16 Ιανουαρίου 2012

Πόσα είναι να μετρητά που κυκλοφορούν στην ΕΕ; Πόσα είναι πλαστά;

Μειώθηκε κατά 19,3% ο αριθμός των πλαστών χαρτνομισμάτων του ευρώ που κατσχέθηκαν το 2011 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Μπάρμπα Γιάννης-Βρήκε τη λύση για το παραεμπόριο: Θα βρει άλλες δουλειές στους λαθραίους...

Τις ανεπαρκείς πολιτικές πάταξης του παρεμπορίου επισήμανε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συνεχίζοντας μετά από ένα χρόνο στη Δημαρχία να κάνει διαπιστώσεις σα να είναι παρατηρητής!

Σκάνδαλο! Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διορίστηκε (ως γιατρός) στο δημόσιο... την ώρα που γίνονται χιλιάδες απολύσεις!

Η κ. Αγάθη Βρεττού που διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες ως γιατρός είναι πρώην βουλευτής (Λευκάδας) του ΠΑΣΟΚ. Και έκανε χρήση του σχετικού νόμου που επιτρέπει στους πρώην βουλευτές να διορίζονται στο δημόσιο. Είναι καταπληκτικό διότι...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Φλώρινας-Κλειστά τα σχολεία άυριο


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Φλώρινας, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου, Ιωάννη Βοσκόπουλου. Ο συντονισμός ανατέθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Στη Φλώρινα, δεν θα λειτουργήσουν αύριο (Τρίτη) τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Στην Κοζάνη θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και στα Γρεβενά, στις 9.15μμ.

Ακύρωσαν την πώληση των Airbus... φοβήθηκαν τα βραχιόλια

Με αλλαγές ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών το πολυνομοσχέδιο... η σημαντικότερη είναι η απόσυρση της νομοθετικής πράξης με την οποία θα κυρωνόταν το ξεπούλημα των 4 Airbus της Ολυμπιακής

Με αρκετές νομοτεχνικές αλλαγές και παρατηρήσεις εκ μέρους των βουλευτών, υπερψηφίστηκε κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο για τις επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του μεσοπροθέσμου πλαισίου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν τι θα πει να υποφέρεις λένε οι Εσθονοί

Την απορία τους για τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα εκφράζουν οι Εσθονοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Monde με τον υπουργό Οικονομικών τους να υποστηρίζει μάλιστα ότι οι Έλληνες «δεν ξέρουν τι θα πει να υποφέρεις».

Κατέπεσε μικρό τουρκικό μαχητικό

Μικρό τουρκικό μαχητικό Τ37 κατέπεσε στον κόλπο του Αλιάγκα, στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι.

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

«H ενεργοποίηση και όχι η εισαγωγή ρητρών ενεργοποιεί τα cds»

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης αναφερόμενοι στην πιθανότητα να ενεργοποιηθεί ρήτρας συλλογικής δράσης (CACs) στα ελληνικά ομόλογα που θα καθιστά δεσμευτική την συμμετοχή όλων των ιδιωτών ομολογιούχων στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ενεργοποιεί από μόνο του τα cds.

Στη δημοσιότητα μυστικά αποσπάσματα του βιβλίου του Χίτλερ "Ο Αγώναν μου"

Εκπρόσωπος του υπουργείου ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει προσφυγή στην δικαιοσύνη για να εμποδίσει τη δημοσίευση αυτών των αποσπασμάτων.

Αποσπάσματα από το βιβλίο "ο Αγών μου" (Mein Kampf) του Αδόλφου Χίτλερ, θα δημοσιευτούν για πρώτη φορά από το 1945 στη Γερμανία στις 26 Ιανουαρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βρετανός εκδότης Πίτερ Μακ Γκί, ενώ το γερμανικό δίκαιο απαγορεύει τη δημοσίευση των κειμένων των Ναζί.

Αποδοκίμασαν έντονα τον Απόστολο Κακλαμάνη

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής παρέστη στην εκδήλωση της Ένωσης Περιοδικού Τύπου, πριν από λίγο στα γραφεία της Ένωσης στο κέντρο της Αθήνας για το κόψιμο της πίτας.

Ποιος ασχολείται ακόμαμε μια τελειωμένη υπόθεση; Διερευνητικές επαφές Νίμιτς για το Σκοπιανό

Χωριστές και διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της πΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας έχει Μάθιου Νίμιτς στη Νέα Υόρκη.

