετηρία τη γνωστή ελληνική πρόταση που στοχεύει στη διαμόρφωση μιας ενιαίας κοινής έκθεσης των γλυπτών του Παρθενώνα. Εχω κι άλλες φορές συζητήσει το ζήτημα με τη Βρετανίδα συνάδελφό μου, τώρα όμως θα το συζητήσουμε και πάλι κατ' εντολήν των πρωθυπουργών μας και αυτό προσδίδει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος στη διαδικασία αυτή».

GAP-Μπένι: Βουτιές πιο βαθιές κι από τη βύθιση της χώρας

Φυσικά οι ΠΑΣΟΚοι θα πούνε "μα και ο Σαμαράς κάνει διακοπές" όπως λέει και ο παχύδερμος... υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά: Ο Σαμαράς είναι αντιπολίτευση και δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να φωνάζει... ενώ ΓΑΠ και Μπένι είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση και την πορεία της χώρας... την οποία έριξαν προ πολλού στα βράχια και έχει αρχίσει να βουλιάζει

Προτροπή από ξένο βουλευτή προς τους συμπατριώτες του: Μην παίρνετε ελληνικά ευρώ! Τη σούπα χαλάει ότι δεν το 'πε η Μέρκελ...

http://www.skai.gr/files/temp/A979E2A3616A52392A2F2D962BF72E40.jpgΡεσιτάλ κινδυνολογίας και ανευθυνότητας δίνει ο βρετανός βουλευτής των Τόρις Τζον Ρέντγουντ, ο οποίος προέτρεψε τους συμπατριώτες τουρίστες στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου να αποφεύγουν τα χαρτονομίσματα ευρώ των κρατών αυτών γιατί μπορεί να τεθούν εκτός ενιαίου νομίσματος.

Φαινομενικά τα χαρτονομίσματα ευρώ όλων των κρατών - μελών μοιάζουν πανομοιότυπα, ωστόσο κάθε χαρτονόμισμα περιέχει ένα συγκεκριμένο κώδικα όπου κάθε χώρα εκτυπώνει, με "Υ" για την Ελλάδα και "Χ" για τη Γερμανία.

Ο κ. Ρέντγουντ, δήλωσε ότι "είναι απίθανο ενδεχόμενο, ωστόσο θα μπορούσαμε να είχαμε μία κατάσταση με την Ελλάδα να πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και παράλληλα το νόμισμα της να μετατραπεί σε δραχμή, με αποτέλεσμα οι Βρετανοί τουρίστες να χάσουν χρήματα".

Παίρνουν τα αναδρομικά οι πρώην βουλευτές!... O Αλογοσκούφης φταίει και γι' αυτό

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και 800.000 Ελλήνων που παραμένουν άνεργοι οι βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά επιμένουν στη γραμμή τους χωρίς να κάνουν βήμα πίσω! Μάλιστα, ζητούν αναδρομικά χιλιάδων ευρώ! Το Ελεγκτικό Συνέδριο τούς δικαιώνει με πρόσφατη απόφαση του.

Στη βάση ότι σύμφωνα με το νόμο, από την στιγμή που η αποζημίωση των βουλευτών είναι συνδεδεμένη με τις αποδοχές του Αρείου Πάγου, το ίδιο ισχύει κατ’ επέκτασιν και για τους πρώην βουλευτές και επομένως προσαρμόζονται οι αποδοχές τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής», τέτοιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί πάνω από 30, ωστόσο για να γίνει η εκταμίευση πρέπει να «ανάψει» το πράσινο φως στο Γενικό Λογιστήριο ο Υπουργός, που όμως τελευταία και λόγω της κρίσης αλλά και της γενικότερης δυσαρέσκειας του κόσμου και των ΜΜΕ αρνείται να υπογράψει.

Τα αναδρομικά που πήραν πρώην βουλευτές που είχαν κάνει προσφυγή για την πενταετία 2003-2008 ανέρχονται από 130.000 μέχρι 150.000, ίσως και 170.000 ευρώ με απόφαση που είχε υπογράψει ως Υπουργός Οικονομικών ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Αναπαράσταση της επίθεσης με τους 69 νεκρούς έκανε ο Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια.

Η νορβηγική αστυνομία μετέφερε τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια για την αναπαράσταση της επίθεσης που εξαπέλυσε πριν από τρεις εβδομάδες σκοτώνοντας 69 ανθρώπους.

Σε μία από τις φωτογραφίες από την αναπαράσταση, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα VG, ο 32χρονος Μπρέιβικ, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, έχει πάρει τη θέση σκοπευτή και φαίνεται να στοχεύει κάποιον που προσπαθεί να απομακρυνθεί κολυμπώντας.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η αναπαράσταση έγινε χθες Σάββατο και ανακοίνωσε ότι περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα.

