22 Αυγούστου 2011

Άρση των κατηγοριών κατά του Στρος-Καν ζήτησε η εισαγγελία της Νέας Υόρκης

Ο Ντομινίκ Στροσ-Καν κατηγορούνταν για το βιασμό της 32χρονης γυναίκαςΟι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης ζήτησαν από τον αρμόδιο δικαστή να αποσύρει τις κατηγορίες για βιασμό κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.

Το σχετικό αίτημα για να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατατέθηκε στη γραμματεία του δικαστηρίου τη Δευτέρα και η απόφαση του δικαστή αναμένεται να εκδοθεί την Τρίτη.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχε προκύψει πληθώρα στοιχείων που έθεσαν σε αμφιβολία την μαρτυρία και την αξιοπιστία της 32χρονης καμαριέρας που κατέθεσε εναντίον του την μήνυση για το περιστατικό της 14ης Μαΐου.

Πάντως η 32χρονη έχει ασκήσει εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ και μήνυση σε αστικά δικαστήρια, η εκδίκαση της οποίας εκκρεμεί.

Αν ο δικαστής εγκρίνει το αίτημα, ο Στρος-Καν θα είναι πλέον ελεύθερος να ταξιδέψει εκτός ΗΠΑ.

Εντωμεταξύ, τη Δευτέρα η Ναφισάτου Ντιαλό συναντήθηκε για περίπου δέκα λεπτά με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Σάιρους Βανς, λίγο πριν αυτός ζητήσει να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του Στρος-Καν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της γυναίκας είπε ότι ο δικαστής της αρνήθηκε το δικαίωμα να βρει δικαιοσύνη για μία υπόθεση βιασμού καθώς και ότι «γύρισε την πλάτη όχι μόνο στο αθώο θύμα αλλά και σε σειρά ιατρικών και άλλων στοιχείων».

«Αν ο εισαγγελέας του Μανχάταν, ο οποίος έχει διοριστεί για να προστατεύει τις μητέρες, τις κόρες, τις αδελφές, τις γυναίκες και τους συγγενείς μας δεν αναλαμβάνει την υπεράσπισή τους όταν βιάζονται ή είναι θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, τότε ποιός θα το κάνει;», προσέθεσε.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του Στρος-Καν, ο οποίος εξαρχής διακήρυσσε την αθωότητα του, επισημαίνουν σε δήλωση τους ότι το γραφείο του εισαγγελέα «αξιολόγησε σοβαρά τις ανησυχίες μας και κατέληξε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Newsroom ΔΟΛ

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

 Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με την εμφάνιση του ΓΑΠ στην ΔΕΘ. Φοβούνται πολλά και διάφορα,εξάλλου δεν έχει και τι να πει.
  Είναι όμως και κάτι άλλο. Ο Γιώργος δεν θέλει να σταματήσει τις διακοπές του.Του έχουν προτείνει να πάει,με την ευκαιρία της ΔΕΘ καμιά 15ανταριά ημέρες στη Χαλκιδική , αλλά ο ΓΑΠ φοβάται εκεί πάνω.
  Πάντα ψήφιζαν Ν.Δ. στη Χαλκιδική και για αυτό προτιμάει πάντα νησιά και ιδιαίτερα την Κρήτη που ακούν ακόμα τους λόγους του Ανδρέα.
  Σκέπτονται -σκέπτονται και άκρη δεν βρίσκουν. Ώσπου..........................
  ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ.
  Έβλεπε λοιπόν ειδήσεις στο ΜΕΓΚΑ ο Γιώργος παρέα με τον αδελφό του τον Νίκο και τον GRECOTEL( ΣΙΦΟΥΝΑΚΗ ).
  Ξαφνικά ακούνε ότι στα Γαλλικά αεροδρόμια εφαρμόστηκε για πρώτη φορά,η μετάδοση πληροφοριών,με  την μέθοδο του ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
  Δηλαδή εμφανίζονται τρισδιάστατα υπάλληλοι και αεροσυνοδοί,και λένε τις πληροφορίες.
  Αυτό ήταν.Τα μάτια του ΝΊΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ( είναι το ξεφτέρι της οικογένειας Παπανδρέου)άστραψαν.
   ΕΤΣΙ θα το κάνουμε είπε στο Γιώργο.Εσύ θα είσαι εδώ συνεχίζοντας τις διακοπές σου και το ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ θα λέει παπαριές στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
   Ο ΓΑΠ τρελάθηκε από την χαρά του.Δηλαδή είπε αν πιάσει το κόλπο,μπορώ να κάνω συνέχεια κανό ,σκι,ποδήλατο,κ.λ.π.?
   Φυσικά του απάντησε το ΞΕΦΤΕΡΙ.Υπάρχει περίπτωση ,όταν δυσκολέψουν τα πράγματα,να την κάνεις για το εξωτερικό και οι ΚΑΦΡΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ να νομίζουν ότι είσαι πρωθυπουργός ακόμα.
   Λες να κάνουμε το ίδιο και με τον ΜΠΕΝΥ ξαναρώτησε ο ΓΑΠ.
   ΟΟΟΟΟΧΙ ούρλιαξε ο Νίκος,για δύο λόγους.Πρώτον αν είναι να φάει κάποιος ξύλο,να το φάει ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ που αντέχει κιόλας και δεύτερον δεν υπάρχουν τόσο μεγάλοι υπολογιστές που να μπορούν να σχηματίζουν το ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ του Μπένυ.
  Έτσι λοιπόν από εδώ και πέρα ποτέ να μην είσαστε σίγουροι για την φυσική παρουσία του ΓΑΠ πουθενά.
   Οταν έμαθα αυτή την πληροφορία αναρωτήθηκα.Ρε μπας και ο ΓΑΠ δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα? 
   Μπαααααααααα!!!

Ποιος είναι ο μόνος άνθρωπος που γυρνάει πλάτη στη βασίλισσα της Αγγλίας και της δίνει άδεια να μπει στο City;

Φυσικά ο Lord Mayor (δήμαρχος που εκλέγεται κάθε χρόνο) του City του Λονδίνου όπου είναι μαζεμένο όλο το χρήμα των εβραίων στην Ευρώπη. Δείτε μετά το 1:20 του βίντεο τον Lord Mayor να δίνει, στο Temple Bar (στην είσοδο του City που είναι το οικονομικό κέντρο και το χωρίζει απ το Westminster που είναι το πολιτικό κέντρο της χώρας) το μαργαριταρένιο ξίφος στη βασίλισσα χωρίς να υποκλιθεί και κοιτώντας την κατάματα και την βασίλισσα να το ακουμπά υποκλινόμενη. Στη συνέχεια μπαίνει στο City...

και όταν φτάνει στον καθεδρικό ναό του Λονδίνου, St Paul, o Lord Mayor την περιμένει και αφού της γυρίσει την πλάτη μπαίνει πρώτο στο ναό και η βασίλισσα τον ακολουθεί (μετά το 6:40 του βίντεο)

Το όλο τελετουργικό, που επαναλαμβάνεται εδώ και 600 χρόνια όταν η βασίλισσα μπαίνει στο City, γίνεται σύμφωνα με την κρατούσα άποψη προκειμένου να της δοθεί η άδεια να μπει City...



Βέβαια υπάρχει και η αντίθετη άποψη και η wikipedia αμφισβητεί τη σημειολογία αυτή.

Αντισυνταγματικά 23 σημεία του νόμου της Αννούλας

Κατατέθηκε σήμερα, γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονου για το νομοσχέδιο για τα Α.Ε.Ι. που συζητείται στη Βουλή, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, όπου όπως αναφέρεται «Τουλάχιστον εικοσιτρείς (23) επιμέρους διατάξεις» είναι αντισυνταγματικές»

Η γνωμοδότηση που τεκμηριώνεται με παράθεση της σχετικής νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφέρει συγκεκριμένα ότι «τουλάχιστον εικοσιτρείς (23) επιμέρους διατάξεις ή και δέσμες ολόκληρες διατάξεων του νομοσχεδίου παραβιάζουν εμφανώς τόσο το άρθρο 16 του ισχύοντος Συντάγματος όσο και άλλες διατάξεις του Συντάγματος ή και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι παραβιάσεις αυτές είναι τέτοιας έκτασης και βαρύτητας ώστε να μπορεί να γίνει λόγος για αναίρεση της λειτουργίας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ως πλήρως αυτοδιοικούμενων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, για έμμεση κατάργηση της ιδιότητας των καθηγητών τους ως δημοσίων λειτουργών και για καίριο πλήγμα σε βάρος της ακαδημαϊκής ελευθερίας».

Συγχρόνως, επισημαίνεται ότι «τα όργανα της ακαδημαϊκής αυτοδιοίκησης και πρωτίστως ο πρύτανης έχουν δικαίωμα να προβούν σε έλεγχο της συνταγματικότητας των διατάξεων της πανεπιστημιακής νομοθεσίας που θα κληθούν, κατά το λόγο της αρμοδιότητάς τους, να εφαρμόσουν και, σε περίπτωση που διαπιστώσουν αντισυνταγματικότητα, να αφήσουν ανεφάρμοστη τη διάταξη».

Τουρκία: Και νέες συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματικών για υποψία πραξικοπήματος

Ένας ναύαρχος και δύο συνταγματάρχες συνελήφθησαν σήμερα στην Τουρκία στο πλαίσιο της έρευνας για την πιθανολογούμενη συμμετοχή τους σε ένα σχέδιο πραξικοπήματος για την ανατροπή της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο ναύαρχος τριών αστέρων, Ντενίζ Κόρα, συνελήφθη σήμερα για τις πιθανολογούμενες σχέσεις του με μια ομάδα που σχεδίαζε να δολοφονήσει τους διοικητές του πολεμικού ναυτικού, διευκρινίζει η ίδια πηγή.

Οι εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον Κόρα ότι είναι μέλος του δικτύου Εργκενεκόν, το οποίο σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση με πράξεις αποσταθεροποίησης στους κόλπους της κοινωνίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο Κόρα κατηγορείται ότι στρατολόγησε νέους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού για να γίνουν μέλη του δικτύου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο από αυτούς κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τους διοικητές του ναυτικού.

Δύο συνταγματάρχες συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε μια άλλη επιχείρηση το 2003 για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Το ένα δέκατο των στρατηγών του στρατού έχει ήδη φυλακιστεί για πιθανολογούμενη συμμετοχή στην συνομωσία με την κωδική ονομασία "Επιχείρηση Βαριοπούλα" με στόχο την πραγματοποίηση επιθέσεων για τη δημιουργία χάους ώστε να δικαιολογηθεί ένα πραξικόπημα.

Λιβύη: Επαναστάτες για τα πανηγύρια!!!

Mohammed Gaddafi (R), eldest son of Libyan leader Muammar Gaddafi, shakes hands with visiting head of the World Chess Federation Kirsan Ilyumzhinov during their meeting in Tripoli June 12, 2011. REUTERS/FIDE Press service/HandoutΤους την κοπάνησε μέσα απ' το σπίτι του όπου κρατούνταν από χθες το βράδυ ο γιος του Καντάφι, Μοχάμεντ [στη φώτο δεξιά]. Δυνάμεις πιστές στον Καντάφι, βοήθησαν τον μεγαλύτερό του γιο, Μοχάμεντ να ξεφύγει απ' τον κατ' όικο περιορισμό που του είχαν επιβάλλει οι επαναστάτες. Οι δυνάμεις τους Στρατού εισέβαλλαν στο σπίτι του και μετά από μάχη με τους αντάρτες πήραν μαζί τους τον Μοχάμεντ Καντάφι.