VW και BMW ανακαλούν 535.000 αυτοκίνητα

Την ανάκληση σε όλον τον κόσμο περίπου 300.000 αυτοκινήτων ντίζελ διαφόρων μοντέλων λόγω προβλημάτων στο σύστημα ψεκασμού ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen

Βίντεο-Brisbane Roar-Η ελληνική ομάδα της Αυστραλίας: Έκανε την πιο τρελή ανατροπή των τελευταίων χρόνων

Άλλος ένας άθλος για την ελληνική ομάδα της Αυστραλίας. Η Brisbane Roar, ελληνικής ιδιοκτησίας, που προπονείται από τον Έλληνα Άγγελο Ποστέκογλου που πέρσι ανακηρύχθηκε "Προπονητής της Χρονιάς" στην Αυστραλία, καθώς οδήγησε την ομάδα στο Πρωτάθλημα και έχει στις τάξεις της τον επίσης Έλληνα "Τερματοφύλακα της Χρονιάς", Μιχάλη Θεόκλητο (φώτο), έκανε πάλι το θαύμα της.

Το Costa Concordia μπορεί να εξελιχθεί στο πιο ακριβό ναυάγιο

Το Costa Concordia θα μπορούσε να εξελιχθεί στο πιο ακριβό ναυάγιο όλων των εποχών για τις ασφαλιστικές εταιρίες. Πηγές της αγοράς λένε ότι το κουφάρι της Carnival Corp’s μπορεί να στοιχίσει στη ναυτιλιακή ασφαλιστική εταιρία Lloyds του Λονδίνου μέχρι και

ΓΕΛΙΟ! Οι Αλβανοί υποστηρίζουν πως ο Μάρκος Μπότσαρης δεν ήταν ‘Ελληνας!

Ακούστε κι αυτό! Ντοκιμαντέρ με τίτλο: «1821″ αναφέρει πως οι σημερινοί Έλληνες προέρχονται από τους Αρβανίτες, δηλαδή από την Αλβανία.

Τον ήρωα μάλιστα Μάρκο Μπότσαρη, όπως και τους υπόλοιπους Σουλιώτες, τους χαρακτηρίζουν ως Αρβανίτες, άρα Αλβανούς, όπως αποκαλύπτει η «Κάτοψη».

Σε απολογία άλλοι 8 για τη σύμβασης 8002 του ΟΤΕ με τη Siemens... στα παπάρια τους αφού δεν πρόκειται να μπούνε φυλακή

Οκτώ νέες κλήσεις σε απολογία θα αποστείλουν τις επόμενες ημέρες οι εφέτες ανακριτές που ερευνούν τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens σε πρόσωπα που εμπλέκονται στη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρία για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Π. Καψής: Θα κόψω τα κολαράκια των απεργών στην ΕΡΤ

Ο υπουργός Επικρατείας, Παντελής Καψής, ενημέρωσε τη Βουλή ότι έχει γίνει έρευνα για τις κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, από την οποία προέκυψαν στοιχεία τα οποία συνηγορούν στο ότι υπήρξε κατάχρηση συνδικαλιστικού δικαιώματος.

Standard & Poor’s υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα τον EFSF

Νέο χτύπημα από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s για την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς προχώρησε πριν από μερικά λεπτά στην υποβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, EFSF.

Παπακωνσταντίνου αρχίζει να τον ακουμπάει σε όσους έβαλαν φοτοβολταϊκά: Ζητά μείωση εγγυημένων τιμών αγοράς

Μείωση των εγγυημένων τιμών αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος με στόχο τη μείωση της δαπάνης αγοράς «πράσινης ενέργειας», όπως προκύπτει από τις αναφορές εκπροσώπων του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

Προσφυγή 7 βουλευτών και 113 φορέων κατά Γερουλάνου για τα ιχθυοτροφεία της μαμάς

Για «άμεσο προσωπικό, οικονομικό συμφέρον» καταγγέλλουν τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, αφού στην οικογένειά του ανήκει η εταιρεία «Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς», 113 φορείς, επτά βουλευτές κομμάτων και πολίτες ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Συντονισμού της Κυβερνητικής Πολιτικής με την οποία εγκρίθηκε το ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ισπανικό «ναι» στη γαλλική πρόταση για το φόρο Τόμπιν

Ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως η Ισπανία θα στηρίξει την γαλλική πρόταση για την επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

«Ζωή και κότα» περνάει ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στη φυλακή

Με αδιανόητες για τα σωφρονιστικά συστήματα των περισσότερων κρατών του κόσμου ανέσεις περνάει το χρόνο του στη φυλακή ο ακροδεξιός Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, δράστης της διπλής δολοφονικής και βομβιστικής επίθεσης του περασμένου Ιουλίου στο Όσλο και το νησί Ουτόγια, στη Νορβηγία, όπου δολοφονήθηκαν 77 άνθρωποι.

