11 Δεκεμβρίου 2014

Διαγράφηκαν 80.000 «αιώνιοι» φοιτητές-Θα αυξηθεί ο αριθμός τις επόμενες ημέρες

80.000 φοιτητές βρέθηκαν οριστικά εκτός πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, ενώ αυτός ο αριθμός αναμένεται να ανέλθει στους 150.000.

Μόνο από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο διαγράφηκαν από τα μητρώα 50.000 «αιώνιοι» φοιτητές, ενώ περίπου 25.000, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του υπουργείου Παιδείας έχουν επιστρέψει στα αμφιθέατρα, ώστε μέσω διπλών εξεταστικών τον Φεβρουάριο να πάρουν το πτυχίο τους περνώντας τα μαθήματα που χρωστούν.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχεδόν 13.000 αιώνιοι φοιτητές, ουσιαστικά δεν αποτελούν κομμάτι του Ιδρύματος. Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σύμφωνα με τον πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη, οι περίπου 2.000 «αιώνιοι» φοιτητές έχουν επί της ουσίας διαγραφεί και απομένει μόνο το τυπικό μέρος, της έκδοσης δηλαδή διαπιστωτικών πράξεων. Όπως ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, από τα μητρώα του Ιδρύματος σβήστηκαν συνολικά 7.904 φοιτητές.

Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν έχουν γίνει διαγραφές και μάλιστα το Ίδρυμα πήρε την απόφαση να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του θέματος από το υπουργείο Παιδείας.