Βρούτσης-Σταϊκούρας: Ανίκανη η Κυβέρνηση να πετύχει ανάταξη της οικονομίας

«Η δημοσιοποίηση των οριστικών στοιχείων για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού, ακόμη και μετά την αναθεώρηση των επιμέρους στόχων, και παρά τις λογιστικές αλχημείες με τη μετάθεση πληρωμών από τον Ιούλιο στον Αύγουστο, επιβεβαιώνει το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

Το έλλειμμα, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών, είναι αυξημένο κατά 25,1% το πρώτο επτάμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%!!!

Τα έσοδα συνεχίζουν να καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν διευρυνόμενη υπέρβαση έναντι των στόχων, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει και προβλέπεται πλέον ακόμη πιο μειωμένο, το «εσωτερικό χρέος» διογκώνεται, η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία «εκτινάσσεται» στα ύψη.

Οι Κυβερνητικές επιθυμίες και οι επικοινωνιακοί χειρισμοί δεν επαρκούν για να επιβληθεί στην οικονομία «υπακοή».

Οι ψευδαισθήσεις σύντομα κατέρρευσαν, και η τεχνητή Κυβερνητική αισιοδοξία γρήγορα εξανεμίστηκε.

Συγκεκριμένα:

1ον. Τα έσοδα καταρρέουν:

Τα καθαρά έσοδα μειώνονται κατά 6,4% (ή κατά 1,8 δισ. ευρώ) το πρώτο επτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 5,6%.

Να θυμίσουμε ότι ο στόχος ήταν, μέχρι σήμερα, για ετήσια αύξηση κατά 8,5%!!!

Η Κυβέρνηση, πλέον, αποδέχεται ότι αυτός ο στόχος είναι ανέφικτος και τον αναθεωρεί προς τα κάτω.

Έτσι, παρά τα νέα επώδυνα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και τις έκτακτες εισφορές, τα ετήσια έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν στα 54 δισ. ευρώ, έναντι στόχου στον Προϋπολογισμό για 55,6 δισ. ευρώ.

Αντιλαμβάνεται συνεπώς κανείς πόσο εικονικός ήταν ο Προϋπολογισμός της εφετινής χρονιάς.

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα από τους άμεσους φόρους μειώθηκαν κατά 6,7% (τα έσοδα από φόρο εισοδήματος μειώθηκαν κατά 10%).

Τα έσοδα από έμμεσους φόρους μειώθηκαν κατά 7,2% (τα έσοδα από τον ΦΠΑ είναι οριακά αυξημένα, παρά τους υψηλότερους από πέρυσι συντελεστές, μόλις κατά 0,3%, ενώ τα έσοδα από τον ΕΦΚ για τα καύσιμα μειώθηκαν κατά 17,3%).

Ο εκτροχιασμός των εσόδων δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η «υπερχείλιση» των φόρων οδηγεί την οικονομία σε μεγαλύτερη ασφυξία, τους πολίτες σε «φορολογική υπερκόπωση» και τα δημόσια έσοδα σε κατάρρευση.

2ον. Οι δαπάνες διογκώνονται:

Οι δαπάνες είναι εφέτος αυξημένες κατά 7,3% έναντι του περυσινού επταμήνου (ή κατά 2,8 δισ. ευρώ), κυρίως λόγω των υψηλότερων τόκων, της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης και των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές και της αυξημένης καταβολής επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Μάλιστα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,8% το πρώτο επτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση μόλις κατά 0,7% (και προηγούμενου στόχου για αύξηση κατά 1,9%)!!!

Αξίζει να τονισθεί ότι πολλά Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν ήδη χρησιμοποιήσει μεγάλο μέρος των ετήσιων επιχορηγήσεών τους (π.χ. το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ έχουν ήδη απορροφήσει, από το πρώτο επτάμηνο του έτους, το 91% και το 95% αντίστοιχα των αναθεωρημένων πόρων του 2011).

Μάλιστα, αν δεν υπήρχε η ενίσχυση των προβλέψεων μέσω του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου για την κρατική επιχορήγηση του ΙΚΑ (νέα πρόβλεψη για 2,9 δισ. ευρώ), ο ασφαλιστικός φορέας θα είχε ήδη καλύψει την ετήσια χρηματοδότηση του Προϋπολογισμού (στο επτάμηνο ήδη 2,7 δισ. ευρώ, με ετήσια παλαιά πρόβλεψη στα 2,3 δισ. ευρώ)!!!

Το ίδιο παρατηρείται και με την επιχορήγηση του ΟΑΕΔ: στον Προϋπολογισμό η πρόβλεψη ήταν για 500 εκατ. ευρώ, και τώρα, στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, η ετήσια πρόβλεψη έχει υπερδιπλασιαστεί, στο 1,1 δισ. ευρώ!!!

<Αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν, όχι απλώς την αστοχία ή την αποτυχία, αλλά την πλήρη κατάρρευση της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής.

Καθίσταται, συνεπώς, σαφές ότι η διόγκωση της ανεργίας, και η οποία ανήλθε στο πρωτοφανές ύψος του 16,6% τον εφετινό Μάιο, ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής, έχει δυσμενείς όχι μόνο κοινωνικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις.

3ον. Η Κυβέρνηση έχει κηρύξει μία άτυπη στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται στα 6,63 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, από 6,23 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 και 5,30 δισ. ευρώ στο τέλος του 2010.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές, που επιβαρύνουν την, ήδη, συρρικνωμένη ρευστότητα του ιδιωτικού τομέα,«διογκώνουν» τα λουκέτα στην αγορά και «τιμωρούν» την επιχειρηματικότητα.

4ον. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει:

Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι μειωμένες κατά 37,6% το πρώτο επτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για μείωση κατά 10,6%.

Η Κυβέρνηση πλέον περικόπτει, ακόμη και στους στόχους, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Να θυμίσουμε ότι ο προηγούμενος στόχος ήταν για οριακή ετήσια αύξηση των δαπανών κατά 0,6%!!!

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Πρόγραμμα για να καλύψει μέρος από τη μεγάλη υστέρηση των εσόδων και τη διόγκωση των δαπανών, στερώντας έτσι κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα.

5ον. Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά:

Το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 25,1% το πρώτο επτάμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%!!!

Είναι αυξημένο κατά 3,1 δισ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και διαμορφώνεται πλέον στα 15,6 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού (εκτός δηλαδή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων), και μετά τις αναθεωρήσεις των στοιχείων, είναι αυξημένο κατά 48% το πρώτο επτάμηνο του έτους!!!

Καθίσταται συνεπώς σαφές, ότι η αδυναμία της Κυβέρνησης να επιτύχει την ανάταξη της οικονομίας, καθιστά ανέφικτη και κοινωνικά ανυπόφορη τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα, η Νέα Δημοκρατία, δυστυχώς δικαιώνεται, εντός και εκτός Ελλάδας, για την ορθότητα της κριτικής της και για το ρεαλισμό των θέσεών της».

Μιχελάκης:«Ο Παπανδρέου θέλει να αποφύγει την ΔΕΘ»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή το αν θα μιλήσει ή όχι στην ΔΕΘ, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

«Κατανοούμε ότι για τον κ. Παπανδρέου η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός που θέλει να αποφύγει. Γιατί μόνο δυσάρεστες αναμνήσεις φέρνει στη μνήμη του.

Εκεί υποσχόταν προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν. Εκεί έδινε ψεύτικες υποσχέσεις στους πολίτες για έξοδο από την κρίση. Εκεί δεσμευόταν για έργα ανάπτυξης, που θα άλλαζαν την πόλη. Σήμερα, η καταρρέουσα κυβέρνησή του, βλέπει ως εφιάλτη τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.Όχι μόνο γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν στους πολίτες, αλλά και γιατί κανείς, πλέον, δεν τους πιστεύει. Αποτέλεσμα: Τα όσα κωμικοτραγικά βλέπουμε να διαρρέουν από το επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Παπανδρέου, για το αν θα μιλήσει ή όχι στους παραγωγικούς φορείς. Και επειδή η υποκρισία περισσεύει, να θυμίσουμε στον κ. Παπανδρέου, ότι μόλις πριν από ένα χρόνο, όχι μόνο έκρινε απαραίτητο να δώσει το στίγμα της οικονομικής του πολιτικής από τη Θεσσαλονίκη, αλλά έκανε εκεί και πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, είχαν φτάσει στο σημείο να διαρρέουν, ότι θα πρότειναν να συνεδριάσει το Eurogroup στη Θεσσαλονίκη! Τώρα, μέσα στον πανικό τους, απαξιώνουν και το θεσμό της Διεθνούς Εκθέσεως. Δυστυχώς για αυτούς, αλλά ευτυχώς για τη χώρα, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Να τι ήθελε τελικά η Μέρκελ! Να τρώνε οι Γερμανοί πιο φτηνό Gyros! Και ο Μπένι θα της κ'ανει το χατήρι

Τελικά η Μέρκελ δεν ήθελε το σπίτι των Καψαμπελοκοττάκηδων αλλά ήθελε απλά να μπορεί να τρώει ο Γερμανός τουρίστας φτηνό Souvlaki και Gyros... και ο Μπένι θα την εξυπηρετήσει βάζοντας 13% ΦΠΑ σε ότι καταλήγει στο στομάχι των λυγδιάρηδων ξένων και 23% ότι καταλήγει στο στομάχι των καλοφαγάδων Ελλήνων! Το γεγονός είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όπως εξάλλου και το ΠΑΣΟΚ που μας κυβερνά...

Διαβάστε να φρικάρετε:

Η μετάταξη του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης από 1η Σεπτεμβρίου από 13% στο 23% ισχύει, αλλά θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις εξαγωγικού τουρισμού, ενώ επανεξετάζεται και στις δραστηριότητες όπου κυριαρχεί η πώληση τροφίμων, χωρίς αυτή να συνιστά εστίαση, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

Τα τουριστικά πακέτα all inclusive και η ημιδιατροφή από τουρίστες του εξωτερικού θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23% διευκρίνιζε στέλεχος του υπουργείου. Δεν θα ισχύει όμως το ίδιο για Έλληνα τουρίστα που κλείσει το ίδιο πακέτο από το εσωτερικό, πρόσθεσε.

Για τις λεπτομέρειες το οικονομικό επιτελείο παραπέμπει στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου, αλλά η αγορά εκφράζει φόβους για νέο φορολογικό αλαλούμ στον τομέα.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε καταρχάς ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκλογίκευση των συντελεστών ΦΠΑ στον χώρο της εστίασης, εφόσον υπάρξει λύση στο θέμα της είσπραξης και της απόδοσής του.

Η συζήτηση για τους φορολογικούς συντελεστές είναι στείρα και αδιέξοδη εάν δεν λύσουμε το ζήτημα του μηχανισμού είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ανοίγοντας, ωστόσο, παράθυρο για εξαιρέσεις στην εφαρμογή του νέου αυξημένου ΦΠΑ στην εστίαση και εφαρμογή ΦΠΑ δύο ταχυτήτων είπε ότι: «θα ληφθεί ειδική μέριμνα για το ενιαίο πακέτο εξαγωγικού τουρισμού. Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν θα θίξει τη φορολογική επιβάρυνση του ενιαίου πακέτου των τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν προς το εξωτερικό, λειτουργούν δηλαδή εξαγωγικά. Δεν θα επιβαρυνθεί το πακέτο αυτό, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό το ελληνικό τουριστικό προϊόν που έχει τεράστια σημασία για την οικονομία, για τη φορολογία, για την απασχόληση. Στο all inclusive, με την έννοια που έχει αυτό στην τουριστική αγορά, γιατί υπάρχουν διάφορες κατηγορίες all inclusive».