Μετά την έντονη αντίδραση της ΝΔ ο Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα

Έντονη ήταν σήμερα η αντίδραση της ΝΔ στην εμμονή της κυβέρνησης και της ΔΕΗ να κοπεί το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα.
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε σχετικά:

Siemens: 5 στελέχη του ΟΤΕ βρέθηκαν με αδικαιολόγητα λεφτά στους λογαριασμούς τους και αφέθηκαν ελεύθεροι... λογικό δεν ήταν παπάδες να τους πάμε Κορυδαλλό

Στον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους κατέληξε η έρευνα της δικαιοσύνης για πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ τα οποία έρχονται να προστεθούν στη λίστα των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στη σκανδαλώδη υπογραφή της περιβόητης σύμβασης 8002 με τη Siemens για την ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού.

Ξανάρχισαν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων στο Costa Concordia

Ξανάρχισαν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia.

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, η θαλασσοταραχή είχε προκαλέσει ελαφρά μετακίνηση του πλοίου και οι ιταλικές αρχές διέκοψαν προσωρινά την επιχείρηση.

Τι άλλο θα ακούσουμε: Τρεις ανήλικους αναζητά η αστυνομία για κλοπή 500 κ. ελαιοκάρπου

Τρεις ανήλικοι, δύο 17χρονοι και ένας 14χρονος, κατηγορούνται από την Αστυνομία για κλοπή μισού τόνου ελαιοκάρπου από αποθήκη στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ συνελήφθη ένας 40χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η συγκεκριμένη ποσότητα.

Κατέστρεψαν, με τσεκούρια και αλυσοπρίονα, αμπέλι της οικογένειας Μπουτάρη

Με τσεκούρια και αλυσοπρίονα, άγνωστος κατέκοψε και ισοπέδωσε παραγωγικό αμπέλι, έκτασης επτά περίπου στρεμμάτων, της οικογένειας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, χωρίς να διευκρινιστούν μέχρι στιγμής τα αίτια της καταστροφής.

Ηρεμία στη δημοπρασία γαλλικών ομολόγων

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ή μεγάλες διακυμάνσεις ολοκληρώθηκε η σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων που επιχείρησε η Γαλλία, η πρώτη μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης από την S&P.

Η Ρωσία ξεπληρώνει το τελευταίο χρέος της ΕΣΣΔ


Το 2012 η Ρωσία θα ξεπληρώσει και το τελευταίο μέρος του σοβιετικού χρέους που ανέλαβε το 1994, με τους τελευταίους κατόχους να λαμβάνουν το 1,5 εκ δολάρια που απομένουν. Η οφειλή αφορά το χρέος που έμεινε αρύθμιστο το 2009 όταν το υπολοιπόμενο σοβιετικό χρέος ανταλλάχθηκε με ρώσικα ομόλογα. Τότε δανειστές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, από 24 χώρες δέχθηκαν να πάρουν ομόλογα αξίας 405 εκ δολ. για παλιά χρέη της ΕΣΣΔ.

Μπορντέλ@ η Ελλάς

Κάποιοι είναι δεδομένο ότι ζουν σε άλλη χώρα και δυστυχώς έχουν θέσεις ευθύνης.Μέρες τώρα ακούμε τα... απίστευτα γύρω από το χαράτσι στα ακίνητα και τον κίνδυνο να μείνουν καταχείμωνο χωρίς ρεύμα χιλιάδες πολίτες.

Βίντεο: Ανακόντα τρώει κροκόδειλο

Δείτε το:

Δυσαρέσκεια Νταλάρα για τους ευρωπαίους... Ένα μεγαλοπρεπές: ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ

Κρίσιμες διαβουλεύσεις με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ θα έχουν την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον στενοί συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) κ. Γ. Ζανιάς και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Π. Χριστοδούλου θα αναζητήσουν κοινό έδαφος με την πλευρά του ΔΝΤ ώστε να κλείσει το συντομότερο δυνατό η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI).

