10 Νοεμβρίου 2015

«Ο Ν. Φίλης είναι ακατάλληλος για υπουργός! Ούτε να μετράει ξέρει!»

«Ο τρόπος που χειρίζεται τα κόκκινα δάνεια η κυβέρνηση είναι… παράδοξος! Η κυβέρνηση λέει πως «αν δεν έχεις 32.000 εισόδημα το χρόνο δικαιολογείται να μην πληρώνεις το δάνειο και την ίδια στιγμή λέει πως αν έχεις 32.000 εισόδημα το χρόνο πληρώνεις 7.000 ευρώ φόρο»

«Εγώ θα είχα επιβάλει 23% στο μοσχαρίσιο κρέας και θα έλεγα πως έκανα λάθος σε ότι αφορά το ΦΠΑ στην εκπαίδευση» δήλωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Στέφανος Μάνος στον focus fm σχολιάζοντας τα ισοδύναμα μέτρα που αναζητά εναγωνίως η κυβέρνηση.»Καλώς τον σκέφτηκαν τον ΦΠΑ σε ένα είδος κρέατος που είναι κυρίως εισαγόμενο.»

Ο Στέφανος Μάνος σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο Νίκος Φίλης για την γενοκτονία των Ποντίων, ανέφερε πως δεν θα ασχοληθεί με τη δήλωση του, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «δυστυχώς είναι φλύαρος και λέει διάφορα με τα οποία διαφωνώ» συμπληρώνοντας όμως, πως «οι αντιδράσεις ξεπέρασαν το μέτρο. Είναι εξωφρενικό να λέμε πως είναι ηθικά υπεύθυνος για τον ξυλοδαρμό του κ. Κουμουτσάκου. Έχω πεί ήδη πως είναι ακατάλληλος για υπουργός», είπε μεταξύ άλλων ο κ Μάνος αναφέροντας πως «ο κ.Φίλης δεν ξέρει να μετράει, όταν λέει πως θέλει να προσλάβει εκπαιδευτικούς, την ώρα που έχουμε τους διπλάσιους εκπαιδευτικούς απ ότι έχει η Γαλλία. Είναι απλή δουλειά για έναν άνθρωπο που ξέρει, να γίνει μία σωστή κατανομή.»

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Μάνος τόνισε, ότι «ο τρόπος που χειρίζεται τα κόκκινα δάνεια η κυβέρνηση είναι παράδοξος:» η κυβέρνηση λέει πως «αν δεν έχεις 32.000 εισόδημα το χρόνο δικαιολογείται να μην πληρώνεις το δάνειο, και την ίδια στιγμή λέει πως αν έχεις 32.000 εισόδημα το χρόνο πληρώνεις 7.000 ευρώ φόρο.»

Ο κ. Μάνος μεταξύ άλλων τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate ανάμεσα στους 4 υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα γύριζε στη Νέα Δημοκρατία δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία με έδιωξε επι Καραμανλή (…) από τότε αυτή η πράξη, που για μενα ήταν πολιτική ατιμία δεν διορθώθηκε ποτέ, δεν βγήκε κανένας να πει πως ήταν λάθος. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα δω τι θα κάνω.Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να εξαφανιστεί υπογράμμισε ο κ. Μάνος λέγοντας πως «λογικό θα ήταν εδώ και χρόνια να με παρακαλέσουν να επιστρέψω να τους βοηθήσω σε κάποια πράγματα».

http://www.karfitsa.gr/2015/11/09/o-n-filis-einai-akatallilos-gia-ypoyr/