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες όπου κυριαρχεί η πώληση τροφίμων ο υπουργός ανέφερε ότι «επανεξετάζουν οι Υπηρεσίες και της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έναν-έναν τους κωδικούς άσκησης δραστηριότητας στο χώρο της εστίασης, ώστε όπου κυριαρχεί όχι η παροχή υπηρεσιών εστίασης, αλλά η πώληση αγαθών που είναι τρόφιμα, να ισχύει ο συντελεστής των τροφίμων και όχι ο συντελεστής της εστίασης».

Τα πάντα συζητούνται γρήγορα και με καλές διαθέσεις και αποφασιστικότητα είπε ο υπουργός για να προσθέσει με έμφαση ότι «τίποτα όμως δεν αναστέλλεται, τίποτα δεν ανακόπτεται όσο διαρκεί η συζήτηση».

«Το μέτρο της αύξησης ΦΠΑ στο 23% εφαρμόζεται γιατί είναι ψηφισμένο και πρέπει να είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι σε αυτά που λέμε. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι ένα από τα πρώτα θέματα που πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος και είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τους συντελεστές και να εκλογικεύσουμε τους συντελεστές εφόσον συμφωνήσουμε σε πρακτική και εφαρμόσιμη λύση για τον τρόπο είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ».

Ο κ. Βενιζέλος παραλλήλισε το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα με ένα νέο καθρέφτη που χρειάζεται η χώρα για να ξαναγνωριστεί με τον εαυτό της.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας ως οικονομία, ως αγορά, ως κοινωνία, ως κράτος και ως προς τις σχέσεις κράτους και οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νεκρός εν ώρα υπηρεσίας ο διοικητής της Πυροσβεστικής Γυθείου

Τραγικό θάνατο εν ώρα υπηρεσίας βρήκε ο διοικητής της Πυροσβαστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του την ηρωική του προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά.

Ο άτυχος 49χρονος άνδρας βρισκόταν στο μέτωπο στο βαθύ Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία με υπηρεσιακό τζιπ όταν επικοινώνησε με τον ασύρματο για να θέσει σε επιφυλακή τις πυροσβεστικές δυνάμεις και έδωσε εντολή στον οδηγό του να γυρίσει πίσω ώστε να οδηγήσει τις δυνάμεις στο σημείο τις φωτιάς.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Γυθείου έμεινε μόνος του στο σημείο και πιθανότατα εγκλωβίστηκε από τις φλόγες με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να διαφύγει και να απανθρακωθεί. Το άψυχο σώμα του ανακάλυψε ο οδηγός του όταν επέστρεψε στο σημείο, με τον 49χρονο να φέρει εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματος του.

Για τις συνθήκες θανάτου θα διενεργηθεί ΕΔΕ ενώ η νεκροψία-νεκροτομή θα δώσει σαφείς απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου

Περάστε το ποντίκι πάνω από κάθε χώρα για να δείτε τα αποθέματα πετρελαίου που έχει:

Προσέξτε ότι η Βενεζουέλα έχει περισσότερα απ' τη Ρωσία, όσα έχει το Κουβέιτ ή τα Η.Α.Εμιράτα και 5 φορές περισσότερα απ' τις ΗΠΑ!

Βρετανική Κυβέρνηση απαλλοτρίωσε το περιεχόμενο 7.000 θυρίδων που δήθεν άνηκαν σε κακκοποιούς

http://presscore.ca/2011/wp-content/uploads/2011/08/government-theft.jpgΤο έχουν κάνει στο παρελθόν και το ξανάκαναν τώρα. Η Βρετανική Κυβέρνηση απαλλοτρίωσε, δηλ. έκλεψε, τις οικονομίες πολιτών της. Η κυβέρνηση της Βρετανίας άνοιξε και πήρε το περιεχόμενο χιλιάδων θυρίδων και αιτιολόγησε την πράξη της με το ότι πιθανώς επρόκειτο για χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα που ήταν προϊόντα εγκλήματος και μαύρου χρήματος.

Το Μάρτιο του 2011 ο David Cameron διέταξε την Αστυνομία να εκτελέσει την επιχείρηση Rize (από το raid and seize που σημαίνει επιδρομή και κατάσχεση). Η επιχείρηση είχε στόχο το άνοιγμα περίπου 7.000 θυρίδων ασφαλείας από 3 υπόγειους χώρους ασφαλείας στο Λονδίνο και την κατάσχεση έργων τέχνης, χρυσού, κοσμημάτων, πολύτιμων λίθων και μετρητών. Η δικαιολογία ήταν απλά ότι οι θυρίδες χρησιμοποιούνταν από εγκληματίες για να αποθηκεύουν μετρητά, όπλα και ναρκωτικά.

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλάβει όποιον πήγαινε και ζητούσε να μάθει τι έγινε με τη θυρίδα του ή διαμαρτυρόταν. Έτσι συνελήφθησαν 146 άτομα και σε 30 απ' αυτούς χρεώθηκαν εγκλήματα όπως της παιδεραστίας, του ξεπλύματος χρήματος, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοκατοχής.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η βρετανική κυβέρνηση διέταξε την κατάσχεση των καταθέσεων πολιτών της. Τον Ιούνιο του 2008, 1 έτος μετά την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίση, άνδρες της Αστυνομίας οπλισμένοι με αυτόματα όπλα (φαίνεται στην παραπάνω εικόνα) διατάχθηκαν από τον Gordon Brown να παραβιάσουν πάλι περίπου 6.700 θυρίδες, διαφόρων μεγεθών (από κουτιά σε μέγεθος μικρού βιβλίου μέχρι και ολόκληρα χρηματοκιβώτια σε μια σειρά από χώρους ασφαλείας -αποθετήρια- όπου φυλάσσονταν στο δυτικό Λονδίνο. Στην ουσία επρόκειτο για ένα είδος "ένοπλης ληστείας" μιας και δεν υπήρχαν αποφάσεις δικαστηρίων. Το αποτέλεσμα της τότε απαλλοτρίωσης υπολογίζεται κοντά στα 2,5 δις (κοντά 60 εκ μετρητά) και σε 6.700 που δήθεν άνηκαν σε κακοποιούς βρέθηκαν ένα όπλο, 140 γρ κοκκαϊνης και εξαρτήματα άγγλου ΜΑΤατζή, όπως φαίνεται απ' τις φώτο που έδωσε τότε η Αστυνομία στη δημοσιότητα:

A handgun belonging to a suspected drug dealerItems seized include police riot gear, guns and swords

ΥΓ. Για να μην την ακούσω πάλι :): Εγώ απλά το μετέφρασα λίγο... για περισσότερα και καλύτερα συμεράσματα εδώ, εδώ, και εδώ

Πόσους Λεονάρντο έχει η ΑΕΚ;

Βλέποντας την ΑΕΚ στα μέχρι τώρα ματς και σε αυτό με την Ντιναμό Τιφλίδας, αναρωτήθηκα το εξής... Πόσους Λεονάρντο έχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα ο Μανόλο Χιμένεθ;


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Η αθλιότητα της εκπομπής "Στην υγειά μας ρε παιδιά"!

του Εμμανουήλ Σαρίδη

Η εκπομπή αυτή αντικατοπτρίζει και αναπαράγει την μουσική της λαικούρας, της μιζέριας και της συμφοράς, με την οποία ο Ηγεμόνας μας διαπαιδαγώγησε μετα τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι ένας απο τους βασικούς λόγους που φτάσαμε σήμερα εδω που φτάσαμε. Γι' αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως

Τη στιγμή που δεν ξέρουμε πώς θα μπορέσουμε να βγούμε απ’ το μαύρο και άραχλο τούννελ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των ευρωπαικών (τουτέστιν εβραικών) τραπεζών, στο οποίο μας οδήγησε ο πρωθυπουργός μας Geoffrey (1) και όταν δεχόμαστε απο την σοσιαλιστική του (!) κυβέρνηση την μια κατραπακιά μετα την άλλη, μας φτωχαίνει με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τους φόρους επί φόρων, έφτασε την ανεργία στα ύψη και -το ακόμη χειρότερο - έχει καταχρεώσει την πατρίδα μας και συναινέσει στην απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας, το να γράφεις για μια μουσική εκπομπή της ΝΕΤ φαίνεται λίγο παράκαιρο. Όμως ένα άρθρο για μια τέτοια εκπομπή σαν την «Στην υγειά μας», που κάνει ένας Σπύρος Παπαδόπουλος, δεν είναι καθόλου παράκαιρο, στην πραγματικότητα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Γιατί; Διότι η εκπομπή αυτή όχι μόνο αντικατοπτρίζει, αλλά και αναπαράγει την μουσική της μιζέριας, της απελπισίας και της συμφοράς, με την οποία συστηματικά και συνειδητά ο Ηγεμόνας με τους εδώ υποτακτικούς και νεροκουβελητάδες του μας διαπαιδαγώγησε μετα τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι έτσι ένας απο τους κύριους λόγους που φτάσαμε σήμερα εδω που φτάσαμε. Πρώτα γιατί διαστρέφει το μουσικό μας αισθητήριο και μας εγκλωβίζει κοινωνικά και πολιτικά σε έναν στενό χώρο που προσδιορίζεται απο μια κοινωνική μιζέρια απο την μιά και μια αντίσταση εναντίον κάποιου αφηρημένου και απροσδιόριστου εχθρού απο την άλλη (η κυρία Παπαρήγα είναι ή μόνη που τον γνωρίζει: είναι το ντόπιο κεφάλαιο - που μακάρι να το είχαμε!). Και μετα, γιατί γεμίζει τον προσωπικό μας χώρο, το δωμάτιό μας, με μια ακόμη ακαθαρσία, δίπλα στις τόσες άλλες που υπο μορφήν Lifestyle «ξερνάει» σε συνεχώς αυξανόμενες ποσότητες η συσκευή της τηλεόρασης μας. Η μουσική μπορεί να ιάνει αλλά μπορεί και να αρρωστήσει τόν άνθρωπο, είναι σαν ένα φάρμακο, εξαρτάται απο την δοσολογία: Παίρνεις πολύ και μάλιστα το λάθος φάρμακο, τότε αρρωσταίνεις πραγματικά. Και η συνταγή του συνειδητά "λάθους" φάρμακου χρησιμοποιείται σήμερα για να μας αρρωσταίνει ψυχικά, να μας αποβλακώνει, για να μην βλέπουμε που είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε απο το αδιέξοδο. Άρα η κρατική ΕΡΤ, απόλυτα διαβρωμένη απο άτομα που βρίσκονται στην υπηρεσία του Ηγεμόνα (2), την χρησιμοπιοιεί εσκεμένα για να μας αποσπά την προσοχή απο τα σημαντικότερα, το ίδιο που κάνουν και τα ιδιωτικά κανάλια της δεκάρας με τις εκπομπές τύπου Μενεγάκη: Για να διατηρούν τον Έλληνα σε μια κατάσταση μεταξύ υπνηλίας και «αντίστασης», όπου αντιστασιακοί είναι κάποιοι τροβαδούροι, που με το μπουζούκι στο χέρι αγωνίζονται τον υπέρ πάντων αγώνα.