Νάκος για τις αιφνιδιαστικές κρίσεις Παπουτσή στην Πυροσβεστική

«Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης ότι, λόγω της φύσεώς της, δεν θα γίνουν κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, αιφνιδιαστικά, την Παρασκευή το βράδυ, προχώρησε σε κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Βίντεο-Φλώρινα στους -24: Ρίχνεις νερό στον αέρα και γίνεται χιόνι!!

Δείτε το βίντεο:

Διαμαντοπούλου: «Η κυβέρνηση δεν υπηρετεί μόνο το PSI»... με τα βιβλία τι θα γίνει μωρή πατσαβούρα;

Η κυβέρνηση υπηρετεί όλες τις ανάγκες του ελληνικού λαού σήμερα και όχι μόνο το PSI, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντησή της με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Το ειδικό τέλος δημιουργεί προβλήματα (και) στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, λέει η ΡΑΕ

Το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ προκαλεί προβλήματα (και) στη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος, επισημαίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σε επείγουσα επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου που κοινοποιήθηκε και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Διακοπή των εργασιών διάσωσης στο Costa Concordia, καθώς πήρε κι άλλη κλίση

Επ' αόριστον ανεστάλησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο ναυαγισμένο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, καθώς το πλοίο πήρε κι άλλη κλίση, γλιστρώντας πάνω στους βράχους όπου έχει προσαράξει.

Σε βαθιά ύφεση η οικοδομή, πτώση 22% τον Σεπτέμβριο

Μείωση της τάξεως του 22% (βάσει του όγκου) σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο, ενώ στο εννεάμηνο του 2011 υποχώρησε κατά 36%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ τη Δευτέρα.

Αυξημένες οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα... ας είναι καλά οι ισλαμιστές που τα έκαναν πουτάν@ στη Β. Αφρική

Aνοδο 8,65% σε σχέση με το 2010 παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από τα 13 κύρια αεροδρόμια της χώρας, για το σύνολο του 2011.

Βίντεο ντοκουμέντο από το ναυάγιο στην Ιταλία - Το πλήρωμα φορούσε σωσίβια, οι επιβάτες όχι!

Ένα απίστευτο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές πριν από το πολύνεκρο ναυάγιο της Ιταλίας. Ένα μέλος του πληρώματος φορά σωσίβιο. Αλλά δεν ενημερώνει κανέναν!

Π.Καψής: Θα μειώσουμε τους μισθούς και στα παπάρια μας οι συμφωνίες κοινωνικών εταίρων

Ακόμα και αν εργοδότες και εργαζόμενοι καταλήξουν σε συμφωνία για τους μισθούς, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι αυτή η συμφωνία δεν την δεσμεύει!

Χάκερς χτυπησαν τη σελίδα του Χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ και της El Al

Χάκερς χτύπησαν σήμερα το πρωί και κατάφεραν και κλείσουν τις σελίδες του Χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ και της αεροπορικής εταιρίας Ελ Αλ. Και ενώ η σελίδα της Ελ Αλ είναι πάλι online αυτή του Χρηματιστηρίου συνεχίζει να μην λειτουργεί.

Ελλάδα: Η διαφθορά σε όλη της το μεγαλείο!!!

Η Μέρκελ στους έντιμους Έλληνες δεν πρέπει να φαντάζει ως η μέγαιρα εκείνη που βασανίζει ένα λαό ολόκληρο. Και μάλιστα όχι ένα λαό μόνο, αλλά μια Ευρώπη ολόκληρη. Μάλλον ως ευεργέτιδα πρέπει να την έχουμε!!! Γιατί; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Γιατί εδώ, ακόμη και αυτή τη στιγμή ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, η αδικία, η ατιμωρησία. Και ειλικρινώς αξίζουν όχι απλά συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό, αλλά και εγώ δεν ξέρω τι, για την αυτοσυγκράτηση που δείχνει… Αλλά για πόσο όμως;

Διαβάστε τη συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

YΠΟΙΚ: Διακοπή ρεύματος μόνο για παλαιότερες οφειλές

Διακοπή ηλεκτροδότησης γίνεται μόνο για όσους δεν έχουν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης ή ρύθμισης του ειδικού τέλους ακινήτων και έχουν παράλληλα παλαιότερες οφειλές προς τη ΔΕΗ, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του για το θέμα των εντολών διακοπής ρεύματος και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει.