Η εφημερίδα έγραψε ότι ο Μπρέιβικ φρουρείτο από ένοπλους αστυνομικούς και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και κόκκινο πουλόβερ, ενώ είχε ελεύθερα μόνο τα χέρια του για τις ανάγκες της αναπαράστασης που διήρκεσε οκτώ ώρες.

Το νησί παραμένει κλειστό για τους επισκέπτες από τις 22 Ιουλίου που εκδηλώθηκε η επίθεση, η οποία ακολούθησε την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Οσλο με οκτώ νεκρούς-επίσης έργο του Μπράιβικ.

Τα θύματα της επίθεσης στο νησί συμμετείχαν σε θερινή κατασκήνωση που διοργανώνει κάθε χρόνο η νεολαία του νορβηγικού Εργατικού Κόμματος, το οποίο ο Μπράιβικ κατηγορούσε σε μανιφέστο του επειδή προωθεί την πολυπολιτισμικότητα.

Τα περισσότερα θύματα στο νησί ήταν έφηβοι ή 20αρηδες και κάποια από αυτά πυροβολήθηκαν ενώ κολυμπούσαν για να γλιτώσουν.

Ρόβλιας-Δώρο για 15αύγουστο: 151.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο απόλυσης υπαλλήλων ΔΕΚΟ είναι ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

«Κανένας αναγκαίος και χρήσιμος εργαζόμενος του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν πρέπει να έχει την ανησυχία ότι θα απολυθεί», ποργραμμίζει.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι «συνολικά ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα, τακτικό και έκτακτο προσωπικό, θα έχει μειωθεί από το 2011 ως το 2015 περίπου κατά 151.000 απασχολούμενους». «Αυτός ο σχεδιασμός μας θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση», τονίζει ο υφυπουργός.

Προσθέτει ότι η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 10 για το 2011 και 1 προς 5 από το 2012 ως το 2015 θα τηρηθεί στο ακέραιο.

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του δημοσίου που θα οδηγήσει υπαλλήλους σε εργασιακή εφεδρεία επισημαίνει πως «το τυχόν πλεονάζον προσωπικό θα προσδιοριστεί, έπειτα από μελέτη και νέο οργανόγραμμα ανά φορέα. Το πλεονάζον προσωπικό θα μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Η εργασιακή εφεδρεία δεν έχει ημερομηνία λήξης, ως προς τα προνόμια που παρέχει η κατάταξη στους πίνακες, δηλαδή ακόμη και μετά την παρέλευση του ενός χρόνου οι πίνακες θα είναι σε ισχύ».

14 Αυγούστου 1996: Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον παλίκαρο Σ. Σολομού

Ταξίδι στο χρόνο από τον korinthix - Ημέρα 7

Σε όλες τις εικόνες
πατάτε για μεγέθυνση

18 Φεβρουαρίου 2009

Τότε

Η Κομισιόν κομίζει
10 εντολές
για την οικονομική κατάσταση
της Ελλάδας.

Ο Geoffrey
ζητάει εκλογές
εκβιάζοντας με την εκλογή
του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στα ύψη το επιτόκιο
δανεισμού.


Σήμερα η Ευρώπη
είναι αλληλέγγυα
στον αγώνα του Geoffrey
και οι εντολές τις
έγιναν μνημόνια
και ψηφίστηκαν.

Η αντιπολίτευση
που ζητάει εκλογές
χωρίς να μπορεί
να τις εκβιάσει
είναι ... ανεύθυνη.

Μήπως θέλετε
να συζητήσουμε
για τα αγοραία
επιτόκια δανεισμού
τότε και σήμερα ;


19 Μαρτίου 2009


Τι να πρωτοπούμε
για το πρωτοσέλιδο
αυτό ...

Πατήστε το
και διαβάστε μόνοι σας.


19 Μαρτίου 2009



Η Ελλάδα χρεοκοπεί
επειδή
παγώνουν οι μισθοί
και μπαίνει έκτακτος φόρος
1.000 ευρώ
για εισοδήματα
από 60 έως 80.000 ευρώ.

Τα μέτρα
χαρακτηρίζονται
ως "σοκ".

Το τι έχει συμβεί
σήμερα
το έχετε νιώσει
στο πετσί σας.



Σήμερα
τελειώνουμε
το πρώτο μας αφιέρωμα
γιατί πράγματι
δεν ήρθαμε στην Ελλάδα
τον Οκτώβριο του 2009.

Ελπίζουμε να καταλάβατε
μερικά πράγματα.

Το εγχείρημα
θα επαναληφθεί.

korinthix.blogspot.com