Για τα μαύρα χάλια της κρατικής, στην πραγματικότητα σοσιαλαριστεροκομμουνιστοπασοκικής ΕΡΤ, έχω ξαναγράψει (π.χ.: «ΝΕΤ, ένα κρατικό κανάλι, ντροπή γιά την Ελλάδα και τους Έλληνες») και δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί της, γιατί δεν υπάρχει καμμία δυνατότητα να διορθωθεί, όσο η Ελλάδα θα κυβερνάται απο τους υποτακτικούς και τους νεροκουβαλητάδες του Ηγεμόνα. Δεν αντέχω όμως στον πειρασμό να πω δυό κουβέντες για το πανάθλιο αυτό μουσικό κατασκεύασμα με το παραπλανητικό όνομα «στην υγειά μας», που για μένα είναι μια προσβολή της πατρίδας μου εδω στην Γερμανία που μένω. Εξηγούμαι. Όταν το Σαββατοκύριακο μετα τις βραδυνές ειδήσες της ΝΕΤ ξεκινάει αυτό το εμετικό κατασκεύασμα και ύστερα απο ένα ατελείωτο Trailer εμφανίζεται ο χαζοχαρούμενος Παπαδόπουλος, περιτρυγιρισμένος απο μερικές μπογιατισμένες και μπουτικοφορεμένες μοντέλλες και κάποιους ταλαίπωρους μπουζουκοτραγουδιστές, μπουζουκοπαίχτες και άλλους που παριστάνουν τους ειδήμονες ή αντιστασιακούς και αρχίζουν εκείνα τα χαχαχα και χουχουχου και το απόλυτο μπλαμπλά, με πιάνει το στομάχι μου, βγάζω σπειράκια, μου πέφτουν τα βουλώματα απ’ τα δόντια μου. Και σπευδω να κλείσω την τηλεόραση, για να μην βλέπω μια εκπομπή που γίνεται απο πρωτόγονους και βλάκες με σκοπό την αποβλάκωση του κόσμου. Με ηρωοποιήσεις κάποιων παρωχημένων εποχών και βιογραφίες μπουζουκτσήδων, αντιστασιακών και χρονογράφων, που είναι σκέτη φαντασία και φθηνή αυτοπροβολή. Να τα λέν αυτά, αλλά στο σπίτι τους. Στην δημόσια και κρατική τηλεόραση όχι. Δεν θελουμε ούτε σαχλούς, ούτε σαχλαμάρες.

Ναι, η εκπομπή «στην υγειά μας» είναι απο πάσης απόψεως ντροπή για την Ελλάδα και για μας τους Έλληνες. Η σκηνοθεσία και τα σκηνικά της είναι πρωτόλεια, εκείνα τα τραπεζάκια, στημένα γύρω απο ένα είδος πίστας, θα ταίριαζαν περισσότερο σε κάποιο σχολικό θέατρο, αλλά όχι σε μια εκπομπή της κρατικής ΕΡΤ. Το μουσικό της ρεπερτόριο είναι της πυρκαγιάς, εξαντλείται, όπως είπα, στην αναπαραγωγή των ίδιων και των ίδιων επιτυχιών απο καταβολής του αραβικού οργάνου που λέγεται μπουζούκ, στα ελληνικά μπουζούκι: Μιζέρια, κλάμα, θρήνος, απελπισία, καψούρα, χασικλιδικα, νταβατζίδικα, κακιά κοινωνία και τα παρόμοια απο την μια. Και απο την άλλη προβολή κάποιων αξιοθρήνητων, που, όπως λένε, ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Ποιών αγώνων; Ε, να, των αγώνων, ήταν αντί, όπως μας συνείθισαν να είμαστε στην Ελλάδα. Τί είσαι; Είμαι αντί. Εναντίον ποιανού είσαι αντί; Εδώ τα πράμματα μπερδεύονται, συνήθως εναντίον του κράτους (ναι, όχι της κυβέρνησης, του κράτους). Τα ίδια που γίνονται στην Αίγυπτο, ξεσηκωμένος κόσμος εναντιον του Μουμπάρακ, όπως τους είπε - και τους λέει ακόμη - το Facebook. Και όχι εναντίον των Σιωνιστών του Rothschild.

Θέλετε ένα αντιπροσωπευτικό βίντεο της μίζερης αυτής εκπομπής; Απολαύστε το



Δεν είναι λοιπόν παράξενο, που μέσα σ' αυτή την καταχνιά και τον μπουχό της κακομοιριάς, της απογοήτευσης αλλά και της καψούρας, του ανδρισμού, της πατριαρχικότητας και της δουλικότητας, δημιουργήθηκε το σύνδρομο που ονομάζω ιδεολογία της ηττοπάθειας. Γίναμε σαν τον σκύλο, που απο τα πολλά χτυπήματα που έφαγε ζάρωσε και σε κυτάει μ’ εκείνα τα περίεργα δουλικά μάτια, είναι όμως και έτοιμος να σε δαγκάσει αν δεν προσέξεις. Ναι, αυτή την ιδεολογία της ηττοπάθειας αναπαράγει η εκπομπή του Παπαδόπουλου, με τα τραγούδια (τραγούδια=τραγωδία) που έχουν αναθρέψει μια ολόκληρη κοινωνία Ελληνίδων και Ελλήνων έτσι, ώστε επι δεκαετίες τώρα να άγεται και να φέρεται απο τους απατεώνες της «κατάρας του ελληνικού έθνους», όπως ονόμασε κάποιος, το όνομα του οποίου μου διαφεύγει, την φάρα Παπανδρέου. Και αυτή ακριβώς την ιδεολογία αναπαράγει ο Παπαδόπουλος με με τους "αριστερούς" καλλιτέχνες που καλεί στην εκπομπή του, τους καραβανάδες που σιτιζόμενοι απο τα κρατικά συσσίτια έχουν διαμορφώσει τα μουσικά πράγματα στην Ελλάδα όπως είναι. Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Παπαδόπουλος να θεωρεί την εκπομπή του και σαν αριστερή – ίσως και αντιπολιτευόμενη.

Πόσα τελικά κοστίζει αυτό το άθλιο κατασκεύασμα στον Έλληνα φορολογούμενο; Για την εκπομπή αυτή γράφει ο Γιάννης Κιτσολάμπρου («λεφτα υπάρχουν»): «Ναι λεφτά υπάρχουν! Διότι αν δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν δεν θα μας διασκέδαζε η ΝΕΤ κάθε Σάββατο με το Τσιμπούσι (συμπόσιο) που επιμελείται και παρουσιάζει ο παντός καιρού σ/φος Σπύρος Παπαδόπουλος, προκαλώντας, μάλιστα, τους τηλεθεατές με την πρόποση «στην υγειά μας» και το κέρασμα να προέρχεται από το «δίλεπτο» της χήρας και τον οβολό του πλουσίου. Στην χώρα μας η λεβεντιά επιβάλλει να ευχόμαστε σ’ αυτόν που κερνάει, που πληρώνει τον λογαριασμό, λέγοντας: «Στην υγειά σας»! Αλλιώς, άδωμεν, χορεύομεν, τρώγωμεν και πίωμεν εις υγείαν των κορόιδων και η λιτότητα ουδόλως έχει επηρεάσει τον λογαριασμό 9.000 ευρώ κατά επεισόδιο. Αυτά οι patrae patrae δεν τα βλέπουν. Ο λαός να λιμοκτονεί και άλλοι να ευνοούνται;

Και το forum.snowreport.gr: “Το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε να ανανεώσει την εκπομπή "Στην υγειά μας " που παρουσιάζει ο ηθοποιός κ. Σπύρος Παπαδόπουλος και για το υψηλό κόστος της οποίας έχει γίνει πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα. Το ΔΣ συμφώνησε να ανανεώσει 33 επεισόδια και τρία επετειακά με κόστος 48.500 το επεισόδιο και 50.000 το επετειακό. Αν σε αυτό προστεθούν ο ΦΠΑ και οι εργοδοτικές εισφορές που πληρώνει η ΕΡΤ, το συνολικό κόστος ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή του παρουσιαστή, θα ανέρχεται σε 10.000 ευρώ το επεισόδιο”.
Αν όντως έτσι έχει το γεγονός- και μάλλον δεν αμφιβάλλω ότι έτσι είναι - τότε όλοι οι τρελοί έχουν μαζευτεί εκεί, στην “Αγία Παρασκευή”!
Τι άλλο μπορεί κανείς να πει. Να μαζεύεται εκεί κάθε Σαββατόβραδο κάθε καρυδιάς καρύδι. Μοντέλες, μοντέλοι, ξέκωλες, ξέκωλοι, μίμοι και κλόουν, αηδοί και ... αηδές, χορευτές και χορεύτριες, του συρμού και του παλουκιού, να τρώνε, να πίνουν, να χορευτακίζουν, τον πισινό τους να λικνίζουν, οι ίδιες παρέες, τα ίδια πρόσωπα, να διασκεδάζουν δήθεν οι χορτασμένοι, τους πεινασμένους, να ξεχνάνε τα βάσανά τους και...να τους χρωστάνε και χάρη.
Και ο πρωταγωνιστής- οικοδεσπότης να αμείβεται με 360.000 ευρώ τον χρόνο, η με 30.000 τον μήνα, ή με 1.000 ευρώ την ημέρα ! Χίλια ευρώ την ημέρα, όσο παίρνει ένας γιατρός τον μήνα σε δημόσιο νοσοκομείο!
Και το συνολικό κόστος 2.000.000 ευρώ, ήτοι όσο στοιχίζει η μηνιαία μισθοδοσία 2.000 νοσοκομειακών γιατρών, όπως είπαμε!
Και κάθε τόσο, απτόητος ο πρωταγωνιστής, έμπλεος χαράς και ευωχίας, - και γιατί όχι - να σηκώνει το ποτήρι και να εύχεται σε όλους: “Στην υγειά μας”. Άντε και στην υγειά των κορόιδων! http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=24948, 17.1.2011

Και ενώ έγραφα ακόμη όλα αυτά, διαβάζω στα ΜΜΕ, ότι ο Ηλίας Μόσιαλος θέλει να αναμορφώσει την ΕΡΤ στα πρότυπα του BBC: «Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Μόσιαλος η ΕΤ1 κλείνει ενώ η ΝΕΤ αναβαθμίζεται σε ενημερωτικό και ψυχαγωγικό κανάλι και η ΕΤ3 αναβαθμίζεται σε εθνικό και περιφερειακό κανάλι...Ο κ. Μόσιαλος είπε ότι η ΝΕΤ και η ΕΤ3 θα απορροφήσουν τις ποιοτικές εκπομπές της ΕΤ1 όπως το «Ουράνιο Τόξο» και τα ντοκιμαντέρ. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή που θα ανακοινώσει τις προτάσεις της μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης της ΕΡΤ.

Στόχος μας είναι μία δημόσια αλλά όχι κυβερνητική τηλεόραση πλήρως αποκομματικοποιημένη και ανεξάρτητη που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια» υπογράμμισε τονίζοντας ότι η ΕΡΤ θα γίνει μία δημόσια εταιρεία στα πρότυπα του BBC και της γαλλικής και σουηδικής δημόσιας τηλεόρασης».

Επ’ αυτού αυτά: Πρώτα: Τα «θα» είναι η μόνη πολιτική του ΠΑΣΟΚ που έχει επιζήσει απο την εποχή του μεγάλου προφέσορα της οικονομίας Ανδρέα Παπανδρέου. Για μένα πρόκειται λοιπόν για ένα ακόμη «θα» όπως η πράσινη ανάπτυξη και οι άλλες αερολογίες του Geoffrey. Δεύτερον. Κατα τα πρότυπα του BBC και απο ανθρώπους του BBC - έχουν όμως ήδη δημιουργηθεί τηλεοπτικοί σταθμοί εμβελείας σε χώρες, που ούτε μπορεί κανείς να φαντασθεί. Ο RT στην Ρωσία, ο CCTV στην Κίνα ή ο Al Jazeera είναι τρείς τηλεοπτικοί σταθμοί, που μοιάζουν σαν αυγά της ίδιας κότας. Εκπέμπουν στα ανγκλικά και έχουν ακριβώς την ίδια δομή προγράμματος και πολλές φορές τους ίδιους ανταποκριτές που μεταδίδουν απο το Λονδίνο ή την Νεα Υόρκη. Μα, θα πεί κανείς, είναι δυνατόν; Ναι είναι. Γιατί η παγκόσμια διακυβέρνηση, την οποια προπαγανδίζει ο Geoffrey, δεν είναι σαχλαμάρα, αλλά πραγματικότητα. Ο Ηγεμόνας εξουσιάζει΄όχι μόνο τους Άραβες σείχηδες, αλλά και το εβραικό κυβερνητικό προσωπικό της Ρωσίας και είναι αυτός που βοήθησε την Κίνα να φτάσει εκεί που βρίσκεται. Τα σχέδια της σιωνιστικής Νεας Τάξης Πραγμάτων για μια παγκοσμιοποίηση υπο την εποπτέια και καθοδήγηση των Σιωνιστών είναι πολύ πιο προχωρημένα απο όσο εμείς νομίζουμε. Μένει να δούμε, αν σε μια τέτοια καταλλήλως διαμορφωμένη ελληνική τηλεόραση (δηλαδή κατάλληλη για την διαδοση της ιδεολογίας της παγκοσμιοποίησης) θα έχει θέση και το «στην υγειά μας» του χαζοχαρούμενου Παπαδόπουλου. Και ώσπου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, εγω ζητώ να σταματήσει αυτό το προσβλητικό για τους Έλληνες θέαμα.