Ε.Στυλιανίδης: «Δεν κάναμε κωλοτούμπα με το μνημόνιο... απλά κάναμε ένα βήμα πίσω...»

«Κάναμε ένα βήμα πίσω για να μείνει το κράτος όρθιο, αλλά δεν κάναμε κωλοτούμπα με το μνημόνιο» λέει στον realfm 97.8 ο Ε. Στυλιανίδης και χαρακτηρίζει «εκβιαστική πολιτική» το χαράτσι μέσω ΔΕΗ.

Ολλανδία: Προϋπόθεση για τη νέα βοήθεια το βιώσιμο χρέος

Προϋπόθεση για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα είναι η βιωσιμότητα του χρέους της, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κες ντε Γιάγκερ.

Moody's: Διατηρεί το «ΑΑΑ» για τη Γαλλία

Ο οίκος Moody΄s επαναβεβαίωσε σήμερα την αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Γαλλία, λίγα 24ωρα μετά από την υποβάθμιση του γαλλικού αξιόχρεου από την Standard & Poor΄s σε «ΑΑ+» από «ΑΑΑ».

Γερμανικός Τύπος: «Κίνδυνος για το ελληνικό χρέος»

Με τίτλους όπως «Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας» (FTD) και «Κίνδυνος για το ελληνικό χρέος» (Handelsblatt) ο γερμανικός τύπος σχολιάζει σήμερα τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών.

Τί είπε ο Π.Οικονόμου για τις διακοπές ρεύματος

«Δεν θα κοπεί το ρεύμα σε νοικοκυριά που αντικειμενικά δεν έχουν να πληρώσουν το φόρο μέσω της ΔΕΗ αλλά δεν θα επιτρέψουμε να κρυφτούν μεγαλο-οφειλέτες πίσω από τη δυστυχία» λέει στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Π. Οικονόμου.

Μαύρες σημαίες στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης

Το επικείμενο λουκέτο στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης φέρνει αντιδράσεις στις τάξεις των εργαζόμενων.

Έτσι καθημερινά θα απαντούν με μαύρες σημαίες και στάσεις εργασίας στην σχεδιαζόμενη κατάργηση της Γραμματείας.

Εισβολή κακοποιών σε σπίτι στην Αιδηψό.Οι ληστές έδεσαν τον πατέρα και τον 11χρονο γιο του

Τρεις κακοποιοί με κουκούλες και πιστόλια εισέβαλαν σε σπίτι της οικογένειας στην Αιδηψό λίγο μετά τις 05.30 τα ξημερώματα.

Οι ληστές μπήκαν από το υπόγειο και πήγαν στα δωμάτια όπου κοιμόταν η οικογένεια.

Βίντεο: Βίαια επεισόδια στη Ρουμανία λόγω των μέτρων λιτότητας

Δείτε τα γνωστά σε εμάς με τις μολότοφ και τα δακρυγόνα, αλλά πρωτοφανή για άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα:

Πιέζει η Γερμανία για επιτόκιο κάτω από 3%

Ο στόχος για μείωση του ελληνικού χρέους κατά 50% δεν θα πρέπει να κινδυνεύσει από την απαίτηση των ιδιωτών πιστωτών για πολύ υψηλά επιτόκια στα ομόλογα που θα ανταλλαγούν, τόνισε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  καθώς η γερμανική κυβέρνηση πιέζει ώστε το επιτόκιο να διαμορφωθεί κάτω από 3% και να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Πρωτόπαππας: Του αρέσει να μας πηδά@@ και θέλει να συνεχίσει και μετά τις εκλογές

Aνατροπές και πολιτική ρευστότητα αποτυπώνει το βαρόμετρο της Public Issue του Ιανουαρίου για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή της Κυριακής, αφού ναι μεν η ΝΔ προηγείται με περισσότερες από 16 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ναι στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ μετά τις εκλογές και με τον Λουκά Παπαδήμο ως επικεφαλής είπε μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Πιέζουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην εξαιρεθεί από το PSI

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την -ονομαστική- αξία των τίτλων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της να εκτιμάται στα 45 δισ. ευρώ περίπου, ωστόσο δεν συμμετέχει στο σχέδιο για την ανταλλαγή ομολόγων, καθώς, όπως λένε στη Φρανφκούρτη, «είναι ένα πρόγραμμα που αφορά τον ιδιωτικό τομέα».

Σχέδιο για επιβολή μόνιμου φόρου διατήρησης του ΑΦΜ

THN επιβολή ελάχιστου φόρου διατήρησης ΑΦΜ, που θα επιβαρύνει τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις, επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών με διπλό στόχο, το ξεκαθάρισμα των εικονικών και ανενεργών ΑΦΜ και τον καλύτερο έλεγχο επαγγελματικών κατηγοριών που ενοχοποιούνται ως κύριες εστίες της φοροδιαφυγής.

ΡΑΕ: Δυσλειτουργία της αγοράς εξαιτίας του τέλους ακινήτων

Πρόβλημα στη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας έχει προκαλέσει η επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εκτιμά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε επιστολή που κοινοποίησε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας τροποποίηση του σχετικού νόμου.

Moody's: Κούρεμα μεγαλύτερο του 50% μπορεί να πλήξει τις ελληνικές τράπεζες

Μεγαλύτερο του 50% κούρεμα στις ελληνικές τράπεζες μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο πιστωτικό γεγονός αλλά και να πλήξει σοβαρά την κεφαλαιακή βάση των ελληνικών τραπεζών προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Moody’s στο εβδομαδιαίο δελτίο του.

Μάλιστα εκτιμά ότι μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία την Ελλάδα προκαλώντας μαζική απώλεια καταθέσεων.

Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά η ΝΔ

Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο σημείο μηδέν και τις διαπραγματεύσεις για το PSI να κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή, η νέα έρευνα της εταιρείας PublicIssue (Καθημερινή, 15/1) αναδεικνύει τη μεγάλη ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες και τη δυσαρέσκειά τους για τη κατεύθυνση της χώρας.

Σ. Σιμόπουλος: "Τυχόν περικοπή 13ου και 14ου μισθού θα επιτείνει την ύφεση και θα αυξήσει την ανεργία"

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και στους δημοσιογράφους Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο παραχώρησε την Κυριακή (15-01-2012) ο Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού, ο κ. Σιμόπουλος υποστήριξε πως...

Από της Αγγλία με αγάπη: «Άτακτη χρεοκοπία και δραχμή σε 10 εβδομάδες»

Τα σενάρια επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή επανήλθαν δριμύτερα. Οι Sunday Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να “πτωχεύσει ατάκτως” μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες,θέτοντας σε αμφισβήτηση την επιβίωση του ευρώ.

Το καφριλίκι δεν έχει τελειωμό: Νέα έκρηξη σε Σύνδεσμο φιλάθλων, αυτή τη φορά του Παναθηναϊκού

Ζημιές σε δύο καταστήματα και ένα σπίτι προκλήθηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟ, στις 04.11, στη διασταύρωση των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Παύλου Μελά στο Περιστέρι.

Πέθανε ο ιστορικός ηγέτης της ισπανικής Δεξιάς, Μανουέλ Φράγα

Ο Μανουέλ Φράγα -ο τελευταίος επιζών πολιτικός της περιόδου της δικτατορίας του στρατηγού Φράνκο- πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 89 ετών στο σπίτι του στη Μαδρίτη, έχοντας διανύσει μισό αιώνα συμμετοχής στην πολιτική ιστορία της χώρας του, αρχικά ως υπουργός του Φράνκο και στη συνέχεια ως ηγέτης της ισπανικής Δεξιάς.

Απεργοσπαστικό μηχανισμό στήνει ο Καψής στη ΕΡΤ-Συλλογή υπογραφών για επαναλειτουργία της

Ένα κείμενο - επιστολή διαμαρτυρίας διακινείται από εργαζόμενους της ΕΡΤ, με στόχο τη συλλογή υπογραφών για την επαναλειτουργία της. «Φτάνει πια» τιτλοφορείται το κείμενο, σημειώνοντας ότι το ποτήρι ξεχείλησε. Όπως τονίζεται στην επιστολή διαμαρτυρίας, μετά από βδομάδες κινητοποιήσεων, οι οποίες – ανεξαρτήτως των διαφορετικών απόψεων για την τακτική - οδήγησαν στην ικανοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των αιτημάτων των εργαζόμενών, "περάσαμε, πλέον σε κινητοποιήσεις, έτσι, χωρίς πρόγραμμα και στόχο".