Υποσημειώσεις

1. Για το λήμμα Geoffrey Papandreou η Wikipedia γράφει: Jump to: George Papandreou, This page was last modified on 4 September 2010 (που σημαίνει, ότι κάποιος στις 4. Σεπτεμβρίου 2010 το άλλαξε. Μέχρι τότε όμως υπήρχε)
http://en.wikipedia.org/wiki/Geoffrey_Papandreou
2. Σαν Ηγεμόνα του κόσμου θεωρώ την Δυναστεία των Rothschilds με τα ιεραρχικά δομημένα παρακλάδια, τους βαστάζους και τους νεροκουβαλητάδες της απο τον διεθνή χώρο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της πολιτικής και των Μέσων Μαζικής Επιρροής (Indoctrination) – ΜΜΕ: Απο τον Obama στις ΗΠΑ, την Merkel στην Γερμανία και τον Πούτιν στη Ρωσία μέχρι τον Erdoğan στην Τουρκία και τον Παπανδρέου στην Ελλάδα. Ο καθένας απο τους οποίους κοιτάζει να εξυπηρετήσει τον Ηγεμόνα που θρονιάζει στην κορυφή της Πυραμίδας όσο μπορεί καλύτερα, πατώντας συνήθως στο κεφάλι του αποκάτω του

http://berlin-athen.eu

Σε ποια περιοχή δεν μπορεί να μπει η βασίλισσα της Αγγλίας αν δεν της δώσει άδεια η Δήμαρχος

Εδώ σας θέλω...

Η απάντηση στις 9μμ εδώ

Οι εξελίξεις στη Λιβύη-Θέμα χρόνου η πτώση Καντάφι

-Λίβυοι αντικαθεστωτικοί μπήκαν στην πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα και έκαψαν το πράσινο βιβλίο και τημέχρι τώρα σημαία της χώρας

-Οι επαναστάτες υποχώρησαν προς το παρόν μετά από σκληρές μάχες με φιλοκυβερνητικά στρατεύματα, απ' την πράσινη πλατεία, την κεντρικότερη πλατεία της Τρίπολης που στα εξής θα λέγεται πλατεία των μαρτύρων


-Είναι άγνωστο που βρίσκεται ο Καντάφι και αν βρίσκεται στη χώρα

-Ο Πρωθυπουργός και ο Διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης βρίσκονται στην Αλγερία

-Οι επαναστάτες έχουν εντοπίσει άλλο έναν γιό του Καντάφι στην Τρίπολη αλλά δεν τον έχουν συλλάβει ακόμα, ενώ χθες τη νύχτα συνέλαβαν άλλους δύο γιούς του

-Θεοκρατικό το προσχέδιο Συντάγματος που διακινούν οι επαναστάτες είναι γραμμένο πρωτίστως στο όνομα του φιλεύσπλαχνου κ.λπ θεού και μετά στο όνομα του λαού της Λιβύης. Στο πρώτο άρθρο λέει ότι η θρησκεία είναι το Ισλάμ και επικρατεί ο νόμος της Σαρία. Δείτε το εδώ

Τι είναι πάλι αυτό; Δείτε τι συνοδεύουν τα αεροπλάνα!!

Αλήθεια ή μαιμού ο καθένας πιστεύει ότι θέλει... δείτε το βίντεο:

Τι τραβάει κι η εκκλησία απ' τους στούρνους: "Παπάς" δεν κοινωνούσε όσους φορούσαν μασέλα!

Εντύπωση αλλά και αρνητικά σχόλια απέσπασε ένας "ιδιότροπος" παπάς που κοινωνούσε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου σε εκκλησία της Πάτρας, αφού δεν επέτρεπε τη Θεία Κοινωνία σε όσους φορούσαν μασέλα!

Οι ηλικιωμένοι πιστοί που θέλησαν να κοινωνήσουν τη μέρα του Δεκαπενταύγουστου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάτι που δεν υπολόγιζαν: Ο παπάς που έκανε τη λειτουργία εκείνη την ημέρα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης, απευθύνθηκε στους πιστούς, παίρνοντας μάλιστα το μικρόφωνο (ώστε να τον ακούσουν όλοι!), λέγοντας τους πώς όσοι από αυτούς φορούσαν μασέλες δε θα μπορούσαν να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, παρά μόνο εάν την αφαιρούσαν!

Οι πιστοί, ακούγοντας τις απαιτήσεις του παπά, αντέδρασαν, υψώνοντας και εκείνοι με τη σειρά τους τη φωνή τους, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο είναι προσβλητικό και υβριστικό.

Τελικά, οι πιστοί βγήκαν κερδισμένοι, μιας και ο ιερέας πήρε πίσω το αίτημά του, κοινωνώντας όλους τους πιστούς, ανεξαιρέτως!

Πρώτα οι άντρες και μετά οι γυναίκες!

Ένας ακόμη παπάς, στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, είχε τη δική του απαίτηση. Έτσι, ζήτησε από τις γυναίκες που βρίσκονταν στην εκκλησία να... κάνουν ένα βήμα πίσω, αφήνοντας τους άντρες να κοινωνήσουν πρώτοι!

Ο διαχωρισμός αυτός προκάλεσε την έκπληξη των γυναικών, όμως, σε αυτήν την περίπτωση κράτησαν σιγή ιχθύος. Στη συνέχεια λοιπόν ο πάτερ, ζήτησε από το αντρικό φύλο να χειροκροτήσει το γυναικείο για τη σπάνια υπομονή που υπέδειξε!

Πηγή: dete.gr

cosmo.gr

Γ. Μιχελάκης για τις επιστολές Βενιζέλου στους Ευρωπαίους

«Οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του κ. Βενιζέλου, κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τα θετικά σημεία της απόφασης της 21ης Ιουλίου. Έρχεται εκ των υστέρων και ζητά από τους Ευρωπαίους, να παρέμβουν για να ακυρώσουν αυτό που ο ίδιος υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες!

Δηλαδή, τους εκλιπαρεί να ακυρώσουν τη γκάφα του. Ο κ. Βενιζέλος, έχει αυτοπαγιδευθεί. Δυστυχώς, η δική του ανεπάρκεια κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια».

Παλάβωσαν οι Σκοπιανοί! Κάνουν άγιο τον Μ. Αλέξανδρο!!

http://img.protothema.gr/0B843861E95C55B573915E34C38595AE.jpgΑπίστευτο! Αφού γέμισαν τη χώρα αγάλματα και μνημεία με τον Μέγα Αλέξανδρο, οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται να… αγιοποιήσουν τον Μακεδόνα βασιλιά, στο πλαίσιο του γενικότερου αρχαιομακεδονικού παροξυσμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την επίσημη Αθήνα απλά να παρακολουθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του bnews.bg ο αρχιεπίσκοπος Στέφανος, της αυτοαποκαλούμενης «μακεδονικής» εκκλησίας, που είναι σχισματική και δεν αναγνωρίζεται από καμία ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο, έδωσε την … ευλογία του για να φιλοτεχνηθεί η … αγιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην πόλη Στιπ.

Η αγιογραφία του Μακεδόνα Βασιλιά., που για την ώρα τον αναπαριστάνει χωρίς… φωτοστέφανο, έχει ολοκληρωθεί, ενώ στην εκκλησία της Τριάδας στην πόλη Ράντοβις στον κεντρικό διάδρομο στο μωσαϊκό διακρίνεται ο ήλιος της Βεργίνας…

Ο σχισματικός αρχιεπίσκοπος Στέφανος, είναι ο τρίτος πόλος προπαγάνδας στα Σκόπια, μετά την εθνικιστική κυβέρνηση Γκρουέφκσι και τις οργανώσεις του εξωτερικού.

Το 2008 κατά την επίσκεψη επίσημης αντιπροσωπείας των Σκοπίων στο Βατικανό, στο πλαίσιο των εορτασμού της μνήμης του Αγίου Κύριλλου στη Ρώμη, ο ίδιος μίλησε προκλητικά, επάνω από τον τάφο του Αγίου, για κατεχόμενη από τους Έλληνες… Solun, όπως αποκαλούν οι Σλάβοι την Θεσσαλονίκη: «Άγιε Κύριλλε, σήμερα, στη δική σου και τη δική μας Θεσσαλονίκη όλα όσα έκανες είναι πέτρινα. Σήμερα, στη γενέτειρά σου πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε γράμμα από τη γλώσσα τη δική σου και τη δική μας. Στην περιοχή όπου τότε όλοι μιλούσαν όπως εσύ και όπως εμείς, σήμερα απαγορεύεται όχι μόνο να ομιλείται αυτή η γλώσσα αλλά και να υπάρχει. Δυστυχώς, εκεί διώκεται και εκτοπίζεται οτιδήποτε είναι μακεδονικό ενώ αμφισβητείται και το όνομα της χώρας και το όνομα της Εκκλησίας και η ίδια η αλήθεια» δήλωσε τότε προκλητικά.

Δυστυχώς η επίσημη Αθήνα, δείχνει να μην έχει αντιληφθεί ότι μία ολόκληρη γενιά στα Σκόπια μεγαλώνει μαθαίνοντας στα σχολεία πως ο Μέγας Αλέξανδρος αποκαλούσε την Ολυμπιάδα «μάικο» («μητέρα» στα σλαβικά) και πως τα σύνορα της πατρίδας τους εκτείνονται μέχρι τον Ολυμπο και τη Χαλκιδική.

Ζητούν αφορισμό του Άνθιμου

Την ίδια ώρα, τον αφορισμό του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ζητάει η μεγαλύτερη οργάνωση των Σκοπιανών των ΗΠΑ, εξαιτίας των όσων δήλωσε για την πρόθεση των φιλσοκοπιανών της Φλώρινας να λειτουργήσουν ραδιοφωνικό σταθμό, που θα εκπέμπει προπαγανδιστικό πρόγραμμα. Όπως ο ίδιος δήλωσε, εάν ο ραδιοφωνικός σταθμός αποκτήσει άδεια από τις ελληνικές αρχές, θα γεμίσει ένα λεωφορείο με νέους και θα πάει στη Φλώρινα για να τον κάνουν «γυαλιά καρφιά».

Με δηλώσεις του στο Kanal5 των Σκοπίων ο πρόεδρος της λεγόμενης «United Macedonia Diaspora» ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να αποσχηματίσει και να αφορίσει τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, χαρακτηρίζοντας τον «επαίσχυντη ντροπή», λόγω των δηλώσεων του, κατά της πιθανής λειτουργίας φιλοσκοπιανού ραδιοφωνικού σταθμού στη Φλώρινα.

Δυσαρέσκεια της γερμανικής κυβέρνησης για τις φινλανδικές απαιτήσεις για εγγυήσεις

Μας μπερδεύουν οι Γερμανοί!
Τελικά θέλουν ή δεν θέλουν τα σπίτια μας όπως μας λένε οι Καψαμπελοκοττάκηδες;

Έντονη δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει στο Βερολίνο οι απαιτήσεις της Φινλανδίας για παροχή -χρηματικών- εγγυήσεων από την Ελλάδα ώστε να συναινέσει στο δεύτερο πακέτο βοήθειας, με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να τονίζει ότι μια τέτοια διμερής συμφωνία δεν θα πρέπει να συναφθεί σε βάρος των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης.

Η συμφωνία ανάμεσα στην Φινλανδία και την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Αθήνα «πρέπει να εγκριθεί από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης», τόνισε την Δευτέρα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Μια τέτοια διμερής συμφωνία δεν θα πρέπει να συναφθεί σε βάρος των υπολοίπων» χωρών, οι οποίες συνεισφέρουν στην παροχή βοήθειας στην Αθήνα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι «χρειάζεται να υπάρξει διαπραγμάτευση».

Την ανηφόρα τραβάει πάλι το CDS στις 2000μβ αυτο του 5ετούς ομολόγου...

To κόστος ασφάλισης των ελληνικών πενταετών ομολόγων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας (CDS), καθώς επίσης και των υπολοίπων χωρών της ευρωπεριφέρειας, σημειώνουν άνοδο την Δευτέρα, καθώς η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να απορρίπτει την πρόταση για έκδοση κοινών ευρωομολόγων.

Τα CDS επί των ελληνικών πενταετών ομολόγων διαμορφωνόντουσαν στις 2.000 μονάδες, 71 μονάδες ψηλότερα από την Παρασκευή.

Τα αντίστοιχα CDS στην Ιταλία κινούνταν στις 368 μονάδες, στην Ιρλανδία στις 815, στην Ισπανία στις 373 και στην Πορτογαλία στις 935 μονάδες.

Ο «κουρασμένος» κι ο ξεκούραστος

http://www.larissanet.gr/get_img?NrArticle=10448&NrImage=200Πάρθειο βέλος στην πολιτική απαξίωση του τ. πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η οποία εκπορεύθηκε κυρίως από τα ΜΜΕ των νταβατζήδων, υπήρξε ο χαρακτηρισμός «κουρασμένος».

Ο κ. Νικ. Χατζηνικολάου [που πρόσφατα μας είπε ότι ο Παπανδρέου θα δώσει το καλό παράδειγμα και δεν θα πάει διακοπές, τη στιγμή που ο ΓΑΠ έκανε κανό στη Σέριφο]από τον οποίο είχε προέλθει η αποκάλυψη, βεβαίωνε ότι η στιχομυθία με την επίμαχη λέξη μεταφέρθηκε επακριβώς.

Ορισμένοι πάντως, κακόβουλοι ίσως, επέμεναν ότι ο κ. Χατζηνικολάου με την αποκάλυψη «εκδικήθηκε» τον Καραμανλή, επειδή δεν του είχε δώσει το χρίσμα για τη δημαρχία της Αθήνας.

Όμως sic transit gloria mundi.

Η «δόξα» την οποία έφερε στον κ. Χατζηνικολάου το «στρίμωγμα» ενός πρωθυπουργού αποδείχθηκε πρόσκαιρη: Aναδείχθηκε κορυφαίος στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, πλην όμως σε ένα δίαυλο που μόλις απέφυγε την πτώχευση, υπό ποίες δεσμεύσεις άγνωστο.

Όπως και να ‘χει, ο «κουρασμένος» υπήρξε κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 το αποτελεσματικότερο όπλο καθημερινής πολιτικής προπαγάνδας, με σκοπό να μάς προκύψει ως διάδοχός του ο ακούραστος τουρίστας.

Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ κάτι άλλο στη ζωή του εκτός από 1) 60’s freak και 2) περιηγητή ολκής.

Για το πρώτο οι αποδείξεις, δυστυχώς, αφθονούν.

Η κατακρήμνιση του εθνικού κράτους των Ελλήνων και των συμβόλων του, ο Καλλιγούλας-Καλλικράτης, η αποενοχοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, οι οσονούπω γάμοι ομοφυλοφίλων.

Και ό,τι άλλο προκύπτει από τον φιλοαμερικανικό ζήλο, από τις εμμονικές ιδεοληψίες της New Left και από συμβούλους όπως ο κ. Βαλλιανάτος.

Για το δεύτερο, για όσους δεν γνώριζαν το προσωπικό του πρόγραμμα παλαιόθεν, αρκεί η πολιτεία του από την ανάληψη τής πρωθυπουργίας και εντεύθεν.

Κατ’ αρχήν τα συνεχή ταξίδια στην Εσπερία αλλά και σε όλη την Υφήλιο, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο να χρησιμοποιείται σαν ταξί, δήθεν για την κρίση, στην πραγματικότητα όμως περισσότερο για προσωπική agenda.

Κατόπιν, οι θερινές του διακοπές.

Πέρυσι ήταν μια “αρμάθα” νησιά.

Φέτος, άλλη μία.

Ξεκίνησε από τη Σέριφο, συνέχισε στη Σκιάθο και οδεύει στην Κρήτη.

Κοπιαστικός “μαραθώνιος”, ακόμα και για έναν μαραθωνοδρόμο με κολάν.

Επειδή όμως εξακολουθούμε να διαθέτουμε μνήμη διερωτόμαστε: την έχασαν οι καλοί πολιτικοί σχολιαστές των ΜΜΕ;

Οι ίδιοι, που πλειοδότησαν στην αναπαραγωγή τού “κουρασμένου”, γιατί δεν ερωτούν : από τι, αλήθεια, ξεκουράζεται ο Γιώργος Παπανδρέου;

Από το Μνημόνιο, που γράφτηκε σε δικηγορικά γραφεία έναντι αμοιβής εκατομμυρίων ευρώ;

Από το Μεσοπρόθεσμο που τού επιβλήθηκε χωρίς να βγάλει “κιχ”;

Ή από τον ανεφάρμοστο Εφαρμοστικό;

Αλλά σε ένα πολιτικοδημοσιογραφικό τοπίο, υποστηρικτικό ενός συστήματος οικονομικής εξουσίας, όπου

- ο κ. Γερουλάνος βγάζει το ψωμί του σαν σοσιαλιστής,

- ο κ. Μαν. Καψής είναι βαρύνων πολιτικός αναλυτής

- ο κ. Τσίμας αποτελεί “αριστερή συνείδηση” του συστήματος,

ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να προβάλλει, αντί για “ξένοιαστος καβαλάρης”, σαν κοπιάζων πρωθυπουργός.

Ως πότε;

http://www.antinews.gr/2011/08/22/118640

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Κλείνει το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών;

Ερώτηση προς τον Υπουργό ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Ξεκαθαρίστε τις προθέσεις σας για το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών

Το Πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε στις αρχές Αυγούστου, προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού, στον οποίο συγχωνεύονται τέσσερις (4) επιμέρους υφιστάμενοι ήδη Οργανισμοί. Στη συνέντευξη δε την οποία έδωσε ο κύριος Υπουργός μετά την ψήφιση του προαναφερθέντος Πολυνομοσχεδίου, ανακοίνωσε ότι δημιουργούνται μεταξύ άλλων επίσης έντεκα (11) Ινστιτούτα Αγροτικής Έρευνας.

Κατάπληξη όμως προκαλεί το γεγονός ότι, από τους ανωτέρω κυβερνητικούς σχεδιασμούς, απουσιάζει το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας των Γιαννιτσών, το οποίο στα 76 έτη της λειτουργίας του – από το 1935 – έχει προσφέρει ιδιαίτερα αξιόλογο έργο με την πολύ μεγάλη συμβολή του στην εφαρμοσμένη έρευνα. Είναι το μοναδικό Ινστιτούτο που σήμερα ασχολείται με την έρευνα στη Ζωική Παραγωγή και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια εφαρμοσμένη έρευνα στον τομέα αυτόν όπως συμβαίνει και σε όλες τις αγροτικά προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Διαθέτει ένα περιφραγμένο αγρόκτημα 3.500 στρεμμάτων, στις εγκαταστάσεις του έχουν υλοποιηθεί πολλά προγράμματα με στόχο την αύξηση αλλά και την ποιοτική βελτίωση της παραγωγής, λειτουργώντας υποβοηθητικά στην εκτροφή αιγοπροβάτων και βοοειδών.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας τη δυναμική αλλά και τις δυνατότητες του Ινστιτούτου, είχε επεξεργαστεί σχέδιο Νόμου με το οποίο προτεινόταν και η δημιουργία του μοναδικού Κέντρου Ζωικής Παραγωγής με έδρα τα Γιαννιτσά, και κάποιους Σταθμούς στην Ήπειρο, Κρήτη και Θράκη, που θα ασχολούνταν συμπληρωματικά με την έρευνα στη Ζωική Παραγωγή και που διοικητικά όμως θα ανήκαν στο Κέντρο αυτό.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού δεν έγινε, λόγω των πρόωρων εκλογών του 2009.

ΕΠΕΙΔΗ σε πέντε (5) ερωτήσεις που ο υπογράφων έχει υποβάλει το τελευταίο 12μηνο, έλαβε απάντηση από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το Ινστιτούτο Γιαννιτσών όχι μόνον θα συνεχίσει να λειτουργεί αλλά θα καταβληθούν προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Ωστόσο όμως στην πρόταση που κατέθεσε στη συνέντευξή του ο υπουργός, πουθενά δεν αναφέρεται το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας των Γιαννιτσών.

ΕΠΕΙΔΗ πέραν των άλλων, σ΄ αυτό το Ινστιτούτο εκτρέφονται όλες οι σπάνιες φυλές αιγοπροβάτων προσδίδοντας σημαντική δυναμική γενικότερα στην ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή. Φυλές οι οποίες πρέπει να διατηρηθούν και να αυξηθούν προκειμένου να διασφαλίσουν την ποιότητα και την μοναδικότητα της ελληνικής φέτας.

ΕΠΕΙΔΗ οι εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών αποτελούν επίσης χώρο άσκησης των φοιτητών και των σπουδαστών και εργαλείο για την εκπόνηση Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Τίτλων

ΕΠΕΙΔΗ η εφαρμοσμένη κτηνοτροφική έρευνα δεν μπορεί να γίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά δίπλα και μαζί με τους κτηνοτρόφους μας, σε σύγχρονες και επαρκώς εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, με μεγάλο αριθμό ζώων για τη διεξαγωγή πειραμάτων υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων ερευνητών που θα καθιστούν τα αποτελέσματα των ερευνών αξιόπιστα, όπως το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας των Γιαννιτσών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

  • Προτίθεται να ιδρύσει Κέντρο Ζωικής Παραγωγής με έδρα τα Γιαννιτσά;
  • Αν όχι, πώς σκέφτεται να αξιοποιήσει τη μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει, τις κτηριακές υποδομές και τα υφιστάμενα εργαστήρια;
  • Τί σχεδιάζει να πράξει με το υφιστάμενο Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας των Γιαννιτσών;
  • Ισχύει η διαβεβαίωση προς τον ερωτώντα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί και επιπλέον ότι θα αναβαθμιστεί; Πότε; Και με ποιο τρόπο;
  • Πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει το ιδιαίτερα έμπειρο και εξαιρετικά χρήσιμο προσωπικό του, ώστε να εξακολουθήσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην τοπική αλλά και γενικότερα στην ελληνική κτηνοτροφία;
  • Θα ενισχύσει και θα διευρύνει τις ήδη μεγάλες δυνατότητες του ώστε απρόσκοπτα να μπορούν όχι μόνο οι έλληνες φοιτητές και σπουδαστές να ολοκληρώνουν την επιστημονική κατάρτισή τους αλλά και να προσελκύσει ξένους φοιτητές και ερευνητές;

Ο ΕΡΩΤΩΝ Βουλευτής

Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

Βουλευτής Πέλλας

Κοσμήτορας της Βουλής

Αυξήσεις τιμών ζητούν τα κυλικεία (αεροδρόμια, τραίνα, καράβια)

Νέο κύκλο αντιδράσεων, αυτή τη φορά από τις επιχειρήσεις κυλικείων που διακινούν διατιμώμενα είδη (σε πλοία, αεροδρόμια, σταθμούς τρένων κ. λπ.) φέρνει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει από την 1η Σεπτεμβρίου σε αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23%.
Οι επιχειρηματίες του κλάδου ζητούν από το υπουργείο Ανάπτυξης αναπροσαρμογή των τιμοκαταλόγων των διατιμώμενων ειδών, σημειώνοντας ότι παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις τόσο του ΦΠΑ όσο και των πρώτων υλών την τελευταία τριετία οι τιμές έχουν παραμείνει σταθερές. Ετσι, δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν να πωλούν τα συγκεκριμένα είδη (καφέ, τσάι, νερό, τοστ, σάντουιτς) στις ίδιες τιμές.

Την αρχή έκαναν οι εκπρόσωποι της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, οι οποίοι με επιστολή τους προς τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ζήτησαν να εξεταστεί η αναγκαιότητα αναπροσαρμογής των τιμών στα διατιμημένα προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι πλοιοκτήτες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν τα κυλικεία των πλοίων τους τοποθετώντας μόνο αυτόματους πωλητές νερού και καφέ καθώς η λειτουργία τους με τις ισχύουσες τιμές διατίμησης κρίνεται ασύμφορη εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ.

Στην επιστολή τους οι ακτοπλόοι σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι «η μη αλλαγή της τιμής των διατιμημένων προϊόντων τα οποία πωλούνται στα κυλικεία των πλοίων μας, η παράλληλη επιβάρυνση των προϊόντων αυτών και η πώληση των διατιμημένων προϊόντων επί έτη στις ίδιες τιμές καταδικάζουν τις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται τα μπαρ επί των πλοίων σε πτώχευση».

Οπως αναφέρουν, μια τέτοια κίνηση θα έχει αρνητικά αποτελέσματα, όχι μόνο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές αλλά και για την απασχόληση καθώς ναυτικοί που σήμερα απασχολούνται στα κυλικεία των πλοίων θα χάσουν τη δουλειά τους. Επιπλέον, η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας εκτιμά ότι με τον ΦΠΑ στο 23% όλα τα προϊόντα θα ακριβύνουν υπέρμετρα και αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένες πωλήσεις και κατ' επέκταση στη μειωμένη είσπραξη ΦΠΑ από το κράτος.

Ανακοστολόγηση το 2008. Η διατίμηση των προϊόντων των κυλικείων σε πλοία, αεροδρόμια, σταθμούς και γενικότερα σε κλειστές αγορές εφαρμόστηκε τη δεκαετία του 1990 ενώ σε ορισμένα προϊόντα όπως τα εμφιαλωμένα νερά ήταν υποχρεωτική και η αναγραφή της τιμής στις συσκευασίες. Το 2003 μπήκε τέλος στις αναγραφόμενες τιμές ενώ στη συνέχεια με αγορανομική διάταξη του 2005 το αρμόδιο υπουργείο έβαλε πλαφόν σε τιμές συγκεκριμένων προϊόντων όπως καφές, τσάι, τοστ εμφιαλωμένο νερό και υποχρεωτική πώληση από τα σημεία αυτά με το σκεπτικό της προστασίας των καταναλωτών από παράλογες και αδικαιολόγητες κοστολογήσεις σε κλειστές αγορές, μεταξύ των οποίων τα κυλικεία των πλοίων και τα αεροδρόμια. Το 2008 το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στην ανακοστολόγηση και για πρώτη φορά συμπεριελήφθησαν στα προϊόντα διατίμησης και είδη που πωλούνται στα κυλικεία των σχολείων, ιδιωτικών και δημόσιων, με λίστα συγκεκριμένων προς πώληση προϊόντων.

tanea.gr

Από 5,5% έως 13% το ΦΠΑ στην εστίαση στις υπόλοιπες Μεσογειακές χώρες της ΕΕ και την Τουρκία-7% έως 15% κάτω απ' το κανονικό ΦΠΑ

Με την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση απεμπολεί το δικαίωμα για μειωμένο Φ.Π.Α. στην εστίαση που, ως χώρα, είχαμε εξασφαλίσει με τη Συνθήκη Προσχώρησης στην ΕΟΚ, το 1981.

Απεμπολεί ένα δικαίωμα για το οποίο πολλά κράτη- μέλη της Ε.Ε. πάλεψαν και τελικά κατάφεραν να κερδίσουν, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε υπόψη της τα αποτελέσματα έρευνας (έγγραφο της Επιτροπής με στοιχεία SEC 910, 5/7/2007) έγκυρου ανεξάρτητου οικονομικού Οργανισμού (Copenhagen Economics) που επισημαίνουν ότι η επιβολή μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση έχει θετική επίπτωση στην οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και την μακροοικονομική ισορροπία, αλλά συντελεί και στη δικαιότερη διανομή εισοδήματος, κυρίως στις περιφερειακές περιοχές των κρατών- μελών της Ένωσης.

Σημειώνεται ότι η Ιρλανδία μείωσε το Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 13% στο 9%, ενώ η Γαλλία προχώρησε σε μείωση του Φ.Π.Α. για την εστίαση από 19,6% στο 5,5%, με αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης κατά 40 χιλιάδες θέσεις.

Επισυνάπτεται συγκριτικός πίνακας Φ.Π.Α. στην εστίαση με ανταγωνίστριες με την Ελλάδα χώρες:

Τουριστικά ανταγωνιστικές χώρες με χαμηλότερο Φ.Π.Α. στην εστίαση

ΧΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ Φ.Π.Α. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΙΤΑΛΙΑ 20% 10%
ΙΣΠΑΝΙΑ 18% 8%
ΚΥΠΡΟΣ 15% 8%
ΓΑΛΛΙΑ 19,6% 5,5%
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 23% 13%
ΤΟΥΡΚΙΑ 18% 8%
ΕΛΛΑΔΑ 23%
23%


Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Βουλευτής Κυκλάδων

Θύμα hackers ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης

Επίθεση από hackers έχει δεχτεί η ιστοσελίδα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, του γνωστού δεκανικιού του ΠΑΣΟΚ που πaρόλο που η θητεία του έχει λήξει πάνω από 1,5 χρόνο συνεχίζει παρανόμως να βγάζει αποφάσεις και πορίσματα προσπαθώντας να γλύψει το ΠΑΣΟΚ.

Η αρχική σελίδα εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα αυτή τη στιγμή:

"hacked by S.A.S
HACKED HACKED HACKLED".

Η ΝΔ επανέρχεται στο θέμα της ΑΟΖ και καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει πρωτοβουλία

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/05/nea-dimokratia-syggrou.jpgΟ Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεχιζόμενη προσπάθεια της Τουρκίας να ματαιώσει τα σχέδια της Κύπρου για έρευνες για υδρογονάνθρακες σε υποθαλάσσιο χώρο της Μεσογείου, που ανήκει στην Κυπριακή ΑΟΖ, προκαλεί βάναυσα την Διεθνή Κοινότητα και προσβάλλει κάθε έννοια Διεθνούς Νομιμότητας και Διεθνούς Δικαίου.

Η Τουρκία αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι «γράφει στα παλαιότερα υποδήματά της» τους διεθνείς Κανόνες και τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών και διαμορφώνει την πολιτική της με πυξίδα τους επεκτατικούς σχεδιασμούς κυβερνητικών και στρατιωτικών κύκλων, οι οποίοι – παρά τις μεταρρυθμίσεις «βιτρίνας» και την εσωτερική διαπάλη εξουσίας μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και παραγόντων των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων- παραμένουν τελικά οι ίδιοι από την εισβολή των στρατευμάτων του Αττίλα στην Κύπρο, το 1974, μέχρι και σήμερα.

Οι Διεθνείς Οργανισμοί, που είναι θεματοφύλακες της εννόμου τάξεως στο διεθνές πεδίο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και οι ισχυροί του σημερινού κόσμου δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν αδιάφοροι μπροστά στην πολιτική συμπεριφορά ενός κράτους, που ναρκοθετεί την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών στην Ανατολική Μεσόγειο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες στο διπλωματικό πεδίο σε όλα τα επίπεδα.»

Επανέρχεται με... χρεοκοπία ως το 2011 η Standard & Poor's

Χρεοκοπία για την Ελλάδα έως το τέλος του 2011 «βλέπει» η Standard & Poor's. Την εκτίμηση αυτή έκανε το στέλεχος του οίκου, Ντέιβιντ Μπιρς, σε σημερινές του δηλώσεις στο Πεκίνο.

Η S&P είχε υποστηρίξει τον Ιούλιο ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερική χρεοκοπία όταν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προωθήσουν το σχέδιο για την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα ο οίκος είχε υποστηρίξει ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο βοήθειας συνιστά χρεοκοπία καθώς προσφέρει ανακούφιση από το χρέος.

Ο Ντ. Μπιρς είχε επιπλέον εκτιμήσει, τον προηγούμενο μήνα, ότι η η ελληνική πτώχευση είναι αναπόφευκτη, όπως και η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Σε ο,τι αφορά την πρόσφατη υποβάθμιση των ΗΠΑ, τόνισε ότι «δεν υπήρχει κανένα λάθος στην αξιολόγηση», ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες οικονομίες όπως η Κίνα, λέγοντας ότι η γήρανση του πληθυσμού σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά προβλήματα ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέες υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων ανεπτυγμένων οικονομιών.

Και τεκμήρια και 23% ΦΠΑ στην εστίαση... δήθεν προσωρινά ;)

http://img.protothema.gr/41D9BD0546C65D8AD45A4DF20413873A.jpgΜετά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να κοροϊδέψει για άλλη μια φορά τους πολίτες: Αφήνει να διαρρεύσει μέσω του ΠΡΩΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ του παχύδερμου, που κάνει ύπουλη προπαγάνδα υπερ του ΠΑΣΟΚ, ότι αφού ισχύσει κανονικά το 23% ΦΠΑ στην εστίαση, κάποια στιγμή θα καταργηθεί... αν βρεθεί ένας τρόπος να εισπραχθεί ίσο ποσό από άλλο φόρο... θα μας τα πάρουν με άλλο τρόπο λένε δηλ. και αυτό που δεν λένε είναι ότι και το 23% στην εστίαση θα μπει και με τον άλλο τρόπο θα μας τα πάρουν...

Διαβάστε τι γράφει το ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ για να μπερδέψει και να παραπλανήσει μιας και στη μια γραμμή λέει "η κυβέρνηση σκέφτεται να μην προχωρήσει στο 23%" και στην αμέσως επόμενη γραμμή λέει "το μέτρο του 23% ΦΠΑ στην εστίαση θα είναι προσωρινό"!!:

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, η κυβέρνηση προσανατολίζεται τελικά να μην προχωρήσει με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Πρώτο Θέμα. «Το μέτρο του ΦΠΑ 23% στην εστίαση είναι προσωρινό και θα αποσυρθεί όταν μπορέσουμε να αντλήσουμε έσοδα από ένα ισοδύναμο φόρο», προαναγγέλλει κυβερνητικός παράγοντας και απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι τα νέα μέτρα που υιοθετούνται είναι δύσκολο να αποδώσουν.

Είναι δε πιθανό να ανακοινωθεί επισήμως ότι ο αυξημένος φόρος για την εστίαση θα ισχύσει μόνο μέχρι το τέλος του 2011 από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ένα άλλο μέτρο που έχει τεθεί και εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο είναι η «επιστροφή» των αντικειμενικών κριτηρίων για περίπου ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Π. Οικονόμου στο Mega.

Θα λαμβάνονται υπόψη το είδος της επαγγελματικής δραστηριότητας, η περιοχή όπου ασκείται, τα τετραγωνικά του γραφείου ή του καταστήματος, η προϋπηρεσία του επαγγελματία, τα πάγια έξοδα της επιχείρησης, όπως ενοίκια, οι υπάλληλοι που απασχολούνται και άλλα.

Με βάση κυρίως αυτά τα κριτήρια, θα προσδιορίζεται ένα ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα με το οποίο θα φορολογούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, σε περίπτωση που δηλώνουν χαμηλότερο εισόδημα.

Το νέο σύστημα αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2012 για τα φετινά εισοδήματα.

Ολες οι αλλαγές στο φορολογικό θα βρεθούν στο επίκεντρο της σύσκεψης που θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος με τους εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, ενώ στις τρεις το μεσημέρι έχουν προγραμματιστεί ανακοινώσεις.

Εισαγγελική παραγγελία για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Εισαγγελική παραγγελία για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποκάλυψη των «Επικαίρων» για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και τέθηκε σε εφαρμογή με τη συμμετοχή Ελλήνων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, ανέθεσε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ των «Επικαίρων», στα οποία περιλαμβάνονται τα άκρως απόρρητα Ειδικά Δελτία Ενημέρωσης της ΕΥΠ Νο 53/13 Ιανουαρίου 2009 αλλά και Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009.

Η Εισαγγελία έλαβε υπόψη τα στοιχεία των δημοσιευμάτων και τα θεώρησε επαρκή προκειμένου να διεξαχθεί σχετική έρευνα, η οποία και ανατέθηκε σε εισαγγελέα εφετών. Στην έρευνα είναι βέβαιο ότι θα ζητηθεί και η συνδρομή της ΕΥΠ, προκειμένου να διευκρινιστεί η πηγή των πληροφοριών αλλά και να κατατεθούν όποια συμπληρωματικά στοιχεία έχουν προκύψει για την υπόθεση.

Όσοι Έλληνες εμπλέκονται, πέραν της εσχάτης προδοσίας, κατηγορούνται και για την οργάνωση συνωμοσίας εις βάρος της χώρας, όπως ορίζεται και τιμωρείται βάσει του άρθρου 135 παρ. 2.

Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο που δημοσίευσαν τα «Επίκαιρα» η ΕΥΠ είχε λάβει γνώση από την FSB (τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας), «πως μία ομάδα έχει αποκαλύψει σχέδιο επίθεσης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Στην ίδια έκθεση γίνεται λόγος για αντιπαράθεση των Ρώσων πρακτόρων με ομάδα που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Πηγή: Eπίκαιρα

Τούρκοι έκαναν δωρεά ένα άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στο αεροδρόμιο των Σκοπίων

http://plusinfo.cfd.mk/medium_pics/2011/08/20/aleksandar.jpgΆγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ύψους 1,5 μέτρου, τοποθετήθηκε στο νέο κτίριο του αεροδρομίου των Σκοπίων, το οποίο από τα τέλη του 2006 έχει μετονομαστεί σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Το νέο κτίριο του αεροδρομίου των Σκοπίων θα εγκαινιαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ.

«Το υπουργείο Μεταφορών επέλεξε και ενέκρινε το νέο άγαλμα, το οποίο είναι το δώρο της εταιρείας μας για το νέο αεροδρόμιο», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας TAV στην ΠΓΔΜ, η οποία διαχειρίζεται από πέρυσι, αφού ανακαίνισε, το αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Ακόμη ένα άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, τεραστίων διαστάσεων, έχει τοποθετηθεί από τον περασμένο Ιούνιο στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Το άγαλμα, το οποίο επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ το αποκαλούν άγαλμα του «Έφιππου Πολεμιστή», θα συνοδεύεται από αρχαίους Μακεδόνες στρατιώτες σε διάταξη φάλαγγας και από λέοντες.

Η όλη κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες, ενώ σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στην πλατεία της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ, θα γίνουν από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ και η κυβέρνηση της χώρας προγραμματίζει εορταστικές εκδηλώσεις.

«Πονοκέφαλος ΔΕΘ» στην κυβέρνηση

Μπορεί η κυβέρνηση να διέψευσε τις πληροφορίες και τις φήμες περί αλλαγών στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις αρχές Σεπτεμβρίου – ειδικά για τα περί μη εκφώνησης της ομιλίας του στους παραγωγικούς φορείς – ωστόσο η προετοιμασία της παρουσίας του στη συμπρωτεύουσα αποδεικνύεται ένα δυσεπίλυτο σταυρόλεξο για το Μέγαρο Μαξίμου.

Βασικά ερωτήματα και θέματα, που τίθενται σχεδόν πάντοτε και για κάθε πρωθυπουργική εμφάνιση στη ΔΕΘ, δεν έχουν ακόμη απαντηθεί (εξαγγελίες, δεσμεύσεις, υποσχέσεις, περιγραφή στόχων και οικονομικού πλαισίου κ.α.), ενώ εκφράζονται φόβοι ότι όσο περνούν οι ημέρες τόσο θα επιβαρύνεται το κοινωνικό κλίμα σε βάρος της κυβέρνησης. Η διαφαινόμενη παταγώδης αποτυχία του οικονομικού προγράμματος με τις δραματικές αποκλίσεις στους στόχους, η νέα φοροκαταιγίδα και οι συγκρούσεις με μεγάλες κοινωνικές ομάδες (δημόσιοι υπάλληλοι, άνεργοι, πανεπιστημιακή κοινότητα, ταξί, εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση κλπ) διαμορφώνουν ένα ανεξέλεγκο και επικίνδυνο κοινωνικό κοκτέιλ, που ενδεχομένως βρει πεδίο έκφρασης κατά τις ημέρες των εγκαινίων της ΔΕΘ και αυτό είναι κάτι που τρομάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι πρόθυμοι και διατεθειμένοι να εξετάσουν «προσαρμογές» στο πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, δηλαδή περιορισμό, κατά το δυνατόν, των δραστηριοτήτων του. Ειδικά των δημόσιων εμφανίσεών του, αφού κανείς δεν ξεχνά το περσινό επεισόδιο όταν ένας διαμαρτυρόμενος πολίτης του πέταξε παπούτσι.

Προς το παρόν το επιτελείο του πρωθυπουργού έχει λάβει εντολή να συγκεντρώσει από τους υπουργούς τα σχετικά σημειώματα με τις κυβερνητικές προτεραιότητες, ενώ ανάλογα με το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΙΝΑΞΗΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ-ΣΑΦΑΡΙ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ 27 ΔΙΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΤΟΥΣ

Η διόγκωση της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού πάνω από 4,5 δισ. ευρώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2011 επέσπευσε το «ροκάνισμα» του αποθεματικού τού υπό πώληση Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κατά 250 εκατ. ευρώ και ανοίγει το δρόμο για τη λήψη νέων μέτρων.
<σπan id="fullpost">

http://s.enet.gr/resources/2011-08/grafima32--3-thumb-large.jpg

Το κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης κατά το ήμισυ του ταμείου ενεργοποιήθηκε με τη μετακίνηση 250 εκατ. από το αποθεματικό του στον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών, τα «ανέλπιστα» έσοδα του περασμένου Ιουλίου ανέρχονται σε 952 εκατ. ευρώ, καθώς εκτός του αποθεματικού εισέπραξαν 675 εκατ. από την εξαγορά προνομιούχων μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας (σ.σ. έγινε στο πλαίσιο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ, με το τελικό κόστος για το Δημόσιο να υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ) και 27 εκατ. από την εκκαθάριση της ΔΕΚΑ.

Ακόμα και αυτά, όμως, δεν μπόρεσαν να σώσουν τον προϋπολογισμό, καθώς τα καθαρά έσοδα υστερούν κατά 3,7 δισ. ευρώ και οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν υπέρβαση 1,19 δισ. ευρώ. Τα τελικά στοιχεία από το ΓΛΚ δείχνουν:

1 Εκτίναξη του ελλείμματος στα 15,57 δισ. ευρώ, ήτοι αυξημένο κατά 12,45 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους, όταν ο ετήσιος στόχος αφορά μείωση 3,9%. Το τελευταίο πεντάμηνο του έτους δεν έχουν και πολλά περιθώρια, καθώς το έλλειμμα πρέπει να κλείσει στα 19,81 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

2 Δραματική υστέρηση των εσόδων κατά 3.374 εκατ. ευρώ. Μόλις 26.846 εκατ. ευρώ έχουν αντλήσει στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2011 και μέχρι τη λήξη του χρόνου πρέπει να έχουν μαζέψει άλλα 27.196 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, κάθε μήνα, από τον Αύγουστο μέχρι και τον Δεκέμβριο, πρέπει να μαζεύουν κατά μέσο όρο 5,4 δισ. ευρώ. Ασθενικά είναι τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τον ΦΠΑ, καθώς αντλήθηκαν 6.875 εκατ. και 10.251 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Τα Ταμεία άντλησαν τις επιχορηγήσεις

3 Αισθητή κόπωση και των δαπανών, καθώς οι πρωτογενείς εμφανίζουν υπέρβαση 1.188 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη καλύψει το 58% των συνολικών ετήσιων δαπανών, 52.009 εκατ. ευρώ. Τα Ταμεία έχουν αντλήσει το 71,7% των επιχορηγήσεων, ήτοι 7,97 δισ., με το ΙΚΑ να έχει εισπράξει ήδη το 91,1% (2,65 δισ.), ο ΟΑΕΕ το 95% (760 εκατ.) και το ΤΑΠ -ΟΤΕ το 83,6% (460 εκατ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχορήγηση στον ΟΑΕΔ, που χορηγεί τα επιδόματα ανεργίας, έχει φτάσει στο 47,9% του συνολικού ετήσιου κονδυλίου ή στα 509 εκατ. ευρώ.

4 Η αναπτυξιακή καχεξία χαρακτηρίζει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εκ του οποίου τα έσοδα εμφανίζουν μείωση 8,1% στα 1.173 εκατ. ευρώ, με ετήσιο στόχο αύξησης 27,8% και οι δαπάνες βαίνουν μειωμένες κατά 37,6% στα 2.620 εκατ., με ετήσιο στόχο μείωσης 10,6%.

Καντάφι τέλος-Στα χέρια των ανταρτών δυο γιοι του (βίντεο)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3DDt4s3SeG-rzUg4vJQYxXTLQoAlGsHtKP8iY-1FINqE27KEhj7IhwvSfe70lP_abme2POXOUO9tMMfSze684QLNLsf5eshKZSHF-RMHjwUrDX67tHVR9yx-krEPWOVhfRmCtxrqVUu-w/s320/papandreou_kantafi.jpgΟ Seif al-Islam και ο Mohammad Gaddafi βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών που έχουν καταλάβει και την Τρίπολη και πανηγυρίζουν στην πράσινη πλατεία, δηλ. στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα ο Mohammad Gaddafi συνελήφθη την ώρα που μιλούσε τηλεφωνικά στο Al-Jazira και οι πυροβολισμοί ακούστηκαν ζωντανά στον αέρα. Δείτε το βίντεο: